ORDINACIJA za zdr. probleme

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
turquoise

#251 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by turquoise »

imam 29 godina (f). od prije 2 dana cesto imam osjecaj kao da treban mokriti, ali kada pokusam, nemam sta izmokriti, i osjecaj se vrlo brzo vraca. danas citav dan, neprekidno imam isti osjecaj. juce sam jednom u toku dana na toaletnom papiru vidjela kao malu kapljicu krvi, ali ne i sinoc. sada sam opet primjetila malo krvi na toalet papru. da li mogu nesto uraditi sama ili moram ici doktoru??

Hvala!!
Dr.medicine

#252 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

turquoise wrote:imam 29 godina (f). od prije 2 dana cesto imam osjecaj kao da treban mokriti, ali kada pokusam, nemam sta izmokriti, i osjecaj se vrlo brzo vraca. danas citav dan, neprekidno imam isti osjecaj. juce sam jednom u toku dana na toaletnom papiru vidjela kao malu kapljicu krvi, ali ne i sinoc. sada sam opet primjetila malo krvi na toalet papru. da li mogu nesto uraditi sama ili moram ici doktoru??

Hvala!!
ako nije jaka upala, kamenac definitivno! doktor, uputnica KUM i ultrazvuk. Hitno!
mumy

#253 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by mumy »

najbolje bi bilo da odes doktoru pa provjeris...ako je kamen mozes ovo uciniti
napuni kadu vrucom vodom,nemoj sad da se sprzis al sto vruca to bolja...
prije toga popij dosta pive ,lezi u vodu i nastavi da pijes...
kamncic ce sigurno izletiti :D zeMsko si pa ce ici lakse...
Last edited by mumy on 08/06/2011 19:30, edited 1 time in total.
mumy

#254 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by mumy »

ima li sta za bradaviceee?
valja li ista ono sto reklamiraju da smrzava bradavicu WARTNER i ona otpada?koliko je para?iko probo?
Dr.medicine

#255 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

mumy wrote:ima li sta za bradaviceee?
valja li ista ono sto reklamiraju da smrzava bradavicu WARTNER i ona otpada?koliko je para?iko probo?
evo ti savjet ko i ovaj za kadu. zaveži koncem pa dok ne otpadne sama :D stare gatke možda upali. a mora sasusit ce se. samo sta ce biti onda, to nam javi :lol:
turquoise

#256 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by turquoise »

mnogo hvala!!
Neddd

#257 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Neddd »

Kad vec imam priliku da pitam : Ovako ukratko : razbolila sam se i nalaz Asto je bio oko 600 , zatim sam isla kod reumatologa koji je dao dijagnozu artritis reacitva znaci sve me boli ruke oteknute ,ramena,noge,prsti .. nakon svih mogucih lijekova medrol nizon zinat,etol forte,injekcija : extencilin,penicilin,voltaren malo mi je bolje a bolesna sam nekih 8 mjeseci,a niko mi prethodno nije objasnio od doktora od cega sam ja dobila taj artritis reactivu,pa me zanima da li sam ja imala ili imam jos tu bakteriju streptokoku od koje bude povisen taj ASTO nalaz ( tako sam procitala negdje) neki dan sam isla i privatno doktorici koja mi je sve lijekove ukinula i samo je ostao extencilin svaki 21 dan al mi je na to dodala jos jednu dijagnozu skoliozu ! Pa me zanima isto dali ovaj artritis reactiva moze lose uticat na skoliozu i da se stanje jos pogorsa.Hvala unaprijed :)
Brus Lee

#258 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Brus Lee »

