Ma prijatelju kupace ti dodju u obicnoj koverti sa mjehuricima, tako da su male sanse da ce to neko gledati.manki wrote:Poznaniče, opet ja, izvini.poznanik wrote:Neovisno o mjestu boravka, ako roba pristigne poštanskim saobraćajem, njena vrijednost od 48,90 KM oslobađa je od plaćanja carine i carinskih dadžbina. Jako je bitno da na trgovačkom dokumentu (na računu) bude jasno ispisana ta prikazana vrijednost kao i klauzula da je plaćen transport do odredišta, odnosno - da je ukupna vrijednost te robe 25 EUR.manki wrote:Imam ja pitanje jedno ako može..
Hoću da naručim sa aussiebum.com njihove kupaće koje su oko 25€. Imaju free shipping za BiH normalnom poštom, pa me zanima koliko bih carine trebao platiti na to? (u Sarajevu sam)
Hvala.
Ispalo je na kraju kupaće gaće koje sam htio, koje su 23€ su rasprodane, tako da sam našao nove za 36€. Pošto je to više od 50KM, zanima me koliko bi me trebala carina izaći u BiH na to? Hvala...
Prosle godine sam za klince narucivao kupace, maske, kape... sve sto sam platio je 3,5KM a iznos je bio preko 100€.
Btw jako dobar izbor imas ovdje, postarina dodje nekih 10€ ali je opet povolnije i bolji izbor nego kupovati bilo gdje u regionu.
http://stores.ebay.com/MASTER-NUOTO-INT ... LTRI-SPORT