Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post Reply
theTruePath

#251 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by theTruePath »

za SDA i Bakira

ili za savez za bolju buducnost

ili haris

joj nisam siguran nikako :( :D
Suti i trpi

#252 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Suti i trpi »

theTruePath wrote:za SDA i Bakira

ili haris

Odluku donesi sa malom igricom 'eci peci pec' :mrgreen: . Koga god izaberes neces puno pogrjesiti :mrgreen: .
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#253 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Chmoljo »

Suti i trpi wrote:

ili haris

Odluku donesi sa malom igricom 'eci peci pec' :mrgreen: . Koga god izaberes neces puno pogrjesiti :mrgreen: .
koga god izabere od ovih sigurno je da će ostati u Švedskoj još 4 godine :oops:
bego007

#254 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by bego007 »

necu glasati, i ja da sam na vlasti i ja bi krao, sve su to lopovi
Chmoljo

#255 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Chmoljo »

bego007 wrote:necu glasati, i ja da sam na vlasti i ja bi krao, sve su to lopovi
misliš, svi smo lopovi. to si htio reći?
bego007

#256 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by bego007 »

Chmoljo wrote:
bego007 wrote:necu glasati, i ja da sam na vlasti i ja bi krao, sve su to lopovi
misliš, svi smo lopovi. to si htio reći?
nisam na vlasti, tako da nisam lopov :)
johnny_blazze

#257 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by johnny_blazze »

mah samo crveni SDP
Chmoljo

#258 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Chmoljo »

bego007 wrote:
nisam na vlasti, tako da nisam lopov :)
bitan je nijjet. pusti sad slovo zakona.
theTruePath

#259 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by theTruePath »

Chmoljo wrote:
Suti i trpi wrote:

ili haris

koga god izabere od ovih sigurno je da će ostati u Švedskoj još 4 godine :oops:
sto si ti tako opsjednut mjestom mog trenutnog boravka? al na svakoj temi
minjonja

#260 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by minjonja »

ja cu glasat za onog ko ce ukinuti dijaspori mogucnost glasanja. haj dobro kad je rat, to je vanredno stanje, ali inace nema nikakvog smisla ako ne zivis u jednoj drzavi da smijes da glasas iako imas drzavljanstvo. potpuno razumijem chmolju ako je iznerviran zbog toga jer i mene nervira sto mi vlast biraju oni koji nece osjetiti posljedice.
Margita81

#261 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Margita81 »

minjonja wrote:ja cu glasat za onog ko ce ukinuti dijaspori mogucnost glasanja. haj dobro kad je rat, to je vanredno stanje, ali inace nema nikakvog smisla ako ne zivis u jednoj drzavi da smijes da glasas iako imas drzavljanstvo. potpuno razumijem chmolju ako je iznerviran zbog toga jer i mene nervira sto mi vlast biraju oni koji nece osjetiti posljedice.

:thumbup:
shkembe

#262 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by shkembe »

poslije 20 godina tlacenja naroda moras biti malouman i reci da ces glasad za SDA,SBIH,HDZ,SDS i SNSD!
ja cu glasat za Komsica i SDP na svim nivoima!
BiH-x

#263 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by BiH-x »

SBIH ili SDP, nisam se jos odlucio.
shkembe

#264 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by shkembe »

BiH-x wrote:SBIH ili SDP, nisam se jos odlucio.
jarane ako ti nevidis razliku izmedju BAHTICA morona iz stranke za bih i Denisa Becirevica iz SDP-a onda slobodno glasaj za SBIH i imat ces mrak ponovo naredne cetri godine!
Bosnolog

#265 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Bosnolog »

forza milan wrote:za Bakira i SDA 4ever!

Jos kada bi nam znao objasniti cime su to zasluzili da nas vode dalju u dublju bijedu i propast,......

:roll: :roll: :roll:

Nikada sa njima na zelenu granu,.najveca nesreca Bosnajka je ta sekta minderasa a posebno nakon rata na celu sa Tihicem i stranackom mafijaskom vrhuskom sto izgradise svoje begovate i agovate na krvlju najboljih bosansko bosnjackih sinova koje zaboravise i zapostavise a babin sim princ mucavi je sef bosnjacko mafijaskog podzemlja skupa sa Sajom.

Crno se Bosni i Bosnajcima pise sa nesposobnim babinim sinom koji se kiti ocevim perjem i uziva u minderu zastekane donatorske i krimoprivatizacije je put u dublju bijedu i ponizenje osim za povlastene stranacke age i begove koji su od svog naroda napravili raju gdje se jedino cijene podobni i poslusni a stranacko budzetski sisavci zagarantovana glasacka baza,...

