Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#251 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Admir_1984 »

guess_who wrote:Drago mi je zbog njega...Valjda cemo napokon na EP!!!
SAMO SE NADAM DA CE SAD KAD JE DOSAO NOVI TRENER DOCI I NEKI NOVI LJUDI,A PRIJE SVEGA DOKOTOR REPREZENTACIJE!!MISLIM,SVI ZNAJU DA JE TRENUTNI DOKTOR KRIV ZATO STO MISIMOVIC NIJE IGRAO,ON JE POGRIJESIO U DIJAGNOZI,I ZBOG TOGA NA KRAJU NISMO OTISLI NA SP...:S A ONAJ DOKTOR,BAR SAM JA TAKO CUO,ORTOPED,ZNACI NEMA BLAGE VEZE SA SPORTSKOM MEDICINOM,A NESTO SE GURA...
TREBA DOVESTI NEKOG DOBROG,POSTENOG COVJEKA...NE ZNAM,ONAJ KARABEG JE NEKAKO MENI NAJBOLJI,POSTEN,A BAVI SE I SPORTOM,VEC JE DUGO U FK SARAJEVU...STA VI MISLITE??
Sta reci na ovaj post. Mislim da je momak pogodio u srz problema bh fudbala, doktor...

p.s. Karabeg uopce ne radi u reprezentaciji
bosnisk_boy

#252 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bosnisk_boy »

guess_who wrote:Drago mi je zbog njega...Valjda cemo napokon na EP!!!
SAMO SE NADAM DA CE SAD KAD JE DOSAO NOVI TRENER DOCI I NEKI NOVI LJUDI,A PRIJE SVEGA DOKOTOR REPREZENTACIJE!!MISLIM,SVI ZNAJU DA JE TRENUTNI DOKTOR KRIV ZATO STO MISIMOVIC NIJE IGRAO,ON JE POGRIJESIO U DIJAGNOZI,I ZBOG TOGA NA KRAJU NISMO OTISLI NA SP...:S A ONAJ DOKTOR,BAR SAM JA TAKO CUO,ORTOPED,ZNACI NEMA BLAGE VEZE SA SPORTSKOM MEDICINOM,A NESTO SE GURA...
TREBA DOVESTI NEKOG DOBROG,POSTENOG COVJEKA...NE ZNAM,ONAJ KARABEG JE NEKAKO MENI NAJBOLJI,POSTEN,A BAVI SE I SPORTOM,VEC JE DUGO U FK SARAJEVU...STA VI MISLITE??
Ja pomislio mi se otarasili cire blazevica kad njegov duh iz lampe ponovo na forumu, cak su i doktori krivi samo ja nisam to je geslo takozvanog trenera svih trenera.....
mikogoago

#253 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Evo sada procitah izjavu Muratovica kako se stavlja na raspolaganje Susicu ukoliko ovaj ima potrebe za njegovim uslugama.
mislim da ni jednom igracu(salihamidjic i Papac),kao i ovim iz saveza nece biti lako reci ne Susicu.Jer ako jedna takva legenda je spremna doci na noge nekome i pitati ga da igra u njegovom timu onda stvarno treba imati jako dobar razlog da kaze ne ili definitivno mu nista ne znaci ova zemlja i repka.Mislim da bi izjave u stilu dok tu sjede ove spodobe u savezu bi bila stvarno otrcana.u tom slucaju padaju sve maske.
Definitivno Pape je magnet za igrace,a kako i ne bi bio.Imace od njega sta nauciti,a za mene je posebno interesantno kako ce se ponasati nase zvjezdice pored jednog Papeta koji je tako skroman i tih.E to ce biti zabavno viditi.Po mom misljenju s Papetom duvaju neki svjeziji vjetrovi, vjerujem da ce zmajevi igrati atraktivno, onako kako je i on igrao. Po onome sto je izjavio djeluje da je jako ozbiljno shvatio svoj posao,ostaje samo da vidimo sta ce uraditi i da mu damo punu podrsku.Mogu reci da mi je drago sto je dosao da bude selektor i on i zmajevi imaju moju punu podrsku. :thumbup:
Naprijed BiH :bih: :bih: :bih:
11sumirp

#254 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 11sumirp »

@mikogoago
"Sušić tvrdi i da će pokušati vratiti Sašu Papca. Ovaj mu je iz Glasgowa gdje godinama briljira u dresu Rangersa već poručio da ni pod njegovom dirigentskom palicom ne misli igrati za BiH. --
No, ono što zabrinjava je opet Sušićeva neupućenost. Izjavio je Pape "kako Papca nikada nije gledao ali da je čuo da je dobar igrač što potvrđuje činjenica da nastupa za Rangerse"?!"

