U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Locked
Sargan

#251 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Sargan »

Neelix wrote:citam temu i istovremeno gledam dokumentarac "Krvavi ples po seheru" na TVSA....nazalost, zabranjeno je pozivanje na nasilje, a imao bih svasta rec :x
Jeli se negdje taj film moze naci na nettu?

Hvala unaprijed.
Sir_Lancelot

#252 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Sir_Lancelot »

Gledajući taj dokumentrac o ratu i Sarajevu, čovjek se zapita da li mi imamo kritičnu masu da se nosimo s tim "problemima".

Da smo mi bili (ili) jesmo u pozciji da ponovo branimo Sarajevo da li bi uspjeli da se organizujemo i pokrenemo...
Ahmadinejad

#253 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Ahmadinejad »

ratata wrote:
a ima li fakat kakvo okupljanje ispred ambasade i u koliko sati...
Ja sam tacno u 12 sati tamo mirno i dostojanstveno, a za druge me nije briga, necu da i ovo prodje bez bar jednog glasa PROTIV

Juce Jurisic,danas Ganic , sutra ti, a onda svi
Znaci sutra cemo se upoznati, i ja dolazim :bih: :bih:
MUNAFIK

#254 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by MUNAFIK »

ratata wrote:
Ja sam tacno u 12 sati tamo mirno i dostojanstveno, a za druge me nije briga, necu da i ovo prodje bez bar jednog glasa PROTIV

Znaci u 12 SATI ISPRED SRPSKE AMBASADE!!!

E moze li se ovo kako objaviti na portali Sa-x?
Sir_Lancelot

#255 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Sir_Lancelot »

Potvrđeno, sto se i mene tiče.
kost_u_grlu

#256 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by kost_u_grlu »

Optuznica je podignuta pre godinu dana, ona je javna...

Verovatno je Ganic putovao od tad po mnogim zemljama gde deluje interpol, i nisu ga hapsili.

Treba se zapitati zasto bas Englezi hapse Ganica, neuverljivo je da oni bas toliko postuju proceduru, poznata je njihova proracunata politika, ne bi sebi dozvolili ovakvu "slucajnost", pa da posle objavljuju vest kao znacajnu na BBC-u, da su zeleli da ga puste, ili samo ispostuju proceduru pre pustanja, ova vest bi proletela ispod radara.

Vest o prvobitnom hapsenju po poternici interpola je bila aktuelna jos pre par dana, uz komentar da su ga pustili, mislio sam da je to situacija kao sa albanskim rukovodiocima, ali ova vest ipak zvuci ozbiljnije, mesec dana u istraznom zatvoru ne zvuci mi na usputno hapsenje.

Ako zavrsi u Beogradu ugasio je, to ce jos vise podgrejati netrpeljivost izmedju Beograda i Sarajeva, i ne mirise na dobro.
Neelix

#257 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Neelix »

Sargan wrote:
Neelix wrote:citam temu i istovremeno gledam dokumentarac "Krvavi ples po seheru" na TVSA....nazalost, zabranjeno je pozivanje na nasilje, a imao bih svasta rec :x
Jeli se negdje taj film moze naci na nettu?

Hvala unaprijed.
ne vjerujem druze, veceras je tv premijera bila. ali bice uskoro garant
ratata

#258 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ratata »

MUNAFIK wrote:
ratata wrote:

E moze li se ovo kako objaviti na portali Sa-x?
:thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih: :sax:

ali mirno i dostojanstveno
iPod

#259 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by iPod »

Pozdrav svima iz daleke Azije,

Evo citam ove vijesti prvo na Sa-X pa onda i ovdje na forumu, i nemogu nikako, a da se ne otmem utisku da jednostavno svijet zeli da izjednaci krivicu dzelata i zrtve. Kao sto je jedan user rekao, ne treba ovdje pozivati na nasilje i odmazdu, ili prepucavati se na stranackoj osnovi, treba dostojanstveno izaci na mirne proteste i reci i susjednoj Srbiji, i EU i svijetu, zivi smo, tu smo. Mislim da se ovdje radi na direktno udaru na drzavno pravi integritet Bosne i Hercegovine, i potajno se pitam sta se to nama dogadja, svaka cast i Harisu i Zeljki, ali mislim da su se i svi drugi trebali oglasiti, jer bojim se, da se ne dogodi drugi Ilija Jurisic, i da na kraju budemo samo njemi posmatraci.

