Osvrnut ću se samo na ovo boldano.."šta je bilo bilo je" tebe ne spriječava da tražiš "etno torove" po ko zna koji put. Dakle, ako ovo tvoje "što je bilo bilo je" važi za pomenute gradove. zašto to isto "što je bilo bilo je" ne važi i za ponovne pozive za uspostavu tzv. "herceg bosne"...Tzv. "hzhb" postojala, sada je više nema..."što je bilo bilo je"..zar ne? Ili je "što je bilo bilo je" namjenjeno samo Bošnjacima?lupp wrote:Nadam se da su ljudi sa tvojim razmisljanjem u manjini, inace se Bosni lose pise. "Da razmislimo malo"... Sto je bilo bilo je, tebi je zao sto su Srbi oduzeli Focu, Visegrad, Zvornik, Srebrenicu, iskreno i meni je iako nisam Bosnjak ali hoces pi*diti zbog toga do kraja zivota ili ces pokusat zivot uciniti ljepsim sebi i svojoj djeci? To ces jedino postici ako gledas prema naprijed i trazis kompromis.(naravno ne treba nikada zaboraviti proslost)AliceInChains wrote:
Da, razmislimo malo, sta bi mi Bosnjaci trebali dati, da Srbi na nesta pristanu? Oduzeli nam Focu, Visegrad, Zvornik, Srebrenicu, itd....e znas, sta ce mo mi njima nuditi: reciklirano govno.
Ne, realni smo nudimo im 100%Dejton i nametnutu tvorevinu, koja je usput ekonomski labava. E, ako im se ne svida, nek se oni za vekove ociste sami iz Bosna, ako nisu spremni da se puste Cetnistva.
Svaki Hrvat, koji zagovara treci entitet.... vec sam rekao: Bosnjaci ce poklopiti usi. Smatraju vas kao nacionaliste i nemate nista...ni kompromis, ni pregovore
STA SU HRVATI I SRBI DO SADA DALI BOSNJACIMA, osim da su nam dali rat na 2 fronta i da su nas pokusavali etnicki ocistiti iz vekovnih Srpskih/Hrvatskih ognjista???? Ko je tada pitao nesta Bosnjake?
Trazite jedno realno rijesenje, jer sve dok ima Bosnjaka, nece biti treceg entiteta, to vam kazem. A vi, ako to ne razumijete, bujrum birajte i dalje vase stare antifasiste i kukajte zbog ugrozenosti.
Takodjer moram napomenuti da su Hrvati isto imali dva fronta u BiH, da su oni izgubili Travnik, Bugojno, Gornji Vakuf upravo protiv Bosnjaka, vidis li mene da placem zbog toga..(samo nemoj pocinjat sa pricom "vi ste startali i trebalo vam tako") -> ovo je vise za historiju/povijest foruma i necu/ne zelim ulaziti u diskuziju.
A da.. sto se tice tvoje price da sam ja sad nacionalista jer smatram "treci" jednim od rjesenja mogu ti samo reci: Drzi se do svog stava, zaklopi usi i ne obracaj mi se vise sa tim maolumnim komentarima.
Kakvo etnicko ciscenje, jel u vance owenovom planu bilo price o etnickom ciscenju? nije a manje vise je zagovarao etnicku podjelu. Protjerivanja sto je bilo bilo je.kv99 wrote:
Etnicka podjela nije nemoguca , samo je potrebno napraviti etnicko ciscenje i imas podjelu. Za etnicko ciscenje trebas genocid, masovne zlocine, neprijatelja koji ima par puskica i u patikama i sa vjerom u "dobrobit komsija "...i onda nista nije nemoguce. Srbi su se etnicki podjelili od nas, cak su i mrtve vadili iz zemlje jer to nije vise "srpska zemlja " a bile do tada ...a sada im opet nesto smeta i opet pozivaju na sukobe ..znaci podjela nije dovoljna, nije ni etnicka podjela dovoljna vec se trazi jos nesto viseI kao sto sam ti kolegi iz Siska ta vasa teorija o "pravu ljudi da zive u etnicki cistim sredinama " zvuci super u teoriji kada je tako lijepo zapakujete ...ali ima jednu veliku manu : vec ste pokazali u praksi da go**o zapakovano u svilu i najljepsi papir opet ostaje go**o, koliko god da to pokusate da upakujete opet ostaje ono sto i jeste a to je praksi pokazano. Nisu samo Bosnjaci protjeravani da bi se dobila etnicki cista "velika smrdija " ili "banovina rvacka ", bas oni koji su se pozivali na odbranu i pravo BiH Srba i BiH Hrvata su ih najvise i progonili i protjeravali ...znaci to je vec pokazano da nije dobro ni za Bosnjake, ni za BiH Srbe , ni za BiH Hrvate , ni za ostale stanovnike Bosne i Hercegovine ali vi nastavljajte da pakujete
Sto je meni zanimljivo nisi uopce reagirao na ono sto sto sam napisao zbog cega Srbi i Hrvati ne zele Republiku BiH, zanima me sta mislis o mom pojasnjenju koji je razlog i da li mozes shvatit to razmisljanje? Takodjer oko kompromisa gdje si postavio pitanje, ja sam odgovorio i postavio protu-pitanje, i tu si me ostavio bez odgovora.
