Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
marketleader

#251 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by marketleader »

Eborg wrote:Pa neka kaže okvirno, ajde. :-)
Pa da okvirno onako, nisam mislio sad u detalje sve.
kone

#252 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kone »

Mozda pretjerujem :D ,ali neka pripazi malo da ga ne bi nesto sto kaze sad,kostalo u buducnosti :D ...Ipak tek je prvu prodaju odradio :D
Duhovni Vođa

#253 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Duhovni Vođa »

sta si prodao?? de pricaj.... :D
bullmastiff

#254 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bullmastiff »

ma polako ba ljudi!...ne ide to tek tako..moras prvo prakticki, djaba davati stvari da bi stekao FEEDBACK...to je osnova!....
a cuj da kazem sta sam prodao..jesi poludio!??
a uzme ebay za svaki LISTING, zavisi koliko( faktori koji uticu su elementi koje koristis)...na jednom mi uze 0,16GBP, na drugom 1,3GBP
bullmastiff

#255 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bullmastiff »

evo prodao jos jednu stvarcicu :D
Beaddy

#256 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Beaddy »

Čestitam :thumbup: :D
njonjica

#257 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by njonjica »

Narucila sam nesto sa ebay, uplata preko paypal gdje pise da je uplata "completed" i onda dobijam mail od [email protected] u kojem izmedju ostalog pise:

Code: Select all

Unfortunately, your recent PayPal transaction was declined because you do not have a valid payment method attached to your PayPal account.

If you have used PayPal to make a payment before, it may be that the credit or debit card you had attached to your account has now expired.
Kartica nije istekla, uradjena verifikacija davno, neise....nemam pojma sta da radim....

Molim ako mi neko moze pomoci, hitno...
Last edited by njonjica on 24/04/2011 13:47, edited 1 time in total.
njonjica

#258 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by njonjica »

njonjica wrote:Narucila sam nesto sa ebay, uplata preko paypal gdje pise da je uplata "completed" i onda dobijam mail od [email protected] u kojem izmedju ostalog pise:

Unfortunately, your recent PayPal transaction was declined because you do not have a valid payment method attached to your PayPal account.

If you have used PayPal to make a payment before, it may be that the credit or debit card you had attached to your account has now expired.
Kartica nije istekla, uradjena verifikacija davno, neise....nemam pojma sta da radim....

Hvala, rijeseno je.
novi.dan.nova.nafaka

#259 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Ja neki dan prvi puta kupovao preko eBay-a: kupio sunčane naočale, Ray Ban, iz UK. Nadam se da me carina neće oderati. :D
Prodavač ima 100%-tni feedback, i rekao je da šalje u Utorak item, te da vjeruje da neće trajati više od 2 sedmice dostava. Jedva čekam... :-D
Da li je neko imao iskustva da mu sa bankovnog računa skine dupli iznos (UniCredit bank) ?
bullmastiff

#260 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by bullmastiff »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Ja neki dan prvi puta kupovao preko eBay-a: kupio sunčane naočale, Ray Ban, iz UK. Nadam se da me carina neće oderati. :D
Prodavač ima 100%-tni feedback, i rekao je da šalje u Utorak item, te da vjeruje da neće trajati više od 2 sedmice dostava. Jedva čekam... :-D
Da li je neko imao iskustva da mu sa bankovnog računa skine dupli iznos (UniCredit bank) ?
glupost koja me toliko iritirala da sam presao na raiffeisen ...sad sve ok
znaci vratice ti polovinu nakon par dana
Beaddy

#261 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Beaddy »

njonjica wrote:
njonjica wrote:Narucila sam nesto sa ebay, uplata preko paypal gdje pise da je uplata "completed" i onda dobijam mail od [email protected] u kojem izmedju ostalog pise:

Hvala, rijeseno je.

