Pjevo Velezovu himnu, to mu je bio vrh. Recimo najvideniji lokalni pjevac osamdesetihjulisiz es grant wrote:Lokalni mostarski pjevač.ultima_palabra wrote:Ko je bio Samardzic prije 2000-ih?
Zabranjeno Pušenje
Moderator: _BataZiv_0809
- stakasa
#251 Re: Zabranjeno Pušenje
-
radostan dan
#252 Re: Zabranjeno Pušenje
ma jes kulac...prepjevavač indeksovih i montnovih pjesama. i tominih.
uz malo stranih šansona.
al u svakom slučaju, respekt....ostvario je ono o čemu je sanjao. da bude (kod publike) u rangu sa pomenutima. na ovaj ili onaj način.
uz malo stranih šansona.
al u svakom slučaju, respekt....ostvario je ono o čemu je sanjao. da bude (kod publike) u rangu sa pomenutima. na ovaj ili onaj način.
-
julisiz es grant
#253 Re: Zabranjeno Pušenje
Mi smo raja iz Mostara, sve nas ista ljubav spajastakasa wrote:Pjevo Velezovu himnu, to mu je bio vrh. Recimo najvideniji lokalni pjevac osamdesetihjulisiz es grant wrote:Lokalni mostarski pjevač.ultima_palabra wrote:Ko je bio Samardzic prije 2000-ih?
-
julisiz es grant
#255 Re: Zabranjeno Pušenje
Kakav je 90-ih u Pinku morao biti užasan nedostatak onoga što oni zovu zabavnjacima, da su od sjedokosog anonimusa koji se muči sa ekavicom odlučili da naprave zvijezdu. I uspjeli, što je najnevjerovatnije.radostan dan wrote:ma jes kulac...prepjevavač indeksovih i montnovih pjesama. i tominih.
uz malo stranih šansona.
Doduše, trebalo je podosta vremena da odskoči iznad Pinkovih zabavnjačkih rezidenata koje niko živ valjda nije slušao i postane bona fide zvijezda.
-
radostan dan
#256 Re: Zabranjeno Pušenje
a znaš kako...stvar je jednostavnija no što se čini.
drljo po bg kafanama...tu se izbiriko. pjevao i glumio ono što je vidio do tad u životu.
e, kad je došlo do zasićenja raznim -idemo na mars. idemo na mars- uradcima, i - rodićeš mu sina, kralja kokaina-...publikum se dosjetio da imaju neke neprolazne -stvari-, a koje su se zviždale u ex sfrj i zaželio istih
i onda tu on uleti, onako utreniran, i -hopala-, eto ga u orbiti.
dobar je, dobar je....mislim, dosadan je već dugo vremena, al je bio dobar.
drljo po bg kafanama...tu se izbiriko. pjevao i glumio ono što je vidio do tad u životu.
e, kad je došlo do zasićenja raznim -idemo na mars. idemo na mars- uradcima, i - rodićeš mu sina, kralja kokaina-...publikum se dosjetio da imaju neke neprolazne -stvari-, a koje su se zviždale u ex sfrj i zaželio istih
i onda tu on uleti, onako utreniran, i -hopala-, eto ga u orbiti.
dobar je, dobar je....mislim, dosadan je već dugo vremena, al je bio dobar.
- stakasa
#257 Re: Zabranjeno Pušenje
Pa sta sam drugo rekao - lokalni pjevac, tezgario po kafanama, tzv kruh sa sedam kora, pred rat otvorio kafic sa rah Djanijem Salkovicem, nije imao svoje pjesme, u Beogradu samo nastavio s tim sto se je preorjentiso na ekavicu.radostan dan wrote:ma jes kulac...prepjevavač indeksovih i montnovih pjesama. i tominih.
uz malo stranih šansona.
I meni je bezveze to sto je tolike godine pjevao tude pjesme ali covjek se borio, trudio, na kraju je zasluzio uspjeh. Nije mi bilo lako niti je ista dobio gratis
- stakasa
#258 Re: Zabranjeno Pušenje
Pa i nije nesto od kurca. A ni od ugostiteljstva, ostalo je nerasciscenih racuna iza te kafaneradostan dan wrote:plus kafedžija plus jebač, pučki rečeno. da proste dame...julisiz es grant wrote:Lokalni mostarski pjevač.ultima_palabra wrote:Ko je bio Samardzic prije 2000-ih?
