Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
matematicar_teski

#251 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by matematicar_teski »

alternativni wrote:Vidi, proradio sa-x :D
_Reds_ wrote:Pa namjerno sam izostavio, jer to nisu znanosti, nego umjetnosti, tamo je potreban dar, i njih je tesko mjeriti. Slicno je i sa fakultetom sporta, i tamo je da si ne znam ni ja kako pametan, ako si fizicki trutav neces, ne ide.
E pa dijelom i za drustvene nauke treba talenta. Ne moze svako napamet nauciti Rimsko pravo. Ja bih svaki pasus ispricao svojim rijecima, a tako nece da moze. :D A kakav je tek talenat potreban da pravis svjedoka budalom... ("Koji od vas dvojice je prezivio? Jeste li bili prisutni kad su vas slikali?") e to je nauka!
Ne znam da li sad na PMF-u predaje profesor Arslanagić, meni je čovjek držao neke casove matematike dok sam bio jos srednjoskolac, i bio je strasan profesor.
Otisao u penziju prosle godine. Mislim da su njegove predmete preuzeli prof. Pepic i prof. Udovicic (obojica odlicni, da ne bude da samo kritikujem odsjek :D )
druzi profesor A. na farmaciji,inace moj dobar jaran
Ductus Holedocus

#252 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Ductus Holedocus »

atko wrote:@_Reds_ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
znaci placemmmm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sta ti studiras majke ti ??? ... 1000% je nesto iz 2.1 :D :lol: :lol:

i iz koje elitne gimnazije dolazis ? :lol:
covjek je inzinjer,koliko sam upucena
convict

#253 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by convict »

Šta uopšte znači težak fakultet?

Neko kome leži matematika i fizika lakše će završiti ETF nego npr. književnost.

I zašto se ljudi vole hvaliti "težinom" fakulteta. Je li to strožiji kriterij garant kvalitete i znanja? Koliko su program i predavanja naših "teških" fakulteta usklađeni sa vodećim evropskim fakultetima?
SemPer_fi

#254 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by SemPer_fi »

Meni licno FIT(Fakultet informacijskih tehnologija) !
atko

#255 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by atko »

convict wrote:Šta uopšte znači težak fakultet?

Neko kome leži matematika i fizika lakše će završiti ETF nego npr. književnost.

I zašto se ljudi vole hvaliti "težinom" fakulteta. Je li to strožiji kriterij garant kvalitete i znanja? Koliko su program i predavanja naših "teških" fakulteta usklađeni sa vodećim evropskim fakultetima?
:thumbup:

pojedini bi ovdje oznacavali trakicama na rukavu na niza i visa bica prem tezini koju oni definisu svojim snobovskim kompleksima :-)
_Reds_

#256 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by _Reds_ »

atko wrote:@_Reds_ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
znaci placemmmm :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sta ti studiras majke ti ??? ... 1000% je nesto iz 2.1 :D :lol: :lol:

i iz koje elitne gimnazije dolazis ? :lol:
Ne studiram, zavrsio sam, i nisma iz 2.1, jer me to nije privlacilo. To je moje misljenje, ti mozes imati svoje, i bujrum iznesi ga.
atko

#257 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by atko »

iznesoh misljenjejos na prvoj stranici teme ... imal sanse da se slazemo bar 30% :D
atko wrote:Pa nemoze se bas tako poredati 1,2,3 ... koji je zajednicki parametar a da je pri tom i mjerljiv izmedju npr medicine, tehnickih fakulteta, drustvenih, scenskih-umjetnickih ... ???

Medicina recimo je obimna, i radis sa ljudskim zivotima i samim tim je nekako previse gurnuta na prvo mjesto, a sta je sa veterinom ... isto je sve manje vise, cak i teze, medicina uci o covjeku a veterina o svim ostalim zivotinjama ??? Al znas kad operises cuku ili osjemenjujes kravu to je nevazno i ako "pacijenti" krepaju ... a kad se radi o nasim guzicama to podize nivo medicini ... iskreno ... razaocaravajuce plitki ljudi u 80% slucajeva ...

