Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post Reply
nosara

#251 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by nosara »

Suti i trpi wrote:
nosara wrote:
raguz je bivsi komunjara, pa liberal, i na kraju klero-nacista... Propalica...

Porediti ga sa Komsicem je neukusno...
Nisam ja nista poredio, samo sam postavio pitanje. Nisam se mogo sjetit sta je to Komsic konkretno uradio, pa sam obavjesten da je iz naroda, da ima obzira, da reaguje i na kraju, sto me najvise iznenadilo, ne skuplja glasove jeftinim populizmom. Narod, obzir, reakcija = VLAST.

Hocu i ja u politiku, to je najlaksi poso na svijetu :mrgreen: .

I da, zbog cega je Raguz 'klero - nacista' i propalica?

Mogo bi se slozit sa tobom da je katastrofalan politicar (kao vecina njegovih kolega u BiH), al me zanima sta smatras pod 'propalica' i 'klero - nacista'!?
Pa politicar koji u kratkoj karijeri promijeni cetiri stranke i tri oprecne politicke ideologije je najobicnija propalica...

A klero-nacista (skraceno od klero-nacionalista)... Pa, sam pao sam se ubio... Ja ga nisam tjerao u adz... :D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#252 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by dr.gog »

Vuk Bačanović o Komšiću kao "protočnom bojleru", BH DANI, zadnji broj :evil:
Natjerali ste tokom rata bolničarku puškom da operira ranjenog srpskog borca?", upitao je prije gotovo godinu dana voditelj popularnog HRT-ovog talk-showa Nedjeljom u 2 Aleksandar Stanković tada predsjedavajućeg Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića.

Prije toga Stanković je napomenuo da je Komšićeva majka pala kao žrtva srpske opsade Sarajeva.

"Pred vama leži mlad bespomoćan čovjek, on je mogao umrijeti dok smo ga mi vozili do bolnice. Gledate ga onakvog mladog, šta da mu radite? Naravno da ćete gledati da mu pomognete. Naravno da je i ta doktorica shvatila kakvu je glupost napravila. I jest činjenica da sam je utjerao u salu puškom. I spasili su momka. Ne mogu vam loše stvari davati opravdanje da i vi budete loši." Željko Komšić - uči nas navedeni primjer - nije loš čovjek ili karakter.

Često njegovi javni istupi odgovaraju "ćudi, osećajnosti i temperamentu jugoslovenskog etosa", kakvu je, ograđujući se od svakog rasizma, u svojoj Karakterologiji Jugoslovena opisao Vladimir Dvorinković: "Nešto budno, spremno, pa i narogušeno u čoveka koji se ne da tako lako 'osedlati', to je lice kojim Jugosloven prolazi kroz društvo, i to podjednako kroz sve društvene klase. U jače potenciranim slučajevima, to je onaj naš poznati tip čoveka koji je uvek kao 'zapeta puška', stalno spreman da čoveka 'zgrabi za oči'."

Imajući na umu navedeni citat, ne možemo se oteti utisku da smo shvatili nešto o gardu i retorici Milorada Dodika, ili, npr., Tomislava Nikolića, kojom zadivljuju mase zaglupljenih sljedbenika, no to nam ne govori sve o Komšiću. Njegov posljednji javni istup, tj. vrijeđanje predsjednika dviju susjednih država Ive Josipovića i Borisa Tadića, zbog njihove, doduše deklarativne, zajedničke podrške teritorijalnom integritetu i cjelovitosti BiH, ponajbolje nam predstavlja bit SDP-ovskog komšićizma. Za razliku od dodikizma koji je, može se reći, self made prirodan produkt, Željko Komšić i komšićizam u javnim istupima proizišli su iz laboratorije SDP-a po principu Dr. Jekylla i Mr. Hydea.

Hvala i doviđenja "Hvala im na lijepim željama. I ja podržavam cjelovitost i suverenitet Hrvatske i Srbije bez Kosova", izvalio je hrvatski član Predsjedništva i kandidat za još jedan mandat na ovoj funkciji. Moguće je da ovo nije sve njegova pamet; moguće je da ga je u ovom slučaju posavjetovao isti glasić, ili ista populistička matrica, koja je "naložila" Aliju Behmena da u slučaju polaganja vijenaca srpskim žrtvama u Dobrovoljačkoj ulici zatraži zabranu okupljanja. Čini se da otkad je Haris Silajdžić pod pritiskom turske diplomatije okrenuo ćurak, neko u Predsjedništvu BiH mora zamijeniti "drskog Bošnjaka", a isto tako se već sada vidi snažnija Komšićeva ofanziva na bošnjačke glasove. Ovo nije prvi put: sjetimo se Komšićeve prijetnje da će tadašnjem premijeru Srbije Vojislavu Koštunici "dati po prstima i po nosu", što mu je bez sumnje priskrbilo neviđene simpatije među bošnjačkim desničarima.

