Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Vjeruj!
#251 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Treba mu zabranit igrat za nacionalnu selekciju i oduzet mu drzavljanstvo, pa neka trazi vize sa africkim pasosima, odakle je vec.
- amrica
#252 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Anelka Domenechu: J*** se, prljavi k***** sine!
Polokwane, 19.06.2010., 12:17 | V.H./TS
Napadač francuske nogometne reprezentacije Nicolas Anelka teškim je uvredama napao izbornika Raymonda Domenecha u poluvremenu utakmice protiv Meksika, zbog čega u nastavku više nije igrao...
Nicolas Anelka (Foto: Reuters)
Nakon utakmice se proslavio i Gallas koji je novinaru pokazao - srednji prst (Foto: Reuters)
Otkrio je to francuskom dnevniku L'Equipeu neimenovani izvor koji je prepričao što se događalo u svlačionici stadiona Peter Mokaba u Polokwaneu gdje se igrala utakmica 2. kola skupine A.
Nakon što je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 0-0, Domenech je navodno tijekom odmora prigovorio Anelki na njegovoj igri na što mu je napadač Chelseaja uzvratio kritikama. Izbornik mu je zaprijetio zamjenom, na što je Anelka eksplodirao:
'J... se, prljavi kurvin sine!'
Nakon toga je Domenech samo kratko izustio:
'OK, izlaziš iz igre.'
U drugom se poluvremenu tako na terenu pojavio Andre-Pierre Gignac, a Meksiko je u konačnici slavio s 2-0, ostavivši Tricolore s malim izgledima za drugi krug.
No, zanimljivo je spomenuti da Anelkin incident nije bio jedini. Naime, nakon utakmice se proslavio i William Gallas. Kada ga je novinar televizije TF1 zamolio za izjavu, Gallas mu je uzvratio - srednjim prstom!
Polokwane, 19.06.2010., 12:17 | V.H./TS
Napadač francuske nogometne reprezentacije Nicolas Anelka teškim je uvredama napao izbornika Raymonda Domenecha u poluvremenu utakmice protiv Meksika, zbog čega u nastavku više nije igrao...
Nicolas Anelka (Foto: Reuters)
Nakon utakmice se proslavio i Gallas koji je novinaru pokazao - srednji prst (Foto: Reuters)
Otkrio je to francuskom dnevniku L'Equipeu neimenovani izvor koji je prepričao što se događalo u svlačionici stadiona Peter Mokaba u Polokwaneu gdje se igrala utakmica 2. kola skupine A.
Nakon što je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 0-0, Domenech je navodno tijekom odmora prigovorio Anelki na njegovoj igri na što mu je napadač Chelseaja uzvratio kritikama. Izbornik mu je zaprijetio zamjenom, na što je Anelka eksplodirao:
'J... se, prljavi kurvin sine!'
Nakon toga je Domenech samo kratko izustio:
'OK, izlaziš iz igre.'
U drugom se poluvremenu tako na terenu pojavio Andre-Pierre Gignac, a Meksiko je u konačnici slavio s 2-0, ostavivši Tricolore s malim izgledima za drugi krug.
No, zanimljivo je spomenuti da Anelkin incident nije bio jedini. Naime, nakon utakmice se proslavio i William Gallas. Kada ga je novinar televizije TF1 zamolio za izjavu, Gallas mu je uzvratio - srednjim prstom!
- 2407
#253 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
libertyBiH wrote:Crnci nemaju respekta i sta ocekivati od takve ekipe........
Kakve veze ima to sto je neko ovakve ili onakve boje? Ovo su samo pare i slava udarile u glavu pa misle da im niko nista ne moze. Pasjaluk cisti!
- BiH-x
#254 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
libertyBiH wrote:Crnci nemaju respekta i sta ocekivati od takve ekipe........
- Fangla
#255 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
heh, ovo izgleda pocela savijest gristi Francuze sto su osli prevarom na SP
...neka neka..sto brze odu to bolje.