Masinstvo/ETF/Gradjevina/PMF (par smjerova) u 5 deka, zavisno od smjera i od ludjaka koji te zakaci na nekom predmetu :D , studiro sam na jednom od pomenutih pa necu vise nista reci zbog objektivnosti ;) :D

Drustveni fax-ovi ... cast za par smjerova na par fakulteta ostalo bi ja pod kljuc ...

Art-faxovi ... zasebna prica, nesto drugacije sasvim od ostalih ... ove gore pomenute ubleghaske bih pozatvaro a lovu bi preusmjerio na ove art-ovske ;) :D
_Reds_

#258 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by _Reds_ »

atko wrote:iznesoh misljenjejos na prvoj stranici teme ... imal sanse da se slazemo bar 30% :D
atko wrote:Pa nemoze se bas tako poredati 1,2,3 ... koji je zajednicki parametar a da je pri tom i mjerljiv izmedju npr medicine, tehnickih fakulteta, drustvenih, scenskih-umjetnickih ... ???

Medicina recimo je obimna, i radis sa ljudskim zivotima i samim tim je nekako previse gurnuta na prvo mjesto, a sta je sa veterinom ... isto je sve manje vise, cak i teze, medicina uci o covjeku a veterina o svim ostalim zivotinjama ??? Al znas kad operises cuku ili osjemenjujes kravu to je nevazno i ako "pacijenti" krepaju ... a kad se radi o nasim guzicama to podize nivo medicini ... iskreno ... razaocaravajuce plitki ljudi u 80% slucajeva ...

Masinstvo/ETF/Gradjevina/PMF (par smjerova) u 5 deka, zavisno od smjera i od ludjaka koji te zakaci na nekom predmetu :D , studiro sam na jednom od pomenutih pa necu vise nista reci zbog objektivnosti ;) :D

Drustveni fax-ovi ... cast za par smjerova na par fakulteta ostalo bi ja pod kljuc ...

Art-faxovi ... zasebna prica, nesto drugacije sasvim od ostalih ... ove gore pomenute ubleghaske bih pozatvaro a lovu bi preusmjerio na ove art-ovske ;) :D
Slazemo se bi prilicno. Ja sma vec negdje rekao da bi bilo nabolje neke staviti u neku Klasu A, ja govorim o fakultetima u Sarajevu.

Sorry ali po meni PMF ne ide u tu klasu, stim da bi jedino matematika mogla biti kandidat za prijem.
Kao sto si ti studiroa na nekim od pomenutih i ja sam, ali sam neke stvario ispred, jer ih jednostavnom smatram koliko toliko tezim.

I U Sarajevu od kad postoji univerzitet, znalo se u narodu za lakse i teze fakultete, neka naprave kakvu anketu na ulici, rezulatati ce biti isti, medicinski i tehnicki fakulteti gore, pa onda ostali.
p206

#259 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by p206 »

_Reds_ wrote:Pogresno postavljate teze.

Ne moze se teza postaviti ni tako da se gleda broj upisanih i broj diplomiranih.

Treba pogledati koje fakultete upisuju najbiolji ucenici iz srednjih skola.

Definitivno da ETF upisu prosjecno najbolji studenti (po ocjenama iz srednje skole)...
I ti pogrešno postavljaš tezu... evo ja završio gimnaziju u Kalinoviku sa svim peticama i upišem neki zaebani fakultet i budem drugi na listi, odmah iza dekanovog rođaka. :)

Jednom sam prisutvovao žučnoj raspravi nekoliko jarana čiji je fax teži... reko ličite mi na likove iz filma American psycho
Image
SemPer_fi

#260 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by SemPer_fi »

@alternativni heheh ispada reklama , ali nisam imao tu namjeru , dosta raje konta ako je fakultet u Mostaru da on manje vrijedi od fakulteta u Sarajevu ,a nije tako ima dosta jarana po Sarajevu na raznim fakultetima i kako vidim kod nas na Fitu je sve bolje organizovano i uvijek imas informacije iz prve ruke, a brate tezina ovo programiranje ubi danima nemam sna zbog njeg :)
pirmin