Za njih ce glasati oni koji su imali do sada debele koristi, neupuceno neosvijesceni,odnosno naivno neuki,......Glas njima je glas protiv BiH i vlastite buducnosti,.....U toj stranci ima i dobronamjernih ljudi ali najvise korumpiranih nesposobnjakovica,klimoglavaca i stranackih poslusnika,.........

Tihic je najbolje olicje iste,on ne zna da li je posao ili je dosao,....On se svo vrijeme mandata bavio iskljucivo sobom i strankom,prvo je dove poslusnike da na posljednjem Kongresu stranke dobije jos jedan cetverogodisnji mandat,potom je sve uradio kao sef najvece BH stranke da mu Milokrad preuzme sve poluge drzavne vlasti i za to biva ismijan nakon prudske navlakuse,postavljao i smjenjivao krimopremijere(brankovic) kao i ministre kojima je IQ manji od broja njihovih cipela(ministar nesigurnosti Ahmetovic) i drugi,.Sve godine vlasti zabijao noz u leda koalicionom partneru a Harisovu glavu nudio Dodiku kao i Ganica Srbiji za koju je radio i radi sve godine,SDA je Srpska Drzavna Agencija.....Samo neprijatelj Bosne moze glasati protiv sebe i svoje buducnosti,.........
Bosnolog

#266 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Bosnolog »

Glasas za licnosti koji su vrijedni glasa a stranka SDP je stranka buducnosti koja ce dobiti u Oktobru mnogo vise glasova i bilo je vrijeme,ali i Dudakovic zasluzuje glas,kao i Komsica ali i Silajdzic, :mrgreen:,.......

Treba glasati za sposobne pojedince iz stranaka to jest vizionare od lokalnog nivoa ka gore,obadvije su probosanske stranke i ne treba glasati iskljucivo za jednu stranku vec sposobne i one koji zasluzuju da budu na kandidatskoj listi,.....Bahtic i slicni njemu su sramota i korov SBiH stranke koje je trebala izbaciti nakon bahatog odnosa prema novinarima ili ukoriti i poslati u penziju nesposobne poput Safeta Halilovica i slicne te umjesto njih dovesti,mlade i obrazovane vizionare,......

Ove izbore ce dobiti one stranke koje dobiju glasovi neodlucnih,novoglasajuce kao i ona stranka kojoa dobije ogroman broj glasaca koji ce napusti dosadasnju razocaranu SDA stranku,.....
Vrteska

#267 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Vrteska »

minjonja wrote:ja cu glasat za onog ko ce ukinuti dijaspori mogucnost glasanja. haj dobro kad je rat, to je vanredno stanje, ali inace nema nikakvog smisla ako ne zivis u jednoj drzavi da smijes da glasas iako imas drzavljanstvo. potpuno razumijem chmolju ako je iznerviran zbog toga jer i mene nervira sto mi vlast biraju oni koji nece osjetiti posljedice.
Potpuno se slažem!
ira.m

#268 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by ira.m »

.
Last edited by ira.m on 03/10/2011 08:05, edited 1 time in total.
Chmoljo

#269 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Chmoljo »

theTruePath wrote:
zato što ja svaki dan gledam po dvadesetak ljudi okupljenih pred zgradom Vlade FBiH kako žele nešto na što itekako imaju prava, ali neće nikad dobiti... jer je većina križala te tvoje favorite.

ali briga tebe... bitno je da je Bošnjak... nije bitno što je lopov. naš je. elhamdulilah.

i nisam opsjednut, samo ne podnosim pametovanje na daljinu. sjećam se jednog genijalnog Seinfeldovog stand up-a u kojem opisuje jednog muškarca koji skupi svoj alat i počne kuckati nešto ispred svoje kuće. uradi sam, poslovi.

ubrzo, stvori se tu nekoliko radoznalih glava, muških naravno, koji oblijeću oko zaposlenog i pokušavaju biti mudri: "Francuski ključ, dobra stvar."..."Ja bih to ovako..." i još sijaset, nebitnih i nadasve glupih izjava, pitanja i tvrdnji. i sve se završava na tome. na oblijetanju i pametovanju. budi ubijeđen da niko neće prići da pomogne...

na to me podsjeća pametovanje ljudi sa stalnim adresama na Zapadu u vezi dnevne politike...

