Spasavanje managera Kenana

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
caes

#251 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by caes »

Volio bih se zaposliti i kao volonter samo da dobijem tu godinu dana neophodnog radnog iskustva da bi mogao i druge poslove ganjati.
Ne budi lud :mrgreen: :

Image
djes_ba

#252 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by djes_ba »

@bullmastiff ili ti covjek nije dao da prepises nesto ili ti je ukrtao ideju :D mozda si ti konto staviti oglas :D :D :D
drug opusti se nemas potrebe da se nerviras
niko nikad niciju nafaku nije uzeo tako da ......
ko zna kakvi su puteviu sudbine mozda je moguce da ces mu nekad biti sef
ili vise vjerovatno on tebi :D :D :D :D
bullmastiff

#253 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

djes_ba wrote:@bullmastiff ili ti covjek nije dao da prepises nesto ili ti je ukrtao ideju :D mozda si ti konto staviti oglas :D :D :D
drug opusti se nemas potrebe da se nerviras
niko nikad niciju nafaku nije uzeo tako da ......
ko zna kakvi su puteviu sudbine mozda je moguce da ces mu nekad biti sef
ili vise vjerovatno on tebi :D :D :D :D
ma cisto sumnjam da ce on ikome sef biti, ak se budu birali na osnovu kvaliteta...
nije me samo on iznervirao..nego svi ovakvi...sto bi sa malo muke titulu nekog menadzera da dobiju....

za njega i slicne evo oglasa dobrog:
http://www.posao.ba/job.php?user=dfa3df ... obID=51588

a eno i AL JAZAERA je raspisala konkurse, zaposljavaju radnika i radnika....a oni traze profesionalce vecinom, mozda se ljudi poput gospodina Kenana zaposle..

sretno svima u trazenju posla... :mrgreen:
neki bas i nece imati srece :sad:
Comrad

#254 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Comrad »

@bullmastiff, pretjerujes malo :-D Koliko sam shvatio, Kenana poznajes povrsno. Ne znam kako si otkrio da nije inteligentan. Jesi to imao uvid u njegove testove inteligencije ili sta? I nesto kontam, u prvi mah je i meni bilo ono koji qrac on hoce, idi radi za 500 KM. Ali skontajte, to ide na ruku samo feudalcima.

Zamislite kad bi sad svi rekli, necemo da radimo ispod milje i po, odhebite! A para ima, nije da nema. Samo se ne rasporedjuju kako treba. Ovako, svi se pognu, puste ruke dobiju lance i crnci za crkavicu. Eto kakvo je stanje u nasem drustvu da ce ljudi i radit besplatno. To je privatnicima kec na desetku, zna da ce uvijek biti budala koje ce moc handrit.

Tako, u neku ruku to i ima smisla ako ne zeli da radi ispod odredjene plate. Ali isto tako onda ne treba da kuka kako nema posla. :D
sa obzirom na...

#255 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by sa obzirom na... »

za njega i slicne evo oglasa dobrog:
http://www.posao.ba/job.php?user=dfa3df ... obID=51588
Ovo ti je jedan od najnezahvalnijih poslova koja mozes raditi, tj. da uvodis novi proizvod u bransi koja je vec ionako pretrpana raznim brendovima od kojih svaki trazi svoj dio na trzistu.
Evo razloga zasto se ja kao ekonomista ne bi prijavio na ovaj oglas:
1. Renomirana svajcarska firma gradjevinskoh materijala(???), *ebi ga, niste CIA, recite kako se zovete, da vas malo proguglam da vidim koliko ste renomirani, ovo meni vec pali svjetlo za uzbunu
2. Nije navedeno koji segment gradjevinskog materijala, tih artikala imaju podvrsta ko prehrambena industrija, i svaka posebno ima neka svoja pravila i mogucnosti plasmana na BH tržistu
3. Mozda se varam, ali to vjerovatno ovako izgleda:
Neka ŽLJ kompanija zeli prodavati boje i lakove na BH trzistu, u najboljem slucaju osrednje kvalitete, nasa skladista su vec pretrpana tim artiklima, sto domacim (Megatti) sto inostranim.
Nisu nista bolji od drugih, nisu nista bolje cjenovno konkurentni, nemaju rabat i odgodjeno plaćanje, a ti vrli Menadzere prodaje, obilazi skladista i uvali nase proizvode kako znas i umijes, ako sta uvalis toliki ti je procenat, ako ne, dobijes jedno veliko nista.
Za ovo ne treba fakultet, vec neke druge kvalitete, tu bi se 100 puta bolje snasao neki prodavac sa pijace koji je naucio trikove kako da uvalis nesto nekom kome to i ne treba, neko neki fakultetlija.

Nadam se da grijesim, bilo bi fino da neko od forumasa koji odu na razgovor podijele sa nama iskustva cisto da vidimo da li sam bio u pravu.
bullmastiff

#256 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by bullmastiff »

Comrad wrote:@bullmastiff, pretjerujes malo :-D Koliko sam shvatio, Kenana poznajes povrsno. Ne znam kako si otkrio da nije inteligentan. Jesi to imao uvid u njegove testove inteligencije ili sta? I nesto kontam, u prvi mah je i meni bilo ono koji qrac on hoce, idi radi za 500 KM. Ali skontajte, to ide na ruku samo feudalcima.

Zamislite kad bi sad svi rekli, necemo da radimo ispod milje i po, odhebite! A para ima, nije da nema. Samo se ne rasporedjuju kako treba. Ovako, svi se pognu, puste ruke dobiju lance i crnci za crkavicu. Eto kakvo je stanje u nasem drustvu da ce ljudi i radit besplatno. To je privatnicima kec na desetku, zna da ce uvijek biti budala koje ce moc handrit.

Tako, u neku ruku to i ima smisla ako ne zeli da radi ispod odredjene plate. Ali isto tako onda ne treba da kuka kako nema posla. :D
ma ja kad kazem da bi radio besplatno radio bi u ovim revizorskim kucma deloitte i kpmg...
u ostalim firmama za pocetak realno bi bilo jedno 700KM neto plate :D
al jbg..ne mozes t iotici odma i sa dvije tri godine nekog iskustva...govoriti "necu ispod 1500"...prvo prihvati 1000.pa ako se pokazes sama ce plata porasti....
pretjeruju ti sto govore tako..Kenan je meni bio samo sinonim za takve...ima i gorih puno i numisljenijih :D
a licno ih poznajem :D
atko

#258 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by atko »

Bez obzira na to kakve greske kenan cini u svom kataklizmicnom javnom nastupu i kavo misljenje ima o sebi ... on pokusava ... i ne vidim nista smjesno u tom o oglasu ... covjeku treba javiti za taj oglas ;)

I ako odbacimo 10 stranc ove teme o debljini i masnoci u krvi ... koje nisu beskorisne, jer oslikavaju stanje naseg duha, ima bar jedna stranica dobronamjernih komentara.

Moderatora pozivam da zamandali temu ... nema vise inovativnosti u komentarima :D

hvala :wink:
Chischo

#259 Re: Spasavanje managera Kenana

Post by Chischo »

Jednom cu bacit' bombu na razgovoru za posao pa nek sve ode u sto pi...
Cuj "poznavanje mobilnih tehnologija"?!
Locked