#261 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by pirmin »

1. Tehnicki - da ih ne nabrajam
2. Medicina
.
.
.
.
.
.
.
14.Ekonomija
.
.
.
.
.
.
78. Ostali neka se dogovore, svejedno je

8-)
bez_ideje

#262 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by bez_ideje »

Dje si cuske realisto
duh_sa_sjekirom

#263 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by duh_sa_sjekirom »

_Reds_ wrote: To sam razdvojio, jer studij EE n ETF-u realno je laksi od nekih drugih tehnickih fakulteta (bar ovaj bolonjski). Na ETF-u je prva godina ista za sve, ostalo svako svoje fura. I godisnje zavrsi pod 30tak prosjecno na 4 smjera. Ovo gore je moje misljenje, taj poredak, a cinjenica je da ETF upisu realno najbolji sredonjoskolci (prosjecno).

Poljoprivredni je jedno 4. 5. sa kraja, od gore pobrojanih.

Student AE nisam, niti sam bio.

I par praznih, jer su ovi gore klasa A, a PMF je realno u klasi B. Doduše moža bi se i trebalo radvojiti odsjeci, pa bi mozda matematika sa PMF usla u A-, a geografija bi otisla u B- ili C.
Čuj ovog, MOŽDA bi matematika trebala ulaziti u klasu A... :-)
Jesi li ikada studirao Matematiku?
Šta znači "klasa A" i koje kriterije treba ispuniti neki fax da bi ušao u tvoju "klasu A"?
Koji je predmet fundament svih tehničkih nauka, pa tako i elektrotehnike?
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#264 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by ladyblue18 »

bez_ideje wrote:Dje si cuske realisto
Fakat :mrgreen:
MADMalice

#265 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by MADMalice »

Ja mislim da od arhitekture trenutno u Sarajevu nema goreg! Mislim 24 predmeta godisnje. Od toga pola predmeta podrazumijevaju kompletan projekat sa prezentacijom, a moras biti bome dobro potkovan i iz matematike , fizike (matematika, statika, arh fizika, konstruktivni sistemi, instalacije i sl.) , nadaren za crtanje i odlican kreativac.
U posljednje vrijeme tu su se nagomilali predmeti iz kojih maltene ucis iz kojih se tacno dijelova sastoji airconditioner, kako razvesti grijanje u zgradi ili kuci, te saobracaj kakv se uci na saobracajnom fakultetu gdje ti na ispitu dodju pitanja da opises cargo terminal i dijelove aviona itd.! Ima tu jos hrpu nebuloza. Na koncu se ispostavi da ovi sto su matematicari/fizicari na arhitekturi puno bolje prodju od kreativaca/umjetnika. Pa arhitetkura ispadne nesto kao gradjevina ili jos gore. Gimnazijalci s dobrim prosjekom se snadju ali vjerujte mi ja od kako studiram bukvalno nemam zivota. I kad ne moras uciti (sto je rijetko) imas toliko crtati da se nespavanje 3-4 dana za redom cini kao jedina opcija da das godinu.
A toj losoj reputaciji siguro pridonosi losa organizacija. Bolonja koja se odrzava na programu starom oko 50 godina. Manjak profesora koji cuvaju fotelje,a nisu u stanju da reformiraju nastavni plan i program i sl.
Ja ne podcjenujem nicji fax (medicina i etf su svakako iznimno teski fakulteti) ali ovako stvari ovdje stoje. I mislim da je to jedini fax gdje se ocekuje da budes lafo neki umjetnik, da imas ideje i da stvaras umjetnicka djela koja ce se ljudima dopadati vizuelno, a s druge strane moras biti dobro tehnicki potkovan. Rijetki su jaki na oba polja!
rinna0304

#266 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by rinna0304 »

