Zna li neko naziv filma???

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
alica.k

#251 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by alica.k »

http://www.imdb.com/title/tt0099601/

sjetila se :D
onaj iz losta :-)
BHF_Manijak

#252 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by BHF_Manijak »

Film je s kraja 90-tih, alien tematika, upecatljivo mi je ostalo plavo svjetlo, koje najavljuje kao dolazak vanzemaljaca, svaki put kad se pojavi oni dodju i scena kada nadju srucen svemirski brod negdje u nekoj pustinji, tu pronalaze i jednog aliena, nisu nesto poznati glumci i mislim cak da je low budget film, ali meni onako dobar horor bio, pa ako se ko sjeca naziva bio bih zahvalan, mislim da je nesto na fazon They, Others ili tako nesto, nisam siguran ali to mi se vrti po glavi. :mrgreen:
Enofazni števec

#253 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Enofazni števec »

e treba i meni jedan film

davno sam ga gledo mozda je i super poznat pa se bojim da se necu osramotiti

radi se o momku koji ima neku bolest i nece da izadje iz sobe jedino pomozu odijela koje lici na svemirsko
kasnije oni njega nagovore i u skolu da ide a tamo on sjedi u nekoj kapsuli i tako uci

znam da je neki picvajz ispo kad je neki rumpalija ga izazvo da rade sklekove
Rootboi

#254 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Rootboi »

.
Last edited by Rootboi on 07/09/2012 03:13, edited 1 time in total.
Enofazni števec

#255 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Enofazni števec »

cini mi se da sam ga gledo prije 2001

javi kad se sjetis i tog drugog
Tajci33

#256 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Tajci33 »

? :sad:
Last edited by Tajci33 on 01/12/2011 09:34, edited 1 time in total.
Tajci33

#257 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Tajci33 »

alica.k wrote:mislim da nije nijedan od ta dva.
u filmu je zensku zazidao poremeceni muz koji je zlostavljao il vako nesto.
elem, ovaj pisac nadje sebi curu u tom novom gradu, i onda oni krenu istrazivati o tom slucaju i sve to...njegova ta cura nadje sliku zenske sto ga opsjeda i skonta da je jedini nacin da je unisti tako sto ce zapalit tu sliku, medjutim kad je zapali ovaj je vec zavrsio u jezeru il nes tako...

tacno znam i glumca i glumicu al ne mogu da se sjetim nijednog imena...
eh da, i stariji je film, mozda 90te...definitivno nije poslije 2000. snimljen.

stir of echoes je meni predobar film.

edit: sad me bas nervira sto ne mogu da se sjetim kako se zove film ni glumci.
Ova dva spomenuta filma sam gledala, ali ovaj sto trazim je stariji negdje pocetkom 90-tih mislim da je izasao...
To je taj film sto se spominje gore unapred...Nadam se da ces se sjetiti naziva...U svakom slucaju hvala Vam
karanana

#258 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by karanana »

pa onda ti je garant to onaj sto ga je gore na vrhu stranice postavila alica. the forgotten one.
Tajci33

#259 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Tajci33 »

karanana wrote:pa onda ti je garant to onaj sto ga je gore na vrhu stranice postavila alica. the forgotten one.
Da to je taj film :-D
HVALA VAM!
Did

#260 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Did »

Film je dosta star, možda čak i crno bijeli. Nisam siguran je li talijanski ili američki. U jednoj sceni žena opisuje svoje sexualno iskustvo sa dvojicom nepoznatih muškaraca na plaži. U filmu inače nema eksplicitnog seksa niti golotinje. Ovo je jedina erotska scena.
snukey

#261 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by snukey »

Did wrote:Film je dosta star, možda čak i crno bijeli. Nisam siguran je li talijanski ili američki. U jednoj sceni žena opisuje svoje sexualno iskustvo sa dvojicom nepoznatih muškaraca na plaži. U filmu inače nema eksplicitnog seksa niti golotinje. Ovo je jedina erotska scena.
Persona

http://www.imdb.com/title/tt0060827/
Did

#262 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Did »

snukey wrote:
Did wrote:Film je dosta star, možda čak i crno bijeli. Nisam siguran je li talijanski ili američki. U jednoj sceni žena opisuje svoje sexualno iskustvo sa dvojicom nepoznatih muškaraca na plaži. U filmu inače nema eksplicitnog seksa niti golotinje. Ovo je jedina erotska scena.
Persona

Respect drugar/ice! Hvala!
snukey

#263 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by snukey »

Did wrote:
snukey wrote:
Persona

Respect drugar/ice! Hvala!
drugarica :). nema na čemu :).
KPNCTNJAH

#264 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by KPNCTNJAH »