-
kakavdanakneiskustvu
#259 Re: Zabranjeno Pušenje
e jbg zato sto nisu svi isti pa da svi citaju npr. bregovicev intervju u danima gdje otvoreno kaze da nije htio svirati za sarajevo tokom rata jer bi to po njemu bilo protumaceno da svira za alijino sarajevo,a pozurio je svirati u solunu za miloševićev beograd,i posto je on slatkorjeciv,hinja,slicno ciri idiotu blazevicu,svima ce udijeliti komplimente,dosta ljudi na to sve zaboravi,u smislu,on je nas,znam ljude kojima je veci problem tifino ponasanje zadnjih godina,tetovaze,tri prsta nego bregovicevo,ovaj drugi to sve upakuje,a u sustini ljigavac na kvadratradostan dan wrote:pa što ste prihvatili miševe, kad znate da su isti kao i -deklarisani četnik- nele, npr?
kako gledaš na to, kad dođu i napune dvoranu, stadion? zašto dopuštaš to, uopšte?
ili da suzimo, zašto se jednima oprašta, a drugima ne?
mislim, volio bih da razumEm?
a serija? odličan dokument, odličan. samo ne znam otkud ti to da je snimano na palama?
-
radostan dan
#260 Re: Zabranjeno Pušenje
slažem se stakasa...
i faca je bio, bez obzira na sijedu kosu, žuliuse.
izbiriko se on, malo šmeka, malo priče...jebala ga je centimetraža u vis, ali....znači, jedno vrijeme jači od čolića po pitanju onih stvari.
skoro ti kolega dođe.
izbiriko se on, malo šmeka, malo priče...jebala ga je centimetraža u vis, ali....znači, jedno vrijeme jači od čolića po pitanju onih stvari.
skoro ti kolega dođe.
-
kakavdanakneiskustvu
#261 Re: Zabranjeno Pušenje
radostan dan wrote:pa da pamtiš, ne bi ni bregu pustila u sarajevo...Banksy wrote:Niđe veze...
Ti bi uravnilovku, pa amnestiranje? Neće ići. Pamti se svaka riječ i djelo.
serija nije snimana na palama nego u prnjavoru. ne brukaj se kao šejk69.
prnjavor - dio ritnja, podno avale.
pa je li se ona pita oko bilo čijeg dolaska u sarajevo?
-
kakavdanakneiskustvu
#262 Re: Zabranjeno Pušenje
veliki_ah wrote:Filđan viška je definitivno njihov najbolji album (računajući i prije rata). Pjesma "pismo Elvisu" također jedna od najboljih.
da,predobra pjesma
- stakasa
#263 Re: Zabranjeno Pušenje
Svasta! Nisam to znao. Nisam ja uopste pratio njegov rad nakon rata, pjeva covjek tude pjesme, ko ce to slusat. Tek sam nedavno shvatio da ima i svojih. I dobrih se naderadostan dan wrote:slažem se stakasa...
skoro ti kolega dođe.
-
radostan dan
#264 Re: Zabranjeno Pušenje
ja ih to i pitam, al svi se prave -toše-....kakavdanakneiskustvu wrote:
e jbg zato sto nisu svi isti pa da svi citaju npr. bregovicev intervju u danima gdje otvoreno kaze da nije htio svirati za sarajevo tokom rata jer bi to po njemu bilo protumaceno da svira za alijino sarajevo,a pozurio je svirati u solunu za miloševićev beograd
-
radostan dan
#265 Re: Zabranjeno Pušenje
ma ne pita se niko od nas ništa, nego uopšteno pričamo...kakavdanakneiskustvu wrote:radostan dan wrote:pa da pamtiš, ne bi ni bregu pustila u sarajevo...Banksy wrote:Niđe veze...
Ti bi uravnilovku, pa amnestiranje? Neće ići. Pamti se svaka riječ i djelo.
