jel te i to nena naučila? sigurno si imao traumatično i zastrašujuće djetinjstvo.Great Cornholio wrote: Znači, dobro staro kamenovanje
Stav Islama prema homoseksualcima!?
- bijela
#251 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
- BHF_Manijak
#252 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
ljubav_aha wrote:sufizam,ah ta religiozna ali filozofska misticna strana vjerovanjabijela wrote:tipovi: insanu-l-kamil; svjetlosni čovjek (adem-nuranii)ljubav_aha wrote:
bijela,ali svi ti izvori nisu granacija postizanja perfkecionizma,vec iskljucivo teznja ka perfektnom
puka filozofija
Sta ima jos?!
- probuseni $
-
Great Cornholio
#254 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Ma nije, al kad je kazna za preljub ( koji je manji grijeh od homoseksualnosti) kamenovanje ( čuo od Reisa Cerića), onda je najmanje što zaslužuju homoseksualci kamenovanjebijela wrote:jel te i to nena naučila? sigurno si imao traumatično i zastrašujuće djetinjstvo.Great Cornholio wrote: Znači, dobro staro kamenovanje
- arzuhal
#255 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Homoseksualizam je jedan od najgorih razvrata, dakle grijeha, prema Kur'anu Časnom. Samim tim nijedan musliman ne može to smatrati dozvoljenim ili pravdati ovim ili onim. Nemuslimani mogu, ako žele.
Ključaj temu...
Ključaj temu...
- probuseni $
#256 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Pa onda talibani nisu muslimani ...ili...? ...arzuhal wrote:Homoseksualizam je jedan od najgorih razvrata, dakle grijeha, prema Kur'anu Časnom. Samim tim nijedan musliman ne može to smatrati dozvoljenim ili pravdati ovim ili onim. Nemuslimani mogu, ako žele.
Ključaj temu...
- arzuhal
#257 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Prvo, činiti grijeh nije isto što i opravdavati ga ili dozvoljavati, to je poznata stvar u islamu i između toga dvoga je nepregledna daljina.probuseni $ wrote:Pa onda talibani nisu muslimani ...ili...? ...arzuhal wrote:Homoseksualizam je jedan od najgorih razvrata, dakle grijeha, prema Kur'anu Časnom. Samim tim nijedan musliman ne može to smatrati dozvoljenim ili pravdati ovim ili onim. Nemuslimani mogu, ako žele.
Ključaj temu...
Drugo, koliko ja znam, početak talibanskog pokreta u Afganistanu i jest počeo sa tim da pomete sve te običaje pederastije kod afganskog naroda i slične stvari. Ta pederastije je prisutna na onom ''slobodnom i demokratskom'' dijelu Afganistana pod upravom Karzai i ostatka ekipe. Ne brkati ''talibane'' kao vjersko-političko-vojni pokret sa ostalim Afganistancima koji se suprotstavljaju njima.
Treće, nikad se nije mogo povlačiti znak jednakosti između islama i muslimana, kršćanstva i kršćana, demokratije i demokrata, itd...
-
LSD
#258 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Pa ti gori od njega, sviju mi
...trudiš se nešto objašnjavaš liku koji ovdje dođe da ismijava islam i pravi zabavu i cirkus sa tim....@Probušeni bi da uci i da se edukuje o islamu po forumima, a pored mekteba,medresa, džamija, mesdžida, tekija i sl....hoce decko shortcut, svaki put....a pa nece moci to tako, momcino....ne treba ti ništa objašnjavati.
- ljubav_aha
#259 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
BHF_Manijak wrote:ljubav_aha wrote:sufizam,ah ta religiozna ali filozofska misticna strana vjerovanja
puka filozofija![]()
![]()
![]()
Sta ima jos?!
