Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
eluna

#251 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

Blobi wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:Koje? :D
Passat 2.0 TDI 2006. godina (highline :D)
blobi, ne treba mi auto, imamo 2 ..... ali ja fakat hvatam zeleni val laganijom vožnjom (pravac prema ilidži) :-D :-D :-D :-D , na stupu budeom oko 10 do 8, a ponekad samo stanem na semaforu na alipašinimo mostu, i to tek toliko da prebacim u prvu i odmah krenem :) ..... sve ostalo je vožnja do 60 na sat i malčice sporije pred semaforima - sam osjećaj ugode je veći kad ne čekam na semaforu, pa makar i vozila 15 - 20 metara cca 20 na sat ..... ali ne čekam zeleno 8-) 8-) tako da umjesto nervoze na semaforu moja vožnja do posla proteče "glatko", ali malo manjom brzinom
eluna

#252 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by eluna »

@ateista

nisam rekla da si ti uskogrudan - pročitaj ponovo - LJUDI su takvi (koliko se sjećam i sebe sam strpala u tu grupu, a valjda ti je do sada već jasno da veoma pazim i na ostali populis) ..... i meni je lično svašta nešto bitno - ali okrenem se oko sebe pa vidim da je i drugim ljudima svašta nešto bitno, pa ono moje smanjim malo jer i ostali treba da žive

a ako te nerviraju kamioni i traktori na putu prema poslu - pa kreni ranije na posao 15 minuta, voziš sporije a stigneš na vrijeme (kao ja uostalom) ..... a ćejf brze vožnje ganjaj na autoputu kad imaš slobodnog vremena .......

znam ja šta je ćejf, a znam i kako neki ljudi vole da ćejfaju po gasu - pa i to je normalan ćejf, ali smatram da nije normalno takav ćejf provoditi u vrijeme saobraćajne špice kad se u gradu svi vraćaju s posla ili idu na posao - ako bi malo sporije vozio u ta doba, a pošto ti je vožnja rutina i pošto se dobro koncentrišeš - ajd onda uprati koliko je svijeta sa malom djecom u autima u to vrijeme :-D

nemam ništa protiv "ćejfanja po gasu", naprotiv - svima nam treba ispušni ventil a dokazano je da vožnja vrlo dobro djeluje u te svrhe - samo kažem da bi trebali malo bolje birati mjesto i vrijeme - subotama oko podneva na autoputu prema zenici je vrlo malo prometa ...... eto pa ćejfate :-D
Jimmy_The_Saint

#253 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Jimmy_The_Saint »

eluna wrote:
Blobi wrote:
blobi, ne treba mi auto, imamo 2 ..... ali ja fakat hvatam zeleni val laganijom vožnjom (pravac prema ilidži) :-D :-D :-D :-D , na stupu budeom oko 10 do 8, a ponekad samo stanem na semaforu na alipašinimo mostu, i to tek toliko da prebacim u prvu i odmah krenem :) ..... sve ostalo je vožnja do 60 na sat i malčice sporije pred semaforima - sam osjećaj ugode je veći kad ne čekam na semaforu, pa makar i vozila 15 - 20 metara cca 20 na sat ..... ali ne čekam zeleno 8-) 8-) tako da umjesto nervoze na semaforu moja vožnja do posla proteče "glatko", ali malo manjom brzinom
Ne pika se. Zna direktor šta priča, otkako je Energoinvest puk'o a tome ima dvaezgodina, PREMA ILIDŽI i moja rahmetli nena može upasti u zeleni val. Jer je prava špica u kontri, sa Stupa ka gradu. A tu, probaj pa vidi, da ne bude da smo ja i Blobi levati. :-)
Ateista

