Hrvati u SDP platformi

Post Reply
dogovor

#251 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by dogovor »

plain vanilla wrote:evo i ovdje, da ne manjka :D

Predsjednik HDZ 1990. Božo Ljubić smatra se krajnje izdanim od strane HDZ BiH, prvenstveno Čovića. Svojim suradnicima jutros je, kako kaže sugovornik Dnevnik.ba doslovno rekao: "Dakle mi odbili mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara, a on sj..a svu koncepciju radi jedne direktorske fotelje, i to čije". Ljubića je još više razljutilo jutrošnje priopćenje, iz HDZ BiH da je Primorac plod dogovora, što je apsolutna neistina, kaže naš izvor.
Šapni mi o Vanilijo.
Ako pođemo od činjenice da je taj tvoj SDP građanska stranka, nacionalno neopterećen, neosjetljiv, za razliku od bošnjačkih stranaka SDA i S za BiH. Vama ne bi bio problem udovoljiti hrvatskim zahtjevima. Ja razumijem SDA što oni odbijaju jer oni u hrvatskim zahtjevima svoje slabljenje, vama kao internacionalistima treba biti svejedno, Hrvat, Bošnjak Rus, Nijemac i tako dalje.

Lijep pozdra, moja ponuda još važi. :lol:
Alfons Kauders

#252 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Alfons Kauders »

1mustra wrote: Uskladjivanje sa Ustavom BiH znaci da niti jedan dio ne smije biti kontra tog Ustava. Po tebi Ustav FBiH ne bi sadrzao niti jednu jedinu recenicu, jer ona nije sadrzana u Ustavu BiH. Nacin donosenja odluka u Federaciji se moze poboljsati bez mijenjanja Ustava BiH, koji je jedan od najcvrscih ustava na svijetu.
Ako kazes uradicu a), b) i c) tako sto cu promijenit Ustav BiH je ekvivalentno tome da si rekao necu uradit nista.
tako je, ne smije biti, i ne smiju se hrvatima garantovati prava koja nisu predvidjena ustavom bih, ni srbima, ni bosnjacima, ali princip je isti...

nego, po cemu je majke ti ustav bih jedan od "najcvrscih ustava na svijetu"?! kao prvo rijec je o oktroiranom ustavu, drugo rijec je o ustavu koji nije uskladjen sa medjunarodnim standardima, trece nemamo vrhovni sud... ma koji kurac nabrajam... :-)
Najbolje je popis, slazem se, ali moze i nekako drukcije. Nazalost, SDP se ne zeli odreci nepostenog popunjavanja Doma naroda, iz platforme:
• Usvojiti zakon o popisu stanovništva tako da se popis izvrši tokom 2011. godine a da se podaci o etničkoj strukturi stanovništva prema popisu iz 1991. godine primjenjuje do okončanja pregovora sa EU o sticanju statusa punopravnog člana ili do ulaska u NATO;
dodatni motiv da su ubrzaju integracije i da se domace zakonodavstvo ujednaci sa evropskim - u protivnom se nikad nece koristiti novi popis i cao... pa cemo se takmiciti u ljudskim pravima sa bjelorusijom...
Znaci da i dalje Bosnjaci u SA, TZ i ZE biraju u ime Hrvata protjeranih iz tih gradova, dok se ne udje u EU (sto mozda nece bit ni za 50 godina).
proveo sam cijeli rat u tz... molim te navedi mi ime samo jednog hrvata koji je protjeran iz tuzle ili jednog zlocina pocinjenog nad hrvatima u tuzli i okolini... u protivnom ne seri
elSaik

#253 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by elSaik »

dogovor wrote: Šapni mi o Vanilijo.
Ako pođemo od činjenice da je taj tvoj SDP građanska stranka, nacionalno neopterećen, neosjetljiv, za razliku od bošnjačkih stranaka SDA i S za BiH. Vama ne bi bio problem udovoljiti hrvatskim zahtjevima. Ja razumijem SDA što oni odbijaju jer oni u hrvatskim zahtjevima svoje slabljenje, vama kao internacionalistima treba biti svejedno, Hrvat, Bošnjak Rus, Nijemac i tako dalje.

