Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post Reply
staracbezmora

#251 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by staracbezmora »

pogrešan botun, ispričavam se.
luckypot

#252 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by luckypot »

staracbezmora wrote:
spokojan wrote:
RTV pretplatu placam.

Gorazde i Bilecu osjecam domovinom ali ni blizu kao recimo Medjugorje, Capljinu ili Mostar.

Nisam dizao glas protiv skolskog programa na hrvatskom jeziku. Niti namjeravam. Mislim da je puno veci problem za nasu domovinu sto se u glavnom gradu Sarajevu hrvatski skolski program moze eventualno naci u katolickom skolskom centru ... pa logiciram redom prioriteta ...

Za reprezentaciju BiH navijam. Na noge ne skacem kad padne gol, ali ne skacem ni kad Hrvatska da gol ako ti to nesto znaci. U duelu izmedju BiH i Hrvatske navijao bih za Hrvatsku, a u svim drugim utakmicama BiH za BiH.

Sta je u svemu tome problem?
RTV? Zašto? Da bi gledao Sefera Halilovića kako sve Hrvate naziva ustašama? Bakira, koji se napije u svadbi pa jebe ustašku mater kolegi? Najniži oblik novinarske etike na svijetu??
Pa ne pada mi na pamet - osim toga ni signal ne valja.

Zašto se pravdaš ? i Kome?
Koga boli k... za koga ti navijaš? One koji su nosali brazilske zastave po Mostaru???
I na kraju krajeva zašto bi navijao za reprezentaciju čiji navijači pjevaju "ubij ustaše" a za njih igra sin pok. hrvatskog branitelja??

Školski program na bosanskom ?? ( valjda bošnjački) postoji u hrvatskim krajevima. Primjer - Čapljina, Livno itd..
Ne postoji hrvatski u Varešu a bogami ni u Sarajevu.

Nemožeš ti ovdje ispast u pravu, sve da iziđeš Komšiću na usta od uvlačenja isto bi bio ustaša s kamenjara.
u vezi navedenih problema obrati se franji t., ne znam tacno gdje mu grob
Walthie

#253 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Walthie »

Razvaljuje je nedostatak novca a nadu za opstanak jedino mogu odrzati gomile novca.

Kad love nestane eto nam opet devedeste..
fedor

#254 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by fedor »

Walthie wrote:
Razvaljuje je nedostatak novca a nadu za opstanak jedino mogu odrzati gomile novca.

Kad love nestane eto nam opet devedeste..
Nama će love uvijek trebati! :D
Ukosheni

#255 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Ukosheni »

Najvise nade za politicki projekat iz Sarajeva ima na ovom forumu. Toliko nade ne moze ostati bez rezultata.
fedor

#256 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by fedor »

Ukosheni wrote:Najvise nade za politicki projekat iz Sarajeva ima na ovom forumu. Toliko nade ne moze ostati bez rezultata.
Sarajevo će biti, sve drugo će proći... ;-)
Ukosheni

#257 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Ukosheni »

fedor wrote:
Ukosheni wrote:Najvise nade za politicki projekat iz Sarajeva ima na ovom forumu. Toliko nade ne moze ostati bez rezultata.
Slazem se da je to trend. Trendovi se analiziraju, kod vizionara.
nosara

#258 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by nosara »

luckypot wrote:
staracbezmora wrote:
spokojan wrote:
RTV pretplatu placam.

Gorazde i Bilecu osjecam domovinom ali ni blizu kao recimo Medjugorje, Capljinu ili Mostar.

Nisam dizao glas protiv skolskog programa na hrvatskom jeziku. Niti namjeravam. Mislim da je puno veci problem za nasu domovinu sto se u glavnom gradu Sarajevu hrvatski skolski program moze eventualno naci u katolickom skolskom centru ... pa logiciram redom prioriteta ...

Za reprezentaciju BiH navijam. Na noge ne skacem kad padne gol, ali ne skacem ni kad Hrvatska da gol ako ti to nesto znaci. U duelu izmedju BiH i Hrvatske navijao bih za Hrvatsku, a u svim drugim utakmicama BiH za BiH.

Sta je u svemu tome problem?
RTV? Zašto? Da bi gledao Sefera Halilovića kako sve Hrvate naziva ustašama? Bakira, koji se napije u svadbi pa jebe ustašku mater kolegi? Najniži oblik novinarske etike na svijetu??

Koga boli k... za koga ti navijaš? One koji su nosali brazilske zastave po Mostaru???
I na kraju krajeva zašto bi navijao za reprezentaciju čiji navijači pjevaju "ubij ustaše" a za njih igra sin pok. hrvatskog branitelja??

