Iskren da budem, ja ga nisam stigao vidjeti na djelu...nigdje.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- zecko_kupuz
#251 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Izašla je vijest kako Bahtijar(ević/oglu)
neće biti pozivan dok ne dobije veću minutažu u svom klubu. A meni nije jasno otkud sada ovaj mali Haurdić ispade zamjena za Misimovića u budućnosti. Jesu li to samo naklapanja ili je neko kompetentan to najavio?
- Topla voda
#252 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
samo naklapanjazecko_kupuz wrote:Izašla je vijest kako Bahtijar(ević/oglu)neće biti pozivan dok ne dobije veću minutažu u svom klubu. A meni nije jasno otkud sada ovaj mali Haurdić ispade zamjena za Misimovića u budućnosti. Jesu li to samo naklapanja ili je neko kompetentan to najavio?
![]()
i to moja
mali je najbolji u u21,pa kontam nekako je prirodno da predje u A tim,za godinu ,dvije
- jeza u ledja
#253 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Vidjecemo u narednim utakmicama ko ce od ovih ostalih biti pozivan.
Samo u istocnoj Evropi imamo dovoljno materijala.
Stilic tu definitivno ima mjesta.
No pored njega ima jos bar 3-4 igraca koji moraju biti pozvani uskoro.
Ajdin Mahmutovic je vodeci strijelac u vodecem timu Ceske. Ima 23 godine. Pa majka mu stara ako Zec moze moze i on. Takodje u istom timu igra defanzivni vezni Admir Ljevakovic (25).
U stvari evo sad vidim njihove Teplice su sada drugi, a vodeci tim je sad Jablonec, u kojem redovno igra ovaj gorespominjani veznjak Anes Haurdic (20).
Znaci imamo 3 startera u dva najjaca ceska kluba.
Jos u Ceskoj imamo 2-3 igraca iz mlade repke. (Pejic, 21, Brno - lijevi bek i Coric, 21, Liberec - plej, no ovaj Pejic nije odigrao ni minute ove sezone.) Jos je tu onaj momak iz Kanade o kome se puno pisalo , Hadziresic (18).
U Poljskoj isto imamo nekoliko igraca. Pored Stilica, u Lechu (treceplasiranom u PL) je golman Buric, 23, koji po mnogima moze biti treci golman nase repke. Tamo jos igra Fenan Salcinovic , 22, ali se on jos ne pojavljuje u prvom timu. Evo jos jedan lijevi bek - Amir Spahic, 26 , igra redovno u Slask Wroclawu, timu iz sredine poljske lige.
U Slovackoj takodje nekoliko interesantnih igraca - Dejan Drakul, 22 i Avdija Vrsajevic, 23, igraju za Tatran Presov. Samir Merzic, 25 je presao iz Teplica u Senicu. Navodno i on moze igrati lijevog beka.
I onda jos kad predjemo na Hrvatsku, tek tamo imamo pregrst potencijalnih reprezentativaca.
Prvi kojeg treba pozvati je ovaj Alispahic, 22, iz Sibenika. Izgleda da on ni za mladu repku nikad nije igrao.
Edin Husic, 24, iz Cibalije, koja je trenutno druga u Hrvatskoj, igra tamo defanzivnog veznog. Gordan Bunoza, 22 , stoper iz Karlovca je vec spomenut, igra u mladoj repki. Tu je i ovaj Pilipovic, 25, lijevi bek. Miroslav Pejic, 24 , Zagreb, je jos jedan bivsi mladi reprezentativac, takodje igra na lijevoj strani.
Kenan Cejvanovic 23, u Rijeci igra stopera. Takodje, Pero Stojkic, 23, u Osijeku igra lijevog beka. Mladen Jurcevic , 27, u Sibeniku igra desnog beka, te Ivan Medvid, 32 u Sibeniku igra lijevog beka. Velimir Vidic, 30 u Sibeniku igra stopera.
Ma mislim, samo u ove cetiri zemlje, ima dovoljno igraca da se popuni neki C tim nase reprezentacije.
