BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
smoki_choko

#251 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

Kjaoty wrote:
smoki_choko wrote:
Kjaoty wrote:Da li iko zna koliko im treba da dodju do mene i postave antenu, također da li iko zna imali za wadsl pored 1mbps paketa i 2 mbps paket ??
prvo gdje zivis, ja sam ceko 14 dana. al sam im dosadjivao nakon 7,10 dana. pa sam ih zvao u banja luku i dosli su mi nakon 14 dana. a drugo ima i jedan i drugi paket

Zivim odmah pored Avaz Twist Tower-a, kad potpisem ugovor mogu li oni meni mijenjati pakete ili cu morati praviti novi ugovor ???
pa odi i pitaj. nije ti na kraj svijeta. uzmes jedan ili drugi paket. kakvo mijenjanje
bailaor

#252 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

hubke wrote:Još i ovo:

Prije 2 dana sam, osim interneta, priključio i telefon. Prvi utisci su sjajni. Veza je besprijekorna i glas je nevjerovatno čist. Testirao sam telefon pod raznim uvijetima i veza je uvijek bila odlicna. Prvi put sam testirao bez da sam konektovan na internet, drugi put kad sam konektovan ali nisam nista skidao a treci put kad sam se nakačio na torrent i skidao i uploadovao punom brzinom. U svim slučajevima je veza sjajna. Jedini "problem" je u tome sto su mi brzinu smanjili za nekih 3-5 % ali to je i više nego prihvatljivo. Zaista preporučujem ga svakome. U paketu se dobije i Cisco Linksys router i Panasonic bezicni telefon gratis također se dobije 120 min besplatnog razgovora prema svim fixnim mrezama u bih. Pretplata je 3 mjeseca gratis a kasnije iznosi oko 6 KM. Detaljnije na http://www.blic.net :)
Hubke prijatelju, kako ide ovo sa fixnim telefonom je li ti oni dolaze na adresu da prikljuce il ti mozes samostalno sebi prikljuciti tel i ruter?
terra_incognita

#253 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by terra_incognita »

Oni dođu i sve priključei testiraju.
bailaor

#254 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

terra_incognita wrote:Oni dođu i sve priključei testiraju.
Katastrofa, evo jebem se s telefonom pola dana da ga prikljucim sam...jer su mi uvalili telefon da ga sam prikljucim. Oni nisu se ni udostojili da dodju da ga instaliraju !!! Sramota, koji su to jadovi !!!! :x :x :x
terra_incognita

#255 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Meni su sve oni obavili ali možda je razlika u tome što sam ja u startu uzela sve u paketu pa su morali doći zbog antene (neću ja valjda sa bormašinom i borerom osmicom na prozoru da visim :D )
bailaor

#256 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

terra_incognita wrote:Meni su sve oni obavili ali možda je razlika u tome što sam ja u startu uzela sve u paketu pa su morali doći zbog antene (neću ja valjda sa bormašinom i borerom osmicom na prozoru da visim :D )
Zvao sam ih da dodju i pravo ih nalijepio :D , sve je rijeseno...samo se nadam da su povoljniji od bh telecoma :?
terra_incognita

#257 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

to svakako

ja evo gledam, potrošila 12 GB za cijeli mejsec (mada je flat) a skidala i što mi treba i što ne treba a u BHT po 16 giga sa suzdržavanjem od skidanja, youtube-a, itd...
blue4

#258 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by blue4 »

pozdrav ,moze li neko ko ima primo plus paket postavit speed test? interesuje me maximalna brzina s kojom bi mogao skidat torrente (u idealnim uslovima sa dosta seedova), cuo sam da se sa primo moze zakucat na nekih 250kbps ,onda bi sa ovim primo plus trebalo da moze 450kbps jel tako il se varam? :) -hvala
glade

#259 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by glade »

par pitanja za vas sto ste korisnici

je li internet na fer osnovi ili je jednostavno neogranicen download
koja im je cijena poziva prema bh telecomu
koliko se dodaje na cijenu onog trio paketa ukoliko digitalna ide na 3 televizora
bailaor

#260 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

glade wrote:par pitanja za vas sto ste korisnici

koliko se dodaje na cijenu onog trio paketa ukoliko digitalna ide na 3 televizora
Znam samo da je neogranicen download.
perfect_guy

