Sluzili ste JNA..gdje??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
suspect_zero

#251 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by suspect_zero »

pape wrote:Kasno popodne, ... pritisla teska omora, ... lezimo u kestenovom hladu u cosku kasarne.
Moj zemo Dzafer pljucka u dalj i u pauzama pljuckanja kaze:

- Prosla je danas M. pored ograde, ... kaze da ce ona i S. veceras biti u sobi, pa ako hocemo da navratimo.
- Hm, ... pa nije losa ideja, ... `ko je dezurni oficir?
- Galic, ...
- Uh, ... jebo te, ... nemoj, ... znas da je zajeban, provalit ce nas, ... haj`mo sutra!?
- Ja Boga mi odoh veceras, a ti ga slozi Galicu, ... :oops:

Gledam ga, ... smjeskam se i kontam, ... gdje cu ga pustiti samog, ... :zzzz:

- Vazi, ... idemo, al` da se vratimo prije trube, ... prije povecerja?
- Jesi ti Pape tezak co`ek, ... tad` ce nam biti najbolje. Al` haj` dobro, skratit cemo predigru da stignemo nazad do trube.
:D

Obrijemo se, namirisemo "Pino Silvestre"-om, ... :D ... izvucemo se do zabacenog dijela kasarne i preskocimo ogradu. Do zenskog internata, na drugom kraju gradica, sunjamo se sporednim ulicama gdje ne zalazi kampanjola sa vojnom policijom.
Na sat smo pogledali kad smo culi trubu za povecerje.
Mrak je vec uveliko pao, ... izadjemo vani i prodjemo sorovima do ravnog dijela ceste koja vodi prema kasarni. Ravna Vojvodina, i sa jedne i sa druge strane ceste ... kuca - ograda - kuca - ograda. Uz cestu mladi drvored i kanal za kisnicu.

- Jarane, ... ako sad izadje kampanjola, najebali smo, ... nemamo se gdje sakriti, ... rece Dzafer i crce od sege. Nije ni zavrsio recenicu, ... iz kasarne izadje kampanjola, ... :cry:
Sta cu, ... nemam gdje, zalegnem u kanal, ... sreca pa bi suh. On stade iza mladog drveta, ... tek posadjenog, ... debelog k`o ruka, ... :roll:

- Lezi, jebem ti, ... :x
- Sta cu lezat, ... pa nas i traze, ... bolje da se predamo, ... :roll:

Zaskripase kocnice, ... isfura Galic, ... popravi sapku i ....

- Dzafere `tico, ... dolazi `vamo, .... gdje ti je Pape?
- Ne znam druze vodnice, .... nije on ... :roll:
- E`o me,
... izvucem se iz kanala otresajuci prasinu sa uniforme.

- Aaaaa, ... a tu si i ti `tico.
Ti Dzafere, ... pao si iz tehnike maskiranja. Vidi kol`ka ti je glava, a ti se sakrio iza tolisnog drveta. Pape je bar zaleg`o u kanal. Ulazite, ... sunce vam jebem bosansko. :zzzz:

Dovezu nas u kasarnu, a po baksuzluku bas taj dan kamion dovezao 30-ak mladih sadnica borova.
Kaze Galic, ... razdaljina izmedju rupa treba da bude 4 metra, od zida 5 metara, dubina rupe 80-ak cm, a sve da bude zavrseno do 7 sati ujutro. Ja odoh spavati, ... vidimo se ujutro.