- stakasa
#266 Re: Zabranjeno Pušenje
Zna to svako. Ali Bregovic i Nele nisu isti. Bregovic je komercijala a Nele je na foru zajednistva i raje napravio jaku karijeru. Plus malicioznost. Zato sam ga i spomeno zajedno sa Momom Kaporomradostan dan wrote:ja ih to i pitam, al svi se prave -toše-....kakavdanakneiskustvu wrote:
e jbg zato sto nisu svi isti pa da svi citaju npr. bregovicev intervju u danima gdje otvoreno kaze da nije htio svirati za sarajevo tokom rata jer bi to po njemu bilo protumaceno da svira za alijino sarajevo,a pozurio je svirati u solunu za miloševićev beograd
- stakasa
#267 Re: Zabranjeno Pušenje
ma ne pita se niko od nas ništa, nego uopšteno pričamo...[/quote]radostan dan wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:[quote="radostan dan"
pa da pamtiš, ne bi ni bregu pustila u sarajevo...
I da se posluzim ulomkom
- Je'l ti rod? (pa ga toliko branis jebo te on onako zvaljav)
- Haris033
#269 Re: Zabranjeno Pušenje
Draleta sam do 2000-te često viđao u Bock-u (pored FIS-a).Altsa wrote:Drale je bio simpatican momak. povucen i miran. pomalo usporen. nisam primjetio neke njegove nacionalisticke ispade poput brata žvalje i ako ne dvojim da je razmisljao kao i on.Ommadawn wrote:Pa dobro sad, ako cemo posteno onda po toj logici ispada i Zdravko Colic cetnik, zar ne?Banksy wrote:četnik ili salonac?
edit: bez karikiranja, ako ćemo pošteno, poznato je razmišljanje o ratu u Bosni cijele te exSa novobeogradske ekipe, od jednog do drugog u pitanju su tek nijanse.
Mislim, koliko sam upratio, pokojni Drale i nije se nesto oglasavao po pitanju Sarajeva (i opcenito BiH) a i ako je bilo nesto, uglavnom nista populisticki negativno kao sto su to primjerice njegov brat Nele i sugradjanin Kusturica.
Neletovo pšenje ne bi komentarisao, jer mi je lik toliko postao odvratan.
Poslijeratnio Sejino ZP mi je super, s tim, kao što je neko gore napisao, je šteta što nije ostavio pjevanje Marinu.
Nije mikrofon za Seje
Last edited by Haris033 on 19/11/2018 12:52, edited 1 time in total.
-
radostan dan
#270 Re: Zabranjeno Pušenje
jarane, od devedesetpete do 2005., prstom koju pokaže, njegova je.stakasa wrote:Svasta! Nisam to znao. Nisam ja uopste pratio njegov rad nakon rata, pjeva covjek tude pjesme, ko ce to slusat. Tek sam nedavno shvatio da ima i svojih. I dobrih se naderadostan dan wrote:slažem se stakasa...
skoro ti kolega dođe.
a u tom periodu namlatio je više love nego komplet pink estrada, ili dugme ili bilo ko.
i jesu mu pjesme bile vrh...malo sentiši za Nežna ženska srca, malo vrkavih za đuskanje, i par albuma koji vuku na narodnjake, ali oni fini, mirni narodnjaci, da se ubiješ do kraja kad se vrata kafane zaključaju iznutra.
- stakasa
#271 Re: Zabranjeno Pušenje
Taj covjek je sigurno ispekao svoj zanat, on nista drugo nije ni radio nego pjevo i tezgario. Svaka castradostan dan wrote:jarane, od devedesetpete do 2005., prstom koju pokaže, njegova je.stakasa wrote:Svasta! Nisam to znao. Nisam ja uopste pratio njegov rad nakon rata, pjeva covjek tude pjesme, ko ce to slusat. Tek sam nedavno shvatio da ima i svojih. I dobrih se naderadostan dan wrote:slažem se stakasa...
skoro ti kolega dođe.
a u tom periodu namlatio je više love nego komplet pink estrada, ili dugme ili bilo ko.
i jesu mu pjesme bile vrh...malo sentiši za Nežna ženska srca, malo vrkavih za đuskanje, i par albuma koji vuku na narodnjake, ali oni fini, mirni narodnjaci, da se ubiješ do kraja kad se vrata kafane zaključaju iznutra.
