Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Dalje prolaze

Brazil
77
36%
Sjeverna Koreja
41
19%
Obala Slonovace
61
29%
Portugal
35
16%

Total votes: 214

jutarnji

#251 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by jutarnji »

hz__semir wrote:Pa kakvo ti je to razmišljanje, normalno da je gol-razlika u pitanju. Šta ako i oni i Portugalci dobiju S. Koreju, a Brazil dobije Portugal, o drugom mjestu na tabeli će odlučivati upravo gol-razlika.
Ja dobro si, vidis to sam zaboravio, samo sto je meni Drogba kad se razmahao rukama prema publici da ih podrzi
izgledao bas kao da je u najmanju ruku 2-1 :lol: :lol: . Nemaju oni sta prolazit`, Portugal ce razvalit Koreju i izvuc`
minimum remi sa Brazilom.
Logovan

#252 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Logovan »

mislim da je postalo očito da obala slonovače uopšte nije neka jaka reprezentacija i još kad im oduzmeš drogbu pa oni su u rangu sa albanijom, jest da su igrali sa jednim od favorita za osvajanje SP-a ali nije to razlog da onako loše odigraš
ultima_palabra

#253 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by ultima_palabra »

BSn wrote:
ultima_palabra wrote:
jutarnji wrote:Braco africka nije ovo za vas, ne znate vi lopte, a necete nikad ni znat`. Maraton i tako to..mante se
baluna. Onom kretenu zbog kojeg Kaka dobi crveni zabraniti sport, sudiju isamarat` i oduzet mu dozvolu.
Sudije umjesto da štite najbolje igrače od afričkih drvosječa, daju njima kartone :-)

Izvini, ali meni ovo sto je i Kristina izjavila "sudije trebaju stiti najbolje igrace" korak do smrti nogometa. Mislim, kakve veze ima sto je najbolji, ili nije? Svima isti kriteriji, pa lomi.

Inace, onom iz Obale oskara, a sudiji tesku dioptriju.
Pa to što je najbolji ne bi trebalo da znači da se na njemu mogu iživljavati...ja bih prije nazvao to korakom do smrti nogometa :roll:
Ovo veliko izgleda da i sudije primjenjuju ;-)
GOLFER

#254 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by GOLFER »

ultima_palabra wrote: Pa to što je najbolji ne bi trebalo da znači da se na njemu mogu iživljavati...ja bih prije nazvao to korakom do smrti nogometa :roll:
pa i netreba znaciti ni da se drugi na njemu mogu izivljavati ni da se on moze na drugima izivljavati i davati golove rukom i slicno... isti kriterij... i naravno svaku opasnu igru i provokacije sankcionisati bez razlike!
k3ngur

#255 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by k3ngur »

Mene samo cudi sto Errikson ne ubaci Gervinha na pocetku utakmice. Pa on je najbolje igrao protiv Portugala i opet se dokazao veceras, posebno sa onim njegovim pohodom na go, ja mislio dat ce najbolji go svjetskog prvenstva...
ultima_palabra

#256 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by ultima_palabra »

Ono što ja govorim je da bi sudije trebalo da prepoznaju ako čitava ekipa ima namjeru/plan da udara jednog fudbalera ili čitavu ekipu, i spriječe to u startu kartonima.
U EPL je ta taktika poznata pod nazivom "kick Arsenal", a usavršili su je Birmingham i Stoke :oops:
Obuca9

#257 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Obuca9 »

ultima_palabra wrote:
BSn wrote:
ultima_palabra wrote:Sudije umjesto da štite najbolje igrače od afričkih drvosječa, daju njima kartone :-)
Izvini, ali meni ovo sto je i Kristina izjavila "sudije trebaju stiti najbolje igrace" korak do smrti nogometa. Mislim, kakve veze ima sto je najbolji, ili nije? Svima isti kriteriji, pa lomi.

Inace, onom iz Obale oskara, a sudiji tesku dioptriju.
Pa to što je najbolji ne bi trebalo da znači da se na njemu mogu iživljavati...ja bih prije nazvao to korakom do smrti nogometa :roll:
Zbog čega je iživljavanje ako neko napravi faul na njemu?

