el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hau jes no

#251 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by hau jes no »

Baltazar_khan wrote:Barcelona kao i uvijek rutinski riješava ovu utakmicu protiv nedoraslog protivnika kakav je Real. 2-0 je dovoljno, a može i 3-0 :oops:

Messi će još jednom da napravi odbranu Reala inferiornom. Ronaldo će samo da pada i da se ljuti što nije dobio još jedan faul :dance:

Vi koji veličate Mourinha, evo jedna informacija.
José Mourinho has never won at the Camp Nou. He came here three times with Chelsea and twice with Inter, getting two draws and losing three times.
pune vam gaće, na ovoj temi ste sve moguce statistike u korist barce izvukli, ne boj te se nece vas mourinho pojest
karanana

#252 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by karanana »

Hvala SuperTV by Logosoft. Hvala Arene, definitivno vrijede 10 markica mjesecno.
Baltazar_khan

#253 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Baltazar_khan »

hau jes no wrote: pune vam gaće, na ovoj temi ste sve moguce statistike u korist barce izvukli, ne boj te se nece vas mourinho pojest
There are many reasons why Barça can feel confident that the clásico is going to go there way. Here are ten.

- On Monday it’ll be 936 days since Madrid last beat Barça, on May 7, 2008. Since then, Barça have become the first team to win four clásicos in a row.

- In the last 27 league clásicos at the Camp Nou, Barça have won 18 times, drawing 7 tomes and only losing twice.

- José Mourinho has never won at the Camp Nou. He came here three times with Chelsea and twice with Inter, getting two draws and losing three times.

- No coach has yet beaten Pep Guardiola twice in official matches … and Mourinho is one of the few who has managed it. The 12 that share that honour with the Portuguese coach are Maciej Skorza (Wisla Krakow, 1-0), Sergio Kresic (Numancia, 1-0), Mircea Lucescu (Shakhtar Donetsk, 2-3), Mauricio Pochetino (Espanyol, 1-2), Abel Resino (Atlético Madrid, 4-3), Gregorio Manzano (Mallorca, 2-1), José Antonio Camacho (Osasuna, 0-1), Kurban Berdyev (Rubin Kazan, 1-2), Manolo Jiménez (Sevilla, 1-2), Quique S. Flores (Atlético Madrid, 2-1), Antonio Álvarez (Sevilla, 3-1) and Esteban Vigo (Hercules, 0-2).

- Guardiola three home defeats in the Liga have always been against low-ranked teams: Espanyol (bottom), Osasuna (facing relegation) and Hercules (recently promoted).

- Cristiano Ronaldo has not scored in five games against Barça. He faced FCB three times with Manchester United (including the final in Roma) and twice with Madrid.

- Leo Messi has scored in ten consecutive games, nine for Barça and one for Argentina.

- This is the best ever start to a league season under Guardiola, nine wins, one draw and one loss.

- The home side are flying up their own private ‘Tourmalet’ of home games. They have beaten Valencia (2-1), then Sevilla (5-0) and Vila-real (3-1). The stage ends against Madrid.

- Barça always win after travelling away to Panathinaikos: in 2002 they went to San Mamés and won 2-0 and in 2005 they beat Osasuna per 3-0.
extraordinary

#254 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by extraordinary »

I ti baziraš svoja očekivanja od utakmice na tom? Čuj nije nijedan trener dobio Guardiolu dva puta, a Guardiola ima daleko najjači tim na svijetu i protiv većine trenera je igrao samo dva puta.
hau jes no

#255 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by hau jes no »

pripremaju se za poraz :arrow: :!:
fixer

#256 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Ronaldo je Pikcu skinuo dres Spanije, a sad ce i Barcelone. :D
north_1987

#257 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by north_1987 »

fixer wrote:Ronaldo je Pikcu skinuo dres Spanije, a sad ce i Barcelone. :D
:lol: :thumbup:

http://www.youtube.com/watch?v=_XmkmjSF ... re=related

ljudi za sve postoji prvi put,statistike i to ,, dolazi Murinjo, a ne Pellegrini ..
Obuca9

#258 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Obuca9 »

Autobus s Realovim igračima kamenovan po dolasku u Barcelonu

Iako su na barcelonskom aerodromu El Prat toplo pozdravljeni od dvije tisuće vlastitih navijača, za nogometaše Reala dolazak u katalonsku prijestolnicu nije nastavljen jednako ugodno...

