Zdravko Krsmanovic

Post Reply

Kako ocjenjujete osnivanje stranke Zdravka Krsmanovica?

dobro
99
79%
lose
19
15%
nesto drugo (navedite)
7
6%

Total votes: 125

kiky

#251 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by kiky »

pa hočel se i kandidovat za facebook ...
:lol:
nellington

#252 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by nellington »

Izeš ga... Nije im neki PR u ovom dijelu zemlje, ne znam kakvo je stanje na Istoku... A ja sam igrom slučaja uvijek upućen u stranačko organizovanje u ovoj zemlji, bilo da se radi o aSDA, DP ili NSP... Pa mogu prenositi informacije po potrebi :)
Bosnolog

#253 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Bosnolog »

nellington wrote:Bosnolože, ja govorim samo i isključivo o jednoj izjavi iz koje se izvlače zaključci, ne o svemu onome što se dešavalo u Foči. Znam jako dobro sve što se desilo, rod mi je fočanski. Krsmoanivć ima moju podršku samo kao drugačiji lik od Dodika, ne kao idealan političar. Uz Škrbu sam tako stao prije nekoliko godina, prije nego što je FBiH uopće otkrila da dotični postoji. A rečenicu da je Krsmanović bio izvođač radova u pokolju Bošnjaka Foče i skrivanju bi trebalo potkrijepiti argumentima - zašto se Tužilaštvo BiH nije zabavilo s njim?
Od mene imaju svi podrsku i ruku pomirenja koji zela graditi zajednicku buducnost u miru jendakopravnoj zastiti i ustavom zagarantiranih jednakosti svih gradana i etnckih zajednica,to sam ponovio mnogo puta i protiv sam bilo kakve osvete prema bilo kome jer je buducnost ono sto moramo graditi i ka njoj ici.....nemam je nista protiv Krsmanovicevog pokusaja i jacanja sebe i svoje vizije sadasnje i buduce politicke pozornice tog dijela BiH i da pomogne otvoriti oci svima koji misle sebi i drugima dobro ,....isto ono sto zele sebi i svojoj familiji i spremni zivjeti u sretnijoj buducnosti,za razliku od ove u kojoj i sami propadaju i nestaju ,....imaju moju nesebicnu pomoc i podrsku ,.....ali sam skeptik mada zelim biti optimista ,jer sam ponesen iskustvom dosadasnjeg razmisljanja ogromne vecine politickih partija tog dijela BiH koja je bila ista samo u drugom odijelu,. Ja sam uvijek zelio i vjerovao u djela ,.......a svaki donronamjeran gest ili poziv za gradenju zajednicke i bolje buducnosti spreman sam i imam ispruziti ruku spasa i prevazici proslost u ime buducnosti ali podrzati proslost radi mira ili udovoljiti nastavku istog ili cak jos i goreg podilazeci im u cilju svog nestanak kao i nestanak moje domovine,.........e to od mene nece dobiti jer je to vec izdaja samog sebe onih koji platise nevini ,samo sto bi ih ovoga puta i ja ubio po drugi put,kao i izdaja ljudskih i humanih principa a to bi na karju bilo moje licno samoubistvo ,..a ako ce da nastave po istom ideologijom kojom ce ocito unistiti sebe pokusavajuci da unisti mene ,zao mi je,......u kucu ne primam goste koji ce mi pobiti familiju nakon sto ga ugostim i udomim,.....to jest nekog ko ce u toku noci iskoristiti naivnost poput one kojuje su nasi coevi ,dede i pradede imali ,da mu strada porodica jer je bio nenaoruzan i naivan od onog koga je ugostio i za njega radio a kome je naivno vjerovao dok taj isti nije ojacao i dosao im glave ,...........ja cu ipak spavati naoruzan uz senzore i alarm ako mi gost pokusa zlo naciniti meni ili mojoj familiji ,....samo se budali i slijepcu desi da ga iz iste rupe dva puta ista zmija ujede,........a nase preke je cini mi se desetak puta ujedala i zube polomila ujedajuci ih ,....tako da su ostali bez mnogih dijelova tijela pa cak i dijala mozga zbog svoje naivnosti .....
reakcionar

#254 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by reakcionar »

Samo polako, bez zurbe. Nije cilj da se na pocetku potrosi energija stranke:

kiky

#255 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by kiky »

šta je to energija tranke ....
:?
nema tu nikakve energije ...
ako se reklamiraš i čut če se za tebe ...
što više, to bolje ...
ako šutiš, nema te ...
ili, na osnovu čega če glasač prepoznat krsmanoviča i dat mu glas ...
pogotovo u entiteskoj ...
i sve je to trebalo uradit još prekjuče ...
Bosnolog

#256 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Bosnolog »

