The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- zeko071
#251 Re: The Walking Dead - serija
kada je nastavak serije?mislio sa da je danas, ali nema je u najavi
-
DON_eARL
#252 Re: The Walking Dead - serija
zeko071 wrote:kada je nastavak serije?mislio sa da je danas, ali nema je u najavi

Večeras izlazi nova epizoda, sutra je na FoxCrime.
- alibaba_i_30_godina
#253 Re: The Walking Dead - serija
Po nazivu izgleda da ce konacno otici sa one dosadne farma.DON_eARL wrote:zeko071 wrote:kada je nastavak serije?mislio sa da je danas, ali nema je u najavi
- dale cooper
#254 Re: The Walking Dead - serija
Pa nisu baš, ali je scena u baru vrijedila cijele epizode.NeyDan wrote:Po nazivu izgleda da ce konacno otici sa one dosadne farma.DON_eARL wrote:zeko071 wrote:kada je nastavak serije?mislio sa da je danas, ali nema je u najavi
"Dragi Shane, ovako to rade pravi muškarci, pucaju i pogađaju prave, žive i nauružane mete"
"U potpisu, tvoj prijatelj Rick Grimes"
- Jack Be Nimble
#255 Re: The Walking Dead - serija
Scena je u kafani je za +10, kroz citavu epizodu mi je nekako bilo glupo sto ga prikazuju ko Gary Cooper-a u njegovim najbolji kaubojskim ulogama. Medjutim, kada se odigrala partija u kafani bilo mi je drago sto su ga takvog napravili.
-
DON_eARL
#256 Re: The Walking Dead - serija
Iako sam planirao da ne gledam dok ne završi sezona, uključih na FoxCrime slučajno, scena u kafani... Sad pogledah čitavu epizodu, i moram priznati da ništa nisam propustio. 
- vee-jay
#257 Re: The Walking Dead - serija
kakva je ono glupost sa Lori kada krene sa autom? ama bas nikakve logike. crap.
-
DON_eARL
#258 Re: The Walking Dead - serija
Na silu pokušavaju da naprave neku napetost, scena je baš niđe veze.vee-jay wrote:kakva je ono glupost sa Lori kada krene sa autom? ama bas nikakve logike. crap.
-
dobar,ti?
#259 Re: The Walking Dead - serija
Da hoce umrijet mu ona zena, a malog pojesti ovi setaci, popravila bi se serija 
- alibaba_i_30_godina
#260 Re: The Walking Dead - serija
Jako dosadna epizoda ... cak ni ona scena u onoj birtiji nije mogla popraviti cjelokupni dojam.
Ne znam ko me vise nervira ... dal' onaj policajac iliti kauboj, njegova zena, ona dva starca i onaj malac, sin od policajca.
Najbolji lik Shane!
Ne znam ko me vise nervira ... dal' onaj policajac iliti kauboj, njegova zena, ona dva starca i onaj malac, sin od policajca.
Najbolji lik Shane!
- travar
#261 Re: The Walking Dead - serija
Nastavi gledatidobar,ti? wrote:Da hoce umrijet mu ona zena, a malog pojesti ovi setaci, popravila bi se serija
-
zamzija
#262 Re: The Walking Dead - serija
dobar bi fol ispao da svi oni postanu šetači, na čelu sa šerifom, i onda tako ganjaju obične ljude da ih zaraze
ja ustvari uopšte nisam shvatila kako se obični ljudi zaraze kad je cilj ovih šetača da ih pojedu...mislim kad ogrebu ili tako nešto, nije mi baš jasno...možda sam propustila to da uočim ?
ja ustvari uopšte nisam shvatila kako se obični ljudi zaraze kad je cilj ovih šetača da ih pojedu...mislim kad ogrebu ili tako nešto, nije mi baš jasno...možda sam propustila to da uočim ?
- dale cooper
#263 Re: The Walking Dead - serija
Pa vjerovatno svaki kontakt u kojem virus kojeg prenose šeači dođe do krvi živih (ogrebotina, ujedzamzija wrote:dobar bi fol ispao da svi oni postanu šetači, na čelu sa šerifom, i onda tako ganjaju obične ljude da ih zaraze![]()
![]()
i slično) Barem je to bilo pravilo ostalih zombi filmova. Volio bih kada bi bacili malo svjetla na to
kako je zaraza nastala i kako se proširila.
-
DON_eARL
#264 Re: The Walking Dead - serija
zamzija wrote:dobar bi fol ispao da svi oni postanu šetači, na čelu sa šerifom, i onda tako ganjaju obične ljude da ih zaraze![]()
![]()