Pri dolasku u hotel Juan Carlos I toplinu i oduševljenje zamijenile su nelagoda i neočekivano loše osiguranje. Radikalni pripadnici navijačkih skupina Barcelone kamenovali su autobus u kojem su se nalazili Jose Mourinho i njegovi igrači. Jedan je projektil razbio prozorsko staklo na mjestu na kojem su sjedili Raul Albiol i Alvaro Arbeola. Srećom, Realovi su igrači prošli neozlijeđeni.

Lakše stradao samo jedan djelatnik klupskog osiguranja, koji je kamenjem dobio u glavu i leđa. Niti on, svejedno, nije zatražio liječničku pomoć.

Derbi 13. kola Primere Barcelona i Real igraju sutra na Nou Campu.

Sportski, nema šta...
Šibicar

#259 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Šibicar »

Mislim da je to već kompleks,samo ne znam zašto,jer derali su Real zadnjih godina.Valjda nije novinarska patka. :-)
fixer

#260 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

Ja ipak mislim da je ovo sasvim ocekivano. nikad ih nisu krasili neki maniri.
shalla

#261 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by shalla »

Može li mi iko potvrditi info koju sam maloprije čuo da će tekma biti na TV1?
Baltazar_khan

#262 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Baltazar_khan »

Ovo kamenovanje je sigurno od strane ultra navijačke grupe kojoj je zabranjeno djelovanje na tribinama. Riječ je o grupi pod nazivom "Boixos Nois". Ne morate odmah pljuvat po svim navijačima ovog katalonskog kluba :roll:
juventus

#263 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by juventus »

shaqqa wrote:Može li mi iko potvrditi info koju sam maloprije čuo da će tekma biti na TV1?
ne bi se baš reklo, po njihovom pregledu programa...

21:00
BIZNIS VIJESTI TV1
21:05
GOSPOĐA PREDSJEDNIK - igrana serija, r.
22:00
DNEVNIK U 22
22:40
HISTORIJA HAN DINASTIJE - dokumentarni program
Desert Wind

#264 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Desert Wind »

2:2
oba daju go :mrgreen:
shalla

#265 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by shalla »

juventus wrote:
shaqqa wrote:Može li mi iko potvrditi info koju sam maloprije čuo da će tekma biti na TV1?
ne bi se baš reklo, po njihovom pregledu programa...

21:00
BIZNIS VIJESTI TV1
21:05
GOSPOĐA PREDSJEDNIK - igrana serija, r.
22:00
DNEVNIK U 22
22:40
HISTORIJA HAN DINASTIJE - dokumentarni program
Ma vidio sam i ja po pregledu programa da nema ali mi jaran reče da mu je tetka :mrgreen: rekla da je vidjela najavu na TV1
respo

#266 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by respo »

bus kamenovan s razlogom da se onesposobi da sutra ne bi bio parkiran na nou campu :)
KPNCTNJAH

#267 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by KPNCTNJAH »

Šibicar wrote:Valjda nije novinarska patka. :-)
Ma nema takvih stvari u 'Europi'

5 0 5

#268 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

@respo:

Ne brini. Ima Mourinho autobusa za cijelu karijeru.

@KPNCTNJAH:

Ha ha! Pa gdje nađe ovog judu.
LSD

#269 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by LSD »

KPNCTNJAH wrote:

Pa ovdje Figo namjerno želi da provocira publiku - jedva je cekao da pocnu gađati da od sebe napravi žrtvenog jarca i da se utakmica prekine, eto nema ko drugi u Realu da izvede korner osim njega...mora on jer nema ko drugi ,a njemu mrsko pravo 8-) a Carlos ga hrabri ,sve ga tapše po ramenima :mrgreen:
Chivas1

#270 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Chivas1 »

