FC Bayern Munchen
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#251 Re: FC Bayern
ne znam vise na kojem topicu trebam pisati, ali dortmund vodi protiv herthe 3-1 to bi znacilo da Volkswageni dolaze na vrh tabele. 
-
anton1983
#252 Re: FC Bayern
ti mater koja završnica BL!!!
kakav ŠPEK!!!
Bayern-meister na kraju unatoč svim smeče-pobjedama
Ribery udara mrkvicu
p.s. pozdrav mom frendu Harisu,pravniku iz Čajnića
kakav ŠPEK!!!
Bayern-meister na kraju unatoč svim smeče-pobjedama
Ribery udara mrkvicu
p.s. pozdrav mom frendu Harisu,pravniku iz Čajnića
- Rz88
#253 Fc.Bayern Munchen
Gledajući teme na ovom foruma zaključio sam da nema teme o Bayernu.
Bayern je najuspješniji Njemački klub sa velikom historijom. Proše sezone su zazueli za njih loše 2 mjestu u Njemačkoj Bundesligi. Ove godine su doveli par dobrih igrača među kojima su najistaknutiji Gomez (30miliona eura), Tymoschcuk(11miliona eura), Pranjić(7miliona eura), te Ivica Olić koji je došao bezplatno, ugovor mu istekao.
I idemo navijači Bayerna da malo živne ova tema.
Bayern je najuspješniji Njemački klub sa velikom historijom. Proše sezone su zazueli za njih loše 2 mjestu u Njemačkoj Bundesligi. Ove godine su doveli par dobrih igrača među kojima su najistaknutiji Gomez (30miliona eura), Tymoschcuk(11miliona eura), Pranjić(7miliona eura), te Ivica Olić koji je došao bezplatno, ugovor mu istekao.
- belafonte
#254 Re: Fc.Bayern Munchen
Prije sam ih simpatisao, cak i u pojedinim trenucima vatreno navijao, prvenstveno zbog Baslera i Hasana, pa mi se taj isti Bayern zgadio najvise zbog Hasana pa i njihove skutorske politike kupovanja igraca, zbog toga su sada gdje jesu, donji dom evropskog fudbalskog vrha sa tendencijom pada prije nego uspona.
- Rz88
#255 Re: Fc.Bayern Munchen
Hehe, nismo baš donji dom. Bayern je imao par nesretnih godina, uglavnom zbog kupovanja igrača baš kao što i ti sam kažeš. Ove sezone su nešto kupovali ali opet nisam zadovoljan. Da to su bila vremena, Baslera, Hasana, Elbera, Helmera, Matthuesa , Janckera i raje.
- charvel.
#256 Re: Fc.Bayern Munchen
Volim Bayern, al me nervira njihova politika kluba sto se tice dovodjenja igraca. Sve nesto gledaju da uzmu bilo sta, samo da je jeftino. Nece izdvojit preko 25-30 miliona ni za kog, dok u isto vrijeme ostali velikani dovode pojacanja od po 100 miliona.
Sve bi to bilo i razumljivo da je Bayern neki siromasan klub, al oni su medju prva 3-4 na svakoj ljestvici bogatstva i primanja klubova. Imaju vise kesa od Arsenala, Barce, Juveta, Liverpoola, Intera... i opet su im pojacanja u rangu Tottenhama, Valencie, Lazija, Bordeauxa i slicnih ekipa ne bas najviseg renomea.
Dok god takvu politiku budu vodili, ko zna kad ce se vratit na staze stare slave... a do tad ce im pravi klubovi, ko sto je Barca, trpat po 4 komada za 1 poluvrijeme...
Sve bi to bilo i razumljivo da je Bayern neki siromasan klub, al oni su medju prva 3-4 na svakoj ljestvici bogatstva i primanja klubova. Imaju vise kesa od Arsenala, Barce, Juveta, Liverpoola, Intera... i opet su im pojacanja u rangu Tottenhama, Valencie, Lazija, Bordeauxa i slicnih ekipa ne bas najviseg renomea.
Dok god takvu politiku budu vodili, ko zna kad ce se vratit na staze stare slave... a do tad ce im pravi klubovi, ko sto je Barca, trpat po 4 komada za 1 poluvrijeme...
- Rz88
#257 Re: Fc.Bayern Munchen
E vidiš, to su ti Njemci, ako budeš ima ako Bog da priliku da odeš gore onda češ vidjeti kakvi su to ljudi i njihov mentalitet. Ja sam živio gore puni 7 godina. Cocla 69 c, oni čekaju da im vrate 1 cent. Oni su poznate štediše, uglavnom Uli pojašnjavo to, da će svi kluboi propasti i da će moći kupiti kojeg hoće igrača. Ostaje da se vidi.
