PlayStation 3
Moderator: Benq
- arnes_king
#251 Re: PlayStation 3
[/quote]
I kod mene je complete edition, balada o gay tonyu, Niko belić i jos neka...Fakat ono je očajno...
Nebi trebalo biti fuš fuš ako se pokreće sa internog i eksternog bez problema.
Odakle si skidao, posalji link na pp.
I mogu li se radit screenshtoovi za taj GTA ?[/quote]
Apsolutno sve kod mene radi bez ikakvih zezancija, ajde danas cu u toku dana moram ga naci jer sam to podavno bio skinuo :S
I kod mene je complete edition, balada o gay tonyu, Niko belić i jos neka...Fakat ono je očajno...
Nebi trebalo biti fuš fuš ako se pokreće sa internog i eksternog bez problema.
Odakle si skidao, posalji link na pp.
I mogu li se radit screenshtoovi za taj GTA ?[/quote]
Apsolutno sve kod mene radi bez ikakvih zezancija, ajde danas cu u toku dana moram ga naci jer sam to podavno bio skinuo :S
- naneljube
#252 Re: PlayStation 3
http://ps3.ign.com/articles/118/1180810p1.html
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rVjacq9x ... er&list=UL[/youtube]
sto znaci da ce se sve igrice koje iskoriste kod jednom nece moci igrati dok neplatite multiplayer, znaci sve polovne igre ako je neko igrao online, takodje mislim da sve hakovane konzole nece moci, prva igrica koja ovo podrzava je resistance 3, pa sljede svi ostali izdavaci igrica, koji vjerujem da ce prihvatiti ovo objerucke, al vrijeme ce pokazati svoje...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=rVjacq9x ... er&list=UL[/youtube]
sto znaci da ce se sve igrice koje iskoriste kod jednom nece moci igrati dok neplatite multiplayer, znaci sve polovne igre ako je neko igrao online, takodje mislim da sve hakovane konzole nece moci, prva igrica koja ovo podrzava je resistance 3, pa sljede svi ostali izdavaci igrica, koji vjerujem da ce prihvatiti ovo objerucke, al vrijeme ce pokazati svoje...
- arnes_king
#253 Re: PlayStation 3
Hahaha sta sam vam rekao opet se preko CFW moze igrati online xD bar za sad
))
http://www.ps3hax.net/2011/07/connect-t ... temporary/
A ljudi planiraju napraviti svoje servere tako da nam u buducnosti nece trebati psn nego cemo svi moci igrati na tom serveru
http://www.ps3hax.net/2011/07/connect-t ... temporary/
A ljudi planiraju napraviti svoje servere tako da nam u buducnosti nece trebati psn nego cemo svi moci igrati na tom serveru
- naneljube
#254 Re: PlayStation 3
nemojte me pogresno shvatit nek radi ko sta hoce sa konzolom, al prvi razlog zasto sam presao da igram na ps3, sa pc-a je taj sto nema chitera, jel volim fair-play, vall-hack i te zezancije me ne zanimaju, znam da ima toga i na playci al, na starim igricama, svaka nova dok je aktuelna nema...
najvise igram cod-a, jos od 4orke na playci, sad Bops-a, dok na mw2 ima masa cheatova, god mode i ko zna sta, jednostavno upropastuje dobru igru..
najvise igram cod-a, jos od 4orke na playci, sad Bops-a, dok na mw2 ima masa cheatova, god mode i ko zna sta, jednostavno upropastuje dobru igru..
