A Misimovic i Spahic?Murat Sabanovic wrote:barbarez dusa bh -reprezentacije
bolic srce bh -reprezentacije
salihamidzic pluca bh -reprezentacije
definitivno, nasa tri najvaznija igraca za sva vremena.
HASAN SALIHAMIDZIC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#251 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
-
žuti
#252 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Izgleda da nam fali još mozak da bi se negdje i kvalifikovali.jeza u ledja wrote:A Misimovic i Spahic?Murat Sabanovic wrote:barbarez dusa bh -reprezentacije
- simonese
#253 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
nama fale mudažuti wrote:Izgleda da nam fali još mozak da bi se negdje i kvalifikovali.jeza u ledja wrote:A Misimovic i Spahic?Murat Sabanovic wrote:barbarez dusa bh -reprezentacije
- karanana
#254 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
juan wrote:da da tebi pricase licno da su ga molili....psydelija wrote: pa koliko je moljen, cudo jedno... da mu je srce od kamena, razumeo bi kodru, bolica, susica, blazevica...
no, nije on kriv, do monetalieta je koji je pokupio u dojclandu.
ps. uporedjivati njega sa sergejom i bolom je krajnje nemoralno.
Braco, bio si i ostat ces nas Najbolji i Najuspjeshniji Fudbaler za dugo dugo godina!!!
- Murat Sabanovic
#255 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
spaha i miske nisu od tako vitalnog znacaja i ako su dosta ucinili za bh fudbal.jeza u ledja wrote:A Misimovic i Spahic?Murat Sabanovic wrote:barbarez dusa bh -reprezentacije
ova troica su igrala kada je najteze bilo.haso i bola od samog pocetka,kada se reprezentacija stvaralla...kada nismo ni lopte imali,a ni dresova.sve je bilo ho-ruk! al mi smo supci i to zaboravljamo.
zatim se i barba prikljucio i sa svojim liderstvom postao "dusa" odnosno zastitni znak reprezentacije.
mi cemo sigurno imati bolje igrace od ove troice. mozda ih i danas imamo ..ali znacajniji- ne vjerujem da ce se roditi.ostalom vise je jedan felix magath ucinio za bh fudbal nego svi dosadasnji selektori zajedno.
- Murat Sabanovic
#256 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
"mozak" je selektor,kojeg nikad nismo imali..a pitnje je hocemo li ikad i imati. a sto se muda tice - imali smo ,samo ne na terenu,vec pored linije.jebo je mater svima ,a igraci su bili njegovi sinovi...simonese wrote:nama fale mudažuti wrote:Izgleda da nam fali još mozak da bi se negdje i kvalifikovali.jeza u ledja wrote:
A Misimovic i Spahic?
- zecko_kupuz
#257 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Ovo ti je subjektivno razmišljanje.Murat Sabanovic wrote: spaha i miske nisu od tako vitalnog znacaja i ako su dosta ucinili za bh fudbal.
ova troica su igrala kada je najteze bilo.haso i bola od samog pocetka,kada se reprezentacija stvaralla...kada nismo ni lopte imali,a ni dresova.sve je bilo ho-ruk! al mi smo supci i to zaboravljamo.
zatim se i barba prikljucio i sa svojim liderstvom postao "dusa" odnosno zastitni znak reprezentacije.
mi cemo sigurno imati bolje igrace od ove troice. mozda ih i danas imamo ..ali znacajniji- ne vjerujem da ce se roditi.ostalom vise je jedan felix magath ucinio za bh fudbal nego svi dosadasnji selektori zajedno.
Imamo barem desetak "najvažnijih" igrača, svaki na svoj način. Hasan je definitivno član te skupine. Hasan je Hasan jbga.
-
žuti
#258 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
sad mi naumpade onaj Hasin gol protiv Italije na Koševu..

da mi je tad neko rekao da nas za 15 godina nece biti ni na mapi ne bi mu vjerovao.
da mi je tad neko rekao da nas za 15 godina nece biti ni na mapi ne bi mu vjerovao.
- Jack Be Nimble
#259 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Uvijek cu imati veliki respekt prema Hasanu! Dzeko mi je drago kao dobar fudbaler i zelim mu sve najbolje, ali Salih zajedno sa Barbarez su ti igraci koji su stavljali BiH na mapu.
- Van Halen
#260 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Što ne bi imao respekt prema njemu. Jedini naš igrač koji je igrao za 3 prvaka europe. Super karijera, u naponu snage, dođe mu Spahić (koji nije iz Bosne) i pukne mu šamar da se pokaže ko je sad gazda u ekipi. Čovjeku svi okrenu leđa i sad je spahić dobar jer ko biva igra srcem, a Hasan odjednom ne valja. Nije ni čudo što nam prišivaju epitet glupih. Svaka čast majstore, igraćeš do 40te.
