Ne znam gdje si bila i vidjela cijenu Camper cipela od 300 KM. Ni jedne moje Camper cipele nisu kostale toliko. Jedino su duboke cizme koje imam bile oko 300 KM. Ni mene ne interesuje Gucci, Armani ostale gluposti, ali Diesel i slicno da. Diesel je barem za mene broj jedan po pitanju jeansa i nisu ni blizu skupi kao Replay, daleko su kvalitetniji. Isto tako kad vec spominjemo, spomenuo bih da u Sarajevu nema kvalitetne knjizare. Mislim na knjizaru koja ce u roku 24 sata biti snadbjevena novitetima, kako onim na stranim jezicima, tako i onim koji su prevedeni i objavljeni u drzavama ex Yu. Sramota je da na zimskom sajmu knjige nisam uspi naci novi roman od Nicka Cavea i da mi ga je prijteljica morala kupiti u Hrvatskoj. A da ne govorim da ga ni do danas nema ni u jednoj knjizari u Sarajevu. ne znam imali ga na ovom sad proljecnom sajmu, jer trenutno sam van BiH. Evo David Byrne je objavio odlicnu knjigu, ali sumnjam da ce se to ikda moci kupiti kod nas, pa moram opet nabavljati iz Hrvatske. A o pravom cd shopu da ne govorim. Ja kad kupujem garderobu gledam da je kvalitetno i da se nece nakon jednog pranja raspasti ili da obuca nece nakon jednog nosanja poceti da se raspada i da smrdi, znaci da mi dugo traje i naravno da je normalna cijena. Evo svi se loze na Zaru i kad ce se ista otvoriti u SA, a ponuda u Zari je nikakva tj. totalno je bezveze u sto sam se uvjerio kad sam usao u istu. Nemas nista normalno i lijepo da kupis.manki wrote:Da ponovim opet, Lindex je prisutan u Skandinaviji najviše, i sad Centralnoj Evropi.. Dalje, Lindex ti je radnja poput H&M-a, gdje su majice i duxe oko 50-60KM, a ne poput Diesela i Campera. Ko će ti u Sarajevu kupiti Camper patike od 300KM? Nekad i kad imam lovu kad sam vani, uvijek izaberem H&M ispred tih fenseraj marki tipa Diesel, Gucci & ostala sr*nja.Better Man wrote:Kakav ba Lindex? Evo trenutno se nalazim u Londonu i ovdje je Lindex strani pojam, tj. nema ga ni na mapi. I sad kao to eksluziva u BiH, a u iole pismenoj svjetskoj metropoli Lindexa nema ni na mapi. Kad se otvori Diesel, ali ne kao u Sam shopu gdje je jednom dosla kolekcija i nikad nista vise, vec kao u svakoj normalnoj metropoli, Camper obuca i Svjetski cd shop sa novitetima koje mozemo nabaviti cim izadju, onda mozes reci da se nesto otvorilo. Causevicu je bolje bilo da je umjesto tog centra pare ulozio u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.
Na kraju krajeva, sve i da ima Lindex u Londonu mislim da ti ne bi išao, jer je to radnja koja sadrži asortiman za žene i djecu, i kozmetiku drži.
Importanne Centar Sarajevo.
- Better Man
#251 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.
-
MELBOURNE_SARAJEVO
#252 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Bravo ....Gledam ovde svi pricaju o nekim skupim brandovima a na temi koliko ko trosi dnevno niko nije napisao vise od 10 dnevnoFaceOff wrote:Šta ste se raskokodakali kako nema poznatih brandova u Importanne Centru, pola vas nema ni za Sirana, a vi bi tu Gucci, armani i ostale snobovske marke![]()
![]()
- Irm@
#253 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.
evo procitah tekst na sa-x
ispade Importanne copy paste BBI.. manje vishe iste prodavnice.. milion nekakvih kafica..samo 3 prodavnice obuce.. Konzum..helem ispade treslo se brdo rodio se mis..
ispade Importanne copy paste BBI.. manje vishe iste prodavnice.. milion nekakvih kafica..samo 3 prodavnice obuce.. Konzum..helem ispade treslo se brdo rodio se mis..