- SirHepek
#258 Re: Fc.Bayern Munchen
"donji dom evropskog fudbalskog vrha"belafonte wrote:Prije sam ih simpatisao, cak i u pojedinim trenucima vatreno navijao, prvenstveno zbog Baslera i Hasana, pa mi se taj isti Bayern zgadio najvise zbog Hasana pa i njihove skutorske politike kupovanja igraca, zbog toga su sada gdje jesu, donji dom evropskog fudbalskog vrha sa tendencijom pada prije nego uspona.
-----------------------Butt-----------------------
----------Lucio---Demichelis---Braafheid------
-Lahm------------------------------------Pranjic-
------------------Tymoschuk---------------------
----Schweini(Altintop)----------***Ribery***----
-------------(Olic)Klose------Gomez-------------
- Rz88
#259 Re: Fc.Bayern Munchen
Danas je izjavio Van Gaal da će dati priliku Rensingu. Eto ga, i sigurno neće igrati 5-3-2. Igraju sigurno drugu formaciju jer imaju previše napadača. Samo da dovedu nekoga desnog beka, u pregovorima su sa Bosingwom te Clerkom iz Lyona. Ostaje da se vidi u narednim danima.
- belafonte
#260 Re: Fc.Bayern Munchen
Hahahahahaha, pa zar ti stvarno mislis da ce Bosingwa napustit Chelsea za Bayern, pogotovo nakon odlicne prosle sezone, pa prije ce se u Porto vratiti nego otic tamo, isto ko sto je glupost da ce Maicon u Celsi, sta ce im jos jedan desni bek, novine pisu sranja, a papir sve trpi...
Bosingwa je prevaziso Bayern cim je potpiso za Celsi, nece sa konja na magarca vjeruj mi
Bosingwa je prevaziso Bayern cim je potpiso za Celsi, nece sa konja na magarca vjeruj mi
- Rz88
#261 Re: Fc.Bayern Munchen
belafonte wrote:Hahahahahaha, pa zar ti stvarno mislis da ce Bosingwa napustit Chelsea za Bayern, pogotovo nakon odlicne prosle sezone, pa prije ce se u Porto vratiti nego otic tamo, isto ko sto je glupost da ce Maicon u Celsi, sta ce im jos jedan desni bek, novine pisu sranja, a papir sve trpi...
Drug, ako nisi znao , onda ću ti pojasniti neke stvari. Po čemu je to Chelsea bolja ekipa od Bayern, šta su to oni osvojili a da Bayer nije. Ko ima 4 LP, ko ima 20 titula svoga prvenstva i 15-tak kupova. Koje 4 ekipe su sve osvojile što se može osvojiti (Liverpool, Bayern, Barca i ajaks). Šta je to osvojio Chelsea u Europi ovih godina. Okey to.
A sada druga stvar, Chelsea je htio Glena Johnson i prodati Bosingwu, međutim Redsi odnosno Liverpool je kupio Glena na vrijeme. Glen nije htio opet u Chelsea nakon jedne loše sage. Također sada traže neke zamjene, prije svega žele Maicona iz Intera koji je nezadovoljan u Interu jer se priča o Ibrahimoviću samo. Ancelotti novi trener Chelsea ako neko zna procjeniti kakav je ko igrač iz Italije onda je to on.
Eto nadam se da sam ti pojasnio neke stvari. Uli je naglasio u nekoliko razgovora da su "bili" u pregovorima sa Bosingwom, ali da će on ostati najvjerovatnije u Chelsea jjer je ko željan dokazivanjima.
-
dablolseven
#262 Re: Fc.Bayern Munchen
vatreni sam navijac bayerna i pratim ih intenzivno posljednjih 15 godina... evo mali pre-season osvrt: mislim da je kupnja ovog ljeta bila jako dobra, tim se pojacao i nadomjestio i prevazisao odlaske (poldi, oddo, sagnol). jako mi je zao sto je lucio na izlaznim vratima jer je meni to strasan igrac, u odbrani je odlican a cesto zna da povuce kontru iz zadnjeg dijela, ubacuje se u napad u prekidima, nekad i zabije. ako ga van gaal vec ne zeli, mislim da rumenigge ili hoeness moraju nesto da ucine da ga zadrze. toni je dobar igrac ali je objektivno visak u ovoj sad postavi napada: klose, gomez, olic, muller su prejaki, a bolje je bayernu da vrati mlade ofanzivne igrace sa posudbi (kroos, WAGNER!!) pa da im da vise sansi, nego da forsira skuplje zvijezde u napadu od kojih ce neko (nekad i dvojica!) morati da grije klupu. po meni, bayernu jos samo fali pravi golman, jer ni rensing ni butt prosle sezone nisu zadovoljili visoka ocekivanja bayerna. znam da je jedan oli kahn, ali ova dvojica mu skupa nisu bila ni do koljena. bio bih presretan kad bi bayern kupio neuera, bila je trakavica oko toga pocetkom juna, neuer je meni strasan mladi golman, bas nesto onako kako bayern trazi, nesto sto se trazilo u rensingu. i da: ribery po meni moze otici tek za 75 mil €, sve ispod nije vrijedno tog covjeka.