Eto ti tamo na naslovnoj stranici,fino covjek objasni,za papca i salihamidzica,ali mene vise cudi ova recenica,kako papca nije nikad gledo :shock: :shock: znaci ne samo u rendzersu,nego ni repku nije pratio :shock:
safet susic,fini francuski ugladjeni gospodin koga proglasise jedinim pravim bosanskim fudbalskim bogom,ispali mrtav Ladan i bez reakcije :shock: :shock:
hotstepper

#255 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hotstepper »

11sumirp wrote:@mikogoago
"Sušić tvrdi i da će pokušati vratiti Sašu Papca. Ovaj mu je iz Glasgowa gdje godinama briljira u dresu Rangersa već poručio da ni pod njegovom dirigentskom palicom ne misli igrati za BiH. --
No, ono što zabrinjava je opet Sušićeva neupućenost. Izjavio je Pape "kako Papca nikada nije gledao ali da je čuo da je dobar igrač što potvrđuje činjenica da nastupa za Rangerse"?!"

Eto ti tamo na naslovnoj stranici,fino covjek objasni,za papca i salihamidzica,ali mene vise cudi ova recenica,kako papca nije nikad gledo :shock: :shock: znaci ne samo u rendzersu,nego ni repku nije pratio :shock:
safet susic,fini francuski ugladjeni gospodin koga proglasise jedinim pravim bosanskim fudbalskim bogom,ispali mrtav Ladan i bez reakcije :shock: :shock:
Postavlja se pitanje zasto je Susic bas sad odlucio da vodi Bosnu.
Zasto je odbijao bilo kakve razgovore do sada, a sad kad nije imao zaposlenje ni na vidiku, odjednom veliki
rodoljub?
Covjeku izgleda uopce nije stalo do bosanskohercegovacke reprezentacije, o cemu govori i nepracenje igara reprezentacije.
ultima_palabra

#256 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Sjo stručnjaka :-) Jel to praćenje utakmica reprezentacije uslov za posao? Hiddink je sigurno pratio sve i jednu utakmicu Koreje i Australije prije nego što ih je preuzeo :-D
Meni je čudnije da čovjek nije nikad gledao Papca koji igra u Rangersima više od 3 godine :shock: To već malo liči na nezainteresovanost za trenutne tokove u evropskom fudbalu.
11sumirp

#257 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 11sumirp »

ultima_palabra wrote:Sjo stručnjaka :-) Jel to praćenje utakmica reprezentacije uslov za posao? Hiddink je sigurno pratio sve i jednu utakmicu Koreje i Australije prije nego što ih je preuzeo :-D
Meni je čudnije da čovjek nije nikad gledao Papca koji igra u Rangersima više od 3 godine :shock: To već malo liči na nezainteresovanost za trenutne tokove u evropskom fudbalu.
Pa nisam ni ja isao na "patriotsku" nego cisto na sportsku,:)
ako vec pratis fudbal/nogomet,onda pratis vecinu liga,sto kazu ne bih ja, al oko samo leti :D
a sad pape ko trener,da ne prati europske lige pa ni kvalifikacije za sp i ep,fakat cudno,mislim da ne ispadnem dezurni pape-kritik, :skoljka:
hotstepper

#258 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hotstepper »

ultima_palabra wrote:Sjo stručnjaka :-) Jel to praćenje utakmica reprezentacije uslov za posao? Hiddink je sigurno pratio sve i jednu utakmicu Koreje i Australije prije nego što ih je preuzeo :-D
Pa Hiddink nije garant postao selektor Koreje ili Australije zato sto je proslavljeni igrac koji potice iz te zemlje.
mikogoago

