certificirani racunovodja

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Zhurba

#251 Re: certificirani racunovodja

Post by Zhurba »

Već ja sam čula da je najbolje prikupiti informacije za sadašnje polaganje od nekog ko ide na predavanja jer njima se posebno istakne materija koju trebaju da nauče. Ima li iko da zna nekog ili da je ovdje sada da nam približi šta treba da učimo...recimo za fin.mgmt sada i upravljačko?? :) znamo da ste uplatili predavanja, sad ce zvucati socijala, al ne moze svako ni da ih uplati :) i nama bi lakse bilo da idemo na njih pa da znamo na šta se bazirati... :) hvala.
ja imam dosta onih testova i nekih materijala, al sve mi nešto nedostaje...
jazmin

#252 Re: certificirani racunovodja

Post by jazmin »

slažem se, bilo bi lijepo kada bi se neko javio da nam prenese šta se radi na tim pripremama, mene interesuje Finansijsko izvještavanje i Revizija
Btw.Zhurba, meni su lično zaista oni iz saveza ono rekli za odgodu ispita
Zhurba

#253 Re: certificirani racunovodja

Post by Zhurba »

jazmin wrote:slažem se, bilo bi lijepo kada bi se neko javio da nam prenese šta se radi na tim pripremama, mene interesuje Finansijsko izvještavanje i Revizija
Btw.Zhurba, meni su lično zaista oni iz saveza ono rekli za odgodu ispita
trebamo otvoriti temu s VELIKIM slovima...trazimo nekog ko ide na predavanja za CR za pomoć...mozda pomogne...ja sam se bas zagrijala...al zao mi 400 KM davat sad da izadjem i padnem... :roll:
a vjerujem da su ti rekli...al ti slobodno nazovi ponovo i reci da znas trenutno 101 primjer ljudi koji nisu izasli i nije im propao novac...premuntaj ti njih, nemoj sutiti niposto :)
jazmin

#254 Re: certificirani racunovodja

Post by jazmin »

Ma to oni vjerovatno svima kažu :D

Hajd valjda ce se neko javiti :-) sa priprema :-)
Neruska

#255 Re: certificirani racunovodja

Post by Neruska »

Zna li neko ko organizuje u SA pripremu za polaganje?
Zhurba

#256 Re: certificirani racunovodja

Post by Zhurba »

Neruska wrote:Zna li neko ko organizuje u SA pripremu za polaganje?
hmm...mislim da su pripreme za novembarski rok zavrsene...sad cekaj za maj slijedece godine, a te pripreme ce ti biti slijedece godine...mart..april...ako ne i ranije ja mislim :D organizuje ih feb...revicon...itd...s ekonomskim fakultetom....ja mogu preporuciti novu agenciju Finconsult iz Tuzle, novi su u Sarajevu a dosta jeftiniji....njihove pripreme kostaju sveukupno 1.117KM s pdvo-om....mogu poslati i broj tel na pp :)
Neruska

#257 Re: certificirani racunovodja

Post by Neruska »

hvala, kontaktirala sam tuzlake...oni tek otvaraju u sa poslovnicu i kontaju ubrzo uvesti i u sa edukaciju (kako mi rekose za majski rok sigurno, a za novembarski ako se sarajlije prijave u dovoljnom broju-ali ne racunaju na to)...a feb je prosli rok u posljednjem trenutku odustao od edukacije (zbog nedovoljno prijavljenih)... ne vjerujem da su prosle edukacije jer ispit je tek u novembru (meni 16.11.), a i na stranici saveza je tek izasla obavijest...da traze firme za edukaciju...
Zhurba

#258 Re: certificirani racunovodja

Post by Zhurba »

Neruska wrote:hvala, kontaktirala sam tuzlake...oni tek otvaraju u sa poslovnicu i kontaju ubrzo uvesti i u sa edukaciju (kako mi rekose za majski rok sigurno, a za novembarski ako se sarajlije prijave u dovoljnom broju-ali ne racunaju na to)...a feb je prosli rok u posljednjem trenutku odustao od edukacije (zbog nedovoljno prijavljenih)... ne vjerujem da su prosle edukacije jer ispit je tek u novembru (meni 16.11.), a i na stranici saveza je tek izasla obavijest...da traze firme za edukaciju...
ja nisam pronasla nigdje tu obavijest :(
Neruska

