Marokanski iscjelitelj u Bosni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Locked
Cyber-harambashica

#251 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Cyber-harambashica »

jedna tamo wrote:jutros je bio gost na tvsa i sad zove žena za dijete..ima bronhitis i alergije..
kaže on treba 30 dana dolazit...
znači svaki dan čekat od 6 ujutro da dođe na red u podne..da plati ulaz svaki dan i vodu svaki dan...i još poslije da sjedi 3 sata u zetri..pa to dijete bi samo se još više razbolilo po ovom vremenu, virusi lete na sve strane..
e svasta...taj novac bolje da ulozi u jedno putovanje na planinu ili more, sta je bolje...
ne mogu se nacuditi.
ri0

#252 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ri0 »

Bravo! Pametnom dosta! A pokretac teme koji ga zdusno brani sve vrijeme bi nam mogao reci gdje je on u svemu ovome ($$$$) ?
ri0

#253 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ri0 »

Jos jedno pitanje. Kome da se obratim/obratimo u vezi varanja drzave kroz ne izdavanje racuna za vodu koju prodaje (a prodat ce do kraja sigurno preko 3-4.000.000 l - tri-četiri miliona litara vode, jednostavna racunica juce' je doslo 50.000 ljudi svi u prosjeku po paket od 6 flasa vode po litar i po' = 9 l vode = samo juce' 450.000 litara prodane vode) u cifri koja iznosi preko nekoliko miliona KM vrijednosti.

Lik ne izdaje racune.
Lik ne placa porez a zarada milioni.

Koja je inspekcija nadlezna? Kome da se obratimo da odu tamo i provjere to ?
palamuda

#254 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

Evo baš maloprije razgovaram sa čovjekom koji je bio kod ove budaletine, nešto oko kičme ima problem kaže išao 4 puta i ništa ono sve isto, kaže ne pada mu napamet više.
Nego hoće li više država reagovati i ima li osnova za to, ovo je tipično varanje i prodavanje magle. Torabi živ bio poštedi nas svoje budalaštine i okani se šejtanskog posla.
palamuda

#255 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

ri0 wrote:Jos jedno pitanje. Kome da se obratim/obratimo u vezi varanja drzave kroz ne izdavanje racuna za vodu koju prodaje (a prodat ce do kraja sigurno preko 3-4.000.000 l - tri-četiri miliona litara vode, jednostavna racunica juce' je doslo 50.000 ljudi svi u prosjeku po paket od 6 flasa vode po litar i po' = 9 l vode = samo juce' 450.000 litara prodane vode) u cifri koja iznosi preko nekoliko miliona KM vrijednosti.

Lik ne izdaje racune.

Hajte fakat ako zna neko koga da priupitamo, jer mi nije jasno kako onu bjedu što prodaje čarape i danas zaradi za hljeba tjeraju ko državne neprijatelej, a ovaj tipus se rabaškario na sred šehera i obrće milione.
jedna tamo

#256 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by jedna tamo »

ma koja inspekcija čovječe..svi su oni u talu..
kaže onaj njegov prevoditelj imam kasnije sastanak sa direktorima zetre...svaki dan sastanče da vide koliko su uboli taj dan...
ma fuj bljak i ovog naroda baš smo ovce al one prave....
mrtva kokoš

#257 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by mrtva kokoš »

jedna tamo wrote:ma koja inspekcija čovječe..svi su oni u talu..
kaže onaj njegov prevoditelj imam kasnije sastanak sa direktorima zetre...svaki dan sastanče da vide koliko su uboli taj dan...
ma fuj bljak i ovog naroda baš smo ovce al one prave....
jel ono rekao da dio novca ide za lijecenju u maroku :-)
jedna tamo

#258 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by jedna tamo »

ma neznam nešto je nabrajo..za djecu oboljelu od raka...
kao čim prva lova legne njemu na račun on odmah će to proslijediti djeci i tako kako koja rata bude on će tako uplaćivati ..tako je jutros izjavio.....
Cyber-harambashica

#259 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

palamuda wrote:
ri0 wrote:Jos jedno pitanje. Kome da se obratim/obratimo u vezi varanja drzave kroz ne izdavanje racuna za vodu koju prodaje (a prodat ce do kraja sigurno preko 3-4.000.000 l - tri-četiri miliona litara vode, jednostavna racunica juce' je doslo 50.000 ljudi svi u prosjeku po paket od 6 flasa vode po litar i po' = 9 l vode = samo juce' 450.000 litara prodane vode) u cifri koja iznosi preko nekoliko miliona KM vrijednosti.