Školski program na bosanskom ?? ( valjda bošnjački) postoji u hrvatskim krajevima. Primjer - Čapljina, Livno itd..

Nemožeš ti ovdje ispast u pravu, sve da iziđeš Komšiću na usta od uvlačenja isto bi bio ustaša s kamenjara.
u vezi navedenih problema obrati se franji t., ne znam tacno gdje mu grob
Kad neko sazna gdje je svinja pokopana, neka mi javne... Htio bih da mu se pokenjam na ime i prezime... Hvala...
fedor

#259 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by fedor »

Ukosheni wrote:
fedor wrote:
Slazem se da je to trend. Trendovi se analiziraju, kod vizionara.
Jao šta reče..........i osta živ! :lol: :lol: :lol:
Mjesanac

#260 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Mjesanac »

staracbezmora wrote:

Druze nacionalizam ti je popio mozak. Meni se stvarno ne da objasnjavati opet i opet neke stvari. Ja mislim da ni sam nisi svjestan kakve si nebuloze napisao u postu. Ali upravo ti i slicni tebi odgovaraju hrvatskim politicarima u BiH. Oni vam bacaju bombe, u 90 posto slucajeva najobicniju laz, vi se na to trzate i iz straha opet glasate za njih. Oni progovore dvije, tri da vi pomislite da je njima stalo do vas i onda 4 godine mlate pare na necije maloumlje. Kao sto sam rekao ne da mi se objasnjavati neke stvari milion puta, pa ako te zanima moje misljenje i moji pogledi, idi na predhodne stranice teme i procitaj moje postove. Sve sam argumentovano iznjeo. Pa mozda i ti sam zakljucis kakve gluposti pricas.
bogumil-8

#261 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by bogumil-8 »

Ukosheni wrote:Najvise nade za politicki projekat iz Sarajeva ima na ovom forumu.
Zašto iz Sarajeva? Nisi u toku. Projekat je iz Tuzle, Šamca, Bihaća i Banjaluke! Ujedinjuje se narod u BiH! Političarima koji su nas u rat uveli - "čupamo muda"!
A, politički projekat Dobrice Ćosića pokopavamo i probadamo glogovim kocem ( što i priliči za "đavolski projekat")!
Last edited by bogumil-8 on 05/11/2010 20:08, edited 3 times in total.
fedor

#262 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by fedor »

bogumil-8 wrote:
Ukosheni wrote:Najvise nade za politicki projekat iz Sarajeva ima na ovom forumu.
Zašto iz Sarajeva? Nisi u toku. Projekat je iz Tuzle, Šamca, Bihaća i Banjaluke!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#263 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by plain vanilla »

nosara wrote: Kad neko sazna gdje je svinja pokopana, neka mi javne... Htio bih da mu se pokenjam na ime i prezime... Hvala...

Moderator te nagradio za ovakve rijeci na ovoj temi :oops:
felipe kajetano

#264 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by felipe kajetano »

bogumil-8 wrote:
Zašto iz Sarajeva? Nisi u toku. Projekat je iz Tuzle, Šamca, Bihaća i Banjaluke! Ujedinjuje se narod u BiH! Političarima koji su nas u rat uveli - "čupamo muda"!
A, politički projekat Dobrice Ćosića pokopavamo i probadamo glogovim kocem ( što i priliči za "đavolski projekat")!
:? :lol:
bogumil-8

#265 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by bogumil-8 »

Ma ovo ti je fugurativno kazano ( Miloševićev grob je več probadan glogovim kocem, a shvatit će i mnogi zavedeni u BiH da nam nema druge sem - zajedno i udruženi u borbu za zajedničku nam BiH, a ne za projekte iz susjednih nam država).
felipe kajetano

#266 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

bogumil-8 wrote:Ma ovo ti je fugurativno kazano ( Miloševićev grob je več probadan glogovim kocem, a shvatit će i mnogi zavedeni u BiH da nam nema druge sem - zajedno i udruženi u borbu za zajedničku nam BiH, a ne za projekte iz susjednih nam država).
ma 'ocemo ne sikiraj se nista :D , jedino ako bi nam mogao otkriti ko ce biti bajraktar slobode i prosperiteta :) ?
nosara

#267 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by nosara »

felipe kajetano wrote:
bogumil-8 wrote:Ma ovo ti je fugurativno kazano ( Miloševićev grob je več probadan glogovim kocem, a shvatit će i mnogi zavedeni u BiH da nam nema druge sem - zajedno i udruženi u borbu za zajedničku nam BiH, a ne za projekte iz susjednih nam država).
ma 'ocemo ne sikiraj se nista :D , jedino ako bi nam mogao otkriti ko ce biti bajraktar slobode i prosperiteta :) ?
Evo, budi ti... :wink:

Uradi nesto za svoju savjest
ne misli da si sam
kreni ostro uzmi stvar u ruke
zaboravi na strah...
bogumil-8

#268 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by bogumil-8 »

Bajraktari će biti (vjerovao ili ne) ljudi iz Srbije, Hrvatske i "napredne snage" iz BiH! Iz Srbije je zlo krenulo i u njoj će se zlo i savladati ( a Dodik ispuhati ko probušen balon).
felipe kajetano

#269 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

nosara wrote:
Evo, budi ti... :wink:

Uradi nesto za svoju savjest
ne misli da si sam
kreni ostro uzmi stvar u ruke
zaboravi na strah...
Nosara be good :D
bogumil-8

#270 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by bogumil-8 »

Možda baš tvoje "zrno" zakotrlja lavinu!

Iz intervju-a e-posavina.com s fra Petrom Jelec
"Iako su rat i poraće doveli do mnoštva stradanja, općeg urušavanja vrednota i povjerenja među ljudima, ne treba odustati od njegovanja temeljnih ljudskih vrijednosti i nade u bolju budućnost. Treba misliti svojom glavom, posvetiti se obrazovanju i ne nasjedati na manipulatore i širitelje mržnje i netolerancije prema ljudima drugih naroda i vjera, bez obzira dolaze li takve poruke od ljudi iz političkog ili religioznog miljea. Svatko od nas može u svojim sredinama i obiteljskim zajednicama pokušati popravljati ovu situaciju nabolje. Posebno je važna solidarnost i pomoć siromašnima, starijima, napuštenima i razočaranim ljudima, jer u njima je privilegirano mjesto Božje prisutnosti. Iako se mnogi oko nas trude da unište mogućnost suživota u BiH, ova lijepa i prirodnim resursima bogata zemlja će opstati, a nadam se da će i naša draga Posavina opet jednom zasjati u svome punome sjaju."
Cris

#271 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by Cris »

NightSkyWalker wrote:Bosnu razvaljuju 2/3 naroda koji ne vole svoju drzavu, protiv koje su ratovali, i koju hoce da vide unistenu.
Na kolima moras imati sve cetiri gume. Ako jedna fali onda nema pomaka.
Ja bih prije rekao da BiH rusi nesloga kod bosnjackih politicara. ;)
Svako vuce na svoju stranu, i onda Dodik u takvim okolnostima moze da radi sta hoce.
ultima_palabra

#272 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by ultima_palabra »

:zzzz: Kako vam se ne dosadi stalno registrovati...
lupp

#273 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by lupp »

Postavljac teme je sve odlicno opisao. Sa komentarima koji su sljedili, ukratko: "svi su krivi samo mi nismo", tema je otisla u krug besmislenih bosnjackih fraza i lupanja od strane 5,6 usera.

Nazalost prosli izbori su potvrdili svaki faktor koji razvaljuje BiH. Ali ipak nece uspijet, svatko hoce vlast, svatko hoce lovu i dokle god se BiH mogla crpiti ona ce i opstat(o mz da se ne prica). Dakle nastavit ce postojat, iz pogresnih razloga, ali ce postojat.
bicebolje

#274 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by bicebolje »

BORS - CENTRALNA SVEČANOST U SREBRENICI
08/11/2010

Centralna svečanost obilježavanja slave Boračke organizacije Republike Srpske - Sveti velikomučenik Dimitrije, Mitrovdan, biće održana danas u Srebrenici.

Prema protokolu, obilježavanje slave počeće u devet časova, služenjem svete liturgije u crkvi Pokrova presvete Bogorodice, a za 10.30 časova je predviđeno lomljenje slavskog kolača i slavski ručak.

Predsjednik BORS-a, Pantelija Ćurguz, rekao je da je BORS na centralnu proslavu pozvao najviše zvaničnike RS, predstavnike boračkih organizacija iz Srbije, političkih partija i nevladinih organizacija RS.

Mitrovdan će proslaviti i boračke organizacije u svim opštinama RS
.

Čisto da se vratiš u stvarnost...
drenmajster

#275 Re: Sta razvaljuje BiH, a sta joj daje nadu za opstanak?

Post by drenmajster »

spokojan wrote:
dada-bis wrote:još jedna tema ''rješenje za BiH je mirni raspad''.........pa ubjediste li koga?
Sta je rjesenje?
Hrvatska i BiH uredjene federalno(Srbima su otvorena vrata u svakom slucaju u oba smjera)DO DRINE :( :( :(
Post Reply