Pa udovoljeni su hrvatski zahtjevi. Izborni program HDZ90 je upotpunosti ubačen u Platformu.
Last edited by elSaik on 21/12/2010 18:12, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#254 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:

Predsjednik HDZ 1990. Božo Ljubić smatra se krajnje izdanim od strane HDZ BiH, prvenstveno Čovića. Svojim suradnicima jutros je, kako kaže sugovornik Dnevnik.ba doslovno rekao: "Dakle mi odbili mjesto predsjedavajućeg Vijeća ministara, a on sj..a svu koncepciju radi jedne direktorske fotelje, i to čije". Ljubića je još više razljutilo jutrošnje priopćenje, iz HDZ BiH da je Primorac plod dogovora, što je apsolutna neistina, kaže naš izvor.
Šapni mi o Vanilijo.

Pa evo, SDP pokusava udovoljiti Hrvatima. Sto ne prihvatise mjesto predsjedatelja VM?
Da im je to Dodik ponudio, ljubili bi ga u guzu, kao Covic, ali posto to SDP nudi oni nece.

Kako im onda pomoci?

A o ponudi, jos razmisljam :D
dogovor

#255 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by dogovor »

plain vanilla wrote:
dogovor wrote:

Šapni mi o Vanilijo.

Pa evo, SDP pokusava udovoljiti Hrvatima. Sto ne prihvatise mjesto predsjedatelja VM?
Da im je to Dodik ponudio, ljubili bi ga u guzu, kao Covic, ali posto to SDP nudi oni nece.

Kako im onda pomoci?

Draga moja problem je u tome što ste vi nudili. Znači položaj Hrvata zavisi o vašoj - dobroj - volji. Stvari treba institucionalno riješiti, da se zna unaprijed a ne postaviti ponekog Hrvata na direktorsko mjesto ili ministarstvo.
Ljubi te tvoj prijatelj .
Nadam se da ćemo se razumijeti.
plain vanilla

#256 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:
plain vanilla wrote:
dogovor wrote: Šapni mi o Vanilijo.

Kako im onda pomoci?

Draga moja problem je u tome što ste vi nudili. Znači položaj Hrvata zavisi o vašoj - dobroj - volji. Stvari treba institucionalno riješiti, da se zna unaprijed a ne postaviti ponekog Hrvata na direktorsko mjesto ili ministarstvo.
Ljubi te tvoj prijatelj .
Nadam se da ćemo se razumijeti.
Da,da , problem je jer nudimo mi koalicija 4 stranke, a ne covic ili dodik
to je problem
i danas sam rekla, a i ponovit cu, jest da je prosto
nekima je draze covicevo gov.. nego sdp-ov kolach

Mjesto predsjedajuceg VM mozda nije toliko bitno, ali zasto onda covic place nad tim mjestom 2 mjeseca, nemoj da sad iskopam sve tekstove o tome
i platforma i pokusava da rijesi neke probleme dugorocno, a ne samo da smiri duhove
samo vi to gledate iz one perspektive g i kolacha :oops:
cikafe

#257 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by cikafe »

dogovor wrote:Draga moja problem je u tome što ste vi nudili. Znači položaj Hrvata zavisi o vašoj - dobroj - volji. Stvari treba institucionalno riješiti, da se zna unaprijed a ne postaviti ponekog Hrvata na direktorsko mjesto ili ministarstvo. Ljubi te tvoj prijatelj .Nadam se da ćemo se razumijeti.
Zavisi od volje biraca, a menscini da je SDP imao vise glasova! :D Normalno je da je HDZ u njihovoj milosti! :D
1mustra

#258 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by 1mustra »