- Rz88
#263 Re: Fc.Bayern Munchen
Uli pokazao Realu kako se igra Monopoli.
Kada je u pitanju saga oko Ribery-a Uli je pojasnio neke stvari. Rekao je za intervju za Njemački Bild, kako je pričao sa PErezom i objasnio mu kako je to igrati Monopoli. Rekao je ako mu kupiš kuću pa i još 3 onda ima 4, također napraviš jedan hotel. I to ti sve ostaje dok nemaš para ili si u opasnoti s nečim. Tako je i to sa Riberyom, što da ga prodaju a prepuni su lovom, i godinama su Top 3 što se tiče zarade u Europi.
Kada je u pitanju saga oko Ribery-a Uli je pojasnio neke stvari. Rekao je za intervju za Njemački Bild, kako je pričao sa PErezom i objasnio mu kako je to igrati Monopoli. Rekao je ako mu kupiš kuću pa i još 3 onda ima 4, također napraviš jedan hotel. I to ti sve ostaje dok nemaš para ili si u opasnoti s nečim. Tako je i to sa Riberyom, što da ga prodaju a prepuni su lovom, i godinama su Top 3 što se tiče zarade u Europi.
- SirHepek
#264 Re: Fc.Bayern Munchen
Drug, ako nisi znao , onda ću ti pojasniti neke stvari. Po čemu je to Chelsea bolja ekipa od Bayern, šta su to oni osvojili a da Bayer nije. Ko ima 4 LP, ko ima 20 titula svoga prvenstva i 15-tak kupova. Koje 4 ekipe su sve osvojile što se može osvojiti (Liverpool, Bayern, Barca i ajaks). Šta je to osvojio Chelsea u Europi ovih godina. Okey to.
A sada druga stvar, Chelsea je htio Glena Johnson i prodati Bosingwu, međutim Redsi odnosno Liverpool je kupio Glena na vrijeme. Glen nije htio opet u Chelsea nakon jedne loše sage. Također sada traže neke zamjene, prije svega žele Maicona iz Intera koji je nezadovoljan u Interu jer se priča o Ibrahimoviću samo. Ancelotti novi trener Chelsea ako neko zna procjeniti kakav je ko igrač iz Italije onda je to on.
Eto nadam se da sam ti pojasnio neke stvari. Uli je naglasio u nekoliko razgovora da su "bili" u pregovorima sa Bosingwom, ali da će on ostati najvjerovatnije u Chelsea jjer je ko željan dokazivanjima.[/quote]
istina...covjek zna sta prica
Eto nadam se da sam ti pojasnio neke stvari. Uli je naglasio u nekoliko razgovora da su "bili" u pregovorima sa Bosingwom, ali da će on ostati najvjerovatnije u Chelsea jjer je ko željan dokazivanjima.[/quote]
istina...covjek zna sta prica
- belafonte
#265 Re: Fc.Bayern Munchen
Prva stvar, objasnjavas mi nesto o transferima u Celsiju, a ja pratim Celsi godinama i sve vijesti oko Celsija imam u malom prstu, jbg nisi znao, desava se
Ja ti opet kazem, novine pisu sranja, ja nigdje nisam procitao da je oficijelno Celsi ganj'o Johnsona, to su bila novinska nagadjanja, isto ko sto nisam nigdje procito da se poslala sluzbena ponuda za Glena ili Maicona..
Sve je to u redu, treba postovat sve te titule Bayerna i to je ok, ali ne znam sto se svi uhvate argumenta o titulama kada se jasno porede sadasnje ekipe Celsija i Bayerna.
Napravi anketu ovdje na forumu i 99 % ljudi ce ti reci Celsi je trenutno bolja ekipa od Bayerna.
Ja ti opet kazem, novine pisu sranja, ja nigdje nisam procitao da je oficijelno Celsi ganj'o Johnsona, to su bila novinska nagadjanja, isto ko sto nisam nigdje procito da se poslala sluzbena ponuda za Glena ili Maicona..