Nemoj ponavljat stare price o trecem, to imamo vec hrpu puta nego bih te zamolio da meni odgovoris bas kao sto i ja tebi pokusavam odgovorit najbolje sto znam.
Dakle:
Da li razumijes zasto Srbi i Hrvati ne zele Republiku BiH?
Ako se vec usudjujes pitat sta Hrvati nude Bosnjacima za treci entitet, ja cu tebe pitat sta Bosnjaci nude Srbima za ukidanje RS-a?
Da li stvarno smatras da sa radikalnim stavovima bilo koja strana moze da donese napredak i dobrobit za bilo koji narod?
Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
-
hercegovac_pravi
#251 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
-
luckypot
#252 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Ma suplja je ovo rasprava, eno ima ZH kanton, tu se skupili u vecini, neka ga nazovu 'Herceg-Sandzak" ili tako nesto, nikome to vise nece smetati. A jos mi je smijesnija prica 'kad se Hrvati udruze sa Srbima' - pa udruzili se dosad jedno 20 30 puta a i sad su udruzeni, ali to stvarno nikome ne smeta jer se a) to svako pametan to danas i ocekuje i b) jer su mjere poduzete u periodu 93-95 a onda i poslije 2000 da to 'ortacko udruzenje' nema nikakve snage da postigne nista. Znaci, srpsko - hrvatski problemi su rjeseni i dvije grupe razdvojene odsad,nadalje ubuduce i zauvijek.
Sad ste slobodni da mi odgovorite kako 'Bosnjaci od Federacije prave Bosnjacku drzavu' ili 'Bosnjaci su na 20 posto teritorije, to su gradovi ko Novosibirsk' ili 'nema BiH bez Hrvata' ili meni licno najdraza prica o 'Hrvatskoj demografskoj vitalnosti' itd itd
Sad ste slobodni da mi odgovorite kako 'Bosnjaci od Federacije prave Bosnjacku drzavu' ili 'Bosnjaci su na 20 posto teritorije, to su gradovi ko Novosibirsk' ili 'nema BiH bez Hrvata' ili meni licno najdraza prica o 'Hrvatskoj demografskoj vitalnosti' itd itd
- lupp
#253 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
hercegovac_pravi wrote:Osvrnut ću se samo na ovo boldano.."šta je bilo bilo je" tebe ne spriječava da tražiš "etno torove" po ko zna koji put. Dakle, ako ovo tvoje "što je bilo bilo je" važi za pomenute gradove. zašto to isto "što je bilo bilo je" ne važi i za ponovne pozive za uspostavu tzv. "herceg bosne"...Tzv. "hzhb" postojala, sada je više nema..."što je bilo bilo je"..zar ne? Ili je "što je bilo bilo je" namjenjeno samo Bošnjacima?lupp wrote:Nadam se da su ljudi sa tvojim razmisljanjem u manjini, inace se Bosni lose pise. "Da razmislimo malo"... Sto je bilo bilo je, tebi je zao sto su Srbi oduzeli Focu, Visegrad, Zvornik, Srebrenicu, iskreno i meni je iako nisam Bosnjak ali hoces pi*diti zbog toga do kraja zivota ili ces pokusat zivot uciniti ljepsim sebi i svojoj djeci? To ces jedino postici ako gledas prema naprijed i trazis kompromis.(naravno ne treba nikada zaboraviti proslost)AliceInChains wrote:
Da, razmislimo malo, sta bi mi Bosnjaci trebali dati, da Srbi na nesta pristanu? Oduzeli nam Focu, Visegrad, Zvornik, Srebrenicu, itd....e znas, sta ce mo mi njima nuditi: reciklirano govno.
Ne, realni smo nudimo im 100%Dejton i nametnutu tvorevinu, koja je usput ekonomski labava. E, ako im se ne svida, nek se oni za vekove ociste sami iz Bosna, ako nisu spremni da se puste Cetnistva.
Svaki Hrvat, koji zagovara treci entitet.... vec sam rekao: Bosnjaci ce poklopiti usi. Smatraju vas kao nacionaliste i nemate nista...ni kompromis, ni pregovore
STA SU HRVATI I SRBI DO SADA DALI BOSNJACIMA, osim da su nam dali rat na 2 fronta i da su nas pokusavali etnicki ocistiti iz vekovnih Srpskih/Hrvatskih ognjista???? Ko je tada pitao nesta Bosnjake?
Trazite jedno realno rijesenje, jer sve dok ima Bosnjaka, nece biti treceg entiteta, to vam kazem. A vi, ako to ne razumijete, bujrum birajte i dalje vase stare antifasiste i kukajte zbog ugrozenosti.
Takodjer moram napomenuti da su Hrvati isto imali dva fronta u BiH, da su oni izgubili Travnik, Bugojno, Gornji Vakuf upravo protiv Bosnjaka, vidis li mene da placem zbog toga..(samo nemoj pocinjat sa pricom "vi ste startali i trebalo vam tako") -> ovo je vise za historiju/povijest foruma i necu/ne zelim ulaziti u diskuziju.