- minjonja
#254 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.
meni vala dobro. necu morati do robota u WCIrm@ wrote:evo procitah tekst na sa-x![]()
![]()
-
manki
#255 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Samo da ispravim, muško sam, ne žeMsko.Better Man wrote:Ne znam gdje si bila i vidjela cijenu Camper cipela od 300 KM. Ni jedne moje Camper cipele nisu kostale toliko. Jedino su duboke cizme koje imam bile oko 300 KM. Ni mene ne interesuje Gucci, Armani ostale gluposti, ali Diesel i slicno da. Diesel je barem za mene broj jedan po pitanju jeansa i nisu ni blizu skupi kao Replay, daleko su kvalitetniji. Isto tako kad vec spominjemo, spomenuo bih da u Sarajevu nema kvalitetne knjizare. Mislim na knjizaru koja ce u roku 24 sata biti snadbjevena novitetima, kako onim na stranim jezicima, tako i onim koji su prevedeni i objavljeni u drzavama ex Yu. Sramota je da na zimskom sajmu knjige nisam uspi naci novi roman od Nicka Cavea i da mi ga je prijteljica morala kupiti u Hrvatskoj. A da ne govorim da ga ni do danas nema ni u jednoj knjizari u Sarajevu. ne znam imali ga na ovom sad proljecnom sajmu, jer trenutno sam van BiH. Evo David Byrne je objavio odlicnu knjigu, ali sumnjam da ce se to ikda moci kupiti kod nas, pa moram opet nabavljati iz Hrvatske. A o pravom cd shopu da ne govorim. Ja kad kupujem garderobu gledam da je kvalitetno i da se nece nakon jednog pranja raspasti ili da obuca nece nakon jednog nosanja poceti da se raspada i da smrdi, znaci da mi dugo traje i naravno da je normalna cijena. Evo svi se loze na Zaru i kad ce se ista otvoriti u SA, a ponuda u Zari je nikakva tj. totalno je bezveze u sto sam se uvjerio kad sam usao u istu. Nemas nista normalno i lijepo da kupis.manki wrote:Da ponovim opet, Lindex je prisutan u Skandinaviji najviše, i sad Centralnoj Evropi.. Dalje, Lindex ti je radnja poput H&M-a, gdje su majice i duxe oko 50-60KM, a ne poput Diesela i Campera. Ko će ti u Sarajevu kupiti Camper patike od 300KM? Nekad i kad imam lovu kad sam vani, uvijek izaberem H&M ispred tih fenseraj marki tipa Diesel, Gucci & ostala sr*nja.Better Man wrote:Kakav ba Lindex? Evo trenutno se nalazim u Londonu i ovdje je Lindex strani pojam, tj. nema ga ni na mapi. I sad kao to eksluziva u BiH, a u iole pismenoj svjetskoj metropoli Lindexa nema ni na mapi. Kad se otvori Diesel, ali ne kao u Sam shopu gdje je jednom dosla kolekcija i nikad nista vise, vec kao u svakoj normalnoj metropoli, Camper obuca i Svjetski cd shop sa novitetima koje mozemo nabaviti cim izadju, onda mozes reci da se nesto otvorilo. Causevicu je bolje bilo da je umjesto tog centra pare ulozio u razvoj i otvaranje novih radnih mjesta.
Na kraju krajeva, sve i da ima Lindex u Londonu mislim da ti ne bi išao, jer je to radnja koja sadrži asortiman za žene i djecu, i kozmetiku drži.
Camper u Švedskoj (a i u Beogradu) nemaš ispod 200-250 maraka najobičnije plitke patike/cipele, o dubokim da ne govorim... Kako nema kvalitetna knjižara u Sarajevu? Šta je s novom Svjetlosti? Buybook? Mamut? Za sajmove ne znam, išao sam na zadnji prije godinu i pol...