Sve je to u redu, treba postovat sve te titule Bayerna i to je ok, ali ne znam sto se svi uhvate argumenta o titulama kada se jasno porede sadasnje ekipe Celsija i Bayerna.
Napravi anketu ovdje na forumu i 99 % ljudi ce ti reci Celsi je trenutno bolja ekipa od Bayerna.
- ja.neron
#266 Re: Fc.Bayern Munchen
tema postoji samo ti bilo mrsko tražiti ti stranice unazadRz88 wrote:Gledajući teme na ovom foruma zaključio sam da nema teme o Bayernu.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=275
ups evo je na prvoj strani
- Rz88
#268 Re: Fc.Bayern Munchen
Okey , drago mi je šti ti pratiš Chelsea, ali da ti kažem da ja godina pratim ne samo Bayern već Europski nogomet. To su ko bila novinska nagađanja,ma jok. Chelsea štedi ovih dana, previše se potrošilo na glupostima kao Shevcenko, Crespo, Veron, Parker, i takvi igrači. Zadnje dvije utakmice između ove dvije ekipe su završili jednako. Mislim na Stamford Bridgu 4:2 za Chelsea u Munchenu 3:2 za Bayern.
Poštujem ja Chelsea i sve, volio sam ga u doba Hasselbanka, Zole i takvih igrača, sada su postali kao na manageru, kupuju skupo , pridaju slabo. Postoji li dole ikako mlađe kategorije. Ben Sahar je sjajan igrač, treba njega malo furati a ne kupovatri neke gluposti.
Kako god bilo, ovo je tema o Bayernu, ako ti se piše o Chelsea onda napravi temu, rado bih ja volio da pišem tamo i da uđemo u normalnu , civiliziranu raspravu,
Poštujem ja Chelsea i sve, volio sam ga u doba Hasselbanka, Zole i takvih igrača, sada su postali kao na manageru, kupuju skupo , pridaju slabo. Postoji li dole ikako mlađe kategorije. Ben Sahar je sjajan igrač, treba njega malo furati a ne kupovatri neke gluposti.
Kako god bilo, ovo je tema o Bayernu, ako ti se piše o Chelsea onda napravi temu, rado bih ja volio da pišem tamo i da uđemo u normalnu , civiliziranu raspravu,
- Rz88
#269 Re: Fc.Bayern Munchen
ja.neron wrote:tema postoji samo ti bilo mrsko tražiti ti stranice unazadRz88 wrote:Gledajući teme na ovom foruma zaključio sam da nema teme o Bayernu.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=275
ups evo je na prvoj strani
Okey nisam je vidio, i koga briga, vidim da je sve izbrkanoi na ovom forumu. Trebalo je staviti sve lige posebno na vrh i da su oni stalno na vrhu, a ostale teme u normalu sastaviti, a ne ovako rasbacano, i ispadne kaos.
- ice tea
#270 Re: Fc.Bayern Munchen
Gdje si cuo da ce Van Gaal davati priliku Rensingu umjesto Butt-a? Ako je tako, ne valja..
- hepek071
#271 Re: Fc.Bayern Munchen
Van Gaal je poznat po formaciji 4-1-2-1-2, koja se mislim i zove po njemu. Stari je to vuk tako da ne očekujem da će odstupiti od svoje igre, te očekujte Bayern u toj formaciji iduće sezone
DR/WBR-CB-CB-DL/WBL
DMC
MC/RM-MC/LM
AMC/FC
ST-ST
DR/WBR-CB-CB-DL/WBL
DMC
MC/RM-MC/LM
AMC/FC
ST-ST
- Rz88
#272 Re: Fc.Bayern Munchen
Čuj gdje sam ja to čuo, pa pratiš li njegove intervjue, pratiš li ikad Njemačke medije ????
Malo čitaj prije nego što dođeš sa takvim komentarom.
@hepek071
Dobra formacija.
Malo čitaj prije nego što dođeš sa takvim komentarom.
@hepek071
Dobra formacija.
- Rz88
#273 Re: Fc.Bayern Munchen
Saga oko Ribery-a se nastavlja. Kako prenose jedne francuske novine Bilal je izjavio da želi otići iz Bayerna i to samo u Real Madrid i nigdje više. Cifra koju je Real ranije ponudio bila je 50 miliona. Ostaje da se vidi koliko Bayern može odoliti novcu kojim se Rela razbacuje.
-
Dr.Belajsuz
#274 Re: Fc.Bayern Munchen
@Rz87, ohani malo s temama.