Neddd wrote:Kad vec imam priliku da pitam : Ovako ukratko : razbolila sam se i nalaz Asto je bio oko 600 , zatim sam isla kod reumatologa koji je dao dijagnozu artritis reacitva znaci sve me boli ruke oteknute ,ramena,noge,prsti .. nakon svih mogucih lijekova medrol nizon zinat,etol forte,injekcija : extencilin,penicilin,voltaren malo mi je bolje a bolesna sam nekih 8 mjeseci,a niko mi prethodno nije objasnio od doktora od cega sam ja dobila taj artritis reactivu,pa me zanima da li sam ja imala ili imam jos tu bakteriju streptokoku od koje bude povisen taj ASTO nalaz ( tako sam procitala negdje) neki dan sam isla i privatno doktorici koja mi je sve lijekove ukinula i samo je ostao extencilin svaki 21 dan al mi je na to dodala jos jednu dijagnozu skoliozu ! Pa me zanima isto dali ovaj artritis reactiva moze lose uticat na skoliozu i da se stanje jos pogorsa.Hvala unaprijed :)
Nisi dovoljno podataka dala, godine starosti i da li si imala (imas) ceste upale krajnika? Da li si ih operisala? Koliki je CRP ? Sto se tice terapije, to je ok, samo ces morati da je primas 2-3 godine i zato bih ti preporucio da taj nalaz "ponovis" u nekoj zdravstvenoj ustanovi koja je u sistemu zdravstvenog osiguranja, da ti ordinirajuci ljekar nebi pravio problem oko prepisivanja extencilina. Jer mora da ima preporuku od ovlastenog ljekara/reumatologa. Obicno se terapija privatnika aminuje, ali posto ces je primati duzi vremenski period, bolje je da izbjegnes buduce eventualne nesporazume. Skolioza je iskrivljenost kicmenog stuba, na desnu ili ljevu stranu i ako je blazeg stepena (sto predpostavljam da je kod tebe slucaj, posto je tek na kraju pridodana na osnovnu bolest) se lijeci fizikalnim tretmanom, pa posjeti i fizijatra.
Neddd

#259 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Neddd »

CRP je negativan bio zadnji put kad sam vadila nalaz tj.prije 3 mjeseca,a prvi put sam i bila kod reumatologa na UKC tuzla,pa posto se kod njih dugo ceka na preglede ili doktor u vecini slucajeva ne bude tu , zato sam odlucila ici privatno da cujem jos neko misljenje.Imala sam ceste upale krajnika ustvari i dan danas kasljem al ne previse ko prije.Ovaj reumatolog na UKC mi je propisao extencilin pa mislim da nece biti problema.A sto tice skolioze narucena sam kod fizijatra pa cemo vidjet sta ce reci. Taj CRP koliko sam ja upucena je pozitivan kod reumatoidnog artitisa sto nemora bit slucaj kod artritis reactive ( reumatska groznica ) .
miu miu

#260 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by miu miu »

Pozdrav. Imam 26 god. U posljednjih mjesec dana imam bol ispod lijevog rebarnog luka. Uradila sam nalaze krvi koji su bili u redu, slezena nije uvecana. Takodjer mi je uradjen EKG koji je bio u redu, ultrazvuk srca, takodjer nalaz u redu. U zadnjih par dana bol se reflektuje u lijevu dojku, lijevu ruku i imam probadajuci bol ispod lijeve plecke. :-? Ne znam sta da radim, ni kome da se obratim? Obzirom da ovo traje puni mjesec dana, pocinje da me zabrinjava...
Brus Lee

#261 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Brus Lee »

miu miu wrote:Pozdrav. Imam 26 god. U posljednjih mjesec dana imam bol ispod lijevog rebarnog luka. Uradila sam nalaze krvi koji su bili u redu, slezena nije uvecana. Takodjer mi je uradjen EKG koji je bio u redu, ultrazvuk srca, takodjer nalaz u redu. U zadnjih par dana bol se reflektuje u lijevu dojku, lijevu ruku i imam probadajuci bol ispod lijeve plecke. :-? Ne znam sta da radim, ni kome da se obratim? Obzirom da ovo traje puni mjesec dana, pocinje da me zabrinjava...
Probaj ici kardiologu i uraditi tzv test opterecenja (ergo test).
Dr.medicine

#262 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

miu miu wrote:Pozdrav. Imam 26 god. U posljednjih mjesec dana imam bol ispod lijevog rebarnog luka. Uradila sam nalaze krvi koji su bili u redu, slezena nije uvecana. Takodjer mi je uradjen EKG koji je bio u redu, ultrazvuk srca, takodjer nalaz u redu. U zadnjih par dana bol se reflektuje u lijevu dojku, lijevu ruku i imam probadajuci bol ispod lijeve plecke. :-? Ne znam sta da radim, ni kome da se obratim? Obzirom da ovo traje puni mjesec dana, pocinje da me zabrinjava...
Osim ergo testa ja ti savjetujem pregled želuca, pogotovo ako imas problema s kiselinom!
Iskreno sumnjam da je ovdje vezano za srce,i da je vezano bol se projektira u epigastrij, koja je uglavnom vezana za infarkt - što ovdje apsulutno nije
miu miu

