skojotovski wrote:kad je tako, kako to da je niko do sada nije otkupio?
Recimo Blazicko,koji je bio odgovoran za taj projekat prenosa F1 na HRT,obrazlozio je da nece biti ove sezone jer se kresu troskovi na HRT-u i on i jos jedan njegov suvoditelj nece moci ove sezone obici (znaci uzivo) niti jednu od navedenih trka,i da nacin prenosa iz studija nije nesto sto je adekvatno i profesionalno.
Vjerovao ili ne to je bio jedan od glavnih razloga. Kasnije se kroz medije razvila diskusija oko toga,prepiske,dueli i sl.
Za BHT nisam upoznat,a znajuci nacin rezonovanja i poslovanja na toj TV kuci ,bilo mi je i cudno sto su uopste i prenosili F1,kada svi znamo da je kod njih "poslovna" politika da je dobar sportski dogadjaj samo onaj koji BHT dobije za mizernu cijenu kao javni servis zemlje u razvoju(citaj:siromasnih zemalja) kao sto je jedna utakmica engleske premijer lige(znaci mogu odabrati samo jednu utakmicu engleske premijer lige vikendom) ili liga prvaka koje se dobiju bukvalno skoro za djaba(za ove siromasne zemlje)
U sustini samo to dvoje i jeste ono sto imaju od Evropskog sporta,uz jednu utakmicu nase lige vikendom i ponekad,znaci samo ponekad neku utakmicu reprezentacije. Sto je mizerno,sve skupa,za jedan javni drzavni servis.
Sve u svemu ,odosmo bas od tebe...izvinjavam se. Ali definitivno f1 kao opstepoznati brend i nesto sto niko u regionu nije otkupio je svakako veliki potencijal ,kako za reklamne blokove koji bi se povoljno mogli prodati u tim terminima,tako i za gledanost.
Kako god,svako dobro K1
p.s svjestan sam da je ovo oko f1 prevelik zalogaj za ovu TV kucu,ali eto rekao sam ono sto licno osjecam i mislim,a kasnije se diskusija "razvija" spontano. izvinite sto "zatrpavam" temu nevezanim pisanjem apropo K1