BIH maloprodajni lanaci

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
mayab

#251 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by mayab »

Pred novu godinu primijetih da su u Bingu neki artikli poskupili (koje sam inace redovno tu kupovao!), e to im bas nije neka fora, zinula guica izgleda gazdi :bih:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#252 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by PipiDugaDevetka »

mayab wrote:Pred novu godinu primijetih da su u Bingu neki artikli poskupili (koje sam inace redovno tu kupovao!), e to im bas nije neka fora, zinula guica izgleda gazdi :bih:
Nije mu to trebalo, ali ga razumijem. Po ovom ad hoc poskupljenju se može prepoznati gazdina namjera i težnja za ''brzom i lahkom'' zaradom.

Isto tako, poznaju se gazde ljetnjih bašti i njihova intencija za ''brzom i lahkom'' zaradom jer im zelena prostirka u ljetnjoj bašti mijenja zelenu travu.

Povjerenje kupca se dugotrajno i teško stječe!
Zl@tko

#253 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Zl@tko »

PipiDugaDevetka wrote:
mayab wrote:Pred novu godinu primijetih da su u Bingu neki artikli poskupili (koje sam inace redovno tu kupovao!), e to im bas nije neka fora, zinula guica izgleda gazdi :bih:
Nije mu to trebalo, ali ga razumijem. Po ovom ad hoc poskupljenju se može prepoznati gazdina namjera i težnja za ''brzom i lahkom'' zaradom.

!
to nije uzrok poskupljenja sigurno
drugo, ako Džambić (NAŠ ČOVJEK !!!!!!!!!!!!!!! BOSANAC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) i želi zaradu, OPET to ulažu u nove objekte, zapošljava NOVE LJUDE !!!!!!!!!! i ostavlja pare u BOSNI !!!!!!!!!!!
za razliku o dmnogih faca za koje ne znaš ni čime se bave ni šta rade i mnogobrojne nikogoviće koji vozaju Q 7 Cayenne i druge skupoe aute (npr- jedan ološ Mirnes Ajanović POLITČAR !!!!!!!!!!!!!! voza Toyotu land cuzer V8 DŽIP od 200000 KM) ovaj PRAVI gazda koji može kupiti realno takvih desetine, voza manji obični SUV Suzuki
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#254 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Zl@tko wrote: to nije uzrok poskupljenja sigurno
drugo, ako Džambić (NAŠ ČOVJEK !!!!!!!!!!!!!!! BOSANAC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) i želi zaradu, OPET to ulažu u nove objekte, zapošljava NOVE LJUDE !!!!!!!!!! i ostavlja pare u BOSNI !!!!!!!!!!!
za razliku o dmnogih faca za koje ne znaš ni čime se bave ni šta rade i mnogobrojne nikogoviće koji vozaju Q 7 Cayenne i druge skupoe aute (npr- jedan ološ Mirnes Ajanović POLITČAR !!!!!!!!!!!!!! voza Toyotu land cuzer V8 DŽIP od 200000 KM) ovaj PRAVI gazda koji može kupiti realno takvih desetine, voza manji obični SUV Suzuki
Eto, vjerujem ti i gospodinu Džambiću želim svaki uspjeh i lično zdravlje. Samo da ne oboli od prostate, pa da joj muke mora olakšavati na nepriličnom mjestu zbog nedostatka javnog wc-a ili wc-a za kupce.
StupskaBitanga

#255 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by StupskaBitanga »

Bingo je u prošloj godini imao 15,1 milion KM čiste dobiti
mahalik

#256 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by mahalik »

Bingo je opasno počeo dizati cijene i uskoro će senpridružiti Konzumu po skupoći
Pitanje za ove iz Binga
Što se to uradili (molim da odgovor ne bude tipa svi dižu cijene bla bla)
mayab

#257 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by mayab »

Bingo mora da shvati da nema tako reprezentativno uredjene objekte (dakle nema ni WC-a!), da bi mogao da se cijenama izjednacava sa Konzumom ili slicnima, Bingo je do sada ljude privlacio povoljnim cijenama, i ako se to promjeni, nista od njega.Ja sam prvi koji im onda necu vise doci, mislim, ispada da nas sviju pravi budalama!
cranberries