@minjonja, da ne budem pogrešno protumačen, nisam ja za oduzimanje prava glasa ljudima iz dijaspore. iz jednostavnog razloga: toliko ih je malo da ne bi mogli izabrati predsjednika moje mjesne zajednice. možda i bi... jedva.

ono zbog čega sam ovako maliciozno prokomentarisao post prethodnika jeste vezano i za njegove stavove, koji su identični onoj analogiji sa radnikom i komšijama. umjesto da se "nagleda svijeta" kad već im priliku hvala Bogu, čovjek ima stavove a la Gluha Bukovica... :roll: i onda se pita: što ja spomenem gdje se nalazi :-) mislim da se na ovom forumu vrednuju još neke stvari osim svakog posta pojedinačno...
smoki_choko

#270 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by smoki_choko »

izaso jednom na izbore, i to prosle 2006. glaso i vidim da sam se zaje*o. nista se nije promjenilo samo stvari otisle na gore. (ovo gore mislim dole). od tad sam odlucio da je grehota glasati za sve moguce ponudjene kandidate pa reko da ne grijesim dusu
essex

#271 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by essex »

koga? ko ima u ovom nakaradnom sistemu da moze da nesto promjeni kada svaka pozitivna prica ce se zavrsiti hapsenjem jer svi koji su uplatili za izbore su potpisali da prihvataju daytonsko uredjenje...i sta se moze pozitivno rijesiti u tome zadatom okviru? samo slucaj krvavih49 jer je sistem i postavljen da stiti bas taj oteti vilajet...
Suti i trpi

#272 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Suti i trpi »

Bosnolog wrote:
Glasas za licnosti koji su vrijedni glasa a stranka SDP je stranka buducnosti koja ce dobiti u Oktobru mnogo vise glasova i bilo je vrijeme,ali i Dudakovic zasluzuje glas,kao i Komsica ali i Silajdzic, :mrgreen:,.......

Treba glasati za sposobne pojedince iz stranaka to jest vizionare od lokalnog nivoa ka gore,obadvije su probosanske stranke i ne treba glasati iskljucivo za jednu stranku vec sposobne i one koji zasluzuju da budu na kandidatskoj listi,.....Bahtic i slicni njemu su sramota i korov SBiH stranke koje je trebala izbaciti nakon bahatog odnosa prema novinarima ili ukoriti i poslati u penziju nesposobne poput Safeta Halilovica i slicne te umjesto njih dovesti,mlade i obrazovane vizionare,......

Ove izbore ce dobiti one stranke koje dobiju glasovi neodlucnih,novoglasajuce kao i ona stranka kojoa dobije ogroman broj glasaca koji ce napusti dosadasnju razocaranu SDA stranku,.....
Dovoljna je Haretu bila jedna letva preko glave...

Image

Image

Image

Image

Ovo su glavni ljudi u SzBiH, OVO JE SzBiH. Svaka cast onome ko ovakvim ljudima ukaze priliku :run: ...

Ubjedjen sam da ce SzBiH na ovim izborima dozivit fijasko. Nece im pomoci ni novosnovana TV1. E sad, poznavajuci njihovo lesinarstvo, ne bi me cudilo da se opet nekako uvuku po vlast i pocopaju sve sto vrijedi u ovoj drzavi.

SDA ce takodje doziviti fiasko u gradovima, jer se da naslutiti da su 'emancipovani krkani' u gradovima konacno shvatili i kakvi se ROHANIMA radi. To u SDA vrlo dobro znaju, tako da sam siguran da ce animirati ruralna podrucja i na kraju vjerovatno biti stranka bez koje se nece moci formirat vlast :( .
minjonja

#273 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by minjonja »

Chmoljo wrote:
theTruePath wrote:
zato što ja svaki dan gledam po dvadesetak ljudi okupljenih pred zgradom Vlade FBiH kako žele nešto na što itekako imaju prava, ali neće nikad dobiti... jer je većina križala te tvoje favorite.

ali briga tebe... bitno je da je Bošnjak... nije bitno što je lopov. naš je. elhamdulilah.

i nisam opsjednut, samo ne podnosim pametovanje na daljinu. sjećam se jednog genijalnog Seinfeldovog stand up-a u kojem opisuje jednog muškarca koji skupi svoj alat i počne kuckati nešto ispred svoje kuće. uradi sam, poslovi.

ubrzo, stvori se tu nekoliko radoznalih glava, muških naravno, koji oblijeću oko zaposlenog i pokušavaju biti mudri: "Francuski ključ, dobra stvar."..."Ja bih to ovako..." i još sijaset, nebitnih i nadasve glupih izjava, pitanja i tvrdnji. i sve se završava na tome. na oblijetanju i pametovanju. budi ubijeđen da niko neće prići da pomogne...

na to me podsjeća pametovanje ljudi sa stalnim adresama na Zapadu u vezi dnevne politike...

