Dijasporci gdje zivite?

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply

Where do you live?

Benelux
22
6%
Skandinavija
46
13%
USA/Canada
82
23%
UK/Irska
14
4%
Australija
9
3%
Njemacka/Austrija/Svicarska
102
28%
Slovenija/Hrvatska/Srbija
11
3%
Arapske zemlje
21
6%
Spanija/Italija/Turska/Grcka
16
4%
Ostale zemlje
37
10%

Total votes: 360

kazo

#251 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by kazo »

Pitanje za Svabe :D idem prvo za Bielefeld dok se malo ne naviknem, a i da mi rodbina pomogne ako bude sta trebalo. Kad mi zena bude dolazila planiram se preseliti, eh sad... Frankfurt, Wiesbaden ili München ( okolna sela :D ) da budem blize Bosni. U svim gradovima imam rodbine tako da cu i tamo imati pomoci. Gdje je po vama najbolje,najljepse, da se moze izaci navece, da se ima sta vidjeti i sl.
Baby Jane

#252 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by Baby Jane »

avantgarde wrote:za Irsku znam prilicno pouzdano da nas tamo nema mnogo ali u Luxemburgu nas je masa jedna,svakakvih boja...cesto sam tamo,zato i znam da je tako..
U Irskoj ima dosta nasih, ne znam o cemu pricate? Pricam iz prve ruke.
SSemir

#253 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by SSemir »

imate li kakvu rodicu, komsinicu, da je voljna udati se za bosanca? :D
(ozbiljan sam)
PrtiBeeGee

#254 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by PrtiBeeGee »

Posto ne vidim da ima tema vezana za Sloveniju postavio bi pitanje ovdje... Ako neko ima da zivi i radi u Sloveniji samo bi ga pitao kakav je zivot tamo, kakvi su standardi i tako te stvari... Posto bi trebao poceti radit i zivjet u Sloveniji ...
levana

#255 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by levana »

nOrMaLaC wrote:
Petrozavodsk, Autonomna Republika Karelija, Ruska Federacija. :oops:
suzzy_q wrote:
Izvini na pitanju, kakav je zivot u Rusiji, kakve su plate i troskovi zivota, kako funkcionise sve ?
nOrMaLaC wrote:
Dobro je hvala Bogu. Plate su veoma dobre, trenutno radim kao šumar u okolici grada. Plata nije loša, oko 4200 eura. Može i bolje ali se ne žalim. Jedino što je problem je zima. Imamo u gradu i udruženje građana Behar se zove tu se skupljamo ponekad. Sve u svemu život u Kareliji je veoma dobar. Standard je bolji daleko nego u Norveškoj naprimjer. Obrazovanje je besplatno, u školi djeca imaju pravo da biraju da li da uče engleski ili bosanski kao strani jezik. Komšija od komšije, mali Sergej već zna napamet Halidovu Miljacku da odpjeva. Kaže da mu se Bosanski jezik veoma dopada. U trgovinama ima puno naših proizvoda. Mlijeko je Meggle, doduše rok ponekad nije baš dobar, ali mlijeko ko mlijeko, bijelo.
Jedino jaja nisu bosanska već Karelijska. Ako još nekoga zanima slobodno neka piše! Odoh, šuma zove :)
spreca wrote:
Kad si vec u kareliji onda je grijeh ne staviti neku sliku......za one koji to neznaju karelija je jedan od ljepsih dijelova rusije........koliko ima nase raje tamo?......s obzirom da imate udruzenje behar onda vas nije nekoliko
nOrMaLaC wrote:
Nema nas nešto puno, možda nekih 342 ili 343 osobe. 342 sam stavio jer ne znam da li je Jusuf preživio sinoćnju votka žurku.
Malo je pretjerao znaš, malo više izgleda ipak.... :-?
spreca wrote:
ma prezivice on vodku ukoliko nije nocio na prtini :lol:

:lol: :lol:
jedinaprava

#256 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by jedinaprava »

kazo wrote:Pitanje za Svabe :D idem prvo za Bielefeld dok se malo ne naviknem, a i da mi rodbina pomogne ako bude sta trebalo. Kad mi zena bude dolazila planiram se preseliti, eh sad... Frankfurt, Wiesbaden ili München ( okolna sela :D ) da budem blize Bosni. U svim gradovima imam rodbine tako da cu i tamo imati pomoci. Gdje je po vama najbolje,najljepse, da se moze izaci navece, da se ima sta vidjeti i sl.

definitivno München ako hoces blize Bosni
predobar grad
dante17

#257 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by dante17 »

Danas realno nista nije daleko svijet je postao jedno veliko selo.
anonimni clan

#258 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by anonimni clan »

Zivim u gradu gdje se igra najbolji fudbal........prave najbolja auta .......i piju najbolja piva.
Nije tesko jel de? :D
5 0 5

#259 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by 5 0 5 »

anonimni clan wrote:Zivim u gradu gdje se igra najbolji fudbal........prave najbolja auta .......i piju najbolja piva.
prag? :D
pirmin

#260 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by pirmin »

anonimni clan wrote:Zivim u gradu gdje se igra najbolji fudbal........prave najbolja auta .......i piju najbolja piva.
Ingolstadt?

:D
galamdzinica

#261 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by galamdzinica »

:thumbup: :bih: najbolji njemački grad.
immuno

#262 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by immuno »

ha ha piva auta i fudbal tipicno ..vozdraaaaaa

kazu najoblje torte se ovdje prave,najbolja klasicna muzika se slusa ovdje,najvise plese jer toliko balova imaju,a rijeci koja protice kroz grad su cak valcer posvetili... :roll:
sheilak

#263 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by sheilak »

pirmin wrote:
Ingolstadt?