Lik ne izdaje racune.

Hajte fakat ako zna neko koga da priupitamo, jer mi nije jasno kako onu bjedu što prodaje čarape i danas zaradi za hljeba tjeraju ko državne neprijatelej, a ovaj tipus se rabaškario na sred šehera i obrće milione.

pa saradjuju
neprilagodjena

#260 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by neprilagodjena »

Ma ljeci on ******* i kod nas dole a i u Maroku :x :x gade mi se takvi.
Biznis

#261 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Biznis »

Nekako s proljeća wrote::)
Pošto si u postu iznad izrazio sumnju u ''mogućnosti'' Torabija , a spreman si prihvatiti validan argument koji potvrđuje suprotno od tvog mišljenja, i uz to si spreman novčano pokriti dolazak do jednog takvog dokaza....
Moj je prijedlog da uradiš sljedeće:
-Kupiš karton, a najmanje jednu bocu vode, prije nego je Torabi ''energizira'' i odneseš na analizi u zvaničnu instituciju -laboratorij.Ili dva različita , da bi bilo što objektivnije.
-Sa urađenim nalazima i tom vodom , obavi prijem kod Torabija kao i svaki drugi posjetilac i obavezno i voda da prođe ''tretman''. A zatim tu istu flaširanu vodu odnesi u , već ranije posjećene laboratorije i uradi novu analizu njenog sastava.

I naravno , plati tu uslugu. A rezultate podijeli sa sobom, nama i cijelim dunjalukom ako hoćeš.Na isti način kao i izraženu sumnju koja je hrana tebi i sličnim tebi.

Ja odoh pogledati šta Torabi ima za reći na TV Sa, a ne na HRT-u ili...

Tipkamo se...
Ti kad si pokrenuo ovu temu rekao si da ne znas nista o Torabiju. Drago mi je da si napredovao. Posto si postao ekspert za njega sada imam ja par pitanja:
Kako se promjeni hemijski sastav vode nakon tog njegovog prenosa energije?
Mogu li ja dobiti vodu koju je on "energizirao" (sta god to znacilo...) bez da ne cekam i skupa sa tobom cu otici u laboratorij da je analiziraju nezavisni eksperti?
Sta se desi sa vodom nakon sto Torabijeva "energija" prodje kroz nju?
Mogu li ja organizovati da otrovna BOSANSKA zmija urgize Torabija pred kamerama i praticemo reakciju nakon ugriza i sta ce biti sa zmijom? Prethodno cemo naci zajedno ti i ja crnog poskoka, staviti ga u kutiju, Torabi ce biti ugrizen i mi cemo pratiti reakcije?
Mogu li dobiti medicinsku dokumentaciju koja dokazuje bolest njegovog menadzera kao i rezultate poslije Torabijevog tretmana? Samo zelim lijepe, egzaktne snimke i lab nalaze prije i poslije tretmana?

Hvatate se za ono dijete koje je prohodalo. To dijete je vjezbalo godinama i prava zasluga ide fizijatrima i fizioterapeutima koji su radili sa njim. Da je bio u kolicima cijlo vrijeme muskulatura bi totalno atrofirala. Misicno tkivo se poslije dugo neaktivnosti pocinju mjenjati manje vrijednim tkivima i nema tih pet planeta koje to mogu vratiti. To dijete sa cerebralnom paralizom je najbolji dokaz sta moze sugestija i psihologija uraditi u lijecenju i koliko je bitno covjeka gledati holisticki a ne samo kao bolesnu ruku ili bolesnu nogu.
roki

#262 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by roki »

Koga sam juče vidio kod marokanca:

1. Teško bolesne i invalide.Ovu grupu ljudi razumijem
2. Svi ostali.Prosjek godina 50+

Da se stekne uvid u profil ljudi koji idu u Zetru: Stojim na tribinama i čekamo da se napuni sala kako bi marokanac ozracio vodu.Posto je vec sve puno, jedna žena sa 12 flaša (18 litara vode) se gura da nađe mjesto i na negodovanje prisutnih,onako mahalski,Ćaršijski, govori kako se osjeća kao da joj je 30 (a ima 50 i kusur godina) i da ušutimo jer ona ipak nosi 18 litara.