Posljednja manifestacija komšićizma već daje svoje prve rezultate. U Banjoj Luci su već (a mogli smo reći i da su bili - unaprijed) "zgroženi", iako znaju da komšićizam, trajno, samo upumpava dodatni politički kapital u kampanji Milorada Dodika, koji će se kroz svoju režimsku štampu dodatno moći ostrviti na Tadićevu, po Dodikovom mišljenju, "isuviše pomirujuću" retoriku prema zvaničnom Sarajevu. Na isti način, Komšićevo podržavanje "integriteta Srbije bez Kosova" jest uvod u novo SNSD-ovsko guslanje o "Kosovu ravnom" i što je još gore, budući da Komšić nastupa s pozicije člana kolektivnog predsjednika države, uvod u novo, posve bespotrebno, zaoštravanje odnosa sa Srbijom.

Još gore, Komšićevo stavljanje u istu ravan Josipovića i Tadića učvršćuje i savez Milorada Dodika i Dragana Čovića, te uskrsava manipulacije pričama o trećem entitetu, a sve radi zaštite etnokapitalističkih interesa srpskih i hrvatskih vladajućih elita. Zbog čega se daje šlagvort Draganu Čoviću, koji je nedavno u Banjoj Luci izjavio sljedeće: "Bio bih sretan da je hrvatski narod i prije četiri godine dobio priliku da izabere svog člana Predsjedništva BiH, ali dok god imamo tri člana koji postoje i zovu se hrvatski, bošnjački, srpski, onda je u najmanju ruku korektno omogućiti jednom, drugom ili trećem narodu da izabere svog predstavnika."

Odgovor je odavno jasan. SDP je u ovom slučaju još jednom demonstrirao da je socijaldemokratija samo njegov lažni imidž, te da zapravo igra po uhodanim pravilima etnokapitalističkog tržišta glasova. Doduše, na malo lukaviji način: jasno je da SDP nema šanse da u Predsjedništvo uđe s bošnjačkim ili srpskim kandidatom, te će stoga mjesto hrvatskog člana Predsjedništva dobiti pomoću nacionalističke retorike, koja pogoduje prvenstveno Bošnjacima.

Cilj ove stranke je vlast i utjecaj u spoljnoj politici i odlikuje je nezajažljiva glad za položajima za koje je spremna žrtvovati sve - kako eskalaciju nacionalizma, tako i trajni poremećaj odnosa s Hrvatskom i Srbijom. No tako je to u tzv. liberalnim demokratijama, u kojima se sve ideološke razlike svode na predizborni marketing, stranke A, stranke B, stranke C itd., dok je bit postojanja partija servisiranje velikih biznisa.

Šta kada ga potroše? Vratimo se, u tom smislu, Komšiću i komšićizmu. Ako usporedimo njegovo imovinsko stanje s imovinskim blagostanjem ostalih hrvatskih kandidata, ne možemo se oteti utisku da se zapravo radi o poslovično poštenom i benignom naivku.

Uz plaću u Predsjedništvu, Komšić "posjeduje" još pet kredita s dugom od 140.000 KM i stan koji otplaćuje, budući da, dok je obavljao funkciju načelnika Općine Novo Sarajevo, nije pristao da mu ga Općina dodijeli na korištenje besplatno. U tome leži ne samo suštinska razlika između Komšića i drugih hrvatskih kandidata, već i između Komšića i Dodika, koji su, interesantno, prema rezultatima istraživanja koje je obavio Nacionalni demokratski institut za međunarodne odnose iz Washingtona, proglašeni ni više ni manje nego "najpozitivnijim osobama u BiH".

Razlika je, dakle, u tome ko i kako profitira. Dok od svoje ostrašćene nacionalističke i genocidno-negatorske retorike profitira na prvom mjestu Milorad Dodik, dotle od Komšićevih pogubnih ispada "hajruje" ponajviše njegova korumpirana partija.