Mislim da definitivno treba pozvati: Stilica, Mahmutovica, Ljevakovica, Haurdica, Burica, A. Spahica, te iz Hrvatske Alispahica, Husica, Bunozu, te probat ove lijevonoge, pa makar bili u godinama.
Samo u istocnoj Evropi imamo dovoljno materijala.
Stilic tu definitivno ima mjesta.
No pored njega ima jos bar 3-4 igraca koji moraju biti pozvani uskoro.
Ajdin Mahmutovic je vodeci strijelac u vodecem timu Ceske. Ima 23 godine. Pa majka mu stara ako Zec moze moze i on. Takodje u istom timu igra defanzivni vezni Admir Ljevakovic (25).
U stvari evo sad vidim njihove Teplice su sada drugi, a vodeci tim je sad Jablonec, u kojem redovno igra ovaj gorespominjani veznjak Anes Haurdic (20).
Znaci imamo 3 startera u dva najjaca ceska kluba.
Jos u Ceskoj imamo 2-3 igraca iz mlade repke. (Pejic, 21, Brno - lijevi bek i Coric, 21, Liberec - plej, no ovaj Pejic nije odigrao ni minute ove sezone.) Jos je tu onaj momak iz Kanade o kome se puno pisalo , Hadziresic (18).
U Poljskoj isto imamo nekoliko igraca. Pored Stilica, u Lechu (treceplasiranom u PL) je golman Buric, 23, koji po mnogima moze biti treci golman nase repke. Tamo jos igra Fenan Salcinovic , 22, ali se on jos ne pojavljuje u prvom timu. Evo jos jedan lijevi bek - Amir Spahic, 26 , igra redovno u Slask Wroclawu, timu iz sredine poljske lige.
U Slovackoj takodje nekoliko interesantnih igraca - Dejan Drakul, 22 i Avdija Vrsajevic, 23, igraju za Tatran Presov. Samir Merzic, 25 je presao iz Teplica u Senicu. Navodno i on moze igrati lijevog beka.
I onda jos kad predjemo na Hrvatsku, tek tamo imamo pregrst potencijalnih reprezentativaca.
Prvi kojeg treba pozvati je ovaj Alispahic, 22, iz Sibenika. Izgleda da on ni za mladu repku nikad nije igrao.
Kenan Cejvanovic 23, u Rijeci igra stopera. Takodje, Pero Stojkic, 23, u Osijeku igra lijevog beka. Mladen Jurcevic , 27, u Sibeniku igra desnog beka, te Ivan Medvid, 32 u Sibeniku igra lijevog beka. Velimir Vidic, 30 u Sibeniku igra stopera.
Ma mislim, samo u ove cetiri zemlje, ima dovoljno igraca da se popuni neki C tim nase reprezentacije.
Mislim da definitivno treba pozvati: Stilica, Mahmutovica, Ljevakovica, Haurdica, Burica, A. Spahica, te iz Hrvatske Alispahica, Husica, Bunozu, te probat ove lijevonoge, pa makar bili u godinama.
- lerdi
#254 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ovaj Pejić iz Brna je meni ličio na igrača koji bi u budućnosti mogao uletiti u A selekciju, ali eto izgleda da ga nema ni u Brnu nigdje. Šteta 
- jeza u ledja
#255 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo pisu kako Bahtiyaroglu nece skoro zaigrati jer nije redovan u svom timu. Ja nesto kontam, kad su ga spominjali prije par mjeseci, gledao sam statistiku i pisalo da je jedan od igraca sa najvecom minutazom u Ankaragucuu. No sad evo pogledam, od zadnjih 5 utakmica, samo je dvije odigrao. Vrlo moguce da je razlog tome dolazak novog trenera na polusezoni (Lemerrea bivseg trenera Francuske s kojom je osvojio EP)
-
klixober
- shalla
#257 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Meni je Vršajević uvijek bio najbolje rješenje za desni bek, sjećam se par utakmica za mladu reprezentaciju gdje je doslovce trčao 90 minuta u oba smjera i vrlo uspješno odrađivao svoje zadatke. Mislim da sam ga posebno zapazio protiv meš'čini švicarske kad je bio fenomenalan (tad je i Mahmutović briljirao). Helem, baš sam se nedavno pitao gdje je on, šta je sa njim, znam da je po dolasku u Teplice doživio tešku povredu pa nije igrao par mjeseci...