-
radostan dan
#272 Re: Zabranjeno Pušenje
a brega nije???stakasa wrote:Zna to svako. Ali Bregovic i Nele nisu isti. Bregovic je komercijala a Nele je na foru zajednistva i raje napravio jaku karijeru.radostan dan wrote:ja ih to i pitam, al svi se prave -toše-....kakavdanakneiskustvu wrote:
drugo, zar nele i kompanija iz tln nisu sprdali to lažno zajednistvo početkom devedesetih i tom sprdnjom ukazivali na stanje u društvu, za razliku od -nevinog i u rukavicama- brege?
godinu i po poslije ovog snimka, brega pravi serijal o bijelom dugmetu za rts slobodana miloševića. živi u beogradu. za još pola godine i počinje da radi sa vučelićem i kusturicom andergraund.
devedesetpete koncerti u grčkoj...bekove pjeva ko? zdravkan.
a nele veseli? podstanar u bg, neće da snima album dok traje rat, i piše scenario za složnu braću.
ako će već da se vaga, kantar onda ipak malo laže....eto to sam htio reći.
- stakasa
#273 Re: Zabranjeno Pušenje
Sjecam se ovoga spota i Pejiceve kampanje. Bosnjacki narod mu to nikada nece zaboravitiradostan dan wrote:stakasa wrote:a brega nije???radostan dan wrote: Zna to svako. Ali Bregovic i Nele nisu isti. Bregovic je komercijala a Nele je na foru zajednistva i raje napravio jaku karijeru.
drugo, zar nele i kompanija iz tln nisu sprdali to lažno zajednistvo početkom devedesetih i tom sprdnjom ukazivali na stanje u društvu, za razliku od -nevinog i u rukavicama- brege?
godinu i po poslije ovog snimka, brega pravi serijal o bijelom dugmetu za rts slobodana miloševića. živi u beogradu. za još pola godine i počinje da radi sa vučelićem i kusturicom andergraund.
devedesetpete koncerti u grčkoj...bekove pjeva ko? zdravkan.
a nele veseli? podstanar u bg, neće da snima album dok traje rat, i piše scenario za složnu braću.
ako će već da se vaga, kantar onda ipak malo laže....eto to sam htio reći.
-
radostan dan
#274 Re: Zabranjeno Pušenje
nije mi rod, al nije ni forum napravljen da duvamo u istu....pogotovu sad, kad je odavno pao kurcu za uši (forum).stakasa wrote: - Je'l ti rod? (pa ga toliko branis jebo te on onako zvaljav)
mislim da su ovakve rasprave plodonosne (bar meni, ubih dva sata na poslu, još dva - i ja odoh kući da odmorim, od ovog naprezanja na radnom mjestu.
iskreno, to mi je bio osnovni motiv, da se raspravljamo, da SI skratim vrijeme. a drugo, zaista mislim da nemate jednake kriterije za amnestiranje nestalih pa pojavljenih javnih ličnosti u sarajevu gradu i šire.
samo mi žao što se pokretna enciklopedija yu muzike, žulius nije -primio-, pa da razglabamo ko je samardžiću napisao tekstove, koja kuća mu je objavila prvi album...ili pušenju, itd, itd.
- stakasa
#275 Re: Zabranjeno Pušenje
Pa ne pisem ni ja disertaciju vec ubijam vrijeme ali kad vec pricamo, spomenuo sam malicioznost i ideolosku pricu. On i Momo Kapor. Ovi ostali se cupaju. Pa se zato ne zamjeri Coli kad izjevi da je Nato bombardovanje bilo strasno a rat u Bosni - jaranskiradostan dan wrote:nije mi rod, al nije ni forum napravljen da duvamo u istu....pogotovu sad, kad je odavno pao kurcu za uši (forum).stakasa wrote: - Je'l ti rod? (pa ga toliko branis jebo te on onako zvaljav)
mislim da su ovakve rasprave plodonosne (bar meni, ubih dva sata na poslu, još dva - i ja odoh kući da odmorim, od ovog naprezanja na radnom mjestu.![]()
![]()
).
iskreno, to mi je bio osnovni motiv, da se raspravljamo, da SI skratim vrijeme. a drugo, zaista mislim da nemate jednake kriterije za amnestiranje nestalih pa pojavljenih javnih ličnosti u sarajevu gradu i šire.