''Al-Jazeera Balkan'' - All About...
Moderator: anex
- opa22
#251 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
je li ima kakvih novih informacija kad bi ovi trebali poceti s emitiranjem i na kojem satelitu ce biti ???
-
theTruePath
#252 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Traze li uposlenike...evo ja bih rado u tu al jazeeru...ima i arapsko ime

-
savsvoj
#253 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
ti definitivno nisi upucen niti si kad gledao al jazeeru i ista od njihovih programa.nosara wrote:Nema frke, upravo o tome se i radi... Jedna tako mocna medijska kuca ne lokalizuje svoj program...BarbaDue wrote:Bez uvrede, al' glupo ti je pitanje...nosara wrote:Na kojem jeziku ce ta tv emitovat program...?
...valjda na bosanskom!!
Dakle, imacemo uvid u svaki prdez nekog bliskoistocnog hadze, a u kuci ce, pod okriljem medijskog mraka i uz podrsku kantonalne tv, klero-nacionalisticka bratija igrat kolo kao i do sada...
-
theTruePath
#254 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
ti definitivno nisi upucen niti si kad gledao al jazeeru i ista od njihovih programa.
ma provocira lik,a zna on da je al jazeera moderna tv kuca,u rangu s cnn i bbc
- opa22
#255 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
nego, je li ima kakvih novih informacija oko al-jazeere kad bi trebala poceti s emitiranjem, gdje ce im biti sjediste, tko ce biti novinari itd itd dugo nisam nista procitao u vezi s Al-j.
- BarbaDue
#256 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
izgleda jaro da je al-jazeera sad za sad na standby-u...il se varam?opa22 wrote:nego, je li ima kakvih novih informacija oko al-jazeere kad bi trebala poceti s emitiranjem, gdje ce im biti sjediste, tko ce biti novinari itd itd dugo nisam nista procitao u vezi s Al-j.
-
cancel
#257 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Izgleda da je TV1 pokupio sav šlag sa torte od bih novinara (barem što se informativnog sadržaja tiče) pa se na Aljazeera počeli nečkat da li da uđu ili ne 
- BarbaDue
#258 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
mislim da to nije zastalo na nasem nivou, to je zastopalo gore
nađi mi ga ko nebi volio raditi za njih
nađi mi ga ko nebi volio raditi za njih
-
cancel
#259 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
jedno je "tko bi želio radit" a drugo je "koga bi ONI HTJELI da radi"
sumnjam da im se zeza sa kojekakvim anonimusima ili početnicima
ali daj Bože da krene, makar zbog onih njihovih super dokumentaraca koje gledam na Aljazeera ENG
iako mi čudno da se mjesec i pol prije starta (10.mj bi trebao biti start) baš ništa ne zna, ne može se TV pokrenuti u 3 dana
sumnjam da im se zeza sa kojekakvim anonimusima ili početnicima
ali daj Bože da krene, makar zbog onih njihovih super dokumentaraca koje gledam na Aljazeera ENG
iako mi čudno da se mjesec i pol prije starta (10.mj bi trebao biti start) baš ništa ne zna, ne može se TV pokrenuti u 3 dana
- opa22
#260 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
bit ce nesto od Al-J. nisu bas najjaci novinari koje BiH ima presli na TV1, a ipak se najvaljuje da ce to biti Al-J Balkan tako da ima dosta jakih novinara u Hrvatskoj a i Srbiji tako da sto se tice novinara ne brinem se da ce oni kupiti najjace ako se nisu predomislili da otvore tu Al Balkanus
- BarbaDue
#261 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
za 3 ne moze al za 10 moze, pogotovo AJ koja je mega gigant, vala kad je TV1 pokrenula program za 10tak dana...
vjeruj mi da evo sve koji su presli na TV1 ili se vratili na FTV ponude da rade ne AJ, ni sekunde se niko od njih nebi dvoumio...tako da oni sigurno nebi imali problema sa kvalitetnim kadrom.
vjeruj mi da evo sve koji su presli na TV1 ili se vratili na FTV ponude da rade ne AJ, ni sekunde se niko od njih nebi dvoumio...tako da oni sigurno nebi imali problema sa kvalitetnim kadrom.