#258 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

Cijene cega?
cranberries

#259 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

mayab wrote:Bingo mora da shvati da nema tako reprezentativno uredjene objekte (dakle nema ni WC-a!), da bi mogao da se cijenama izjednacava sa Konzumom ili slicnima, Bingo je do sada ljude privlacio povoljnim cijenama, i ako se to promjeni, nista od njega.Ja sam prvi koji im onda necu vise doci, mislim, ispada da nas sviju pravi budalama!
Koji Bingo nema WC ?
sadmire

#260 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by sadmire »

mahalik wrote:Bingo je opasno počeo dizati cijene i uskoro će senpridružiti Konzumu po skupoći
Pitanje za ove iz Binga
Bingo je sada izgradio takav imidz, da su najpovoljniji, cak i da dignu cijene, skoro pa niko to ne bi ni primijetio!
PipiDugaDevetka

#261 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

cranberries wrote:
mayab wrote:Bingo mora da shvati da nema tako reprezentativno uredjene objekte (dakle nema ni WC-a!), da bi mogao da se cijenama izjednacava sa Konzumom ili slicnima, Bingo je do sada ljude privlacio povoljnim cijenama, i ako se to promjeni, nista od njega.Ja sam prvi koji im onda necu vise doci, mislim, ispada da nas sviju pravi budalama!
Koji Bingo nema WC ?
Alipašino polje. Pitao radnice gdje je toalet za kupce? Kaže, nema.
A mene prostata bila pritisla,....kghrgrrrrrrx/(#%!
:(
mahalik

#262 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by mahalik »

cranberries wrote:Cijene cega?
prehrane
tipa šećer, ulje, mlijeko
iako su i drugi lanci digli cijene prije je Bingo imao prednost po razlici u cijeni
Međutim sada tu su negdje
sarajevsko_pivo

#263 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by sarajevsko_pivo »

Uskoro se otvaraju Bingo centri u: Mostaru, Banja Luci, Doboju i Bosanskom Samcu.
convict

#264 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by convict »

udrch wrote:Ispadne da nivo objekta određuje ko smo i šta smo..
Smiješno..
Primjer..
Kad sam bio kod buraza u Moskvi kad god sam sa njim išao u šoping išli bi u jedan objekat koji je preskup i imao je visok nivo usluge, bez gužve, uredno složeno i sl..
Kad god sam išao sa snahom, išli bi u objekat faktički 100 metara udaljen od njega u kojem su uvijek bile gužve, pretrpan robom ako dođeš ujutro, redovi na kasi..
Moj brat je moj brat, ali snaha je doktor kardiolog, iz izuzetno cijenjene porodice, otac bio doktor hemijskih nauka, ruskinja inače..
Želim reći da je moja snaha zaista prefina i posebna osooba kojoj nije bilo teško stajati u redu i gužvati se kako bi uštedila i ne bi dozvolila da je neko bezobzirno krade zato što je našminkao prodajni objekat..argeta pašteta je ista gdje god je kupiš..
S druge strane moj buraz je lijen kao što sam i sam i u ovaj skuplji objekat je išao i ide i dalje jer mu je mrsko čekati u redu na kasi :D ..
Teško je o ukusima raspravljati, ali ne mogu se složiti s tim da nivo objekta govori ko smo i šta smo, kao ni s tim da sređeniji objekat ne treba imati više cijene. To je kao sa kafićima, u studentskoj kantini možda nađeš kafu za 0,5 KM, a u Vatri je platiš 3 KM, a kafa-kafa. Razlika u cijeni bi trebala da se odnosi na lokaciju, ugođaj, atmosferu...