- arnes_king
#255 Re: PlayStation 3
Grievous wrote:nek vam onda i piratsku konzolu naprave kad su tako pametni
Pa normalno da su pametni, doprinjeli su ovoj konzoli vise vec sto je sony
A nisam nikada volio online igru ali nekada dok sam i na pc-u igrao to mi i jest najvise ogadilo, nezz sta im je zanimljivo ako su najbolji sa cheatovima -.-
- arnes_king
#256 Re: PlayStation 3
I evo ga napokon nesto jos bolje

Uskoro ce biti zavrsen mod cip za PS3 koji dozvoljava konzoli da ima 2 firmware-a istovremeno, sto znaci da mozete imati 3.55 CFW na kojem igrate skinute igrice i zezate se sa homebrew aplikacijama a drugi vam bude najnoviji OFW npr 3.66 OFW i preko njega igrate online vase ljubimce koje ste kupili
Jedina mana u ovome je sto ce se morati mijenjati hdd svaki put kada prebacujete sa jednog na drugi, ali ni to nije problem jer ako ostavite sarafe odvrnute to vam dodje kao da u starog nintenda mijenjate igricu (catridge)
Evo pa procitajte sami :
http://www.ps3hax.net/2011/07/project-p ... anagement/
Uskoro ce biti zavrsen mod cip za PS3 koji dozvoljava konzoli da ima 2 firmware-a istovremeno, sto znaci da mozete imati 3.55 CFW na kojem igrate skinute igrice i zezate se sa homebrew aplikacijama a drugi vam bude najnoviji OFW npr 3.66 OFW i preko njega igrate online vase ljubimce koje ste kupili
Jedina mana u ovome je sto ce se morati mijenjati hdd svaki put kada prebacujete sa jednog na drugi, ali ni to nije problem jer ako ostavite sarafe odvrnute to vam dodje kao da u starog nintenda mijenjate igricu (catridge)
Evo pa procitajte sami :
http://www.ps3hax.net/2011/07/project-p ... anagement/
-
zaritisinebrute
#257 Re: PlayStation 3
toliko "posla" samo da bi se igralo online ...
a nema veze sto se i dalje nece moci igrati netom skinute igrice koje zahtjevaju 3.60 ofm ...
mislim ako sam dobro shvatio ?
a nema veze sto se i dalje nece moci igrati netom skinute igrice koje zahtjevaju 3.60 ofm ...
- arnes_king
#258 Re: PlayStation 3
zaritisinebrute wrote:toliko "posla" samo da bi se igralo online ...
Ne, mene svakako ne zanima online igranje, ali eto sad ce CFW biti opet u prednosti (iako je uvjek i bio osim mogucnosti igranja online) tako sto ces moci npr igrati pirate ovak ne online sam i instalirati sve moguce aplikacije da se zezas kao npr sto sam ja emulatore razne, pa sada evo i windows
-
zox002
#259 Re: PlayStation 3
Malo mi je ne jasno kako mozete preci sa pc na ps3 igrati cod ili ti neku drugu pucacku igru,jeli koristite mis i tast,na ps3
i koji mis i tast je potreban,njihov originalni ili? Sin mi igra ps3 i lijepo izgleda na LCD-u,i igram sa njim jedino voznje i fudbal,jer ne ide mi bas sa gamepad-om,ali nikako.Moze li ko vise da mi objasni o tome,zainteresovan sam?
i koji mis i tast je potreban,njihov originalni ili? Sin mi igra ps3 i lijepo izgleda na LCD-u,i igram sa njim jedino voznje i fudbal,jer ne ide mi bas sa gamepad-om,ali nikako.Moze li ko vise da mi objasni o tome,zainteresovan sam?
- arnes_king
#260 Re: PlayStation 3
zox002 wrote:Malo mi je ne jasno kako mozete preci sa pc na ps3 igrati cod ili ti neku drugu pucacku igru,jeli koristite mis i tast,na ps3
Znam da PS3 podrzava plug and play i kod mene radi mis i tastatura bilo koji ali dok koristim windows, linux ili gameos na njemu ali nisam do sada pokusao u igricama ....
- naneljube
#261 Re: PlayStation 3
ma navikne se covjek, i igras kako je tebi tako i svima ostalima, imam druga igra coda ma ps3 sa misem i tastaturom, bezicne sa PC-a, a presao sam zbog gomile cheetera koji haraju PC-om zbog kojih se nemoze igrat, evo 4 godine igram cod-a sa joystick-om, nekazem da je bolji, naravno da je mis bolji, al jednostavniji 100% sa misem se nemozes izvalit na kauc i igrat, al ima nesto sto se zove frag fx, probaj naci na youtube pa vidi da li ti odgovara, cak sam i na piku vidio da neko prodaje oko 50km..zox002 wrote:Malo mi je ne jasno kako mozete preci sa pc na ps3 igrati cod ili ti neku drugu pucacku igru,jeli koristite mis i tast,na ps3
LP
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#262 Re: PlayStation 3
Da li ima neko lko moze da pomogne. Imao sam PS3 jailbreaakovan sa 3.41. Instaliram 3.55 i poslednji multiman i pri prvom startovanju multiman vidi sve instalirane igrice. Po drugom startovanju ne vidi niti jednu. I dalje mogu da pokrenem igre iz file managera ali ne kontam zasto ih ne vidi. Instalirane su pod pravilnim folderom (/dev_hdd0/GAMES) . Editovao sam multimanov file option.ini jer sam imao nesto igri instaliranih pod /dev_hdd0/game . Znam da je game sistemski PS3 folder gdje idu instalacije ali nisam znao tada kada sam ih kopirao prvi put pa je nesto igri zavrsilo i tu. Option.ini sada ima oba path-a i za GAMES i za game ali i dalje ne vidi niti jednu igru a sto je najcudnije pri prvom startovanju nakon deinstalacije pa instalacije ih vidi (vecinu odnosno one pod GAMES) a pri svakom sljedecem startovaju ih ne vidi. Ima li neko ideju sta moze biti problem jer je path korektan?