:dance: .... :run:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

#252 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by chuchumbamayumbe »

mnogo jake price, citam sve i smijem se, a u velikoj mjeri i zavidim, iskreno
sexstranka

#253 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by sexstranka »

Ima materijala,i film da se snimi :thumbup: ..zahebalo bi "karaulu" :lol:
Najgora je bila fiskultura,go do pojasa,a ako je malo hladnije..u potkosulji :-)
Ja sam to vazda izbjegavao(krio se po mokrim cvorovima)..i lagano listaj erotiku..ili smokvin list :lol:
A i spustanje i dizanje zastave..hajde dobro kada se spusta, i nekako..
Kad se samo sjetim koliko su mi puta ukrali papuce :lol: a ja u roku od dvije minute moram ukrasti nekome drugom..
suspect_zero

#254 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by suspect_zero »

chuchumbamayumbe wrote:mnogo jake price, citam sve i smijem se, a u velikoj mjeri i zavidim, iskreno

Ovo je meni trenutno najjača tema na forumu, pročitala sam svaki post i oduševljena sam.......dosta humora, doživljaja, interesantnih situacija....sve u svemu :thumbup: :thumbup:
suspect_zero

#255 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by suspect_zero »

sexstranka wrote:Ima materijala,i film da se snimi :thumbup: ..zahebalo bi "karaulu" :lol:
Najgora je bila fiskultura,go do pojasa,a ako je malo hladnije..u potkosulji :-)
Ja sam to vazda izbjegavao(krio se po mokrim cvorovima)..i lagano listaj erotiku..ili smokvin list :lol:
Kad se samo sjetim koliko su mi puta ukrali papuce :lol: a ja u roku od dvije minute moram ukrasti nekome drugom..

Zastava se dizala svaki dan?
Maraschino

#256 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Maraschino »

suspect_zero wrote:
sexstranka wrote:Ima materijala,i film da se snimi :thumbup: ..zahebalo bi "karaulu" :lol:

cuj dizala...i spustala :lol: :lol:

to je bila posebna cast koja mene nije mogla da zapadne...
suspect_zero

#257 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by suspect_zero »

Maraschino wrote:
suspect_zero wrote:

Zašto to?.............po kojem principu se određivalo ko može da dižei spušta zastavu?.......trebao neki čin za to ili...?
branimir stulic

#258 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by branimir stulic »

Maraschino wrote:
suspect_zero wrote:

Boze zasto li smo je ikako spustali kada smo je svako jutro morali ponovno dizati...????
kriticarka_nikova

#259 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by kriticarka_nikova »

Ja se sjecam kad je moj brat prico kako je njemu bilo u JNA. Maltletiranja vodnika(a to je jel najnizi cin ono oni su bas najiskompleksiraniji) su bila svakog dana, pocev od upada u sobu u sabah, pa naredjivanja da svi ustanu, zategnu postelju i onda vojnici jadni sve to urade i opet ovaj dodje i onda gleda kako su spremljeni kreveti, trazi dlaku u jajetu i vazda je nadje.

Ono sto su vjerujem svi prolazili u JNA, bilo je nazivanje imenima GUSTER I DZOMBA, (ima "Nervozni postar" svoj hit na tu temu "002 dzomba sam ja, 333 guster si ti :D ). pa se sjecam bratovih pisama u kojima se ko placipicka jada svojima: "Pokrali su mi box cim sam doso ovdje. Guster sam pa ne znam njihovu taktiku, a to rade svim gusterima. Osto sam bez petokrake, pidjame, vojnog kaisa i wranglerki.Zbog wralnglerki i pidjame ne brinem, al' zbog kaisa i petokrake bicu kaznjen pa cu morat da ribam wc i cistim njihova dzombasta govna".

Najjace je bilo kad je slavio Novu godinu. Opisao je detaljno atmosferu u jednoj hermeticki zatvorenoj prostoriji, u kojem je neki SUMNJIV CASOVNIK odzvonio ponoc (ono vazda su ih tjerali da idu spavat u 21 il 22) i odma nakon 15 minuta odkako je nastupila NG, slijedilo je naredjenje da idu spavat.
sexstranka

#260 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by sexstranka »

Kada se dizala..svi smo bili mrzovoljni..aktivnosti su pocinjele..
A kada se spustala..bilo je mnogo ljepse..vecerica i spavaona lagano :-)
Ili sam ja zaboravio, kako je to islo :roll:
Ja je nikada "dizo" nisam..mozda sam je koji put spustio :dance: :-D
suspect_zero