Nakon što ih dovrše, pretvore se u zombije. Valjda neki uspiju da pobjegnu nakon ugriza, pa im ne nedostaje dijelova tijela.
- karanana
#265 Re: The Walking Dead - serija
znaci onu curicu koju su trazili su u shumi samo gricnuli.
-
glockov kolac
#266 Re: The Walking Dead - serija
Ja mislim da je vrijeme da se u diskusiju uključi neki virusolog...čisto da znamo kako se ponašati ako naletimo na "šetača"... na Vilsonovom na primjer
-
DON_eARL
#267 Re: The Walking Dead - serija
šetači na Vilisu piške, ako mu se nađeš na putu gotov si.glockov kolac wrote:Ja mislim da je vrijeme da se u diskusiju uključi neki virusolog...čisto da znamo kako se ponašati ako naletimo na "šetača"... na Vilsonovom na primjer
-
zamzija
#268 Re: The Walking Dead - serija
ko stvarno prati ovu seriju, vjerovatno zna u čemu je caka - ja sam zaista zbunjena i vrijeme je da rasvjetlimo još jedan misteri. 
- vee-jay
#269 Re: The Walking Dead - serija
http://www.bt.cdc.gov/socialmedia/zombies_blog.aspglockov kolac wrote:Ja mislim da je vrijeme da se u diskusiju uključi neki virusolog...čisto da znamo kako se ponašati ako naletimo na "šetača"... na Vilsonovom na primjer
http://www.ctv.ca/CTVNews/Entertainment ... ess-110518
- vee-jay
#270 Re: The Walking Dead - serija
pa ima vise filmova koji su se do sada bavili tom temom.dale cooper wrote:Pa vjerovatno svaki kontakt u kojem virus kojeg prenose šeači dođe do krvi živih (ogrebotina, ujedzamzija wrote:dobar bi fol ispao da svi oni postanu šetači, na čelu sa šerifom, i onda tako ganjaju obične ljude da ih zaraze![]()
![]()
i slično) Barem je to bilo pravilo ostalih zombi filmova. Volio bih kada bi bacili malo svjetla na to
- irac300
#271 Re: The Walking Dead - serija
To je neka uopštena stvar, kao i s vampirima. U svakoj seriji ili filmu je ista stvar kako se neko zarazi. U slučaju zombija, pobjegne neki virus iz dobro čuvanih labaratorija, munjevito se širi, zarazi 90% stanovništa..(to je osnovni šablon, tako da ni ova serija ne odskače mnogo od toga, bar po viđenom u prvoj sezoni). Poslije koga ne pojedu, postaje zombi ugrizom.zamzija wrote:dobar bi fol ispao da svi oni postanu šetači, na čelu sa šerifom, i onda tako ganjaju obične ljude da ih zaraze![]()
![]()
- dale cooper
#272 Re: The Walking Dead - serija
Ma znam, ali interesuje me šta su producenti konkretno smislili u ovom slučaju.vee-jay wrote:pa ima vise filmova koji su se do sada bavili tom temom.dale cooper wrote:Pa vjerovatno svaki kontakt u kojem virus kojeg prenose šeači dođe do krvi živih (ogrebotina, ujedzamzija wrote:dobar bi fol ispao da svi oni postanu šetači, na čelu sa šerifom, i onda tako ganjaju obične ljude da ih zaraze![]()
![]()
Pretpostavljam da je u pitanju neka uopšteni super virus kao i u većini zombi filmovima što
je kolega irac iznad mene lijepo objasnio. Ali volio bih da vidim, tek tako da zadovoljim geekovsku
znatiželju i vidim jesu li producenti ove serije išta kreativniji od drugih.
- dale cooper
#273 Re: The Walking Dead - serija
I tvorac serije Frank Darabont je imao sličnu ideju prije nego što su ga ovi idioti iz
AMC-a otpustili. Prema nezvaničnim izvještajima njegovo zamisao za premijeru 2 sezone je
bila otprilike ovakva:
AMC-a otpustili. Prema nezvaničnim izvještajima njegovo zamisao za premijeru 2 sezone je
bila otprilike ovakva:
The opener allegedly flashbacks to the early days of the zombie apocalypse. The entire episode would have tracked a squad of Army Rangers dropping into Atlanta. They get trapped in a zombie outbreak. “All they have to do is travel maybe a dozen blocks, a simple journey, but what starts as a no-brainer scenario goes from ‘the city is being secured’ to ‘holy shit, we’ve lost control, the world is ending,’” Darabont describes in a letter to AICN. So, yeah — Black Hawk Down with zombies.
Along the way, the soldiers encounter some familiar faces from the show. “Picture our squad arriving at a manned barricade where some civilians are being held back from leaving the city on shoot-to-kill orders to stop the spread of contagion, it’s a panicked high-intensity scene, and in this crowd of desperate people we find Andrea and Amy. The barricade gunners panic, the civilians start to get mowed down by machine-gun fire, and in this melee the klix get pulled to safety by some old guy they don’t even know. It’s Dale. He’s nobody to them, just some guy who saw the opportunity to do the right thing and reacted in the moment.”
The end of the episode concludes with the last surviving member of the squad, now infected and dying, hiding in a tank. A very familiar tank…
“After the soldier dies this squalid, lonely death … and after a quiet lapse of time … we do a shot-for-shot reprise from the first episode of the first season: Rick comes scrambling into the tank to escape the horde … blows that zombie soldier’s brains out … now Rick’s trapped … fade out … the end. The notion was to take the ‘throwaway’ tank zombie Rick encountered in the pilot, and tell that soldier’s story. Make him the star of his own movie, follow his journey, but don’t reveal who he is until the end. The idea being that every zombie has a story…”
Darabont compared the plan to the way Lost would occasionally break format with a “wild card” episode. Then Episode 2 would pick up back with Rick and the other survivors.
- wickerman
#274 Re: The Walking Dead - serija
Ja epizode braco mila! Odsad ponedeljkom samo Criminal Minds i onda grijat mljeko da mogu zaspat ko beba,gu gu gu

- Jack Be Nimble
#275 Re: The Walking Dead - serija
Meni se dopala epizoda, obicno sam ubrzavao u prvom djelu sezonu, ali imam nade da ce se pokupiti sa one farme. A u stvari i ne znam gdje mogu da idu sa ovom pricom, jedino sto Rick nam moze kazati sta mu je doktor rekao. I neku pricu kako je virus nastao i to je to od prilike. Ili gledati iz godine u godinu kako maljom ubijaju zombije ili naci ljeka i zavrsiti citavu pricu. U sredini ostaje drama koje sa kim spavao.