haj, odoh i ja gledati braću Srbe....a to za Seferovića i forum, pa nema ko ovdje nije predlagan, ali to svakako ne znaći da naših prvih 11 nije bolje od njihovih 11.........bitno bolje......cyprus wrote:Itekako se ne slažem. Ali sad žurim nemam nekog vremena da se ubjeđujem i vršim komparacije, možda poslije nekad...palermo wrote:...Mi imamo bolje igrače od Švajcaraca, bitno bolje........
Dovoljno je reći recimo da se javila ideja ovdje na forumu da bi mi trebali zovnut u A tim Seferovića U 17 reprezentativca Švicarske![]()
. Što li Švicarcima Bože ne pada napamet prebacivat kadrove iz svog kadetskog pogona u najjaču selekciju
![]()
Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
palermo
#251 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
- Obuca9
#252 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Naš je problem što mi sami sebi umišljamo da smo neka sila. Pitajte bilo kojeg prosječnog Evropljanina da nabroji tri igrača iz BiH, osim ako ne dolazi iz Njemačke, već poslije pomena Edina Džeke će zamucati i početi spominjati svakoga koga se sjeti, a da mu je prezime na -ić.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#253 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
A veliki krivac za ovo je ciro blazevic koji je tokom svog mandata davao nebulozne izjave da smo velesila, dzeko bolji od zlatana, sta ce portugalci i slicnohz__semir wrote:Naš je problem što mi sami sebi umišljamo da smo neka sila. Pitajte bilo kojeg prosječnog Evropljanina da nabroji tri igrača iz BiH, osim ako ne dolazi iz Njemačke, već poslije pomena Edina Džeke će zamucati i početi spominjati svakoga koga se sjeti, a da mu je prezime na -ić.
- Neelix
#254 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
....al smo se tokom mandata tog istog cire najbolje osjecali.
doduse tu se i zajebo jer ga je to na kraju kostalo posla. sta ce portugal, trebali smo mi to glatko proc
doduse tu se i zajebo jer ga je to na kraju kostalo posla. sta ce portugal, trebali smo mi to glatko proc
-
palermo
#255 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
pa prije će nabrojati tri naša nego tri švajcarska.............mislim, čemu podcjenjivanje, igrački gledano mi u ovom trenutku imamo sjajan tim, pa sam Džeko u ovom trenutku prvai kvalitativnu razliku, to što nemamo uspjeha je neka druga priča..............hz__semir wrote:Naš je problem što mi sami sebi umišljamo da smo neka sila. Pitajte bilo kojeg prosječnog Evropljanina da nabroji tri igrača iz BiH, osim ako ne dolazi iz Njemačke, već poslije pomena Edina Džeke će zamucati i početi spominjati svakoga koga se sjeti, a da mu je prezime na -ić.
Ipak, ispravak, imamo sjajne igrače, ne tim....
- Obuca9
#256 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Koga će nabrojati? Salihovića iz Hofenhajma? Spahića iz Monpeljea? Nadarevića iz Eškišeherrerispora?palermo wrote:pa prije će nabrojati tri naša nego tri švajcarska.............mislim, čemu podcjenjivanje, igrački gledano mi u ovom trenutku imamo sjajan tim, pa sam Džeko u ovom trenutku prvai kvalitativnu razliku, to što nemamo uspjeha je neka druga priča..............hz__semir wrote:Naš je problem što mi sami sebi umišljamo da smo neka sila. Pitajte bilo kojeg prosječnog Evropljanina da nabroji tri igrača iz BiH, osim ako ne dolazi iz Njemačke, već poslije pomena Edina Džeke će zamucati i početi spominjati svakoga koga se sjeti, a da mu je prezime na -ić.
Znaš li ti za tamo nekakve slovake, čehe, poljake što igraju u Almeriji, Herezu, Stouku, Vest Bromviču, Livornu...?
Koliko ti znaš nabrojati spahićevih saigrača iz Monpeljea? Ili Hasagićevih iz Istambula?