-
Mustang1
#263 Re: PlayStation 3
Ako sam napravio ovaj hrvatski account na ovom ps network ..store .. kako se vec zove
Jel imam manju dostupnost za download demo igara nego da sam napravio sa boravistem u nekoj drugoj drzavi ?
-
febo_acm
#264 Re: PlayStation 3
Koliko ja znam daBubalo1 wrote:Ako sam napravio ovaj hrvatski account na ovom ps network ..store .. kako se vec zoveJel imam manju dostupnost za download demo igara nego da sam napravio sa boravistem u nekoj drugoj drzavi ?
-
Mustang1
#265 Re: PlayStation 3
Vidim ja nesto mi ono malo
Znaci kao i na iTunes je
Nista sad cu ja to jovo nanovo napravit .. upravo sam preselio u lodon 
-
febo_acm
#266 Re: PlayStation 3
I ja imam UK, nekako mi boljiBubalo1 wrote:Vidim ja nesto mi ono maloZnaci kao i na iTunes je
Nista sad cu ja to jovo nanovo napravit .. upravo sam preselio u lodon
-
Mustang1
#267 Re: PlayStation 3
Ma nije mi ni na kraj pameti .. Tek kad sam se registrovao i vidim da mi nesto ono malo ima svega skontam sta bi moglo da bude 
- naneljube
#268 Re: PlayStation 3
uostalon ne samo demo igrice nego naruccis psn card preko e-bay-a i kupis citavu igru u trajno vlasnistvo, za hr nema toga, i nijedan nece prihvatiti nasu bih vizu ili mastercard...
-
UnscarD
#269 Re: PlayStation 3
Ovo iznad, niko nista ...neka ideja a nije format svega i sve ponovo ?UnscarD wrote:Da li ima neko lko moze da pomogne. Imao sam PS3 jailbreaakovan sa 3.41. Instaliram 3.55 i poslednji multiman i pri prvom startovanju multiman vidi sve instalirane igrice. Po drugom startovanju ne vidi niti jednu. I dalje mogu da pokrenem igre iz file managera ali ne kontam zasto ih ne vidi. Instalirane su pod pravilnim folderom (/dev_hdd0/GAMES) . Editovao sam multimanov file option.ini jer sam imao nesto igri instaliranih pod /dev_hdd0/game . Znam da je game sistemski PS3 folder gdje idu instalacije ali nisam znao tada kada sam ih kopirao prvi put pa je nesto igri zavrsilo i tu. Option.ini sada ima oba path-a i za GAMES i za game ali i dalje ne vidi niti jednu igru a sto je najcudnije pri prvom startovanju nakon deinstalacije pa instalacije ih vidi (vecinu odnosno one pod GAMES) a pri svakom sljedecem startovaju ih ne vidi. Ima li neko ideju sta moze biti problem jer je path korektan?
-
Mustang1
#270 Re: PlayStation 3
Ma donio ps3 ne radi mu citac .. pa malo da se zabavim skidam demo igricenaneljube wrote:uostalon ne samo demo igrice nego naruccis psn card preko e-bay-a i kupis citavu igru u trajno vlasnistvo, za hr nema toga, i nijedan nece prihvatiti nasu bih vizu ili mastercard...