Znači sad je u slovačkoj. Ako igra na onom nivou onda je bolji od Džeme, Jahića i Vladavića zajedno (govorim o poziciji desnog beka)...
Znači sad je u slovačkoj. Ako igra na onom nivou onda je bolji od Džeme, Jahića i Vladavića zajedno (govorim o poziciji desnog beka)...
- Rauber
#258 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Sto je Misimovic na tribinama, jesu li u pitanju kartoni, povreda... ?
- abondanzieri
#259 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
U prošlom kolu fasov'o peti žutiRauber wrote:Sto je Misimovic na tribinama, jesu li u pitanju kartoni, povreda... ?
- Rauber
#260 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
@abondanzieri
ok,hvala
Ajnc cu Ajnc
EDIN DZEKO
ok,hvala
Ajnc cu Ajnc
EDIN DZEKO
-
klixober
- Rauber
#262 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Evo prvog gola Dzeke
http://img28.imageshack.us/img28/979/dz ... 000819.mp4
trenutno 3-1 , treci gol opet Dzeko, iz penala

- UEco
#263 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
je li ovo ni Grafite nije igrao, vidim Martins dao gol. a ko je ovaj Santana sto je dao 4.
- zecko_kupuz
#264 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Grafite je igrao valjda, Santana je povratnik u Wolfsburg. Sjajan vikend za sada - Džeko 2 gola, Ibričić također 2 gola, Zec i Alispahić po gol...
Čudi me samo kako Muslimović ne uspije pogoditi kada PAOK malo-malo pa zabije 2-3 gola po utakmici.
Čudi me samo kako Muslimović ne uspije pogoditi kada PAOK malo-malo pa zabije 2-3 gola po utakmici.
- jeza u ledja
#265 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
ne fercera ti ovoRauber wrote:Evo prvog gola Dzeke
-
udrch
#266 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kako ne fercera, kad fercera..
Miske na tribinama sa kćerkicom, i njoj drago što ga Džeko dade..
Miske na tribinama sa kćerkicom, i njoj drago što ga Džeko dade..
- zecko_kupuz
#267 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Hmm, meni fercera.
Fino Džeko ovo razgodi po sezoni - malo desnom, malo lijevom, malo glavom...dobro je da mu Henry nije uzor, inače bi bilo i rukom malo. 
- jeza u ledja
#268 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Meni ima tona nema slike. Imaju gumbici da se pusti plej i to, ali nigdje slike, ni okvira u kojem bi trebao ici video. E cudno bas
...haj nema veze.
- Rauber
#269 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne znam fakat, znam da je meni radilo,sad sam na poslu pa nisam u prilici da gledam videoGrafite je igrao prvo poluvrijeme , dok je igrao bilo je 0-1, udje martins i vukovi se raspucase
Dzeko fakat odlican, ne samo sto je zabio vec inace kako razigrava, vecinom 2-3 igraca navuce na sebe pa onda proigra nekoga, nista mu nisu mogli.
- jeza u ledja
#270 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma eno ima na drugoj temi link pa sam vidio tamo.Rauber wrote:Ne znam fakat, znam da je meni radilo,sad sam na poslu pa nisam u prilici da gledam videoGrafite je igrao prvo poluvrijeme , dok je igrao bilo je 0-1, udje martins i vukovi se raspucaseDzeko fakat odlican, ne samo sto je zabio vec inace kako razigrava, vecinom 2-3 igraca navuce na sebe pa onda proigra nekoga, nista mu nisu mogli.
-
Banja Luka
#271 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Piše: M. Dautbegović
E ovo bi bio pun pogodak, kad bi imali jos ponekog igraca sredine terena u PL ili Primeri, znatno bi se ubrzala igra i predaja lopte. Zato se iskreno nadam da ce otici tamo, a ako bi izbor pao na MU, bio bi to vrh..Nedjelja, 07.03.10. 09:23.