#254 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

eluna wrote:@ateista

nisam rekla da si ti uskogrudan - pročitaj ponovo - LJUDI su takvi (koliko se sjećam i sebe sam strpala u tu grupu, a valjda ti je do sada već jasno da veoma pazim i na ostali populis) ..... i meni je lično svašta nešto bitno - ali okrenem se oko sebe pa vidim da je i drugim ljudima svašta nešto bitno, pa ono moje smanjim malo jer i ostali treba da žive

a ako te nerviraju kamioni i traktori na putu prema poslu - pa kreni ranije na posao 15 minuta, voziš sporije a stigneš na vrijeme (kao ja uostalom) ..... a ćejf brze vožnje ganjaj na autoputu kad imaš slobodnog vremena .......

znam ja šta je ćejf, a znam i kako neki ljudi vole da ćejfaju po gasu - pa i to je normalan ćejf, ali smatram da nije normalno takav ćejf provoditi u vrijeme saobraćajne špice kad se u gradu svi vraćaju s posla ili idu na posao - ako bi malo sporije vozio u ta doba, a pošto ti je vožnja rutina i pošto se dobro koncentrišeš - ajd onda uprati koliko je svijeta sa malom djecom u autima u to vrijeme :-D

nemam ništa protiv "ćejfanja po gasu", naprotiv - svima nam treba ispušni ventil a dokazano je da vožnja vrlo dobro djeluje u te svrhe - samo kažem da bi trebali malo bolje birati mjesto i vrijeme - subotama oko podneva na autoputu prema zenici je vrlo malo prometa ...... eto pa ćejfate :-D
Ma znas sta, nije poenta samo stici na vrijeme, mogu ja krenuti ranije pa da mi put traje nekih 20 minuta duze, i da mi nije zao tih 20, ima drugi problem.

Naime, kad vozim negdje, ne vozim brzo da bih prije stigao vec kao sto sam rekao zbog cejfa, radije cu preci duplo duzi put i voziti normalnom brzinom (po mojim kriterijima :D ) nego duplo kraci a peglati, jednostavno uzivam u voznji ali ne mogu uzivati ako vozim sporo. Svaki dan provedem preko sat vremena u autu, ne bi mi bio problem i vise ako cu u toj voznji uzivati, ali i ako ne zurim nigdje bicu nervozan i bice mi dosadno ako budem peglao sve vrijeme. Naravno, ne ocekujem da je moguce citavim dijelom puta tako voziti, postoje odredjeni dijelovi puta za koje znam da je uvijek guzva i na to sam se navikao, ali postoje i oni na kojima se moze, ako imam malo srece.

NIje ni autoput jedino mjesto gdje se moze brzo voziti, a sam autoput je i malo dosadan, vozim 180 a jedva imam utisak da se krecem, nije zanimljivo. :D

Kamioni i traktori znaju stvanro pretjerivati, i koliko god da imam vremena ne mogu voziti 30 na sat, to je stvarno tako iritirajuce. Nemam ja nista protiv njih, ljudi rade svoj posao, ali mi smeta sto nekad nisu fer prema onima koji voze brze, kad vec naprave kolonu neka se povremeno sklone na prosirenje da ta kolona prodje, njemu je to minuta a ostalima bi puno znacila, ili kada voze sredinom kao danas dvojica, jedva sam imao prostora da ih preteknem.
Ateista

#255 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

eluna wrote:
Blobi wrote:
sa tim se slazem, ni ja ne volim svaki cas kreni stani, ali u gradu se moze povremeno nagaziti kada se jedan semafor uhvati pri kraju zelenog, tada se moze voziti i malo brze neko vrijeme i opet prolaziti na zeleno.

Slicno je i sa voznjom u koloni koja stalno krene pa stane, ja ostavim odstojanje i lagano u prvoj ili drugoj, zavisi, i pokusavam da drzim ravnomjernu brzinu, onda se povremeno nadje neki lik oji misli da peglam pa mene pretekne. :lol:
BadBoy

#256 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by BadBoy »

Evo malo štiva za razmišljanje i čitanje:

http://www.telegraph.co.uk/motoring/new ... dents.html
respo

#257 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by respo »

Blobi wrote:Poklanjam auto onom ko uhvati zeleni val kroz glavnu saobracajnicu u 7:45 ujutro.

