E, nije sve sto vrijedi to se i krade, vec sve sto ima losu bravu, tj. bravu koja se moze otvoriti u par sekundi (a takve su brave u VW koncernu) to se krade. Licno sam gledao kako frajer covjeku otvori Golfa u par sekundi. Vlasniku ostao kljuc u autu, a auto zakljucano.Gile Šampion wrote:Sve što vrijedi to se i krade...neće lopov ukrasti go.no od auta...koji će mu đavodadoka84 wrote:Samo vi kupujte golfove i ostala vau vau g.... barem ce lopovi imat sta krasti.
Ostavite normalnima nek vozaju te polufabrikate iz italijanskih, francuskih i drugih kuhinja.
Škoda all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Better Man
#251 Re: Škoda all about
- sheikh
#252 Re: Škoda all about
E, nije sve sto vrijedi to se i krade, vec sve sto ima losu bravu, tj. bravu koja se moze otvoriti u par sekundi (a takve su brave u VW koncernu) to se krade. Licno sam gledao kako frajer covjeku otvori Golfa u par sekundi. Vlasniku ostao kljuc u autu, a auto zakljucano.[/quote]
Pa kralju nije ovo 84" da spominjemo bravu dvice
sada smo u 2011 pa pogledja sada brave
A bolje da je brava malo slabija,nego komplet auto
Jbt ljudi opljackaju banke u "par sekundi" i to ne rade radi novca vec sto su lose brave
Kad smo vec kod otvaranja,ne sekiraj se,ako tebi neko hoce uci u auto,uci ce,pa cak i da imas mrud postavljen.

