Great Cornholio wrote:Znao samrika wrote:Radim,a ove postove pisem izmedju dovaGreat Cornholio wrote:@rika, da ti možda ne radiš za Torabija![]()
I veliš čovjek sebi osjekao jezik, pa ga vratio u usta, a on se sam ponovo zalijepio
Sramotna sutnja IZ o Torabiju
-
thepatriot
#251 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
- statix
#252 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Ljudi snimaju filmove zasnovane na slucajevima u kojima su pacijenti i pored minimalnih sansi koje su im dijagnosticirali ljekari ipak prezive. Sve dok postoji realna mogucnost da organizam pobijedi bolest, dogadjaj je moguc i nema niakakve veze sa nadprirodnim ili vanzemaljskim cudima.
Kod takvih slucajeva cesto se uzimaju dogadjaji iz perioda zivota bolesne osobe, kako bi se stvarale teorije po kojima je to razlog zbog kojeg je osoba pobijedila bolest.
Kod takvih slucajeva cesto se uzimaju dogadjaji iz perioda zivota bolesne osobe, kako bi se stvarale teorije po kojima je to razlog zbog kojeg je osoba pobijedila bolest.
-
sindzerveza
#253 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Skoro sam gledala jedan interviju od jednog njemackog doktora nauka koji istrazuje energiju kako u prostoru tako i celijsku energetiju kod covjeka.Vrsio je svoja ispitivnja stanja celije kod ljudi koji popiju zemzem vodu.Zatim ljudi koji obavljaju dnevne molitve namaz.I stanje ljudi prije i posle molitve,stanje celije koje se napune tom neobjasnjivom energijom.Takodjer razlika onih koji su skruseni u molitvi i oni koji su dekoncentrisani velika razlika u ucinku stanja celija i energije koje posjediju posle namaza.
Postoji pozitivna i negativna energija.Svaki covjek posjeduje energiju ali na svoj nacin.Tako su vrsenja ispitivanja o dejstvu pozitivne energije na biljke.Bugari je takodjer opisao u svojoj knjizi Budimo jedni drugome prijatelj stanje jezera koje je izbacivalo jak smrad da su se stanovnici tog sela oko jezera morali raseliti.Onda su vrseni eksperimenti i pod djesvom ljudske pozivitne energije smrad je nestao.
Nerjetko je cut kada neko kaze u njegovom prisustvu se osecam lose.Znaci covjek zraci negativnosti.
Zbog cega se stavljaju gromobrani na kucama?I sta je zapravo gromobran?Kako je njegovo dejstvo na grom.Na kome principu radi?
Svima je poznato da energija menja svoje oblike.I moze se transformisati.U duhovni sverma mnoge stvari nisu definisane.Kao sto ni ne postoji definicija Duse,ali u duhovnim sferama, pozitivna energija oznacava energiju ciji su ucinci korisni, a negativna energija oznacava energiju ciji su ucinci stetni.
Najvise bolesti dolaze od lose ishrane i depresije.Kako utice negativno losa ishrana na zdrvstveno stanje covjeka tako i negativno tj. lose dusevno stanje.Nerjetko je cuti da covjek u stresu i nekom afektu dobije mozdani udar ili slag.Pa se zapitajmo kakve postoji veza izmedju te negativne energije prouzrokovane trenutnim dusevnim stanjem i funkcije organizma.
Naravno da postoje i prevaranti koji zele da se prevarom obogate.Ali vjerujem u pozitivnu i negativu energiju.I zracenje ljudi i onih koji sviju pozitivnost mogu prenjeti na druge i poboljstavi njihovo dusevno i zdrastveno stanje pod dejstvom te pozitivne energije i rehabilitaciju oboljelih celija koje se bude tom energijom, kojom je pojedinac nadahnut kako kroz cistinu svoje duse od Boga.