- -Paja
#257 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Pusti balkanska posla i precjenjivanje nekih prosjecnih igraca.hz__semir wrote:Koga će nabrojati? Salihovića iz Hofenhajma? Spahića iz Monpeljea? Nadarevića iz Eškišeherrerispora?palermo wrote:pa prije će nabrojati tri naša nego tri švajcarska.............mislim, čemu podcjenjivanje, igrački gledano mi u ovom trenutku imamo sjajan tim, pa sam Džeko u ovom trenutku prvai kvalitativnu razliku, to što nemamo uspjeha je neka druga priča..............hz__semir wrote:Naš je problem što mi sami sebi umišljamo da smo neka sila. Pitajte bilo kojeg prosječnog Evropljanina da nabroji tri igrača iz BiH, osim ako ne dolazi iz Njemačke, već poslije pomena Edina Džeke će zamucati i početi spominjati svakoga koga se sjeti, a da mu je prezime na -ić.
Znaš li ti za tamo nekakve slovake, čehe, poljake što igraju u Almeriji, Herezu, Stouku, Vest Bromviču, Livornu...?
Koliko ti znaš nabrojati spahićevih saigrača iz Monpeljea? Ili Hasagićevih iz Istambula?
-
Jokericious
#258 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Sigurno ce prije njih nabrojati nego Barnetu i Derdiyoka iz Bayera ili Benaglia iz Wolfsburga ili Senderosa bivseg igraca Arsenala i Milana ili Inlera iz Udinesea etc.hz__semir wrote:Koga će nabrojati? Salihovića iz Hofenhajma? Spahića iz Monpeljea? Nadarevića iz Eškišeherrerispora?palermo wrote:pa prije će nabrojati tri naša nego tri švajcarska.............mislim, čemu podcjenjivanje, igrački gledano mi u ovom trenutku imamo sjajan tim, pa sam Džeko u ovom trenutku prvai kvalitativnu razliku, to što nemamo uspjeha je neka druga priča..............hz__semir wrote:Naš je problem što mi sami sebi umišljamo da smo neka sila. Pitajte bilo kojeg prosječnog Evropljanina da nabroji tri igrača iz BiH, osim ako ne dolazi iz Njemačke, već poslije pomena Edina Džeke će zamucati i početi spominjati svakoga koga se sjeti, a da mu je prezime na -ić.
-
palermo
#259 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Džeku, Pjanića, Misimovića, ibiševića, možda i Spahića............čudo je kompleks manje vrijednosti, čudo....zaistahz__semir wrote:
Koga će nabrojati? Salihovića iz Hofenhajma? Spahića iz Monpeljea? Nadarevića iz Eškišeherrerispora?
- cyprus
#260 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Recimo google izbaci više rezultata za Hakana Yakina nego za Edina Džeku, da ne idemo dalje...palermo wrote:Džeku, Pjanića, Misimovića, ibiševića, možda i Spahića............čudo je kompleks manje vrijednosti, čudo....zaistahz__semir wrote:
Koga će nabrojati? Salihovića iz Hofenhajma? Spahića iz Monpeljea? Nadarevića iz Eškišeherrerispora?
-
palermo
#261 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Whatever, eto ako hoćeš(te) priznajem Hakan Yakin je bolji od Džeke.........jesi sad sretan.........cyprus wrote:Recimo google izbaci više rezultata za Hakana Yakina nego za Edina Džeku, da ne idemo dalje...palermo wrote:Džeku, Pjanića, Misimovića, ibiševića, možda i Spahića............čudo je kompleks manje vrijednosti, čudo....zaistahz__semir wrote:
- 2407
#262 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
cyprus wrote:
Recimo google izbaci više rezultata za Hakana Yakina nego za Edina Džeku, da ne idemo dalje...
E vala.... necu se upustati u raspravu ali ne bi od tebe ocekivao ovako poredjenje(ako se uopste moze nazvati poredjenjem). Po ovome tvome Paris Hilton je bolja i od Carla Sagana i od Stephena Hawkinga, jer fakin' google izbacuje 10X vise rezultata za nju nego za njih dvojicu zajedno
p.s.
Nemoj mi sada odgovoriti:" Pa naravno da je bolja, ko ga bi ti prije jebo nju ili njih dvojicu(zajedno)?"
- cyprus
#263 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Gubiš se. Nisam to reko. Trenutna rasprava je čijih bi igrača neko sa strane više nabrojo:palermo wrote:Whatever, eto ako hoćeš(te) priznajem Hakan Yakin je bolji od Džeke.........jesi sad sretan.........
a) švicarskih (svi igraju u najjačim evropskim ligama i mogu se vidjeti svake dvije godine na prvenstvima)
b) naših (koje mogu vidjeti samo zagriženi fanovi bundes i turske lige
A ako pričamo o kvaliteti Džeke, svoj sam stav već rekao:
cyprus wrote:...Samo ću reći da Švicarci nama mogu pozavidjeti samo na Džeki, dok bi na skoro svakoj ostaloj poziciji nama itekako dobro došao neki od ovih švicarskih igrača...