MADMalice wrote:Ja mislim da od arhitekture trenutno u Sarajevu nema goreg! Mislim 24 predmeta godisnje. Od toga pola predmeta podrazumijevaju kompletan projekat sa prezentacijom, a moras biti bome dobro potkovan i iz matematike , fizike (matematika, statika, arh fizika, konstruktivni sistemi, instalacije i sl.) , nadaren za crtanje i odlican kreativac.
U posljednje vrijeme tu su se nagomilali predmeti iz kojih maltene ucis iz kojih se tacno dijelova sastoji airconditioner, kako razvesti grijanje u zgradi ili kuci, te saobracaj kakv se uci na saobracajnom fakultetu gdje ti na ispitu dodju pitanja da opises cargo terminal i dijelove aviona itd.! Ima tu jos hrpu nebuloza. Na koncu se ispostavi da ovi sto su matematicari/fizicari na arhitekturi puno bolje prodju od kreativaca/umjetnika. Pa arhitetkura ispadne nesto kao gradjevina ili jos gore. Gimnazijalci s dobrim prosjekom se snadju ali vjerujte mi ja od kako studiram bukvalno nemam zivota. I kad ne moras uciti (sto je rijetko) imas toliko crtati da se nespavanje 3-4 dana za redom cini kao jedina opcija da das godinu.
A toj losoj reputaciji siguro pridonosi losa organizacija. Bolonja koja se odrzava na programu starom oko 50 godina. Manjak profesora koji cuvaju fotelje,a nisu u stanju da reformiraju nastavni plan i program i sl.i i
Ja ne podcjenujem nicji fax (medicina i etf su svakako iznimno teski fakulteti) ali ovako stvari ovdje stoje. I mislim da je to jedini fax gdje se ocekuje da budes lafo neki umjetnik, da imas ideje i da stvaras umjetnicka djela koja ce se ljudima dopadati vizuelno, a s druge strane moras biti dobro tehnicki potkovan. Rijetki su jaki na oba polja!
po meni arhitektura predobar fax da sam imalo precizna i bas dobra u crtanju upisala bi to xD
a sto se tice predmeta npr i meni je glupo sto sam na poljoprivredi imala na 1 god 18 predmeta i sto ti i sam prof dodje i kaze ovaj predmet je za mastera :S i dodjes u drugu godinu razlika u tezini od prve ogromna tj dosta lakse
Zox

#267 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Zox »

Ja mislim da je Filozofski najtezi: radjen je od celicne konstrukcije, visok, i izdrzava onu reklamu violete. Likovna akademija je mozda i najlaksa, jer se prostire na svega dva sprata a i ona kupola je prazna. mislim da je dosta tezak i pravni, austrougarska masivna gradnja. za ostale nisam siguran.
_Reds_

#268 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by _Reds_ »

duh_sa_sjekirom wrote:
_Reds_ wrote: To sam razdvojio, jer studij EE n ETF-u realno je laksi od nekih drugih tehnickih fakulteta (bar ovaj bolonjski). Na ETF-u je prva godina ista za sve, ostalo svako svoje fura. I godisnje zavrsi pod 30tak prosjecno na 4 smjera. Ovo gore je moje misljenje, taj poredak, a cinjenica je da ETF upisu realno najbolji sredonjoskolci (prosjecno).

Poljoprivredni je jedno 4. 5. sa kraja, od gore pobrojanih.

Student AE nisam, niti sam bio.

I par praznih, jer su ovi gore klasa A, a PMF je realno u klasi B. Doduše moža bi se i trebalo radvojiti odsjeci, pa bi mozda matematika sa PMF usla u A-, a geografija bi otisla u B- ili C.
Čuj ovog, MOŽDA bi matematika trebala ulaziti u klasu A... :-)
Jesi li ikada studirao Matematiku?
Šta znači "klasa A" i koje kriterije treba ispuniti neki fax da bi ušao u tvoju "klasu A"?
Koji je predmet fundament svih tehničkih nauka, pa tako i elektrotehnike?
Nisam studirao matematiku, ali je znam skoro koliko je znaju i ovi sto zavrse PMF, ne bas teoretski kao oni, ali prakticno da. Bio sam uvijek medju 10 na nivou drzave u svojoj generaciji u srednjoj i osnovnoj.

ALi jednostavno samo studiranje matematike nije teze od tehničkih fakulteta, gdje se zahjeva mnogo sirenje znanje, mnogo vise ucenja, jer predzanje pomaze mozda u prvom semestru.