BHF_Manijak wrote:Sa tekijama i sufizmom nemam nikakav problem,zijaretio sam tekija,prisustvova zirkima itd, ali ono sto mi uzasno smeta,jeste sto vecina sufija(a poznajem ih dosta),prezentuju sufizam i tekiju,a o sejhu da i ne govorim,kao jedinom ispravnom putu te kako je jedino i iskljucivo moguce spoznati Svevisnjeg time sto ces zijaretit tekiju i prisustvovati zikrovima,i sjeh je osoba koju svaki insan mora imati,kao zivotnu vodilju,nekog koga ce slijediti i ko ce ga upucivati...To me onako malo iritira,kao,ja kao neredovni posjetilac tekija,bez sejha,ne mogu nikako postici visok stepen imana,niti osjetiti svu slast ibadeta i spoznaje,ne mogu dostici odredjene deredze itd itd![]()
![]()
Svidja mi se sto hafiz Bugari jednom rece,pusti te neka svak pije sa svoje cesme,izvor je isti,jedna je voda,a sa koje ce ko cesme napiti se,to je ponajmanje bitno,bitno je da je izvor cist i da imamo svi isti cilj!!
- arzuhal
#260 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Ne kažem da nisi u pravu...Ali zato me i nema na ovim temama ihaaajLSD wrote:Pa ti gori od njega, sviju mi...trudiš se nešto objašnjavaš liku koji ovdje dođe da ismijava islam i pravi zabavu i cirkus sa tim....@Probušeni bi da uci i da se edukuje o islamu po forumima, a pored mekteba,medresa, džamija, mesdžida, tekija i sl....hoce decko shortcut, svaki put....a pa nece moci to tako, momcino....ne treba ti ništa objašnjavati.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#261 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
03. Nov. 2010. 19:19 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”vladivostok wrote:efendija nam je u skoli pricao da su prije muslimani kada bi saznali da je neko gay da bi tu osobu stavili u vrecu i bacali ih sa munare, ako prezivi prvi pad bacili bi ga ponovo i tako sve do smrti...ne znam kolko je to tacno al uglavnomsvidja mi se to
» vladivostok
-
Woman
#262 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Iako homoseksualnost postoji, nije normalna u smislu da se može odobravati i podržavati. Jer postoje u prirodi i drugi oblici seksualnog ponašanja: ljudi kojima su privlačne životinje, leševi...i to treba opravdati???
I opet, ta divna priroda u kojoj se svega može naći, sve nam je objasnila. Potomstvo, od kojeg zavisi opstanak vsrte, zahtjeva spajanje MUŠKE i ŽENSKE spolne ćelije. Ne dvije ženske, niti dvije muške.
Zašto je Bog stvorio homoseksualce? Pa i nije. Stvorio je samo homoseksualnost, kao i mnoge druge stvari koje čovjeku predstavljaju iskušenje,a trebamo li se predati svakom iskušenju?
Nisam open-minded, jel da?
pa i nisam, ali učim iz prirode koja daje sve odgovore.
I opet, ta divna priroda u kojoj se svega može naći, sve nam je objasnila. Potomstvo, od kojeg zavisi opstanak vsrte, zahtjeva spajanje MUŠKE i ŽENSKE spolne ćelije. Ne dvije ženske, niti dvije muške.
Zašto je Bog stvorio homoseksualce? Pa i nije. Stvorio je samo homoseksualnost, kao i mnoge druge stvari koje čovjeku predstavljaju iskušenje,a trebamo li se predati svakom iskušenju?
Nisam open-minded, jel da?
pa i nisam, ali učim iz prirode koja daje sve odgovore.
-
LSD
#263 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Pa ne kažem ja ništa...ti fin covjek- nema šta, ali gledaj malo šta ljudi pišu ovdje...to je bruka i sramota kolika kolicina neznanja, a svak bi da daje komentararzuhal wrote:Ne kažem da nisi u pravu...Ali zato me i nema na ovim temama ihaaajLSD wrote:Pa ti gori od njega, sviju mi...trudiš se nešto objašnjavaš liku koji ovdje dođe da ismijava islam i pravi zabavu i cirkus sa tim....@Probušeni bi da uci i da se edukuje o islamu po forumima, a pored mekteba,medresa, džamija, mesdžida, tekija i sl....hoce decko shortcut, svaki put....a pa nece moci to tako, momcino....ne treba ti ništa objašnjavati.