#261 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by perfect_guy »

bailaor wrote:
glade wrote:par pitanja za vas sto ste korisnici

Znam samo da je neogranicen download.
evo ti tel. cjenovnik:
http://www.blic.net/latn/?page=13
svakako ključni element cijena prema mobitelima
hubke

#262 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Cijena mobitela je jeftinija nego u BHT-u, a sto se tice prometa tu nema APSOLUTNO NIKAKVIH OGRANICENJA I KLAUZULA. Jednostavno skidaj koliko ti racunar moze podnijeti. Ima mala zavrzlama u ugovoru gdje pise da se moze iskljuciti onaj korisnik koji prekomjerno koristi resurse ali to niko ne prati. Dakle kad prikljucis slobodno "ozezi" :)
hubke

#263 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Image

SRETNA NOVA GODINA
:sax:
Seyokiller

#264 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Seyokiller »

Dobra stvar Blic.Net provajdera je da mozes potpisati ugovor kao strani drzavljanin. Umjesto licne karte prilazes pasos tako da nema mnogo papirologije kao kod ostalih ISP-ova+flat rate paketi !!! Zamislite koliki je broj studenata stranih drzavljana kako iz Srbije, Crne Gore, Turske, Hrvatske...
Astrix

#265 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Astrix »

Ljudi danas sam se prijavio za ovaj primo paket, jel zna neko koliko im treba da dodju da prikljuce net, meni na tel rece u roku od 30 dana valjda ce prije biti, od opreme mislim da mi ne treba nista, modem imam svoj, valjda bi trebali samo ugovor potpisati i da mi puste signal nista vise, jel tako?
EUROBIH

#266 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EUROBIH »

Astrix wrote:Ljudi danas sam se prijavio za ovaj primo paket, jel zna neko koliko im treba da dodju da prikljuce net, meni na tel rece u roku od 30 dana valjda ce prije biti, od opreme mislim da mi ne treba nista, modem imam svoj, valjda bi trebali samo ugovor potpisati i da mi puste signal nista vise, jel tako?
ja sam prijavio 20.12. i još sam na hladnom režimu :lol: :lol:
GandhiBeatz

#267 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by GandhiBeatz »

Joj, vi mislite da će vam neko sad se po snijegu pentrati po krovu da vam priključi net..nisu poludjeli ljudi..ništa prije proljeća..i ja ih čekam od decembra..al prije marta ništa ne očekujem..Mada sam očekivao poteze BH Telecoma i znao sam da će kad-tad morati popustiti..Sad kad su tu Blicnet, Telemach i ostali, sad su našli popuštati..kad imaju konkurenciju ogromnu..sad im ga ne bi priključio tačno da je džaba! 10 godina nas pate s ovim limitima.
smoki_choko

#268 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

ja sam ceko 18 dana da mi dodju. isao 3 puta da pitam u cemu je problem dole u ured u twist toweru. sve govorili bice bice. i onda zvao centralu u banjaluci nakon 16 dana i dosli mi za 2 dana i prikljucili
EUROBIH

#269 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EUROBIH »

EUROBIH wrote:
Astrix wrote:Ljudi danas sam se prijavio za ovaj primo paket, jel zna neko koliko im treba da dodju da prikljuce net, meni na tel rece u roku od 30 dana valjda ce prije biti, od opreme mislim da mi ne treba nista, modem imam svoj, valjda bi trebali samo ugovor potpisati i da mi puste signal nista vise, jel tako?

danas došli (zahvaljujem operatoru u call centru :thumbup: :thumbup: )

hoće da instaliraju...pitaju u koji kompjuter da gurnu kablo????!!!!
a modem router pitam???
pa trebali ste od DIREKTORA TRAŽIT?????!!!!
ako niste dobili moraćemo ovako (slušam ja njega i kontam---još jedan jahač oluje :lol: :lol: :lol: koji hoće da mi ga ućera :lol: :lol: :x :x :-) :-) :roll: :roll: kontam,ladno me ubacili u mašinu