A da.. sto se tice tvoje price da sam ja sad nacionalista jer smatram "treci" jednim od rjesenja mogu ti samo reci: Drzi se do svog stava, zaklopi usi i ne obracaj mi se vise sa tim maolumnim komentarima.
Kakvo etnicko ciscenje, jel u vance owenovom planu bilo price o etnickom ciscenju? nije a manje vise je zagovarao etnicku podjelu. Protjerivanja sto je bilo bilo je.kv99 wrote:
Etnicka podjela nije nemoguca , samo je potrebno napraviti etnicko ciscenje i imas podjelu. Za etnicko ciscenje trebas genocid, masovne zlocine, neprijatelja koji ima par puskica i u patikama i sa vjerom u "dobrobit komsija "...i onda nista nije nemoguce. Srbi su se etnicki podjelili od nas, cak su i mrtve vadili iz zemlje jer to nije vise "srpska zemlja " a bile do tada ...a sada im opet nesto smeta i opet pozivaju na sukobe ..znaci podjela nije dovoljna, nije ni etnicka podjela dovoljna vec se trazi jos nesto viseI kao sto sam ti kolegi iz Siska ta vasa teorija o "pravu ljudi da zive u etnicki cistim sredinama " zvuci super u teoriji kada je tako lijepo zapakujete ...ali ima jednu veliku manu : vec ste pokazali u praksi da go**o zapakovano u svilu i najljepsi papir opet ostaje go**o, koliko god da to pokusate da upakujete opet ostaje ono sto i jeste a to je praksi pokazano. Nisu samo Bosnjaci protjeravani da bi se dobila etnicki cista "velika smrdija " ili "banovina rvacka ", bas oni koji su se pozivali na odbranu i pravo BiH Srba i BiH Hrvata su ih najvise i progonili i protjeravali ...znaci to je vec pokazano da nije dobro ni za Bosnjake, ni za BiH Srbe , ni za BiH Hrvate , ni za ostale stanovnike Bosne i Hercegovine ali vi nastavljajte da pakujete
Sto je meni zanimljivo nisi uopce reagirao na ono sto sto sam napisao zbog cega Srbi i Hrvati ne zele Republiku BiH, zanima me sta mislis o mom pojasnjenju koji je razlog i da li mozes shvatit to razmisljanje? Takodjer oko kompromisa gdje si postavio pitanje, ja sam odgovorio i postavio protu-pitanje, i tu si me ostavio bez odgovora.
Nemoj ponavljat stare price o trecem, to imamo vec hrpu puta nego bih te zamolio da meni odgovoris bas kao sto i ja tebi pokusavam odgovorit najbolje sto znam.
Dakle:
Da li razumijes zasto Srbi i Hrvati ne zele Republiku BiH?
Ako se vec usudjujes pitat sta Hrvati nude Bosnjacima za treci entitet, ja cu tebe pitat sta Bosnjaci nude Srbima za ukidanje RS-a?
Da li stvarno smatras da sa radikalnim stavovima bilo koja strana moze da donese napredak i dobrobit za bilo koji narod?
Sa ovim "sto je bilo bilo je" prije svega mislim na to da nema smisla i poslije 15 godina proklinjat Srbe za zlodjela koja su cinila i zbog toga ne trazit zajednicka rjesenja. Od proslosti treba uciti, a ne zivjetu u njoj. Hrvati su naucili da su u HB imali vlast i zastitu, zar je toliko cudno sto oni gledaju na HB drugacije nego npr. ti.
Ja cu ponoviti: ima nekoliko solucija, ja licno preferiram 4 ili vise ekonomskih regija jer je to srednji dogovor ali ja ne iskljucujem ni treci entitet kao jednu soluciju kao sto ni vi ne iskljucujete uspostavu Republike BiH.
-
luckypot
#254 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Evo odmah da ti kazem da iskljucujemo RBiH, kao sto iskljucujemo i treci entitet - jer ne moze na TERENU, drugim rijecima Dejton i samo Dejton ili Dejton zauvijek. A tamo gdje su hrvati u 70,80 posto vecini (citaj ZH kanton) tu im niko ne smeta i koliko vidim tamo im je super. Ali pokusati provoditi silu bez mogucnosti, prijetiti i ucjenjivati Bosnjake, to je vrijeme proslo, prolazak tog vremena je potpisao Tudjman, pa se svi zainteresovani mogu njemu i pozaliti ako ga nadju naravno.lupp wrote:
Sa ovim "sto je bilo bilo je" prije svega mislim na to da nema smisla i poslije 15 godina proklinjat Srbe za zlodjela koja su cinila i zbog toga ne trazit zajednicka rjesenja. Od proslosti treba uciti, a ne zivjetu u njoj. Hrvati su naucili da su u HB imali vlast i zastitu, zar je toliko cudno sto oni gledaju na HB drugacije nego npr. ti.
Ja cu ponoviti: ima nekoliko solucija, ja licno preferiram 4 ili vise ekonomskih regija jer je to srednji dogovor ali ja ne iskljucujem ni treci entitet kao jednu soluciju kao sto ni vi ne iskljucujete uspostavu Republike BiH.