EDIT:

...vozeci bilo kojom brzinom.
moze prihvatam izazov posto je sada kasno vidimo se iduce nedjelje bilo na bascarsiji ili na ilidzi
bit ce mi zadovoljstvo da ti prodam auto cim ga dobijem dat cu ti ga jeftino :D :dance:
emko1234

#258 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by emko1234 »

Blobi wrote:Poklanjam auto onom ko uhvati zeleni val kroz glavnu saobracajnicu u 7:45 ujutro.

EDIT:

...vozeci bilo kojom brzinom.
blobi* kad ti uzmem auto onda cu probat da imitiram lika iz ovog klipa..jes da je ovo audi i da ima jedno 430ks viska al reko sam da cu probat posto cu passata dobit djaba :D :D :D :D
http://www.youtube.com/watch?v=ZmGpq6rORsk
salu na stranu mislim da je to nemoguce,a da li je moguce kod nas ovako vozit ko iz ovog klipa?jel iko voljan da proba :D
(ne)forumas

#259 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by (ne)forumas »

pa u posljednjih 7 dana su bar dvojica probala tako voziti i vidjeli smo kako se zavrsilo... game over
Better Man

#260 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Better Man »

Da se razumijemo brzina izmedju 50 km/h i 60 km/h je najidealnia za voznju glavnom saobracajnicom kroz grad. Sve preko je izazivanje opasnosti po zivot, kako sebe tako i drugih. Na glavnoj saobracajnici nikad niste sigurni kad cete naletiti na kolonu, na pjesake, kad cete morati stati itd. I da se ja pitam gdje je 50 km/h ogranicenje slikala bi kamera na 51km/h, a gdje je 60 km/h, slikala bi na 61 km/h. Glavna saobracajnica kroz grad nije sigurna za voznju od 70 km/h i vise. A ove Schumahere koji opravdavaju stiskanje gasa nakon kamere, pa do sljedece i kojima je normalno da voze 70 km/h i vise kroz grad bi malo na hladjenje u zatvor i trajno bi im oduzeo vozacku dozvolu, bez mogucnosti da je ikada vise dobiju. Licno smatram da bi 70% vozaca u BiH trebalo trajno oduzeti vozacku dozvolu.
shlauf

#261 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by shlauf »

71 % :D

Aleee aleeeeeeeeeee :dance:
smak

#262 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by smak »

Edinz wrote:Vjerovatno radi u MIBO komunikacijama, firmi koja je uradila cijeli sistem. Supci policijski bi koliko znam po zakonu ako i to nije promjenjeno morali postaviti saobracajni znak Radarska kontrola ispred stacionarnih radara al ko bi onda punio budzet.
u svim drugim gradovima BIH postoji znak za radarsku kontrolu osim u Sarajevu...
smak

#263 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by smak »

The 51st State wrote:deru li deru, sinoc 200-300 metara pred cevljanovicima (naseljeno mjesto :lol: ) , 69 kmh - 30 mambi, ono jeste zakon i sve uredu ali fakat ciganski radare postavljaju...
u cevljanovicima ima znak ja mislim od 40 kmh i policija je tu svaki dan...
enisss

#264 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by enisss »

smak wrote:
The 51st State wrote:deru li deru, sinoc 200-300 metara pred cevljanovicima (naseljeno mjesto :lol: ) , 69 kmh - 30 mambi, ono jeste zakon i sve uredu ali fakat ciganski radare postavljaju...
Ja sam danas popusio 40 maraka,vozio sam 58km/h :)
emko1234

#265 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by emko1234 »