#261 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by suspect_zero »

"Gušteru, klaso decembarska, ideš kući kad procveta daska"! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zaboravljate onu vojnicku matematiku:
b x k = n
b - brzina
k - krivina
n - nevidljivost

:mrgreen:
Maraschino

#262 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Maraschino »

suspect_zero wrote:
Maraschino wrote:[quote="suspect_zero]

Zašto to?.............po kojem principu se određivalo ko može da dižei spušta zastavu?.......trebao neki čin za to ili...?[/quote][/quote][/quote][/quote][/quote]

odredjivalo se po jedinicama a onda se unutar jedinice birali zasluzni vojnici...
zasluzan vojnik bilo je tesko biti...probas znanjem, ne ide...probas umijecem, ne ide...najlakse se dolazilo do te titule preko drugih da ne kazem cinkanjem, ulizivanjem, radis ono sto niko nece, uvijek moras biti po ps-u ...
IlijaLadin

#263 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by IlijaLadin »

quasar wrote:Jooj ima još, utuši ja vas, ali sve se jedna po jedna uspomena vraća.
1986 je bilo svjetsko prvenstvo u fudbalu u Mexicu. Noćni prenosi, a vojska je morala u 22 u krevet. Straža je imala tv salu i tu se smjelo gledati ako je DOf (dežurni oficir) nagodan, jer je njegova dežurana kraj te tv sale.

I tako u neka doba noći ustade smijena na stražu,i onako bunovni izbauljaju iz spavaone pravo u tu tv salu. E sad imali smo običaj da priđemo s leđa i sa obje ruke sa svih 5 prstiju preletimo dvaput preko oba uha žrtvi da dobijemo zvuk "frrrrr-frrrrr" i uz to izgovorimo "frrrrrr gujo", i to je bila stalna pojava i niko nije pravio frku oko toga, to nista ne boli.
problem je samo što Normandić (tako mu bi prezime . ne znam kako ga se sjetih sad) onako pospan nije baš najbolje gledao i opalio je klempe dežurnom oficiru, gledo čovjek tekmu sa nama, šta ćeš.... :lol:

Mislim da je cijela kasarna do jutarnje smotre za to znala, ali zvanično nije bilo prijave niti problema. Skontao DOf da je bila greška.

a ja sam na straži pred komandom garnizona jednog generala (Martin Špegelj) oslovljavao sa "zastavniče", jer u mraku nisam vidio da nisu zlatni čvarci, već zlatne lovorike, a čudio sam se što se onako krivi i saginje ko da ga bole leđa, a čovjek jadan htio da mi pokaže čin.. :lol:
šta ću ja kad nisam znao da je general stigao iz Zagreba, jer mi nismo imali veći čin od pukovnika u granizonu. međutim, ni tu nije bilo problema, čovjek prihvatio da je mrak i ga nisam prepoznao i šta će...
Kad jednom prestanes prepricavati ove dogodovštine - naći ću te i izlijemati ko bola u kupusu :) kad ponestane istine, izmišljaj!
quasar

#264 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by quasar »

joj, mogla bi se serija u nastavcima snimiti, samo da neko hoće scenario napisati...
ne smijem više da privatizujem forum, ali ima raznih doživljaja, ima i onih tužnih, nije sve bilo šega i šala.

nećemo o tragedijama, ima ljepših priča.
mene je spomenuti poručnik toliko handrio da mi je naredio šišanje kad sam brojao 000. znači još manje od 24 sata do civila. i to je bila nedjelja. u gradu ne radi brico nedeljom, a ne bi me ni pustili dan pred skidanje, morao bih bježati, što jemožda ovaj poručnik i želio da ja uradim, naš kasarnski brico je nekoliko dana prije toga dopao ozbiljnog zatvora jer je napao i pokušao opljačkati civila koji ga je primio u kuću, bez obzira što su obojica bili pijani, crno mu se pisalo.