Hajd' da i ja probam... ovaj film sam gledao nekad u ratu i pokusavam da ga nadjem tek toliko da ga izbacim iz glave :D valjda je horor u pitanju, kao neka konobarica (na rolama bude na poslu) zavodi frajere ili sta vec i kasnije ih valjda ubija s nekim svojim haverom... (mislim da su ih kuhali, nisam siguran) cini mi se da je naziv na nasem bio 'Slagalica', ali ukucati sad slagalica na google dovodi do milion linkova vezanih za 'Saw', pa sam odustao od trazenja... imam osjecaj da je glup film, ali volio bih ga naci da vidim u cemu je fazon i zasto se bas njega sjecam nakon toliko godina :-)
ProbuseniDolar

#265 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by ProbuseniDolar »

Horor .. gledao ga nekad iza rata na drzavnoj televiziji bio. Naziv je bio Ostrica sjekire. Radi se o nekom manijaku koji ubija ali samo kada pada kisa. Sjecam se scene, kao zena je sama u kuci i zvoni joj telefon on se javlja i govori da je u blizini i hoce da je ubije. Ona govori: zar ne ubijas samo kada pada kisa? On na to: pogledaj kroz prozor. Naravno vani je padala kisa :D

ovaj mi je ostao kao djetetu u sjecanju, vjerovatno je neki glupi horor, ali bih volio znati o kojem filmu se radi.
DON_eARL

#266 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by DON_eARL »

Pomoć. :D Ne mogu da se sjetim naziva filma koji sam gledao u Imperijalu nekad krajem 90tih. Radnja se desava na nekom jezeru okruženom šumom. Mislim da ima i nekih međeda u priči, te onaj avion što može da sleti u vodu-kanader.
Dobro, ne mogu da se sjetim ni radnje ni naziva. :skoljka:
madFlava

#267 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by madFlava »

DON_eARL wrote:Pomoć. :D Ne mogu da se sjetim naziva filma koji sam gledao u Imperijalu nekad krajem 90tih. Radnja se desava na nekom jezeru okruženom šumom. Mislim da ima i nekih međeda u priči, te onaj avion što može da sleti u vodu-kanader.

de vidi mozda je ovaj,meni jedino ovaj pada na pamet :)
http://www.imdb.com/title/tt0119051/
DON_eARL

#268 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by DON_eARL »

madFlava wrote:
DON_eARL wrote:Pomoć. :D Ne mogu da se sjetim naziva filma koji sam gledao u Imperijalu nekad krajem 90tih. Radnja se desava na nekom jezeru okruženom šumom. Mislim da ima i nekih međeda u priči, te onaj avion što može da sleti u vodu-kanader.

de vidi mozda je ovaj,meni jedino ovaj pada na pamet :)
http://www.imdb.com/title/tt0119051/
To je to! Hvala. :thumbup:
insomnia78

#269 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by insomnia78 »

Pomagajte dobri ljudi :D .
Film je bozicni, prica je oko dva susjeda od kojih jedan zeli osvjetliti kucu da se vidi iz svemira?
Rootboi

#270 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by Rootboi »

.
Last edited by Rootboi on 07/09/2012 03:53, edited 1 time in total.
insomnia78

#271 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by insomnia78 »

Nazalost nije al hvala
nellington

#272 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by nellington »

insomnia78

#273 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by insomnia78 »

Jesteee lahva puno
sofer

#274 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by sofer »

Radnja se desava u "najludjoj noci" tj. za Novu godinu u Americi, krajem 90-tih, na ilegalnom trzistu se pojavio aparat, ukraden od FBI ili CIA, ne sjecam se...koji se skopca na mozak i koji snima pored video i audio, cak i emocije, ono STO OSJECA npr. zrtva (znaci strah, bol...) i nakon snimanja, neko drugi skopca taj aparat na svoj mozak i vidi, cuje i naravno osjeti sve te emocije. Film traje dugo, 2-3 sata. Gledao sam ga prije desetak godina na nekom nasem domacem kanalu.
nellington

#275 Re: Zna li neko naziv filma???

Post by nellington »

sofer wrote:Radnja se desava u "najludjoj noci" tj. za Novu godinu u Americi, krajem 90-tih, na ilegalnom trzistu se pojavio aparat, ukraden od FBI ili CIA, ne sjecam se...koji se skopca na mozak i koji snima pored video i audio, cak i emocije, ono STO OSJECA npr. zrtva (znaci strah, bol...) i nakon snimanja, neko drugi skopca taj aparat na svoj mozak i vidi, cuje i naravno osjeti sve te emocije. Film traje dugo, 2-3 sata. Gledao sam ga prije desetak godina na nekom nasem domacem kanalu.
http://www.imdb.com/title/tt0114558/
Post Reply