Sto se tice ucenja, vidis da su Bosnjaci naucili nesto iz proslosti i to neke zeznute lekcije, tako da vise izgleda da nisu ni 'dobri Bosnjani' a ni 'multikuluti prica' im vise ne leti preko usana, uglavnom gledaju samo svoje interese, kao i ostali. Eto to se naucilo iz proslosti.
A to kako ce, hoce li i kojim sredstvim Bosnjaci zaliti ili ne radi Srebrenice i ostalog, kao i sta ce uciniti povodom toga, to Hrvate niko nece pitati niti ce koga zanimati sta misle o tome, jer to nije njihov problem. Bolji zivot Hrvati svojoj djeci mogu pruziti i sami, bez bosnjacke podrske.
- osa
#255 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
da je bih jednonacionalna država, bez problema bi se to implementiralo na nivou države, ali nije....belfy wrote:pa ako nije problem zasto onda to jednostavno ne implementirati na nivou drzave. zar nije jednostavnije, nego svaku mjesnu zajednicu uredjivati tako. zaista nisi dosljedan osa.osa wrote: zbog čega bi se netko iseljavao, pa baš zato ljudi sami trebaju odlučiti u kojoj jedinici živjeti, nevjerojatno mi je da ljudi koji se apriori pozivaju na antifašizam na prijedlog federalizacije odgovaraju "a šta sa hrvatima zenice", pa šta s njima. hoćete li ih pojesti, živjet će u bošnjačkoj jedinici, kao što će i neki bošnjaci živjeti u hrvatskoj ili srpskoj, u čemu je problem...
-
hercegovac_pravi
#256 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Pa eto..da su kantoni jednonacionalni, bez problema bi se to implementiralo na nivou kanotna, ali nisuosa wrote:da je bih jednonacionalna država, bez problema bi se to implementiralo na nivou države, ali nije....belfy wrote:pa ako nije problem zasto onda to jednostavno ne implementirati na nivou drzave. zar nije jednostavnije, nego svaku mjesnu zajednicu uredjivati tako. zaista nisi dosljedan osa.osa wrote: zbog čega bi se netko iseljavao, pa baš zato ljudi sami trebaju odlučiti u kojoj jedinici živjeti, nevjerojatno mi je da ljudi koji se apriori pozivaju na antifašizam na prijedlog federalizacije odgovaraju "a šta sa hrvatima zenice", pa šta s njima. hoćete li ih pojesti, živjet će u bošnjačkoj jedinici, kao što će i neki bošnjaci živjeti u hrvatskoj ili srpskoj, u čemu je problem...
Jah ..jakih ti argumenata i šupljačine
-
luckypot
#257 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Eh da bogdom ima Hrvata koliko Bosnjaka, ili bar Hrvata i Srba koliko Bosnjaka, ili da su bar Hrvati malo bolje rasporedjeni, ih vidio bi ti ljepote, dogovora i demokratije - al dzaba nesto im se ne da, kako Tudjman potpisa zavrsila se rasprava.hercegovac_pravi wrote:Pa eto..da su kantoni jednonacionalni, bez problema bi se to implementiralo na nivou kanotna, ali nisuosa wrote:
da je bih jednonacionalna država, bez problema bi se to implementiralo na nivou države, ali nije....![]()
Jah ..jakih ti argumenata i šupljačine
-
domy
#258 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Može li mi netko od Bošnjaka odgovoriti što je loše u trećem entitetu?
Pustimo sad RS. To je tvorevina nastala na zločinu, i to što se oni žele otcijepiti mogu zakačiti mačku o rep.
Ako pretpostavimo da bi Hrvati imali svoj entitet, naravno, strogo definiran Ustavom, i u kojem ne bi bilo nikakvih mogućnosti traženja otcjepljenja, što je u tome loše?
I dalje imamo "cjelovitu" BiH, jedino što bi svaki narod imao svoj entitet i situacija bi bila kudikamo manje napeta.
I ne razumijem zašto je svaki prijedlog o trećem entitetu "komadanje Bosne", pa i sad je raskomadana, samo u dva dijela, s tim da se jedan od ta tri naroda (Hrvati) nalazi praktički u statusu manjine.
Zapravo, Bošnjaci nastoje u Federaciji imati položaj (i imaju ga) onakav kakav su željeli 90-ih imati na razini cijele BiH. Centralizirana, unitarna, građanska država, ili u prijevodu - Bošnjaci su većina koja odlučuje o svemu, a ostala dva naroda su sveeni na nacionalne manjine.
Pustimo sad RS. To je tvorevina nastala na zločinu, i to što se oni žele otcijepiti mogu zakačiti mačku o rep.
Ako pretpostavimo da bi Hrvati imali svoj entitet, naravno, strogo definiran Ustavom, i u kojem ne bi bilo nikakvih mogućnosti traženja otcjepljenja, što je u tome loše?
I dalje imamo "cjelovitu" BiH, jedino što bi svaki narod imao svoj entitet i situacija bi bila kudikamo manje napeta.
I ne razumijem zašto je svaki prijedlog o trećem entitetu "komadanje Bosne", pa i sad je raskomadana, samo u dva dijela, s tim da se jedan od ta tri naroda (Hrvati) nalazi praktički u statusu manjine.
