SDP na državnom nivou

Post Reply

Šta da SDP uradi na državom nivou ukoliko SNSD i HDZ budu neizbježni?

Neka SDP uđe u vlast pod uslovom da se vlada napravi od nestranačkih eksperata
36
24%
Neka SDP ostane u opoziciji na državnom nivou
34
22%
Neka SDP uđe u tu vlast i spašava šta može
58
38%
Neka SDP onemogući stvaranje vlasti sve do zadovoljenja svojih zahtijeva
24
16%

Total votes: 152

NightSkyWalker

#251 Re: SDP na državnom nivou

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote:jest da je tema drzavni nivo, ali na kantonalnom nivou ja bih radije da odu sa sbb nego sa sda :oops:
sda nas je mucila predugo, koalicija s njima na kantoalnom nivou znacila bi poraz
Znam ja da vi vise volite sbbbbb. :wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#252 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote:jest da je tema drzavni nivo, ali na kantonalnom nivou ja bih radije da odu sa sbb nego sa sda :oops:
sda nas je mucila predugo, koalicija s njima na kantoalnom nivou znacila bi poraz
Znam ja da vi vise volite sbbbbb. :wink:
mislis manje mrzim? :D
ne, od sbb mi se povraca
ali na mom kantonu nema fahre
a ovih sda-ovaca ...istrosili su sve kredite
to je jedini razlog
NightSkyWalker

#253 Re: SDP na državnom nivou

Post by NightSkyWalker »

Plain, jesi li ti svjesna da SDP ne postoji bez SDA, barem ne po trenutin rezultatima. Koga ti zavaravas...
plain vanilla

#254 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:Plain, jesi li ti svjesna da SDP ne postoji bez SDA, barem ne po trenutin rezultatima. Koga ti zavaravas...
na kantonalnom nivou postoji
a koalicija i sa sda i sa sbb je nuzno zlo
i cime ja to nekoga zavaravam? :?
NightSkyWalker

#255 Re: SDP na državnom nivou

Post by NightSkyWalker »

plain vanilla wrote:
NightSkyWalker wrote:Plain, jesi li ti svjesna da SDP ne postoji bez SDA, barem ne po trenutin rezultatima. Koga ti zavaravas...
zasto toliko volis sbbbbb ?
plain vanilla

#256 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

NightSkyWalker wrote:
plain vanilla wrote:
zasto toliko volis sbbbbb ?
ja znam da si ti glavni lozhac na ovim temama,ali je bezveze upropastavati teme jer je tebi dosadno
citiraj me gdje sam iskazala ljubav prema sbb, pa cemo pricati
inace razguli :run:
no_pasaran

#257 Re: SDP na državnom nivou

Post by no_pasaran »

Jerane ba, imaš li ti majke ti pametnijeg posla od trolanja kontra SDP-a? Jel te ba neko bar plaća za ovoliku samodezintegraciju ličnosti? Pa meni bi bilo ofirno i preko foruma tokile gluposti lupati.
Bloger

#258 Re: SDP na državnom nivou

Post by Bloger »

Izgleda da će Dodik ipak pripustiti Lagumdžiju u vlast, samo mu neće dati ni jednu važniju funkciju.
kiky

#259 Re: SDP na državnom nivou

Post by kiky »

meni se čini da je največi problem u formiranju vlasti sda ...
javno se zalažuči za koaliciju sa sdp, sda čini sve da formiranje vlasti na čelu sa sdp-om bude nemoguče tj. da sdp ima što manje ili nikakvog udijela u novoj strukturi vlasti ...
tako da ostanu samo sda, hdz i snsd i eventualno neki sateliti potrebni za stabilnost takve vlade ...
NightSkyWalker

#260 Re: SDP na državnom nivou

Post by NightSkyWalker »

kiky wrote:meni se čini da je največi problem u formiranju vlasti sda ...
javno se zalažuči za koaliciju sa sdp, sda čini sve da formiranje vlasti na čelu sa sdp-om bude nemoguče tj. da sdp ima što manje ili nikakvog udijela u novoj strukturi vlasti ...
tako da ostanu samo sda, hdz i snsd i eventualno neki sateliti potrebni za stabilnost takve vlade ...
Ako SDP ne udje u vlast ili ne dobije dobru poziciju, to ce biti samo njihova krivica. Dobili su glasove gradjana i eto im sada sansa. Neka samo sebe krive ako im krene po zlu.
kiky