Pa rek'o da i ja koji post sročim, nijesam ni ja šugav, moj LSD
- ljubav_aha
#264 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
zasto se u Uzbekistanu kazanjavju iskljucivo muskarci,ali ne i zene 
-
PRASKZORJE
#265 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
stav mislim da je jasan, sa bosmala gurnuti a dolje ekipu oformiti i dok ovi padaju bez padobrana pucat ih kamenjem jer su pokvarena gamad. sad lopov se treba pravdati "znate mene je Bog stvorio takvim" i da to prihvatimo? pa jeste li normalni..oni mnogo grese.. to je naopak hurufet..bosmal a nebi bio los ni avaz tvist tauer, on bi vec bio sminka, ali mogo bi posluziti i Jekovac..pa da lete do benbase
- Azamo
#266 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
ljubav_aha wrote:zasto se u Uzbekistanu kazanjavju iskljucivo muskarci,ali ne i zene
Sad će se ukinuti vize,kupiš kartu i pravac Uzbekistan pa se raspitaj
- ljubav_aha
#267 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Azamo wrote:ljubav_aha wrote:zasto se u Uzbekistanu kazanjavju iskljucivo muskarci,ali ne i zene
Sad će se ukinuti vize,kupiš kartu i pravac Uzbekistan pa se raspitaj
-
detroit-mercy
#268 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
A na okupiranom dijelu Afganisatana imamo obicaj da se zenskinju sijku usi i nos ako pusti glas protiv torture, jah ljeptoe boze dragiarzuhal wrote:Prvo, činiti grijeh nije isto što i opravdavati ga ili dozvoljavati, to je poznata stvar u islamu i između toga dvoga je nepregledna daljina.probuseni $ wrote:Pa onda talibani nisu muslimani ...ili...? ...arzuhal wrote:Homoseksualizam je jedan od najgorih razvrata, dakle grijeha, prema Kur'anu Časnom. Samim tim nijedan musliman ne može to smatrati dozvoljenim ili pravdati ovim ili onim. Nemuslimani mogu, ako žele.
Ključaj temu...
Drugo, koliko ja znam, početak talibanskog pokreta u Afganistanu i jest počeo sa tim da pomete sve te običaje pederastije kod afganskog naroda i slične stvari. Ta pederastije je prisutna na onom ''slobodnom i demokratskom'' dijelu Afganistana pod upravom Karzai i ostatka ekipe. Ne brkati ''talibane'' kao vjersko-političko-vojni pokret sa ostalim Afganistancima koji se suprotstavljaju njima.
Treće, nikad se nije mogo povlačiti znak jednakosti između islama i muslimana, kršćanstva i kršćana, demokratije i demokrata, itd...
- Azamo
#269 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Ma umalo da ti odgovorimljubav_aha wrote:Azamo wrote:ljubav_aha wrote:zasto se u Uzbekistanu kazanjavju iskljucivo muskarci,ali ne i zene
Sad će se ukinuti vize,kupiš kartu i pravac Uzbekistan pa se raspitajkako ne znas odgovor
- ljubav_aha
#270 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
ne moras,vidis da je prethodna forumashica fino podvukla isti "problem",ali niko dalje nije posao o tome ...Azamo wrote:Ma umalo da ti odgovorimljubav_aha wrote:zasto se u Uzbekistanu kazanjavju iskljucivo muskarci,ali ne i zene
lezbjestvo se uopste ne spominje ...Lady Agora wrote:Kako mi je prije desetak godina objasnio jedan efendija u Beču, muška homoseksualnost se u Islamu smatra
velikim grijehom i primjerena kazna po šerijatu da se prestupnici bacaju sa najvišeg planinskog vrha u toj zemlji.