- Edin H.
#256 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Odbili Francuzi da treniraju danas

- elixiaboy
#257 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
hehe da, neka neka. Drago mi zbog Domenecha. Koji tenkre.Edin H. wrote:Odbili Francuzi da treniraju danas![]()
-
mikelandjelo
#258 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Domenech nije los trener al ne moze se praviti reprezentacija od ljudi koji ne vole francusku!
anelki oduzeti drzavljanstvo!
-
pOZz
#259 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Dobar je Domenech, samo pogledajte njegovu statistiku.
Još samo jedna pobjeda i najjaaaaaači je.

Zadnja kolona je nebitna.

- Hunkar
#260 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
ovaj lik trener vec 6 godinapOZz wrote:Dobar je Domenech, samo pogledajte njegovu statistiku.Još samo jedna pobjeda i najjaaaaaači je.
![]()
- Romanista 101%
#261 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
sve se vraca, sve se placa
- Romanista 101%
#262 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
mikelandjelo wrote:Domenech nije los trener al ne moze se praviti reprezentacija od ljudi koji ne vole francusku!
-
Vjeruj!
#263 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Evra je konjina nevidena!
Sto Fergusonu ne sere, da mu ovaj odmah karijeru okonca i to po kratkom postupku.
Ja sam na strani Domenecha. Jednostavno se ne moze raditi sa ovim diletantima u ekipi. Evra umislio ga je neka igracina, taj bi u S. Koreji vec bio pred vodom za odstrjel, dubre neotesano.
Sto Fergusonu ne sere, da mu ovaj odmah karijeru okonca i to po kratkom postupku.
Ja sam na strani Domenecha. Jednostavno se ne moze raditi sa ovim diletantima u ekipi. Evra umislio ga je neka igracina, taj bi u S. Koreji vec bio pred vodom za odstrjel, dubre neotesano.
- Edin H.
#264 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Ma desava se kada se pridaje prevelika paznja menadzeru.mikelandjelo wrote:Domenech nije los trener al ne moze se praviti reprezentacija od ljudi koji ne vole francusku!
Valjda Anelka igra u velikom Chelsea-ju, a ne Domenech.
Trebao ga je Anelka spucati ko' Spahic Marina, reci mu "Ma idi ti kuci levatu", i preuzeti reprezentaciju
Uostalom evo i Terry brani Anelku rekavsi da je on dobar momak
http://www.skysports.com/football/world ... 66,00.html
-
Jokericious
#265 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Evra i Ribery, oni su i unistili ovu repku...
Ne znam jeste li procitali da se Ribery htio tuci sa Gourcuffom.
Ja ocekujem da se Evru izbace iz repke nakon ovog svega ili da se on sam dobrovoljno povuce, pa da Clichy moze igrati kad dodje Blanc.
Mislim da Anelka nije tako nisko spao da ga Terry mora braniti.
Ne znam jeste li procitali da se Ribery htio tuci sa Gourcuffom.
Ja ocekujem da se Evru izbace iz repke nakon ovog svega ili da se on sam dobrovoljno povuce, pa da Clichy moze igrati kad dodje Blanc.
Mislim da Anelka nije tako nisko spao da ga Terry mora braniti.
- elixiaboy
#266 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
-zasto henry-u nije dao da igra protiv mexika iako je bio najopasniji igrac kad je usao u drugom poluvremenu protiv urugvajamikelandjelo wrote:Domenech nije los trener
-zasto nije pozvao nasri-ja i benzemu u repku (a zove gignaca i i valbuenu
-zasto od 2004. ignorise trezegueta koji je svjetska klasa bio u tadasnje vrijeme (to za ovo prvenstvo i nije vise bitno al se sjecam tadasnjih kritika na domenechov racun)
-zasto dopusta da mu se ribery mijesa u postavku (ribery ne podnosi maloudu i javno je rekao da ne zeli da igra s njim- domenech popustio u prvoj tekmi, pa ga opet vratio protiv uruguaya, nidje veze)
-zasto dopusta da svi u kampu maltretiraju mladog gourcouffa koji to sigurno nije zasluzio
-zasto dopusta da mu gallas pravi dramu zato sto nije vise kapiten
-i na kraju zasto dopusta da mu glupi anelka psuje mater i onda cak nema hrabrosti da ga posalje kuci vec za to treba predsjednik FFF, koji jadnik...