@minjonja, da ne budem pogrešno protumačen, nisam ja za oduzimanje prava glasa ljudima iz dijaspore. iz jednostavnog razloga: toliko ih je malo da ne bi mogli izabrati predsjednika moje mjesne zajednice. možda i bi... jedva.

ono zbog čega sam ovako maliciozno prokomentarisao post prethodnika jeste vezano i za njegove stavove, koji su identični onoj analogiji sa radnikom i komšijama. umjesto da se "nagleda svijeta" kad već im priliku hvala Bogu, čovjek ima stavove a la Gluha Bukovica... :roll: i onda se pita: što ja spomenem gdje se nalazi :-) mislim da se na ovom forumu vrednuju još neke stvari osim svakog posta pojedinačno...
eh, jbg sad chmoljo, ja osjetim neke dvostruke arsine u tvom postu... naravno da on, i ne samo on nego svi ostali, nece glasati za onoga za kog oni misle da je lopov. oni misle da je to gradjanska duznost glasati za njih jer ce donijeti dobro narodu i drzavi, kao i svaki normalni glasac. ali imam osjecaj da je on clan tvoje stranke, onda ti ne bi imao nista protiv jer on time cini dobru stvar - glasa za one koji ce donijeti dobro drzavi (po tvom misljenju). ne moze se ici po principu nadrealista da dijaspora ne glasa, nego da dijaspora malo glasa... ja sam te tako razumjela, izvini ako sam pogrijesila. zato sam protiv mogucnosti glasanja dijaspore. neka oni kreiraju vlast onda kad ovdje opet budu prijavljeni, kad djecu salju trolom u skolu i ne znaju hoce li se vratiti citavo kuci, kad bude radio u firmi gdje plata kasni mjesecima a sef na privatnoj jahti na havajima.

bas me zanima zna li se koliko dijaspore glasa? koliko posto i koliki je to broj?
Bosnolog

#274 Re: ..Prvi put ću izaći na izbore i glasat ću za...

Post by Bosnolog »

Suti i trpi wrote:
Bosnolog wrote:

Dovoljna je Haretu bila jedna letva preko glave...

Image

Image

Image

Image

Ovo su glavni ljudi u SzBiH, OVO JE SzBiH. Svaka cast onome ko ovakvim ljudima ukaze priliku :run: ...

Ubjedjen sam da ce SzBiH na ovim izborima dozivit fijasko. Nece im pomoci ni novosnovana TV1. E sad, poznavajuci njihovo lesinarstvo, ne bi me cudilo da se opet nekako uvuku po vlast i pocopaju sve sto vrijedi u ovoj drzavi.

SDA ce takodje doziviti fiasko u gradovima, jer se da naslutiti da su 'emancipovani krkani' u gradovima konacno shvatili i kakvi se ROHANIMA radi. To u SDA vrlo dobro znaju, tako da sam siguran da ce animirati ruralna podrucja i na kraju vjerovatno biti stranka bez koje se nece moci formirat vlast :( .
Kako si zaboravio dodati i ministricu obrazovanja, Image :mrgreen: ......Slazem se da imaju kadrova zbog kojih ce izgubiti dosta cestitih glasaca,......Haris je odlican general ali sa losim generalstabom,....Zato je Dudakovic najbolje pojacanje koji ce donijeti dobrih glasova i ojacati generalstab ;-) ,.....Tebi je glavna meta kao i ocu nacie Silajdzic jer je cilj osvete za pomrsene plnove velikosrbima odbranivsi Bosnu a i Ganica dovede u Sarajevo te nastavlja dalje da mrsi dovrsetak istih a ovi ti samo sluze da ga lakse satanujes.Treba pripremiti advokatski tim da se pokrene proces revizije tuzbe protiv mjacice Srbije ;-) .....Ima Dodik da poveca satanicku premiju u obliku bonusa i odlicja ako se uspije u zdruzenosaveznickostranackoj satanickoj misiji zvana BiH,........ :mrgreen:
Post Reply