Onda slijedi ono već napisano,ozračavanje vode tako što se marokanac sa pozornice okreće po cijeloj sali i valjda isijava :-)
Vidio sam jednu ženu kako umjesto vode držu nečiju sliku.
Prevodilac je juče spomenuo i kako je Dnevni Avaz pisao protiv njih pa odmah naveo primjer neke osobe koja je progledala i čak raspoznaje boje.
Odjavljujem se sa teme,jer ja samo pišem svoje utiske i razmišljanje.Vidim neke PP dobivam.

Komentar je suvišan jel de?
Last edited by roki on 14/10/2010 14:06, edited 2 times in total.
ri0

#263 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by ri0 »

DA PONOVIM SVOJ UPIT OD MALOPRIJE :

Jos jedno pitanje. Kome da se obratim/obratimo u vezi varanja drzave kroz ne izdavanje racuna za vodu koju prodaje (a prodat ce do kraja sigurno preko 3-4.000.000 l - tri-četiri miliona litara vode, jednostavna racunica juce' je doslo 50.000 ljudi svi u prosjeku po paket od 6 flasa vode po litar i po' = 9 l vode = samo juce' 450.000 litara prodane vode) u cifri koja iznosi preko nekoliko miliona KM vrijednosti.

Lik ne izdaje racune.

Biznis

#264 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Biznis »

ri0 wrote:DA PONOVIM SVOJ UPIT OD MALOPRIJE :

Lik ne izdaje racune.

upravi za inspekcijske poslove KS. ima na kraju i federalni Ibrahim Tirak. Ljekarskoj komori je odgovoreno da je Torabijev rad humanitaran, niko nije spominjao vodu inspekciji.
narcisaa

#265 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by narcisaa »

Biznis wrote:
Nekako s proljeća wrote::)
Pošto si u postu iznad izrazio sumnju u ''mogućnosti'' Torabija , a spreman si prihvatiti validan argument koji potvrđuje suprotno od tvog mišljenja, i uz to si spreman novčano pokriti dolazak do jednog takvog dokaza....
Moj je prijedlog da uradiš sljedeće:
-Kupiš karton, a najmanje jednu bocu vode, prije nego je Torabi ''energizira'' i odneseš na analizi u zvaničnu instituciju -laboratorij.Ili dva različita , da bi bilo što objektivnije.
-Sa urađenim nalazima i tom vodom , obavi prijem kod Torabija kao i svaki drugi posjetilac i obavezno i voda da prođe ''tretman''. A zatim tu istu flaširanu vodu odnesi u , već ranije posjećene laboratorije i uradi novu analizu njenog sastava.

I naravno , plati tu uslugu. A rezultate podijeli sa sobom, nama i cijelim dunjalukom ako hoćeš.Na isti način kao i izraženu sumnju koja je hrana tebi i sličnim tebi.

Ja odoh pogledati šta Torabi ima za reći na TV Sa, a ne na HRT-u ili...

Tipkamo se...
Ti kad si pokrenuo ovu temu rekao si da ne znas nista o Torabiju. Drago mi je da si napredovao. Posto si postao ekspert za njega sada imam ja par pitanja:
Kako se promjeni hemijski sastav vode nakon tog njegovog prenosa energije?
Mogu li ja dobiti vodu koju je on "energizirao" (sta god to znacilo...) bez da ne cekam i skupa sa tobom cu otici u laboratorij da je analiziraju nezavisni eksperti?
Sta se desi sa vodom nakon sto Torabijeva "energija" prodje kroz nju?
Mogu li ja organizovati da otrovna BOSANSKA zmija urgize Torabija pred kamerama i praticemo reakciju nakon ugriza i sta ce biti sa zmijom? Prethodno cemo naci zajedno ti i ja crnog poskoka, staviti ga u kutiju, Torabi ce biti ugrizen i mi cemo pratiti reakcije?
Mogu li dobiti medicinsku dokumentaciju koja dokazuje bolest njegovog menadzera kao i rezultate poslije Torabijevog tretmana? Samo zelim lijepe, egzaktne snimke i lab nalaze prije i poslije tretmana?