Tema o bayernu već postoji:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... n#p2831748
Tema o bayernu već postoji:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... n#p2831748
- Rz88
#275 Re: Fc.Bayern Munchen
Pranjić: Jako me zanima jesu li ovi igrači bolji od mene
Danijel Pranjić u Muenchenu je već kao kod kuće. Jučer je odradio svoj prvi trening s Bayernom, pronašao je stan iz prve, a sada ga još zanima kako 'dišu' Bayernove zvijezde...
Hrvatskog reprezentativca nije uplašio prijelaz u veliki Bayern. Čak štoviše, više mu odgovora da bude 'igrač iz drugog plana'.
'Očekivao sam da ću možda imati tremu. Ali nemam je, uopće, jedva čekam da odigram prvu utakmicu. Da vidim jesu li ovi igrači bolji od mene ili nisu', kazao je Pranjić u intervjuu za Sportske Novosti.
U Bayern ga je doveo baš Van Gaal. Nizozemski trener je želio Pranjića pod svaku cijenu.
'Kad smo razgovarali u hotelu rekao mi je: 'Nemoj sad očekivati da ćeš igrati u udarnih jedanaest zato što sam htio da dođeš. Morat ćeš se izboriti za svoje mjesto! To je sasvim normalno'. Ali je nadodao da sam igrač kakve on voli', dodao je Pranjić.
A prije jučerašnjeg treninga dao mu je još jednu potporu.
'Kazao mi je: 'Pranjiću, ti si igrač koji uvijek da loptu pravoj boji!' Mislio je da ne griješim u dodavanjima. To je za mene veliki plus, ali moram se dokazivati, to mi je sasvim jasno'.
U Muenchenu se snašao kao da je oduvijek tu. I stan je izabrao iz prve.
'Ima 120 kvadrata. Kad sam ga vidio kazao sam -uzimam!'.
Pranjićevoj sreći nema kraja. Nada se da će zaslužiti mjesto u prvoj momčadi jer odlaskim Ze Roberta Bayern nema pravog ljevaka. A Pranjić je i u Heerenveenu ograo lijevog veznog, ponekad i treću špicu.
'U Bayernu bih trebao igrati u vezi. Po mojim saznanjima igrat ćemo u formaciji 4-4-2, u rombu. Ja bih trebao biti lijevi, a Ribery desni, iza dvije špice. Ta uloga mi najviše odgovara. Naravno, u Bayernu ću više morati misliti na obranu', zaključio je hrvatski reprezentativac.
Danijel Pranjić u Muenchenu je već kao kod kuće. Jučer je odradio svoj prvi trening s Bayernom, pronašao je stan iz prve, a sada ga još zanima kako 'dišu' Bayernove zvijezde...
Hrvatskog reprezentativca nije uplašio prijelaz u veliki Bayern. Čak štoviše, više mu odgovora da bude 'igrač iz drugog plana'.
'Očekivao sam da ću možda imati tremu. Ali nemam je, uopće, jedva čekam da odigram prvu utakmicu. Da vidim jesu li ovi igrači bolji od mene ili nisu', kazao je Pranjić u intervjuu za Sportske Novosti.
U Bayern ga je doveo baš Van Gaal. Nizozemski trener je želio Pranjića pod svaku cijenu.
'Kad smo razgovarali u hotelu rekao mi je: 'Nemoj sad očekivati da ćeš igrati u udarnih jedanaest zato što sam htio da dođeš. Morat ćeš se izboriti za svoje mjesto! To je sasvim normalno'. Ali je nadodao da sam igrač kakve on voli', dodao je Pranjić.
A prije jučerašnjeg treninga dao mu je još jednu potporu.
'Kazao mi je: 'Pranjiću, ti si igrač koji uvijek da loptu pravoj boji!' Mislio je da ne griješim u dodavanjima. To je za mene veliki plus, ali moram se dokazivati, to mi je sasvim jasno'.
U Muenchenu se snašao kao da je oduvijek tu. I stan je izabrao iz prve.
'Ima 120 kvadrata. Kad sam ga vidio kazao sam -uzimam!'.
Pranjićevoj sreći nema kraja. Nada se da će zaslužiti mjesto u prvoj momčadi jer odlaskim Ze Roberta Bayern nema pravog ljevaka. A Pranjić je i u Heerenveenu ograo lijevog veznog, ponekad i treću špicu.
'U Bayernu bih trebao igrati u vezi. Po mojim saznanjima igrat ćemo u formaciji 4-4-2, u rombu. Ja bih trebao biti lijevi, a Ribery desni, iza dvije špice. Ta uloga mi najviše odgovara. Naravno, u Bayernu ću više morati misliti na obranu', zaključio je hrvatski reprezentativac.