Pomozite da se monstrumi kazne
Moderator: anex
- minjonja
#251 Re: pomozite da se monstrumi kazne
http://www.facebook.com/topic.php?uid=3 ... opic=13271
evo ovdje diskusija o povrjedjenom psu. mozda se neko nekad javi da je prepoznao lokaciju...
evo ovdje diskusija o povrjedjenom psu. mozda se neko nekad javi da je prepoznao lokaciju...
-
manki
#252 Re: pomozite da se monstrumi kazne
"Mi smo vec uradili. Prijavite MUP-u Ilidza i to
dajte podatke Kemala Karovica. Samo da znate da je ovo isto kaznjivo i
po krivicnom zakonu, pa se slobodno pozovite na njega. Potrebno je da
nas sto vise reaguje, ne samo udruzenje. Hvala na javljanju i akciji,
Prijatelji životinja u BiH Animal Friends in BiH"
mailove ...mozete slati na
[email protected]
[email protected]
-
_AvAx_
#253 Re: pomozite da se monstrumi kazne
pa eto blue033 je prepoznao lokaciju...minjonja wrote:http://www.facebook.com/topic.php?uid=3 ... opic=13271
- minjonja
#254 Re: pomozite da se monstrumi kazne
evo sad uporedjivala na google earth jel to skretanje za vlakovo ili nije i nisam sigurna. neka jos neko provjeri, neke se stvari preklapaju neke ne.
vlakovo je puno skadista i vrlo je moguce da je pas tamo jer je tamo neki dan isto nadjem povrijedjen pas, sav krvav i izujedan.
vlakovo je puno skadista i vrlo je moguce da je pas tamo jer je tamo neki dan isto nadjem povrijedjen pas, sav krvav i izujedan.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#255 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Al veliko je pitanje dali je to stvarno skretanje za Vlakovoblue033 wrote:Upravo sam provjerio, ako je ovo skretanje za Vlakovo onda se sve poklapa. Pivarino skladište je ograđeno armaturom isto kao ovo na slikama i takođe imaju tamo dva šarplaninca. Nisam tamo bio odavno ali sad sam provjerio na tel i moguće da je to ta lokacija.
Na FB grupi se prica da je ovaj idiot dosta slika imao sa Alipashina i da pretpostavljaju da je ovo neko skladiste kod tvornice Zica
- chuchumbamayumbe
#256 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Unaprijed se izvinjavam i nadam se da me neko nece pogresno protumaciti, ali ona grupa na FB i pozivanje na linc, psovanje, najgore kletve, sada trazenje gdje lik stanuje, ljudi hoce da idu da se obracunaju, pozivi na linc?!
Ne znam, ja sam se javio medju prvima na ovoj temi, ocekivao sam gomilu bijesa, akciju s ciljem pronalazenja jadnog cuke, i akciju prijavljivanja i procesuiranja ovih likova, ali ona tema na FB sa pozivima na linc? Ljudi se javljaju da ce da plate da ga pronadju i urade mu vec sta?!
Dajte, ovo se stvarno otelo kontroli, jos ce pasti mrtva glava, pa tek onda belaj!
Necu pisati sta zasluzuju ove spodobe, ali ne bih da neko plati glavom, zaista.
Obuzdajte se ljudi, treba ovo ganjati zakonskim putem koliko god je moguce i preko svih adresa.
Ne znam, ja sam se javio medju prvima na ovoj temi, ocekivao sam gomilu bijesa, akciju s ciljem pronalazenja jadnog cuke, i akciju prijavljivanja i procesuiranja ovih likova, ali ona tema na FB sa pozivima na linc? Ljudi se javljaju da ce da plate da ga pronadju i urade mu vec sta?!
Dajte, ovo se stvarno otelo kontroli, jos ce pasti mrtva glava, pa tek onda belaj!
Obuzdajte se ljudi, treba ovo ganjati zakonskim putem koliko god je moguce i preko svih adresa.
