Njima je kao i narodu uopste potreban neko ko ce ga pokrenuti, podici, dati zalet. Borci su svjesni da pisanjem peticija, mirnim setnjama i sl nece postici nista, ama bas nista, traziti fabrike i sl je Sizifovski posao i znaju da im to NIKAD nebi ispunili, mogli bi mjesec dana umirat od gradi pred zgradom vlade i nista nebi postigli. Jedini nacin jeste da se te prdonjeNeelix wrote:Razumijem sta pricas, i slazem se s tobom u potpunosti. Nisam ja protiv sustine ovih protesta, ali jesam protiv forme. Zasto se prdonje od profitera nisu pokrenule ranije? Zasto ovi protesti nisu organizovani zbog svega ovoga o cemu ti pises? ZASTO SU SE DESILI BAS ONDA KADA JE PRDONJAMA SA PRIMANJIMA OD PREKO 2.0000 KM POCELO GORITI POD NOGAMA???therrarrius wrote: Shvatio sam od ranije za tih 1000 profitera, ali mi se stislo kada su na kantonalnoj prikazali covjeka koji cvili kako ni zdravstveno nema, kako su mu uzeli sve. Ima onoga sto ti kazes, ali mene se zivo *ebe za onih 1000 profitera, mene zanima onih drugih par hiljada. Pricas o fabrikama umjesto dzamija, ama Neelixe njima ne daju zdravstveno kamoli fabriku. Mozda oni profiteri hoce jos para, ali ostala sirotinja zeli samo da umre u dostojanstvu, da ima reci unuku da je branio NESTO, a ne ovo sto smo danas vidjeli. Meni nema nista gore neko kada mi stari kaze da se sere na ono sto je branio, stisne mi se u grudima, ne zato sto moj stari razocaran lezi i bulji u ekran cekajuci da izdahne, nego zato sto je U PRAVU, BORCI NISU BRANILI NISTA, ili jos gore BRANILI SU ONO STO CE IH KASNIJE PONIZITI.
e to meni smeta.
ne zna onaj borac sto je bacao kamen za sta ga baca. njemu je prdonja reko hajmo na vladu i on jedva docekao.
Drukacije nije moglo.