Uglavnom mene nije imao ko ošišati, brijanje glave je bilo strogo zabranjeno u JNA, a nije mi se dalo da me konj maltretira ujutro i da me ne pušta kući do popodne kada će mi svi prevozi i veze otići pa ću spavati na nekom peronu.

I tu uleti moj drug Mehana Hisni, Albanac sa Kosova, iz neke vukojebine kod Vučitrna. Nije znao beknuti S-H, i imao gadnih problema na početku. Ja mu malo pomogao i rekao koju riječ kapetanu u vezi sa njim i to je prošlo. Kaže on meni: gene ja ću da te ošišam!
Pitam ja: čime češ?, a on: ovim makazicama! (makazicama za nokte!!!!!)
-Pa znaš li Hisni, nemoj da me unakaziš, najebaću gore nego da sam neošišan?
Kaže: ne brini, ja šišam sve u mom selu, i otac mi je to radio.
Čovjek je defakto zanatlija, brico, a nikad nikom to nije rekao, iz nekog razloga je tajio.
Mislim da me nikad niko nije bolje ošišao, a patio se oko dva sata, sa malim makazicama, grčevi ga hvatali u ruci, sav u znoju. Danas se mislim koliki je to napor trebao biti... i koliko je on meni bio zahvalan da to uradi. Zato se kaže i istina je: što baciš niz vodu, čekaj uzvodu....
suspect_zero

#265 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by suspect_zero »

quasar wrote:joj, mogla bi se serija u nastavcima snimiti, samo da neko hoće scenario napisati...
ne smijem više da privatizujem forum, ali ima raznih doživljaja, ima i onih tužnih, nije sve bilo šega i šala.

mene je spomenuti poručnik toliko handrio da mi je naredio šišanje kad sam brojao 000. znači još manje od 24 sata do civila. i to je bila nedjelja. u gradu ne radi brico nedeljom, a ne bi me ni pustili dan pred skidanje, morao bih bježati, što jemožda ovaj poručnik i želio da ja uradim, naš kasarnski brico je nekoliko dana prije toga dopao ozbiljnog zatvora jer je napao i pokušao opljačkati civila koji ga je primio u kuću, bez obzira što su obojica bili pijani, crno mu se pisalo.

Uglavnom mene nije imao ko ošišati, brijanje glave je bilo strogo zabranjeno u JNA, a nije mi se dalo da me konj maltretira ujutro i da me ne pušta kući do popodne kada će mi svi prevozi i veze otići pa ću spavati na nekom peronu.

I tu uleti moj drug Mehana Hisni, Albanac sa Kosova, iz neke vukojebine kod Vučitrna. Nije znao beknuti S-H, i imao gadnih problema na početku. Ja mu malo pomogao i rekao koju riječ kapetanu u vezi sa njim i to je prošlo. Kaže on meni: gene ja ću da te ošišam!
Čovjek je defakto zanatlija, brico, a nikad nikom to nije rekao, iz nekog razloga je tajio.
Mislim da me nikad niko nije bolje ošišao, a patio se oko dva sata, sa malim makazicama, grčevi ga hvatali u ruci, sav u znoju. Danas se mislim koliki je to napor trebao biti... i koliko je on meni bio zahvalan da to uradi. Zato se kaže i istina je: što baciš niz vodu, čekaj uzvodu....

:) :)
callmethebreeeze

#266 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by callmethebreeeze »

suspect_zero wrote:
pape wrote:Kasno popodne, ... pritisla teska omora, ... lezimo u kestenovom hladu u cosku kasarne.
Moj zemo Dzafer pljucka u dalj i u pauzama pljuckanja kaze:

- Prosla je danas M. pored ograde, ... kaze da ce ona i S. veceras biti u sobi, pa ako hocemo da navratimo.
- Hm, ... pa nije losa ideja, ... `ko je dezurni oficir?
- Galic, ...
- Uh, ... jebo te, ... nemoj, ... znas da je zajeban, provalit ce nas, ... haj`mo sutra!?
- Ja Boga mi odoh veceras, a ti ga slozi Galicu, ... :oops:

Gledam ga, ... smjeskam se i kontam, ... gdje cu ga pustiti samog, ... :zzzz:

- Vazi, ... idemo, al` da se vratimo prije trube, ... prije povecerja?
- Jesi ti Pape tezak co`ek, ... tad` ce nam biti najbolje. Al` haj` dobro, skratit cemo predigru da stignemo nazad do trube.