-
_AvAx_
#257 Re: pomozite da se monstrumi kazne
ma j*** ja njemu mater u usta
k***** se tamo na chatu i kaze da se ne boji a ne smije nikom reci odakle je
k***** se tamo na chatu i kaze da se ne boji a ne smije nikom reci odakle je
- Imamopobjednika
#258 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ako neko veceras misli ici autom tamo da trazi psa neka mi se javi ako mu je potrebno drustvo. Par sedmica necu imati pristup automobilu, tako da je potrebno da neko vozi.
Eto, neka neko proba skontati gdje se to nalazi a ja ako treba idem sa jos nekim.. Tj ako neko ne smije sam ili ako nema sa kim da ide.
Eto, neka neko proba skontati gdje se to nalazi a ja ako treba idem sa jos nekim.. Tj ako neko ne smije sam ili ako nema sa kim da ide.
- stochar
#259 Re: pomozite da se monstrumi kazne
slazem se. mene je onaj snimak zgrozio i bio sam prilicno sjeban i bijesan, ali kad vidim poruke na onoj FB grupi skoro da se slicno osjecam. onaj lik jeste sadista i zasluzuje da se krivicno procesuira, ali poruke mrznje koje sam vidio na onoj grupi, i ideje na koje sve nacine bi ga pojedinci mucili, pozivanje na linc, na pustanje njega cukama i kidanje njegovog mesa pred clanovima porodice - cisti horor.chuchumbamayumbe wrote:Unaprijed se izvinjavam i nadam se da me neko nece pogresno protumaciti, ali ona grupa na FB i pozivanje na linc, psovanje, najgore kletve, sada trazenje gdje lik stanuje, ljudi hoce da idu da se obracunaju, pozivi na linc?!
dosta raje je prijavilo slucaj policiji i za ocekivati je da ce reagovati, evo vidim nasla se i lokacija psa i njega takodjer treba spasiti, mozda najbolje da sutra fino i legalno odu tamo 'Prijatelji zivotinja' ili clanovi S.O.S.-a, ali price o organizovanju premlacivanja lika i prijetnje takodjer spadaju u krivicna djela i na koncu ljudi koji su ljubitelji zivotinja se ne bi trebali spustati na nivo sadiste koji veze cuku i pusta drugog da ga mrcvari.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#260 Re: pomozite da se monstrumi kazne
??stochar wrote:slazem se. mene je onaj snimak zgrozio i bio sam prilicno sjeban i bijesan, ali kad vidim poruke na onoj FB grupi skoro da se slicno osjecam. onaj lik jeste sadista i zasluzuje da se krivicno procesuira, ali poruke mrznje koje sam vidio na onoj grupi, i ideje na koje sve nacine bi ga pojedinci mucili, pozivanje na linc, na pustanje njega cukama i kidanje njegovog mesa pred clanovima porodice - cisti horor.chuchumbamayumbe wrote:Unaprijed se izvinjavam i nadam se da me neko nece pogresno protumaciti, ali ona grupa na FB i pozivanje na linc, psovanje, najgore kletve, sada trazenje gdje lik stanuje, ljudi hoce da idu da se obracunaju, pozivi na linc?!
dosta raje je prijavilo slucaj policiji i za ocekivati je da ce reagovati, evo vidim nasla se i lokacija psa i njega takodjer treba spasiti, mozda najbolje da sutra fino i legalno odu tamo 'Prijatelji zivotinja' ili clanovi S.O.S.-a, ali price o organizovanju premlacivanja lika i prijetnje takodjer spadaju u krivicna djela i na koncu ljudi koji su ljubitelji zivotinja se ne bi trebali spustati na nivo sadiste koji veze cuku i pusta drugog da ga mrcvari.
- d700
#261 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ono na FB-u se pretvorilo u cistu eskalaciju gdje je izgleda cilj takmicenja ko ce napisati vecu glupost. Da su se neki poceli u svojim "fantazijama" spustati upravo na nivo onoga sto je najahco putbula na onog jadnika valja i nevide. Maloprije sam pokusavao da opisem mogucnost zbog cega je doslo do toga....socialnu krug, vrijednosni sistem...reflekcija i rezultat sredine u kojojo zivi.....