Naravno da gledam i ja na kvalitet, ali se ne volim nafuravati na Armanije i Guccije, radije će otići u H&M i uzeti sebi najobičniju duksericu od 50 maraka, koja će mi izdržati godinu dvije.. Zara, kako kad.. Nekad ima dobrih majica i hlača, i pokoje patike, ostalo je žnj...
- Better Man
#256 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Nova svjetlost i Buybook jesu dobre, u stvari su najbolje knjizare u Sarajevu, ali je problem sto su slabi u nabavljanju odredjenih noviteta, izuzev ako nisu ultra komercijalne knjige kao sto su knjige Dan Browna, Stephanie Mayer (ako sam dobro napisao ime i prezime). Novi roman Nicka Cavea koji je preveden i objavljen u Hrvatskoj istog dana kad i u svijetu nasa ni jedna knjzara nije nabavila do danas i ja sam ga morao nabaviti iz Hrvatske. Ako ga i nabave, to ce biti par godina nakon objave. ista ce situacija biti i sa knjigom od legendarnog muzicara Davida Byrna koja je objavljena i koju u Hrvatskoj mozes vec naci u knjizarama s prevodom. Uzmimo primjer predzadnje knjige odlicnog Britanskog pisca Nicka Hornbya koju si u Sarajevu mogao naci tek nakon jedno dvije godine od objave, a Hornby je daleko bolji pisac od spomenutih Browna i Mayera. Ja licno nikad nisam volio ni Gucci, ni Armani, Versace i slicne gluposti, niti sam ikad ih gledao. Govorim o normalnim markama kao Diesel, Camper, Benetton, Sisley itd. koji za svoju cijenu nude i kvalitet, a opet nisu preskupi kao dizajnerske marke.manki wrote:
Samo da ispravim, muško sam, ne žeMsko.
Camper u Švedskoj (a i u Beogradu) nemaš ispod 200-250 maraka najobičnije plitke patike/cipele, o dubokim da ne govorim... Kako nema kvalitetna knjižara u Sarajevu? Šta je s novom Svjetlosti? Buybook? Mamut? Za sajmove ne znam, išao sam na zadnji prije godinu i pol...
Naravno da gledam i ja na kvalitet, ali se ne volim nafuravati na Armanije i Guccije, radije će otići u H&M i uzeti sebi najobičniju duksericu od 50 maraka, koja će mi izdržati godinu dvije.. Zara, kako kad.. Nekad ima dobrih majica i hlača, i pokoje patike, ostalo je žnj...
-
manki
#257 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Nisam ih tražio, ali možda bh. tržište i zaostaje za ostalim, jer nemamo svoju prevedenu verziju, već uvozimo iz Hrvatske i Srbije? Ne znam imaju li možda Šahinpašić pored hotela Europe, ili Mamut (srbijanska knjižara) u Grand Centru na Ilidži...Better Man wrote:Nova svjetlost i Buybook jesu dobre, u stvari su najbolje knjizare u Sarajevu, ali je problem sto su slabi u nabavljanju odredjenih noviteta, izuzev ako nisu ultra komercijalne knjige kao sto su knjige Dan Browna, Stephanie Mayer (ako sam dobro napisao ime i prezime). Novi roman Nicka Cavea koji je preveden i objavljen u Hrvatskoj istog dana kad i u svijetu nasa ni jedna knjzara nije nabavila do danas i ja sam ga morao nabaviti iz Hrvatske. Ako ga i nabave, to ce biti par godina nakon objave. ista ce situacija biti i sa knjigom od legendarnog muzicara Davida Byrna koja je objavljena i koju u Hrvatskoj mozes vec naci u knjizarama s prevodom. Uzmimo primjer predzadnje knjige odlicnog Britanskog pisca Nicka Hornbya koju si u Sarajevu mogao naci tek nakon jedno dvije godine od objave, a Hornby je daleko bolji pisac od spomenutih Browna i Mayera. Ja licno nikad nisam volio ni Gucci, ni Armani, Versace i slicne gluposti, niti sam ikad ih gledao. Govorim o normalnim markama kao Diesel, Camper, Benetton, Sisley itd. koji za svoju cijenu nude i kvalitet, a opet nisu preskupi kao dizajnerske marke.manki wrote:
Meni baš Benetton i Sisley nisu kvalitet, za onolike pare. Košulja u Sisleyu 110KM, 2 puta se oprala ne možeš je prepoznati, džemper u Benettonu da ne spominjem..