-
Vjeruj!
#264 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Inler je odigrao predobro, pravo kapitenski.
Sad vidim zasto ga je wenger trazio, nimalo naivan igrac.
Sad vidim zasto ga je wenger trazio, nimalo naivan igrac.
-
palermo
#265 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Možda se i gubim, jebi ga dosadio mi ova mazohizam i samopodcjenjivanje, imamo najboljeg strijelca Budnes lige, imamo jednog od najboljih asistenata Budnes lige, imamo dečka koji je u osmini finala Lioge prvaka izbacio reala, imamo momka koji je prošle godine bio nasjpominjanije ime na evrospkim prostorima, imamo najboljeg stopera francuske lige, imamo igrača koji sada ide u prvaka rusije.......i opet samozažaljenje, defetizam, podcjenjivanje samih sebe................meni je smiješno porediti švajcarske igrače sa našim igračima.......a vi kako hoćete....cyprus wrote:Gubiš se. Nisam to reko. Trenutna rasprava je čijih bi igrača neko sa strane više nabrojo:palermo wrote:Whatever, eto ako hoćeš(te) priznajem Hakan Yakin je bolji od Džeke.........jesi sad sretan.........
]
- cyprus
#266 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Haj da se napokon složimopalermo wrote:..........meni je smiješno porediti švajcarske igrače sa našim igračima......
Samo još da kažem da igrači iz Arsenala, Parme, Le Mansa, Lokomotiva, Monaca, prvotimci Züricha, Basela i Young Boysa NISU imali mjesto na spisku 23 najbolja švicarca. Normalno da je smješno...
Last edited by cyprus on 18/06/2010 18:37, edited 1 time in total.
-
elSaik
#267 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Niste vi normalni. Čuj trebamo da zavidimo Švicarcima na igračima.
Cypruse baš prelaziš sve granice samopodcjenjivanja. Mazohizam teški.
-
Vjeruj!
#268 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Kad bi BiH trebala od Svicarske uzet igrace, ja bih predlozio Senderosa, Zieglera, Lichtsteiner, Behramija i Inlera.
Last edited by Vjeruj! on 18/06/2010 18:37, edited 1 time in total.
- pot
#269 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
nebi da idem u off topic imamo mi sve to ali mi nemamo 11 igraca na 11 pozicija da napravimo strasnu ekipupalermo wrote:Možda se i gubim, jebi ga dosadio mi ova mazohizam i samopodcjenjivanje, imamo najboljeg strijelca Budnes lige, imamo jednog od najboljih asistenata Budnes lige, imamo dečka koji je u osmini finala Lioge prvaka izbacio reala, imamo momka koji je prošle godine bio nasjpominjanije ime na evrospkim prostorima, imamo najboljeg stopera francuske lige, imamo igrača koji sada ide u prvaka rusije.......i opet samozažaljenje, defetizam, podcjenjivanje samih sebe................meni je smiješno porediti švajcarske igrače sa našim igračima.......a vi kako hoćete....cyprus wrote:Gubiš se. Nisam to reko. Trenutna rasprava je čijih bi igrača neko sa strane više nabrojo:palermo wrote:Whatever, eto ako hoćeš(te) priznajem Hakan Yakin je bolji od Džeke.........jesi sad sretan.........
]
-
palermo
#270 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Nemamo prvoklasnog trenera i nemamo logistiku (tj. imamo naš savez). Igrački gledano mi smo pokriveni na najvažnijim pozicijama u svakom timu, golman, centarhalf, kreativni vezni, špic.....jeste fale bekovi, i fali neki dobar defanzivac.......al ne govorimo o tome da smo bolji od holanđana, nego od fucking švicaraca.pot wrote:
nebi da idem u off topic imamo mi sve to ali mi nemamo 11 igraca na 11 pozicija da napravimo strasnu ekipu
Al odosmo u off topic............pardoniram.