#259 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

Po meni ne treba ni zvati Papca,jer ovaj je pokazao koliko mu je stalo do repke.Kad sada u ovom zadnjem ciklusu nije priskocio da pomogne vala netreba nikada.Repka mu je bila dobra dok se nije prodao i to je to.Za mene papac je zavrsena prica.e sada sta znaci informiranost.Gledati nekoga pratiti itd.Ok.Ali to je svee bilo niko ne garantuje da su ti isti igraci u tako dobroj formi.Po meni je vaznije da sada kadaa je preuzeo repku da ide i pogleda svakoga potencijalnog reprezentativca i sam donese svoj sud o njemu.Jer on ce bolje nego itko od nas znati vidjeti i prepoznati ono nesto u nekom igracu ako ima i ako zavrjedjuje poziv.Ono sto se meni svidja kod njega je to da govori u jasnim recenicama sta hoce i sta zeli .Pri tome je i dalje skroman i nenametljiv i ne obecaje kule i gradove.Po meni je na svako pitanje jasno odgovorio.Ali hajde sacekajmo i sutrasnje zvanicno predstavljanje pa onda da nesto komentarisemo.
A to da li prati ili ne neznamo meni ta njegova izjava vise lici na skromnost i opreznost i ne zeli donositi ishitrene zakljucke pogotovo ako je pratio svu ovu ujdurmu oko reprezentacije zadnjih godina.To mi vise lici na njega.
Jer vi svi postavljate se kao zeli taj posao i morao je gledati.Covjek je fino odgovorio da ga to prije nije zanimalo,a mislim da ni Papac nije rtakva ekstra klasa da bi skrenuo njegovu paznju tih ranijih godina.Ako je necim skrenuo paznju to je onda svojim odbijanjem da ne igra.Pape je fino rekao da je cuo da je dobar i fin momak i da ce snjim razgovarati i to je to.Sto vas sve to toliko boli?
ljiljan-x

#260 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljiljan-x »

mikogoago wrote:Po meni ne treba ni zvati Papca,jer ovaj je pokazao koliko mu je stalo do repke.Kad sada u ovom zadnjem ciklusu nije priskocio da pomogne vala netreba nikada.
mi smo malo sebe precijenili,ne volim ni ja ni Papca ni Salihamidzica ali zamisli sastav sa njima dvojicom,jednostavno nismo dovoljno veliki da odbijamo igrače koji bi odmah konkurisali za prvih 11 :roll:
mikogoago

#261 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mikogoago »

ljiljan-x wrote:
mikogoago wrote:Po meni ne treba ni zvati Papca,jer ovaj je pokazao koliko mu je stalo do repke.Kad sada u ovom zadnjem ciklusu nije priskocio da pomogne vala netreba nikada.
mi smo malo sebe precijenili,ne volim ni ja ni Papca ni Salihamidzica ali zamisli sastav sa njima dvojicom,jednostavno nismo dovoljno veliki da odbijamo igrače koji bi odmah konkurisali za prvih 11 :roll:
Tu se slazem sa tobom na zalost to je istina,ali isto tako je istina da ako im se ne igra brate nek ne igraju .Vise volim gledati i losije i da gubimo,ali da igraju srcem i dusom za BiH.Zato mi ovi nasi zmajevi jesu tako dragi.bilo je utakmica da su igrali lose,da nas je i sreca nosila,ali igraju srcem i dusom.sta ce mi Braco kad nedaje sebe cjeloga (kao nekada u dresu Bajerna).Mi imamo dobre momke,Ciroki je ostavio iza sebe okosnicu i dobar tim,digao nas je iz pepela,pape treba da nastavi da nadogradjuje ovaj tim,sto neko ranije napisa prije svega odbrambene igrace.ima potencijala,ali dajmo mu i vremena.Ova i ovakva reprezentacija je dobra i treba im samo malo jos vremena.Mislim da ce Pape znati iskoristiti ovu sansu i potencijal kojim raspolaze.Sto rece Osim,ako vam sada ni on ne odgovara ,a ko ce vam onda valjati.
Kasnije se pitate po forumima zasto nece ova ili ona legenda da dodje i pomogne.Pa evo dosla je najveca legenda fudbala dajmo mu sansu.Upamtite ako ga budete pljuvali i vrjedjali (sto taj covjek apsolutno nicim nije zasluzio)sta mislite ko ce vam od velicina i legendi doci? Bajevic? Ivica Osim? Mocete samo sanjati,jer nikom ne treba to. Doce Nam neko za selektora bez trenerskog staza,ala Baka .
Sezam