Nadam se da nisi odgovorila na ovaj mail, niti im dala podatke s kartice jer ovo smrdi na žestoku prevaru :roll:
njonjica

#262 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by njonjica »

Beaddy wrote: Nadam se da nisi odgovorila na ovaj mail, niti im dala podatke s kartice jer ovo smrdi na žestoku prevaru :roll:
jesam, bilo je do mene....svaki paypal acc moze imati samo jedan mail...ja imam dva acc i dva maila, pa odgovorila sa pogresnog....jest, to se samo meni moze desiti :oops: :lol: :lol:
Beaddy

#263 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Beaddy »

Da sam na tvom mjestu ne bih ovo olako uzimala :shock: .

Ukucaj info.paypal.com u google, pa ćeš vidjeti šta sve pišu o mailovima sa ovakvih adresa. Ovo je phishing-uvjere te da ti šalju mail sa legitimnog paypal servera, klikneš na link koji ti nudi da se ulogiraš i promjeniš neke informacije ili klikanjem na link ti uvali trojanca koji će te, sljedeći put kad odeš na paypal, odvesti na njihove stranice. U roku od par minuta su ti kartice prazne :twisted:

Na paypal uvijek direktnim linkom https://www.paypal.com/ (uvijek sa ovim s)

Pozdrav

PS provjeri stanje na karticama :!:
Last edited by Beaddy on 25/04/2011 20:26, edited 1 time in total.
Beaddy

#264 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Beaddy »

novi.dan.nova.nafaka wrote:Ja neki dan prvi puta kupovao preko eBay-a: kupio sunčane naočale, Ray Ban, iz UK. Nadam se da me carina neće oderati. :D

Mogao bi se iznenaditi....meni je jednom iz UK stiglo za tri dana :D

Sa Unicredit mi se dešavalo nešto slično, kad sam poravnavala kredit pa su skinuli ratu više, ali su to sredili za dan-dva. Ništa strašno :roll:
ratata

#265 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by ratata »

njonjica wrote:
Beaddy wrote: Nadam se da nisi odgovorila na ovaj mail, niti im dala podatke s kartice jer ovo smrdi na žestoku prevaru :roll:
jesam, bilo je do mene....svaki paypal acc moze imati samo jedan mail...ja imam dva acc i dva maila, pa odgovorila sa pogresnog....jest, to se samo meni moze desiti :oops: :lol: :lol:
ou maj gaaaad :shock: :cry:

svaki paypal acc moze imati do 8 email adresa :roll: tek da znas, al sad je vec sigurno kasno :(

inace prodaja preko ebay ide extra, samo ponudis nizu cijenu :mrgreen:
dowydyenya

#266 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dowydyenya »

Beaddy wrote:

Mogao bi se iznenaditi....meni je jednom iz UK stiglo za tri dana :D

Sa Unicredit mi se dešavalo nešto slično, kad sam poravnavala kredit pa su skinuli ratu više, ali su to sredili za dan-dva. Ništa strašno :roll:
Hmmmm ,znaci nisam jedini da mi se to desava,Prosle godine u Konzumu su mi naplatili dupli racun oko 90 km i sad u martu u Njemackoj su mi skinuli dva puta po 230 eura.Po povratku sam zatrazio i dobio novu karticu pa cu viditi hoce li se i dalje to desavati. :x
njonjica

#267 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by njonjica »

Nemojte me zafrkavat' :shock:

Evo cijelog maila (bez mojih podataka)

To update an expired card:
1. Log in to your PayPal account at https://www.paypal.com.
2. Go to Profile and select 'Credit Cards' link in the Financial Information column.
3. Choose the expired card and click 'Edit'.
4. If your credit card number has changed, you must click 'Add a Card' and enter your credit card information.
5. To remove the outdated card click 'Remove'.
If you do not have a credit card added to your PayPal account and would like to use it, please follow the steps below to add your information.

Add a payment method to PayPal:
1. Log in to your PayPal account at https://www.paypal.com to go to your Account Overview page.
2. Go to Profile and select from the list, to add a debit or credit card.
3. Follow the instructions to add your chosen payment method to your PayPal account.

Log in now to add a payment method

Once you have added a valid debit or credit card to your PayPal account, you will be able to complete safer, faster transactions with PayPal.

The PayPal team
Linkovi u mailu su pravi koliko ja vidim.
Na mom paypal racunu je izvjestaj da je skinut (tacan) iznos koji trebam platiti.