E TO MORATE PLATITI JOŠ 80 MARAKA I DODAŠ JOŠ 30 MARAKA ZA AKTIVACIJU ALI TO SAMO U SLOBODNO VRIJEME!
ionako kasnimo i poslije 16 sati ne radimo jer kolega mora na autobus!
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ :-) :-) :-) modem ruter mu dođe dodatna oprema ko yugi 45 rezervni točak :lol:

još sam ranije objasnio da mi internet treba u svrhu card sheringa,što podrazumjeva modem ruter,jer ovo mi je neupotrebljivo sa ovakvim načinom,jer sam za tu svrhu i nabavio laptop sa wi-fi konekcijom da ne vučem kablove sa sobom,jer odranije imam 3 adsl bhtelekoma i oni uredno ferceraju već više od 3 godine sa d-linkovim ruterom i na njemu sa više kablovskih izlaza-ali samo koristim za kablo u dreamboxove,a ovdje na novoj adresi nisam htio više bhtelekoma i njihovih limita,nego blicov adsl

poslije kontam,pa njima nije u cilju ruter sa moćnom antenom jer ni komšinici :lol: ne bi trebao kablo :lol: mogla bi se kačit sa mog i to besplatno i bez ograničenja,samo da ne spadne-(mislio sam na signal!!!)-ovo nisu prljave mašte i pokvarene strasti! 8)

što je najgore ja podijelio prijateljima za novu godinu nekoliko komada i imaju extra domet i mogućnost razbijanja pass uz pomoć linuxa ;-) :skoljka: i uzgred, mene koštali po tridesetak maraka!!!!

al glavni fazon instalacija rutera 30 maraka!!!!!
a deset godina mi je posao komunikacije...al bizarnosti instalacija rutera 30 maraka!!!

.našli papci da mene hebu.....brže su izašli nego što su ušli..................

pozdrav i fuj :x :x :x :x :x

0668888xx
Last edited by EUROBIH on 15/01/2011 08:12, edited 2 times in total.
MaXXaX

#270 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by MaXXaX »

EUROBIH wrote:
Mozda ti racuna i autobus koji koristi da donese,pa ako ga nije uspio tako prodati na 10 mjesta-onda moras platiti sve autobuske karte? :D :D

Oplakah,izvini,nije na tvoj racun naravno....
EUROBIH

#271 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EUROBIH »

MaXXaX wrote:
EUROBIH wrote:
Mozda ti racuna i autobus koji koristi da donese,pa ako ga nije uspio tako prodati na 10 mjesta-onda moras platiti sve autobuske karte? :D :D

Oplakah,izvini,nije na tvoj racun naravno....

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:
nije to sve.....
al kad me pita đe će laptop stojat?!! :lol: :lol: :lol: :lol:
pitam zašto stojat?

kaže kad turimo kablo :lol: :lol: :lol: :lol: u laptop- da ne pomjeramo!!!!!

ja nabavio I osmi laptop sa wifijem da ga ne pomjeram :-) :-) ....još i žena oće da me bije zbog kablova po tepihu....... ko minsko polje...i on pita nekog lika na mobitelu je li meni direktor odobrio ruter?

monter sav srećan odgovara
eto direktor nije odobrio!!i nastavlja elaborat...doslovce
moraćemo turit kablo u laptop i on će da radi samo na njemu!!!!..ako promjeniš računar, nazoveš mene i ja programiram :lol: :lol: i to se plaća......ako hoćeš da ti radi taj tvoj dreambox OBAVEZNO :-) TI TREBA RUTER :-) ..platis mi za ruter 80 maraka :-) :-) i aktivaciju 30 KM :lol: :lol: ,al samo poslije radnog vremena...i nemoj da ti do ko drugi radi,zna se zajebat sistem!!!!! ';ovo je originalno SISTEM!
NE MOGU DA VJERUJEM KOJE PONIŽENJE SEBI DOPUŠTAM DA ME PAPCI LEVATE!!!
pa meni deskripcija koda do 16 cifara provučene kroz linux nije mi nepoznanica :skoljka: i bruteforce deskripcija na novim sl3 nokijama nije strana materija,i to do 7-zadnjeg nivoa-levela!!!jer mi je to JEDNA OD MOJIH PROFESIJA!!!!
a on oće da me oladi ko zadnjeg papka za 30 markica za instalaciju!!