#262 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sezam »

mikogoago wrote:
ljiljan-x wrote:
Tu se slazem sa tobom na zalost to je istina,ali isto tako je istina da ako im se ne igra brate nek ne igraju .Vise volim gledati i losije i da gubimo,ali da igraju srcem i dusom za BiH.Zato mi ovi nasi zmajevi jesu tako dragi.bilo je utakmica da su igrali lose,da nas je i sreca nosila,ali igraju srcem i dusom.sta ce mi Braco kad nedaje sebe cjeloga (kao nekada u dresu Bajerna).Mi imamo dobre momke,Ciroki je ostavio iza sebe okosnicu i dobar tim,digao nas je iz pepela,pape treba da nastavi da nadogradjuje ovaj tim,sto neko ranije napisa prije svega odbrambene igrace.ima potencijala,ali dajmo mu i vremena.Ova i ovakva reprezentacija je dobra i treba im samo malo jos vremena.Mislim da ce Pape znati iskoristiti ovu sansu i potencijal kojim raspolaze.Sto rece Osim,ako vam sada ni on ne odgovara ,a ko ce vam onda valjati.
Kasnije se pitate po forumima zasto nece ova ili ona legenda da dodje i pomogne.Pa evo dosla je najveca legenda fudbala dajmo mu sansu.Upamtite ako ga budete pljuvali i vrjedjali (sto taj covjek apsolutno nicim nije zasluzio)sta mislite ko ce vam od velicina i legendi doci? Bajevic? Ivica Osim? Mocete samo sanjati,jer nikom ne treba to. Doce Nam neko za selektora bez trenerskog staza,ala Baka .
Taj Baka je najuspjesniji selektor BH reperezentacije ikad, pa ti vidi...
Alfa_Ze

#263 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Alfa_Ze »

Reprezentacija BiH
Selektor Sušić doputovao u Sarajevo

Image

ali je jedno sigurno, Blagajna NS BiH je prazna .U danasnjim novinama moze se procitati :
5. januar 2010.

Porezna uprava FBiH pokrenula postupak prinudne naplate duga: N/FSBiH ostaje bez zgrade u Ferhadiji ??

Postavlja se pitanje kako će N/FSBiH uopšte isplaćivati plate svojim uposlenicima, te kako će organizovati okupljanje bilo koje od nogometnih reprezentacija, s obzirom na to da ne mogu platiti avionske karte nogometašima koji nastupaju u inostranstvu • Nepovoljan ugovor sa Ćirom Blaževićem
Alfa_Ze

#264 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Alfa_Ze »

Jesu li ove lopine, ustvari ZAVALILI Papeta ?? :? :roll: :?
ultima_palabra

#265 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Alfa_Ze wrote:Jesu li ove lopine, ustvari ZAVALILI Papeta ?? :? :roll: :?
Ma čini ti se, ne bi oni :D
jeza u ledja

#266 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Sezam wrote:Povodom izbora nekadasnjeg velikana fudbala i sadasnjeg trenerskog analfabete, Safeta Susica, za trenera BH reprezentacije, mogu reci samo:

Propast BH fudbala se nastavlja. Steta ove generacije. Svako ko misli da ce,mo se kvalifikovati za EP2012 ili je

1) nogometna neznalica

ili

2) umobolan

trece nema.
Sezam wrote:
Netacno.

Samo pokazujes sopstvenu nogometnu neupucenost.
Sezam

#267 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sezam »

jeza u ledja wrote:
Sezam wrote:Povodom izbora nekadasnjeg velikana fudbala i sadasnjeg trenerskog analfabete, Safeta Susica, za trenera BH reprezentacije, mogu reci samo:

Propast BH fudbala se nastavlja. Steta ove generacije. Svako ko misli da ce,mo se kvalifikovati za EP2012 ili je

1) nogometna neznalica

ili

2) umobolan

trece nema.
Sezam wrote:
Netacno.

Samo pokazujes sopstvenu nogometnu neupucenost.
HAjde onda, upuceni, reci ko je najuspjesniji selektor BH? Samo da znas da Ciro nije uspjesniji od Bake.

Hajde sad razguli.
burek_in_space

#268 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Sezame, neTJe da ide onakvo pisanje, opomena.
rado_vidjen

#269 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by rado_vidjen »

Gledaj Muniba sto se rumeni, ko jabuka

Boli ga hashim, osudjen, ali niko mu nista ne moze 8-)

Vidim pojedinci jos prate ovu reprezentaciju. Mazohisti. Diletant Susic i mafija u savezu - ne moze na dobro izaci. Najgore je po. rep. BiH , sto ne samo da ode jos jedan ciklus u vjetar nego sto propade jos jedna perspektivna generacija. (kompletna odbrana i jos par igraca)

Rahat sam otkako sa otkrio da vodim porjeklo sa engelskih dvora.
jeza u ledja

#270 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Sezam wrote: HAjde onda, upuceni, reci ko je najuspjesniji selektor BH? Samo da znas da Ciro nije uspjesniji od Bake.