Domenech jeste los trener i nije mu mjesto na klupi Francuske.
- Edin H.
#267 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Vjeruj! wrote:Treba mu zabranit igrat za nacionalnu selekciju i oduzet mu drzavljanstvo, pa neka trazi vize sa africkim pasosima, odakle je vec.
Cuti bolan, uzeo je vas Vodja 30 cigli funti za njega, a nesto ga smijesno platio. Jos vam covjek bio najbolji igrac kojeg ste ikada imali
-
Vjeruj!
#268 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Da je ostao u Arsenalu, postao bi mnogo bolji igrac, nego li je danas, ali vec tada se pokazao kao pohlepan, tako da je dobro sto je otisao.
- Lakat Jebić
#269 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
kako bi ja nekom jebo mater tu, pa maker i batine popio i ne bio vise selektorelixiaboy wrote:-zasto henry-u nije dao da igra protiv mexika iako je bio najopasniji igrac kad je usao u drugom poluvremenu protiv urugvajamikelandjelo wrote:Domenech nije los trener
-zasto nije pozvao nasri-ja i benzemu u repku (a zove gignaca i i valbuenu)
-zasto od 2004. ignorise trezegueta koji je svjetska klasa bio u tadasnje vrijeme (to za ovo prvenstvo i nije vise bitno al se sjecam tadasnjih kritika na domenechov racun)
-zasto dopusta da mu se ribery mijesa u postavku (ribery ne podnosi maloudu i javno je rekao da ne zeli da igra s njim- domenech popustio u prvoj tekmi, pa ga opet vratio protiv uruguaya, nidje veze)
-zasto dopusta da svi u kampu maltretiraju mladog gourcouffa koji to sigurno nije zasluzio
-i na kraju zasto dopusta da mu glupi anelka psuje mater i onda cak nema hrabrosti da ga posalje kuci vec za to treba predsjednik FFF, koji jadnik...
-
Vjeruj!
#270 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Zato sto Henry nije poceo utakmice zadnjih pola godine, dok je Anelka redovan.elixiaboy wrote:-zasto henry-u nije dao da igra protiv mexika iako je bio najopasniji igrac kad je usao u drugom poluvremenu protiv urugvaja
Henry je moj Topnik, ali zdrav razum ti nalaze da stavis covjeka koji je u formi.
Nasrija nije pozvao zato sto se zakacio sa njim, ne voli ga. To je greska, al' tako je.elixiaboy wrote:-zasto nije pozvao nasri-ja i benzemu u repku (a zove gignaca i i valbuenu )
Benzema je, kao i Henry, totalno out, nikako ne igra, a ne ne zna ni on sam kad je zadnji put dao gol.
Valbuenu je zovnuo zato sto je jedan od najzasluzniji za titulu OM-a u francuskom sampionatu.
Gignac je solidan.