Zapravo, Bošnjaci nastoje u Federaciji imati položaj (i imaju ga) onakav kakav su željeli 90-ih imati na razini cijele BiH. Centralizirana, unitarna, građanska država, ili u prijevodu - Bošnjaci su većina koja odlučuje o svemu, a ostala dva naroda su sveeni na nacionalne manjine.
-
kv99
#259 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Sta je lose u trecem entitetu ste trebali pitati 1993, 1996, 2000 a ne sada . Kako to da vam tada nije palo na pamet da postavite to pitanje ne samo o tome vec i da postavite pitanjima Bosnjacima da li se oni slazu da im u Travniku, Bugojnu, Mostaru, Gornjem Vakufu i svuda gdje je gu***a zinula proglasujete "tisucljetnu HB "domy wrote:Može li mi netko od Bošnjaka odgovoriti što je loše u trećem entitetu?
I ocita je laz da je Federacija centralizovana i da Bosnjaci odlucuju o svemu ali nastavite da kukate i lazete ..ili kako bi to @osa rekao " da iznosite svoj stav"
- osa
#260 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
loše je to što bi bio hrvatski, pretpostavljam...domy wrote:Može li mi netko od Bošnjaka odgovoriti što je loše u trećem entitetu?
- kiky
#261 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
nije problem u tom "hrvatski" več u granicama ...osa wrote:loše je to što bi bio hrvatski, pretpostavljam...domy wrote:Može li mi netko od Bošnjaka odgovoriti što je loše u trećem entitetu?
i vi znate da je to, i te kakav problem, al neprestalno forsirate istu priču bez da razmišljate o preoblemima koje nove podjele stvaraju ...
ova dva entiteta i kantoni su več i prevelik problem sam za sebe i očigledno je da se koriste, umjesto rješenja, za generisanje novih problema ...
nove avanture sa daljim podjelama, jednostavno, nisu poželjne ...
ustavne reforme, na kojima insistira i eu i nato i mz, su idealno riješenje i kroz te reforme se može uradit dosta toga na zadovoljstvo svih i bez da iko bude oštečen i na tome bi hrvati i bošnjaci trebali zajedno da insistiraju ...
-
domy
#262 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Slažem se, i isto tako mislim da bi se i većina Hrvata složila s tim rješenjem: Federacija DA, ali na ravnopravnim osnovama.kiky wrote:nije problem u tom "hrvatski" več u granicama ...
i vi znate da je to, i te kakav problem, al neprestalno forsirate istu priču bez da razmišljate o preoblemima koje nove podjele stvaraju ...
ova dva entiteta i kantoni su več i prevelik problem sam za sebe i očigledno je da se koriste, umjesto rješenja, za generisanje novih problema ...
ustavne reforme, na kojima insistira i eu i nato i mz, su idealno riješenje i kroz te reforme se može uradit dosta toga na zadovoljstvo svih i bez da iko bude oštečen i na tome bi hrvati i bošnjaci trebali zajedno da insistiraju ...
Ali, pitanje je da li bi onda Bošnjaci bili za takvu Federaciju, obzirom da su navikli na ovakvu, u kojoj oni biraju hrvatskog predstavnika...
- Kasips
#263 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Kako posiješ tako ćeš i požnjeti...
-
VerticalHairFactor
#264 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Evo ih pored Sarajeva, u "srpskom istočnom Sarajevu", u srpskoj istočnoj Ilidži, u srpskom istočnom Starom gradu, u srpskom istočnom Novom gradu - šta god ovi srpski istočni dijelovi značili, na "srpskoj travi", na "srpskim kotama" sa kojih su "srpskim granatama" razvaljivali grad, ubili preko 12000 ljudi, više od ukupne "bilance domovinskog vam rata". Tamo su gdje im je "obrvan" rekao da odu. Sada dolaze iz "srpskih istočnih dijelova" koji nose nazive po dijelovima stvarnog Sarajeva, pa malo rade u državnim institucijama, pa se malo čude Sarajlijama što su nervozni - jer, zaboga, prosječna bilansa od samo 500-ak granata dnevno tokom više od 3,5 godine, malo jače od 2000 mrtve djece (da se razumijemo, sve su to potencijalni teroristi), ranjenih da ne brojimo, snajperisanja strašnih dvogodišnjih i trogodišnjih teroristkinja (kunu se da su im brade bile do pola pupka), sve je to doprinijelo tome da Srbi - pogotovo oni iz šume i sa kota - jedva čekaju da se vrate u Sarajevo... Kad ih pitaš a zašto ste otišli sa Grbavice - vele poslije Batka i upucavanja 10-ak postrojenih civila, eksperimenata sa klanjima i silovanjim, svašta bi se potencijalno moglo dogoditi. Pa su oni to potencijalno preduprijedili, i osudili potencijalna zbivanja odmazde. Jer pored zvanične politike nediranja susjeda, koja je ispoštovana, crkve sačuvane - opkoljenom i razorenom gradu "iskusni borci", poput našeg ose, koji je "pravo vidio marisane", a Boga mi i "trigger-happy" minobacačlije i snajperisti koji su ubili samo tričavih 12ak hiljada ljudi, šta je to - ništa, hajde Boga ti - zamjeraju i što su Sarajlije postale nervozne, što nisu i dalje nasmiješeni, nego su ponekad i smrknuti...osa wrote:zločinom, raseljavanjem, asimilacijom, šta kažeš na njihov broj u sarajevu pred ovaj rat, a sada, da druge multietničke gradove ne nabrajam....test01 wrote:srbi u hrvatskoj su sa preko 20% prije drugog svjetskog rata spali na 4% danas. u danasnjim granicama rh.
kako to komentirate?