#259 Re: certificirani racunovodja

Post by Neruska »

Zhurba wrote:
Neruska wrote:hvala, kontaktirala sam tuzlake...oni tek otvaraju u sa poslovnicu i kontaju ubrzo uvesti i u sa edukaciju (kako mi rekose za majski rok sigurno, a za novembarski ako se sarajlije prijave u dovoljnom broju-ali ne racunaju na to)...a feb je prosli rok u posljednjem trenutku odustao od edukacije (zbog nedovoljno prijavljenih)... ne vjerujem da su prosle edukacije jer ispit je tek u novembru (meni 16.11.), a i na stranici saveza je tek izasla obavijest...da traze firme za edukaciju...
http://www.srr-fbih.org/bo/pdf/2012/09/ ... r_2012.pdf (ne znam mozes li otvoriti)
Zhurba

#260 Re: certificirani racunovodja

Post by Zhurba »

Neruska wrote:
Zhurba wrote:
http://www.srr-fbih.org/bo/pdf/2012/09/ ... r_2012.pdf (ne znam mozes li otvoriti)
joj sorry pogresno smo se razumjeli...mene ne zanima obuka, samo kandidati koji su isli na obuku :) vec nisam vidjela obavjest do kad se prijavljuje na polaganje ispita :?
Neruska

#261 Re: certificirani racunovodja

Post by Neruska »

ekseks

#262 Re: certificirani racunovodja

Post by ekseks »

Pozdrav!

Nudim lliteraturu koja uključuje sve tipove zadataka sa detaljnim objašnjenjima izrade, kao i teorijski dio u jednom sažetom okviru, komplet sva četiri predmeta, odnosno dva ispita (upravljačko r, fin. menadžment, fin. izvještavanje i revizija)
061/884-232
nineinchnails

#263 Re: certificirani racunovodja

Post by nineinchnails »

Kada imaju ta predavanja u Reviconu?
Zhurba

#264 Re: certificirani racunovodja

Post by Zhurba »

Mogu li izaci prvo na ispit br 2 ????Ja to spremam a jos nemam informaciju :roll:
Neruska

#265 Re: certificirani racunovodja

Post by Neruska »

Prosli rok u SA nije organizovana priprema kandidata (nije bilo dovoljno prijavljenih). Ove godine nije objavljen uopste poziv za edukaciju (Revicon, FEB i Poslovna akademija)-nije jos. Sto se tice predmeta, mozes prijaviti ili ISPIT 1 ili ISPIT 2...bitno je samo da idu oba predmeta u jednom ispitu. Pojedinacno predmete mozes samo prijavljivati ako jedan polozis, a drugi padnes, pa ti taj jedna ostane za naredni rok.
Zhurba

#266 Re: certificirani racunovodja

Post by Zhurba »

Neruska wrote:Prosli rok u SA nije organizovana priprema kandidata (nije bilo dovoljno prijavljenih). Ove godine nije objavljen uopste poziv za edukaciju (Revicon, FEB i Poslovna akademija)-nije jos. Sto se tice predmeta, mozes prijaviti ili ISPIT 1 ili ISPIT 2...bitno je samo da idu oba predmeta u jednom ispitu. Pojedinacno predmete mozes samo prijavljivati ako jedan polozis, a drugi padnes, pa ti taj jedna ostane za naredni rok.
Hvala :) Mada sam jučer otisla do saveza i sve se raspitala. Rekli su mi isto za odgodu kao da je potreban medicinski razlog ukoliko zelim da odgodim ispit, jer oni zakupe salu pa sad ne isplati se njima da tek tako ljudi odgadjaju ispite :-) Sredinom oktobra izlaze javni pozivi za sufinansiranje s biroa za polaganje ovih ispita pa eto ako nekog interesuje nek zna :D Mislim da ce tu biti jos sufinansiranja pa pratite :D
dinoo1898

#267 Re: certificirani racunovodja

Post by dinoo1898 »

http://ludjak2.tripod.com/soc.html na ovom blogu ima nekih skripti sa ekonomskog fakulteta pa eto ako kome sta posluzi dobro je :D
Zhurba

#268 Re: certificirani racunovodja

Post by Zhurba »

A sta tacno treba da pise na ovoj potvrdi za radno iskustvo i dvije godine rada na završnim računima??? :-) :)
geamarson