#263 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by miu miu »

Dr.medicine wrote:
Osim ergo testa ja ti savjetujem pregled želuca, pogotovo ako imas problema s kiselinom!
Iskreno sumnjam da je ovdje vezano za srce,i da je vezano bol se projektira u epigastrij, koja je uglavnom vezana za infarkt - što ovdje apsulutno nije
Pregled zeluca radila, imam pojacanu kiselinu prvog stepena, nemam nalaz pri ruci sad da prepisem, uzimala controloc mjesec dana, nije mi puno pomoglo. Inace, muke mucim sa zelucom odavno, uvijek sam znala prepoznati taj bol od zeluca (koji nije poput ovoga), znam koja hrana mi smeta, a koja ne i pridrzavam se toga. Ovaj bol je neovisan od toga sta jedem.... Hvala Vam na brzom odgovoru. Odmah u ponedjeljak cu zakazati ergo test.
Partijaner

#264 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Partijaner »

Doktore evo mene opet :D

Znate da sam imao onaj problem sa lupanjem srca. Da vam javim da sam isao na test opterecenja i uradio holter i rekla mi je da nemam nijednu ekstrasistolu niti aritmiju niti preskakanja srca dok sam trcao na onoj traci i rekla mi je da mogu u sportiste odmah, iako sam i ranije trcao i igrao lopte. Rekla mi je da je sve uredu i da se opustim i ja sam se opustio, ali medjutim meni opet lupa srca i lupa mi nesto u stomaku, ne znam sta je to, ostalo mi je jos samo da uradim gastroskopiju da vidim sta mi je, jer kada mi srce ubrza odjednom nedugo nakon toga mi se podrigne. Znam podrignut 5 X zaredom a da ne jedem nista. Znaci ostalo mi je jos samo vidjet da li je to od zeluca pa cu javit kad uradim i taj nalaz :thumbup:
miu miu

#265 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by miu miu »

Partijaner wrote:Doktore evo mene opet :D

Znate da sam imao onaj problem sa lupanjem srca. Da vam javim da sam isao na test opterecenja i uradio holter i rekla mi je da nemam nijednu ekstrasistolu niti aritmiju niti preskakanja srca dok sam trcao na onoj traci i rekla mi je da mogu u sportiste odmah, iako sam i ranije trcao i igrao lopte. Rekla mi je da je sve uredu i da se opustim i ja sam se opustio, ali medjutim meni opet lupa srca i lupa mi nesto u stomaku, ne znam sta je to, ostalo mi je jos samo da uradim gastroskopiju da vidim sta mi je, jer kada mi srce ubrza odjednom nedugo nakon toga mi se podrigne. Znam podrignut 5 X zaredom a da ne jedem nista. Znaci ostalo mi je jos samo vidjet da li je to od zeluca pa cu javit kad uradim i taj nalaz :thumbup:
Toplo preporucujem dr Fadila Mandzukica, imala sam slicne probleme, ispostavilo se da je bio problem sa zelucem... Mogu ti poslati br na pp
olensoner

#266 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by olensoner »

Od juce me u intervalima boli antihelix (tako sam nasao da se zove, nisam nasao naziv na nasem) lijevog uha, nekada je nesnosna bol. Ne znam od cega to moze biti, spavam uvijek na desnoj strani :?
vazi

#267 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by vazi »

turquoise wrote:imam 29 godina (f). od prije 2 dana cesto imam osjecaj kao da treban mokriti, ali kada pokusam, nemam sta izmokriti, i osjecaj se vrlo brzo vraca. danas citav dan, neprekidno imam isti osjecaj. juce sam jednom u toku dana na toaletnom papiru vidjela kao malu kapljicu krvi, ali ne i sinoc. sada sam opet primjetila malo krvi na toalet papru. da li mogu nesto uraditi sama ili moram ici doktoru??

Hvala!!
a ako nije kamenac :)
kamencic ipak boli...
ako ne mokris znaci da se tecnost zadrzava u organizmu i dodavati jos tecnosti nije preporucljivo zbog povecanja krvnog tlaka...(ono s pivom ...)