- motachjointa
#261 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
po karijeri, po trofejima, po nastupima, po igri, po klubovima u kojim je igrao, jedan od najboljih bosanskih fudbaler svih vremena, ako ne i najbolji
Mozemo mi pricati sta hocemo ali nikad ni jedan nas igrac nije mogao prismrditi klubovima kao sto su Bajern ili Juventus a kamo li biti i kapiten i jedna od glavnih karika u osvajanju lige prvaka. Zivio ti nama Hasane jos 100 godina, tvoja dvadesetka jos uvijek stoji uokvirena u sehari, kad se samo sjetim srce ko dzamija kad ga uvali barseloni, mancesteru, valensiji, eh ta lijepa vremena 
- Nogatrans
#262 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
I za mene je Hasan Salihamidzic najbolji fudbaler BiH svih vremena. Covjek sta je sve osvajao ikakve je partije pruzao godinama na visokom nivou to je nesto sto ce tesko ko ponoviti. Svaka cast i Papetu i Osimu i to su legende al Hasan ima titula ko svi oni zajedno plus sto je ipak igrao u dosta jacim klubovima.
Mislim da je glupo uporedivati Spahu, Dzeku,pa I Misketa sa Hasanom. Jedini od njih mozda Dzeko bi mogao da bude blizu trofeja sa Hasanom,al i to ce biti veoma tesko. Nek se prvo dokaze u Citiju pa cemo vidjeti dalje.
Mislim da je glupo uporedivati Spahu, Dzeku,pa I Misketa sa Hasanom. Jedini od njih mozda Dzeko bi mogao da bude blizu trofeja sa Hasanom,al i to ce biti veoma tesko. Nek se prvo dokaze u Citiju pa cemo vidjeti dalje.
- luckylaka
#263 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Jack Be Nimble wrote:Uvijek cu imati veliki respekt prema Hasanu! Dzeko mi je drago kao dobar fudbaler i zelim mu sve najbolje, ali Salih zajedno sa Barbarez su ti igraci koji su stavljali BiH na mapu.
- splend
#264 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
ovdje ili pisu djeca od 15-16 godina, ili smo mi bas glup i zaboravan narod (oboje dokazano na hiljadu primjera)
realno, hasan kao igrac spada u sami vrh BH igraca. hasanove igre u dresu repke(osim spanije na kosevu) su lose. hasan kao covjek je, kako neko rece, nula. hasana porediti sa sergejom, bolom, konjicem, dzekom je drsko i bezobrazno.
realno, hasan kao igrac spada u sami vrh BH igraca. hasanove igre u dresu repke(osim spanije na kosevu) su lose. hasan kao covjek je, kako neko rece, nula. hasana porediti sa sergejom, bolom, konjicem, dzekom je drsko i bezobrazno.
- ganjeta
#265 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
splend wrote:ovdje ili pisu djeca od 15-16 godina, ili smo mi bas glup i zaboravan narod (oboje dokazano na hiljadu primjera)![]()
Prvi put da se i ja slozim sa tvojom konstatacijom.
- fosil
#266 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
splend wrote:ovdje ili pisu djeca od 15-16 godina, ili smo mi bas glup i zaboravan narod (oboje dokazano na hiljadu primjera)![]()
Po kojim osnovama je Braco nula od covjeka?
- splend
#267 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
kada sam rekao "nula od covjeka", mislio sam na ucinke u reprezentaciji i samu igru u njoj. privatno me taj lik ne zanimafosil wrote:splend wrote:ovdje ili pisu djeca od 15-16 godina, ili smo mi bas glup i zaboravan narod (oboje dokazano na hiljadu primjera)![]()
koliko je samo bezpotrebnih zutih kartona dobio protiv san marina, farski otoka i sl. ekipa, kad smo mi vodili, samo da ne dodje na iducu utakmicu. koliko je samo zutih dobio protiv dobrih ekipa, da ne dodje na neku slabiju tekmu. pola onih, kojih je dosao, je igrao ka zena. uvijek je nalazio neke izgovore. nije igrao ni blizu, kako je tada igrao za bayern. nije se borio ni blizu, kao u bayernu. dok je igrao za BiH niko ga nije volio. valjda ti to dovoljno govori o njemu. kad se oprostio, niko nije zalio. sada, kada je proslo 4-5 godina, kad je raja zaboravila ko je on, i kakav je bio, neki ga fol dizu u nebesa. ma daj
@ganjeta, ima stvari oko koji se nikada necemo slagati
- Murat Sabanovic
#268 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
pusti ,vidis da ga prebacuje...covjek pomaze njenovim sugradjanima ,a covjek kao nula.....a dzeko im psuje mater, i on valja..ne znam samo u koju on skupinu spada: 15-16 godisnjake ili ove druge...fosil wrote:splend wrote:ovdje ili pisu djeca od 15-16 godina, ili smo mi bas glup i zaboravan narod (oboje dokazano na hiljadu primjera)![]()
Poznato je da Salihamidžić godinama pomaže djeci bez roditelja u zeničkom Domu za nezbrinutu djecu. Zahvaljujući Fondaciji Jens Jeremis Salihamidžić unazad nekoliko godina posjećuje djecu u Zenici svaki put ih obradujući na svoj način. Do sada je Salihamidćić zajedno sa Jeremisom, inače svojim bivšim saigračem iz Bayerna, te menadžerom Jurgenom Milevskim, u Zenicu dopremio informatičku opremu, igračke, odjeću, sportske rekvizite, a sada će mališane obradovati odjećom.