Štoviše, radi se o surovoj eksploataciji Komšićeve plahovite naravi i političke nezrelosti, koje same po sebi nisu nikakvo zlo, ali u kombinaciji s narcisoidnošću i bolesnom vlastohlepnošću stranačkog rukovodstva njegove stranke, one su istinski recept za katastrofu. Željko Komšić je osoba s kojom se može popiti pivo i dobro isplakati, uz ratne anegdote o rijetkim primjerima ljudske dobrote. Politika će se Komšića otarasiti kao bespotrebnog balasta onda kada posluži svojoj trenutnoj svrsi protočnog bojlera tobožnjih bošnjačkih nacionalnih interesa. Ustav BiH, u konačnici, garantira da Predsjedništvo popunjavaju predstavnici konstitutivnih naroda, no krajnje je bizarno da hrvatski član Predsjedništva bude bošnjački nacionalista.
Uz ogradu od Vukovo puhanje u njegovu privatnu političku tikvu i Korektnost, par zaključaka o samom SDP-u je po meni, donio ispravno..Članak koristan kao prilog praćenju nečije političke karijere..
vela-ze

#253 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by vela-ze »

Zar još neko čita Dane, osim Pećanina i Oručevića? MIslim da je krajnje smiješno čitati novine koje su nekoliko puta propadale, i koje su dizali "moćnici" poput Oručevića.. a samim tim i padale pod njihov režim i lobij.. Magazin koji nije uspio zadržati nezavisnost i nepristrasnost... ko ih prati/čita kroz njihovu historiju shvata o čemu pričam, i da su pisali kako je "vjetar puhao" zato i jestu tu gdje su sad, i zato i imaju taj tiraž...
dr.gog

#254 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by dr.gog »

vela-ze wrote:Zar još neko čita Dane, osim Pećanina i Oručevića? MIslim da je krajnje smiješno čitati novine koje su nekoliko puta propadale, i koje su dizali "moćnici" poput Oručevića.. a samim tim i padale pod njihov režim i lobij.. Magazin koji nije uspio zadržati nezavisnost i nepristrasnost... ko ih prati/čita kroz njihovu historiju shvata o čemu pričam, i da su pisali kako je "vjetar puhao" zato i jestu tu gdje su sad, i zato i imaju taj tiraž...
Ja sam postavio članak konkretnog autora koji nije uvijek vezan za Dane.Iz tog članka sam dao konkretan komentar.
dr.gog wrote: Uz ogradu od Vukovo puhanje u njegovu privatnu političku tikvu i Korektnost, par zaključaka o samom SDP-u je po meni, donio ispravno..Članak koristan kao prilog praćenju nečije političke karijere..
Ti u 5-6 copy-paste termina ne komentarišeš ama baš ništa :) .U par tabloidnih floskula nemaš ništa..

Živ bio, ako komentarišeš nečije pisanje, ne smatraj ga u startu budalom :D
doktor78

#255 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by doktor78 »

vela-ze wrote:Zar još neko čita Dane, osim Pećanina i Oručevića? MIslim da je krajnje smiješno čitati novine koje su nekoliko puta propadale, i koje su dizali "moćnici" poput Oručevića.. a samim tim i padale pod njihov režim i lobij.. Magazin koji nije uspio zadržati nezavisnost i nepristrasnost... ko ih prati/čita kroz njihovu historiju shvata o čemu pričam, i da su pisali kako je "vjetar puhao" zato i jestu tu gdje su sad, i zato i imaju taj tiraž...
Pusti ti sad Dane, sta ti kazes o konkretnom tekstu koji govori o Komsicevom potezu? Ja Komsica izuzetno cijenim, ali mislim da mu ovaj gaf apsolutno nije trebao
nosara

#256 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by nosara »

doktor78 wrote:
Pusti ti sad Dane, sta ti kazes o konkretnom tekstu koji govori o Komsicevom potezu? Ja Komsica izuzetno cijenim, ali mislim da mu ovaj gaf apsolutno nije trebao
To nije nikakav gaf, vec na najkulturniji nacin poruka i susjedima i komsijama da odjebu vise od BiH...

Kad god su se oni jebali, mi smo se prali... ako se ne moze nista uradit konkretno zbog *urcevih okolnosti, moze im se barem rec da ne misle da ne znamo sta nam rade...
doktor78

#257 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by doktor78 »

Aha... kontam...
Dakle, suverenitet i cjelovitost BiH stitimo tako sto podrzavamo otcjepljenje jednog dijela susjedne drzave?
OK.
Banksy