Alfons Kauders wrote: nego, po cemu je majke ti ustav bih jedan od "najcvrscih ustava na svijetu"?!
Zasto sto ga je skoro nemoguce promijeniti, iako vapi za promjenama na nekoliko mjesta, opet se ne mijenja. Po cemu ti gledas?
dodatni motiv da su ubrzaju integracije i da se domace zakonodavstvo ujednaci sa evropskim - u protivnom se nikad nece koristiti novi popis i cao... pa cemo se takmiciti u ljudskim pravima sa bjelorusijom...
Po onome sto ja vidim, novog popisa nece ni biti.
proveo sam cijeli rat u tz... molim te navedi mi ime samo jednog hrvata koji je protjeran iz tuzle ili jednog zlocina pocinjenog nad hrvatima u tuzli i okolini... u protivnom ne seri
Zasto su Hrvati u Tz, Sa, Ze toliko pali brojcano?
kecher II

#259 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by kecher II »

1mustra wrote:Zasto su Hrvati u Tz, Sa, Ze toliko pali brojcano?
halo bolan znas li ti sta pricas, cuj hrvati u tz brojcano pali, pa zato sto ste konvoj spasa za tz zaustavili u hercegovini i onda braca u i oko tz ostala bez hljeba pa onda s putovnicama lakse bilo izac za komadom hljeba.
kako te nije stid.....
dogovor

#260 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by dogovor »

cikafe wrote:
dogovor wrote:Draga moja problem je u tome što ste vi nudili. Znači položaj Hrvata zavisi o vašoj - dobroj - volji. Stvari treba institucionalno riješiti, da se zna unaprijed a ne postaviti ponekog Hrvata na direktorsko mjesto ili ministarstvo. Ljubi te tvoj prijatelj .Nadam se da ćemo se razumijeti.
Zavisi od volje biraca, a menscini da je SDP imao vise glasova! :D Normalno je da je HDZ u njihovoj milosti! :D
Ako već hoćeš J.... i Čovića i HDZ jedan narod U BiH je milosti ili nemilosti. Možda upravo to tebi čini zadovoljstvo.
Alfons Kauders

#261 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Alfons Kauders »

1mustra wrote:
Alfons Kauders wrote: nego, po cemu je majke ti ustav bih jedan od "najcvrscih ustava na svijetu"?!
Zasto sto ga je skoro nemoguce promijeniti, iako vapi za promjenama na nekoliko mjesta, opet se ne mijenja. Po cemu ti gledas?
kako ga je nemoguce promijeniti? dvotrecinska vecina kao i vecini drugih ustava i rijesen problem...
Po onome sto ja vidim, novog popisa nece ni biti.
hoce, samo se odugovlaci da bosnjaka ispadne sto vise... sad bi bilo 51-52%... za 10 godina ko zna...
Zasto su Hrvati u Tz, Sa, Ze toliko pali brojcano?
kao prvo ne znam na osnovu cega si zakljucio da su 'toliko pali' brojcano... u tuzli je vecina provela cijeli rat i tu je i danas...

medjutim dosta mojih prijatelja i poznanika se isfuralo nakon rata, bez obzira na nacionalnost... niko nije tjerao ni hrvate ni bosnjake - ljudi se skrasili u zagrebu, rijeci, ljubljani, becu itd... znam i hrvatski par iz mostara koji su prije desetak godina preselili u zagreb, pa nesto ne vjerujem da ih je neko tjerao... :-) ako cemo o brojevima, voljan sam se kladiti u velike pare da je vise bosnjaka napustilo tuzlu nakon rata nego hrvata... :D

uostalom ti si rekao da su hrvati protjerani iz tuzle, a ne ja... stoga molim te dokazi svoju tvrdnju barem jednim primjerom... ili, kao sto sam vec rekao, ne seri...
frombosna

#262 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by frombosna »

kecher II wrote:
1mustra wrote:Zasto su Hrvati u Tz, Sa, Ze toliko pali brojcano?
halo bolan znas li ti sta pricas, cuj hrvati u tz brojcano pali, pa zato sto ste konvoj spasa za tz zaustavili u hercegovini i onda braca u i oko tz ostala bez hljeba pa onda s putovnicama lakse bilo izac za komadom hljeba.
kako te nije stid.....
Zaustavili ga da se nahrane izbjeglice iz Travnika, Zenice... koje su završile u LD
GandalfSivi