- karanana
#258 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.
ko sto i betterman rece, ako trazim poznate marke, ne mora znaciti da trazim gore nabrojane shminkeraje. upravo obratno, trazim nesto poznato, casual a cjenovno veoma prihvatljivo. e takav je H&M, C&A, donekle i zara i jack and jones. e to je sto trazim. ne trazim ni diesel ni gucci ni armani. i trazim jednu normalnu, veliku prodavnicu muskih cipela sa vise marki u toj prodavnici gdje prodavac stoji iza kvalitete te cipele i gdje se u slucaju defekta to moze na normalan nacin reklamirati.FaceOff wrote:Šta ste se raskokodakali kako nema poznatih brandova u Importanne Centru, pola vas nema ni za Sirana, a vi bi tu Gucci, armani i ostale snobovske marke![]()
![]()
-
Klodovik
#259 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Pa, možete li se, možda, ti i Betterman udružiti pa poraditi na otvaranju jedne od nabrojanih prodavnica?karanana wrote:ko sto i betterman rece, ako trazim poznate marke, ne mora znaciti da trazim gore nabrojane shminkeraje. upravo obratno, trazim nesto poznato, casual a cjenovno veoma prihvatljivo. e takav je H&M, C&A, donekle i zara i jack and jones. e to je sto trazim. ne trazim ni diesel ni gucci ni armani. i trazim jednu normalnu, veliku prodavnicu muskih cipela sa vise marki u toj prodavnici gdje prodavac stoji iza kvalitete te cipele i gdje se u slucaju defekta to moze na normalan nacin reklamirati.FaceOff wrote:Šta ste se raskokodakali kako nema poznatih brandova u Importanne Centru, pola vas nema ni za Sirana, a vi bi tu Gucci, armani i ostale snobovske marke![]()
![]()
-
thepatriot
#260 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.
minjonja wrote:meni vala dobro. necu morati do robota u WCIrm@ wrote:evo procitah tekst na sa-x![]()
![]()
- Better Man
#261 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Nisam imao problema sa stvarima koje kupim u Benettonu i Sisleyu po pitanju kvalitete (na kvalitet ima dosta uticaja i nacin na koji peremo odjecu, inace uvijek perem na blagoj temperaturi, a imaju kugle koje se kupe i ubacis sa stvarima u ves masinu umjesto deterdjenta i peres pomocu njih, tako ti stvari duze traju, a i stedis na deterdjentu, vodi i struji, samo kad se municija tj. kuglice u kuglama istrose otvoris ih i istreses i stavis nove), a obje radnje mi odgovaraju jer mi modeli njihove odjece stoje. Nisam krupna osoba i uglavnom nosim M velicinu, a ako je model previse sirok onda mi moze i S, a Benetton i Sisley imau krojeve koji mi odgovaraju, dok neki drugi prozvodjaci prave takve modele da mi je i najmanji broj velik. Inace prolem kod nasih radnji, odnosno nabavljaca za te iste radnje sto nabavljaju iskljucivo velike brojeve (kao da u BiH zive samo ogromni ljudi) i jako mi je tesko naci hlace na peglu da mi nisu velike a nekad i kosulje i majice itd. Primjetio sam da zadnjih godina i Benetton i Sisley su jeftiniji nego prije.manki wrote:Nisam ih tražio, ali možda bh. tržište i zaostaje za