Inace, iskoristio bih priliku i svima cestitao svim Bosancima i Hercegovcima , Dan nezavisnosti i punoljetstvo, ove kakva je takva je, ali je nasa, Bosne i Hercegovine.
Bosanski_kralj

#260 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosanski_kralj »

O ovome će se pričati 2-3 dana, par TV emisija i izjava i to je to.
Jadni smo mi. :( :x
zavrzlama

#261 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by zavrzlama »

srbija sve radi da destabilizuje BIH i ovo je samo jedna u nizu provokacija,a ovakvih provokacija ce biti jos puno...srbiji je BIH najveca prepreka u ostvarenju velike srbije i oni BIH vide kao najveceg krivca sto nije uspjela velika srbija....u cijelom svijetu nema vecih djubradi i licemjera nego sto su to velikosrpaski politicari,javno kao govore da su za normalizaciju stanja sa BIH a sve rade da onemoguce svaki naporedak BIH i jos hvataju njene politicke predstavbnike ,kao da je Bosanski covjek klao i palio po srbiji a ne srbija po BIH...

ustvari sve je ovo dobro za BIH...kameni spavac se malo uspavao i zaboravio ko ga klao do jucer...srbija je neprijatelje BIH broj 1,jer srbija je zamlja gdje je cetnistvo Ustavom legalizovano,zemlja koja cuva najvece ratne zlocince,zemlja u kojoj preko 50% stanovnistva podrzava fasizam..srbija je dno dna i drzava koja funkcionise na najsramnijim moralnim vrijednostima....braca tarabici se prevrcu u grobu a i imaju razloga za to...srbija ide dalje u ponor. jer je vojno,strateski i moralno bacena na stub srama...
KadSeMrtviProbudimo

#262 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by KadSeMrtviProbudimo »

MUNAFIK wrote:
ratata wrote:

Trebalo se sjetiti i organizirati ovakva protestna okupljanja ispred zgrade Predsjedništva BiH, prije nego ispred Ambasada.
udrch

#263 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by udrch »

kost_u_grlu wrote:Optuznica je podignuta pre godinu dana, ona je javna...

Verovatno je Ganic putovao od tad po mnogim zemljama gde deluje interpol, i nisu ga hapsili.

Treba se zapitati zasto bas Englezi hapse Ganica, neuverljivo je da oni bas toliko postuju proceduru, poznata je njihova proracunata politika, ne bi sebi dozvolili ovakvu "slucajnost", pa da posle objavljuju vest kao znacajnu na BBC-u, da su zeleli da ga puste, ili samo ispostuju proceduru pre pustanja, ova vest bi proletela ispod radara.

Vest o prvobitnom hapsenju po poternici interpola je bila aktuelna jos pre par dana, uz komentar da su ga pustili, mislio sam da je to situacija kao sa albanskim rukovodiocima, ali ova vest ipak zvuci ozbiljnije, mesec dana u istraznom zatvoru ne zvuci mi na usputno hapsenje.

Ako zavrsi u Beogradu ugasio je, to ce jos vise podgrejati netrpeljivost izmedju Beograda i Sarajeva, i ne mirise na dobro.
Ako završi u Beogradu onda se nova igra priprema na ovim prostorima..
Mislim da ni svi srbi nisu svjesni kakve posljedice može imati ova lakrdija..
Ako su engleze uzeli za svoje saveznike, grdno su se zajebali, ovi uvijek svoju korist traže..
crni85

#264 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by crni85 »

iPod wrote:Pozdrav svima iz daleke Azije,

Evo citam ove vijesti prvo na Sa-X pa onda i ovdje na forumu, i nemogu nikako, a da se ne otmem utisku da jednostavno svijet zeli da izjednaci krivicu dzelata i zrtve. Kao sto je jedan user rekao, ne treba ovdje pozivati na nasilje i odmazdu, ili prepucavati se na stranackoj osnovi, treba dostojanstveno izaci na mirne proteste i reci i susjednoj Srbiji, i EU i svijetu, zivi smo, tu smo. Mislim da se ovdje radi na direktno udaru na drzavno pravi integritet Bosne i Hercegovine, i potajno se pitam sta se to nama dogadja, svaka cast i Harisu i Zeljki, ali mislim da su se i svi drugi trebali oglasiti, jer bojim se, da se ne dogodi drugi Ilija Jurisic, i da na kraju budemo samo njemi posmatraci.