A i da jest scam, ta kartica sluzi iskljucivo za kupovinu preko neta i na njoj trenutno ima nesto vise od 100 kmica, nije neka velika steta.

Mislim da je bilo do pogresnog maila (odgovorila sa maila koji je vezan za drugi acc) al hajd, odoh sutra do banke bas da provjerim. E da, na tom drugom acc jos nemam verificiranu karticu.
njonjica

#268 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by njonjica »

ratata wrote:
njonjica wrote:
ou maj gaaaad :shock: :cry:

svaki paypal acc moze imati do 8 email adresa :roll: tek da znas, al sad je vec sigurno kasno :(
O sry, pogresan "izricaj"....jedan email moze biti samo na jednom paypal racunu...
(ne mogu registrovati jedan email na vise racuna)
Beaddy

#269 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Beaddy »

njonjica wrote:Nemojte me zafrkavat' :shock:

Evo cijelog maila (bez mojih podataka)

To update an expired card:
1. Log in to your PayPal account at https://www.paypal.com.
2. Go to Profile and select 'Credit Cards' link in the Financial Information column.
3. Choose the expired card and click 'Edit'.
4. If your credit card number has changed, you must click 'Add a Card' and enter your credit card information.
5. To remove the outdated card click 'Remove'.
If you do not have a credit card added to your PayPal account and would like to use it, please follow the steps below to add your information.

Add a payment method to PayPal:
1. Log in to your PayPal account at https://www.paypal.com to go to your Account Overview page.
2. Go to Profile and select from the list, to add a debit or credit card.
3. Follow the instructions to add your chosen payment method to your PayPal account.

Log in now to add a payment method

Once you have added a valid debit or credit card to your PayPal account, you will be able to complete safer, faster transactions with PayPal.

The PayPal team
Linkovi u mailu su pravi koliko ja vidim.
Na mom paypal racunu je izvjestaj da je skinut (tacan) iznos koji trebam platiti.

A i da jest scam, ta kartica sluzi iskljucivo za kupovinu preko neta i na njoj trenutno ima nesto vise od 100 kmica, nije neka velika steta.

Mislim da je bilo do pogresnog maila (odgovorila sa maila koji je vezan za drugi acc) al hajd, odoh sutra do banke bas da provjerim. E da, na tom drugom acc jos nemam verificiranu karticu.
Ne zafrkavam te, najozbiljnije. O ovim prevarama čitam otkad imam paypal. Provjeri stanje na karticama, a onda se direktno pokušaj ulogirati na paypal i promjeni password (za svaki slučaj).

Nadam se da će biti sve OK-javi šta je bilo.
iSwagga

#270 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by iSwagga »

Koliko se obicno ceka roba iz Kine (do BiH naravno)?
SPQR.SA

#271 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by SPQR.SA »

moje iskustvo je 20-30 dana, ali ako je hong kong, onda stigne i brze!
dark side of the moon

#272 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dark side of the moon »

iSwagga wrote:Koliko se obicno ceka roba iz Kine (do BiH naravno)?
obicno tri sedmice, a nekada dodje i brze...
iSwagga

#273 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by iSwagga »

dark side of the moon wrote:
iSwagga wrote:Koliko se obicno ceka roba iz Kine (do BiH naravno)?
obicno tri sedmice, a nekada dodje i brze...
Hvala ;-)
beautyfool

#274 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by beautyfool »

Jeste li pored postarine placali carinski pregled oko 10 KM ? kad ste slali robu koju ste prodali preko ebaya ???
Jack Be Nimble

#275 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Jack Be Nimble »

Pa sta obicno kupujete na ebayu?

Ja sam poceo kupovati stvari prije 8 godina i uglavnom uzimam dresove. Svake tri godine kada mi zatreba novi telefon uzmem na ebay-u, a ostalo je sve nostalgija. Npr. prije par mjeseci uhvatila me neka groznica za starim game boy i nekim igricama pa sam to narucio. Nisam nikada pokusao da prodam nesto, za prodaju koristim Amazon.
Post Reply