#258 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Banksy »

dr.gog wrote: Vuk Bačanović o Komšiću
radi se o surovoj eksploataciji Komšićeve plahovite naravi i političke nezrelosti, koje same po sebi nisu nikakvo zlo, ali u kombinaciji s narcisoidnošću i bolesnom vlastohlepnošću stranačkog rukovodstva njegove stranke, one su istinski recept za katastrofu. Željko Komšić je osoba s kojom se može popiti pivo i dobro isplakati, uz ratne anegdote o rijetkim primjerima ljudske dobrote. Politika će se Komšića otarasiti kao bespotrebnog balasta onda kada posluži svojoj trenutnoj svrsi protočnog bojlera tobožnjih bošnjačkih nacionalnih interesa. Ustav BiH, u konačnici, garantira da Predsjedništvo popunjavaju predstavnici konstitutivnih naroda, no krajnje je bizarno da hrvatski član Predsjedništva bude bošnjački nacionalista.
ispravno...
izvrsno zapažanje

komentar Slobodne Bosne je još i žešći
Jadno, nedržavnički, bespotrebno, član Predsjedništva BiH ŽELJKO KOMŠIĆ komentira poruke sa susreta predsjednika Srbije i Hrvatske, Tadića i Josipovića. Tačno znam gdje Komšić vježba cinizam i duhovitost: na vikendici na Poljinama kod Velikog vođe Zlatka Lagumdžije. Ništa kontraproduktivnije nego kad neduhovit čovjek „tjera šegu“: po pravilu ispadne smiješan!
apaluze je dobio samo u Fahrinom Globalu, ali to ide na ovu drugu temu

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=78683
nosara

#259 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by nosara »

doktor78 wrote:Aha... kontam...
Dakle, suverenitet i cjelovitost BiH stitimo tako sto podrzavamo otcjepljenje jednog dijela susjedne drzave?
OK.
Nit imamo suverenitet nit imamo cjelovitost, upravo zahvaljujuci "dobrim" susjedima...

A koja ce se to politicka opcija u BiH usprotivit priznanju Kosova kad amerikenjci posalju ferman...?

Hoces da jedes, hoces da jebes... A to kosta... :-)
doktor78

#260 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by doktor78 »

Sa zadnjim postom se apsolutno slazem. Ali, dok ne dodje do "fermana", nema potrebe talasati ionako uzburkane duhove
vela-ze

#261 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by vela-ze »

nosara wrote:
doktor78 wrote:
To nije nikakav gaf, vec na najkulturniji nacin poruka i susjedima i komsijama da odjebu vise od BiH...

Kad god su se oni jebali, mi smo se prali... ako se ne moze nista uradit konkretno zbog *urcevih okolnosti, moze im se barem rec da ne misle da ne znamo sta nam rade...
Sve ti je covjek odgovorio :) covjek samo brani svoju drzavu, i to ti je gaf, jel... pa ocito onda ti sam negiras postojanje cjelovite drzave BiH...
Ka­ko ocje­nju­je­te po­slje­dnji su­sret Jo­si­po­vića i Ta­dića?

"Ne­mam ja tu šta da ocje­nju­jem. Oni ra­de ono što sma­tra­ju da je do­bro za njih. U tom smi­slu, sva­ki raz­go­vor je do­bar. Sa­mo ko­mu­ni­ka­ci­jom mo­gu se ri­je­ši­ti pro­ble­mi ako ih ima­te. Me­ni su dru­ge stva­ri za­sme­ta­le.

Ali, mo­ram odmah reći, njih dvo­ji­ca ni­su Mi­lo­še­vić i Tuđman, to se mo­ra ja­sno na­gla­si­ti. Me­ni sme­ta to što oni raz­go­va­ra­ju o na­ma kao o ma­lo­lje­tnom dje­te­tu. To pre­va­zi­la­zi do­bre di­plo­mat­ske običaje.

Za­mi­sli­te da smo mi sje­li sa pred­sta­vni­ci­ma Crne Go­re, raz­go­va­ra­li o Srbi­ji, on­da na­pra­vi­li kon­fe­ren­ci­ju za štam­pu i izni­je­li sta­vo­ve o Srbi­ji. To bi se doži­vje­lo kao prvo­ra­zre­dan di­plo­mat­ski skan­dal. Neću pri­hva­ti­ti da su Srbi­ja i Hrvat­ska iznad BiH, da oni ima­ju pra­vo ko­men­ta­ri­sa­ti odno­se unu­tar na­še ze­mlje", ka­zao je Že­ljko Ko­mšić
nosara

#262 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by nosara »

doktor78 wrote:Sa zadnjim postom se apsolutno slazem. Ali, dok ne dodje do "fermana", nema potrebe talasati ionako uzburkane duhove
Talasanje je nastalo kad je zapadnoistocna kukavelj po stoti put verbalno odobrila postojanje cjelovite drzave BiH...