#261 Re: SDP na državnom nivou

Post by kiky »

NightSkyWalker wrote:
Ako SDP ne udje u vlast ili ne dobije dobru poziciju, to ce biti samo njihova krivica. Dobili su glasove gradjana i eto im sada sansa. Neka samo sebe krive ako im krene po zlu.
nažalost i milojko i draganče i suljo su dobili glasove građana ...
ultima_palabra

#262 Re: SDP na državnom nivou

Post by ultima_palabra »

Za SDA je najbitnije da ostanu u vlasti na nižim nivoima, odnosno tamo gdje su pare... to im može omogućiti samo SDP. Ako ne budu slušali, mogu ih zamijeniti nekim drugim strankama 8-) Tako da su sve ove akrobacije koje izvodi Tihić dogovorene sa Lagumdžijom ;-)
NightSkyWalker

#263 Re: SDP na državnom nivou

Post by NightSkyWalker »

SDP izgleda kao uplasena djevojcica izgubljena na putu.
heckler

#264 Re: SDP na državnom nivou

Post by heckler »

SDA i Tihic i poslije ovih izbora potvrdjuje da su najvece zlo za Bosnjake. Ukoliko ovo sve nije koordinirano kako @ultima gore iznad misli Tihic dovodi SDP pred svrsen cin.
Zlajin izostanak iz medija ovih dana je dosta sumnjiv. Mozda slaze kockice, mozda je izgubio inicijativu. Ko zna. Znace se uskoro u svakom slucaju.

Jos mi je nejasna situacija sa domom naroda federalnog parlamenta. Ako zajedno sa NSRZB SDP bude imao trecinu u hrvatskom klubu sto bi onemogucilo koristenje ove institucije za blokade, HDZ treba otresti kao slinu iz vlasti sa federalnog nivoa. U svakom slucaju nikako im netreba dati eksluzivno pravo na predstavljanje Hrvata nego ako ce se uvoditi u Federalnu vlastu treba dovesti i 90tku i HSP i NSRZB.

Kao i do sada se pokazuje da glas za SDA = glas za HDZ i SNSD/SDS. Sad smo u prilici da HDZ neutralisemo sa politicke scene osim na nizim nivoima i kamo lijepe srece da dodjemo u poziciju da i SDA jednog dana tako mozemo otresti.
ultima_palabra

#265 Re: SDP na državnom nivou

Post by ultima_palabra »

Ma ništa to, SDA radi Lagumdžiji ispitivanje tržišta :-D Koalicija SDP-SDA je zapečaćena za 3 naredne godine, kad će se vidjeti ko je na čemu.
Bosnolog

#266 Re: SDP na državnom nivou

Post by Bosnolog »

Reci ti nama sto ti hoces ?????,Svo vrijeme provociras pljuckanjem protiv SDP- a istovremeno se plasis koalicije SDP-a sa Scepom i drugim strankama dok ti je SDA(Stranka Dugorocne Agonije) i dalje na srcu samo se ne mozes pomiriti sa cinjenicom da nije vise ono sto je bila niti ce biti u buducnosti,....Ti se ponasaas kao Suljo i SDA dok su bili sa SZBiH u predhodnoj koalicionoj vlasti a svo vrieme blokirali sve projekte svom koalicinom partneru,.....To se zove koalicioni i stranacki hinjaluk gledanja licnostranackih interesa isprd drzavnih i nacionalnih,SDA sektomiljenici su FUJJJJJJ,......Zbog tebe i takvih poput tebe bi izbjegao koaliciju s tom propast kriminalnom sektom SDA,.......... :x :x :x :x
plain vanilla