ostalim, jer nemamo svoju prevedenu verziju, već uvozimo iz Hrvatske i Srbije? Ne znam imaju li možda Šahinpašić pored hotela Europe, ili Mamut (srbijanska knjižara) u Grand Centru na Ilidži...Better Man wrote:Nova svjetlost i Buybook jesu dobre, u stvari su najbolje knjizare u Sarajevu, ali je problem sto su slabi u nabavljanju odredjenih noviteta, izuzev ako nisu ultra komercijalne knjige kao sto su knjige Dan Browna, Stephanie Mayer (ako sam dobro napisao ime i prezime). Novi roman Nicka Cavea koji je preveden i objavljen u Hrvatskoj istog dana kad i u svijetu nasa ni jedna knjzara nije nabavila do danas i ja sam ga morao nabaviti iz Hrvatske. Ako ga i nabave, to ce biti par godina nakon objave. ista ce situacija biti i sa knjigom od legendarnog muzicara Davida Byrna koja je objavljena i koju u Hrvatskoj mozes vec naci u knjizarama s prevodom. Uzmimo primjer predzadnje knjige odlicnog Britanskog pisca Nicka Hornbya koju si u Sarajevu mogao naci tek nakon jedno dvije godine od objave, a Hornby je daleko bolji pisac od spomenutih Browna i Mayera. Ja licno nikad nisam volio ni Gucci, ni Armani, Versace i slicne gluposti, niti sam ikad ih gledao. Govorim o normalnim markama kao Diesel, Camper, Benetton, Sisley itd. koji za svoju cijenu nude i kvalitet, a opet nisu preskupi kao dizajnerske marke.manki wrote:
Meni baš Benetton i Sisley nisu kvalitet, za onolike pare. Košulja u Sisleyu 110KM, 2 puta se oprala ne možeš je prepoznati, džemper u Benettonu da ne spominjem..
-
manki
#262 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Slažem se generalno s tim.. Mada sam čuo da će C&A tek doći kad se otvorio Sarajevo Airport Centar... Mada prema mojim nekim čudnim pretpostavkama možda otvore i u Alti, ako uzmemo u obzir da su otvorili u Hrvatskoj, pa i Bugarskoj i Rumuniji odnedavno... Jack&Jones imaš nešto u XYZ-u u BBI centru..karanana wrote:ko sto i betterman rece, ako trazim poznate marke, ne mora znaciti da trazim gore nabrojane shminkeraje. upravo obratno, trazim nesto poznato, casual a cjenovno veoma prihvatljivo. e takav je H&M, C&A, donekle i zara i jack and jones. e to je sto trazim. ne trazim ni diesel ni gucci ni armani. i trazim jednu normalnu, veliku prodavnicu muskih cipela sa vise marki u toj prodavnici gdje prodavac stoji iza kvalitete te cipele i gdje se u slucaju defekta to moze na normalan nacin reklamirati.FaceOff wrote:Šta ste se raskokodakali kako nema poznatih brandova u Importanne Centru, pola vas nema ni za Sirana, a vi bi tu Gucci, armani i ostale snobovske marke![]()
![]()
Ali potpis na to sve što si rekao.
- alica.k
#263 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
hm, lindex uopste nije neka lijeva marka (cak iako jako malo ljudi zna za nju). dodje nesto ko h&m, ali meni su stvari ljepse i kvalitetnije u lindexu, a cijenama pristupacne...
jedino sto lindex jos nije poceo da se siri kao sto je to uradio h&m.
- Hakuna Matata
#264 Re: Otvorenje za 12 dana:Importanne Centar Sarajevo.