- johntra
#253 Re: Škoda all about
koji ogroman postotak ljudi? taj postotak je samo veliki u BiH, nigdje drugo, a i to samo radi tradicije, jer su se poslije rata masovno uvozili vau vau dizeli, koji nas i danas truju...jbga, tad ljudi nisu znali za bolje...hvala Bogu, danas imamo izbor, pa možemo uzeti i JTD, HDI, TDci, Dci i ostale motore, koji su svjetlosnim godinama ispred starih TDI vanago...čuj VW i Audi imaju najbolji CR...joj, što volim kad se neko tješi...čekali su 10 godina, Audi nešto manje doduše, kako bi pođonili sve što valja od drugih...to je tako izlizana filozofija u koju, nažalost, vjeruju ljudi poput tebe i tješe se kako imaju nešto najbolje, a daleko je od toga...a to što CR dizeli kod FIAT-a dime, dime i CR kod Golfova i Audija, samo što se kod njih češće pojavljuje plavi dim, jer klocevi još nisu uspjeli riješiti abnormalnu potrošnju ulja...sad fino sjedi i izlistaj FIAT-ove dizele i dizele vau vau vanago, pa vidi koji su bolji i po performansama, po tome koliko ko izvlači KS iz određene kubikaže...FIAT-u samo nedostaje V6 dizel, ali evo, i on je stigao sa 245 jako raspoloženih konjića, a nije problem iz tog motora izvući i 300...Gile Šampion wrote: TDI da ne valja ne bi ogroman postotak ljudi se kleo u taj motor i ne bi taj motor bio toliko zastupljen u odnosu na taj smijesni JTD.Ali ja vas razumijem,ko nema para za kvalitet,zadovoljava se sitnim stvarima![]()
JTD da je dobar motor kao drugi motori iz CR tehnologije ,barem bi bio blizu nekog VW-ovog motora.Ovako ispadne čista šprdancijaCR a sve i jedan bacaju dima kao da im je tehnologija od prije 100 godina
Haj ti meni priznaj kad si vidio da jedan VW (Golf 6,Audi) sa CR motorom dimi? Nikad...niti ćeš vidjeti
Ljudi napravili takav motor,da su italijanima opalili klempu i zadali zadaću samo takvu
![]()
A na ono boldirano vezano za volan,sam te čekao![]()
Dođi provozaj mog Audija pa vidi kako se ponaša pravi city servo volan...U gradu i prilikom parkiranja možeš ga smotati malo jačim puhanjem.Pri većim brzinama postaje krući i precizniji...
Čitam neke komentare fiatovih vozača koji su se prevrtali na auto-putu zbog toga što im je volan bio u city modu i zadržavao iste karakteristike i prilikom parkiranja i pri većim brzinama![]()
![]()
![]()
Kažu NIKAD VIŠE neće sjesti za italijansko smeće od auta![]()
što se tiče servo city volana kod FIAT-a, ima dugme, pa se lijepo isključi kad se vozi na većim brzinama, nisam ja kriv što danas za volanima imamo toliko kloceva...
- Better Man
#254 Re: Škoda all about
sheikh wrote:E, nije sve sto vrijedi to se i krade, vec sve sto ima losu bravu, tj. bravu koja se moze otvoriti u par sekundi (a takve su brave u VW koncernu) to se krade. Licno sam gledao kako frajer covjeku otvori Golfa u par sekundi. Vlasniku ostao kljuc u autu, a auto zakljucano.
Mislio sam na novije generacije Golfova, cetvorke, petice.
- sheikh
#255 Re: Škoda all about
Mislio sam na novije generacije Golfova, cetvorke, petice.[/quote]Better Man wrote:sheikh wrote:E, nije sve sto vrijedi to se i krade, vec sve sto ima losu bravu, tj. bravu koja se moze otvoriti u par sekundi (a takve su brave u VW koncernu) to se krade. Licno sam gledao kako frajer covjeku otvori Golfa u par sekundi. Vlasniku ostao kljuc u autu, a auto zakljucano.
Pa kralju nije ovo 84" da spominjemo bravu dvicesada smo u 2011 pa pogledja sada brave
Jbt ljudi opljackaju banke u "par sekundi" i to ne rade radi novca vec sto su lose brave
Kad smo vec kod otvaranja,ne sekiraj se,ako tebi neko hoce uci u auto,uci ce,pa cak i da imas mrud postavljen.
![]()
![]()
ajde ako je u peticu uci za par sekundi,ajde ti udji
Oni koji znaju uci za par sekundi,sumnjam da iko moze za par sekundi,ali i da moze,nece taj "talenat trositi na nesto vrijedno do 20 maraka" vec ce ukrasti nekog bmw-a ili mercedesa
- drndalo
#256 Re: Škoda all about
Joj kako ste vise dosadni...
VW = VRHUNAC TEHNIKE, KVALITETA, IZUMITELJSTVA, STILA, LJEPOTE...
Pa nije BMW...
Ups, hocu reci Rolls-Royce... 
VW = VRHUNAC TEHNIKE, KVALITETA, IZUMITELJSTVA, STILA, LJEPOTE...
Pa nije BMW...
- Zvek
#257 Re: Škoda all about
VW promašaji 2.5 R5 TDI, 1.0 i 1.4 AL motori, 2.0 TDI PD 2004-2006, 2.0 TDI CR 2007.Gile Šampion wrote:
TDI da ne valja ne bi ogroman postotak ljudi se kleo u taj motor i ne bi taj motor bio toliko zastupljen u odnosu na taj smijesni JTD.Ali ja vas razumijem,ko nema para za kvalitet,zadovoljava se sitnim stvarima![]()
JTD da je dobar motor kao drugi motori iz CR tehnologije ,barem bi bio blizu nekog VW-ovog motora.Ovako ispadne čista šprdancijaCR a sve i jedan bacaju dima kao da im je tehnologija od prije 100 godina
Haj ti meni priznaj kad si vidio da jedan VW (Golf 6,Audi) sa CR motorom dimi? Nikad...niti ćeš vidjeti
Ljudi napravili takav motor,da su italijanima opalili klempu i zadali zadaću samo takvu
![]()
A na ono boldirano vezano za volan,sam te čekao![]()
Dođi provozaj mog Audija pa vidi kako se ponaša pravi city servo volan...U gradu i prilikom parkiranja možeš ga smotati malo jačim puhanjem.Pri većim brzinama postaje krući i precizniji...
Čitam neke komentare fiatovih vozača koji su se prevrtali na auto-putu zbog toga što im je volan bio u city modu i zadržavao iste karakteristike i prilikom parkiranja i pri većim brzinama![]()
![]()
![]()
Kažu NIKAD VIŠE neće sjesti za italijansko smeće od auta![]()
Danas sam biu u Faru da tražim baglamu za Bravu dolazi lik sa mehaničarom i traži neki dio za SAD Pasata 2.0 T navodno mu motor radi na 3 klipa. Dobro ovo je vjerovatno izuzetak ali nije da je VW bezgrješan. Pogledaj Passata, Sharane, IV kako im se gule rukohvati na vratima, pa uporedi sa Stilom, 156, Ulyseom.
Realno VW je ispred Fiata trenutno, ali ne treba mlatiti bezveze.
-
Klodovik
#258 Re: Škoda all about
Mislio sam na novije generacije Golfova, cetvorke, petice.[/quote]Better Man wrote:sheikh wrote:E, nije sve sto vrijedi to se i krade, vec sve sto ima losu bravu, tj. bravu koja se moze otvoriti u par sekundi (a takve su brave u VW koncernu) to se krade. Licno sam gledao kako frajer covjeku otvori Golfa u par sekundi. Vlasniku ostao kljuc u autu, a auto zakljucano.
Pa kralju nije ovo 84" da spominjemo bravu dvicesada smo u 2011 pa pogledja sada brave
![]()
![]()
Jedan novi Citroen C3 nije ništa sigurniji od novog Pola. Tu su negdje, ako ne i isti.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#259 Re: Škoda all about
Up...
i bez 
- Optimist
#260 Re: Škoda all about
Moj prilog temi o potrosnji. Octavia Tour, 1.9 TDI, 66 KW:
Ukupno vrijeme od zadnjeg ponistavanja:

Prosjecna brzina:

Predjeni kilometri:

I prosjecna potrosnja:

Desavalo se da predjem i 1100 km sa jednim rezervoarom, tj sa 52-53 l. Na board-u je tada stajalo 4.8l. Zao mi je sto to nisam slikao.
Ukupno vrijeme od zadnjeg ponistavanja:

Prosjecna brzina:

Predjeni kilometri:

I prosjecna potrosnja:

Desavalo se da predjem i 1100 km sa jednim rezervoarom, tj sa 52-53 l. Na board-u je tada stajalo 4.8l. Zao mi je sto to nisam slikao.
- notsure
#261 Re: Škoda all about
Danas na OMV-u iznad koševske bolnice nasuo 50 litara dizela u Škodu fabiju?!?!
Po tome kad se upalila lampica rezerve, računam da je bilo barem još 5 litara unutra...
Kako u rezervoar od 45 može stati 55 litara?
To mi se nikad prije nije desilo, a kad sam se pobunio kažu da je tih 10 litara stalo u "odzraku".
Može li me neko prosvijetliti kako je to moguće... Pištolj je bio u automatu prije točenja (znači pumpa je valjda bila na nuli), tako da jedino ostaje da im je mjerni instrument neispravan.
Po tome kad se upalila lampica rezerve, računam da je bilo barem još 5 litara unutra...
Kako u rezervoar od 45 može stati 55 litara?
To mi se nikad prije nije desilo, a kad sam se pobunio kažu da je tih 10 litara stalo u "odzraku".
Može li me neko prosvijetliti kako je to moguće... Pištolj je bio u automatu prije točenja (znači pumpa je valjda bila na nuli), tako da jedino ostaje da im je mjerni instrument neispravan.
-
AdnanSA
#262 Re: Škoda all about
Može stati preko 50 litara. Tank u Faije prima 55 litara. U odzraku staje oko 10 litara. Ima mali pipak koji možeš pritisnuti pištoljem dok puniš. Niko te nije prevario. Sada kada je pun do vrha preći ćeš 300 km i neće ti se kazaljka odljepiti od vrha.
-
rusmir.ba
#263 Re: Škoda all about
jel neko mjenjao 3. stop svjetlo na fabiji karavan?
citam da se mjenja cio sklop!
posto je izgleda kraju (radi samo jedan dio LED dioda, a nekad ni to i onda ruzno pisti onaj signal)
nasao sam nov 55KM, ne znam koliko toga sada ima po otpadima,nisam primjetio da ovo bas crkava tako cesto al eto, kad hoce- hoce
citam da se mjenja cio sklop!
posto je izgleda kraju (radi samo jedan dio LED dioda, a nekad ni to i onda ruzno pisti onaj signal)
nasao sam nov 55KM, ne znam koliko toga sada ima po otpadima,nisam primjetio da ovo bas crkava tako cesto al eto, kad hoce- hoce
- O'zone
- Globalni moderator
#264 Re: Škoda all about
Pitanjce
Pošto na ovome svijetu ništa od klošara ne može ostati
obili su mi auto i odnijeli policu što pokriva prtljažni prostor
Sad mi treba zadnje lijevo leptir staklo i polica pa ako je neko vidio na nekom otpadu Feliciu da ima to dvoje nek bIdne ljubazan i javi može i na PP.
Pošto na ovome svijetu ništa od klošara ne može ostati
- anthraxQ
- Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi
#265 Re: Škoda all about
šta tačno znači kada auto ima 16 ventila - ono 16 v.
i koji je značaj toga?
i koji je značaj toga?
- mayab
- Bakir1
#267 Re: Škoda all about
isti autoOptimist wrote:Moj prilog temi o potrosnji. Octavia Tour, 1.9 TDI, 66 KW:
relacija A-B bez klime,uvijek po propisima nigdje preko 80 km/h.

relacija B-A bez klime,iznad propisa,drugacija ruta dosta uzbrdice.