Krsmanovic rizikuje javno progovoriti protiv Dodika i njegove strahovlade u mraku medijske blokade,......da bi to uradio mora koristiti drzavne odnosno federalne medije a to bi Dodikovi jastrebovi sa uzitkom docekali na noz koristeci kontrolisani medijski mrak,........Krsmanovic je izmedu dva mlina ako prezivi na politickoj pozornici promovicusci zdravi glas opozicije onda moze racunati na svoju politicku buducnoast u protivnom cutnjom nece dobiti podrsku nezadovolnih kojih ima a koji su u grcu zbog straha da ih ne proglase izdajnicima velikosrpstva a dizanjem solo galame rizikuje da bude meta izivljavanja koja ocito ne zeli sada cekajuci ekonomsko potonuce boljeg i sretnijeg dijela BiH ,ocito da Krsmanovic ocekuje orkestriran i jaci napad opozicionih stranaka u predizbornoj kampanji kakao bi im dao svoj doprinos drugacije vizije ,kakve vidjet ce mo da li ce biti drugaciji od onih koji imaju drugaciji put ka istom velikosrpskom cilju samo uz nova odijela sa opozicionim novim likovima u nasavku iste serije koju gledamo dvadeset godina a cijeg zavrsnog cina ni sami nisu svjijesni...
reakcionar

#257 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by reakcionar »

Mediji u RS-u ne prenose glas opozicije. Ne da ne zeli vec mediji ne prenose nista. Zato i Cavic, Cenicka i ostali cesto gostuju na Federalnim medijima. Postoji plan akcije to znam, i za sada je i medijsko promovisanje po planu. Taman koliko treba za sada. Ljudi po slavama prepricavaju njegove price, a to je najbolja promocija za sada. Kasnije, drgacije.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#258 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by KatarinaKosaca »

Zdravko Krsmanović je navodno izjavio da želi BIH bez entiteta. Ako je tačno i ako to čujem, ja ću mu dati glas na izborima, da pomognem da uđe u Parlament, jer je prvi takav glas iz PC koji sam ikada čula. Ionako ne znam za koga da glasam, ali znam da neću ni za poziciju ni tkz opoziciju.
Bosnolog

#259 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Bosnolog »

KatarinaKosaca wrote:Zdravko Krsmanović je navodno izjavio da želi BIH bez entiteta. Ako je tačno i ako to čujem, ja ću mu dati glas na izborima, da pomognem da uđe u Parlament, jer je prvi takav glas iz PC koji sam ikada čula. Ionako ne znam za koga da glasam, ali znam da neću ni za poziciju ni tkz opoziciju.
Krsmanovic ima sanse da postane bosanski Vilijam Brant odnosno bosanski zmaj sa Drine ako medu svojim narodom nade istomisljenika koji zele suzivot i zajednicku buducnost,koja je potrgana 90tih i napravila neodrziv disbalans bosasnskohercegovackog duhovnog i zivog bica,koje je oduvijek zivilo i koegzistiralo korz svoj hiljadugodisnju proslost kao univerzalno i specificno tkivo zbog svojih historijskih okolnosti na mostu i vjetrometini razlicitih kultura,civilicavija ,okupatora,drzava i imperija....on se priblizava raskrsnici puta koji moze da povrati BH Srbe iz jednosmejrne ulice koja zavrsava njenim krajem a povrat ka istoj ce biti dalja samostagnacija i gubitak ,....da li ce uspjsti zavsi prije svega od BH Srba i njehove kriticne mase ukoliko budu u njemu prepoznali nekog ko im nudi bolju viziju buducnosti od ove koje su iskusili posleddnjih dvadeset godina,.....ukoliko je bude bilo svakako treba pruziti ruku pomirenja u kreiranju zajednicke buducnoasti,koja ce se svakako desiti,.....pitanje je samo koliko ce mo izgubiti vremena zbog tereta prolosti cuvajuci rezultate iste a to ce biti vrijeme nepovratne generacijeske zajednicke stagnacije ...
Socijalista

#260 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

Bravo :!:

Na nedavno održanom sastanku, Općinski odbor Socijalističke partije Srebrenica, podnio je kolektivnu ostavku i svi članovi priključili su se Novoj socijalističkoj partiji Zdravka Krsmanovića, izjavio je Svetozar Neretljak, predsjednik Općinskog odbora SP-a.
Neretljak navodi da je glavni razlog za ovakav potez što je ova partija u srebreničkoj vlasti uvijek bila na margini političkog djelovanja.

„Na entitetskom nivou participiramo u vlasti, ali u Srebrenici nemamo tu mogućnost. Nemamo ovdje ni prostorije, sada ni općinskog odbora i ne znam hoće li Socijalistička partija uopće više postojati i djelovati u Srebrenici", rekao je Neretljak.