manki wrote:Slažem se generalno s tim.. Mada sam čuo da će C&A tek doći kad se otvorio Sarajevo Airport Centar... Mada prema mojim nekim čudnim pretpostavkama možda otvore i u Alti, ako uzmemo u obzir da su otvorili u Hrvatskoj, pa i Bugarskoj i Rumuniji odnedavno... Jack&Jones imaš nešto u XYZ-u u BBI centru..karanana wrote:ko sto i betterman rece, ako trazim poznate marke, ne mora znaciti da trazim gore nabrojane shminkeraje. upravo obratno, trazim nesto poznato, casual a cjenovno veoma prihvatljivo. e takav je H&M, C&A, donekle i zara i jack and jones. e to je sto trazim. ne trazim ni diesel ni gucci ni armani. i trazim jednu normalnu, veliku prodavnicu muskih cipela sa vise marki u toj prodavnici gdje prodavac stoji iza kvalitete te cipele i gdje se u slucaju defekta to moze na normalan nacin reklamirati.FaceOff wrote:Šta ste se raskokodakali kako nema poznatih brandova u Importanne Centru, pola vas nema ni za Sirana, a vi bi tu Gucci, armani i ostale snobovske marke![]()
![]()
Ali potpis na to sve što si rekao.
Nije nesto izbor Jack&Jones-a u XYZ to bi bio lijepo da otvore negdje u Sarajevu jer imaju predobrih kolekcija....
Evo ako koga interesuje izgled enterijera Importanne centra a i stanova u Importanne centru sto bi se reklo ekskluziva:) http://www.sarajevo-on.com/index.php?op ... Itemid=212
- alica.k
#265 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
daily fresh - meni se svidjelo tamo u zagrebu
coffee fellows - nesto slicno starbucksu i costa coffee
yay
coffee fellows - nesto slicno starbucksu i costa coffee
-
manki
#266 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
^^ Slažem se 
Karanana hvala na slikama.
- karanana
#267 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
hakuna matata ih je postavio. ali nema veze.manki wrote:^^ Slažem se
-
manki
#268 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Uranio sam jutros, a nisam se naspavao, nemoj zahatorit'. 
- alibaba_i_30_godina
#269 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Ovo pravoooo dobro izgleda ....alica.k wrote:daily fresh - meni se svidjelo tamo u zagrebu
coffee fellows - nesto slicno starbucksu i costa coffeeyay
Hocemol' svi zajedno na kofi
-
interwal
#270 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Cofee fellows - self service kafić sa 'nako kafom, ali dobrim kolačima i sendvičimaNeyDan wrote:Ovo pravoooo dobro izgleda ....alica.k wrote:daily fresh - meni se svidjelo tamo u zagrebu
![]()
![]()
Hocemol' svi zajedno na kofi![]()
![]()
-
manki
#271 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
To se traži.interwal wrote:Cofee fellows - self service kafić sa 'nako kafom, ali dobrim kolačima i sendvičimaNeyDan wrote:Ovo pravoooo dobro izgleda ....alica.k wrote:daily fresh - meni se svidjelo tamo u zagrebu
![]()
![]()
![]()
-
sarajevsko_pivo
#272 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Upravo to!alica.k wrote:hm, lindex uopste nije neka lijeva marka (cak iako jako malo ljudi zna za nju). dodje nesto ko h&m, ali meni su stvari ljepse i kvalitetnije u lindexu, a cijenama pristupacne...
- alibaba_i_30_godina
#273 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Dobro zvuci ... samo ja ga nigdje nisam vidio u Njemackoj.interwal wrote:Cofee fellows - self service kafić sa 'nako kafom, ali dobrim kolačima i sendvičimaNeyDan wrote: Ovo pravoooo dobro izgleda ....![]()
![]()
![]()
-
interwal
#274 Re: Otvorenje za 11 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Ja sam bio u CF u MinKenuNeyDan wrote:Dobro zvuci ... samo ja ga nigdje nisam vidio u Njemackoj.interwal wrote:Cofee fellows - self service kafić sa 'nako kafom, ali dobrim kolačima i sendvičimaNeyDan wrote: Ovo pravoooo dobro izgleda ....![]()
![]()
![]()
![]()
- Jack Be Nimble
#275 Re: Otvorenje za 18 dana:Importanne Centar Sarajevo.
Stvarno bi bio red da i Sarajevo postane grad pa da ima ovakvu hranu!!chuchumbamayumbe wrote:Meni KFC, ili jos bolje Popeye's!