Ne pamtim kad je ovako nabrijana atmosfera bila pred neku utakmicu u cijelom svijetu :D A ne pamtim ni kad sam procito spisak POZVANIH igraca za utakmicu nekog kluba :D
Jose Mourinho je za sutrašnji El Clasico protiv Barcelone objavio imena 20 igrača koji će putovati u Barcelonu, a na spisku su i trojica igrača koji su protekle sedmice imali problema s povredama.
Tako će se među 20 putnika u Barcelonu naći Ricardo Carvalho, Sami Khedira i Gonzalo Higuain. Prema izvorima bliskim madridskom klubu sva trojica igrača bi se mogli naći u početnih 11 od prve minute El Clasica.

Mourinho sutra večer neće računati na mladog Sergija Canelsa, zatim nedovoljno oporavljenog Ezequiela Garraya i talentiranog juniora Mateosa. Dvadeset igrača koje će Jose Mourinho povesti sutra za Barcelonu su:

Golmani: Casillas, Adan, Dudek
Odbrana: Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Carvalho, Marcelo
Sredina: Lass, Diarra, Khedira, Granero, Xabi Alonso, Oezil, Di Maria, Pedro Leon
Napad: Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuain
Charuga
Globalni moderator

#271 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Charuga »

leo karan

#272 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by leo karan »

nikad mi nece biti jasno sto su ti navijaci u barceloni toliko bolesni

bas bih volio da barsa ove sezone popusi foru i u primeri i u ligi prvaka

vjerovatno imaju najbolji tim i igru na svijetu, al dzaba, nije sve u tome

meni su odvratni
fedor

#273 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

LSD wrote:
KPNCTNJAH wrote:

Pa ovdje Figo namjerno želi da provocira publiku - jedva je cekao da pocnu gađati da od sebe napravi žrtvenog jarca i da se utakmica prekine, eto nema ko drugi u Realu da izvede korner osim njega...mora on jer nema ko drugi ,a njemu mrsko pravo 8-) a Carlos ga hrabri ,sve ga tapše po ramenima :mrgreen:
Vidi se da su katalonci seljačine... :D :lol:
leo karan

#274 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by leo karan »

Chivas1 wrote:Ne pamtim kad je ovako nabrijana atmosfera bila pred neku utakmicu u cijelom svijetu :D A ne pamtim ni kad sam procito spisak POZVANIH igraca za utakmicu nekog kluba :D
Jose Mourinho je za sutrašnji El Clasico protiv Barcelone objavio imena 20 igrača koji će putovati u Barcelonu, a na spisku su i trojica igrača koji su protekle sedmice imali problema s povredama.
Tako će se među 20 putnika u Barcelonu naći Ricardo Carvalho, Sami Khedira i Gonzalo Higuain. Prema izvorima bliskim madridskom klubu sva trojica igrača bi se mogli naći u početnih 11 od prve minute El Clasica.

Mourinho sutra večer neće računati na mladog Sergija Canelsa, zatim nedovoljno oporavljenog Ezequiela Garraya i talentiranog juniora Mateosa. Dvadeset igrača koje će Jose Mourinho povesti sutra za Barcelonu su:

Golmani: Casillas, Adan, Dudek
Odbrana: Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Carvalho, Marcelo
Sredina: Lass, Diarra, Khedira, Granero, Xabi Alonso, Oezil, Di Maria, Pedro Leon
Napad: Cristiano Ronaldo, Benzema, Higuain
pa obicno se ovako radi, objavi se spisak igraca koji putuju na gostovanje ili ako se igra kuci, igraca koji ce biti u zapisniku

znam da recimo inter uvijek ovako radi, i uredno bude objavljeno dan pred utakmicu
Tomahawk11
Globalni moderator

#275 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Tomahawk11 »

leo karan wrote:nikad mi nece biti jasno sto su ti navijaci u barceloni toliko bolesni

bas bih volio da barsa ove sezone popusi foru i u primeri i u ligi prvaka

vjerovatno imaju najbolji tim i igru na svijetu, al dzaba, nije sve u tome

meni su odvratni
Nije to samo sportski rivalitet, oni ne mogu Madrid smisliti iz drugih razloga 8-)
Locked