Komentar izbrisan ....
Valja je bolje da sam nesto napisao u stilu: Treba ga ovo ili ono...
Ja mislim da osnivacu te grupe nije stalo ni do psa, niti istrazivanja......ovdje je cilj licno eksponiranje ili skupljanje ljudi u grupu....nadam se da nisam u pravu
Komentar izbrisan ....
Valja je bolje da sam nesto napisao u stilu: Treba ga ovo ili ono...
Ja mislim da osnivacu te grupe nije stalo ni do psa, niti istrazivanja......ovdje je cilj licno eksponiranje ili skupljanje ljudi u grupu....nadam se da nisam u pravu
-
boris_tz
-
dostadebilizma
#263 Re: pomozite da se monstrumi kazne
mislim da situacija u ovoj zemlji trazi drakonske mjere, i pravljenje primjera od ovakvih likova kakav je kemal, jer sta drugo moze da uspije? ali nije samo kemal u pitanju, nazalost, ovo je omoguceno, jer je drzava takva kakva jest, i sigurno je da bi mnogo efektivnije bilo prvo napucat javno redom vecinu politicara koji egzistiraju na sceni od rata naovamo, pa onda se krenuti i na ove sitne ribe. ali raja je suvise bijesna kad vidi onaj video, tesko se moze suzdrzati od kletvi, i slicno, i to razumijem, ali saglasna sam da ne trebamo mi sad pravit nikakve glupe poteze.
ali najvaznije je da se udje u trag psu i pomogne mu se, ako je ziv. ako nije, laka mu zemlja i ubijedjena sam da ce idiot iskihati vec ovo sto je napravio.
ali najvaznije je da se udje u trag psu i pomogne mu se, ako je ziv. ako nije, laka mu zemlja i ubijedjena sam da ce idiot iskihati vec ovo sto je napravio.
-
zvrk
#264 Re: pomozite da se monstrumi kazne
da policija radi svoj posao
dosad bismo imali izjavu
a posto policija kmeci kako ne zaradjuje dovoljno
i nema kad loviti monstrume
sta god bude - nije mi ih zao
al mi je zao sto bi neko nevin mogo fasovati prijavu i proci puno gore od njih
ja sam za mirno: plakati, i javno ocrnjenje
tj objelodanjenje zlocina
pa nek idu u lijepu p materinu odakle su i dosli
dosad bismo imali izjavu
a posto policija kmeci kako ne zaradjuje dovoljno
i nema kad loviti monstrume
sta god bude - nije mi ih zao
al mi je zao sto bi neko nevin mogo fasovati prijavu i proci puno gore od njih
ja sam za mirno: plakati, i javno ocrnjenje
tj objelodanjenje zlocina
pa nek idu u lijepu p materinu odakle su i dosli
- Dogman
#265 Re: pomozite da se monstrumi kazne
U cijeloj prici je zalosno sto ovaj sadist nece snositi velike posljedice od drzave koja bi trebala provoditi zakone. Zakon je tu, ali nikoga nije briga za njega, nitko se ne boji posljedica. Budite sigurni da ce se ovo nastaviti u ovakvoj drzavi i s ovakvim mentalitetom. Ekvivalent ovome mogu biti razni slucajevi teskog premlacivanja ili bodenja nozem, gdje pocinitelji dobijaju minimalne zatvorske kazne, a kad budu pusteni na slobodu nastave po starom.chuchumbamayumbe wrote:Unaprijed se izvinjavam i nadam se da me neko nece pogresno protumaciti, ali ona grupa na FB i pozivanje na linc, psovanje, najgore kletve, sada trazenje gdje lik stanuje, ljudi hoce da idu da se obracunaju, pozivi na linc?!