Inace, iskoristio bih priliku i svima cestitao svim Bosancima i Hercegovcima , Dan nezavisnosti i punoljetstvo, ove kakva je takva je, ali je nasa, Bosne i Hercegovine.
:thumbup: :thumbup: :bih: :bih:
Bosnolog

#265 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosnolog »

Mi reagujemo u tri slucaja ili situacije

1/ Kada voda dode od usiju to jest kada nas napadnu,pobiju i spale pola familije a predhodno bili nezainteresirani kada komsiluk unakaze a drugi nezainteresovani da pomognu jedni drugima dok se nije doslo tobe ili dok mecka ne zaigra pred svacijim vratima ,sto sam zakljucio iz proslog rata kada sam krajem 91/92 utrosio masu vremena ubjedujuci naivne i goloruke merhametlije da se oraganizuju za odbranu familije i kucnog praga dok se dobr dio istih kriticki nastrojen i neosvjescen sto spremaju komsije,.Igman je sacuvan zahvaljujuci dijelu svijesnijeg stanovnistva kojeg sam ubijedio da se Hrasnica i Sokolovic Kolonija brani na Igmanu i Bjelasnici cime je spasen grad od potpunog okruzenja,cime bi odbrana Sarajeva bila nezamisljiva ,....predpostavljali smo da velikosrpski fasiti spremaju masovne pokolje po uzoru na zlocine koje su cinili u Hrvatskoj a posebno prema golorukim civilima ali nismo ni sanjali da ce biti toliko okrutni i primitivni cak gori od hitlerovih nacista ubijajuci sve musko manje od puske/Srebrenica/...

2/ Iz inata,prkosa,kaprica kada se zainatimo nakon sto nas gnjave i cine dugorocnu ponizavajucu nepravdu ucinjenih zlocina i ona dostigne sve plafone i probije sve pragove izdrzljivosti sto je sve blize u ovom dvodecenijskom velikosrpskom fasizmu koji ce se pretvoriti u orkanski odgovor BH rodoljuba ako dode do novog rata ,sto ce zauvijek urazumiti velikosrpske fasite a kokosare pomesti poput tornada i olujnog vihora,.samo se treba voditi racuna da emocijama zbog dugoakomulianog bijesa ne izgubimo kontrolu,emocije se moraju kontrolisati razumom.

3/ Iz meraka,i ponosa koji su borci ARBiH uvijek imali kada dozive erupciju odusevljenja i unutrasnjeg zadovoljstva a nakon izvojevane bitke ili povratku u svoje selo ili grad iz kojeg su protjerani prethodno gloruki i spremnosti da se ide dalje sto se dokazalo i pokazalo na frontovima cijele BiH kada smo se uspijeli solidnije naoruzati i pijane cetose gaziti na svim frontovima,otimajuci im oruzje i njime ih rokati nakon sto se bilo pod embargom i oskudicama istog ,cime je raspamacena i pijana odbrana bijezala panicno glavom bez obzira tako da ih cesto nije moglo stici koji su tada i najvise gnuli u rasulu i i panicnoj bjezanijil,a u hrvatskoj oluji su cak sopstvene civile tenkovima gazili herojski kao i uvijek kada treba bijele bubrege pokazati dok su isti bili hrbri civile gnjaviti i sa sigurne distance artiljerijom gradove granatirati .....
Sir_Lancelot

#266 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Sir_Lancelot »

Odoh spavati. Vidimo se sutra.

Ovo je prica o objektivnom i nepristrasnom izvještavanju (što bi Sanja rekla)

Prilog sa BBC-a. Niko ne spominje da optužba nije prošla pred Hagom.... da li treba neki komentar.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/8544374.stm
Iga123

#267 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Iga123 »

Maraschino wrote:
bar sada kada ti je internet pod rukom nije tesko dokazati kada i gdje je ovo izjavio (u sto sumnjam)...
2007, emisija Pošteno BHT...pogledati njegovu retoriku, gost je bio i Jovan D...njemu svaka čast. Konkretno gore navedenu izjavu ne mogu konkretno dokazati putem interneta, ostaje moja riječ.
Uslijed nedostatka materijalnih dokaza...moram se povući...optužba se pobija
kost_u_grlu

#268 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by kost_u_grlu »

zagazaga wrote:
kost_u_grlu wrote:
Kad je BGD učinio nešto bar da prikrije netrpeljivost?
Osim par izjava Tadica o dobrosusedstvu nije nikad ucinila nista na poboljsanju odnosa sa Sarajevom.

Ova vest je izazvala buru nezadovoljstva, ali ne znam zasto odjednom toliko iznenadjenje, pa ta poternica je javna vec godinu dana, meni je mnogo vece iznenadjenje da britanske vlasti koje zajedno sa Amerima vedre i oblace svetskom politikom su se odlucile na ovakav potez.

Ajde da budemo realni, ovo je britansko maslo, besmisleno je tvrditi da Srbija moze uceniti Britaniju da oni hapse Ganica, to je neki njihov interes, i tu se treba pitati u cemu je stvar.