Ne poredi Sarajevo, niti bosanske opkoljene gradove koji su sačuvali minimum dostojanstva, sa vašim, srpsko-hrvatskim, programima etničkog čišćenja i genocida, sistematskog rušenja tuđih bogomolja, i svakojakog barbarskog ponašanja. Prirodu rata ste nametnuli vi, mi smo se oduprijeli tome koliko se moglo. Da su vam umjesto nas bili Englezi, Ameri ili Franzuci, ili neko sličan njima, zaplatilo bi sve što ima ikakve veze sa vama (vidjeti Drezden i ostale Njemačke gradove kad su se Saveznici o"osovili na noge").
-
kv99
#265 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Pa bas vi ste stvorili Bosnjacima takvu Federaciju jer da nije bilo pokusaja drzavnog udara i izazivanja sukoba 2000 ( razmislis malo sta to znaci... POKUSAJ DRZAVNOG UDARA ) ne bi ni bilo ovakve trenutne situacije ...ali kao sto se kaze " kasno je jeb*nom kajati "domy wrote:Slažem se, i isto tako mislim da bi se i većina Hrvata složila s tim rješenjem: Federacija DA, ali na ravnopravnim osnovama.kiky wrote:nije problem u tom "hrvatski" več u granicama ...
Ali, pitanje je da li bi onda Bošnjaci bili za takvu Federaciju, obzirom da su navikli na ovakvu, u kojoj oni biraju hrvatskog predstavnika...
-
kv99
#266 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
VerticalHairFactor wrote:Evo ih pored Sarajeva, u "srpskom istočnom Sarajevu", u srpskoj istočnoj Ilidži, u srpskom istočnom Starom gradu, u srpskom istočnom Novom gradu - šta god ovi srpski istočni dijelovi značili, na "srpskoj travi", na "srpskim kotama" sa kojih su "srpskim granatama" razvaljivali grad, ubili preko 12000 ljudi, više od ukupne "bilance domovinskog vam rata". Tamo su gdje im je "obrvan" rekao da odu. Sada dolaze iz "srpskih istočnih dijelova" koji nose nazive po dijelovima stvarnog Sarajeva, pa malo rade u državnim institucijama, pa se malo čude Sarajlijama što su nervozni - jer, zaboga, prosječna bilansa od samo 500-ak granata dnevno tokom više od 3,5 godine, malo jače od 2000 mrtve djece (da se razumijemo, sve su to potencijalni teroristi), ranjenih da ne brojimo, snajperisanja strašnih dvogodišnjih i trogodišnjih teroristkinja (kunu se da su im brade bile do pola pupka), sve je to doprinijelo tome da Srbi - pogotovo oni iz šume i sa kota - jedva čekaju da se vrate u Sarajevo... Kad ih pitaš a zašto ste otišli sa Grbavice - vele poslije Batka i upucavanja 10-ak postrojenih civila, eksperimenata sa klanjima i silovanjim, svašta bi se potencijalno moglo dogoditi. Pa su oni to potencijalno preduprijedili, i osudili potencijalna zbivanja odmazde. Jer pored zvanične politike nediranja susjeda, koja je ispoštovana, crkve sačuvane - opkoljenom i razorenom gradu "iskusni borci", poput našeg ose, koji je "pravo vidio marisane", a Boga mi i "trigger-happy" minobacačlije i snajperisti koji su ubili samo tričavih 12ak hiljada ljudi, šta je to - ništa, hajde Boga ti - zamjeraju i što su Sarajlije postale nervozne, što nisu i dalje nasmiješeni, nego su ponekad i smrknuti...osa wrote:zločinom, raseljavanjem, asimilacijom, šta kažeš na njihov broj u sarajevu pred ovaj rat, a sada, da druge multietničke gradove ne nabrajam....test01 wrote:srbi u hrvatskoj su sa preko 20% prije drugog svjetskog rata spali na 4% danas. u danasnjim granicama rh.
kako to komentirate?
Ne poredi Sarajevo, niti bosanske opkoljene gradove koji su sačuvali minimum dostojanstva, sa vašim, srpsko-hrvatskim, programima etničkog čišćenja i genocida, sistematskog rušenja tuđih bogomolja, i svakojakog barbarskog ponašanja. Prirodu rata ste nametnuli vi, mi smo se oduprijeli tome koliko se moglo. Da su vam umjesto nas bili Englezi, Ameri ili Franzuci, ili neko sličan njima, zaplatilo bi sve što ima ikakve veze sa vama (vidjeti Drezden i ostale Njemačke gradove kad su se Saveznici o"osovili na noge").