Postoji pozitivna i negativna energija.Svaki covjek posjeduje energiju ali na svoj nacin.Tako su vrsenja ispitivanja o dejstvu pozitivne energije na biljke.Bugari je takodjer opisao u svojoj knjizi Budimo jedni drugome prijatelj stanje jezera koje je izbacivalo jak smrad da su se stanovnici tog sela oko jezera morali raseliti.Onda su vrseni eksperimenti i pod djesvom ljudske pozivitne energije smrad je nestao.
Nerjetko je cut kada neko kaze u njegovom prisustvu se osecam lose.Znaci covjek zraci negativnosti.
Zbog cega se stavljaju gromobrani na kucama?I sta je zapravo gromobran?Kako je njegovo dejstvo na grom.Na kome principu radi?
Svima je poznato da energija menja svoje oblike.I moze se transformisati.U duhovni sverma mnoge stvari nisu definisane.Kao sto ni ne postoji definicija Duse,ali u duhovnim sferama, pozitivna energija oznacava energiju ciji su ucinci korisni, a negativna energija oznacava energiju ciji su ucinci stetni.
Najvise bolesti dolaze od lose ishrane i depresije.Kako utice negativno losa ishrana na zdrvstveno stanje covjeka tako i negativno tj. lose dusevno stanje.Nerjetko je cuti da covjek u stresu i nekom afektu dobije mozdani udar ili slag.Pa se zapitajmo kakve postoji veza izmedju te negativne energije prouzrokovane trenutnim dusevnim stanjem i funkcije organizma.
Naravno da postoje i prevaranti koji zele da se prevarom obogate.Ali vjerujem u pozitivnu i negativu energiju.I zracenje ljudi i onih koji sviju pozitivnost mogu prenjeti na druge i poboljstavi njihovo dusevno i zdrastveno stanje pod dejstvom te pozitivne energije i rehabilitaciju oboljelih celija koje se bude tom energijom, kojom je pojedinac nadahnut kako kroz cistinu svoje duse od Boga.
-
Great Cornholio
#254 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Psihologija to objašnjava na drugi način. U prisustvu neke osobe se osjećamo loše zbog toga što nam je ta osoba nekada prije uradila nešto loše, pa nas pojava te osobe asocira na taj loš doživljaj , ili nas ta osoba asocira na neku drugu osobu koja je na neki način prouzrokovala loše osjećaje u nama. Znači osoba ne zrači energiju, već prouzrokuje pokretanje energetskih procesa u nama.sindzerveza wrote: Nerjetko je cut kada neko kaze u njegovom prisustvu se osecam lose.Znaci covjek zraci negativnosti.
Gromobran privlači gromove i energiju groma provodi u zemlju i na taj način smanjuje mogućnost da provodnik postane neki drugi objekat, npr mi
-
rika
#255 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Great Cornholio wrote:Psihologija to objašnjava na drugi način. U prisustvu neke osobe se osjećamo loše zbog toga što nam je ta osoba nekada prije uradila nešto loše, pa nas pojava te osobe asocira na taj loš doživljaj , ili nas ta osoba asocira na neku drugu osobu koja je na neki način prouzrokovala loše osjećaje u nama. Znači osoba ne zrači energiju, već prouzrokuje pokretanje energetskih procesa u nama.sindzerveza wrote: Nerjetko je cut kada neko kaze u njegovom prisustvu se osecam lose.Znaci covjek zraci negativnosti.