ironicno ali veoma,nikakve koristi od voznje mimo propisa nema,dobro kraca je bila povratna ruta za nekih 6 km bila ali je prosjecna brzina pala sto je apsurdno
- vanda
#268 Re: Škoda all about
Jel Octavia ovo ? Koje godiste ?Bakir1 wrote:isti autoOptimist wrote:Moj prilog temi o potrosnji. Octavia Tour, 1.9 TDI, 66 KW:
relacija A-B bez klime,uvijek po propisima nigdje preko 80 km/h.
relacija B-A bez klime,iznad propisa,drugacija ruta dosta uzbrdice.
ironicno ali veoma,nikakve koristi od voznje mimo propisa nema,dobro kraca je bila povratna ruta za nekih 6 km bila ali je prosjecna brzina pala sto je apsurdno
- Bakir1
#269 Re: Škoda all about
jeste 2007
- newklear
#270 Re: Škoda all about
Može li mi neko objasniti kako se na Fabia (ona starija - 2007. godina) mijenjaju sijalice koje osvjetljavaju zadnju reg.tablicu?
-
emirbey_7
#271 Re: Škoda all about
Hello.
Da li neko zna gdje bih mogao pronaci originalni radio/mp3 za model octavia 2001. ?
Dosadilo plocice nosati
Hvala!
P.S. Mislim na ovo, ali da pashe u 2001.

Da li neko zna gdje bih mogao pronaci originalni radio/mp3 za model octavia 2001. ?
Dosadilo plocice nosati
Hvala!
P.S. Mislim na ovo, ali da pashe u 2001.

- Honda NSX
#272 Re: Škoda all about
udure je skroz ne ljuti se odma. ja sam u svoj rezervoar od 55 litara više puta nasuo nekih 63-64 litra......notsure wrote:Danas na OMV-u iznad koševske bolnice nasuo 50 litara dizela u Škodu fabiju?!?!
Kako u rezervoar od 45 može stati 55 litara?![]()
![]()
![]()
kako ćeš lahko utvrditi da nisi prevaren: prati kazaljku od goriva. Vozićeš pravo dugo, puno duže nego inače a da se ne pomakne iz one zakucane pozicije svoje kao da je do vrha puno. ja sam tako došo 3/4 puta do makarske i ona se tek tad počela spuštat, kao dotad nisam potrošio ništa goriva lafo, stane nekako još, to je valjda ta odzraka
-
emirbey_7
#273 Re: Škoda all about
Ma znam da nije odgovarajuca, tacnije pretpostavljam da model iz A5 ne moze u ovaj stariji. Sliku sam postavio samo kako bi se skontalo na sta mislimgolfista wrote:ovo je model cd playera za Octaviu a5 modelska 2004..g. ....
- Dover Man
#274 Re: Škoda all about
zna li iko dobrog autoelektričara po pitanju fabie 2002, pokvario mi se motorić od brisača i onaj button za dizanje, spuštanje svjetala (1,2,3 pozicije), i koliko košta popravka toga??? i kod druga mi se pokvarila klima, objasnio mi je da mu ne "puše" kako treba kroz srednji stub, mišljenja sam da su to klapne, ali ako ima neko iskusniji molit ću lijepo za savjete??? prvo meni pomozite 
-
Bezimendzic
#275 Re: Škoda all about
Pročitah ovih 13-ak stranica, e majke mi niste normalni, kunete se u Škode/Audije/VW/Citroene/Renaulte/Kije...a sve je to u 5 deka danas. Sve se svodi na rezanje troškova na sve strane i klasično otimanje na održavanju i postprodajnim troškovima. Sam vozim Octaviju FL, dobra je, prostrana, ugodna itd. Ali mi niko ne može prodati muda pod bubrege i reći da samo Škoda/VW/Citroen/... znaju to i tako uraditi, a ostali pojma nemaju i rade civare. Svi proizvođači imaju svoje pluseve i minuse, a svako sebi bira auto prema željama i mogućnostima.
Zato ba ne kakite fanboyi, već se držite konkretnih pitanja i odgovora. Ova tema se pretvorila u klasično mahalanje umjesto da ljudi jedni drugima pomažu savjetima.
Npr. @rusmir.ba: provjeri je li ti ispravan prekidač štop svjetala (onaj pipak iza pedale kočnica). Kad crkne, pišti tabla k'o luda, štopovi ne rade, samo treće štop svjetlo svijetli pomalo sa lijeve i desne strane. Ne bacaj pare na zamjenske štopove, LED diode ne crkavaju lako.
Zato ba ne kakite fanboyi, već se držite konkretnih pitanja i odgovora. Ova tema se pretvorila u klasično mahalanje umjesto da ljudi jedni drugima pomažu savjetima.
Npr. @rusmir.ba: provjeri je li ti ispravan prekidač štop svjetala (onaj pipak iza pedale kočnica). Kad crkne, pišti tabla k'o luda, štopovi ne rade, samo treće štop svjetlo svijetli pomalo sa lijeve i desne strane. Ne bacaj pare na zamjenske štopove, LED diode ne crkavaju lako.