ZOBS
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
aMeR_BH
#251 Re: ZOBS
Zna li neko kada je postavljen znak ogranicenja 60kmh kod Ekonomske skole?
Upucala me kamera na 69kmh pa sam mislio da se zalim
Upucala me kamera na 69kmh pa sam mislio da se zalim
-
aMeR_BH
#252 Re: ZOBS
Znak mi govori koliko je ogranicenje...
-
aMeR_BH
#253 Re: ZOBS
Lud i ponosan ako nemas odgovor na postavljeno pitanje i ako nisi spreman pomoci zamolio bih te da se vise ne javljas
Znak 60kmh stoji, kazna je nezakonski dosla na 69kmh i imam pravo zalbe.
Interesuje me samo kad je postavljen taj znak da "slucajno" ne bude da je postavljen nakon mog "prekrsaja"
Znak 60kmh stoji, kazna je nezakonski dosla na 69kmh i imam pravo zalbe.
Interesuje me samo kad je postavljen taj znak da "slucajno" ne bude da je postavljen nakon mog "prekrsaja"
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#254 Re: ZOBS
Ako je prošao 69 nakon postavljanja znaka 60 trebalo bi da se može žaliti jer je tolerancija 10 km/h. Eto raspitaj se u Logosoftu zašto 
-
aMeR_BH
#255 Re: ZOBS
Clan zakona mozes naci u ZOBS-u pod stavkom prekrsaji gdje stoji da ne postoji kazna za prekoracenje brzine manje od 10kmh. Hvala unaprijed svima na pomoci
-
aMeR_BH
#256 Re: ZOBS
Zato sam gore i napisao da sam nezakonski dobio kaznu i vjerovatno cu ici na sud
Zanima me samo kada je postavljen znak 60kmh?
Zanima me samo kada je postavljen znak 60kmh?
-
aMeR_BH
#257 Re: ZOBS
Bio je znak 40 ali je ukinut prije ovog dogadjaja.
Jedno vrijeme nije bilo znaka medjutim sada je postavljen ovaj od 60
Jedno vrijeme nije bilo znaka medjutim sada je postavljen ovaj od 60
- 1946
#258 Re: ZOBS
Što je Telibećirević mali poletio da drži moralnu pridiku i naletio na tanak led 
- ima´l_zime_Marinko
#259 Re: ZOBS
Zar nije kroz cijeli grad 50, bez obzira na znakove koje ne misle jos mijenjati , jer se nema novca za to
??
- 1946
#260 Re: ZOBS
Imaš brz internet pa potražiLud i ponosan wrote:Postavih ti neka pitanja maloprije... Cisto da ispitam koliko je taj led tanak.1946 wrote:Što je Telibećirević mali poletio da drži moralnu pridiku i naletio na tanak led
A imas ti neki problem, mislim osim tog u glavi?
A mislim da su glavne saobracajnice u gradu ostale na 60 km/h...
Evo ti natuknice: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 7#p4151107
Nemam ja problema, očito ti imaš problem jer si našao bez ikakvog osnova soliti pamet čovjeku koji je postavio regularno pitanje.
-
c0d14c
#261 Re: ZOBS
Vjerovatno zato sto hoces da das odgovor na pitanje koje nisi shvatio 
-
aMeR_BH
#262 Re: ZOBS
Znak je postavljen 29.11 a mene su uslikali par dana prije tako da nista od zalbe
-
KRUNCH
#263 Re: ZOBS
Nedavno sam polozio , stigli papiri , ja predao za vozacki i sada ko cekam da se ispece.
Imam papir da sam polozio i uplatnicu da sam uplatio i predao za vozcku.
Sada mene zanima mogu li u ovo narednih 7 dana dok mi ne dodje vozacka voziti s ovim papirima i ako mogu sta da stavim na P za broj vozacke (jedino konkretno imam serijski broj papira da sam polozio) ?
Sada mene zanima mogu li u ovo narednih 7 dana dok mi ne dodje vozacka voziti s ovim papirima i ako mogu sta da stavim na P za broj vozacke (jedino konkretno imam serijski broj papira da sam polozio) ?
- daxon
#264 Re: ZOBS
Ne možeš voziti bez vozačke, dakle, strpi se.
-
samo_ovaj_put
#265 Re: ZOBS
ovjeri taj papir o polozenom vozackom u opcini i mozes vozitiKRUNCH wrote:Nedavno sam polozio , stigli papiri , ja predao za vozacki i sada ko cekam da se ispece.
- kurty
#266 Re: ZOBS
ja kad sam polozio i 10tak dana dok vozacka nije bila gotova sam vozao sa papirom... rekao mi instruktor da moze... dva tri puta do Sarajeva, dva tri puta do Zenice...
Eh sad, nije me policija nigdje zaustavila, pa da znam kako stoje s tim stvari
-
KRUNCH
#267 Re: ZOBS
Hvala na informacijama , meni svakako treba samo 1-2 put dok ne dodje vozacka tako da cu papir sasobom i veselo niz magistralu.
- daxon
#268 Re: ZOBS
Pročitaj šta ti piše na obrascu VD2 koji imaš kod sebe i biti će ti jasno smiješ li voziti ili ne.
-
nino90
#269 Re: ZOBS
moze se voziti sa onom potvrdom ali samo u svom kantonu nista izvan, misilm da je takokurty wrote:ja kad sam polozio i 10tak dana dok vozacka nije bila gotova sam vozao sa papirom... rekao mi instruktor da moze... dva tri puta do Sarajeva, dva tri puta do Zenice...