- arnes_king
#271 Re: PlayStation 3
UnscarD wrote:Ovo iznad, niko nista ...neka ideja a nije format svega i sve ponovo ?UnscarD wrote:Da li ima neko lko moze da pomogne. Imao sam PS3 jailbreaakovan sa 3.41. Instaliram 3.55 i poslednji multiman i pri prvom startovanju multiman vidi sve instalirane igrice. Po drugom startovanju ne vidi niti jednu. I dalje mogu da pokrenem igre iz file managera ali ne kontam zasto ih ne vidi. Instalirane su pod pravilnim folderom (/dev_hdd0/GAMES) . Editovao sam multimanov file option.ini jer sam imao nesto igri instaliranih pod /dev_hdd0/game . Znam da je game sistemski PS3 folder gdje idu instalacije ali nisam znao tada kada sam ih kopirao prvi put pa je nesto igri zavrsilo i tu. Option.ini sada ima oba path-a i za GAMES i za game ali i dalje ne vidi niti jednu igru a sto je najcudnije pri prvom startovanju nakon deinstalacije pa instalacije ih vidi (vecinu odnosno one pod GAMES) a pri svakom sljedecem startovaju ih ne vidi. Ima li neko ideju sta moze biti problem jer je path korektan?
Bgmi ti ne bih znao reci sta je problem jer mi se nije desavalo niti sam vidjeo slican problem, najlakse ti je da skines zadnju verziju rogero manager-a jer je i ona extra manager, ja imam i multiman i rogero al vise koristim rogero, brze se pokrece, lijepse mi uradjeno sve a i nisam imao do sada bilo kakvih problema
- arnes_king
#272 Re: PlayStation 3
Bubalo1 wrote:Ma donio ps3 ne radi mu citac .. pa malo da se zabavim skidam demo igricenaneljube wrote:uostalon ne samo demo igrice nego naruccis psn card preko e-bay-a i kupis citavu igru u trajno vlasnistvo, za hr nema toga, i nijedan nece prihvatiti nasu bih vizu ili mastercard...
Instaliraj CFW i bez citaca igras sve full igrice
-
Mustang1
#273 Re: PlayStation 3
Ajd sad kad si me zainteresovao objasni sta je to i kako funksionise
Bolje ti je bilo da sutis

-
UnscarD
#274 Re: PlayStation 3
Probat cu i sa rogerom...cujem da ga hvale. Hvala za odgovor a jeste problem cudan...dok sam imao doongle jb 3.41 i neki stariji multiman, sve je vidjeo bez problema. Ovo je standardan problem kada su igre pod pogresnim pathom ali kod mene je path 100% korektan.arnes_king wrote:UnscarD wrote:Ovo iznad, niko nista ...neka ideja a nije format svega i sve ponovo ?UnscarD wrote:Da li ima neko lko moze da pomogne. Imao sam PS3 jailbreaakovan sa 3.41. Instaliram 3.55 i poslednji multiman i pri prvom startovanju multiman vidi sve instalirane igrice. Po drugom startovanju ne vidi niti jednu. I dalje mogu da pokrenem igre iz file managera ali ne kontam zasto ih ne vidi. Instalirane su pod pravilnim folderom (/dev_hdd0/GAMES) . Editovao sam multimanov file option.ini jer sam imao nesto igri instaliranih pod /dev_hdd0/game . Znam da je game sistemski PS3 folder gdje idu instalacije ali nisam znao tada kada sam ih kopirao prvi put pa je nesto igri zavrsilo i tu. Option.ini sada ima oba path-a i za GAMES i za game ali i dalje ne vidi niti jednu igru a sto je najcudnije pri prvom startovanju nakon deinstalacije pa instalacije ih vidi (vecinu odnosno one pod GAMES) a pri svakom sljedecem startovaju ih ne vidi. Ima li neko ideju sta moze biti problem jer je path korektan?
Bgmi ti ne bih znao reci sta je problem jer mi se nije desavalo niti sam vidjeo slican problem, najlakse ti je da skines zadnju verziju rogero manager-a jer je i ona extra manager, ja imam i multiman i rogero al vise koristim rogero, brze se pokrece, lijepse mi uradjeno sve a i nisam imao do sada bilo kakvih problema
A zna li neko kako u file manageru multimana, vidjeti filove ispod osnovnog ekrana? Imam 30-ak igri ali vidim samo one koje fizicki staju na prvi ekran jer multiman ne moze da scroluje ekran na dole tako da one koje se ne vide u file manageru odnosno ispod su i ne mogu da pokrenem.
-
UnscarD
#275 Re: PlayStation 3
google : 3.55 kmew i multiman ili rogero i prati on line instrukcijeBubalo1 wrote:Ajd sad kad si me zainteresovao objasni sta je to i kako funksioniseBolje ti je bilo da sutis
![]()
Naravno pod uslovom da da ti firmware nije 3.6 jer onda ne mozes nista.