Obrijemo se, namirisemo "Pino Silvestre"-om, ... :D ... izvucemo se do zabacenog dijela kasarne i preskocimo ogradu. Do zenskog internata, na drugom kraju gradica, sunjamo se sporednim ulicama gdje ne zalazi kampanjola sa vojnom policijom.
Na sat smo pogledali kad smo culi trubu za povecerje.
Mrak je vec uveliko pao, ... izadjemo vani i prodjemo sorovima do ravnog dijela ceste koja vodi prema kasarni. Ravna Vojvodina, i sa jedne i sa druge strane ceste ... kuca - ograda - kuca - ograda. Uz cestu mladi drvored i kanal za kisnicu.

- Jarane, ... ako sad izadje kampanjola, najebali smo, ... nemamo se gdje sakriti, ... rece Dzafer i crce od sege. Nije ni zavrsio recenicu, ... iz kasarne izadje kampanjola, ... :cry:
Sta cu, ... nemam gdje, zalegnem u kanal, ... sreca pa bi suh. On stade iza mladog drveta, ... tek posadjenog, ... debelog k`o ruka, ... :roll:

- Lezi, jebem ti, ... :x
- Sta cu lezat, ... pa nas i traze, ... bolje da se predamo, ... :roll:

Zaskripase kocnice, ... isfura Galic, ... popravi sapku i ....

- Dzafere `tico, ... dolazi `vamo, .... gdje ti je Pape?
- Ne znam druze vodnice, .... nije on ... :roll:
- E`o me,
... izvucem se iz kanala otresajuci prasinu sa uniforme.

- Aaaaa, ... a tu si i ti `tico.
Ti Dzafere, ... pao si iz tehnike maskiranja. Vidi kol`ka ti je glava, a ti se sakrio iza tolisnog drveta. Pape je bar zaleg`o u kanal. Ulazite, ... sunce vam jebem bosansko. :zzzz:

Dovezu nas u kasarnu, a po baksuzluku bas taj dan kamion dovezao 30-ak mladih sadnica borova.
Kaze Galic, ... razdaljina izmedju rupa treba da bude 4 metra, od zida 5 metara, dubina rupe 80-ak cm, a sve da bude zavrseno do 7 sati ujutro. Ja odoh spavati, ... vidimo se ujutro.

:dance: .... :run:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nadam se da je bar posjeta internatu bila vrijedna sadjenja:).
Last edited by callmethebreeeze on 31/03/2010 01:29, edited 1 time in total.
alibaba_i_30_godina

#267 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by alibaba_i_30_godina »

quasar wrote:joj, mogla bi se serija u nastavcima snimiti, samo da neko hoće scenario napisati...

Odlicne su ti price. Mogao bih satima sa tobom sjediti i slusati sve dogodovstine. :)
Jesil' ikad nekog sreo ili cuo se sa nekim s kim si bio blizak u tim danima, kao npr. ovaj Albanac.?!
riko-ga

#268 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by riko-ga »

Poslije pjesadiske obuke dobijam prekomandu na Zvjezdaru Beograd u Pocasnu cetu.E tu sam se napuco na sahranama ko niko.Mislim da sam imao oko 110 sahrana ili ti pocasti.Napocetku imas malu tremu kontas da nezeznes plotun ali poslije rutina samo gledas da ove mladje zeznes.Bilo je svega i svacega na tim pocastima.Znalo se desiti da na sahrani osim nas iz pocasne nema niko pa smo mi morali nositi i ono ordenje i vjence.Nije mi jasno ko one vjence posla a nije dosao na sahranu.Posto smo pokrivali cijeli Beograd jednom nam se desilo da Vodnik nije znao gdje je groblje.Neko selo Bogu iza nogu i lutamo mi sa busom vec vrijeme pocasti a groblja ni navidiku.Nama sega a Vodnik poludijo i konacno kada smo nasli to groblje sa zakasnjenjem od neki 15min. ovoga vec ukopavaju.Samo smo uspjeli pred autobus da se postrojimo i ispalimo ta tri plotuna bez ikakve pocasti i uobicajene procedure.
ljubav_aha