I nemoj misliti da ja na bilo koji nacin omalovazavam matematiku, mozes otici na temu o srednjim skolama, gdje je jedna rekla da ekonomija skoro veze nema sa matematikom, i kad sam joj ja rekao da ta njena nauka pociva na matematici, napala me na sva zvona. :mrgreen: .

I jos nesto, ljudi koji najbolje znaju matematiku u srednjim skolama u 90 posto slucajeva upisu tehnicke fakultete.

A drugo je da se na tehničkim fakultetima uci inzenjerska matematika, a ne ona klasicna koja se uci na PMF.
Last edited by _Reds_ on 30/03/2012 14:48, edited 1 time in total.
MADMalice

#269 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by MADMalice »

rinna0304 wrote: po meni arhitektura predobar fax da sam imalo precizna i bas dobra u crtanju upisala bi to xD
a sto se tice predmeta npr i meni je glupo sto sam na poljoprivredi imala na 1 god 18 predmeta i sto ti i sam prof dodje i kaze ovaj predmet je za mastera :S i dodjes u drugu godinu razlika u tezini od prve ogromna tj dosta lakse
Mogla si bez problema jer kakvi crtaci zavrsavaju ovaj fax ne bi vjerovala! :)
Veca ti j prednost biti logicar i matematicar nego crtac. Ja od svog crtackog umijeca i nisam imala beas ogromne koristi.
A i kod nas je sl. situacja. Od 1-3 godine imas tako teske predmete da ih jedva mozes nauciti. I to ugl na 1. i 3. godini. A onda na masteru 4-5 godina samo duskas i uzivas. I problem je sto na masteru nemas smjerove. Pa da recimo odaberes urbanizam ili projektovanje ili konstr. sisteme. Ugl. ono sto ti vise odgovara, vec opet imas sve predmete i dalje se moras susretat s necim sto ti nije najomiljenije iako je rijec o masteru.
Slazem se da je arhitektura cool fax (opcenito), ali ono sto mnogi ne znaju je da je on u biti daleko od cool kod nas.
Posto se raspitujem za diplomski u Zagrebu. Vidjela sam da stavari tamo drugacije hodaju. To tamo je vec cool. :)

Btw cula sam da i farmacija gadna. Prijateljica se konstantno zali, a dobar je student.
I mislim da su kod nas neki fakulteti "teski" ne zato sto su predmeti preteski i sl. vec bas zato sto su neuredjeni programski, los je kadar i sl. pa studenti mnogo vise ispastaju s te strane i fax se cini gorim.
_Reds_

#270 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by _Reds_ »

Zox wrote:Ja mislim da je Filozofski najtezi: radjen je od celicne konstrukcije, visok, i izdrzava onu reklamu violete. Likovna akademija je mozda i najlaksa, jer se prostire na svega dva sprata a i ona kupola je prazna. mislim da je dosta tezak i pravni, austrougarska masivna gradnja. za ostale nisam siguran.
Pa ti i ne znas gdje je koji fakultet, onaj koji nosi veliku reklamu violete je PMF, i to ona druga visoka zgrada.
Zox

#271 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by Zox »

Vidis, bio sam u pravu.
duh_sa_sjekirom

#272 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

_Reds_ wrote: Nisam studirao matematiku, ali je znam skoro koliko je znaju i ovi sto zavrse PMF, ne bas teoretski kao oni, ali prakticno da. Bio sam uvijek medju 10 na nivou drzave u svojoj generaciji u srednjoj i osnovnoj.

ALi jednostavno samo studiranje matematike nije teze od tehničkih fakulteta, gdje se zahjeva mnogo sirenje znanje, mnogo vise ucenja, jer predzanje pomaze mozda u prvom semestru.

I nemoj misliti da ja na bilo koji nacin omalovazavam matematiku, mozes otici na temu o srednjim skolama, gdje je jedna rekla da ekonomija skoro veze nema sa matematikom, i kad sam joj ja rekao da ta njena nauka pociva na matematici, napala me na sva zvona. :mrgreen: .

