KANAL1 Sarajevo

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ProBank

#251 Re: K1 - novi TV kanal

Post by ProBank »

KANAL1 wrote:
-LIBERO- wrote:Ja sam od pocetka ovoga projekta bio za sve to. Uz nadu da cete se razlikovati od vecine,da ne kazem sviju,na ovom medijskom TV nebu. Ok,onako na prvu,djeluje da cete biti drugaciji sto je pohvalno.

Moje pitanje je,kada cete napokon poceti sa ozbiljnijim emitovanjem programa tj. sa cijelodnevnim programom. Po mojoj nekoj procjeni,gubi se na momentumu i poenti svega ako je experimentalni period traje do unedogled.
Vrlo brzo. Ozbiljno se radi na tome. :) :)

Sretno u Cannesu na odabiru programa, pripremite pune vrece love :) ako imate namjeru nam omoguciti top program :)
alex00

#252 Re: K1 - novi TV kanal

Post by alex00 »

mislim da ste pogrijesili sto se niste strpili - i postigli potpuni program i stabilan koncept, pa onda emitirali. vasa nestrpljivost ce vam stvoriti razne probleme, a vjerujem da je vec stvorila..
skojotovski

#253 Re: K1 - novi TV kanal

Post by skojotovski »

ProBank wrote:
KANAL1 wrote:
-LIBERO- wrote:Ja sam od pocetka ovoga projekta bio za sve to. Uz nadu da cete se razlikovati od vecine,da ne kazem sviju,na ovom medijskom TV nebu. Ok,onako na prvu,djeluje da cete biti drugaciji sto je pohvalno.

Moje pitanje je,kada cete napokon poceti sa ozbiljnijim emitovanjem programa tj. sa cijelodnevnim programom. Po mojoj nekoj procjeni,gubi se na momentumu i poenti svega ako je experimentalni period traje do unedogled.
Vrlo brzo. Ozbiljno se radi na tome. :) :)

Sretno u Cannesu na odabiru programa, pripremite pune vrece love :) ako imate namjeru nam omoguciti top program :)
ako im sta ostane da odaberu :D
Banksy

#254 Re: K1 - novi TV kanal

Post by Banksy »

Hoće li ovo biti 100% sportski kanal?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#255 Re: K1 - novi TV kanal

Post by -LIBERO- »

Otkupite formulu 1,niko je u regionu nije otkupio.

Znam da je to je**na lova,ali bi imali zaskupljen brend sa jakim potencijalom za reklamu i veliku gledanost (kao sto rekoh niko u regionu nije otkupio)

:D
KANAL1

#256 Re: K1 - novi TV kanal

Post by KANAL1 »

Banksy wrote:Hoće li ovo biti 100% sportski kanal?
Nece.

KANAL1 je zabavni (entertainment) kanal. Program ce ukljucivati sport, muziku, serije, dokumentarne, art i kratke filmove, emisije vlastite produkcije isl.
skojotovski

#257 Re: K1 - novi TV kanal

Post by skojotovski »

-LIBERO- wrote:Otkupite formulu 1,niko je u regionu nije otkupio.

Znam da je to je**na lova,ali bi imali zaskupljen brend sa jakim potencijalom za reklamu i veliku gledanost (kao sto rekoh niko u regionu nije otkupio)

:D
mozda zato sto nije vise interesantna :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#258 Re: K1 - novi TV kanal

Post by -LIBERO- »

Kako nije. Ovo ce biti jedna od interesantnijih sezona,sigurno.

A interesovanje u regionu bi bilo nevidjenih razmjera.
skojotovski

#259 Re: K1 - novi TV kanal

Post by skojotovski »

kad je tako, kako to da je niko do sada nije otkupio?
-LIBERO-
Čiča Gliša

#260 Re: K1 - novi TV kanal

Post by -LIBERO- »

skojotovski wrote:kad je tako, kako to da je niko do sada nije otkupio?
Recimo Blazicko,koji je bio odgovoran za taj projekat prenosa F1 na HRT,obrazlozio je da nece biti ove sezone jer se kresu troskovi na HRT-u i on i jos jedan njegov suvoditelj nece moci ove sezone obici (znaci uzivo) niti jednu od navedenih trka,i da nacin prenosa iz studija nije nesto sto je adekvatno i profesionalno. :-)

Vjerovao ili ne to je bio jedan od glavnih razloga. Kasnije se kroz medije razvila diskusija oko toga,prepiske,dueli i sl.