#269 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by ljubav_aha »

tema je za film :lol: i smijeh sa okusom jutarnje i poslije podnevne kafe :thumbup:

hvala sto dijelite price za nama :-D
simpozijum delirijum

#270 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by simpozijum delirijum »

riko-ga wrote:Poslije pjesadiske obuke dobijam prekomandu na Zvjezdaru Beograd u Pocasnu cetu.E tu sam se napuco na sahranama ko niko.Mislim da sam imao oko 110 sahrana ili ti pocasti.Napocetku imas malu tremu kontas da nezeznes plotun ali poslije rutina samo gledas da ove mladje zeznes.Bilo je svega i svacega na tim pocastima.Znalo se desiti da na sahrani osim nas iz pocasne nema niko pa smo mi morali nositi i ono ordenje i vjence.Nije mi jasno ko one vjence posla a nije dosao na sahranu.Posto smo pokrivali cijeli Beograd jednom nam se desilo da Vodnik nije znao gdje je groblje.Neko selo Bogu iza nogu i lutamo mi sa busom vec vrijeme pocasti a groblja ni navidiku.Nama sega a Vodnik poludijo i konacno kada smo nasli to groblje sa zakasnjenjem od neki 15min. ovoga vec ukopavaju.Samo smo uspjeli pred autobus da se postrojimo i ispalimo ta tri plotuna bez ikakve pocasti i uobicajene procedure.
ko' u filmu ;"Maratonci trce pocasni krug", :lol: kazem ja ! blesava je ta vojska bila totalno !
bio sam vec dzomba i zapala me dezura da budem "pozarni" (dezuras u hodniki lafo, cijelu noc )
naravno, za dezuru se obezbjedis vezom sa kuharom (kuhari su vazda bili povlasceni , kakva je to mafija bila , samo da extra narezak ili par hrenovki se docepas )
ja kao vec iskusan sam se opskrbio zalihama narezaka,i malo sira i pastete, boca vina (sverc od lokalnih mjestana , preko zice caskom i brzo nazad), i u Tv sobu ili trpezariju , dzomba sam bio jebo' to , zavalim se cijelu noc i mezim i gledam TV (to je kao ucionica sa TV gdje se skupljamo za sastanke ili neka glupa predavanja ili pak samo za rekreaciju vojnika u slobodno vrijeme )
posto je Pula nedaleko od Italije , hvatalo se i italijanskih kanala (mehkih pornica i ostalih filmova i par muzickih kanala ) a mi smo jelde i bili ceta veze , te je jedan talentovani Slovenac od nekih dijelova starih vojnih antena napravio skalameriju za nas TV i radilo fino bogme , najbolja slika za mehke pornice iz Italije u cijeloj kasarni
jedina nevolja dezure je bila da me zapalo u zimsko doba i bila bura napolju, pravo mazija'
trebalo je pec naloziti , i drugu pec u kapetanovoj kancelariji jer ujutro rano prije negoli se njegova debela guzica pojavi da mu bude toplo (supak kapetan !, nas komandir je bio debeljko koji je susko' kada prica i sa naocalama kao dna tegli ) i neugodno zivcan , kada vice i galami sve te isprsce po faci :lol:
uglavnom nije bilo drva za kapetanovu kancelariju (svoju pec za svoje dupe sam naravno prvu nalozio )
a mrsko mi ici cijepati?
nadjem ja caskom nekoga granja , ma natrpam i sisarika i svega sto gori u kapetanovu pec i ujutro fino pripit i sit zapalim ja to 15 minuta prije li ce kapetan doci
super meni , imam slobodno do rucka , moj zadatak je i da probudim svoje 'suborce" drugare vojnike (vazda ih pustim po 'sata extra ) i taman se raspremam za spavanjac , kada osjetim dim ! kolege vojnici bunovni pitaju ;"'sta si to nalozio ?"
"za kapetana nije bilo drva , pa ja ubacio sve sto gori "
izlazi kapetan iz kancelarije suze mu oci , sisarke pucaju u peci , varnice sijevaju , kancelarija mu puna dima
arlauce i vice na mene pluvacka mu leti na sve strane , trebao sam zastitnu masku staviti
a ja njemu ;"pa druze kapetane , ja naucio na centralno grijanje , a ne drva loziti"
bio je tako sokiran odgovorom ( i zna da idem domu za par dana ) nije me kaznio :thumbup:
arzuhal