#263 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by GandalfSivi »

dogovor wrote:
cikafe wrote:
Ako već hoćeš J.... i Čovića i HDZ jedan narod U BiH je milosti ili nemilosti. Možda upravo to tebi čini zadovoljstvo.
Vidis, taj narod je (kao i svi drugi, uostalom) u milosti drugih stranaka na osnovu ustava koji su potpisali oni koji se predstavljaju ekskluzivnim predstavnicima tog naroda (nije Zlaja Dayton garant potpisivao). I onda evo, pojavio se neko sa druge strane ko zeli (ne iz milosti nego iz politickog pragmatizma), da pruzi nesta vise tom narodu (a i ostalim), i onda takvi kao ti ne zele to.

Pazi molim te koja je to ironija. Da je HDZ predlozio ovo, svi Hrvati (pogotovo oni iz Hercegovine) bi stali kao jedan iza prijedloga, jer ovo jeste prva konkretna stvar koja poboljsava status svih naroda (ali je zajeb u tome sto je na cijeloj teritoriji, a ne samo u svom toru), i opet se ti recimo bunis protiv ovoga, cisto iz razloga sto je stranka koju podrzavas protiv iste stvari (a samo malo razmisli i skontat ces da se oni bune iz razloga da nadju nacin da zadrze pozicije, a ne zato sto misle da je kontra naroda).

Daj pokusaj barem malo biti realan i skontaj koga branis.
cikafe

#264 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by cikafe »

dogovor wrote:
cikafe wrote:
Koliko ja znam u ovoj koaliciji ima jos i strana sa hravtskim predznakom! Hmm HRVATI U NEMILOSTI HRVATA...???
kecher II

#265 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by kecher II »

frombosna wrote:Zaustavili ga da se nahrane izbjeglice iz Travnika, Zenice... koje su završile u LD
pa et ok, zato su ''toliko pali brojcano'' u tz, to je bio odogovor zasto su ''toliko pali brojcano'' u tz, jer nisu imali sta jesti isto ko i mi bosanci, muslimani, srbi, jevreji, romi....
a ovaj tvoj sto je potegao to pitanje kaze da su protjerani.
a nadam se da ce jednog dana se objelodanit i ta pljacka i da ce odgovorni odgovorat za to.
dogovor

#266 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by dogovor »

Mislim da kontam situaciju. Već sam napiso da prava svih naroda i građana trebaju biti opisana institucionalno. To što je taj tvoj Zlajo uzeo onog Jurišića koji je nakada bio ustaša po nečijem zadatku, jeste pravi primjer sipanja prašine u oči. To me podsijeća na Miloševića kada je iz albanskog naroda uzeo Sejdu Bajramovića.
Lijanovići obični mešetari, njima je svejedno ukrasti Hrvatima ili Bošnjacima glavno da se okoriste.
plain vanilla

#267 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

dogovor wrote:Mislim da kontam situaciju. Već sam napiso da prava svih naroda i građana trebaju biti opisana institucionalno. To što je taj tvoj Zlajo uzeo onog Jurišića koji je nakada bio ustaša po nečijem zadatku, jeste pravi primjer sipanja prašine u oči. To me podsijeća na Miloševića kada je iz albanskog naroda uzeo Sejdu Bajramovića.
Lijanovići obični mešetari, njima je svejedno ukrasti Hrvatima ili Bošnjacima glavno da se okoriste.
ti vazda nesto kritikujes
ajde reci sta je trebalo uraditi, da cujemo konkretan prijedlog?
GandalfSivi

#268 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by GandalfSivi »

dogovor wrote:Mislim da kontam situaciju. Već sam napiso da prava svih naroda i građana trebaju biti opisana institucionalno. To što je taj tvoj Zlajo uzeo onog Jurišića koji je nakada bio ustaša po nečijem zadatku, jeste pravi primjer sipanja prašine u oči. To me podsijeća na Miloševića kada je iz albanskog naroda uzeo Sejdu Bajramovića.
Cekaj malo. Hajde mi molim te odgovori na par pitanja, prije nego sto nastavimo ovu raspravu:

1. Po cemu su Hrvati ugrozeni
2. Ako jesu, ko ih je stavio u tu situaciju
3. Sta je HDZ uradio u zadnjih 15 godina da ih izvadi iz te situacije
4. Da li ova platforma predstavlja vise za Hrvate, nego sve sto je HDZ do sada uradio
5. Ako je odgovor na 4. ne, onda zasto?
dogovor

#269 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by dogovor »

GandalfSivi wrote:
Cekaj malo. Hajde mi molim te odgovori na par pitanja, prije nego sto nastavimo ovu raspravu:

4. Da li ova platforma predstavlja vise za Hrvate, nego sve sto je HDZ do sada uradio
Samo na tvoje 1. pitanje ima mnogo dokaza.
1. Najbolji dokaz trojanski konj Željko Komšić i Sejdo Bajramović u liku onog Jurišića.
2. U taj položaj ih je dovela mežunarodna zajednica, i bošnjački nacionalisti,
3. HDZ je u proteklih 15 godina bio stalno pod pritiskom,
4. Ta platforma za Hrvate ne predstavlja ništa. Primjer: Ja i ti smo vlasnici kuće. Ja imam više sinova pa zaposjednem veći dio a tebi dozvolim stanovati ako sam dobre volje.
5. Reci ti svom Zlaji da Hrvati ne će milostinju .Hrvati hoće da u vlasti participiraju oni koje su Hrvati izabrali a ne oni koje postavi Zlajo.
Nadam se da smo se razumjeli.
elSaik

#270 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by elSaik »

Pa "participirat će". Iz oporbe. :)
dogovor

#271 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by dogovor »

elSaik wrote:Pa "participirat će". Iz oporbe. :)
Ok u sređenoj državi oporba neravnopravnost.
Komrad

#272 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by Komrad »

dogovor wrote:
GandalfSivi wrote:

1. Najbolji dokaz trojanski konj Željko Komšić i Sejdo Bajramović u liku onog Jurišića.
4. Ta platforma za Hrvate ne predstavlja ništa. Primjer: Ja i ti smo vlasnici kuće. Ja imam više sinova pa zaposjednem veći dio a tebi dozvolim stanovati ako sam dobre volje.
5. Reci ti svom Zlaji da Hrvati ne će milostinju .Hrvati hoće da u vlasti participiraju oni koje su Hrvati izabrali a ne oni koje postavi Zlajo.
Toliki pritisak bio da u parlament nisu mogli ubaciti nista da bi se popravila pozicija Hrvata?
lerdi

#273 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by lerdi »

Odavno se nisam nasmijao nekome ko @dogovor-u. E čuj bili pod pritiskom :lol: :lol: :lol:

Dogovorima, Mustrama i sličnim. U ovoj platformi nema ništa za HDZ i "autentične Hrvate" ( :lol: joj ovo je najjače nešto što sam čuo u zadnjih 10 godina), ali ima jako puno za Hrvate kao narod, tj. za sve Hrvate na čitavoj teritoriji BiH. To što HDZ-ovci imaju mokre snove o entitetu, tj. jedinici u kojoj će biti nedodirljivi i moći raditi šta im je volja, nije ničiji problem do njihov. Evo već je kasno, pa možete na počinak kako bi opet doživjeli ekstazu, a ujutro vam ipak ne bi bio u koži. Valja se probuditi i suočiti sa surovom realnošću ;)
GandalfSivi

#274 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by GandalfSivi »

dogovor wrote:
GandalfSivi wrote:

Ti si meni legenda, svega mi. Samo ne kontam sam sebe zasto pokusavam sa svakim se raspravljati...
plain vanilla

#275 Re: Hrvati u SDP platformi

Post by plain vanilla »

GandalfSivi wrote:

Ti si meni legenda, svega mi. Samo ne kontam sam sebe zasto pokusavam sa svakim se raspravljati...
@dogovor je rodjen i zivi u HR
nemoj uzalud trositi slova na rasprave :wink:
Post Reply