Ne ignorise, igrao je Trezegue, cak je promasio i penal u finalu SP-a. Nakon toga je nesto zamjerio Domenecu i nece da se odaziva na poziv, a i nije neki igrac.elixiaboy wrote:-zasto od 2004. ignorise trezegueta koji je svjetska klasa bio u tadasnje vrijeme (to za ovo prvenstvo i nije vise bitno al se sjecam tadasnjih kritika na domenechov racun)
Kako ti znas da se mijesa u postavku? To su samo medijska nagadanja, mada mislim da Malouda ima mjesta u sastavu.elixiaboy wrote:-zasto dopusta da mu se ribery mijesa u postavku (ribery ne podnosi maloudu i javno je rekao da ne zeli da igra s njim- domenech popustio u prvoj tekmi, pa ga opet vratio protiv uruguaya, nidje veze)
Cuo sam da nisu najbolji odnosi u repki, al' se Gourcuff mora boriti za sebe nije djecak od 10 godina, stvarnost je surova.elixiaboy wrote:-zasto dopusta da svi u kampu maltretiraju mladog gourcouffa koji to sigurno nije zasluzio
Gallas nije kapiten, covjek je malo ters pa se nesto duri. Takav je insan, ne moze tu trener nista.elixiaboy wrote:-zasto dopusta da mu gallas pravi dramu zato sto nije vise kapiten
Kako znas da mu je psovao mater? Anelka kaze da nije i ljudski je prastati.elixiaboy wrote:-i na kraju zasto dopusta da mu glupi anelka psuje mater i onda cak nema hrabrosti da ga posalje kuci vec za to treba predsjednik FFF, koji jadnik...
-
mikelandjelo
#271 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
henry je totalno van forme kao i benzema, s nasrijem se ne slaze mada je nasri dobar igrac. trezege je ljut na domenecha tako da odbija pozive. ostalo ti je objasnio vjeruj!elixiaboy wrote:-zasto henry-u nije dao da igra protiv mexika iako je bio najopasniji igrac kad je usao u drugom poluvremenu protiv urugvajamikelandjelo wrote:Domenech nije los trener
-zasto nije pozvao nasri-ja i benzemu u repku (a zove gignaca i i valbuenu)
ovo ostalo su samo nagadjanja medija.
predsjednikova je duznost otjerati anelku. Iza domenecha stoje poprilicno dobri rezultati, al to sto vi podlizete pritisku medija da je domenech klaun, da je bendtner los igrac itd. je vas problem.
- Bosanski_kralj
#272 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Nisu ni svjesni ovi Francuzi kako ćemo ih nakantati u kvalifikacijama. 
- Obuca9
#273 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Ako nas Monsieur Platini ne suspendujeBosanski_kralj wrote:Nisu ni svjesni ovi Francuzi kako ćemo ih nakantati u kvalifikacijama.
-
Jokericious
#274 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
Ne sumnjam da ce dolazkom Blanca doci do velikih promjena kod Frncuza. Dosta igraca vjerovatno vise nece igrati za repku, sto zbog godina, sto zbog kvaliteta, a neki i radi ovih desavanja. U tu skupinu spadaju Abidal, Gallas, Evra, Govou, Henry, Anelka, pa mozda cak i Ribery ili Malouda.
Pored ovih svih ostaje tu dosta talentovanih momaka, na Blancu je da sve to fino poslozi.
---------------Lloris-----------------
Sagna-Rami-Ciani/Mexes-Clichy
------------Toule-------------------
-------Sissoko-----Gourcuff-------
Diaby--------------------------Nasri
-------------Benzema---------------
Moglo bi to izgledati nesto slicno ovome, uz neke male promjene( ipak sam pisao one igrace koji su mi prvi padali na pamet
) Mlada i perspektivna ekipa. Samo da se rijese Domenecha i ovih kvazireprezentativaca. 
Pored ovih svih ostaje tu dosta talentovanih momaka, na Blancu je da sve to fino poslozi.
---------------Lloris-----------------
Sagna-Rami-Ciani/Mexes-Clichy
------------Toule-------------------
-------Sissoko-----Gourcuff-------
Diaby--------------------------Nasri
-------------Benzema---------------
Moglo bi to izgledati nesto slicno ovome, uz neke male promjene( ipak sam pisao one igrace koji su mi prvi padali na pamet
- elixiaboy
#275 Re: Grupa A ( RSA, FRA, URU, MEX )
U kojoj formi? O cemu ti pricas? Sama pojava Henrya psiholoski djeluje na protivnika, to je se vidjelo i protiv Uruguaya, cime se pojavio odmah je veca opasnost bila. Protiv Mexika ga tjerao na zagrijavanje zadnjih 5 minuta. Smijesno.Vjeruj! wrote:Zato sto Henry nije poceo utakmice zadnjih pola godine, dok je Anelka redovan.