-
zvrk
#266 Re: pomozite da se monstrumi kazne
pa naravno
svi su koljaci poceli sa zivotinjama
napusti ga 5 prijatelja za noc
treba se okomiti na njeg da kaze gdje se odrzavaju borbe pasa
ima ih jos poput njega
u to smo se uvjerili
svi su koljaci poceli sa zivotinjama
napusti ga 5 prijatelja za noc
treba se okomiti na njeg da kaze gdje se odrzavaju borbe pasa
ima ih jos poput njega
u to smo se uvjerili
Last edited by zvrk on 15/03/2010 22:28, edited 1 time in total.
-
zvrk
#267 Re: pomozite da se monstrumi kazne
sutra nastavljamo sa pritiskom
moglo bi se stogod i odstampati
a policiji hvala sto im je dala priliku da izbrisu sve dokaze svojih nedjela
sa mobova i kompjutera
treba i protiv dezurnih policajca podnijeti prijave ako nista ne nadju sutra
moglo bi se stogod i odstampati
a policiji hvala sto im je dala priliku da izbrisu sve dokaze svojih nedjela
sa mobova i kompjutera
treba i protiv dezurnih policajca podnijeti prijave ako nista ne nadju sutra
- clav
#268 Re: pomozite da se monstrumi kazne
svojim komentarima i nadmetanjima u tome ko ce smisliti bolji nacin da se monstrumi kazne ste ustvari pokazali da ste bolesnici koji se od monstruma razlikuju jedino po spletu okolnosti u kojima ste odrasli.
- minjonja
#269 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Pas je zavrsio u obliznjem potocicu,iza ovog objekta gdje je snimano..Bar su mi tako akteri priznali jucer,neposredno nakon ovoga
napisao neki momak na FB.
napisao neki momak na FB.
- chengaba
#270 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Ma svakako 90% FB heroja ne bi mu cvoku opalilo da im sad pozvoni na vrata...
BTW, djevojka pod imenom Emma je napisala na FB grupi informacije koje bi bile korisne za identifikaciju lokacije vlasnika pitbula i napadnutog psa (Vlakovo), da ne pisem ovdje jer nije bas po pravilima...
BTW, djevojka pod imenom Emma je napisala na FB grupi informacije koje bi bile korisne za identifikaciju lokacije vlasnika pitbula i napadnutog psa (Vlakovo), da ne pisem ovdje jer nije bas po pravilima...
- chuchumbamayumbe
#271 Re: pomozite da se monstrumi kazne
Da se ne lazemo, svi znamo da su zestoki momci, od kojih su neki rahmetlije, organizovali borbe pasa i kladjenja.
I da to vjerovatno jos uvjek rade, osim ovih koji su preselili, naravno.
Ali su oni vjerovatno mnogima idoli, pa je dozvoljeno kada si zestok da radis ovakve stvari, to je ujedno stvar tvog imidza. Za njih se nisu otvarale kojekakve grupe s pozivima na linc i slicno, dapace, grupe koje se otvaraju u njihovu cast su grupe idolopoklonika i sljedbenika.
Procitajte, zanimljiv prilog.
Pa se onda opet okupite i na Jagomir, ako vam je stalo da spasite kojeg cuku. Samo racunajte da su ti na Jagomiru imaju papire.
Izvinjavam se na copy/paste, veoma je aktuelan prilog
Pardon, ovo je San, ne tako davno...
Ima i na Nezavisnim nesto slicno
Zašto policija žmiri na ilegalne borbe pasa
28/08/2009
Borbe pasa samo su još jedan u nizu ilegalnih poslova koji su u Sarajevu, ali i u ostalim gradovima BiH, u zadnje vrijeme procvjetali. Organizatori ovog krvavog "sporta" su shvatili da je to jako unosan posao i da će uvijek biti naivaca, ali i onih željnih krvavih prizora i lake zarade, koji će se kladiti na ovakve "sportove", na kojima će oni profitirati. Za ovaj "biznis" organizatori uglavnom traže periferne dijelove grada gdje će se pitbulovi, rotvajleri i drugi psi istrenirani da ubiju, nemilosrdno boriti do smrti.