Ovo korespondira sa pocetkom odbrane Karadzica, efektno je spinovana prica, i ostaje da vidimo kakav ce biti rasplet...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#269 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by hrasno38 »

Juce Jurisic,danas Ganic , sutra ti, a onda svi[/quote]

[/quote]

Trebalo se sjetiti i organizirati ovakva protestna okupljanja ispred zgrade Predsjedništva BiH, prije nego ispred Ambasada.[/quote]

U sridu!!!!!! I ne samo ispred predsjednistva. Onako iskreno Grujica Spasojevic, ambasador Srbije je zadnja adresa na svijetu kojoj bi se trebalo nesto spocitavati i vkati ispred prozora. Na kraju krajeva Ganica je uhapsio London a ne Beograd. Beograd je to samo trazio a ovi su mogli reci, odjebite.
Indolentnost nase drzave je debelo vec osjetio Jurisic a izgleda da nece biti zadnji zato bara sto mene tice najveci krivac je nasa vlastita drzava i vi nehljebovici sto je vode i to je jedina adresa za proteste.
ratata

#270 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ratata »

ratata wrote:
hrasno38 wrote:Ja sam tacno u 12 sati tamo mirno i dostojanstveno, a za druge me nije briga, necu da i ovo prodje bez bar jednog glasa PROTIV

Trebalo se sjetiti i organizirati ovakva protestna okupljanja ispred zgrade Predsjedništva BiH, prije nego ispred Ambasada.[/quote]
U sridu!!!!!! I ne samo ispred predsjednistva. Onako iskreno Grujica Spasojevic, ambasador Srbije je zadnja adresa na svijetu kojoj bi se trebalo nesto spocitavati i vkati ispred prozora. Na kraju krajeva Ganica je uhapsio London a ne Beograd. Beograd je to samo trazio a ovi su mogli reci, odjebite.
Indolentnost nase drzave je debelo vec osjetio Jurisic a izgleda da nece biti zadnji zato bara sto mene tice najveci krivac je nasa vlastita drzava i vi nehljebovici sto je vode i to je jedina adresa za proteste.
nece Vam uspjeti da ponovo skrenete paznju sa najblaze receno bahatog i bezobraznog odnosa Srbije prema drzavljanima Bosne i Hercegovine, jedino mjesto za miran protest je SRBIJANSKA AMBASADA U 12
Bosanski_kralj

#271 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by Bosanski_kralj »

Et London je kriv što poštuje svoje zakone. :roll:
Ako već imaju potpisan nekakav sporazum ili ugovor sa Srbijom(?), dužnost sudova u VB je da postupaju po tom sporazumu.
no_pasaran

#272 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by no_pasaran »

Vidimo se sutra!
ratata

#273 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by ratata »

Bosanski_kralj wrote:Et London je kriv što poštuje svoje zakone. :roll:
Ako već imaju potpisan nekakav sporazum ili ugovor sa Srbijom(?), dužnost sudova u VB je da postupaju po tom sporazumu.
jel to navijash za Chelsea :mrgreen: zao ti Londona :lol: il je Arsenal :(
kost_u_grlu

#274 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by kost_u_grlu »

Bosanski_kralj wrote:Et London je kriv što poštuje svoje zakone. :roll:
Ne postoji ugovor sa Srbijom, ovo sto je citirao lik koji je torpedovan u Banovice je zesca besmislica, ugovor iz 1901 sa kraljevinom Srbijom vredi koliko i racun za kupljene orbit zvake.

Britanska politika je uvek lukava i proracunata, kad nesto dodje do BBC-a sa tim nije zezanje, pogotovo sto im Balkan odavno nije fokus.

Ganic bi trebalo da odgovara za pitanja oko Dobrovoljacke, ali u Beogradu mu je vec potpisana dozivotna presuda i pre sudjenja, ako sleti na Surcin to ce mu biti zadnji let avionom.
bornheim

#275 Re: U Londonu uhapsen Ejup Ganic

Post by bornheim »

Iz mog ugla gledanja ovo je jos jedno orgijanje Srbije nad BiH i gradjanima sto tu zemlju vole.Ovim potezom
Srbija minira i ono malo napretka sto je u Bosni dosad ostvareno.Na RTRS-u prate ovaj dogadjaj sa likovanjem
i odobravanjem..Za mene je gosp. Ganic covijek koji je dao ogrman doprinos na politicko - diplomatskom polju
da nasa zemlja uopste opstane i postane cijelovita drzava ma kakva da je.Sta jos da kazem osim sto mi se tlak povecao na 220 a kad cujem ove sa rtrs-a nagon na povracanje je neizbijezan.Na ovo se mora odgovoriti, na ovom ne bi trebalo ostati..
Locked