(ne)forumas wrote:pa u posljednjih 7 dana su bar dvojica probala tako voziti i vidjeli smo kako se zavrsilo... game over
slazem se s konstatcijom mada sam i sam nekad znao dat oduska i vozit daleko preko dozvoljenog..priznajem da sa, bio nee glup..nego turbo glup..al valjda to dodje i kad malo godina naberes..evo bas gledam prosjecna brzina reakcije kod prosjecnog vozaca je oko 1,5 sek..ja se smatrram nadprosjecnim vozacem..kad to uzmes u obzir plus da pri 170km/h koliko sam ja vozio najbrze po gradu prelazis 50metara u sekundi,sanse da uspijes izvest neki manevar da bi izbjego pjesaka,motor il drugo auto su minimalne..a pri toj brzini mom sadasnjem autu treba sigurno nekih 80metara da bi skroz stalo..dakle ne da sam bio glup i nepromisljen..nego nemam rijeci za sebe..samo bilo bi dobro kad bi to svi shvatili na vrijeme i drzali se toga..iskreno sad kad vozim kroz grad rijetko prelazim 70km/h..
ami8

#266 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by ami8 »

Better Man wrote:Da se razumijemo brzina izmedju 50 km/h i 60 km/h je najidealnia za voznju glavnom saobracajnicom kroz grad. Sve preko je izazivanje opasnosti po zivot, kako sebe tako i drugih. Na glavnoj saobracajnici nikad niste sigurni kad cete naletiti na kolonu, na pjesake, kad cete morati stati itd. I da se ja pitam gdje je 50 km/h ogranicenje slikala bi kamera na 51km/h, a gdje je 60 km/h, slikala bi na 61 km/h. Glavna saobracajnica kroz grad nije sigurna za voznju od 70 km/h i vise. A ove Schumahere koji opravdavaju stiskanje gasa nakon kamere, pa do sljedece i kojima je normalno da voze 70 km/h i vise kroz grad bi malo na hladjenje u zatvor i trajno bi im oduzeo vozacku dozvolu, bez mogucnosti da je ikada vise dobiju. Licno smatram da bi 70% vozaca u BiH trebalo trajno oduzeti vozacku dozvolu.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Qler

#267 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Qler »

meni je 60-70km/h optimalno kroz grad, 50km/h je vec peglanje, 80km/h ide pod brzu voznju...
Jimmy_The_Saint

#268 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Jimmy_The_Saint »

Brzinska ograničenja nisu subjektivna "meni je" kategorija. Inače si u pravu, do 70 je OK, mada za 70 km na najvećem dijelu sarajevskog kruga nemaš ni mjesta ni potrebe - što će ti to, da se zapikaš u neku tetku na žutom? Da su stvarno skinuli na 50 to bi bilo loše, ovako je sve OK. Kroz naselje, šta god ko mislio o ljudima čija se, recimo, djeca loptaju na Binježevu, ni ne treba ići preko 50...

Osim u gluha doba.... :evil:
johntra

#269 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by johntra »

smak wrote:
U Čevljanovićima je ograničenje 50 kmh...
Better Man

#270 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Better Man »

