Mene su danas zvali i pitala sam sta ce biti na testiranju par pitanja iz ekonomije a ostalo zakoni u organima upravljanja itd... sto znaci kao i svugdje do sadaAmbiciozna wrote:Zvali su i mene da je testiranje u 12h 31.03. i pitala sam ih šta bi moglo biti,rečeno mi je sve iz naše struke pošto smo mi Ekonomisti i bez zakona,kao pitanja su na zaokruživanje i nisu teška...pa ako neko ima drugu informaciju nek nam javi...
konkurs za pripravnike?
Moderator: anex
-
mašama
#251 Re: konkurs za pripravnike?
-
LaCici
#252 Re: konkurs za pripravnike?
aaaaaaaa hoce li vise ti rezultati iz odbrane 
-
izvansvemirac
#253 Re: konkurs za pripravnike?
Da li znate kako ce obavjestiti ovi iz Ministarstva odbrane: poštom, il će na internetu postaviti?
-
LaCici
#254 Re: konkurs za pripravnike?
Na oba nacina, al mislim da ce prvo ici na stranicu.izvansvemirac wrote:Da li znate kako ce obavjestiti ovi iz Ministarstva odbrane: poštom, il će na internetu postaviti?
-
Natasa06
#255 Re: konkurs za pripravnike?
A zna li iko kada ce biti rezultati?Meni teta na tel svaki dan govori sutra,sutra....
- jasko_ja
#256 Re: konkurs za pripravnike?
A jesi li je danas zvala????Natasa06 wrote:A zna li iko kada ce biti rezultati?Meni teta na tel svaki dan govori sutra,sutra....
-
Natasa06
#257 Re: konkurs za pripravnike?
nisam,neprijatno mi vise....
- jasko_ja
#258 Re: konkurs za pripravnike?
Evo zvao sam. Nece prije sljedece sedmiceNatasa06 wrote:nisam,neprijatno mi vise....
-
Natasa06
#259 Re: konkurs za pripravnike?
jadna tetra...ali ovo je idiotluk 
-
LaCici
#260 Re: konkurs za pripravnike?
Ma daaaaaaj, pa koji je problem potpisati vec pripremljen akt
A sljedece sedmice ce, ko da gledam, otici na put.
Fuj
A sljedece sedmice ce, ko da gledam, otici na put.
Fuj
-
krza
#261 Re: konkurs za pripravnike?
Danas mi je prijatelj ( elektrotehnika) imao usmeni u statistici.
Cetvero u komisiiji.
Predstavis se na eng, malo ti postave par pitanja da vide da li si naucio napamet to ili zaista znas.
1-2 strucna pitanja iz tvoje oblasti
1-2 pitanja povezana sa statistikom i tvojim pozivom( cisto da vide imas li predstavu zasto si tu)
sve traje 5, najvise 10 min. Sve avisi kako odgovaras na pitanja... valjda je bilo raje koja su opsirno razglabala o svemu:)
Cetvero u komisiiji.
Predstavis se na eng, malo ti postave par pitanja da vide da li si naucio napamet to ili zaista znas.
1-2 strucna pitanja iz tvoje oblasti
1-2 pitanja povezana sa statistikom i tvojim pozivom( cisto da vide imas li predstavu zasto si tu)
sve traje 5, najvise 10 min. Sve avisi kako odgovaras na pitanja... valjda je bilo raje koja su opsirno razglabala o svemu:)
-
akcija007
#262 Re: konkurs za pripravnike?
Danas u avazu Predsjednistvo BiH trazi pripravnike jednog pravnika, jednog ekonomistu i jednog zurnalistu. Ja se necu javljati na ovaj oglas kad ne mogu dobiti posao po ministartsvim i raznoraznim agencijama taman ce mene primiti u predsjednistvo ...
- Chischo
#263 Re: konkurs za pripravnike?
I ja sam se samo slatko nasmijao konkursu, a kada sam vidio da traze uvjerenje o nekaznjavanju (15 KM), onda sam se nasmijao grohotom...akcija007 wrote:Danas u avazu Predsjednistvo BiH trazi pripravnike jednog pravnika, jednog ekonomistu i jednog zurnalistu. Ja se necu javljati na ovaj oglas kad ne mogu dobiti posao po ministartsvim i raznoraznim agencijama taman ce mene primiti u predsjednistvo ...
- jasko_ja
#264 Re: konkurs za pripravnike?
Ne kontam. Ili je do mene, ali zar za svaki konkurs ne traze uvjerenje o nekaznjavanju, a uzgred ukoliko si nezposlen, nista se ne placa...Chischo wrote:I ja sam se samo slatko nasmijao konkursu, a kada sam vidio da traze uvjerenje o nekaznjavanju (15 KM), onda sam se nasmijao grohotom...akcija007 wrote:Danas u avazu Predsjednistvo BiH trazi pripravnike jednog pravnika, jednog ekonomistu i jednog zurnalistu. Ja se necu javljati na ovaj oglas kad ne mogu dobiti posao po ministartsvim i raznoraznim agencijama taman ce mene primiti u predsjednistvo ...
-
LaCici
#265 Re: konkurs za pripravnike?