Prebacivanje krivice
Naravno vlasnici pasa za borbu se izgovaraju time da "psi gaje veliku ljubav prema borbi i rivalstvu s drugim psom", a klađenje smatraju samo "vrstom usputne zabave". Međutim, to zakon ne vidi tako - borbe pasa, okarakterisane kao mučenje životinja, i klađenje na tu vrstu "sporta", tretiraju se kao krivična djela. Nažalost, samo u teoriji. U praksi je to mnogo drugačije...
Da država na oba oka žmiri na takve pojave govori i činjenica da nam podatak o tome koliko je procesuriano osoba koje su izvršile ta krivična djela niko u MUP-u Kantona Sarajevo nije mogao dati. Potparol MUP-a Irfan Nefić kazao je za "San" da je "procesuirano nekoliko organizatora ilegalnih borbi pasa i kladioničara", ali nam nije mogao dati ni grubu porcjenu koliko iznosti to "nekoliko". I Dragan Mioković, šef sarajevskog Ureda policijskog komesara, ustvrdio je za "San" da je bilo slučajeva procesuiranja organizatora borbi pasa, ali ni on ne zna tačan podatak o njihovom broju. On je prebacio odgovornost na drugi teren, konstatirajući da je "za procesuiranje organizatora i ostalih koji učestvuju u tom krivičnom djelu potrebna pomoć građana, jer oni vide dosta toga, ali ne žele da se jave policiji".
-Teško je građane animirati da zovu policiju kada su u pitanju ovi problemi. Nama bi svaka blagovremena dojava itekako koristila i u svakoj od tih situacija mi bismo intervenisali - glasi Miokovićev "alibi".
No, građani s kojima smo razgovarali o ovoj temi odbacili su ovu Miokovićevu tvrdnju kao apslolutno netačnu. Među njima je i jedan poznati sarajevski ljekar, koji iz razumljivih razloga nije želio da mu objavljujemo ime, koji nam je ispričao da je "često zvao policiju i upozoravao na ovaj problem, ali se policija nikada nije odazvala".
- Iznad Jagomira često možete čuti arlaukanje i vidjeti navečer farove automobila koji su poredani ukrug. Tako prave ring za pse koji se bore "na mrtvo ime". Ja sam zvao policiju, ali oni nikada ništa nisu poduzimali - kazao nam je ovaj Sarajlija i podvukao da "ostali stanovnici Jagomira nisu htjeli da se udruže i zajedno odu u policiju da prijave te kabadahije koje inače ne žive u njihovom naselju".
Znaju se imena
- To je u Sarajevu tako - svi sve znaju, ali niko ništa ne poduzima, a svi osuđuju! Nama tako i treba, jer smo slijepi - čekamo da ti psi, koji su pokretni strojevi za ubijanje, jer su nažalost tako odgajani, ubiju nekoga od ljudi - rezigniran je on.
Velimir Ivanišević iz Udruženja za sprečavanje okrutnosti nad životinjama SOS, također nam je potvrdio da je i on lično "bezbroj puta upozoravao javnost i policiju na ovaj krvavi sport, ali se svi prave gluhi i slijepi".
-Mi smo čak i nabavljali snimke tih borbi, naravno, sa isječenim dijelovima, kako ne bismo kompromitovali autora, jer ljudi koji se bave ovim sportom su vrlo opasni. Oni su za pare spremni sve uraditi! Sad je red na izvršnim organima vlasti da rade svoj posao, a ne mi - kazao je Ivanišević za "San".
On je pritom naglasio da "svi znaju da se ove borbe organizuju od Bijeljine, gdje postoji i ring za ovaj "sport", do Hercegovine.
- Mnoge poznate ličnosti, poput glumca Miraja Grbića, bave se ovim krvavim "sportom". Ima još njih iz te branše koji prisustvuju borbi pasa ali ne bih o tome, neka policija radi svoj posao - zaključio je Ivanišević.
Grbićev demant
- Ovo je već drugi put da čujem da je ta osoba rekla takvo nešto o meni. Ja tačno ne znam ko je gospodin Velimir Ivanišević, ni zašto me na taj način spominje.