Hvatate se za ono dijete koje je prohodalo. To dijete je vjezbalo godinama i prava zasluga ide fizijatrima i fizioterapeutima koji su radili sa njim. Da je bio u kolicima cijlo vrijeme muskulatura bi totalno atrofirala. Misicno tkivo se poslije dugo neaktivnosti pocinju mjenjati manje vrijednim tkivima i nema tih pet planeta koje to mogu vratiti. To dijete sa cerebralnom paralizom je najbolji dokaz sta moze sugestija i psihologija uraditi u lijecenju i koliko je bitno covjeka gledati holisticki a ne samo kao bolesnu ruku ili bolesnu nogu.
Ako hoćeš zaista da platiš analizu ove "energizirane" vode evo ti od mene boca te vode od ponedjeljka , a u Merkatoru kupi istu tu vodu košta mislim 80 pfeninga i odnesi u Zavod.

@ ri0 je napisao/la:
Inspekcija pored televizije tel. 033/770 - 100 , fax 033/770-151 za prijavu u pisanom obliku.
atko

#266 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by atko »

komentar mog prijatelja ...

"cujem to on nesta naku energiju prenosi
pa dodje dnevno 10 000 ljudi ... pa da je trafo pregorio bi "

:lol:
michio

#267 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by michio »

Šta fali. Čaranje i zapisi su kod nas nacionalni sport. Mene čudi samo što je stranac, morali bi mi imati nekog gurua :-?
Tradicionalne vrijednosti su na cijeni evo 20 godina a niko se ne ističe.
MMM1977

#268 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by MMM1977 »

Nije sva korist u tome što se direktno plati. Današnji marketing i prodajne metode su mnogo suptilnije, indirektnije, a ovaj gost naše zemlje itekako iste koristi.

Zapitajte se samo kakva je korist sarajevo-x od ovog foruma? Čak nema ni plaćanja ulaza ni svete vodice, ništa ali ipak sam portal, tačnije njegov izdavač, itekako ima koristi od toga. Veliki broj ljudi na jednom mjestu uvijek donosi neki prihod, ako ne direktno onda indirektno. Mislim da ovaj lik ima dvostruku korist, kroz dogovorene aranžmane sa ZOI 84, sa proizvođačem vode, neznam da li ima i kokica da se kupi... Uglavnom za njega i njegovu materijalnu egzistenciju se ne treba sekirati, treba se sekirati za društvo u kom živimo jer je očito itekako truhlo, što doduše nije nepoznanica.
Cyber-harambashica

#269 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

atko wrote:komentar mog prijatelja ...

"cujem to on nesta naku energiju prenosi
pa dodje dnevno 10 000 ljudi ... pa da je trafo pregorio bi "

:lol:
vala bas
PalaSa Marsa

#270 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by PalaSa Marsa »

Ovoj raji glavni problem, da covjek nebi sta zaradio i fol briga palacal' porez :-) . Ma kome vi suplje porsipate, humanitarci. -Kkad ste tako spremni poduzet' te (radikalne) poduhvate u stilu pomaganja, sto li se ne organizujete pa markicu po markicu i da se konacno dokazete, prvo sami sebi, te kasnije i drugima da vi imate casne i ciste namjere prema drugima, al' da prvenstveno platite porez drzavi, jer morate bit' posteni do kraja. :-)
art vandeley

#271 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by art vandeley »

PalaSa Marsa wrote:Ovoj raji glavni problem, da covjek nebi sta zaradio i fol briga palacal' porez :-) . Ma kome vi suplje porsipate, humanitarci. -Kkad ste tako spremni poduzet' te (radikalne) poduhvate u stilu pomaganja, sto li se ne organizujete pa markicu po markicu i da se konacno dokazete, prvo sami sebi, te kasnije i drugima da vi imate casne i ciste namjere prema drugima, al' da prvenstveno platite porez drzavi, jer morate bit' posteni do kraja. :-)
upravo to....vazno je samo pljuvati po drugome i omalovazavati neciji rad i uspjeh...
O'zone
Globalni moderator

#272 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by O'zone »

art vandeley wrote:
PalaSa Marsa wrote:Ovoj raji glavni problem, da covjek nebi sta zaradio i fol briga palacal' porez :-) . Ma kome vi suplje porsipate, humanitarci. -Kkad ste tako spremni poduzet' te (radikalne) poduhvate u stilu pomaganja, sto li se ne organizujete pa markicu po markicu i da se konacno dokazete, prvo sami sebi, te kasnije i drugima da vi imate casne i ciste namjere prema drugima, al' da prvenstveno platite porez drzavi, jer morate bit' posteni do kraja. :-)
upravo to....vazno je samo pljuvati po drugome i omalovazavati neciji rad i uspjeh...
Daj molim Vas uozbiljite se! Kakav uspjeh i rad?