- opa22
#262 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
BarbaDue wrote:za 3 ne moze al za 10 moze, pogotovo AJ koja je mega gigant, vala kad je TV1 pokrenula program za 10tak dana...
ma svi bi jedva docekali poziv sa Al-J, nesto slicno kad nogometas Borca dobije ponudu da igra za Barcelonu
-
cancel
#263 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
TV1 pokreće svoj program još od proše godine, još tada su krenuli sa biranjem lokacije i ostalih stvari ali u "tišini", samo što je sada u zadnjih mjesec dana to izašlo na medijska vrata pa svi misle da su oni nikli preko noći, pa i nisu baš
Jesi ti vidio kakve studije imaju Al Jazeera kanali? Da imaju sve već spremno od ljudi pa na dalje (a nemaju) samo njih će biti teško napraviti u "deset dana" kako ti kažeš da se može .. ali daj Bože da neku arapsku magiju izvedu i to sve nekim čudom srede
Ili će raditi Al Jazeera Balkan Lite version ..
Jesi ti vidio kakve studije imaju Al Jazeera kanali? Da imaju sve već spremno od ljudi pa na dalje (a nemaju) samo njih će biti teško napraviti u "deset dana" kako ti kažeš da se može .. ali daj Bože da neku arapsku magiju izvedu i to sve nekim čudom srede
-
StupskaBitanga
#264 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
vidjecemo uskorocancel wrote:TV1 pokreće svoj program još od proše godine, još tada su krenuli sa biranjem lokacije i ostalih stvari ali u "tišini", samo što je sada u zadnjih mjesec dana to izašlo na medijska vrata pa svi misle da su oni nikli preko noći, pa i nisu baš![]()
evo nek moderstori zamole SA.x da procackaju malo
nak nam nabave ekskluzivu
- opa22
#265 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
ja koliko znam da su birali izmedju importane centra i bosmala i na kraju se odlucili za bosmal da im tamo bude sjediste 
- Been
#266 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Al Jazeera u BiH bi, kako čitah nedavno, trebala biti bosanska inačica Kapital Networka ( dakle, puno poslovnih informacija, tu i tamo pokoji dokumentarac i vijesti )... Koliko takva programska ideja ima budućnost, vidjet ćemo...
-
cancel
#267 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
odi sutra tamo, fino pokucaj i pitaj ih šta čekaju jel misle krenut ili neopa22 wrote:ja koliko znam da su birali izmedju importane centra i bosmala i na kraju se odlucili za bosmal da im tamo bude sjediste
- opa22
#268 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
cancel wrote:odi sutra tamo, fino pokucaj i pitaj ih šta čekaju jel misle krenut ili neopa22 wrote:ja koliko znam da su birali izmedju importane centra i bosmala i na kraju se odlucili za bosmal da im tamo bude sjediste
ako bude lijepo vrijeme mogu samo poci na kavu tamo, nista vise
- Better Man
#269 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
opa22 wrote:ja koliko znam da su birali izmedju importane centra i bosmala i na kraju se odlucili za bosmal da im tamo bude sjediste
Koliko ja znam sjediste će im biti u Starom gradu!
-
grejs
#270 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Prelaze svi iz 60 minuta!
- opa22
#271 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
negdje sam cito, cini mi se u "SLOBODNA DALMACIJA" da su birali izmedju tri lokacije, BBI, Importane i BosMal i na kraju da je bila borba izmedju Importane i BosMala i da su se odlucili za BosMal.
A gdje bi u Starom gradu trebalo biti sjediste :S
- Better Man
#272 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Ne znam tačno. Žena koja radi sa mnom mi priča da se kod nje u komšiluku vrše radovi i pripreme za Al Jazeeru, a ona stanuje u općini Stari grad ulica Hercina.opa22 wrote:negdje sam cito, cini mi se u "SLOBODNA DALMACIJA" da su birali izmedju tri lokacije, BBI, Importane i BosMal i na kraju da je bila borba izmedju Importane i BosMala i da su se odlucili za BosMal.
- opa22
#273 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
iskreno ruzna lokacija bar po meni koliko sam upoznat sa sarajevom
-
Richard Peti
#274 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
Istina ja da se nesto pravi gore iznad poste na carsiji, mozda studio neki ili dodatne kancelarije
BBi je ispao idealna lokacija zbog toga sto su pristali na sve njihove zahtjeve
nekoliko spratova iznad je bilo prazno, pa su pristal ida ih zavrse po njihovim potrebama
ako saznam.. javim
BBi je ispao idealna lokacija zbog toga sto su pristali na sve njihove zahtjeve
nekoliko spratova iznad je bilo prazno, pa su pristal ida ih zavrse po njihovim potrebama
ako saznam.. javim
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#275 Re: Al Jazeera novi vlasnik NTV99????
SArajevo zaposli sve novinare i filmadzije