#271 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by arzuhal »

Čudi me da niko nije postavio ovu legendarnu Đoletovu :D ..jes da je snimak katastrofa...

osa

#272 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by osa »

još jedna anegdota, kako je vojnik vujkov (prezimena se više ne sjećam), novosađanin, zavaljao zapovjednika intendantske čete, miomira stoiljkovića.

bio vujkov dežurni čete i negdje u gluho doba noći, došao u kontrolu dežurni oficir, prvo je njega uhvatio da drijema, a požarni se izvalio u sobi na krevet, onako obučen, dežurni oficir je bio neki poručnik iz pješadije, inače strašno nadobudan tip, digao frku, a vujkov lagano kao pravi lala, onako razvlačeći, pita "pa dobro u čemu je problem", kaže ovaj "druže vojniče, zašto spavate, gdje vam je požarni", kaže vujkov" pa ne spavam, malo sam razmišljo, a to najbolje radim kad zažmirim, a požarni je išao obići sobe, da vidi da li su svi na broju", poručnik je na to poludio i traži od vujkova da mu kaže sve dužnosti dežurnog, ne sjećam se više dobro ali mislim da ih ima 16, vujkov će njemu" pa ne znam, mi to ne moramo znati", na to će poručnik" kako ne morate , tko to kaže", " pa naš kapetan, on to nikad od nas ne traži", otišao ovaj i naravno ujutro prije postrojavanja sve izreferirao pukovniku, zapovjedniku kasarne, a ovaj naravno oprao ljubomira.
kako se intendanska četa postrojavala iza kuhinje, a ne na pisti, gledamo mi dolazi kapetan i odmah pita za vujokova( mi nismo ni znali šta je bilo), vujkov je bio u vešeraju, tamo je kotlovnica bila na ugalj, pa je prije spavanja (s obzirom da je bio dežurni) išao naložiti jednu vatru. dolazi vujkov a kapetan će odmah" pi.ka ti materina vujkov, šta ti sereš(inače čovjek je konstantno psovao i galamio, a bio duša od čovjeka), a ovaj će "šta serem", "šta si rekao poručniku sinoć, majke ti ga nabijem, kapetan me ribao pola sata jutros, na sabaile, tko ne mora znati dužnosti stražara, znat ćeš ti njih napamet na kvadrat", vujkov ćuti, smješka se, a ovaj još više popizdio, a onda je krenuo" gdje su ti čizme, zašto si u cipelama", " doktor mi dozvolio imam gljivice na nogama" , " pa peri noge, majke ti ga nabijem, a zašto si neobrijan, da nemaš gljivice i po licu, umivaš li se........"
Gusztav

#273 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by Gusztav »

Početkom 80-ih nedjeljom iza Dnevnika je prikazivana serija "Vojnici" sa Đoletom Balaševićem
u glavnoj ulozi. Sjećam se da je bilo smijeha "do neba". Ja mislim da je prva glumačka iskustva u toj seriji imao
i onaj crnogorski glumac Karadžić (ne mogu mu se imena sjetiti - KUUUUUČKE AGRESORSKEEEEEE).
Ova mlađa raja nek' se potrude i potraže negdje ovu seriju i vidjeće otprilike kako je nama bilo u JNA.