#269 Re: certificirani racunovodja

Post by geamarson »

i ja sam polozila bez edukacije samo knjiga i kuca i pomoglo mi je sto sam ucila iz starih testova kojei su objavljeni na sajtu....
azrimdina

#270 Re: certificirani racunovodja

Post by azrimdina »

geamarson wrote:i ja sam polozila bez edukacije samo knjiga i kuca i pomoglo mi je sto sam ucila iz starih testova kojei su objavljeni na sajtu....
ej ćao-..ako može mala pomoć odakle si pripremala finansijsko izvještavanje..imas li sta u elektronskoj formi..hvala
desperate housewife

#271 Re: certificirani racunovodja

Post by desperate housewife »

dakle ispiti budu samo dva puta godišnje, u maju i novembru? Nema ništa između?
desperate housewife

#272 Re: certificirani racunovodja

Post by desperate housewife »

semlaca wrote:
desperate housewife wrote:dakle ispiti budu samo dva puta godišnje, u maju i novembru? Nema ništa između?
Nema ništa između :)
jao...krasno :roll:
bosnianwoman

#273 Re: certificirani racunovodja

Post by bosnianwoman »

Pozdrav svima!

Koliko vidim niko ne spominje literaturu za Poslovno pravo i poreze a ja jedino taj predmet nisam jos polozila...
Moze li iko ljubazan reci koja literatura je najbolja za ovaj ispit..

Unaprijed hvala, do neba!

Lijep pozdrav
MalliVI

#274 Re: certificirani racunovodja

Post by MalliVI »

jazmin wrote:
azrimdina wrote:Ja sam u oktobru prosle godine odslusala predavanja koja je organizovala Poslovna skola. Predavanja mi nisu bila od neke koristi, jer gradivo je preobimno da bi se moglo kvalitetno ispredavati za 3 vikenda. Najveca korist od te obuke jeste sto su nam podijelili literaturu i predavaci su dali upute vezane za polaganje. Literatura koju smo dobili za odredjene predmete je:
1. Primjena finansijskog menadzmenta – Finansijski menadzment (Van Horn) - trebaju poglavlja: 1, 2, 3, 4, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17 i Primjenjeni finansijski menadzment (Azra Zaimovic) zbirka zadataka – trebaju poglavlja: 1, 2, 7, 8.
2. Primjena upravljačkog računovodstva – Troskovno racunovodstvo – praktikum (Meliha Basic)
3. Revizija i sistemi intenre kontrole – Revizija, podrska poslovnom upravljanju (Tusek) – trebaju poglavlja: 2.1., 2.3., 2.4., 2.5., 2.6.5., 2.7., 3 - cijelo, 4.1., 4.5., 5.
4. Finansijsko izvjestavanje 2 – Finansijsko racunovodstvo (Jahic) i MRS i MSFI
Takodjer, uz ove knjige dobili smo jos kopiranog materijala, zadataka...
Kolege, koje su vec polozili sve ispite i dobili certifikat, savjetovali su mi da se najvise baziram na ispitna pitanja sa ranijih rokova koja imaju na stranici Saveza.
[/quote]

E treba mi iskustvo onih koji su polagali, naima kupila sam knjige za Finansijsko izvjestavanje 2 – Finansijsko racunovodstvo (Jahic) izdanje od 2008.godine II dopunjeno izdanje, ali mi momak u kopirnici reće da ima neku knjigu od Jahica koja ima 1100 strana i košta 60 KM(kopija), a zove se Finansijsko racunovodstvo (Jahic) i MRS i MSFI.

E sada ja neznam iz koje se treba spremati :D
Hvala[/quote]

e moze li info o knjigama za finansijsko izvjestavanje 2 i reviziju ? i ja sam bila u koprinici dobila info za knjigu Jahica 1100 strana jel ta knjiga stvarno dovoljana za polaganje ?

Moze li molba za ljude koji su polozili da napisu tacnu literaturu iz koje su pripremali Finansijsko izvjestavanje 2 i reviziju? Jel mi za reviziju dovoljna knjiga Tuseka?

Molim Vas za bar neki info!

Hvala
dinoo1898

#275 Re: certificirani racunovodja

Post by dinoo1898 »

daj neko skriptiiiiiii :D sta ce nam knjige :P
Post Reply