Koji su oni *urac da odobravaju, garantuju, patroniziraju... Neka se bave svojim besmislenim postojanjem...
softly

#263 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by softly »

Dakle da rezimiramo - tri najbolja komentara o Komsicevom ispadu:
Vuk Bacanovic wrote: Radi se o surovoj eksploataciji Komšićeve plahovite naravi i političke nezrelosti, koje same po sebi nisu nikakvo zlo, ali u kombinaciji s narcisoidnošću i bolesnom vlastohlepnošću stranačkog rukovodstva njegove stranke, one su istinski recept za katastrofu. Željko Komšić je osoba s kojom se može popiti pivo i dobro isplakati, uz ratne anegdote o rijetkim primjerima ljudske dobrote. Politika će se Komšića otarasiti kao bespotrebnog balasta onda kada posluži svojoj trenutnoj svrsi protočnog bojlera tobožnjih bošnjačkih nacionalnih interesa. Ustav BiH, u konačnici, garantira da Predsjedništvo popunjavaju predstavnici konstitutivnih naroda, no krajnje je bizarno da hrvatski član Predsjedništva bude bošnjački nacionalista.
Senad Avdic wrote: Jadno, nedržavnički, bespotrebno, član Predsjedništva BiH ŽELJKO KOMŠIĆ komentira poruke sa susreta predsjednika Srbije i Hrvatske, Tadića i Josipovića. Tačno znam gdje Komšić vježba cinizam i duhovitost: na vikendici na Poljinama kod Velikog vođe Zlatka Lagumdžije. Ništa kontraproduktivnije nego kad neduhovit čovjek „tjera šegu“: po pravilu ispadne smiješan!
Softly wrote: TEZI KOMAD BUDALE!
nosara

#264 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by nosara »

softly wrote:Dakle da rezimiramo - tri najbolja komentara o Komsicevom ispadu:
Vuk Bacanovic wrote: Radi se o surovoj eksploataciji Komšićeve plahovite naravi i političke nezrelosti, koje same po sebi nisu nikakvo zlo, ali u kombinaciji s narcisoidnošću i bolesnom vlastohlepnošću stranačkog rukovodstva njegove stranke, one su istinski recept za katastrofu. Željko Komšić je osoba s kojom se može popiti pivo i dobro isplakati, uz ratne anegdote o rijetkim primjerima ljudske dobrote. Politika će se Komšića otarasiti kao bespotrebnog balasta onda kada posluži svojoj trenutnoj svrsi protočnog bojlera tobožnjih bošnjačkih nacionalnih interesa. Ustav BiH, u konačnici, garantira da Predsjedništvo popunjavaju predstavnici konstitutivnih naroda, no krajnje je bizarno da hrvatski član Predsjedništva bude bošnjački nacionalista.
Senad Avdic wrote: Jadno, nedržavnički, bespotrebno, član Predsjedništva BiH ŽELJKO KOMŠIĆ komentira poruke sa susreta predsjednika Srbije i Hrvatske, Tadića i Josipovića. Tačno znam gdje Komšić vježba cinizam i duhovitost: na vikendici na Poljinama kod Velikog vođe Zlatka Lagumdžije. Ništa kontraproduktivnije nego kad neduhovit čovjek „tjera šegu“: po pravilu ispadne smiješan!
Tri komada... :D
joint union

#265 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by joint union »

softly wrote:Dakle da rezimiramo - tri najbolja komentara o Komsicevom ispadu:
Svasta, treb'o si sebe prvog staviti, nema smisla da su ovi dubokoumni komentari ispred tvog, jos dubokoumnijeg...
Corto Maltese

#266 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Corto Maltese »

Priča se da EU sprema novu rezoluciju u kojoj će, pred samo zatvaranje OHR još jednom podržavti cjelovitost BiH. Možemo li očekivati Komšinu reakciju tipa: "Podržavam i ja suverenitet Španije bez Katalonije i Baskije, Velike Britanije bez Sjeverne Irske, Italije bez Južnog Tirola i sl."? Da li će "Čovjek sa mudima od čelika i mozgom od nekog potpuno nepoznatog materijala" imati snage da bude dosljedan i jebe majku baš svakome ko se drzne da izjavi da podržava suverenitet Bosne i Hercegovine? Sa "Š'a će oni nas podržavat!" naprijed u svijetlu budućnost!
Apocalypto

#267 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Apocalypto »

dr.gog wrote: Shvatam ja Mornaru, i šta sad? :D

Eh, drugovi desničari, dostasmosemivamaprilagođavali sad je vrijemedasevinamaprilagođavate.Scena se podjelila, glavne komunjare su otvorene do koske, pa i ne očekujte ništa drugo do politički Bleiburg na svakom mjestu gdje ste zasrali život svakom građaninu ove zemlje svojom debilnom pričom o demokraciji, naciji, svojoj vjeri na svojoj zemlji...Gdje god ispustite fotelju, taraba vam je :) Pozlatila se ruka svakom ovom klincu komunjari koji vas bude politički šikanirao...

