Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
ibizza

#251 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

Marilyn wrote:
jel sad ispade po tome, Pravni fakultet je skup debila,levata, koji pojma nemaju o zivotu?!
Nisam to rekla za pravnike, nego za one koji studiraju pravo u Kiseljaku. Državne fakultete cijenim.
Ti fakulteti su otvoreni samo s jednim ciljem a to je da pojedinci obezbijede svoju djecum unuke, praunuke i cijelu lozu..
Pa naravno. U ratu je dosta ljudi otišlo iz zemlje i ostala su upražnjena radna mjesta. Ta mjesta su popunili nepismenjakovići, koji moraju dobiti diplomu, da bi na tim mjestima i ostali.
Pa zato ti i govorim,moj jaran je zavrsio Pravni fakultet u sarajevu...lik ne zna molbu napisati,ne zna biografiju napisati...hocemo li po njemu sad gledati cijeli Pravni fax u Sa? Ista stvar je i sa PFK ;-)

p.s.ima dobrih curica na PFK,al bolje su na ovom ovdje :lol: :lol:
Marilyn

#252 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Marilyn »

Nećemo po pojedincu gledati cijeli fakultet, ali činjenica je da se privatni fakulteti upisuju, jer se lakše završavaju.
ibizza

#253 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

Marilyn wrote:Nećemo po pojedincu gledati cijeli fakultet, ali činjenica je da se privatni fakulteti upisuju, jer se lakše završavaju.
eh,u tome se slazem...Doduse,ja ga nisam upisao zato sto je lakse(nisam znao ni da postoji),vec zato sto su mi u mom rodnom gradu trazili 2000KM za dl(VPS)...
nautilius

#254 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by nautilius »

omladino samo nastavite molim vas! zaista je uzitak citati postove ove nadasve konstruktivne rasprave! buduci nobelovci sa "drzavnih" fakulteta ismijavaju buduce ministre i direktore sa "privatnih" mjereci nulom njihov iq, dok naravno ni ovi drugi ne ostaju duzni nimalo ne zaostajuci u uporabi akademskog vokabulara.
pri tome privreda cvjeta, stanje u drustvu nikad bolje, kriminal i nezaposlenost se nadmecu ko ce manji procenat ostvarit. dok strucnjaci sjede po forumima i raspravljaju koristeci neoborive argumente.
sto rece sir alex ferguson (ne znam gdje je on studirao i da li je) manite se tvitera, citajte knjige.
JingoBA

#255 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by JingoBA »

Dva pitanja: da li je diploma sa ovog fakulteta legalna i legitimno priznata:
INTERNACIONALNI UNIVERZITET TRAVNIK
I jel može neko objasniti pojam 3+2, odnosno 4+1 (U čemu je razlika osim u broju godina, koliko vidim i za 3 godine i za 4 godine se dobije diploma)
Odnosno šta je potrebno od ovoga da bi se radio magistarski?
Država

#256 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Država »

Čuo sam da je neko na tom univerzitetu u Travniku napisao grafit:

"Tu me cijene, tu kupujem"!

:lol:
JingoBA

#257 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by JingoBA »

nisam to pitao, manje-više, svugdje se kupuje... samo je pitanje jel plaćaš parama, guzom, živcima, vremenom...
ibizza

#258 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

JingoBA wrote:Dva pitanja: da li je diploma sa ovog fakulteta legalna i legitimno priznata:
INTERNACIONALNI UNIVERZITET TRAVNIK
I jel može neko objasniti pojam 3+2, odnosno 4+1 (U čemu je razlika osim u broju godina, koliko vidim i za 3 godine i za 4 godine se dobije diploma)
Odnosno šta je potrebno od ovoga da bi se radio magistarski?
Moj ti je savjet da ako ides u Travnik,onda idi na Univerzitet u Travniku. IUT je bio u sklopu Univerziteta u Travniku,al cuo sam da su napravili neku mutljazu i da ih je Rekotr Dacic izbacio iz clanstva.
A 3+2 i 4+1 ti je u sustini isto,samo zavisi koji fakultet upisujes,jer na kraju ti na diplomi pise bachelor.
JingoBA

#259 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by JingoBA »

Znaci zavrsis tu 3 godine i možeš raditi u sarajevu magisterij?