Tako i sa prodavnicama. Nekad ti je bitno da uletiš i kupiš hljeb i mlijeko, pa odeš u lokalni granap; nekada ideš u veću nabavku, pa ideš u objekat koji je najjeftiniji; nekada želiš da provedeš ugodno poslijepodne sa porodicom i usput kupiš neku poslasticu ili sitnicu, pa odeš u neki od ovih "napucanijih" objekata. Sve to ima svoju cijenu i svoju klijentelu, da nije te mogućnosti izbora, ne bi valjalo.
sadmire

#265 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by sadmire »

sarajevsko_pivo wrote:Uskoro se otvaraju Bingo centri u: Mostaru, Banja Luci, Doboju i Bosanskom Samcu.
otkud u Doboju, jel mislis jos jedan pored onog u Matuzicima? Znas li mozda gdje tacno?
Posto sam rodom iz Doboja, to me interesuje.
kOmpir

#266 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by kOmpir »

sarajevsko_pivo wrote:Uskoro se otvaraju Bingo centri u: Mostaru, Banja Luci, Doboju i Bosanskom Samcu.
Znaš li kada i gdje?
sarajevsko_pivo

#267 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

sadmire wrote:
otkud u Doboju, jel mislis jos jedan pored onog u Matuzicima? Znas li mozda gdje tacno?
Posto sam rodom iz Doboja, to me interesuje.
Otvara se u pravom Doboju :)

Od ova cetri, prvo se otvara upravo ovaj u Doboju.
sarajevsko_pivo

#268 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

DP marketi preuzeli Ilma prodavnice

Najveći domaći maloprodajni lanac DP marketi iz Sarajeva, preuzeo je ovih dana, na području Unsko-Sanskog kantona, 17 prodavnica preduzeća DP marketi Ilma iz Bihaća. Sporazum o preuzimanju potpisan je 10. januara 2011. godine, saopćeno je iz DP marketa.

DP marketi su, do sada, imali 50% vlasničkog udjela u preduzeću DP marketi Ilma, a sada su 100 postotni vlasnici. Sporazum o preuzimanju temelji se na poslovnim politikama i razvojnim strategijama ove dvije kompanije.

Kako je saopćeno, ovim potezom DP marketi nastavljaju, i u tekućoj godini, strategiju razvoja kompanije i širenja lanca prodavnica na područje cijele BiH.

Krajem februara, otvaranjem marketa u Mostaru najavljuju ulazak i na područje Hercegovine

:bih:
Država

#269 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by Država »

mahalik wrote:Bingo je opasno počeo dizati cijene i uskoro će senpridružiti Konzumu po skupoći
Pitanje za ove iz Binga
Bio sam prije dva dana u Bingu u Hadžićima, i praaaaavo dobro prošao što se tiče nabavke (fasunge)...
sarajevsko_pivo

#270 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Jedina dva domaca lanca su Bingo i Drvopromet :bih:
sadmire

#271 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by sadmire »

sarajevsko_pivo wrote:Jedina dva domaca lanca su Bingo i Drvopromet :bih:
samo ako je drzavljanstvo vlasnika jedini kriterij! Po mom misljenju neki lanac da bi bio domaci mora da ima puno vise od toga, al eto, recimo da su to jedina dva!
cranberries

#272 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by cranberries »

domace proizvode?
domace menagere?
PipiDugaDevetka

#273 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Image
Novi bh. proizvod u Bingo-Hadžići! Okus izvrstan!
:thumbup: :bih: :thumbup:
kemal21

#274 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by kemal21 »

E ovako Bingo ko Bingo, jeftiniji od svih ostalih supermarketa, imaju sve isto kao i drugi supermarketi, s tim da su cjene povoljnije i više su zastupljeni domaći proizvodi.
Kod Binga me nervira to sto dosta seljačina radi tu, nemaju veze o poslu, nijednom dobar dan, losi vc-ovi, skladista u kojima drze robu su stvarno, al staces.
Ja licno, vise volim proc jeftinije u Bingu, nego uzivati u nekom ugođaju u merkatoru, jest im neki ugođaj.Zato ja idem u Bingo.
sadmire

#275 Re: Konačno BIH nacionalni maloprodajni lanac

Post by sadmire »

sarajevsko_pivo wrote:Jedina dva domaca lanca su Bingo i Drvopromet :bih:
do kraja godine ni oni to nece ostati!!!
Zato se oni ovako i sire, a Bingo pored toga drzi i niske cijene!
Post Reply