ili za savez za bolju buducnost
ili haris
joj nisam siguran nikako
Odluku donesi sa malom igricom 'eci peci pec'theTruePath wrote:za SDA i Bakira
ili haris
joj nisam siguran nikako![]()
koga god izabere od ovih sigurno je da će ostati u Švedskoj još 4 godineSuti i trpi wrote:Odluku donesi sa malom igricom 'eci peci pec'theTruePath wrote:za SDA i Bakira
ili haris
. Koga god izaberes neces puno pogrjesiti
.
misliš, svi smo lopovi. to si htio reći?bego007 wrote:necu glasati, i ja da sam na vlasti i ja bi krao, sve su to lopovi
nisam na vlasti, tako da nisam lopovChmoljo wrote:misliš, svi smo lopovi. to si htio reći?bego007 wrote:necu glasati, i ja da sam na vlasti i ja bi krao, sve su to lopovi
bitan je nijjet. pusti sad slovo zakona.bego007 wrote:
nisam na vlasti, tako da nisam lopov
sto si ti tako opsjednut mjestom mog trenutnog boravka? al na svakoj temiChmoljo wrote:koga god izabere od ovih sigurno je da će ostati u Švedskoj još 4 godineSuti i trpi wrote:Odluku donesi sa malom igricom 'eci peci pec'theTruePath wrote:za SDA i Bakira
ili haris
. Koga god izaberes neces puno pogrjesiti
.
minjonja wrote:ja cu glasat za onog ko ce ukinuti dijaspori mogucnost glasanja. haj dobro kad je rat, to je vanredno stanje, ali inace nema nikakvog smisla ako ne zivis u jednoj drzavi da smijes da glasas iako imas drzavljanstvo. potpuno razumijem chmolju ako je iznerviran zbog toga jer i mene nervira sto mi vlast biraju oni koji nece osjetiti posljedice.
jarane ako ti nevidis razliku izmedju BAHTICA morona iz stranke za bih i Denisa Becirevica iz SDP-a onda slobodno glasaj za SBIH i imat ces mrak ponovo naredne cetri godine!BiH-x wrote:SBIH ili SDP, nisam se jos odlucio.
forza milan wrote:za Bakira i SDA 4ever!
Glasas za licnosti koji su vrijedni glasa a stranka SDP je stranka buducnosti koja ce dobiti u Oktobru mnogo vise glasova i bilo je vrijeme,ali i Dudakovic zasluzuje glas,kao i Komsica ali i Silajdzic,BiH-x wrote:SBIH ili SDP, nisam se jos odlucio.
Potpuno se slažem!minjonja wrote:ja cu glasat za onog ko ce ukinuti dijaspori mogucnost glasanja. haj dobro kad je rat, to je vanredno stanje, ali inace nema nikakvog smisla ako ne zivis u jednoj drzavi da smijes da glasas iako imas drzavljanstvo. potpuno razumijem chmolju ako je iznerviran zbog toga jer i mene nervira sto mi vlast biraju oni koji nece osjetiti posljedice.
zato što ja svaki dan gledam po dvadesetak ljudi okupljenih pred zgradom Vlade FBiH kako žele nešto na što itekako imaju prava, ali neće nikad dobiti... jer je većina križala te tvoje favorite.theTruePath wrote:
sto si ti tako opsjednut mjestom mog trenutnog boravka? al na svakoj temi
Dovoljna je Haretu bila jedna letva preko glave...Bosnolog wrote:Glasas za licnosti koji su vrijedni glasa a stranka SDP je stranka buducnosti koja ce dobiti u Oktobru mnogo vise glasova i bilo je vrijeme,ali i Dudakovic zasluzuje glas,kao i Komsica ali i Silajdzic,BiH-x wrote:SBIH ili SDP, nisam se jos odlucio.,.......
Treba glasati za sposobne pojedince iz stranaka to jest vizionare od lokalnog nivoa ka gore,obadvije su probosanske stranke i ne treba glasati iskljucivo za jednu stranku vec sposobne i one koji zasluzuju da budu na kandidatskoj listi,.....Bahtic i slicni njemu su sramota i korov SBiH stranke koje je trebala izbaciti nakon bahatog odnosa prema novinarima ili ukoriti i poslati u penziju nesposobne poput Safeta Halilovica i slicne te umjesto njih dovesti,mlade i obrazovane vizionare,......
Ove izbore ce dobiti one stranke koje dobiju glasovi neodlucnih,novoglasajuce kao i ona stranka kojoa dobije ogroman broj glasaca koji ce napusti dosadasnju razocaranu SDA stranku,.....