Samo oni imaju smjer koji mi odgovara.
A evo našao sam ih na stranicama federalnog ministarstva obrazovanja, biće da su legalni...
nera18

#260 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by nera18 »

JingoBA wrote:Znaci zavrsis tu 3 godine i možeš raditi u sarajevu magisterij?

A evo našao sam ih na stranicama federalnog ministarstva obrazovanja, biće da su legalni...
dakle, internacionalni univerzitet nije kiseljak
ja sam ove godine zavrsila poslovno pravo u kiseljaku i predala dokumente na II ciklus na ekonomiji... diploma najnormalnije uvazena. normalnije su se ponasali prema meni nego kad sam prije par godina dosla tamo sa diplomom pol nauka :D
JingoBA

#261 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by JingoBA »

Hvala :)
zilla_

#262 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by zilla_ »

Država wrote:Čuo sam da je neko na tom univerzitetu u Travniku napisao grafit:

"Tu me cijene, tu kupujem"!

:lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ortega

#263 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ortega »

diploma ti je regularna, ja sam zavrio u kiseljaku 4 tu god i sad radim na sudu, evo vec drugu godinu, inace sad ce licenciranje svih fakulteta, i jedino pravni u kiseljku je vec posalo svu dolumentaciju i prijavnice, dakle radi se o vrlo odgovornim ljudima koji sve to vode, i siguodina,rno ce dobiti sve moguce dozvole u buducem licenciranju..inace 3 god ti je poslovno pravo, a 4 god ti je opce pravo, da bi postao master nakon 3 god dodaju se jos 2 i tada stices titulu magistra (uza naucna oblasta koju si odabrao) a kad zavrsis 4 godine za magistra ti je potrebna samo jos jedna godina..inace magisterij mozes da upises u bilo kojoj visokoskolskoj ustanovi u bih ali i u regionu, tipa zagreb rijeka split...pozzz
zvrk

#264 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by zvrk »

nera18 wrote:

ja sam ove godine zavrsila poslovno pravo u kiseljaku i predala dokumente na II ciklus na ekonomiji... diploma najnormalnije uvazena. normalnije su se ponasali prema meni nego kad sam prije par godina dosla tamo sa diplomom pol nauka :D
ja sta ti fakulteta imas :run:
titoche

#265 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by titoche »

Elitizam je zabluda u moderno doba...Garantujem da je veliki procenat vasih cijenjenih unsa profesora u dobroj porciji svog zivota "nagonjalo" ovce, krave, koze i ostalu zivincad na dvadeset do 50 kilometara radijusa oko spomenutih Univerzi na koje vi sada pljujete.
Trula ambicija uparena sa -kompleksom nize vrijednosti čobana u tramvaju- dovela ih je do prim. dr. sci. mr. lol. titula sa kojima mogu osnivati vlastite "sandžak-katedre", te se pasivno agresivno iživljavati na "pro schoolerima"--gore potpisani diplomci/forumashi sa uNSA--.
Famozni pragmatichari, ciji postovi tipa "Svi smo mi bili svjedoci mita,korupcije i nepotizma od strane profesora na drzavnim fakultetima, ali nisam to ja, ja sam ucio dan i noc za sedam...,majke mi!"(parafrazirano), ocigledno imaju muda da optuzuju drugu stranu za pretjerano kršenje "pravila neponašanja"!?

Manite se shuplje...Probajte svoju "elitnu pamet" realizirati u obliku privatne prakse/firme u kojoj vam šefovi nece biti inferiorni intelekti tipa diplomaca sa Univerziteta u Travniku.¿!
Miki123

#266 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Miki123 »

titoche wrote:Elitizam je zabluda u moderno doba...Garantujem da je veliki procenat vasih cijenjenih unsa profesora u dobroj porciji svog zivota "nagonjalo" ovce, krave, koze i ostalu zivincad na dvadeset do 50 kilometara radijusa oko spomenutih Univerzi na koje vi sada pljujete.
Trula ambicija uparena sa -kompleksom nize vrijednosti čobana u tramvaju- dovela ih je do prim. dr. sci. mr. lol. titula sa kojima mogu osnivati vlastite "sandžak-katedre", te se pasivno agresivno iživljavati na "pro schoolerima"--gore potpisani diplomci/forumashi sa uNSA--.
Famozni pragmatichari, ciji postovi tipa "Svi smo mi bili svjedoci mita,korupcije i nepotizma od strane profesora na drzavnim fakultetima, ali nisam to ja, ja sam ucio dan i noc za sedam...,majke mi!"(parafrazirano), ocigledno imaju muda da optuzuju drugu stranu za pretjerano kršenje "pravila neponašanja"!?