Za BHT nisam upoznat,a znajuci nacin rezonovanja i poslovanja na toj TV kuci ,bilo mi je i cudno sto su uopste i prenosili F1,kada svi znamo da je kod njih "poslovna" politika da je dobar sportski dogadjaj samo onaj koji BHT dobije za mizernu cijenu kao javni servis zemlje u razvoju(citaj:siromasnih zemalja) kao sto je jedna utakmica engleske premijer lige(znaci mogu odabrati samo jednu utakmicu engleske premijer lige vikendom) ili liga prvaka koje se dobiju bukvalno skoro za djaba(za ove siromasne zemlje)
U sustini samo to dvoje i jeste ono sto imaju od Evropskog sporta,uz jednu utakmicu nase lige vikendom i ponekad,znaci samo ponekad neku utakmicu reprezentacije. Sto je mizerno,sve skupa,za jedan javni drzavni servis.
Sve u svemu ,odosmo bas od tebe...izvinjavam se. Ali definitivno f1 kao opstepoznati brend i nesto sto niko u regionu nije otkupio je svakako veliki potencijal ,kako za reklamne blokove koji bi se povoljno mogli prodati u tim terminima,tako i za gledanost.

Kako god,svako dobro K1

p.s svjestan sam da je ovo oko f1 prevelik zalogaj za ovu TV kucu,ali eto rekao sam ono sto licno osjecam i mislim,a kasnije se diskusija "razvija" spontano. izvinite sto "zatrpavam" temu nevezanim pisanjem apropo K1 :mrgreen: :dance: :thumbup:
KANAL1

#261 Re: K1 - novi TV kanal

Post by KANAL1 »

KANAL1 sa zadovoljstvom objavljuje pocetak emitovnja u Bihacu, Cazinu i Bosanskom Petrovcu putem kablovskog operatera MISS.net. :)

Na analognoj mrezi mozete nas naci na 44. kanalu, a na digitalnoj na 418 Mhz.

:?: Molimo korisnike da prijave eventualne probleme u kvalitetu signala.
Tiger 033

#262 Re: K1 - novi TV kanal

Post by Tiger 033 »

@KANAL1 Sta je sa KO Telemach jeste li to nesto zakuhali ili je posrijedi nesto drugo...jer vaseg kanala K1 nema u prog.semi Telemach-a, a koliko se moze saznati niti namjeravaju :?:
minist@r

#263 Re: K1 - novi TV kanal

Post by minist@r »

I kod mene je Telamach, ali ne zanima me kad ce ovaj program biti uvrsten u programsku semu Telemacha vec me zanima, da li ste vi otkupili prava prenosa F1 2011 posto jos niste odgovorili na slicno pitanje?
iPod

#264 Re: K1 - novi TV kanal

Post by iPod »

minist@r wrote:I kod mene je Telamach, ali ne zanima me kad ce ovaj program biti uvrsten u programsku semu Telemacha vec me zanima, da li ste vi otkupili prava prenosa F1 2011 posto jos niste odgovorili na slicno pitanje?
Nisu, treba para za to ;), a u BiH trenutno niko nema para za F1, tako eto razloga sto ti nisu jos odgovorili.

Koliko znam Arena sport kanali su uzeli sve za cijeli Balkan, e sada kako pojedinim TV Kucama bude isticao ugovor na kraju sezone, tako ce ovi prodavati ili emitirati....
KANAL1

#265 Re: K1 - novi TV kanal

Post by KANAL1 »

minist@r wrote:I kod mene je Telamach, ali ne zanima me kad ce ovaj program biti uvrsten u programsku semu Telemacha vec me zanima, da li ste vi otkupili prava prenosa F1 2011 posto jos niste odgovorili na slicno pitanje?
Nismo otkupili prava na live prenose F1.

Ove sezone KANAL1 će uoči svake utrke Formule 1 emitovati emisiju "U srcu Grand Prixa" gdje će gledaocima predstaviti svaku stazu, timove, bolide i vozače, te pokušati gledaocima približiti stvarni svijet Formula 1 takmičenja.

Nova sezona u najbržeg cirkusa na svijetu - Formule 1 - počinje u nedjelju 27. marta utrkom na stazi Albert Park.

Najavu utrke za Veliku nagradu Australije možete na KANALU1 pogledati u subotnjem terminu od 21 sat, te nedeljom u 13 sati.