Jesi li slucajno ovih dana imala neku manju prehladu, upalu grla i sl?

da nije mala upala bubrega? boli li te u krstima?

najjednostavnije, nalaz urina i znas na cemu si:)
miu miu

#268 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by miu miu »

Dr.medicine wrote:

Samo da napisem da sam radila uzv abdomena, a nakon toga kod dr. Fadila Mandzukica, covjek vratio zeldac na mjesto u dva poteza i samim tim me rijesio svih ovih bolova i tegoba. :thumbup:
Ljuska_u_BaklaFi

#269 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ne znam gdje da pitam pa izabrah ovu temu, koliko su skupi( pretpostavljam jako) da se urade nalazi u nekoj privatnoj ordinaciji. Konkretno nalazi krvi, mada su oni radjeni u domu zdravlja i bili su kao ok osim povisenog zeljeza u krvi i holesterola. Osim toga, stalna mantanja, znojenja i bolovi u glavi su uzrok cega????? Sta bi trebalo uraditi ili pregledati jer eto nalazi krvi nisu losi. Koliko poviseno zeljezo moze biti opasno???? Ovo sto citam po netu je prilicno zabrinjavajuce
Dr.medicine

#270 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

olensoner wrote:Od juce me u intervalima boli antihelix (tako sam nasao da se zove, nisam nasao naziv na nasem) lijevog uha, nekada je nesnosna bol. Ne znam od cega to moze biti, spavam uvijek na desnoj strani :?

upala srednjeg uha
Dr.medicine

#271 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ne znam gdje da pitam pa izabrah ovu temu, koliko su skupi( pretpostavljam jako) da se urade nalazi u nekoj privatnoj ordinaciji. Konkretno nalazi krvi, mada su oni radjeni u domu zdravlja i bili su kao ok osim povisenog zeljeza u krvi i holesterola. Osim toga, stalna mantanja, znojenja i bolovi u glavi su uzrok cega????? Sta bi trebalo uraditi ili pregledati jer eto nalazi krvi nisu losi. Koliko poviseno zeljezo moze biti opasno???? Ovo sto citam po netu je prilicno zabrinjavajuce
spol, godine???? zasto se na ovome potencira u pitanju, jos u naslovu teme? mantanje i znojenje sasvim normalna popratna pojava peri menopauze

ima neki arap, negdje na stupu chechk all 350km
Aurora Borealis

#272 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Aurora Borealis »

Je li moguće da je konstantna (ili učestala-svako koji dan) grlobolja posljedica rasta osmica? Nemam problema s krajnicima. Ali sumnjam ili na alergiju ili na osmice.
Ductus Holedocus

#273 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Ductus Holedocus »

Dr.medicine wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ne znam gdje da pitam pa izabrah ovu temu, koliko su skupi( pretpostavljam jako) da se urade nalazi u nekoj privatnoj ordinaciji. Konkretno nalazi krvi, mada su oni radjeni u domu zdravlja i bili su kao ok osim povisenog zeljeza u krvi i holesterola. Osim toga, stalna mantanja, znojenja i bolovi u glavi su uzrok cega????? Sta bi trebalo uraditi ili pregledati jer eto nalazi krvi nisu losi. Koliko poviseno zeljezo moze biti opasno???? Ovo sto citam po netu je prilicno zabrinjavajuce
spol, godine???? zasto se na ovome potencira u pitanju, jos u naslovu teme? mantanje i znojenje sasvim normalna popratna pojava peri menopauze

ima neki arap, negdje na stupu chechk all 350km
nalaz krvi 350?
Dr.medicine

#274 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

Aurora Borealis wrote:Je li moguće da je konstantna (ili učestala-svako koji dan) grlobolja posljedica rasta osmica? Nemam problema s krajnicima. Ali sumnjam ili na alergiju ili na osmice.

Na drugoj temi se nalazi stomatolog :D
Dr.medicine

#275 Re: ORDINACIJA za zdr. probleme

Post by Dr.medicine »

Ductus Holedocus wrote:
Dr.medicine wrote: nalaz krvi 350?
citaj! check all!!!!!!!!! nisam samo citao oko krvi, vec i njene simptopme. pa kad ide neka se fino detaljno pregleda :D
kolega, ne gledati samo pravo, tako sto ce te pogled sa strane zakloniti rukama. al ima još vremena naucis to:) valja se s te predklinike išcupati hehe
Post Reply