Manite se shuplje...Probajte svoju "elitnu pamet" realizirati u obliku privatne prakse/firme u kojoj vam šefovi nece biti inferiorni intelekti tipa diplomaca sa Univerziteta u Travniku.¿!
Dobro, šukno si nam ga što jes' jes.. :thumbup:
JThomas

#267 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by JThomas »

cyber_kurajber

#268 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

titoche wrote:Elitizam je zabluda u moderno doba...Garantujem da je veliki procenat vasih cijenjenih unsa profesora u dobroj porciji svog zivota "nagonjalo" ovce, krave, koze i ostalu zivincad na dvadeset do 50 kilometara radijusa oko spomenutih Univerzi na koje vi sada pljujete.

Hajde sad fino priznaj odakle si ovo prepisao
cyber_kurajber

#269 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

Sreća pa s lijeve strane ne piše upadljivo Posdiplomski !!!!

Jes'
Vrijednos'
Kreve'
Špore'
Pos'diplomski
Deve'
Pe'
Dvanaes'

Nastavite niz !!!
JThomas

#270 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by JThomas »

ja sam više na ličnost rektora ciljao, al' eto... :D
cyber_kurajber

#271 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by cyber_kurajber »

zvrk wrote:
nera18 wrote:

ja sta ti fakulteta imas :run:

Prestanite tu iznajmljenu dvokatnicu zvati fakultet !
I prestanite taj lažnjak zvati magiterij !
Pliiiiiiiiiiiiiiiiz, vrijeđate magistre !
makkaj

#272 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by makkaj »

A jebaji ga care, dok iskompleksirani čobani deru guzove (neki od učenja, neki od drugih aktivnosti :mrgreen: ) da završe IZUZETNO ZAHTJEVNE studije na UNSA, u isto vrijeme finansijski potkovani ali ne baš vrijedni/inteligentni/najčešće oboje građani upisuju građanske studije po privatnim faxovima, znajuči da je to najsigurnija investicija-KOLIKO PLATIŠ-TOLIKO ZVANJA I DIPLOMA DOBIJEŠ. I da, na kraju ovi potonji (neću da iskoristim riječ mediokriteti), istim tragom završavaju na pozicijama koje tebi i meni život znače.
Naravno da UNSA nije savršen, dapače imaju kilometri prostora za poboljšanja, al brate vjeruj mi da ćemo iskihati ovu hiperprodukciju kadra, ljude sa zvanjima bez znanja i radne navike, a možemo se zavaravati koliko hoćete....jutros stigla medicina, friška, kolko treba care, hoš' ovdje il za ponijet?
ibizza

#273 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by ibizza »

makkaj wrote:

A jebaji ga care, dok iskompleksirani čobani deru guzove (neki od učenja, neki od drugih aktivnosti :mrgreen: ) da završe IZUZETNO ZAHTJEVNE studije na UNSA, u isto vrijeme finansijski potkovani ali ne baš vrijedni/inteligentni/najčešće oboje građani upisuju građanske studije po privatnim faxovima, znajuči da je to najsigurnija investicija-KOLIKO PLATIŠ-TOLIKO ZVANJA I DIPLOMA DOBIJEŠ. I da, na kraju ovi potonji (neću da iskoristim riječ mediokriteti), istim tragom završavaju na pozicijama koje tebi i meni život znače.
Naravno da UNSA nije savršen, dapače imaju kilometri prostora za poboljšanja, al brate vjeruj mi da ćemo iskihati ovu hiperprodukciju kadra, ljude sa zvanjima bez znanja i radne navike, a možemo se zavaravati koliko hoćete....jutros stigla medicina, friška, kolko treba care, hoš' ovdje il za ponijet?
Al' ga i ti pretjera :D
makkaj

#274 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by makkaj »

haha moram malo, da bolje dočaram :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#275 Re: Univerzitet u Travniku/Kiseljaku

Post by Toto »

cyber_kurajber wrote:

Sreća pa s lijeve strane ne piše upadljivo Posdiplomski !!!!

Jes'
Vrijednos'
Kreve'
Špore'
Pos'diplomski
Deve'
Pe'
Dvanaes'

Nastavite niz !!!
Ovo su tuzlaci dizajnirali. Nije do travnicana.
Locked