- cyprus
#271 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Ma ja fale "samo" bekovi, samo jedan štoper, samo pouzdana krila, samo jak i perspektivan zadnji vezni i samo 3-4 jaka igrača na klupi da ne ispušemo u drugom poluvremenu. Što jes jes, samo topalermo wrote:Nemamo prvoklasnog trenera i nemamo logistiku (tj. imamo naš savez). Igrački gledano mi smo pokriveni na najvažnijim pozicijama u svakom timu, golman, centarhalf, kreativni vezni, špic.....jeste fale bekovi, i fali neki dobar defanzivac.......al ne govorimo o tome da smo bolji od holanđana, nego od fucking švicaraca.pot wrote:
nebi da idem u off topic imamo mi sve to ali mi nemamo 11 igraca na 11 pozicija da napravimo strasnu ekipu
S druge strane Švicarcima fali čak Džeko, da bi bili pokriveni na svim pozicijama.
- pot
#272 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
cyprus wrote:Ma ja fale "samo" bekovi, samo jedan štoper, samo pouzdana krila, samo jak i perspektivan zadnji vezni i samo 3-4 jaka igrača na klupi da ne ispušemo u drugom poluvremenu. Što jes jes, samo topalermo wrote:Nemamo prvoklasnog trenera i nemamo logistiku (tj. imamo naš savez). Igrački gledano mi smo pokriveni na najvažnijim pozicijama u svakom timu, golman, centarhalf, kreativni vezni, špic.....jeste fale bekovi, i fali neki dobar defanzivac.......al ne govorimo o tome da smo bolji od holanđana, nego od fucking švicaraca.pot wrote:
S druge strane Švicarcima fali čak Džeko, da bi bili pokriveni na svim pozicijama.
ma ja malo respekta nebi bilo na odmet od 2004 do 2010 oni na dva svjetska i dva evropska (jednom ko domacini) a ja bi skakao od radosti(ko ziv ko mrtav) da do 2030 mi odemo na 4 velika takmicenja.
Ma ja sta ce Svicarci vidi im glave.
-
LSD
#273 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
A da se malo vratimo samoj temi
...vidim švica vas je sviju impresionirala, strašna ekipa nema šta
...ocekujemo minimalno finale sa njihovom strašnom kombinatorikom u veznom redu....u i finalu bi trebali se poigrati sa protivnikom, bez obzira ko ce biti na dugoj strani.
-
elSaik
#274 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
I Novi Zeland će igrati na svakom narednom prvenstvu, a i pokriveni su na svakoj poziciji. Jel' to znači da sad trebamo govoriti "uuuu, Novi Zeland, silaaa." Sloveniju mlatnemo kad god imamo priliku igrati sa njima, i šta? Oni redovno na takmičenjima, mi nikad. Nije to do igrača, to je do mentaliteta, jer je naš očito podanički, mazohistički, svi-su-dobri-samo-mi-ne-valjamo. E zbog toga mi nećemo još zadugo nigdje, a ne zbog toga što nam fali bek ili stoper ili napadac.
- cyprus
#275 Re: Grupa H (ESP, SUI, CHI, HON)
Ne govorim o Novom Zelandu i Sloveniji. Glupo ih je stavljat u isti kontext sa Švicarskom. Oni su priča za sebe. Govorim o reprezentaciji u čijih 23 najbolja bi moglo uć možda 5-6 naših. Tu prestaje svaka priča o poređenju nas i švicaraca.elSaik wrote:I Novi Zeland će igrati na svakom narednom prvenstvu, a i pokriveni su na svakoj poziciji. Jel' to znači da sad trebamo govoriti "uuuu, Novi Zeland, silaaa." Sloveniju mlatnemo kad god imamo priliku igrati sa njima, i šta? Oni redovno na takmičenjima, mi nikad. Nije to do igrača, to je do mentaliteta, jer je naš očito podanički, mazohistički, svi-su-dobri-samo-mi-ne-valjamo. E zbog toga mi nećemo još zadugo nigdje, a ne zbog toga što nam fali bek ili stoper ili napadac.
Ne tvrdim da su svjetska velesila, ali jači od nas jesu. Tačka.
PS Al slažem se da se to što nam tu i tamo fali igrač za koju poziciju može prevazić te da nam ključ (ne)uspjeha leži u mentalitetu. Ali ja mislim da je problem u vezi istog drugačiji, nego kako si ga ti detektovo...