Pravi se faul i nad drugim igracima i ne vidim zbog cega bi to neki igrač za start nad Ibiševićem trebao dobiti žuti, a za isti start nad Ronaldom crveni. Znaju se pravila, ona su postavljena kad zvijezdice ala Kristina nisu ni postojale, prema tome nek začepi i nek igra.
cyprus

#258 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by cyprus »

Valjda je sad jasno da evropske sudije griješe haman jednako ko i one iz "trećeg svijeta"... :oops:

Smuči mi se kad neko proziva kompletnu vanevropu kad zabrlja neko iz Malija, Sejšela, Uzbekistana... :oops:
Last edited by cyprus on 20/06/2010 23:01, edited 1 time in total.
k3ngur

#259 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by k3ngur »

Meni samo zao sto onaj iz obale slonovace ne odglumi tako za Cristina Ronalda, pa da njega malo posalju da se tusira, eh to bi najvise volio vidjeti, zaplako bi taj iste sekunde...
BSn

#260 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by BSn »

cyprus wrote:Valjda je sad jasno da evropske sudije griješe haman jednako ko i one iz "trećeg svijeta"... :oops:

Smuči mi se kad neko proziva kompletnu vanevropu kad zabrlja neko iz Malija, Sejšela, Uzbekistana... :oops:

Upravu si vala. Zabrlj'o je k'o da je iz Malija. :D
Edin H.

#261 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Edin H. »

Kako Kaka opali frajera laktom u pluca :shock:
Hunkar

#262 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Hunkar »

Edin H. wrote:Kako Kaka opali frajera laktom u pluca :shock:
ma slucajno :-) zasluzio crveni vala :zzzz: a ovi iz obale ... wtf ono na kraju :?
bingov buraz

#263 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by bingov buraz »

jutarnji wrote:Braco africka nije ovo za vas, ne znate vi lopte, a necete nikad ni znat`. Maraton i tako to..mante se
baluna. Onom kretenu zbog kojeg Kaka dobi crveni zabraniti sport, sudiju isamarat` i oduzet mu dozvolu.
Samo da se ponovi ovaj izuzetni post :thumbup: :sax:
Trasimaco

#264 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Trasimaco »

Smijesna odluka. A i ovaj Keita me je tako podsjetio na onog malog supka iz Barcelone. Sramota. Kad se govori o ponasanju, Kaka je jedan od najboljih i najmirnijih igraca sto igraju danas. Mirno je izasao bez ikakvih protesta i cak sa osmijehom na licu. Ne smijem ni zamisliti sta bi naprimjer Rooney uradio da ga neko na ovaj nacin iskljuci. Ako Brazil ulozi zalbu, sigurno ce biti povucena ova odluka, mada ne vidim potrebu da se zale. Vec su prosli dalje i Kaka im ne treba protiv Portugala. Ionako su svi vidjeli kakva je ovo gluma bila, tako da je i s te strane rijeseno. Kaka je cist.

Sto se tice Keite...

Image
Obuca9

#265 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Obuca9 »

Trasimaco wrote:Smijesna odluka. A i ovaj Keita me je tako podsjetio na onog malog supka iz Barcelone. Sramota. Kad se govori o ponasanju, Kaka je jedan od najboljih i najmirnijih igraca sto igraju danas. Mirno je izasao bez ikakvih protesta i cak sa osmijehom na licu. Ne smijem ni zamisliti sta bi naprimjer Rooney uradio da ga neko na ovaj nacin iskljuci. Ako Brazil ulozi zalbu, sigurno ce biti povucena ova odluka, mada ne vidim potrebu da se zale. Vec su prosli dalje i Kaka im ne treba protiv Portugala. Ionako su svi vidjeli kakva je ovo gluma bila, tako da je i s te strane rijeseno. Kaka je cist.

Sto se tice Keite...

Image
Aha, ko sto je bila i povucena odluka da Thiaggo Motta ne igra finale LP ove godine, jer je Sergio Busquets odglumio da ga je ovaj udario.
Trasimaco

#266 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Trasimaco »

Zalbe vjerovatno nece ni biti, tako da je to gotovo nevazno. Mozda grijesim, ali cini mi se da je onom Turcinu 2002. godine prihvacena zalba nakon sto je dobio crveni karton zahvaljujuci glumi Rivalda. SP i LP nisu isto, bar za mene.
todd_smith

#267 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by todd_smith »

Koliko se sjecam, Rivaldo je dobio ban za nekoliko utakmica, nakon SP-a

Mislim da se istom ocekuje i za Keitu, sto se tice Kake i Brazila, pametnije je da presute za sada, jer nakon Portugala ce se vratiti "cist", a ne da strepi jer ima jedan zuti. Vec su prosli grupu, tako da odmor Kaki ( :-) )i nije bas najgora stvar.
Bosanski_kralj