:D
paderborn? :D
sheilak

#264 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by sheilak »

immuno wrote:

kazu najoblje torte se ovdje prave,najbolja klasicna muzika se slusa ovdje,najvise plese jer toliko balova imaju,a rijeci koja protice kroz grad su cak valcer posvetili... :roll:
pa sve zavisi od toga sta neko preferira. i koliko je musko feminino. :D

a da nije ti domicil u becu? onda pirmina znas ziher. :D
anonimni clan

#265 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by anonimni clan »

immuno wrote:

Iste Torte se prave u Salzburgu hehehe cak i isti hotel ima (bio probao,spavao) .....Klasicna takodje (Mozarteum) bio ....slusao
OK Salzbahu nisu posvetili nijedan valzer al nema veze .....
nego .....slabi ste u lopti....piva vam je bljak .(izuzev Stiegl-a... al samo ponekad) a o autima ne mOremo ni pricati.
Osteje samo ples i klasicna muzika .....za to kapa dole. :thumbup:

ma gdje si ba Immuno sta ima? Ma pusti Saher ......kad cemo u Palmu na zito i boeme? :kiss:
anonimni clan

#266 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by anonimni clan »

galamdzinica wrote:
:thumbup: :bih: najbolji njemački grad.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#267 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by Zviz »

SSemir wrote:imate li kakvu rodicu, komsinicu, da je voljna udati se za bosanca? :D
(ozbiljan sam)
Slabo ko hoce da nekoga ima na grbaci 2-3 godine kako gdje. Te udaje i zenidbe ljudi iz BiH je u mom pojmu korak unazad. Dok taj isti stane na noge i dobije dobar posao, bar toliko dobar da ima neku solidnu zaradu, da se mozda i koji plan ostvari tj. skupni - prodje brdo godina...
stakasa

#268 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by stakasa »

Zviz wrote:
SSemir wrote:imate li kakvu rodicu, komsinicu, da je voljna udati se za bosanca? :D
(ozbiljan sam)
Slabo ko hoce da nekoga ima na grbaci 2-3 godine kako gdje. Te udaje i zenidbe ljudi iz BiH je u mom pojmu korak unazad. Dok taj isti stane na noge i dobije dobar posao, bar toliko dobar da ima neku solidnu zaradu, da se mozda i koji plan ostvari tj. skupni - prodje brdo godina...
05:28 :D
Socijala majka, a komsija :D
sheilak

#269 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by sheilak »

stakasa wrote:
Zviz wrote:
:D a mozda samo radi jutarnju jogu.
stakasa

#270 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by stakasa »

sheilak wrote:
stakasa wrote:
Zviz wrote:
:D a mozda samo radi jutarnju jogu.
Neko jutro sam ga uhvatio kako u dva ujutro drzi nastavu o Ikei. A ovamo prica uspjesi, skole, dosadni ste, ja sam ovde da se s vama zajebajem, nemoguce je otic u inostranstvo i uspjet, ko je uspio uspio je, Danska mu tjesna, Austrijanke, Francuzice... :D
Komsija, nasi smo, nemas se sta sakrivat. Nego sace ova zima, hladno, nema sunca, da pocnes sa kakvom tjelovjezbom
sheilak

#271 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by sheilak »

a mozda je lik fakat. bogat. sorry, dobro situiran. :D pa ne mora raditi. ili je samo ljen.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#272 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by Zviz »

Ako te zanima citavu noc tj. do 6 ujutro sam zavrsavao razno razne raporte za sud, tj. o deportu ilegalnih radnika... Nije rijec o jednom ili dvojici nego 29ci... Tako da... :skoljka: polovica je iz Srbija, par makedonaca, dva crnogorca i ostalo made in BiH. Jarane pravo dosadan posao... Sva sreca sto po dogovoru imam 1h placeno za svaki slucaj poslje radnog vremena, a u jedan 1h se uvale trojica...
Bluemore

#273 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by Bluemore »

Zviz wrote:Ako te zanima citavu noc tj. do 6 ujutro sam zavrsavao razno razne raporte za sud, tj. o deportu ilegalnih radnika... Nije rijec o jednom ili dvojici nego 29ci... Tako da... :skoljka: polovica je iz Srbija, par makedonaca, dva crnogorca i ostalo made in BiH. Jarane pravo dosadan posao... Sva sreca sto po dogovoru imam 1h placeno za svaki slucaj poslje radnog vremena, a u jedan 1h se uvale trojica...
i za taj posao je potrebna kvalifikacija uspjesnog doktora nauka ili sta ono ti bjese? :-)
stakasa

#274 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by stakasa »

Zviz wrote:Ako te zanima citavu noc tj. do 6 ujutro sam zavrsavao razno razne raporte za sud, tj. o deportu ilegalnih radnika... Nije rijec o jednom ili dvojici nego 29ci... Tako da... :skoljka: polovica je iz Srbija, par makedonaca, dva crnogorca i ostalo made in BiH. Jarane pravo dosadan posao... Sva sreca sto po dogovoru imam 1h placeno za svaki slucaj poslje radnog vremena, a u jedan 1h se uvale trojica...
Profesionalno si slucaj iznio na forumu... :D
Mada si vjerovatno sve izmislio
Bluemore

#275 Re: Dijasporci gdje zivite?

Post by Bluemore »

:) sorry na off-u al ovaj isti ko sero11,legenda foruma
Post Reply