Istina je da psa nemam, niti sam ikakav ljubitelj tog "sporta". To može potvrditi svako ko me zna!
Imao sam psa pitbula prije šest godina, držao ga u kući i trudio se da ljudi shvate da su to normalni psi ukoliko se sa njima normalno postupa - demantirao je Miraj Grbić optužbe Velimira Ivaniševića na svoj račun, ustvrdivši da se radi o "trvdnjama neke budale, koje su preglupe da bi ih uopšte komentirao".
Zenički slučaj
Prije dvije godine je jedna snimka borbe pasa u Zenici završila na Youtubu ali je zbog krvoločnosti skinuta s te internet strane. Međutim snimak je bio urađen tako da se posmatrači i organizatori ne vide, zbog čega akteri nisu nikad uhvaćeni.
- Na snimku se nije mogla odrediti lokacija, a ni akteri, da bismo nešto konkretno poduzeli. Najgore je što građani znaju za takve borbe, ali se prave nevješti, što nama dodatno otežava takve vrste istrage. Svi to osuđuju i traže da se poduzme nešto konkretno, ali po mogućnosti da se oni izostave. Ne znam kako nemaju savjesti i taj neki građanski duh - kazala je za "San" Aldina Ahmić, potparol MUP - a ZDK.
I da to vjerovatno jos uvjek rade, osim ovih koji su preselili, naravno.
Ali su oni vjerovatno mnogima idoli, pa je dozvoljeno kada si zestok da radis ovakve stvari, to je ujedno stvar tvog imidza. Za njih se nisu otvarale kojekakve grupe s pozivima na linc i slicno, dapace, grupe koje se otvaraju u njihovu cast su grupe idolopoklonika i sljedbenika.
Procitajte, zanimljiv prilog.
Pa se onda opet okupite i na Jagomir, ako vam je stalo da spasite kojeg cuku. Samo racunajte da su ti na Jagomiru imaju papire.
Izvinjavam se na copy/paste, veoma je aktuelan prilog
Pardon, ovo je San, ne tako davno...
Ima i na Nezavisnim nesto slicno
Zašto policija žmiri na ilegalne borbe pasa
28/08/2009
Borbe pasa samo su još jedan u nizu ilegalnih poslova koji su u Sarajevu, ali i u ostalim gradovima BiH, u zadnje vrijeme procvjetali. Organizatori ovog krvavog "sporta" su shvatili da je to jako unosan posao i da će uvijek biti naivaca, ali i onih željnih krvavih prizora i lake zarade, koji će se kladiti na ovakve "sportove", na kojima će oni profitirati. Za ovaj "biznis" organizatori uglavnom traže periferne dijelove grada gdje će se pitbulovi, rotvajleri i drugi psi istrenirani da ubiju, nemilosrdno boriti do smrti.
Prebacivanje krivice
Naravno vlasnici pasa za borbu se izgovaraju time da "psi gaje veliku ljubav prema borbi i rivalstvu s drugim psom", a klađenje smatraju samo "vrstom usputne zabave". Međutim, to zakon ne vidi tako - borbe pasa, okarakterisane kao mučenje životinja, i klađenje na tu vrstu "sporta", tretiraju se kao krivična djela. Nažalost, samo u teoriji. U praksi je to mnogo drugačije...
Da država na oba oka žmiri na takve pojave govori i činjenica da nam podatak o tome koliko je procesuriano osoba koje su izvršile ta krivična djela niko u MUP-u Kantona Sarajevo nije mogao dati. Potparol MUP-a Irfan Nefić kazao je za "San" da je "procesuirano nekoliko organizatora ilegalnih borbi pasa i kladioničara", ali nam nije mogao dati ni grubu porcjenu koliko iznosti to "nekoliko". I Dragan Mioković, šef sarajevskog Ureda policijskog komesara, ustvrdio je za "San" da je bilo slučajeva procesuiranja organizatora borbi pasa, ali ni on ne zna tačan podatak o njihovom broju. On je prebacio odgovornost na drugi teren, konstatirajući da je "za procesuiranje organizatora i ostalih koji učestvuju u tom krivičnom djelu potrebna pomoć građana, jer oni vide dosta toga, ali ne žele da se jave policiji".