O lezbejstvu mi koliko se sjećam ništa nije mogao reći.![]()
Najveći je problem mislim je ako je čovjek stvarni vjernik Islama, Judaizma ili neke kršćanske vjere a istovremeno i homoseksualac.
zato sam pitala,kako ne kaznajvaju zene za isti problem npr. u Uzbekistanu
- Azamo
#271 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
ljubav_aha wrote:ne moras,vidis da je prethodna forumashica fino podvukla isti "problem",ali niko dalje nije posao o tome ...Azamo wrote:Ma umalo da ti odgovorimljubav_aha wrote:zasto se u Uzbekistanu kazanjavju iskljucivo muskarci,ali ne i zene
lezbjestvo se uopste ne spominje ...Lady Agora wrote:Kako mi je prije desetak godina objasnio jedan efendija u Beču, muška homoseksualnost se u Islamu smatra
velikim grijehom i primjerena kazna po šerijatu da se prestupnici bacaju sa najvišeg planinskog vrha u toj zemlji.
O lezbejstvu mi koliko se sjećam ništa nije mogao reći.![]()
Najveći je problem mislim je ako je čovjek stvarni vjernik Islama, Judaizma ili neke kršćanske vjere a istovremeno i homoseksualac.
zato sam pitala,kako ne kaznajvaju zene za isti problem npr. u Uzbekistanu
Pa kazna je ista za sve i za homoseksualce i za lezbijke.Ne može biti da je vino zabranjeno piti a pivo nije.
- ljubav_aha
#272 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
... ali kazna sluzbeno za zene ne postoji,zato sam postavila pitanje 
-
MUNAFIK
#273 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
ljubav_aha wrote:... ali kazna sluzbeno za zene ne postoji,zato sam postavila pitanje
jaoooooooooo
tebi je fakat dosadno, al mi nikako nije jasno sto pravis budalu od sebe? Mislim ono fakat kakva su ovo pitanja? Muski ili zenski pederi pa jedno te isto razvrat je razvrat pa ko god ga radio, a taj RAZVRAT je ono sto je zabranjeno...
- ljubav_aha
#274 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
MUNAFIK wrote:ljubav_aha wrote:... ali kazna sluzbeno za zene ne postoji,zato sam postavila pitanje
jaoooooooooo![]()
![]()
![]()
![]()
tebi je fakat dosadno, al mi nikako nije jasno sto pravis budalu od sebe? Mislim ono fakat kakva su ovo pitanja? Muski ili zenski pederi pa jedno te isto razvrat je razvrat pa ko god ga radio, a taj RAZVRAT je ono sto je zabranjeno...
ne budali,vec mi reci odgovor
lijepo sma pitala: zasto zene nisu kaznjavane u Uzberkistanu za lezbejstvo,a muskraci jesu
ako ne znas ,jednostavno,reci ne znam,i tacka,OK
-
Great Cornholio
#275 Re: Stav Islama prema homoseksualcima!?
Danas se većina psihologa slaže s tim da je "slobodna volja " privid, i da od snage motiva zavisi šta ćemo mi u određenom trenutku uraditi. Ovo su psiholozi zaključili koristeći razum. Čovjek ne upravlja svojim mislima, već njegove misli upravljaju njim.karbofix wrote:tebi treba crtat?? Bog je stvorio čovjeka i podario mu RAZUUUUM!! za razliku od ostalih živih bića. znači podarrio mu je izbor - dobro ili lose. pa izvoli!harač wrote:
Odlična logika:
1. stvorit ću vas "pederima"
2. niko ne smije biti "peder"/"pederi" moraju biti uništeni
3. sveopći dobročinitelj milostivi
Ja ovdje ne vidim logike![]()