Gromobran privlači gromove i energiju groma provodi u zemlju i na taj način smanjuje mogućnost da provodnik postane neki drugi objekat, npr mi
Sto znaci ako osoba koja ima stanovitih psihickih problema,ode recimo kod hfz. Chanchara i nakon 10tak minuta njegovovog ucenja Kur'ana krene se sva tresti i vriskati i poslije se sita ispovraca ima te probleme:
-jer je mozhda to ucenje podsjetilo na posljednji Balashevicem koncert u Sarajevu gdje se sva "oduzela" koliko su je stihovi i muzika ponijeli
-a ispovracala se jer je to jutro pojela pileci sendvich u "Pomodorinu"
-
Great Cornholio
#256 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
rika wrote:
Sto znaci ako osoba koja ima stanovitih psihickih problema,ode recimo kod hfz. Chanchara i nakon 10tak minuta njegovovog ucenja Kur'ana krene se sva tresti i vriskati i poslije se sita ispovraca ima te probleme:
-jer je mozhda to ucenje podsjetilo na posljednji Balashevicem koncert u Sarajevu gdje se sva "oduzela" koliko su je stihovi i muzika ponijeli
-a ispovracala se jer je to jutro pojela pileci sendvich u "Pomodorinu"
To znači da je učenje hafiza Čančara prouzrokovalo pojavu histeričnog napada kod te osobe
-
medoIL
#257 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Ovdje svi pisu nesto o njemu a nisu ni bili kod njega...svako ko je bio kod njega ima pozitvno iskustvo...a to da je sejtan sihirbaz itd...gluposti...sejtani govore da mogu izlijecit samo onog ko vjeruje u boga?
...otidjite kod njega pa onda govorite nesto o njemu... Znam sigurno 10 ljudi koji su bili kod njega i svi su imali pozitivno iskustvo...
- stochar
#258 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
@medo - koje pozitivno iskustvo? koje bolesti su im izlijechene? koju su imali dijagnozu, i imaju li sad papir da je vise nemaju? je li neko progled'o, skin'o naocale i sad normalno cita i pri losem svjetlu? im'o krivu kicmu ili potrosenu hrskavicu na koljenima a sad trci? od cega je bolovalo, fakat, tih deset ljudi? ili su samo medju hiljadama hipohondara (znam i ja jednog koji je isao, pitam ga ja sto si is'o, sta te boli? kaze on: nemam pojma, 'nako).
-
medoIL
#259 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
IMA !!! Pr. br.1 Prijatelj trebao je na operaciju ociju zbog pritiska , otisao je kod Torabija nema pritiska oci zdrave ko drijen...br.2 Tetka prije 2-3 godine operisala sinuse ... pritisak znao biti 200 ...nakon operacije pritisak varirao 160-180...stanje se popravilo...Bila kod Torabija dosla kod nas na sijelo , izmjeri pritisak 130/85 ... od tad ide svaki 2-3 dan kod njega... br.3 Roditelji , Strina i Amidza su takodjer bili...Hvala Bogu nisu imali nikakvih problema sa zdravljem ...Kad isto oni sa Zetre pravac kod nas na sijelo ... Oni kolko su se ismijali tu vecer i koliko su nekako neobjasnjivo pozitivno bili to je za nepovjerovati ... I nakani se i ja da odem polahko s Bismilom u Zetru ili ti ga Juan Antonio Samaras ... Od tad sam k'o preporodjen...Nemojte se citirati nema vremena da se raspravljam ...vec s Bismilom i u Zetru...onda nesto pricajte po forumu...stochar wrote:@medo - koje pozitivno iskustvo? koje bolesti su im izlijechene? koju su imali dijagnozu, i imaju li sad papir da je vise nemaju? je li neko progled'o, skin'o naocale i sad normalno cita i pri losem svjetlu? im'o krivu kicmu ili potrosenu hrskavicu na koljenima a sad trci? od cega je bolovalo, fakat, tih deset ljudi? ili su samo medju hiljadama hipohondara (znam i ja jednog koji je isao, pitam ga ja sto si is'o, sta te boli? kaze on: nemam pojma, 'nako).
- because_of_you
#260 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Bismilla i Zetra ne idu jedno s drugim...