- Travnički Noćni Šetač
#270 Re: ZOBS
Pravilnik o dimenzijama, ukupnoj masi i osovinskom opterećenju vozila, o uređajima i opremi koju moraju imati vozila i o osnovnim uvjetima koje moraju ispunjavati uređaji i oprema u saobraćaju na putevima:quasar wrote:A otkad je uze za slepanje obavezna oprema vozila?
Član 154
Putnička motorna vozila moraju imati uže,sajlu ili teleskopsku krutu vezu za vuču, dok vozila namijenjena za prevoz opasnih materija moraju imati polugu za vuču i pripadajući homologacijski dokument.
- Travnički Noćni Šetač
#271 Re: ZOBS
van Basten wrote:sumnjam da se ovo uopšte regulipe zakonom, ali ne znam gdje drugo da priupitam - kakav je stav prema dugim svjetlima na autoputu? Primjetio sam da dosta vozača iz suprotnog pravca ne gase duga kad mi idu u susret. Doduše, primjetio sam da mi to vrlo rijetko smeta.
ZOBS:
Član 93
(1) Za osvjetljavanje puta vozač voila na motorni pogon, u pravilu, upotrebljava duga svjetla.
(2) Vozač vozila na motorni pogon dužan je da upotrebljava kratka svjetla umjesto dugih svjetala: (1) prije mimoilaženja sa drugim vozilom na razdaljini s koje ocijeni da svjetlom svog vozila zasljepljuje vozača koji mu dolazi u susret, a pri mimoilaženju s drugim vozilom-kad vozač tog vozila upali kratka svjetla ili naizmjeničnim paljenjem i gašenjem svjetala upozorava da mu duga svjetla smetaju, a uvijek na razdaljini manjoj od 200 m"
- stochar
#272 Re: ZOBS
danas me drot u RS zaustavio, rutinska kontrola, i kaze: nemash 'P', za to ti je 40 maraka kazna. nisam bio raspolozen ni za sta, pa mu rekpo: dobro. otis'o on do auta, nesto provjerio, vratio vozacku i saobracajnu, i kaze: sretno. nije mi dao nikakav papir k'o sto ovi u KS daju onaj obrazac i uplatnicu (ako prihvatis odgovornost). moze li mi sad naknadno stic' kazna? i, je li to P uopste u novom zakonu (znam da smo raspravljali)? ili me mozda lik plashio da izvuce cvaju za kafu?
- stochar
#273 Re: ZOBS
@Lud i ponosan - hvalaLud i ponosan wrote:Ako ti nije dao papir (nalog) oprostio ti jestochar wrote:danas me drot u RS zaustavio, rutinska kontrola, i kaze: nemash 'P', za to ti je 40 maraka kazna. nisam bio raspolozen ni za sta, pa mu rekpo: dobro. otis'o on do auta, nesto provjerio, vratio vozacku i saobracajnu, i kaze: sretno. nije mi dao nikakav papir k'o sto ovi u KS daju onaj obrazac i uplatnicu (ako prihvatis odgovornost). moze li mi sad naknadno stic' kazna? i, je li to P uopste u novom zakonu (znam da smo raspravljali)? ili me mozda lik plashio da izvuce cvaju za kafu?Ista praksa je na nivou BiH, nema to veze sa entitetima/kantonima.
A mogao ti je pisati kaznu komotno
@cika drot - hv0la!
a, imam P fakat, samo ga nosim s unutrasnje strane na zadnjem staklu, pa spalo. kontam, ljudi citav zivot voze bez vozacke, a mene zaustave za svasta, jbg., nekome jednostavno krsenje zakona stoji, nekome ne.
-
c0d14c
#274 Re: ZOBS
sve zavisi kako na kojeg naletis meni eto u rs u kad su me zaustavili pisali 30 km za pojas i nece da ne pisu nist i bog jos im davao 30 km samo da ne moram ici placat ma kakvi pise i bog to kad sam krenuo na bjelasnicu a kad sam se vracao gore kod one stanice zaustave me opet ispisu papir i ubjedjuj se snjima da su mi vec pisali prije nekoliko sati da mi ne pisu i oni oprostise znaci sve zavisi od do
- stochar
#275 Re: ZOBS
ipak stigao prekrsajni nalog.stochar wrote:@Lud i ponosan - hvalaLud i ponosan wrote:Ako ti nije dao papir (nalog) oprostio ti jestochar wrote:danas me drot u RS zaustavio, rutinska kontrola, i kaze: nemash 'P', za to ti je 40 maraka kazna. nisam bio raspolozen ni za sta, pa mu rekpo: dobro. otis'o on do auta, nesto provjerio, vratio vozacku i saobracajnu, i kaze: sretno. nije mi dao nikakav papir k'o sto ovi u KS daju onaj obrazac i uplatnicu (ako prihvatis odgovornost). moze li mi sad naknadno stic' kazna? i, je li to P uopste u novom zakonu (znam da smo raspravljali)? ili me mozda lik plashio da izvuce cvaju za kafu?Ista praksa je na nivou BiH, nema to veze sa entitetima/kantonima.
A mogao ti je pisati kaznu komotno
@cika drot - hv0la!
a, imam P fakat, samo ga nosim s unutrasnje strane na zadnjem staklu, pa spalo. kontam, ljudi citav zivot voze bez vozacke, a mene zaustave za svasta, jbg., nekome jednostavno krsenje zakona stoji, nekome ne.
@lud i ponosan - jebi ga
@drot ljubisa - da bog da ti zetu za hadzdza trebalo...