To što tip šara rukama po zraku i tvrdi da ima energiju je uspjeh i rad? OK!? Evo i ja imam energiju. Šta ćemo sad? Haj dokažite da nemam i od sutra mogu da izađem na ulicu i mašem ko papagaj mumljam na Hutu jeziku i liječim ljude niko mi ništa ne mora da plati ja ću to nako a ako baš hoće da plate nešto neka mi da koliko je kome od srca, i opet ću da zarađujem više od pola ljudi koji ozbiljno rade i kad tad će se naći neki hipohondar koji će tvrditi da sam ga izliječio i da je on novi čovjek od susreta samnom a ako se i nenađe platit ću nekom da glumi.

Ozbiljno ljudi uozbiljite se
art vandeley

#273 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by art vandeley »

O'zone wrote:
art vandeley wrote:
Daj molim Vas uozbiljite se! Kakav uspjeh i rad?

To što tip šara rukama po zraku i tvrdi da ima energiju je uspjeh i rad? OK!? Evo i ja imam energiju. Šta ćemo sad? Haj dokažite da nemam i od sutra mogu da izađem na ulicu i mašem ko papagaj mumljam na Hutu jeziku i liječim ljude niko mi ništa ne mora da plati ja ću to nako a ako baš hoće da plate nešto neka mi da koliko je kome od srca, i opet ću da zarađujem više od pola ljudi koji ozbiljno rade i kad tad će se naći neki hipohondar koji će tvrditi da sam ga izliječio i da je on novi čovjek od susreta samnom a ako se i nenađe platit ću nekom da glumi.

Ozbiljno ljudi uozbiljite se
jeste , al on skupi 20 hiljada ljudi dnevno u zetri , obidje cijeli svijet i dolaze mu ljudi iz cijelog svijeta...konkretno , danas je bio jedan bus iz Rumunije....na stranu to sto neko osporava ili ne osporava te njegove moci i energiju nemozes ni 1% osporiti da se on tim bavi uspjesno...evo da vidim tebe , konkretno , mozes li ti sa tom tvojom pricom sakupiti 20 ljudi? sama cinjenica da je proputovao "pola dunjaluka" je uspjeh koji i ja i ti mozemo sanjati ...ne branim ja nikoga , niti tog marokanca ali zasto moramo odmah biti takvi pa pljuvati po drugima , budite malo rezervisani , proucite o detaljima njegova rada itd , pa onda daj neki osnovan kontraargument na osnovu kojega se moze ozbiljno raspravljati...i to se ne odnosi samo na ovog tipa , vec generalno na sve....pozzz
Bajro Harmonikaš

#274 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by Bajro Harmonikaš »

art vandeley wrote:

Jel ti to ozbiljno?!?

Etobestakvirla hayvana....
palamuda

#275 Re: Marokanski iscjelitelj u Bosni

Post by palamuda »

[/quote]
jeste , al on skupi 20 hiljada ljudi dnevno u zetri , obidje cijeli svijet i dolaze mu ljudi iz cijelog svijeta...konkretno , danas je bio jedan bus iz Rumunije....na stranu to sto neko osporava ili ne osporava te njegove moci i energiju nemozes ni 1% osporiti da se on tim bavi uspjesno...evo da vidim tebe , konkretno , mozes li ti sa tom tvojom pricom sakupiti 20 ljudi? sama cinjenica da je proputovao "pola dunjaluka" je uspjeh koji i ja i ti mozemo sanjati ...ne branim ja nikoga , niti tog marokanca ali zasto moramo odmah biti takvi pa pljuvati po drugima , budite malo rezervisani , proucite o detaljima njegova rada itd , pa onda daj neki osnovan kontraargument na osnovu kojega se moze ozbiljno raspravljati...i to se ne odnosi samo na ovog tipa , vec generalno na sve....pozzz[/quote]
Kakvog rada, to je naprđivanje i preseravanje, to nije vidjelo rada. Ne znam na osnovu čega pojedinci vide razliku između ove smijurije u Zetri i recimo Milana Tarota. Princip je isti sve su ostalo nijanse.
Locked