Ako bude prilike, mladi "crveni jurišnici" neka i uzmu palicu, pa nek lijepo stoku potjeraju, od publike Thompsonovih koncerata, prema "kampovima na Jablaničkom" sve do Ravne Gore - sa drugom Komšom na čelu :D (Zezam se,neće Komšo naravno, nije vlasnik baš tolikih muda..).

međugorski fratri ili Kachawenda VaSSilije..
Druže.......prelaziš rEku :D
od silnog i zapjenušanog prosipanja ''pameti'' nije ti na pamet pala činjenica zbog koje tvoje ideje iz oktobra 1917. g. nisu ništa više od mlaćenja prazne slame i prosipanja iz šupljeg u prazno.A to je činjenica da si ograničen na svoju mahalu (seoski avlijaneru), da u Zapadnom Mostaru tvoj glas nije glas nego šapat(čovjeka na samrti npr.),naročito u ulicama kao što su ul. Jure Francetića, ul. Gojka Šuška, ul. Franje Tuđmana i sličnim zapadnomostarskim sokacima,dok je u Banjaluci KOMUNJARO tvoj glas u stvari cviljenje (podsjeća me na stenjanje prostitutke koja se pretvara da cvili da bi se mušterija što prije istresao i sa nje se skinuo),naročito u ulicama kao što su ul. Srpskih vitezova ili ulica Svetog Save npr.
Elem....ovaj forum i tvoja avlija su krajnji dometi tvog (nek mi administratori oproste ako hoće) LAJANJA.
VjecitiStudent

#268 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:Priča se da EU sprema novu rezoluciju u kojoj će, pred samo zatvaranje OHR još jednom podržavti cjelovitost BiH. Možemo li očekivati Komšinu reakciju tipa: "Podržavam i ja suverenitet Španije bez Katalonije i Baskije, Velike Britanije bez Sjeverne Irske, Italije bez Južnog Tirola i sl."? Da li će "Čovjek sa mudima od čelika i mozgom od nekog potpuno nepoznatog materijala" imati snage da bude dosljedan i jebe majku baš svakome ko se drzne da izjavi da podržava suverenitet Bosne i Hercegovine? Sa "Š'a će oni nas podržavat!" naprijed u svijetlu budućnost!
Zanimljivo je kako i SDP-ovci vrlo lako padaju na politiku tipa "e nek im je reko", isto ko i Haretova, Miletova, ... raja.
Balkanski glasac je cudo jedno.
dr.gog

#269 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by dr.gog »

Iz govora kamerad Roehma, povodom mračne prijetnje iz 1917 :D

Image
Apocalypto wrote: tvoje ideje iz oktobra 1917. g. ...seoski avlijaneru

KOMUNJARO stenjanje prostitutke koja se pretvara da cvili

LAJANJA.
Nego, kako ne vidiš onaj link u svom profilu koji bode oči, jasno istaknut i brutalno jasan :) O'š petokraku da pročačkaš oko?
nosara

#270 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
Corto Maltese wrote:Priča se da EU sprema novu rezoluciju u kojoj će, pred samo zatvaranje OHR još jednom podržavti cjelovitost BiH. Možemo li očekivati Komšinu reakciju tipa: "Podržavam i ja suverenitet Španije bez Katalonije i Baskije, Velike Britanije bez Sjeverne Irske, Italije bez Južnog Tirola i sl."? Da li će "Čovjek sa mudima od čelika i mozgom od nekog potpuno nepoznatog materijala" imati snage da bude dosljedan i jebe majku baš svakome ko se drzne da izjavi da podržava suverenitet Bosne i Hercegovine? Sa "Š'a će oni nas podržavat!" naprijed u svijetlu budućnost!
Zanimljivo je kako i SDP-ovci vrlo lako padaju na politiku tipa "e nek im je reko", isto ko i Haretova, Miletova, ... raja.
Balkanski glasac je cudo jedno.
Znaci, treba u istu ravan staviti EU i srbiju i hrvatsku...? Komsije i susjedi su bili, istorijski, iskreni i dobronamjerni prema BiH...? srbija i hrvatska nisu ucestvovale u pokolju i podjeli BiH...?
Jel' to neka nova doktrina po nano-stranackim sjedeljkama...? Koje bljuvotine... :-)

Cak i ako zanemarimo cinjenicu da medjunarodna zajednica JESTE faktor stabilnosti BiH, to jednostavno nema veze jedno s drugim...

