Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mariella

#251 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Lady Saray wrote:
old_drummer wrote:Samo da javim da sam probala ono uvijanje aluminijskom folijom... Kad tek skinem bude super, ali se brzo ispravi - stavljala sam i pjenu za kosu, ali ni to ne pomaze, najvise 2 sata izdrzi :sad:

Mozda je do mene... :?
meni je uspjelo. bila sam haman ko ona zenska. ja sam radila isto ko onaj lik. prskala sa sprejom za zastitu pri grijanju kose i uvijala. nikakva pjena ili lak samo sprej cak mi je prezivilo i spavanje mada se malo izvio donji dio ali to haman i ne pikam s obzirom da moja kosa kad se uvije na viklere/figaro/krpice/nesto trece se izvije u roku 3 sata a nakon spavanja bude kao da nista nisam ni radila. kanim se opet.. od cijelog procesa najteze mi napravit one tube vazda moram dodavati :-)
I meni se donji dio najvise ispravi, pravila sam za novu godinu i bilo je super :) Da bar moze jos duze da stoji, pa bi cesce pravila, ovako se ne isplati osim za neke specijalne prilike :D

I da, sretna vam nova :)
Lady Saray

#252 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

old_drummer wrote:
Lady Saray wrote:
old_drummer wrote:Samo da javim da sam probala ono uvijanje aluminijskom folijom... Kad tek skinem bude super, ali se brzo ispravi - stavljala sam i pjenu za kosu, ali ni to ne pomaze, najvise 2 sata izdrzi :sad:

Mozda je do mene... :?
meni je uspjelo. bila sam haman ko ona zenska. ja sam radila isto ko onaj lik. prskala sa sprejom za zastitu pri grijanju kose i uvijala. nikakva pjena ili lak samo sprej cak mi je prezivilo i spavanje mada se malo izvio donji dio ali to haman i ne pikam s obzirom da moja kosa kad se uvije na viklere/figaro/krpice/nesto trece se izvije u roku 3 sata a nakon spavanja bude kao da nista nisam ni radila. kanim se opet.. od cijelog procesa najteze mi napravit one tube vazda moram dodavati :-)
Gdje da nabavim taj sprej za zastitu? Posto nisam nikad peglala i kosa mi nije ostecena, nisam mislila da ce mi trebati za 10ak minuta susenja fenom. Ne znam cak ni da postoje takvi sprejevi. Gdje, kako i koliko?
posto sam se ja do sad haman pa stalno peglala ja toga imam u zalihama (uvozni :D ) pitaj u dmu ili cmu imaju li sprej za zastitu od toplote i javi ako nadjes da ne moram vise trazit da mi salju :D

@mariella mislim da kad bi se donji pramenovi uzimali sitnijima od gornjih da se ne bi tako brzo ispravljalo pogotovo sto se zadnji frljavo umotaju u ono ako sam radis pa ne moze sfino vidjet kao one naprijed. to cu iduci put pokusati mada sam se i sad snasla donji dio spetljala u neku cupavu labavu pundju i nije se vidjelo da nije kao gornji dio :D
Flika

#253 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Flika »

sta je ovo, svi uvijali na foliju? i ja sam veceras to radila, a nisam vidjela ovo na forumu... interesantno...
Moja kosa je inace cickava, al posto imam lokne svih velicina i oblika htjela sam da ih malo uniformisem. Rezultat: od kose koja je preko ramena jedva do ispod uha dodje, a naprijed gdje je stepenasto osisano imam cak i siske... Nadam se da ce do ujutro opustit malo, ne znam kako cu ovakva iz kuce izaci... Steta sto nisam ovo radila kad mi je kosa bila pravo duga, vjerujem da bi bilo super, ovako je suvise djetinjasto cickava...
Mariella

#254 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Malo je rukama "ispravi", a i trebalo bi do ujutru da se spusti
old_drummer

#255 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by old_drummer »

semlaca wrote:Isprobala ono s folijom, ispalo dobro. Vidjet ćemo do kad će trajati.
Sad sam kao kovrčava Sue.
:thumbup:
Lady Saray

#256 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

Flika wrote:... Nadam se da ce do ujutro opustit malo, ne znam kako cu ovakva iz kuce izaci...
bar to nije problem... voda sve popravi :D
Flika

#257 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Flika »

Do ujutro se nije nista opustila, a ni rukom nema sanse nista da uradim... valjda kako je inace cickava sad je u svom elementu, samo se malo slegla pa je sad ok...
mimsy

#258 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

Zna li neko da li se moze skinuti farba sa kose i vratiti prirodna boja.Postoji li ikakav tretman i u kojem se frizerskom salonu to moze obaviti?
Gospoda Ministarka

#259 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Gospoda Ministarka »

mimsy wrote:Zna li neko da li se moze skinuti farba sa kose i vratiti prirodna boja.Postoji li ikakav tretman i u kojem se frizerskom salonu to moze obaviti?

Ja sam cula da postoji da se kupi neka hemija koja skida. Raspitaj se u frizerskim salonima.
Aurora Borealis

#260 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Aurora Borealis »

Joj ne znam koliko ti je to pametno da radis. Moja prijateljica je to skidala, inace joj je tamno smedja prirodno boja kose, i nesto ona zeznula, dobila nijansu koja joj se ne svidja, i ode to uradi, vrati se k'o mrkvica neka. Znaci cura narandzasta bila poslije toga. I opet se naravno morala farbati.