-Teško je građane animirati da zovu policiju kada su u pitanju ovi problemi. Nama bi svaka blagovremena dojava itekako koristila i u svakoj od tih situacija mi bismo intervenisali - glasi Miokovićev "alibi".
No, građani s kojima smo razgovarali o ovoj temi odbacili su ovu Miokovićevu tvrdnju kao apslolutno netačnu. Među njima je i jedan poznati sarajevski ljekar, koji iz razumljivih razloga nije želio da mu objavljujemo ime, koji nam je ispričao da je "često zvao policiju i upozoravao na ovaj problem, ali se policija nikada nije odazvala".
- Iznad Jagomira često možete čuti arlaukanje i vidjeti navečer farove automobila koji su poredani ukrug. Tako prave ring za pse koji se bore "na mrtvo ime". Ja sam zvao policiju, ali oni nikada ništa nisu poduzimali - kazao nam je ovaj Sarajlija i podvukao da "ostali stanovnici Jagomira nisu htjeli da se udruže i zajedno odu u policiju da prijave te kabadahije koje inače ne žive u njihovom naselju".
Znaju se imena
- To je u Sarajevu tako - svi sve znaju, ali niko ništa ne poduzima, a svi osuđuju! Nama tako i treba, jer smo slijepi - čekamo da ti psi, koji su pokretni strojevi za ubijanje, jer su nažalost tako odgajani, ubiju nekoga od ljudi - rezigniran je on.
Velimir Ivanišević iz Udruženja za sprečavanje okrutnosti nad životinjama SOS, također nam je potvrdio da je i on lično "bezbroj puta upozoravao javnost i policiju na ovaj krvavi sport, ali se svi prave gluhi i slijepi".
-Mi smo čak i nabavljali snimke tih borbi, naravno, sa isječenim dijelovima, kako ne bismo kompromitovali autora, jer ljudi koji se bave ovim sportom su vrlo opasni. Oni su za pare spremni sve uraditi! Sad je red na izvršnim organima vlasti da rade svoj posao, a ne mi - kazao je Ivanišević za "San".
On je pritom naglasio da "svi znaju da se ove borbe organizuju od Bijeljine, gdje postoji i ring za ovaj "sport", do Hercegovine.
- Mnoge poznate ličnosti, poput glumca Miraja Grbića, bave se ovim krvavim "sportom". Ima još njih iz te branše koji prisustvuju borbi pasa ali ne bih o tome, neka policija radi svoj posao - zaključio je Ivanišević.
Grbićev demant
- Ovo je već drugi put da čujem da je ta osoba rekla takvo nešto o meni. Ja tačno ne znam ko je gospodin Velimir Ivanišević, ni zašto me na taj način spominje.
Istina je da psa nemam, niti sam ikakav ljubitelj tog "sporta". To može potvrditi svako ko me zna!
Imao sam psa pitbula prije šest godina, držao ga u kući i trudio se da ljudi shvate da su to normalni psi ukoliko se sa njima normalno postupa - demantirao je Miraj Grbić optužbe Velimira Ivaniševića na svoj račun, ustvrdivši da se radi o "trvdnjama neke budale, koje su preglupe da bi ih uopšte komentirao".
Zenički slučaj
Prije dvije godine je jedna snimka borbe pasa u Zenici završila na Youtubu ali je zbog krvoločnosti skinuta s te internet strane. Međutim snimak je bio urađen tako da se posmatrači i organizatori ne vide, zbog čega akteri nisu nikad uhvaćeni.
- Na snimku se nije mogla odrediti lokacija, a ni akteri, da bismo nešto konkretno poduzeli. Najgore je što građani znaju za takve borbe, ali se prave nevješti, što nama dodatno otežava takve vrste istrage. Svi to osuđuju i traže da se poduzme nešto konkretno, ali po mogućnosti da se oni izostave. Ne znam kako nemaju savjesti i taj neki građanski duh - kazala je za "San" Aldina Ahmić, potparol MUP - a ZDK.