Hajde sad razguli.
Blazevic je najuspjesniji selektor BiH.
Sa njim smo prvi put dosli na drugo mjesto u grupi, tj. u baraz.
Sa njim smo osvojili najvise bodova u grupnoj fazi.
Sa njim smo dali najvise golova u grupnoj fazi.
I na kraju, on je imao najbolji prosjek osvojenih bodova u grupnoj fazi.

Koliko mi je poznato, to su obicno parametri po kojima se mjeri uspjesnost nekog selektora. Racunice tipa 'falio nam je samo jedan gol' ili 'Blazevic je imao losiji prosjek, ali samo ako se gledaju tekme play-offa' ne piju vode.

Trazili ste i gurali da smjene Ciru, a sad vam dodje iz guzice u glavu. Ono kao 'aaaa, pa mislili smo da ce savez staviti Hiddinka'.
Baltazar_khan

#271 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

Sezam wrote:
HAjde onda, upuceni, reci ko je najuspjesniji selektor BH? Samo da znas da Ciro nije uspjesniji od Bake.

Hajde sad razguli.
Jel nas Blaž odveo u baraž?
lolo_lolo

#272 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lolo_lolo »

baraz, ne baraz-mi smo ispali
i to ponajvise zasluzujuci selektoru
hotstepper

#273 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hotstepper »

rado_vidjen wrote:Gledaj Muniba sto se rumeni, ko jabuka
Tacno!
rado_vidjen wrote:Boli ga hashim, osudjen, ali niko mu nista ne moze
Kao sto su neki i predpostavljali.
rado_vidjen wrote:Vidim pojedinci jos prate ovu reprezentaciju. Mazohisti. Diletant Susic i mafija u savezu - ne moze na dobro izaci. Najgore je po. rep. BiH , sto ne samo da ode jos jedan ciklus u vjetar nego sto propade jos jedna perspektivna generacija. (kompletna odbrana i jos par igraca)
Slazem se, cak sam nesto slicno napisao na prethodnoj stranici.
rado_vidjen wrote:Rahat sam otkako sa otkrio da vodim porjeklo sa engelskih dvora.
Zanimljivo. :razz:

Naravno da je Blaz daleko uspjesniji trener od Cire i to je covjek postigao sa mnogo oskudnijim igrackim kadrom.
Sezam

#274 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sezam »

Blaz Sliskovic je nas najuspjesniji sdelektor, jer je pod njegovim vodjstvom BH reprezentacija dogurala cak do 27og mjesta na Fifinoj rang ljestvici, 2007. godine...u svakom slucaju, obezvrijedjujete covjeka pod cijim su vodjstvom i Srbi i Hrvati zaigrali za reprezentaciju, i cijom smo zaslugom poceli igrati u Zenici - dvije daleko najbolje stvari koje su se desile nasoj repki u 21om vijeku...

A sve i jedan izbornik/selektor je bio u sluzbi mafije na celu NSBiH, pa ce tako to biti i Safet Susic, covjek koji u svojoj menadzerskoj karijeri nikad nista osvojio nije, a niti je ijedan tim vodio vise od jedne sezone, sto najbolje govori o njegovim trenerskim kvalitetima. Sljedeci logiku kojom se vode navijaci BH reprezentacije, Pele bi trebao biti trener Brazila :D :(
Baltazar_khan

#275 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

Sezam wrote:Blaz Sliskovic je nas najuspjesniji sdelektor, jer je pod njegovim vodjstvom BH reprezentacija dogurala cak do 27og mjesta na Fifinoj rang ljestvici, 2007. godine...u svakom slucaju, obezvrijedjujete covjeka pod cijim su vodjstvom i Srbi i Hrvati zaigrali za reprezentaciju, i cijom smo zaslugom poceli igrati u Zenici - dvije daleko najbolje stvari koje su se desile nasoj repki u 21om vijeku...

A sve i jedan izbornik/selektor je bio u sluzbi mafije na celu NSBiH, pa ce tako to biti i Safet Susic, covjek koji u svojoj menadzerskoj karijeri nikad nista osvojio nije, a niti je ijedan tim vodio vise od jedne sezone, sto najbolje govori o njegovim trenerskim kvalitetima. Sljedeci logiku kojom se vode navijaci BH reprezentacije, Pele bi trebao biti trener Brazila :D :(
Veličaš čovjeka koji je jednog klasnog centarfora kao što je Sergej Barbarez, postavio da igra poziciju LIBERA!?
Locked