Ma nije briga @osa za Srbe iz Sarajeva jer je bas Specijalna MUP-a Hrvatske tjerala Srbe iz Siska i u Oluji vec @osa tvrdi kako su Bosnjaci protjerali i BiH Hrvate iz Sarajeva. Osa tvrdi kako oni nisu pobjegli od cetnickih granata, snajpera, gladi, hladnoce vec od "turskog zuluma "
- osa
#267 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
to bi federacija imala ustav kao mostar statut, možda dobro rješenje, za početak....domy wrote:Slažem se, i isto tako mislim da bi se i većina Hrvata složila s tim rješenjem: Federacija DA, ali na ravnopravnim osnovama.kiky wrote:nije problem u tom "hrvatski" več u granicama ...
-
VerticalHairFactor
#268 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Ma znam ja to, super. Ufol hladno objektivan on nama predbacuje: "Zašto i pored činjenice da su združene snage četnika i HVO-a sve uradile da vas do zadnjeg potamane i ubiju, vi niste bili prijatniji?! Ha! Zašto?!", veli isljednik osa.
"Pa šta ako je poginulo preko 12000 civila, vi ste trebali sve koji nisu Bošnjaci opskrbiti uređajem za odbijanje nadolazećih granata. Svaki civil u Sarajevu usnajperisan sa brda, raskomadan granatom, svako dijete u Sarajevu od tih tričavih 2000 mrtvih, moralo je po nacionalnom ključu imati specijalni magnet. Pa ako je hrvatsko, da se metak rikošetira, a ako je Bošnjak da bude raskomadan. Zašto ste preživjeli opsadu?! Sram vas bilo! Trebali ste iznad Hrvata veliki kišobran otvoriti! Da ne padaju granate po njima!!! I šta se vi ljutite na samo 12ak tisuća mrtvih, pa to je ništa. Ne smijete se ljutiti, gdje su Hrvati, ha? Šta ste s njima uradili. Kiseljak je samo nevino učestvovao u blokadi Sarajeva. Što bi se oni za vas balije tamo brinuli? Vi ste zaduženi za multi... multikultle... multkultprprpr..."
Ovako bi glasio osa kada bi neko preveo njegovo mušmuljanje i zaobilazno blagoglagoljanje.
A kaj da ti velim, tlapi..
"Pa šta ako je poginulo preko 12000 civila, vi ste trebali sve koji nisu Bošnjaci opskrbiti uređajem za odbijanje nadolazećih granata. Svaki civil u Sarajevu usnajperisan sa brda, raskomadan granatom, svako dijete u Sarajevu od tih tričavih 2000 mrtvih, moralo je po nacionalnom ključu imati specijalni magnet. Pa ako je hrvatsko, da se metak rikošetira, a ako je Bošnjak da bude raskomadan. Zašto ste preživjeli opsadu?! Sram vas bilo! Trebali ste iznad Hrvata veliki kišobran otvoriti! Da ne padaju granate po njima!!! I šta se vi ljutite na samo 12ak tisuća mrtvih, pa to je ništa. Ne smijete se ljutiti, gdje su Hrvati, ha? Šta ste s njima uradili. Kiseljak je samo nevino učestvovao u blokadi Sarajeva. Što bi se oni za vas balije tamo brinuli? Vi ste zaduženi za multi... multikultle... multkultprprpr..."
Ovako bi glasio osa kada bi neko preveo njegovo mušmuljanje i zaobilazno blagoglagoljanje.
A kaj da ti velim, tlapi..
-
luckypot
#269 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
'Otcjepljenja' ovog i onoga se vise niko ne boji, to je pitanje rjeseno. A Bosnjaci ne daju bilo kakvo komadanje na etnicke dijelove vjestacki (na stranu sto je neko negdje uvijek prirodno vecina), jer su osjetili 'hrvatsko saveznistvo; 93 kad im je bilo najteze u vidu blokade, rusenja Starog Mosta i onokonclogora oko Mostara, pa posto su zlopamtila i vise nisu 'dobri Bosnjani' a zivo im se hebe i za 'multinaopako' sad su postali sebicni pa ne daju vise nista, a ne mozes im ni uzeti. Eto sta da im radis , toliko su postali bezobrazni i licemjeri da te gledaju u lice i kazu ti 'za svoje stanje si sam sebi kriv, mene ne zanime." Uzgred, za zlocine, RS i kako ce se tamo stvari razvijati ti se jarane ne brini to vec odavno nije hrvatska briga. Znaci od bosnjackih multivitamina su ostala jos samo dva banera, jedan za hrvate na kojem pise 'i sta ces mi sad?", drugi za srbe na kojem "hajd ucini nesto da zavrsimo ovu raspravu prije nego ti odumre i zadnja baba u sumi."osa wrote:loše je to što bi bio hrvatski, pretpostavljam...domy wrote:Može li mi netko od Bošnjaka odgovoriti što je loše u trećem entitetu?
Last edited by luckypot on 28/09/2010 14:42, edited 1 time in total.