Za gledaoce van Bosne i Hercegovine omogućili smo Live stream KANALA1 na adresi:
http://www.justin.tv/k1sarajevo
Tiger 033

#266 Re: K1 - novi TV kanal

Post by Tiger 033 »

Tiger 033 wrote:@KANAL1 Sta je sa KO Telemach jeste li to nesto zakuhali ili je posrijedi nesto drugo...jer vaseg kanala K1 nema u prog.semi Telemach-a, a koliko se moze saznati niti namjeravaju :?:
@KANAL1 Zasto izbjegavate pitanje vezano za Telemach?????Molim odgovor ako je moguce.
@minist@r F1 mozes gledati na RTL-de (LIVE)...a treninge na Sport1 nekadasnji DSF...
Reglan

#267 Re: K1 - novi TV kanal

Post by Reglan »

Vjesto izbjegavaju odgovor na pitanje vezano za Telemach ?

Citav grad zna,trazio im Telemach pare da bi K1 uvrstili u programsku shemu.
Mustang1

#268 Re: K1 - novi TV kanal

Post by Mustang1 »

Pa ne bi im bilo lose kao i na SOS da organizuju neku ligu nase zemlje u mladjim kategorijama u balonu ili ako nemamo toga onda u dvorani ... prije par mjeseci sam gledo jednu utakmicu igro Ljajic mali neki buraz od onog Ljajica iz Fiorentine ... To im je pravo zanimljivo :D A vjerujem da bi kod nas to ljudi pratili vise nego Premier Ligu :D
KANAL1

#269 Re: K1 - novi TV kanal

Post by KANAL1 »

kakavdanakneiskustvu wrote:kad će se moći vidjeti i u zenici na kabl. televiziji?
KANAL1 je vec neko vrijeme prisutan u Zenici putem kablovksog operatera Telekabel, Zenica u digitalnom paketu usluga (794 MHz).

Uskoro se ocekuje i pocetak emitivanja u analognom paketu.
skojotovski

#270 Re: K1 - novi TV kanal

Post by skojotovski »

gospodo, jel moze odgovor:

ZASTO NEMA K1 NA TELEMACHU?!

zasto se ludi pravite i igorisete upite?!
pravaistina

#271 Re: K1 - novi TV kanal

Post by pravaistina »

samo muzika i pise EXPERIMENTALNI PROGRAM najavili su sportski kanal i ...NISTA NOVO .
KANAL1

#272 Re: K1 - novi TV kanal

Post by KANAL1 »

skojotovski wrote:gospodo, jel moze odgovor:

Nasa politika je da ne komentiramo buduce poslovne planove.

Izuzetno nam je drago da u citavoj BiH postoji interes za nas program i zbog toga se uzurbano radi na sirenju mreze emitovanja. Rezultati ce biti vidljivi u najskorijem periodu.

Sugerisemo da pitanja vezana za distribuciju signala televizije KANAL1 u mrezama pojedinih kablovskih operatera korisnici upucuju operaterima kojima placaju pretplatu.
skojotovski

#273 Re: K1 - novi TV kanal

Post by skojotovski »

KANAL1 wrote:
skojotovski wrote:gospodo, jel moze odgovor:

Nasa politika je da ne komentiramo buduce poslovne planove.

Izuzetno nam je drago da u citavoj BiH postoji interes za nas program i zbog toga se uzurbano radi na sirenju mreze emitovanja. Rezultati ce biti vidljivi u najskorijem periodu.

Sugerisemo da pitanja vezana za distribuciju signala televizije KANAL1 u mrezama pojedinih kablovskih operatera korisnici upucuju operaterima kojima placaju pretplatu.

ne trazimo komentar, nego informaciju da li ce pretplatnici Telemacha imati mogucnost pratiti vas kanal? zar trazimo puno????
Tiger 033

#274 Re: K1 - novi TV kanal

Post by Tiger 033 »

NEce haveru...jer se i u Telemachu prave LUDI kao i ovi na K1...a i NE mora k'o jak kanal u PM pa nije Discovery jbte :oops:
just principe

#275 Re: K1 - novi TV kanal

Post by just principe »

eto vam sanse da preuzmete Seriju A sljedece sezone ili bar francusku ligu, Arena sport izgubila prava :lol:

btw.nadam se da cete spor s telemachom ubrzo rijesiti, jer veliki broj domacinstava vas nema, a ja vjerujem da iza svega stoji HS :run: to je tako ocigledno
Post Reply