Sve bolje igre našeg reprezentativca Miralema Pjanića, kako u dresu Lyona, tako i u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine nisu mogle proći nezapažene u velikim evropskim klubovima.
Londonski je Chelsea već odavno pokazao interesovanje za našeg reprezentativca, a u posljednje vrijeme o Pjaniću se svi više priča i na Old Traffordu.
Sir Alex Fergusonu, legendarnom Škotu na kormilu Manchester Uniteda, jedan od najvećih evropskih talenata u liku Miralema Pjanića nije mogao proći nezapaženo, te su skauti ekipa sa Old Trafforda u nekoliko navrata ove sezone posmatrali Pjanića.
Sve ovo govori da će mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine ovog ljeta postati tražen igrač, jer Chelsea sigurno neće lako odustati od njega. Klub sa Stamford Bridgea odavno prati Pjanića i navodno se već sprema ponuda u visini od 16 miliona eura za njega.
-
udrch
#272 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ne znam dali mu je cijena dostigla 30-tak miliona eurića..ispod te cijene Lyon neće prodavati Pjanića, makar čekali još 5 godina..Banja Luka wrote:Piše: M. DautbegovićE ovo bi bio pun pogodak, kad bi imali jos ponekog igraca sredine terena u PL ili Primeri, znatno bi se ubrzala igra i predaja lopte. Zato se iskreno nadam da ce otici tamo, a ako bi izbor pao na MU, bio bi to vrh..Nedjelja, 07.03.10. 09:23.
Sve bolje igre našeg reprezentativca Miralema Pjanića, kako u dresu Lyona, tako i u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine nisu mogle proći nezapažene u velikim evropskim klubovima.
Londonski je Chelsea već odavno pokazao interesovanje za našeg reprezentativca, a u posljednje vrijeme o Pjaniću se svi više priča i na Old Traffordu.
Sir Alex Fergusonu, legendarnom Škotu na kormilu Manchester Uniteda, jedan od najvećih evropskih talenata u liku Miralema Pjanića nije mogao proći nezapaženo, te su skauti ekipa sa Old Trafforda u nekoliko navrata ove sezone posmatrali Pjanića.
Sve ovo govori da će mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine ovog ljeta postati tražen igrač, jer Chelsea sigurno neće lako odustati od njega. Klub sa Stamford Bridgea odavno prati Pjanića i navodno se već sprema ponuda u visini od 16 miliona eura za njega.
-
IlijaLadin
#273 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Danas sa svojim klubovima igraju:
Ibišević i Salihoić sa Hoffenhajmom dočekuju Mainz, 17:30;
Spahić sa Monpeljeom ide u goste Bordou, 21:00;
Medunjanin i Valjadolid igraju kod Ateletik B., 19:00;
Stoke gostuje kod Čelzija u 16:00, da li će Begović debitirati?;
Igraju još i Rahimić, Cocalić, Mešin Grenoble, mali Hadžić iz Herkulesa, Bahtijarević
...
Ibišević i Salihoić sa Hoffenhajmom dočekuju Mainz, 17:30;
Spahić sa Monpeljeom ide u goste Bordou, 21:00;
Medunjanin i Valjadolid igraju kod Ateletik B., 19:00;
Stoke gostuje kod Čelzija u 16:00, da li će Begović debitirati?;
Igraju još i Rahimić, Cocalić, Mešin Grenoble, mali Hadžić iz Herkulesa, Bahtijarević
- Djokej
#274 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Cocaliću 90 minuta u pobjedi njegovog kluba od 3-0.. Igrao je na poziciji zadnjeg veznog, i zaradio zuti karton..
-
klixober
#275 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nije reprezentativac,ali samo da spomenem da upravo Barbarez igra za tim zvijezda protiv reprezentacije Haitija,dobrotvorna utakmica...mozete je gledati na njemackom kanalu SAT1.