*** SPAM ***/content/view/53214/256/
samsa25

#261 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by samsa25 »

Smijesno u najmanju ruku, jos jedan latentni cetnik u nizu, konta da pokupi glasove sa druge strane entitetske linije, ili od mizernog broja povratnika, Bosnjaka i BIH orijentisanih Hrvata i Srba(mizeran broj), pa da sa tim plijenom udje u tal i semu sa Miloradom & co. U rs od Srba ne moze da nabere 5% pa sve da baca pare sa zgrada.
1gorstak

#262 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by 1gorstak »

samsa25 wrote:Smijesno u najmanju ruku, jos jedan latentni cetnik u nizu, konta da pokupi glasove sa druge strane entitetske linije, ili od mizernog broja povratnika, Bosnjaka i BIH orijentisanih Hrvata i Srba(mizeran broj), pa da sa tim plijenom udje u tal i semu sa Miloradom & co. U rs od Srba ne moze da nabere 5% pa sve da baca pare sa zgrada.
Meni se ipak cini da se ti bojis Krsmanovicevog udara na Dodikovu strahovladu.
reakcionar

#263 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by reakcionar »

Pratite najnovija desavanja Nove socijalisticke partije na:

Odgovore na vasu diskusiju mozete pronaci na navedenoj stranici Facebook-a.

Pozdrav
Socijalista

#264 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

reakcionar wrote:Pratite najnovija desavanja Nove socijalisticke partije na:

Odgovore na vasu diskusiju mozete pronaci na navedenoj stranici Facebook-a.

Pozdrav

Kad ce biti stranica partije?

Treba to ubrzati :thumbup:
Socijalista

#265 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

Video nije baj najnoviji ali vrijedi pogledati svaki dan :thumbup:

http://www.youtube.com/watch?v=sS7RpZ0a ... r_embedded
Bosnolog

#266 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Bosnolog »

Socijalista wrote:Video nije baj najnoviji ali vrijedi pogledati svaki dan :thumbup:

Ovdje ima dobar komentar nakon sto su ga izbacili iz predhodne stranke,iz njegovih rijeci i stavova ima razuma i vijedi ga pratiti i podrzati,....covjeka ne poznajem mnogo ali za ovo sto prica svakako vrijedno paznje i respekta,nadam se da ce dobiti vise medijske paznje i pokroviteljstva.... :thumbup: :bih:

http://www.youtube.com/watch?v=F5AKI6Go ... re=related
reakcionar

#267 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by reakcionar »

Socijalista wrote:Video nije baj najnoviji ali vrijedi pogledati svaki dan :thumbup:

Ovaj video se vec nalazi na stranici Facebook-a. I ne samo ovaj, ima ih jos. Pogledajte!

mladoliki

#268 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by mladoliki »

Nego, jel` drug Krsmanović osnovao kakav odbor u većem entitetu ili postoje samo ovi koji su prešli iz bivše Socijalističke partije u manjem entitetu? Ima li ih igdje po Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici, Bihaću...
Socijalista

#269 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by Socijalista »

mladoliki wrote:Nego, jel` drug Krsmanović osnovao kakav odbor u većem entitetu ili postoje samo ovi koji su prešli iz bivše Socijalističke partije u manjem entitetu? Ima li ih igdje po Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici, Bihaću...
Trebali bi biti osnovani u Drvaru, Glamocu i Grahovu, koliko sam primjetio postoji i interesovanje da se osnuje i na vecinski muslimanskim podrucjima, sto svakako podrzavam.
kiky

#270 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by kiky »

da je pametan, tražio bi partnersku partiju u gorem entitetu i time ubio dva problema ...
afirmacija u obadva entiteta i izlazak iz ilegale na državni nivo ...
vjerujem da postoje slične opcije poput " naše stranke " ili nešto slično ...
čak bi koaliranje sa sdp-om bilo vrlo pametno, barem u entitetu boljem ...
reakcionar

#271 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by reakcionar »

U Sarajevu je otvorena kancelarija, imam kontakt tel ali na zalost jos uvijek namam tacnu adresu. Za sada nije u planu razmatranje bilo kakvih koalicija, posebno sa strankama koje za svoj duzi vijek postojanja nisu napravile nikakve radikalne promjene na bolje u zivotu radnika, zemljoradnika, studenata i ostalih.
kiky

#272 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by kiky »

pa to stoji, al bezuuslovno objedinjavanje lijevog centra je jedini način da se nešto napravi na izborima ...
s druge strane, krsmanović je imao par pozitivnih istupa u javnosti, nemoj sad da i njega precjenjujemo ...
stvar je u tome da se napravi optimalna, građanski orjentisana, opcija ...
nekažem da bi ruže cvale i kad bi takva koalicija dobila izbore ali bi atmosfera u državi bila daleko bolja a to bi bilo sasvim dobro za početak ...
:)
reakcionar

#273 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by reakcionar »

Evo malo novih informacija...

radiosarajevo. ba/content/view/20923/272/
dallton

#274 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by dallton »

ovaj krsmanovic lukav pravo, ne odgovara mu dodo i vlast u banja luci pa kao hajd sve da prebacimo na lokalni nivo a gle cuda prebacivanje na lokalni nivo znaci potpuno rastjerivanje i ono malo bosnjaka sto ima u pcu...e ne moze zdravko, nemas nista protiv entiteta, nemaju ni ostali, dobit ces vlast na entitetskom nivou u banja luci, jal dodo jal "opozicija"
elSaik

#275 Re: Zdravko Krsmanovic

Post by elSaik »

Prebacivanjem što većih ovlasti na lokalni nivo bi značilo jačanje položaja Bošnjaka u onim opštinama gdje su nastanjeni.
Post Reply