#268 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Bosanski_kralj »

Al sami su sebi skočili u stomak. Pa valjda je za OS bolje da Brazil nastupi u najjačem sastavu protiv Portugala, s kojim se bore za drugo mjesto
Obuca9

#269 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Obuca9 »

Trasimaco wrote:Zalbe vjerovatno nece ni biti, tako da je to gotovo nevazno. Mozda grijesim, ali cini mi se da je onom Turcinu 2002. godine prihvacena zalba nakon sto je dobio crveni karton zahvaljujuci glumi Rivalda. SP i LP nisu isto, bar za mene.
Ne bih rekao, prema izvještajima sa FIFA-ine stranice, Ozalan koji je dobio crveni u prvom kolu protiv Brazila (http://www.fifa.com/worldcup/archive/ed ... eport.html), nije igrao ni u drugom kolu protiv Kostarike (http://www.fifa.com/worldcup/archive/ed ... eport.html), a ni u trećem protiv Kine (http://www.fifa.com/worldcup/archive/ed ... eport.html).

Ali je igrao sve četiri utakmice završnice i to svih 90 minuta, dakle očito je bio suspendovan i to na čak dvije utakmice:
1/8f: Japan - http://www.fifa.com/worldcup/archive/ed ... eport.html
1/4f: Senegal - http://www.fifa.com/worldcup/archive/ed ... eport.html
1/2f: Brazil - http://www.fifa.com/worldcup/archive/ed ... eport.html
3.mj: Koreja - http://www.fifa.com/worldcup/archive/ed ... eport.html
Trasimaco

#270 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Trasimaco »

Hvala za info i pohvala za trud. :wink:

Znam da se zalio i da je uveliko razmatran taj slucaj i mislio sam da mu je povucen taj karton.
FootballIsComingHome

#271 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by FootballIsComingHome »

Ispostavilo se da je smjena trenera Obale Slonovace, bio dobar, i nadasve lucidan potez Zulu sabana. Vidan je napredak :thumbup:

Nadam se da ce ih sjevernokorejska braca pokopat, i popisat se na njih.

Dakle: Afrika je kadra da ponudi samo jednu reprezentaciju na svjetskom prvestvu. Sve vise od 1 je previse. Oni jos nisu izasli iz puberteta, a to traje 100 g. Ne mogu da nadvladaju svoju prirodu i kraj price.

Irska i Bosna su Brazil za dream team Afrike, kamoli pojedinacno.
mahalas505

#272 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by mahalas505 »

LSD wrote:Kako loša gluma i brazilaca i slonova , ne zna se koji su gori...sudija je nasjeo na jeftinu glumu i daje Kaki crveni :roll:
Kod onog drugog gola Fabiano dva puta rukom igrao ,fino sebi rukom uštopa loptu i zabi gol :lol:
Da li je neko primjetio scenu sudije i Fabiana poslije ovog drugog gola, isto kao da Fabiono govori sudcu "oca mi nisam je dotakao rukom" :D . Fakat ovaj drugi gol Brazilcima je bio poklon. Brazilci jesu bolji bili, ali i oni vole isto nekad "hinjski" igrati i gluma im nije strana takodjer.
Trasimaco

#273 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Trasimaco »

Meni je Egipat ubjedljivo najbolja africka reprezentacija. Uostalom, to i pobjede da AKN pokazuju. Ni sad mi nije jasno kako se nisu kvalifikovali na SP ove godine.
FootballIsComingHome

#274 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by FootballIsComingHome »

Da, to su neki komplexi....Sigurno su bolji od Alzira koji ih je izbacio.

Cijela Afrika je imal jednog pravog playa, barem otkad ja pamtim. On je JayJay Okocha. Dobri golmani i disciplina su ko dva ista magnetna polja.... I tako do smaka svijeta. :run:
Fordas

#275 Re: Grupa G (BRA, S.KOR, O.Slon., POR)

Post by Fordas »

Vala, pisam se ja na Fabiana i sve njemu slicne, i to bi nam trebali biti prvaci i neki uzori :? :shock:
Fuj, odvratna utakmica, katastrofalno sudjenje u svakom pogledu a maradonina ruka nakon toliko decenija konacno ode u penziju. Odvratno, cime se sve 'igraci' sluze :-x
Post Reply