eh, jbg sad chmoljo, ja osjetim neke dvostruke arsine u tvom postu... naravno da on, i ne samo on nego svi ostali, nece glasati za onoga za kog oni misle da je lopov. oni misle da je to gradjanska duznost glasati za njih jer ce donijeti dobro narodu i drzavi, kao i svaki normalni glasac. ali imam osjecaj da je on clan tvoje stranke, onda ti ne bi imao nista protiv jer on time cini dobru stvar - glasa za one koji ce donijeti dobro drzavi (po tvom misljenju). ne moze se ici po principu nadrealista da dijaspora ne glasa, nego da dijaspora malo glasa... ja sam te tako razumjela, izvini ako sam pogrijesila. zato sam protiv mogucnosti glasanja dijaspore. neka oni kreiraju vlast onda kad ovdje opet budu prijavljeni, kad djecu salju trolom u skolu i ne znaju hoce li se vratiti citavo kuci, kad bude radio u firmi gdje plata kasni mjesecima a sef na privatnoj jahti na havajima.Chmoljo wrote:zato što ja svaki dan gledam po dvadesetak ljudi okupljenih pred zgradom Vlade FBiH kako žele nešto na što itekako imaju prava, ali neće nikad dobiti... jer je većina križala te tvoje favorite.theTruePath wrote:
sto si ti tako opsjednut mjestom mog trenutnog boravka? al na svakoj temi
ali briga tebe... bitno je da je Bošnjak... nije bitno što je lopov. naš je. elhamdulilah.
i nisam opsjednut, samo ne podnosim pametovanje na daljinu. sjećam se jednog genijalnog Seinfeldovog stand up-a u kojem opisuje jednog muškarca koji skupi svoj alat i počne kuckati nešto ispred svoje kuće. uradi sam, poslovi.
ubrzo, stvori se tu nekoliko radoznalih glava, muških naravno, koji oblijeću oko zaposlenog i pokušavaju biti mudri: "Francuski ključ, dobra stvar."..."Ja bih to ovako..." i još sijaset, nebitnih i nadasve glupih izjava, pitanja i tvrdnji. i sve se završava na tome. na oblijetanju i pametovanju. budi ubijeđen da niko neće prići da pomogne...
na to me podsjeća pametovanje ljudi sa stalnim adresama na Zapadu u vezi dnevne politike...
@minjonja, da ne budem pogrešno protumačen, nisam ja za oduzimanje prava glasa ljudima iz dijaspore. iz jednostavnog razloga: toliko ih je malo da ne bi mogli izabrati predsjednika moje mjesne zajednice. možda i bi... jedva.
ono zbog čega sam ovako maliciozno prokomentarisao post prethodnika jeste vezano i za njegove stavove, koji su identični onoj analogiji sa radnikom i komšijama. umjesto da se "nagleda svijeta" kad već im priliku hvala Bogu, čovjek ima stavove a la Gluha Bukovica...i onda se pita: što ja spomenem gdje se nalazi
mislim da se na ovom forumu vrednuju još neke stvari osim svakog posta pojedinačno...
Kako si zaboravio dodati i ministricu obrazovanja,Suti i trpi wrote:Dovoljna je Haretu bila jedna letva preko glave...Bosnolog wrote:Glasas za licnosti koji su vrijedni glasa a stranka SDP je stranka buducnosti koja ce dobiti u Oktobru mnogo vise glasova i bilo je vrijeme,ali i Dudakovic zasluzuje glas,kao i Komsica ali i Silajdzic,BiH-x wrote:SBIH ili SDP, nisam se jos odlucio.,.......
Treba glasati za sposobne pojedince iz stranaka to jest vizionare od lokalnog nivoa ka gore,obadvije su probosanske stranke i ne treba glasati iskljucivo za jednu stranku vec sposobne i one koji zasluzuju da budu na kandidatskoj listi,.....Bahtic i slicni njemu su sramota i korov SBiH stranke koje je trebala izbaciti nakon bahatog odnosa prema novinarima ili ukoriti i poslati u penziju nesposobne poput Safeta Halilovica i slicne te umjesto njih dovesti,mlade i obrazovane vizionare,......
Ove izbore ce dobiti one stranke koje dobiju glasovi neodlucnih,novoglasajuce kao i ona stranka kojoa dobije ogroman broj glasaca koji ce napusti dosadasnju razocaranu SDA stranku,.....
Ovo su glavni ljudi u SzBiH, OVO JE SzBiH. Svaka cast onome ko ovakvim ljudima ukaze priliku...
Ubjedjen sam da ce SzBiH na ovim izborima dozivit fijasko. Nece im pomoci ni novosnovana TV1. E sad, poznavajuci njihovo lesinarstvo, ne bi me cudilo da se opet nekako uvuku po vlast i pocopaju sve sto vrijedi u ovoj drzavi.
SDA ce takodje doziviti fiasko u gradovima, jer se da naslutiti da su 'emancipovani krkani' u gradovima konacno shvatili i kakvi se ROHANIMA radi. To u SDA vrlo dobro znaju, tako da sam siguran da ce animirati ruralna podrucja i na kraju vjerovatno biti stranka bez koje se nece moci formirat vlast.