#267 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

Bosnolog wrote:
Reci ti nama sto ti hoces ?????,Svo vrijeme provociras pljuckanjem protiv SDP- a istovremeno se plasis koalicije SDP-a sa Scepom i drugim strankama dok ti je SDA(Stranka Dugorocne Agonije) i dalje na srcu samo se ne mozes pomiriti sa cinjenicom da nije vise ono sto je bila niti ce biti u buducnosti,....Ti se ponasaas kao Suljo i SDA dok su bili sa SZBiH u predhodnoj koalicionoj vlasti a svo vrieme blokirali sve projekte svom koalicinom partneru,.....To se zove koalicioni i stranacki hinjaluk gledanja licnostranackih interesa isprd drzavnih i nacionalnih,SDA sektomiljenici su FUJJJJJJ,......Zbog tebe i takvih poput tebe bi izbjegao koaliciju s tom propast kriminalnom sektom SDA,.......... :x :x :x :x
:shock: je li ovo meni upuceno? :shock:
heckler

#268 Re: SDP na državnom nivou

Post by heckler »

Pa valjda bi tebe citirao u tom slucaju.
plain vanilla

#269 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

heckler wrote:Pa valjda bi tebe citirao u tom slucaju.
ja vidjela svoj nick :oops: :lol:
Bosnolog

#270 Re: SDP na državnom nivou

Post by Bosnolog »

plain vanilla wrote:
Bosnolog wrote:
:shock: je li ovo meni upuceno? :shock:
:shock: :shock: :shock:

Jedino ako si ti i ovaj nocni setac,....( Mjesecar) cini mi se da si ti girl a ovaj SDAljub je boy :mrgreen:
plain vanilla

#271 Re: SDP na državnom nivou

Post by plain vanilla »

Bosnolog wrote:
plain vanilla wrote: :shock: je li ovo meni upuceno? :shock:

Jedino ako si ti i ovaj nocni setac,....( Mjesecar) cini mi se da si ti girl a ovaj SDAljub je boy :mrgreen:
nisam, nisam :D :lol:
muha_sa

#272 Re: SDP na državnom nivou

Post by muha_sa »

plain vanilla wrote:
Bosnolog wrote:

šta nisi :?: :D
Komrad

#273 Re: SDP na državnom nivou

Post by Komrad »

heckler wrote:SDA i Tihic i poslije ovih izbora potvrdjuje da su najvece zlo za Bosnjake. Ukoliko ovo sve nije koordinirano kako @ultima gore iznad misli Tihic dovodi SDP pred svrsen cin.
Zlajin izostanak iz medija ovih dana je dosta sumnjiv. Mozda slaze kockice, mozda je izgubio inicijativu. Ko zna. Znace se uskoro u svakom slucaju.

Jos mi je nejasna situacija sa domom naroda federalnog parlamenta. Ako zajedno sa NSRZB SDP bude imao trecinu u hrvatskom klubu sto bi onemogucilo koristenje ove institucije za blokade, HDZ treba otresti kao slinu iz vlasti sa federalnog nivoa. U svakom slucaju nikako im netreba dati eksluzivno pravo na predstavljanje Hrvata nego ako ce se uvoditi u Federalnu vlastu treba dovesti i 90tku i HSP i NSRZB.

Kao i do sada se pokazuje da glas za SDA = glas za HDZ i SNSD/SDS. Sad smo u prilici da HDZ neutralisemo sa politicke scene osim na nizim nivoima i kamo lijepe srece da dodjemo u poziciju da i SDA jednog dana tako mozemo otresti.
Slazem se sa ovim ... nadam se da HSP i 1990 nece krenuti stopama SDS-a ...
Bosnolog

#274 Re: SDP na državnom nivou

Post by Bosnolog »

plain vanilla wrote:
Bosnolog wrote:

Cista vanilija sladoled je bio i ostao moj favorite ice-cream,...... :mrgreen:
felipe kajetano

#275 Re: SDP na državnom nivou

Post by felipe kajetano »

Bosnolog wrote:
Cista vanilija sladoled je bio i ostao moj favorite ice-cream,...... :mrgreen:
opa RoČko svalercino :-D
Post Reply