- bijela
#261 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
treba euzasumayya wrote:Bismilla i Zetra ne idu jedno s drugim...![]()
![]()
![]()
- because_of_you
#262 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
bijela wrote:treba euzasumayya wrote:Bismilla i Zetra ne idu jedno s drugim...![]()
![]()
![]()
- fedor
#263 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Čuj sramotna šutnja! Da je jedan Torabi, pa ovakvih Torabija ima na svakom koraku. Skoro svaki hodža ti je Torabi na svoj način. Uzme ti pare (raspon 50-200KM), da ti 2L vode i haj ti kući, ako ne bude bolje dođi opet (naravno sa parama i da ti dam još 2L vode). To zna IZ, ali oni i o tome šute. Zašto se niko nije očitovao protiv kašikare (fetva ili tako nešto), to nisam čuo. Zašto se ne očituju o hodžama koji rade iste stvari kao torabi!????

-
lemma
#264 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Ma kod nas je tih "narodnih ljekara" i bioenergičara "na svakom ćošku".
To što je neko hafiz, klanja i obavlja vjerske obrede, ne znači da je sve što on radi ispravno i da se kao takvo treba držati. Inače, ovaj lik mi je malo ČUDAN i NEJASAN.
Stekao sam veliku dozu sumnje kad je rekao da on "energiju dobija sa pet planeta od nekih malih bića koji mu govore kako treba postupati i šta tačno da čini". Ovo može, pod uslovom da je on psihički neoštećen, upućivati samo na nama nevidljivi svijet, koji nedvojbeno postoji. Kakav pakt s njima ima dotični
Nije baš kao Coperfield, ali ...
A narod kao narod, lahko ga je zavesti..
To što je neko hafiz, klanja i obavlja vjerske obrede, ne znači da je sve što on radi ispravno i da se kao takvo treba držati. Inače, ovaj lik mi je malo ČUDAN i NEJASAN.
Stekao sam veliku dozu sumnje kad je rekao da on "energiju dobija sa pet planeta od nekih malih bića koji mu govore kako treba postupati i šta tačno da čini". Ovo može, pod uslovom da je on psihički neoštećen, upućivati samo na nama nevidljivi svijet, koji nedvojbeno postoji. Kakav pakt s njima ima dotični
- fedor
#265 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
lemma wrote:Ma kod nas je tih "narodnih ljekara" i bioenergičara "na svakom ćošku".
Stekao sam veliku dozu sumnje kad je rekao da on "energiju dobija sa pet planeta od nekih malih bića koji mu govore kako treba postupati i šta tačno da čini". Ovo može, pod uslovom da je on psihički neoštećen, upućivati samo na nama nevidljivi svijet, koji nedvojbeno postoji. Kakav pakt s njima ima dotičniNije baš kao Coperfield, ali ...
-
Brus Lee
#266 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Imam i ja prijatelja, kojem je igrajuci lopte, otpalo desno uho. On pravac na Zetru i Torabi mu, laganim dodirom, zalijepi uho nazad. Sada je to uho malo u excentru i nije bas original, ali ni ovo nije los fol. HehehehehemedoIL wrote:IMA !!! Pr. br.1 Prijatelj trebao je na operaciju ociju zbog pritiska , otisao je kod Torabija nema pritiska oci zdrave ko drijen...br.2 Tetka prije 2-3 godine operisala sinuse ... pritisak znao biti 200 ...nakon operacije pritisak varirao 160-180...stanje se popravilo...Bila kod Torabija dosla kod nas na sijelo , izmjeri pritisak 130/85 ... od tad ide svaki 2-3 dan kod njega... br.3 Roditelji , Strina i Amidza su takodjer bili...Hvala Bogu nisu imali nikakvih problema sa zdravljem ...Kad isto oni sa Zetre pravac kod nas na sijelo ... Oni kolko su se ismijali tu vecer i koliko su nekako neobjasnjivo pozitivno bili to je za nepovjerovati ... I nakani se i ja da odem polahko s Bismilom u Zetru ili ti ga Juan Antonio Samaras ... Od tad sam k'o preporodjen...Nemojte se citirati nema vremena da se raspravljam ...vec s Bismilom i u Zetru...onda nesto pricajte po forumu...stochar wrote:@medo - koje pozitivno iskustvo? koje bolesti su im izlijechene? koju su imali dijagnozu, i imaju li sad papir da je vise nemaju? je li neko progled'o, skin'o naocale i sad normalno cita i pri losem svjetlu? im'o krivu kicmu ili potrosenu hrskavicu na koljenima a sad trci? od cega je bolovalo, fakat, tih deset ljudi? ili su samo medju hiljadama hipohondara (znam i ja jednog koji je isao, pitam ga ja sto si is'o, sta te boli? kaze on: nemam pojma, 'nako).