- Nacionalniid_BOSANCI
#270 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Izgleda da bi jedan dio hrvatskog kao i srpskog naroda u drzavi Bosni i Hercegovini bili najsretniji kada bi se svi Bosnjaci/Bosanci iselili iz svoje maticne drzave Bosne i Hercegovine i tako napravili uslugu Srbiji i Hrvatskoj da podijele izmedju sebe kompletnu teritoriju BiH. Ili u najboljem slucaju, ako se vec mora, da strpaju i izoluju Bosnjake/Bosance na nekih 20% teritorije ili 10.000 Km2 nekakvog izoliranog teritorijalnog rezervata. Bosna i Hercegovina se na vanjskom planu ne moze rasturiti i podijeliti i jedino moze da dodje sa zajednickim dogovorom Bosnjaka/Bosanaca, Hrvata, Srba i drugih do novog teritorijalnog ustroja drzave na unutrasnejm planu zajednicke kuce koja se zove BiH. Bosnjacko/Bosanski narod je najveci narod u drzavi Bosni i Hercegovini i treba da mu na unutrasnjem planu (u okviru drzave BiH) pripadne normalno i vise BH teritorije!
-
domy
#271 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Nacionalniid_BOSANCI wrote:Izgleda da bi jedan dio hrvatskog kao i srpskog naroda u drzavi Bosni i Hercegovini bili najsretniji kada bi se svi Bosnjaci/Bosanci iselili iz svoje maticne drzave Bosne i Hercegovine i tako napravili uslugu Srbiji i Hrvatskoj da podijele izmedju sebe kompletnu teritoriju BiH. Ili u najboljem slucaju, ako se vec mora, da strpaju i izoluju Bosnjake/Bosance na nekih 20% teritorije ili 10.000 Km2 nekakvog izoliranog teritorijalnog rezervata. Bosna i Hercegovina se na vanjskom planu ne moze rasturiti i podijeliti i jedino moze da dodje sa zajednickim dogovorom Bosnjaka/Bosanaca, Hrvata, Srba i drugih do novog teritorijalnog ustroja drzave na unutrasnejm planu zajednicke kuce koja se zove BiH. Bosnjacko/Bosanski narod je najveci narod u drzavi Bosni i Hercegovini i treba da mu na unutrasnjem planu (u okviru drzave BiH) pripadne normalno i vise BH teritorije!
A čuj, Alija je sam govorio da oni trebaju da uzmu komad Bosne koji im se nudi, da nasela 2 milijona stanovnika i gledaju svoja posla. E sada, sigurno nisu Hrvati krivi što su Srbi zauzeli 70% Bosne i Daytonom dobili pola Bosne za sebe.Ili u najboljem slucaju, ako se vec mora, da strpaju i izoluju Bosnjake/Bosance na nekih 20% teritorije ili 10.000 Km2 nekakvog izoliranog teritorijalnog rezervata
Pa o tome se i govori. Kao što je netko rekao, priče o otcjepljivanu su nerealne koliko god se neki trudili da to izgleda drugačije. Prema tome, kakvo god unutarnje uređenje da bude, ono uvijek pretpostavlja cjelovitu BiH. Bilo to dva entiteta ili tri. Ili nijedan. U temelju je uvijek cjelovita BiH. Nije li već referendumom 1992. određeno da je BiH cjelovita?jedino moze da dodje sa zajednickim dogovorom Bosnjaka/Bosanaca, Hrvata, Srba i drugih do novog teritorijalnog ustroja drzave na unutrasnejm planu zajednicke kuce koja se zove BiH
Pa odluči se, bi li "dijelio" Bosnu ili ne bi? Zašto uvijk naglašavate da BiH mora biti cjelovita? Meni se čini da je to na tragu onoga "svako unutarnje ustrojstvo koje ne podrazumijeva unitarizam i centralizam, tj. prevlast Bošnjaka, to je onda podjela Bosne i komadanje Bosne", a što nema veze s vezom.Bosnjacko/Bosanski narod je najveci narod u drzavi Bosni i Hercegovini i treba da mu na unutrasnjem planu (u okviru drzave BiH) pripadne normalno i vise BH teritorije
- osa
#272 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
obrazac ponašanja jako sličan srpskom u jugoslaviji, tražili sve, dobili?
-
Jozinho
#273 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
za ono za šta su glasali na referendumutest01 wrote:jah_ wrote:jedno Pitanje ako dozvolite: ZA STA su se borili ti navedeni Hrvati i Srbi u BIH tokom rata, bez obzira civili, vojnici... nebitno,?
zemo, ti u srce gadjas. kratko i jasno.
- Kasips
#274 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
Baš tako, jako slično. i Srbi su, kao i Hrvati, pokušali uzeti i dijeliti tuđe.. poređenje ti je za 10osa wrote:obrazac ponašanja jako sličan srpskom u jugoslaviji, tražili sve, dobili?
Tražili ste '93 sve, dobili?
- osa
#275 Re: Nestanak Hrvata u BiH-sustavno ubijanje
mi sve, a braća u bih, vidjet ćemo....Kasips wrote:Baš tako, jako slično. i Srbi su, kao i Hrvati, pokušali uzeti i dijeliti tuđe.. poređenje ti je za 10osa wrote:obrazac ponašanja jako sličan srpskom u jugoslaviji, tražili sve, dobili?![]()
Tražili ste '93 sve, dobili?