Henry je moj Topnik, ali zdrav razum ti nalaze da stavis covjeka koji je u formi.
Solidan?Vjeruj! wrote:Nasrija nije pozvao zato sto se zakacio sa njim, ne voli ga. To je greska, al' tako je.
Benzema je, kao i Henry, totalno out, nikako ne igra, a ne ne zna ni on sam kad je zadnji put dao gol.
Valbuenu je zovnuo zato sto je jedan od najzasluzniji za titulu OM-a u francuskom sampionatu. Gignac je solidan.
Benzema i van forme je bolji od tvojih poluprofesionalaca.
Nije danas vise, to sam i rekao. Nekad je bio vrhunski igrac.Vjeruj! wrote:Ne ignorise, igrao je Trezegue, cak je promasio i penal u finalu SP-a. Nakon toga je nesto zamjerio Domenecu i nece da se odaziva na poziv, a i nije neki igrac.
Normalno da ima. I treba igrati. Al eto Ribery ne misli tako. Pa javno je govorio o tome da ne zeli igrati sa Maloudom. Odnosno smeta mu sto on mora igrati centralno jer Malouda igra na lijevoj strani na kojoj Ribery inace igra.Vjeruj! wrote:Kako ti znas da se mijesa u postavku? To su samo medijska nagadanja, mada mislim da Malouda ima mjesta u sastavu.
Ma daj, o cemu pricas? Cijela ekipa ga ignorise hladno, pa to vise nije ni javna tajna, otvoreno se o tome govori. Pa ko bi izdrzao taj mobbing?Vjeruj! wrote:Cuo sam da nisu najbolji odnosi u repki, al' se Gourcuff mora boriti za sebe nije djecak od 10 godina, stvarnost je surova.
Nisam ni tvrdio da je kapiten. To i jeste njegov problem. Domenech se odlucio za Evru i sada Gallas ljut na sve i svakog, vrijeme u kampu provodi sam u sobi. Izlazi na trening i na obroke. Moze trener da ga odstrani, nije Francuska Bosna pa da nema zamjene za bezveznog Gallasa.Vjeruj! wrote:Gallas nije kapiten, covjek je malo ters pa se nesto duri. Takav je insan, ne moze tu trener nista.
Citat Anelka: "Va te faire enculer, sale fils de pute!“ - "Jebi se u supak, kurvin sine".Vjeruj! wrote:Kako znas da mu je psovao mater? Anelka kaze da nije i ljudski je prastati.
Eto da Bog da ti bio trener pa nek ti igrac kojem si dao povjerenje na SP opsuje tako nesto jer si mu rekao da se mora vise truditi pa da vidim kako bi ti reagovao, naravno u svlacionici pred cijelom ekipom. Anelka mu tako uzeo i ono zadnje malo autoriteta sto je imao pred ekipom. Nema takvima prastanja. Vidjet ces da nikad vise nece igrati za FFF. I tako i treba. A najgore u tom svemu je sto Evra kao kapiten govori da nije problem Anelka nego onaj koji je to ispricao javnosti. Indirektno podrzava Anelku. Koje ludilo. Al neka, takvi su Francuzi, tako im i treba.
To sto tvrdite da Domenech ima dobre rezultate, to su teske gluposti. 2006 je dosao do finala zato sto je igrao Zizou, on je drzao sve konce, i na terenu i van terena. Kvalifikacije su jedva prosli, valjda se svi sjecate Henry-eve ruke protiv Iraca... sve se vraca, sve se placa.