ja sam taj internet odabrao samo radi dreamboxa i 2000 satelitskih kanala koje imam u svojim radnjama i drugom stanu i sa ruterima i vezama i nikakvih problema nije bilo do danas,ali ovo danas je
NEOPISIVO I NEPROCJENJIVO! :lol: :lol: :lol: -ovo mi je odnekud poznato ;-)

p.s.
a prije 5 godina te iste antene sa ruterima sam postavljao sa prijateljem koji ima takvu firmu u beogradu i to po tržnim centrima na konjarniku, za kafiće i kladionice najviše i to sa ruterima a ne sa kablovima po podu i da narod se sapliće ;-) ...jer tamo puno ne pričaju... oće da biju ili karaju:lol: :lol: :lol: :lol: ovde ovo samo drugo :lol: :lol: al u mozak ;-)
manje boli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hubke

#272 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Image

Snijeg pade na behar na voćeee ..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :sax:
vryzas

#273 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by vryzas »

EUROBIH wrote:
EUROBIH wrote:

danas došli (zahvaljujem operatoru u call centru :thumbup: :thumbup: )

hoće da instaliraju...pitaju u koji kompjuter da gurnu kablo????!!!!
a modem router pitam???
pa trebali ste od DIREKTORA TRAŽIT?????!!!!
ako niste dobili moraćemo ovako (slušam ja njega i kontam---još jedan jahač oluje :lol: :lol: :lol: koji hoće da mi ga ućera :lol: :lol: :x :x :-) :-) :roll: :roll: kontam,ladno me ubacili u mašinu

E TO MORATE PLATITI JOŠ 80 MARAKA I DODAŠ JOŠ 30 MARAKA ZA AKTIVACIJU ALI TO SAMO U SLOBODNO VRIJEME!
ionako kasnimo i poslije 16 sati ne radimo jer kolega mora na autobus!
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ :-) :-) :-) modem ruter mu dođe dodatna oprema ko yugi 45 rezervni točak :lol:

još sam ranije objasnio da mi internet treba u svrhu card sheringa,što podrazumjeva modem ruter,jer ovo mi je neupotrebljivo sa ovakvim načinom,jer sam za tu svrhu i nabavio laptop sa wi-fi konekcijom da ne vučem kablove sa sobom,jer odranije imam 3 adsl bhtelekoma i oni uredno ferceraju već više od 3 godine sa d-linkovim ruterom i na njemu sa više kablovskih izlaza-ali samo koristim za kablo u dreamboxove,a ovdje na novoj adresi nisam htio više bhtelekoma i njihovih limita,nego blicov adsl

poslije kontam,pa njima nije u cilju ruter sa moćnom antenom jer ni komšinici :lol: ne bi trebao kablo :lol: mogla bi se kačit sa mog i to besplatno i bez ograničenja,samo da ne spadne-(mislio sam na signal!!!)-ovo nisu prljave mašte i pokvarene strasti! 8)

što je najgore ja podijelio prijateljima za novu godinu nekoliko komada i imaju extra domet i mogućnost razbijanja pass uz pomoć linuxa ;-) :skoljka: i uzgred, mene koštali po tridesetak maraka!!!!

a deset godina mi je posao komunikacije...al bizarnosti instalacija rutera 30 maraka!!!

.našli papci da mene hebu.....brže su izašli nego što su ušli..................

pozdrav i fuj :x :x :x :x :x

0668888xx

:lol: :lol: :lol: :lol:
bailaor

#274 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

Image
c0d14c

#275 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by c0d14c »

a cek gledal iko cijene ili culi novi provajder i to je to:
blic.net
primo 1024/192 kbps flat 25.00 KM
primo plus 2048/256 kbps flat 35.00 KM
excite 4096/384 kbps flat 65.00 KM
ultra 6144/384 kbps flat 99.00 KM
supreme 10240/512 kbps flat 149.00 KM
logosoft
alfa 2048/256 kbps flat 20.00 KM usteda za razliku od blic.net 5 KM
beta 4096/384 kbps flat 30.00 KM usteda za razliku od blic.net 35 KM
omega 10240/1024 kbps flat 50.00 KM usteda za razliku od blic.net 99 KM