Komsic, za razliku od vas, ima za sobom izbore koje je dobio, a pred sobom nove, koje ce sigurno dobiti... Ima poziciju drzavnika koji se slusa i cija rijec nesto znaci... Da nije tako, niko se ne bi osvrnuo na ono sto je rekao...

A vi samo kakite, i to neko mora... :D
Apocalypto

#271 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Apocalypto »

dr.gog wrote:

Nego, kako ne vidiš onaj link u svom profilu koji bode oči, jasno istaknut i brutalno jasan :) O'š petokraku da pročačkaš oko?
Brutalno brutalno...ono....komunjarski :D
Mogu zamislit tebe i tvoje CRVENE JURIŠNIKE(yebote :-D ) kako poslije visokog leta nisko padate pod zemljine zemlje zemlju u ulici Mileta Budaka u partizanskom?! Mostaru.
nosara

#272 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by nosara »

Apocalypto wrote:
dr.gog wrote:

Brutalno brutalno...ono....komunjarski :D
Mogu zamislit tebe i tvoje CRVENE JURIŠNIKE(yebote :-D ) kako poslije visokog leta nisko padate pod zemljine zemlje zemlju u ulici Mileta Budaka u partizanskom?! Mostaru.
Narodna volja... Kad su se '90. vezale zastave, nijedna nije bila crvena... Jebi ga... :-)
Corto Maltese

#273 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Corto Maltese »

nosara wrote: Znaci, treba u istu ravan staviti EU i srbiju i hrvatsku...? Komsije i susjedi su bili, istorijski, iskreni i dobronamjerni prema BiH...? srbija i hrvatska nisu ucestvovale u pokolju i podjeli BiH...?
Jel' to neka nova doktrina po nano-stranackim sjedeljkama...? Koje bljuvotine... :-)

Cak i ako zanemarimo cinjenicu da medjunarodna zajednica JESTE faktor stabilnosti BiH, to jednostavno nema veze jedno s drugim...
Je li Komšija njima odbrusio zbog onoga što su izjavili ili zbog toga odakle dolaze? Ako mu se nije svidjelo ono što govore, u dure. Onda neka zauzme isti stav i svakome ko podržava suvereni BiH kaže da odjebe, jer nam je pun kurac dušebrižnika iz svih krajeva svijeta.
Ako mu se ne sviđa odakle dolaze, e onda nek odjebe svakoga ko dolazi iz Srbije i Hrvatske pa da znamo na čemu smo. Ova politika po kojoj odbrusi Koštunici jer otvoreno hoće komad Bosne, a onda odbrusi Tadiću jer otvoreno neće komad Bosne je zbunjujuča. I neka, konačno, izbaci kakvu poimeničnu listu onih kojima je dozvoljeno da nas podržavaju, da se ko ne zaleti. Čedo Jovanović, pretpostavljam smije. A Josipović je, valjda, kolateralna šteta jer šta se on ima nalaziti, đe se prije on nalazio!?
nosara wrote: Komšić, za razliku od vas, ima za sobom izbore koje je dobio, a pred sobom nove, koje ce sigurno dobiti... Ima poziciju drzavnika koji se slusa i cija rijec nesto znaci... Da nije tako, niko se ne bi osvrnuo na ono sto je rekao...

Demonstriraću ti snagu ovog tvog nenadjebivog argumenta na sljedeći način:

Dodik, za razliku i od vas i od nas, ima za sobom izbore koje je dobio, a pred sobom nove, koje ce sigurno dobiti... Ima poziciju drzavnika koji se slusa i cija rijec nesto znaci... Da nije tako, niko se ne bi osvrnuo na ono sto je rekao...

Silajdžić, za razliku i od vas i od nas...

Tadić i Josipović, također imaju nekakve izbore za sobom

Omiljeni pjesnik srpskih nacista je tom pogledu na svijet posvetio pjesmu "Ćeraćemo se!"