Last edited by chuchumbamayumbe on 15/03/2010 22:39, edited 1 time in total.
- don vito
#272 Re: pomozite da se monstrumi kazne
"Mirotvorci", "unproforci", ohanite malo. Razumijem da moderatori moraju raju odgovarati od nasilja (bez obzira sta u dusi misle), ali zbog cega zgrazavanje na ove kontra-prijetnje (na FB-u ako sam razumio). Sta ljudima preostaje kako bi se zastitili od ovakve gamadi? Mislim da ovakva bagra razumije samo silu.
Koju reakciju "institucija sistema" (drzave) ocekujete? Od policije "najrazvijenijeg kantona" u drzavi… koja u 2010. godini ne koristi Internet? Od pravosudja koje ne moze stati na kraj 16-godisnjem Robertu Hrusticu, pusta na slobodu kao "neuracunljive" ubice nakon maksimalno 4 mjeseca od ubistva? Od drzave koja u budzetu ne moze naci para za prosirenje zatvorskih kapaciteta jer je u izbornoj godini prioritet odrzavanja plata stotina hiljada budzetskih korisnika zaposlenih po stranackoj, rodjackoj i zavicajnoj liniji?
Ako onaj uzasni video nije dokaz o kakvom se psihopati radi, procitajte poruke ovog Karovica na chatu. O jaranima i babi da i ne pricam. Pitanje je dana kada ce ova zvijer (Karovic, ne njegov pas) sa nemocnih pasa preci na nemocne ljude (djecu, starice, djevojke, zene). A vi "legalisti samo iscekujte reakciju "institucija sistema"
Koju reakciju "institucija sistema" (drzave) ocekujete? Od policije "najrazvijenijeg kantona" u drzavi… koja u 2010. godini ne koristi Internet? Od pravosudja koje ne moze stati na kraj 16-godisnjem Robertu Hrusticu, pusta na slobodu kao "neuracunljive" ubice nakon maksimalno 4 mjeseca od ubistva? Od drzave koja u budzetu ne moze naci para za prosirenje zatvorskih kapaciteta jer je u izbornoj godini prioritet odrzavanja plata stotina hiljada budzetskih korisnika zaposlenih po stranackoj, rodjackoj i zavicajnoj liniji?
Ako onaj uzasni video nije dokaz o kakvom se psihopati radi, procitajte poruke ovog Karovica na chatu. O jaranima i babi da i ne pricam. Pitanje je dana kada ce ova zvijer (Karovic, ne njegov pas) sa nemocnih pasa preci na nemocne ljude (djecu, starice, djevojke, zene). A vi "legalisti samo iscekujte reakciju "institucija sistema"
-
caes
#273 Re: pomozite da se monstrumi kazne
uzasno, strasno, bolesno, dabogda im se sto puta gore vratilo u zivotu. ne znam sta mi bi da kliknem da pogledam taj video, cijeli dan mi je mucnina, a pogledala sam 10s bukvalno.
postoji li ista konkretnije sto se moze napraviti od slanja mejla mupu?
postoji li ista konkretnije sto se moze napraviti od slanja mejla mupu?
-
zvrk
#274 Re: pomozite da se monstrumi kazne
clav wrote:svojim komentarima i nadmetanjima u tome ko ce smisliti bolji nacin da se monstrumi kazne ste ustvari pokazali da ste bolesnici koji se od monstruma razlikuju jedino po spletu okolnosti u kojima ste odrasli.
znas sta razlikuje monstruma od nas
proracunatost
mi smo u bijesu i afektu
od nemoci
rekli svasta
a opet ce sve (nazalost) zavrsiti civilizovano
a on je hladno i proracunato
klao bespomocne i iznemogle pse
dugi niz mjeseci ocito
infantilni koljač
-
zvrk
#275 Re: pomozite da se monstrumi kazne
je napisao da je pas završio u potočiću iza objekta i da su mu to priznali akteri.To se zbilo u Vlakovu