ultima_palabra wrote:
Čuj zbog zajebancije... pa niko ne dijeli ministarstva i fotelje zbog zajebancije.
Zlaja je blefirao svojim pregovorima sa SDS-om i 90tkom... nije bilo šanse da ovi uđu u deal sa SDP-om bez da dobiju stigmu nacionalnih izdajnika i postanu politički mrtvaci... a gle čuda, Dodik i Čović se opet primili ko abdest

U strahu su velike oči.
4 godine su duge... SDP makar ima Harisov primjer da vidi šta ne treba raditi.
Ne zbog zajebancije, nego u zajebanciji (sinonim za: k'o od šale, onako usput, bez mnogo truda i napora, puštajući bekana da sam naleti).
Možeš li mi pojasniti šta je dobitak toga što ti nazivaš "blefom", a ja nazivam koprcanjem. Ukidanje pluralizma u srpskom i hrvatskom korpusu? Povratak tronacionalnom jednoumlju iz '92-ge? Svođenje na najmanji imenitelj- nas pobjednika ovamo svih 17% , a oni sami na drugoj strani? Nešto treće?
BTW, kako će se Dodikova i Bosićeva koalicija slomiti na mikro planu, ako ona na mikro planu ne postoji? Naime, SDS je odlučio i objavio da će na entitetskom i opštinskom nivou ostati u opoziciji naspram SNSD-a. Ljubić, Čović i Jurišić su također rekli da se njihov dogovor odnosi samo na državni i federalni nivo vlasti. Na mikro nivou, kanton, opština, stoje na suprotstavljenim pozicijama. Bar dok ih SDP i tu ne ujedini.