Mislim da to radi vecina salona.
mimsy

#261 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by mimsy »

Ja bas htjela tu mrkvica boju da istrijebim.Naime uzela sam smedju,ofarbala se i ispala mi je neka smedjo -crvenkasta.Inace imam svijetliju smedju i htjela je potamniti.Stvarno ne volim tu boju,place mi se svaki put kad se pogledam u ogledalo.Inace se vidi samo po danu koliko baca na crvenu.Ne znam koju da farbu uzmem a da dobijem normalnu smedju,da ne budem crna,neg bas tamno smedja bez tih crvenih nijansi.Ne znam koji me djavo tjero da se farbam :mrgreen:
Mariella

#262 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Joj ja sam se ofarbala u crveno ima nekoliko godina... i prije mozda godinu dana sam pocela da se vracam u smedje. Sad evo imam neku svijetlo smedju poslije hiljadu farbanja, ali na slikama i dalje ide na crveno :roll: Ko zna kad ce i hoce li uopste potpuno nestati...
Envy

#263 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Envy »

.
Last edited by Envy on 12/01/2012 20:29, edited 1 time in total.
Lady Saray

#264 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

kad god sam se zeznula s nijansom radila sam pramenove. puuuuuno tankih na foliju i bude ok bez da mi se kosa razvlaci ko zvaka od tih skidaca boje
BJB

#265 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by BJB »

old_drummer wrote:
semlaca wrote:Isprobala ono s folijom, ispalo dobro. Vidjet ćemo do kad će trajati.
Sad sam kao kovrčava Sue.
:thumbup:
:D i ja, samo sto je kod mene kosa ni do ramena..Ispalo je slatko...Mislim da ce drzita cijeli dan sutra (ako je ne budem vezala)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#266 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by plain vanilla »

Lady Saray wrote:kad god sam se zeznula s nijansom radila sam pramenove. puuuuuno tankih na foliju i bude ok bez da mi se kosa razvlaci ko zvaka od tih skidaca boje
Tako sam i ja iz crvene presla u plavo :-)
Farbala sam se u crvenu (od vristece do one patlidzan boje), ali crvena se boja ispire brzo, i gubi sjaj, a ja perem kosu cesto, i to me najvise nerviralo. E jednom sam otisla na suncanje, onako par dana nakon farbanja, i sunce mi sprzilo boju..kao ona isprana grozna boja..misija
i ja se naljutim na crvenu, izvucem pramenove (koji su bili neponovljivo dobri), ponovim to jos jednom, i plavusa bez problema vec godinama.
Lady Saray

#267 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

heheheh isto ko i ja samo bez tog suncanog dijela :mrgreen: meni je jedan dan doslo da kratku crvenu promijenim u dugu plavu a djes cekat da izraste :mrgreen: nakon druge ture pramenova bilo je kao da sam plava sa sitnim crvenim pramenovima. predobra stvar
Mariella

#268 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Mariella »

Znaci, odluceno je, idem na pramenove :D
plain vanilla

#269 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by plain vanilla »

Lady Saray wrote:heheheh isto ko i ja samo bez tog suncanog dijela :mrgreen: meni je jedan dan doslo da kratku crvenu promijenim u dugu plavu a djes cekat da izraste :mrgreen: nakon druge ture pramenova bilo je kao da sam plava sa sitnim crvenim pramenovima. predobra stvar
imam samo jednu sliku s tim pramenovima, kako su dobri bili..od skroz bijelih, pa do nekih tamno crvenih nijansi, a skroz tanki (ja sam na kapu izvlacila).
Zaista je bilo zabavno i nimalo mucno promijeniti boju.
respo

#270 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by respo »

sto se tice boja ja sam nekad imao crvenu zutu plavu ljubicastu
rijetko kad samo jednu boju osim zute
sada sam prirodno tamno smedji :)

ima li sta za izravnavanje kose jbm ga
svi savjete dijele za uvijanje te folije te neke uvijace
ima li ista sto bi na duze staze ispravilo kosu :sad:
mig

#271 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mig »

.
Last edited by mig on 29/02/2012 10:13, edited 1 time in total.
ladyada

#272 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by ladyada »

plain vanilla wrote:
Lady Saray wrote:heheheh isto ko i ja samo bez tog suncanog dijela :mrgreen: meni je jedan dan doslo da kratku crvenu promijenim u dugu plavu a djes cekat da izraste :mrgreen: nakon druge ture pramenova bilo je kao da sam plava sa sitnim crvenim pramenovima. predobra stvar
imam samo jednu sliku s tim pramenovima, kako su dobri bili..od skroz bijelih, pa do nekih tamno crvenih nijansi, a skroz tanki (ja sam na kapu izvlacila).
Zaista je bilo zabavno i nimalo mucno promijeniti boju.
mene je jednom bolila 2 sedmice glava nakon pramenova ...........a sta ces sta ne radimo za lijep izgled ----------
plain vanilla

#273 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by plain vanilla »

pramenovi na kapu s kosom kakvu ja imam :cry:

drugi put kad sam ih radila, popila sam kafetin prije..a sto sam galamila na frizerku, to je druga prica :lol:
Lady Saray

#274 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by Lady Saray »

ma lijepa folija :D hem su mi ljepsi hem ne cupa :mrgreen:
plain vanilla

#275 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Post by plain vanilla »

Lady Saray wrote:ma lijepa folija :D hem su mi ljepsi hem ne cupa :mrgreen:
pa kasnije sam na foliju, ali za ovaj prijelaz bolje je bilo na kapu
ali bol je nezaboravna :-)
Post Reply