Sve u svemu, ja, građanin Bosne i Hercegovine pozdravljam ovu zajednčku izjavu predsjednika susjedne i komšijske države. Priznajem, bio sam malo zloban, i prvo što mi je palo na pamet dok sam ih gledao i slušao kako govore: "Podržavamo suverenost i cjelovitost Bosne i Hercegovine..." bilo je: "Crkni Mile!" ...a onda je Komšo Miletu dao poljubac života.
nosara

#274 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
nosara wrote: Znaci, treba u istu ravan staviti EU i srbiju i hrvatsku...? Komsije i susjedi su bili, istorijski, iskreni i dobronamjerni prema BiH...? srbija i hrvatska nisu ucestvovale u pokolju i podjeli BiH...?

Je li Komšija njima odbrusio zbog onoga što su izjavili ili zbog toga odakle dolaze? Ako mu se nije svidjelo ono što govore, u dure. Onda neka zauzme isti stav i svakome ko podržava suvereni BiH kaže da odjebe, jer nam je pun kurac dušebrižnika iz svih krajeva svijeta.
Ako mu se ne sviđa odakle dolaze, e onda nek odjebe svakoga ko dolazi iz Srbije i Hrvatske pa da znamo na čemu smo. Ova politika po kojoj odbrusi Koštunici jer otvoreno hoće komad Bosne, a onda odbrusi Tadiću jer otvoreno neće komad Bosne je zbunjujuča. I neka, konačno, izbaci kakvu poimeničnu listu onih kojima je dozvoljeno da nas podržavaju, da se ko ne zaleti. Čedo Jovanović, pretpostavljam smije. A Josipović je, valjda, kolateralna šteta jer šta se on ima nalaziti, đe se prije on nalazio!?
nosara wrote: Komšić, za razliku od vas, ima za sobom izbore koje je dobio, a pred sobom nove, koje ce sigurno dobiti... Ima poziciju drzavnika koji se slusa i cija rijec nesto znaci... Da nije tako, niko se ne bi osvrnuo na ono sto je rekao...

Dodik, za razliku i od vas i od nas, ima za sobom izbore koje je dobio, a pred sobom nove, koje ce sigurno dobiti... Ima poziciju drzavnika koji se slusa i cija rijec nesto znaci... Da nije tako, niko se ne bi osvrnuo na ono sto je rekao...

Omiljeni pjesnik srpskih nacista je tom pogledu na svijet posvetio pjesmu "Ćeraćemo se!"

Sve u svemu, ja, građanin Bosne i Hercegovine pozdravljam ovu zajednčku izjavu predsjednika susjedne i komšijske države. Priznajem, bio sam malo zloban, i prvo što mi je palo na pamet dok sam ih gledao i slušao kako govore: "Podržavamo suverenost i cjelovitost Bosne i Hercegovine..." bilo je: "Crkni Mile!" ...a onda je Komšo Miletu dao poljubac života.
:lol:

Ti si, ipak, samo naivan... Cim uvidjas razliku izmedju dva milosevica, odnosno tadica i kostunice, sve mi je jasno...

Uz to, jos uvijek "pusis" krilaticu srpskih neoklero-nacionalista o suverenoj BiH...

Sta je to u covjeku pa voli da se saginje gorem od sebe, nikako da shvatim...

A sta, Mile popizdi svaki put kad milosevic III zagarantuje nedjeljivost, samostalnost i suverenost BiH...?
Jebote... :lol:
Corto Maltese

#275 Re: Komšić ima više glasova od Izetbegovića, Radončića i Harisa

Post by Corto Maltese »

nosara wrote:
Corto Maltese wrote:

:lol:

Ti si, ipak, samo naivan... Cim uvidjas razliku izmedju dva milosevica, odnosno tadica i kostunice, sve mi je jasno...

Uz to, jos uvijek "pusis" krilaticu srpskih neoklero-nacionalista o suverenoj BiH...

Sta je to u covjeku pa voli da se saginje gorem od sebe, nikako da shvatim...

A sta, Mile popizdi svaki put kad milosevic III zagarantuje nedjeljivost, samostalnost i suverenost BiH...?
Jebote... :lol:
Ja tebe nisam etiketirao kao naivnog ne- naivnog, pametnog, ne-pametnog i sl, nisam se bavio time kome i šta pušiš, i pred kime se saginješ. Pokušaj se držati teme, i na argumente odgovariti kontra-argumentima, a ne ocjenom moje ličnosti. Ako te zanima moja ličnost, postoji rubrika i za to.

I da, Mile je bio popizdio. Što ja kao građanin Bosne i Hercegovine, lijeve orijentacije, uvijek zlurado pozdravljam. Pretvaranje Komšića u Silajdžića ne pozdravljam.
Post Reply