- Obuca9
#269 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Bio je nula od čovjeka i kad je '95 dolazio iz Njemačke i igrao u porusenoj BiH za reprezentaciju, iako nije bio obavezan?
Bio je nula od čovjeka i kad je doveo Misketa u reprezentaciju, jel' tako?
Bio je nula od čovjeka i što se nikad njegovo ime nije spomenulo u ružnom kontekstu kada su u pitanju pripreme reprezentacije, što se baš ne može reći za sve te koje si nabrojao gore?
Uostalom, po meni nakon ovog posta sa treće stranice:
Brazzo majstore sretno u Wolfsburgu da do kraja karijere podigneš bar još jednu salataru ili bar kup, te se još više učvrstiš na listi najtrofejnijih bh. igrača svih vremena.
Bio je nula od čovjeka i kad je doveo Misketa u reprezentaciju, jel' tako?
Bio je nula od čovjeka i što se nikad njegovo ime nije spomenulo u ružnom kontekstu kada su u pitanju pripreme reprezentacije, što se baš ne može reći za sve te koje si nabrojao gore?
Uostalom, po meni nakon ovog posta sa treće stranice:
Svaka daljna rasprava na tu temu je bespotrebna i besmislena. Sve rečeno u samo dvije rečenice.ProbuseniDolar wrote:Jedini grijeh mu je bio sto je profesionalac. Takvima nema mjesta u BiH.
Brazzo majstore sretno u Wolfsburgu da do kraja karijere podigneš bar još jednu salataru ili bar kup, te se još više učvrstiš na listi najtrofejnijih bh. igrača svih vremena.
-
BASS
#270 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Njegova je greska sto nije bojkotovao repku kao Papac i odredjivao svoja pravila nego bio prisutan i igrao lopte koliko se može s obzirom na uslove i ljude u savezu,sto nije pravio klanove nego radio svoj posao,sto nije potkupljivao novinare da pišu kako je on lider,srce,duša šta li,nije radio zakulisne radnje-kao neki koje ovdje okivate...al hajd...njegova reprzentativna priča je davno završena-pustite čovjeka da na miru ode u penziju na dostojanstven način.
- ultima_palabra
#271 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Stvarno post "do jaja"Jedini grijeh mu je bio sto je profesionalac. Takvima nema mjesta u BiH.
- fosil
#272 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
Malo mi je ruzno da se covjek pljuje na osnovu "rekla-kazala", a sutra kad nam zafali igrac bilo bi samo da se Braco hoce vratiti par utakmica. Ja vjerujem da ovakve stvari dodju i do njega. Ja se vise nebi odazvo, taman kad bi svi pukli ko "us na vreloj plati". 
- Murat Sabanovic
#273 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
@sema ne shavatuju to oni..
prvih par kvalifikacionih ciklusa ,daleko nas najbolji igrac...zatim podbaci 2-3 utakmice,a rulja mu pocne zenu spominjati... nasim nadolzezcim igracima otvorio sirom vrata bundeslige...al' eto on ne valja...on je nula..
prvih par kvalifikacionih ciklusa ,daleko nas najbolji igrac...zatim podbaci 2-3 utakmice,a rulja mu pocne zenu spominjati... nasim nadolzezcim igracima otvorio sirom vrata bundeslige...al' eto on ne valja...on je nula..
- Obuca9
#274 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
A tek izmišljene priče o njegovom navodnom romskom porijeklu i psovanje ciganske majke nakon svkaog lošeg poteza...Murat Sabanovic wrote:@sema ne shavatuju to oni..
- splend
#275 Re: HASAN SALIHAMIDZIC
da te ne citiram ono s predhodne strane, rekao sam, privatno me ne zanima. i prije njega su nasi igrali u bundesligi, a aBd ce i poslije njega. on je zasluzan sto je dzeko dao 50 golova u BL, ili sto je barbarez dao 100-tinjak golova, kako da neMurat Sabanovic wrote:@sema ne shavatuju to oni..
@sema, niko nije bio obavezan da dolazi. dolazili su i drugi tada. zasto da on ne dodje. bio je u rangu besica danas, ili bicakcica. nemoj misliti da je on ovdje dosao kao najbolji igrac BL, evrope i sl
ali da je slabo igrao za repku, jest. to niko ne moze da promjeni. ovi koji su to zaboravili, ili koji ga se ne sjecaju, ne moraju sada na silu, nama koji znamo, govoriti da je on bio ovakav ili onakav.