Nije problem samo ogranicenje, koliko selektivno kaznjavanje. Obicno oni koje policija zaustavi i kazni za prekoracenje brzine su osobe koje su prekoracile brzinu nekih 10 km/h, dok osobe koje voze 150 i vise, kao momak koji je poginuo na Malti uopce se ne trude da ih zaustave, pa niti kazne. kada bi svi koji prekorace brzinu bili sankcionisani po zakonu ( i oni sto prekorace 10, a i oni sto prekorace 80, 100 i vise km/h), mislim da bi se ljudi manje zalili i bili frustirani time sto mene kazni, a onog ne. Koliko se saobracajnih nesreca sa smrtnim posljedicama, a ciji uzrok je prevelika brzina moglo sprijeciti da je policija adekvatno reagovala i pokusala da zaustavi takve manijake? Neki dan u Miskinovoj kod Vatre poprecna ulica sto vodi prema Batti su parkirana dva luksuzna Mercedesa na trotuaru. Policajac uredno napisa nalog i ostavi na jednom, a na drugom nije, jer je naisao gazda i rekao mu sigurno par rijeci. Drugi slucaj prije vise godina kad jos nije bilo napravljeno ovo jada od autoputa covjek mi prica da ga je policija zaustavila na petlji za Podlugove i Ilijas. Covjek je dolazio s autom iz pravca Sarajeva i zele da mu napisu kaznu za saobracajni prekrsaj sto je napravio. Covjek njih fino upita zasto nisu zaustavili auto ispred njega ciji je vozac je takodje napravilo isti prekrsaj, kad oni njemu kazu, dali vi znate koje za volanom onog auta bio?, to vam je hodza. Srecom covjek je bio dovoljno pametan i odmah otisao u policijsku upravu Ilijas i prijavio navedenu policijsku patrolu i bili su suspendovani. Ovo su dva cista primjera selektivnog kaznjavanja. Najgore je kad na ovakve stvari sutimo, umjesto da izadjemo u javnost i ukazemo na takve slucajeve i da se takvi policajci trajno odstrane iz sluzbe.
svakako_lud

#271 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by svakako_lud »

Gospodski, kazna na tačno 61km/h kod Maršalke, i to prvi dan kad su počeli slikati me prenijelo i tek stigla prije tri dana... haram im bilo ne para nego živaca što mi uzeše kad sam brzinu vidio, znao sam da me slikalo ali sam mislio da je bilo oko 65... :x :x
radijator

#272 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by radijator »

svakako_lud wrote:Gospodski, kazna na tačno 61km/h kod Maršalke, i to prvi dan kad su počeli slikati me prenijelo i tek stigla prije tri dana... haram im bilo ne para nego živaca što mi uzeše kad sam brzinu vidio, znao sam da me slikalo ali sam mislio da je bilo oko 65... :x :x
Prijatelju moj s lijepim avatarom :thumbup: granica negdje mora bit, pogotovo kod tih fiksnih kamera.
Mnogo mi teže pada kad me drot zaustavi (kao neki dan u Vilsu) brzina 61, i kazna nema priče! Pu, cigani!
smak

#273 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by smak »

da li nasi ikad urade bazdarenje tih uredjaja za kontrolu brzine ???

ja licno mislim da 95% drotova i ne zna da se to treba raditi...
Dady

#274 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Dady »

gurabija78 wrote:
30? jel to neka akcija? :lol: :lol:
Pa mislim da je za prekoracenje 10-20 km/h kazna 30 KM. Po starom zakonu nije mislim ni bila definisana pa su to odokativno procjenjivali.

Meni isto stigla cestitka za radar prije Cevljanovica. Ogranicenje u kazni se navodi 50 km/h, vozio 65.
Samo mi nije jasno kako je tamo ogranicenje 50 km/h. Prodjes Srednje trebalo bi da prestaje to ogranicenje 50km/h, tek 200 m poslije tog radara je znak ogranicenja 50 km/h prije znaka za naseljeno mjesto Cevljanovici. Izmedju nema nikakvog znaka za naseljeno mjesto.
chelo

#275 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by chelo »

Dady wrote:Meni isto stigla cestitka za radar prije Cevljanovica. Ogranicenje u kazni se navodi 50 km/h, vozio 65.
Samo mi nije jasno kako je tamo ogranicenje 50 km/h. Prodjes Srednje trebalo bi da prestaje to ogranicenje 50km/h, tek 200 m poslije tog radara je znak ogranicenja 50 km/h prije znaka za naseljeno mjesto Cevljanovici. Izmedju nema nikakvog znaka za naseljeno mjesto.
Nije valjda. Ja znam za onu ekipu na kraju Cevljanovica (iz smjera Sarajeva) iza onog grma gadjaju cesto. Jel to u novije vrijeme postavljeno? Ne sjecam se neke bandere u vidu radara prije ulaska... :-?
Post Reply