I jos nesto, ljudi koji najbolje znaju matematiku u srednjim skolama u 90 posto slucajeva upisu tehnicke fakultete.

A drugo je da se na tehničkim fakultetima uci inzenjerska matematika, a ne ona klasicna koja se uci na PMF.
Po tvojoj logici, i ja koji sam završio Elektrotehničku školu mogu reći da znam skoro kao i ti, možda ne teoretski, ali praktično da. Tvoja inžinjerska matematika samo je podskup ili specijalan slučaj teorijske matematike, koja je znatno i šira i teža nego što ti moReš i zamisliti.
To što ljudi koji dobro znaju matematiku upisuju tehničke fakultete je čisto komercijalne prirode, jer npr, danas jedan inženjer elektrotehnike ( zaposlen u EP BiH ili Telekomu) zarađuje višestruko više nego jedan profesor matematike.
I na kraju, ako samo studiranje matematike, kao kažeš, nije teže od tehničkih fakulteta, znači li to da je "za klasu" lakše?
nellington

#273 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by nellington »

To je fino pitanje za nekog ko je studirao oboje. Profesor Demirdžić (ili recimo Doroslovački), bi bio prava osoba, ali je to neko davno prošlo vrijeme - treba nam referentna osoba koja je završila u zadnjih 15 godina oba studija.
_Reds_

#274 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

Post by _Reds_ »

duh_sa_sjekirom wrote:
_Reds_ wrote: Nisam studirao matematiku, ali je znam skoro koliko je znaju i ovi sto zavrse PMF, ne bas teoretski kao oni, ali prakticno da. Bio sam uvijek medju 10 na nivou drzave u svojoj generaciji u srednjoj i osnovnoj.

Po tvojoj logici, i ja koji sam završio Elektrotehničku školu mogu reći da znam skoro kao i ti, možda ne teoretski, ali praktično da. Tvoja inžinjerska matematika samo je podskup ili specijalan slučaj teorijske matematike, koja je znatno i šira i teža nego što ti moReš i zamisliti.
To što ljudi koji dobro znaju matematiku upisuju tehničke fakultete je čisto komercijalne prirode, jer npr, danas jedan inženjer elektrotehnike ( zaposlen u EP BiH ili Telekomu) zarađuje višestruko više nego jedan profesor matematike.
I na kraju, ako samo studiranje matematike, kao kažeš, nije teže od tehničkih fakulteta, znači li to da je "za klasu" lakše?
To da je podskup je tacno, ali se ta matematika ne radi na PMF-u.
Eh upravo si ti rekao jednu bitnu stvar, na PMF-u se ljudi obrazuju da budu profesori, da predaju u srednjim ili osnovnim školama, znaci detaljno se radi ta matematika, i potrebno je znanje matematike, dok je na tehnickim fakultetima potrebno znanje iz dosta vise oblasti. Recimo onaj informaticar sto zavrsi na ETF-u, mora poloziti i mat1, i mat2, i fiz1, i fizi2, sto je malo nelogicno i nepotrebno toliko za njih, ali hajd.

I nisam rekao da je matematika bas u klasi B, ali PMF je prosjecno u klasi B, sa tim sto bi se matematika mogla maci ka nekoj A-, al bio geografija otisla u B- ili C.

I ovo ne znaci da u nekoj drugoj drzavi ili nekom drugom univerzitetu matematika nije teza od nekih drugih fakulteta.
Last edited by _Reds_ on 30/03/2012 15:18, edited 1 time in total.
duh_sa_sjekirom

#275 Re: Rang lista fakulteta po težini (vaše mišljenje)

nellington wrote:To je fino pitanje za nekog ko je studirao oboje. Profesor Demirdžić (ili recimo Doroslovački), bi bio prava osoba, ali je to neko davno prošlo vrijeme - treba nam referentna osoba koja je završila u zadnjih 15 godina oba studija.
Jeste, ali samo svrstavanje studija matematike po težini "za klasu" ispod tehničkih fakulteta je, u najmanju ruku, smiješno.
Post Reply