Ni ja.jasko_ja wrote:Ne kontam. Ili je do mene, ali zar za svaki konkurs ne traze uvjerenje o nekaznjavanju, a uzgred ukoliko si nezposlen, nista se ne placa...Chischo wrote:I ja sam se samo slatko nasmijao konkursu, a kada sam vidio da traze uvjerenje o nekaznjavanju (15 KM), onda sam se nasmijao grohotom...akcija007 wrote:Danas u avazu Predsjednistvo BiH trazi pripravnike jednog pravnika, jednog ekonomistu i jednog zurnalistu. Ja se necu javljati na ovaj oglas kad ne mogu dobiti posao po ministartsvim i raznoraznim agencijama taman ce mene primiti u predsjednistvo ...
Da, platis samo 0,50 KM ako si nezaposlen, i uvijek se trazi to uvjerenje. Ne znam u cemu je tu stvar. Ali da se ne vrijedi prijavljivati, to stoji.
- Chischo
#266 Re: konkurs za pripravnike?
Bogami u ZDK, tj u Zenici se placa, nedavno su ukinuli taj popust za nezaposlene i digli cijenu sa 10 na 15. Popust je ostao za penzionere (sta ce im?), za studente(trebo sam navadit 10 komada dok sam studiro), za RVI i za ljiljane.jasko_ja wrote:Ne kontam. Ili je do mene, ali zar za svaki konkurs ne traze uvjerenje o nekaznjavanju, a uzgred ukoliko si nezposlen, nista se ne placa...Chischo wrote:I ja sam se samo slatko nasmijao konkursu, a kada sam vidio da traze uvjerenje o nekaznjavanju (15 KM), onda sam se nasmijao grohotom...akcija007 wrote:Danas u avazu Predsjednistvo BiH trazi pripravnike jednog pravnika, jednog ekonomistu i jednog zurnalistu. Ja se necu javljati na ovaj oglas kad ne mogu dobiti posao po ministartsvim i raznoraznim agencijama taman ce mene primiti u predsjednistvo ...
-
akcija007
#267 Re: konkurs za pripravnike?
Svakako traze ne starije do 3mj tako da nisi mogao da navadis .
Ima oglas i u BHMAC-Agencija za mnine, traze jednog ekonomistu,jednog pedagoga i jednog inzinjera poljoprivrede, ja se necu ni na ovo prijaviti prosle godine je bio isti oglas isto po jedno i vec se unaprijed znalo ko ce biti primljen;ko se planira ovdje prijaviti pismeni je 10 pitanja iz jasvnog ispita , pa se ide na usmeni
Ima oglas i u BHMAC-Agencija za mnine, traze jednog ekonomistu,jednog pedagoga i jednog inzinjera poljoprivrede, ja se necu ni na ovo prijaviti prosle godine je bio isti oglas isto po jedno i vec se unaprijed znalo ko ce biti primljen;ko se planira ovdje prijaviti pismeni je 10 pitanja iz jasvnog ispita , pa se ide na usmeni
-
carobni snijeg
#268 Re: konkurs za pripravnike?
Da li je još neko pozvan sutra na interviju za pripravnika (pravnika) u Teloptic doo., da li zna šta bi mogli pitati, osim da se predstavimo i tak???
-
hanumica82
#269 Re: konkurs za pripravnike?
Je li iko ikada otisao na interviu za pripravnika? Kako je proslo? STa su vas pitali?
Imam svoj prvi razgovor u ponedjeljak, svaki savijet bi mi dobro dosao. U pitanju je privatna firma,a ja sam dipl. pravnik.
Imam svoj prvi razgovor u ponedjeljak, svaki savijet bi mi dobro dosao. U pitanju je privatna firma,a ja sam dipl. pravnik.
-
akcija007
#270 Re: konkurs za pripravnike?
prvo te pitaju da se predstavis kazes nesto o sebi , pa te pitaju koje su ti mane vrline zasto si se javila na oglas kod nas i sl., dal si sklona timskom ili indvidualnom radu,dal se brzo prilagodjavas novoj sredini .. ako imas ikakvog iskustva prakse volontiranja rada kazes gdje si radila i sl... to su uglavnom pitanja
-
hanumica82
#271 Re: konkurs za pripravnike?
hvala, a sta treba da odgovorim da bi ih zadovoljila?
kad me pitaju da kazem nesto o sebi, sta bi to konkretno znacilo?
mane i vrline u kom smislu?
Hvala unaprijed
Hvala unaprijed
-
Dafri
#272 Re: konkurs za pripravnike?
mogu te pitati sta znas o tom poslu, gdj ese vidis za 5 godina. koji su tvoji ciljevi u toj firmi isl
-
fauna
#273 Re: konkurs za pripravnike?
U MO niko još ne radi, ali zna se ko će biti primljen. Ljudi su imali testove, što je već i pominjano. Potencijalni kandidati su svi oni koji imaju 30 bodova, mada među njima ima i onih koji su javni ispit već napamet naučili obilazeći konkurse. Ukoliko niste imali test prije testiranja...ne nadajte se radnom mjestu :/.
- lord-executioner
#274 Re: konkurs za pripravnike?
je li ikad ikoga zvalo za onaj Ured registrara? ili je to sve ispod tezge bilo?
- Chischo
#275 Re: konkurs za pripravnike?
Nije vazno sta odgovoris, vec kako odgovoris.hanumica82 wrote:hvala, a sta treba da odgovorim da bi ih zadovoljila?
Hvala unaprijed
Moras pokazati vjeru u sebe, samopouzdanje uz mrvicu bezorbrazluka, ono kao zacin.