-
bubica123
#267 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Imam i ja prijatelja, kojem je igrajuci lopte, otpalo desno uho. On pravac na Zetru i Torabi mu, laganim dodirom, zalijepi uho nazad. Sada je to uho malo u excentru i nije bas original, ali ni ovo nije los fol. Hehehehehe[/quote]

- ultima_palabra
#268 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
- ultima_palabra
#269 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
on a roll
1. in the midst of a series of successes. Don't stop me now. I'm on a roll. Things are going great for Larry. He's on a roll now.
2. experiencing a period of success or good luck They were on a roll, winning nine games in a row. With a growing economy and a dropping crime rate, the city has been on a roll. Related vocabulary: have a good thing going
3. talking for a period of time My mother loved to gossip, and she had a hard time stopping once she was on a roll.
- ultima_palabra
#270 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Što neko reče: Torabi je energetska mafija 
- fedor
#271 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
šta mafija!?? energetski lobi, došao da izlobira hahahahhaultima_palabra wrote:Što neko reče: Torabi je energetska mafija
-
lemma
#272 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Brus Lee wrote: Imam i ja prijatelja, kojem je igrajuci lopte, otpalo desno uho. On pravac na Zetru i Torabi mu, laganim dodirom, zalijepi uho nazad. Sada je to uho malo u excentru i nije bas original, ali ni ovo nije los fol. Hehehehehe
-
medoIL
#273 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Gle na Alfi sto je Radoncicu krivo sto Hilmo prodaje vodu ...prica da je Zetra unistena , a nidje veze svaki dan treniram u njoj ...ista ko sto je bila...I sve da je unistena moze se od onih para koje se zarade do 27 nov. 2x renovirat...al kazem krivo Radoncicu sto Hilmo zaradjuje...
-
theTruePath
#274 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
Torabi o vehabijama(vehabije ispred djelili neke letke protiv Torabija,i ovo je reakcija)
-
thepatriot
#275 Re: Sramotna sutnja IZ o Torabiju
"Torabi je odlučio da je vrijeme za pauzu. Prije toga popeo se na binu kako bi se obratio mnogobrojnoj publici. Neko od osoblja mu je, naime, saopćio kako u okolini Zetre i u samoj dvorani "vehabije dijele nekakve letke". Ova informacija je veoma uznemirila Marokanca koji je najprije zatražio da vidi nekog od tih mladića koje su, kako smo mogli vidjeti, do dolaska Torabija iza bine zadržali pripadnici osiguranja.
Krajičkom oka naša ekipa uspjela je vidjeti trenutak kada je Marokanac, sav u bijesu, utrčao u prostor gdje se nalazio jedan od mladića. Torabi mu je najprije održao lekciju na arapskom, a nakon što galama i mahanje rukama očito nisu djelovali na preplašenog mladića Torabi ga je popljuvao naočigled svih."

Krajičkom oka naša ekipa uspjela je vidjeti trenutak kada je Marokanac, sav u bijesu, utrčao u prostor gdje se nalazio jedan od mladića. Torabi mu je najprije održao lekciju na arapskom, a nakon što galama i mahanje rukama očito nisu djelovali na preplašenog mladića Torabi ga je popljuvao naočigled svih."