Umalo da zaboravim, sjećate se da je Slovenac bio na meti ostalih vojnika, te škrt, te neće platiti ništa osim što je on popio i tako to, ali sa mnom što je bio jedan iz Maribora - nevjerovatno.
Zove "ture", plaća piće, plaća muziku, dobije paket, odmah podijeli raji, bježao u grad i kupovao nam pice, mi ga zvali Suljo i nikad se nije ljutio. :lol:
zonbirile

#274 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by zonbirile »

155 raketni puk,35 raketni divizion na borbenom položaju Mladenovac,raketna jedinica,baterija za vođenje
suspect_zero

#275 Re: Sluzili ste JNA..gdje??

Post by suspect_zero »

simpozijum delirijum wrote:
ko' u filmu ;"Maratonci trce pocasni krug", :lol: kazem ja ! blesava je ta vojska bila totalno !
bio sam vec dzomba i zapala me dezura da budem "pozarni" (dezuras u hodniki lafo, cijelu noc )
naravno, za dezuru se obezbjedis vezom sa kuharom (kuhari su vazda bili povlasceni , kakva je to mafija bila , samo da extra narezak ili par hrenovki se docepas )
ja kao vec iskusan sam se opskrbio zalihama narezaka,i malo sira i pastete, boca vina (sverc od lokalnih mjestana , preko zice caskom i brzo nazad), i u Tv sobu ili trpezariju , dzomba sam bio jebo' to , zavalim se cijelu noc i mezim i gledam TV (to je kao ucionica sa TV gdje se skupljamo za sastanke ili neka glupa predavanja ili pak samo za rekreaciju vojnika u slobodno vrijeme )
posto je Pula nedaleko od Italije , hvatalo se i italijanskih kanala (mehkih pornica i ostalih filmova i par muzickih kanala ) a mi smo jelde i bili ceta veze , te je jedan talentovani Slovenac od nekih dijelova starih vojnih antena napravio skalameriju za nas TV i radilo fino bogme , najbolja slika za mehke pornice iz Italije u cijeloj kasarni
jedina nevolja dezure je bila da me zapalo u zimsko doba i bila bura napolju, pravo mazija'
trebalo je pec naloziti , i drugu pec u kapetanovoj kancelariji jer ujutro rano prije negoli se njegova debela guzica pojavi da mu bude toplo (supak kapetan !, nas komandir je bio debeljko koji je susko' kada prica i sa naocalama kao dna tegli ) i neugodno zivcan , kada vice i galami sve te isprsce po faci :lol:
uglavnom nije bilo drva za kapetanovu kancelariju (svoju pec za svoje dupe sam naravno prvu nalozio )
a mrsko mi ici cijepati?
nadjem ja caskom nekoga granja , ma natrpam i sisarika i svega sto gori u kapetanovu pec i ujutro fino pripit i sit zapalim ja to 15 minuta prije li ce kapetan doci
super meni , imam slobodno do rucka , moj zadatak je i da probudim svoje 'suborce" drugare vojnike (vazda ih pustim po 'sata extra ) i taman se raspremam za spavanjac , kada osjetim dim ! kolege vojnici bunovni pitaju ;"'sta si to nalozio ?"
"za kapetana nije bilo drva , pa ja ubacio sve sto gori "
izlazi kapetan iz kancelarije suze mu oci , sisarke pucaju u peci , varnice sijevaju , kancelarija mu puna dima
arlauce i vice na mene pluvacka mu leti na sve strane , trebao sam zastitnu masku staviti
a ja njemu ;"pa druze kapetane , ja naucio na centralno grijanje , a ne drva loziti"
bio je tako sokiran odgovorom ( i zna da idem domu za par dana ) nije me kaznio :thumbup:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply