Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
condy

#251 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Jedina pouzdana garancija da je dobro auto koje neka auto kuća prodaje je temeljit i stručan pregled vozila. Sve drugo je rizik... :)

Dobra strana kramara je sigurna kilometraža, porijeklo i to što su servisirana u ovlaštenom servisu. Dobra strana je i veći izbor vozila kod njega . Lošija strana je što su vozila službena, a sa tim vozilima se ne odnosi baš pažljivo i što su precjenjena. Vozila ne izgledaju kao na slikama, ali neke posebne šminke nema, tako da se sve mane boljim pregledom mogu uočiti.

Ljudi često ne pregledaju auto i zalete se pa onda krive Kramar. To stoji ali krivi su i oni što nisu pazili.
golfiista

#252 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Po ko zna koji put, sve se svede na "Koliko para toliko muzike"
emko1234

#253 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

condy wrote:Jedina pouzdana garancija da je dobro auto koje neka auto kuća prodaje je temeljit i stručan pregled vozila. Sve drugo je rizik... :)

Dobra strana kramara je sigurna kilometraža, porijeklo i to što su servisirana u ovlaštenom servisu. Dobra strana je i veći izbor vozila kod njega . Lošija strana je što su vozila službena, a sa tim vozilima se ne odnosi baš pažljivo i što su precjenjena. Vozila ne izgledaju kao na slikama, ali neke posebne šminke nema, tako da se sve mane boljim pregledom mogu uočiti.

Ljudi često ne pregledaju auto i zalete se pa onda krive Kramar. To stoji ali krivi su i oni što nisu pazili.
Ma to je sve psiha kod raje. Neko kupi auto u Kramaru i konta, ime stoji iza auta pa je odmah dobio bolje auto. Neko kupi od nekog neprovjerenog svercera pa strahuje odredjeno vrijeme dok se ne ispostavi da je auto ok. Cinjenica je da macka u vreci mozes dobit i kad kupis novo auto, a kamoli pregazenu ragu od 150k km koji su predjeni u dvije godine. Pa jebote takva auta se ne gase, a kod kramara su sva redom takva. Ja iskreno nikad ne bi kod njega kupio auto. A ko voli nek izvoli.
milojicabrzi

#254 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by milojicabrzi »

emko1234 wrote:Cinjenica je da macka u vreci mozes dobit i kad kupis novo auto, a kamoli pregazenu ragu od 150k km koji su predjeni u dvije godine. Pa jebote takva auta se ne gase, a kod kramara su sva redom takva. Ja iskreno nikad ne bi kod njega kupio auto. A ko voli nek izvoli.

Vidi, nema bas u dvije godine, ali 150 000 u 3-4 godine ima.

To su auta dugih staza, koja se vozaju konstantno na radnoj temperaturi, tako da im to ne moze biti neki minus.

Puno je gore auto koje predje 100 000 na kratkoj relaciji, cesto hladno ili polu-hladno, nego 200 000 konstantne voznje na auto-putu. Ne samo za motor, vec i za ovjes i ostale dijelove.

Auta koja su prije bila po auto-skolama, su bila rage, jer su imale poligone i radnje u mjestu, kao i puno gradske voznje, sto je najgore za auto.

Mehanicari su davno rekli, da bi svaki noviji motor, presao milion kilometara, kada bi se upalio i vozio, a gasio samo da se zamjeni ulje i potrosni dijelovi.

U pravu si, ko voli nek izvoli, mada sve ovisi od auta do auta, ali dati neku solidnu cifru od 1/3 novonabavne cijene, za auto sa originalnih 150 hiljada km, po meni je posten deal.

Ono sto kupac u BiH izbjegava i sto mu je nocna mora, je mogucnost da nekome da svoju 5-10-godisnju ustedjevinu, za auto koje je vani pregazilo 400-500 hiljada, a kod Kramara je manja ili nikakva vjerovatnoca da im se to desi, pa zato tu i kupuju.

Slazem se da je sve macak u vreci, svaki trgovac na svijetu, od Sjevernog pola do Australije, radi na principu kupi jeftinije-prodaj skuplje, samo je bitno koliko ces ti kao kupac biti donji i koliko je neka opcija best buy za te pare koje imas :mrgreen:
madner

#255 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Bila je nedavno tema, zena kupila golfa koji je vracen sa 700 000 na 190 000.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#256 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Pare koje Kramar trazi za svoja auta su velike. Sva su kupljena po Belgiji vecinom,a posto ima kucu i u DE predstavlja kao da su sva auta iz DE. Za te pare se mogu kupiti auta od privatnog lica gore sa manje km i uvesti. Shvatam da neko nema vremena da ode gore i potrazi malo,ali za te pare bgm bi ja isao,a i malo guzica vidi puta i EU. Ne kupuje se auto svake godine niti se iz zajebancije daje 20k za auto. A hvala bogu ima i ovdje dosta izbora,gdje su ljudi kupovali nova auta.
condy

#257 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

emko1234 wrote:
condy wrote:Jedina pouzdana garancija da je dobro auto koje neka auto kuća prodaje je temeljit i stručan pregled vozila. Sve drugo je rizik... :)

Ma to je sve psiha kod raje. Neko kupi auto u Kramaru i konta, ime stoji iza auta pa je odmah dobio bolje auto. Neko kupi od nekog neprovjerenog svercera pa strahuje odredjeno vrijeme dok se ne ispostavi da je auto ok. Cinjenica je da macka u vreci mozes dobit i kad kupis novo auto, a kamoli pregazenu ragu od 150k km koji su predjeni u dvije godine. Pa jebote takva auta se ne gase, a kod kramara su sva redom takva. Ja iskreno nikad ne bi kod njega kupio auto. A ko voli nek izvoli.
Marketing je čudo.

Danas je avionom vrlo lako otići bilo gdje u Njemačku. Prije toga na internetu naći veću auto kuću koja je specijalizirana za prodaju određenih vozila npr. Audijevih ili Opelovih, naći zanimljivo vozilo ili vozila na internetu i e-mailom dogovoriti sa njima dolazak da se vozilo pogleda i proba, i odvede na pregled u servis. Nakon čega se može kupiti. S obzirom, da imaju izuzetno velik izbor vozila, sigurno da se neće džabe otići.

Vrlo jednostavno, a puno sigurnije. Zar je problem otići tamo pored aviona :)
milojicabrzi

#258 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by milojicabrzi »

madner wrote:Bila je nedavno tema, zena kupila golfa koji je vracen sa 700 000 na 190 000.
Sjecam se, neki sarajevski preprodavac bio u pitanju i jos inspektor :-)

Ne znam kako je na kraju zavrsilo...
milojicabrzi

#259 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by milojicabrzi »

condy wrote:Danas je avionom vrlo lako otići bilo gdje u Njemačku. Prije toga na internetu naći veću auto kuću koja je specijalizirana za prodaju određenih vozila npr. Audijevih ili Opelovih, naći zanimljivo vozilo ili vozila na internetu i e-mailom dogovoriti sa njima dolazak da se vozilo pogleda i proba, i odvede na pregled u servis. Nakon čega se može kupiti. S obzirom, da imaju izuzetno velik izbor vozila, sigurno da se neće džabe otići.
Ama nije lako...

Znas kako su govorili visočki trgovci, kad bi im raja komentarisala cijene... Vele "Znamo mi da je u Solunu somun-dinar, ali do Soluna...sto somuna".

Osobi koja ne zna njemački ili bar engleski prilično dobro, ne poznaje neki grad, nema gdje prespavati (u DE nema prenoćišta ispod 50-100 EUR), nije jednostavno.

Stručni pregledi u ovlaštenim servisima su višestruko skuplji nego kod nas, ima tu i papirologije...

Nekom ko se ne bavi poslom oko auta, sve je to nepoznato područje, ne zna dilere, ne zna šeme... sigurno neće dobiti bolju cijenu nego neki trgovac koji to radi godinama i ima uhodane kanale.

Znam dosta ljudi, koji su skupili pare i išli u Njemačku kod rodbine, pa kao u povratku će dovesti auto, a vratili se autobusom :-)

I tamo se prodaje svašta, dobra i domaćinska auta su skupa, jer Švabo cijeni svoj dinar itekako :D

U suštini, to i jeste marža trgovca... nema te troškove ili završava posao za 10 auta odjednom, pa ga manje izađe, malo se ugradi u cijenu i to je to.

Mislim da sam prilično pismen, znam i jezik, boravio sam u više europskih zemalja, pa eto, ne bi se baš olako upustio u tu avanturu, ako ne bi gore imao nekog od rodbine ili prijatelja, koji imaju iskustva sa njemačkim sistemom auta, tablica, papira, ali i prenoćišta i sl.

Kažem, svakom svoje, možda bih se odlučio na ovu opciju, ako bi imao neku zicer šemu za provjereno i očuvano auto...

Za sve ostalo, tu su lokalni dileri automobila :)
emko1234

#260 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

milojicabrzi wrote:
emko1234 wrote:Cinjenica je da macka u vreci mozes dobit i kad kupis novo auto, a kamoli pregazenu ragu od 150k km koji su predjeni u dvije godine. Pa jebote takva auta se ne gase, a kod kramara su sva redom takva. Ja iskreno nikad ne bi kod njega kupio auto. A ko voli nek izvoli.

Vidi, nema bas u dvije godine, ali 150 000 u 3-4 godine ima.

To su auta dugih staza, koja se vozaju konstantno na radnoj temperaturi, tako da im to ne moze biti neki minus.

Puno je gore auto koje predje 100 000 na kratkoj relaciji, cesto hladno ili polu-hladno, nego 200 000 konstantne voznje na auto-putu. Ne samo za motor, vec i za ovjes i ostale dijelove.

Auta koja su prije bila po auto-skolama, su bila rage, jer su imale poligone i radnje u mjestu, kao i puno gradske voznje, sto je najgore za auto.

Mehanicari su davno rekli, da bi svaki noviji motor, presao milion kilometara, kada bi se upalio i vozio, a gasio samo da se zamjeni ulje i potrosni dijelovi.

U pravu si, ko voli nek izvoli, mada sve ovisi od auta do auta, ali dati neku solidnu cifru od 1/3 novonabavne cijene, za auto sa originalnih 150 hiljada km, po meni je posten deal.

Ono sto kupac u BiH izbjegava i sto mu je nocna mora, je mogucnost da nekome da svoju 5-10-godisnju ustedjevinu, za auto koje je vani pregazilo 400-500 hiljada, a kod Kramara je manja ili nikakva vjerovatnoca da im se to desi, pa zato tu i kupuju.

Slazem se da je sve macak u vreci, svaki trgovac na svijetu, od Sjevernog pola do Australije, radi na principu kupi jeftinije-prodaj skuplje, samo je bitno koliko ces ti kao kupac biti donji i koliko je neka opcija best buy za te pare koje imas :mrgreen:
http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=4611
evo ti primjer.
Ima tu svega da se nađe. Ali evo da uzmem ovaj konretan koji sam ti nasao. 135 u 2-2.5 godine. To je za auto ove klase realno puno. Što se tiče kilometara i nacina prelaska, na bih se slozio s tobom. Ovaj c3 je presao 67 000 za godinu. To je samo moguce uz puno autoputa. Obzirom da je u njemu motoric od 1.4 ccm, na prosjecnoj brzini od 130km/h, taj motoric se vec vrti na oko 3000 obrtaja. Ako uzmemo u obzir da je rijec dizelu, 3000 obrtaja 3/4 radnog opsega. Logicno je da je motor opterecen. Ako je presao 100 000km autoputa u 2godine i vozio se na taj nacin, mislim da je opterecenje vece od auta koje je preslo istu kilometrazu u 5 godina. Prema tome, uz ovu pamet bi ko neko ko se relativno dobro razumije u auta jako tesko pristao na to da uzmem auto ove klase koje je ovoliko preslo u ovom periodu. Da pricamo o audiju a6, vec bi drugacije razmisljao.
Qler

#261 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Qler »

Pogledaj koliko kosta u DE jedan npr. Mercedes sa 150k km, i koliko kosta sa jedno 400k km, i onda pogledajte koliko kod nas kosta mercedes sa 150k km :) matematika je prosta :)
milojicabrzi

#262 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by milojicabrzi »

emko1234 wrote:evo ti primjer.
Ima tu svega da se nađe. Ali evo da uzmem ovaj konretan koji sam ti nasao. 135 u 2-2.5 godine. To je za auto ove klase realno puno. Što se tiče kilometara i nacina prelaska, na bih se slozio s tobom. Ovaj c3 je presao 67 000 za godinu. To je samo moguce uz puno autoputa. Obzirom da je u njemu motoric od 1.4 ccm, na prosjecnoj brzini od 130km/h, taj motoric se vec vrti na oko 3000 obrtaja. Ako uzmemo u obzir da je rijec dizelu, 3000 obrtaja 3/4 radnog opsega. Logicno je da je motor opterecen. Ako je presao 100 000km autoputa u 2godine i vozio se na taj nacin, mislim da je opterecenje vece od auta koje je preslo istu kilometrazu u 5 godina. Prema tome, uz ovu pamet bi ko neko ko se relativno dobro razumije u auta jako tesko pristao na to da uzmem auto ove klase koje je ovoliko preslo u ovom periodu. Da pricamo o audiju a6, vec bi drugacije razmisljao.
Uzeo si radikalan primjer, koji ide u prilog tvojoj tezi... Ima tu i auta starih 4-5 godina, sa cca 150-160 hiljada na satu, sa većim motorima, kojima je 3000 obrtaja, negdje na malo više od pola gasa

Nemoj misliti da je 30-ak hiljada godišnje neka aman kilometraza, ja sam sa prošlim autom, za manje od 3 godine, nakucao 70 000 k'o od šale, a nije baš bilo auto-puta. Toliko napravi neko, ako npr. živi u Visokom ili Konjicu, a i ima posao u Sarajevu.

U suštini, koliko para, toliko muzike ili dobiješ na mostu, zijaniš na ćupriji.

Kod auta duge ceste, motor, kvačilo, turbina, fap filteri su u dobrom stanju, a za mašine koje prelaze pola miliona KM, to je tek 1/3 radnog vijeka.

U suštini, mislim da je ekonomski najisplativije, voziti auto od njegove 4 pa do 8-9 godine starosti, tako da bih se ja kod Kramara vjerovatno našao, ali mi ne treba, jer vozim skoro novo vozilo.
emko1234

#263 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

Nije radikalan primjer. To je prvo sto sam vidio kad sam otvorio stranicu. Kazem ti, ima tu svega i svacega kosto i sam znas.
Ja recimo imam poznanika koji je vlasnik jedne od jacih auto kuca u gradu koja se bavi polovnjacima. I znam da su to sve otprilike ista auta. S lizinga, sto operativnog sto finansijskog, auta koja su osiguranja otpisala s nerentabilnom popravkom, auta koja svakih par godina rashoduju velike firme, i poneko auto od fizickog lica koje neko nasanka pa im da auto ispod cijene.
Kramar ima svoju firmu gore. Ima servise s kojim radi i gore i ovdje. Prema tome nijedna njihova referenca kojom se hvale i kite po meni nije faktor koji bi me naveo da auto kupim od njih. Servisna se danas moze i napraviti i lako nabaviti. Garancija? kakva garancija? Jedini način da ti se prizna nesto u garanciji je da radis kosto ovlasteni servis i distributer trazi od tebe. Dakle da ispostujes sve sto pise u servisnoj knjizi.
Hoce li me sad neko ovdje ubjeđivat da ti Kramar proda auto i da garanciju, ti odes i ne uradis servis iducu godinu, nijedan. Nesto ti rikne, i ti odes i kazes, evo pokvarilo se, đe ona garancija? Ili da te pusti s tim auto koje ima garanciju, da ga ti pravis kod ŠKLJ majstora sa ŽFLJ djelovima, i onda se opet nesto sjebe i oni ti kao priznaju to u garanciji?
To su priče za malu djecu. To je samo kako bi se privukli kupci. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame.
Đe taj neko ko je od njih nesto džaba dobio u garancijI? pa ja sam se s ovlaštenim servisom i distributerom znao jebavat oko novog auta u garanciji, a kamoli oko polovnog da ti sve prođe glatko.

Suma sumarum, koja ono bi razlika između njih i Ivana Ivanića u Brnjacima koji ima 6 auta na livadi ispred kuće? Ivan ti neće dati garanciju. Može te ljudski pripazit ako se šta desi, i nema mogućnost da ti izda račun s pečatom. Sve ostalo je isto.
Ko misli drugacije, baš je budala.
milojicabrzi

#264 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by milojicabrzi »

Polovno auto uvijek je mačak u vreći.

Čovjek mislim da daje garanciju da blok motora i mjenjač neće riknuti u tom nekom periodu od mislim godinu. Kad bi tu još ubacio turbinu, to bi bila sasvim fer ponuda.

To su auto kod kojih se, realno, u tih godinu dana neće ništa takvo 99% desiti, a bilo kakva garancija je bolja nego nikakva, a na polovno auto će je dati samo onaj ko je u to siguran. Mislim da bi u slučaju povuci-potegni, da se takvo nešto desi, vjerovatno kupcu popravio to, ili dao zamjensko auto, ne vjerujem da bi se baš napravio budala, jer se loš glas u BiH ekspresno loše pročuje.

Ima neke razlike u tome šta kupuje preprodavac, koju vrstu auta preprodaje.

Najbolje će kupac proći ako je auto sa leasinga, malo će slabije proći ako je bilo službeno, malo će na*ebati ako je vraćana kilometraža a puno će nastradati ako je auto bilo žešće udarano gore.

Auto-placevi kod Viteza su došli na loš glas, kada su ljudi vidjeli i sretali putem šlepe koje dovoze dobro havarisane aute, koji su nakon nekoliko dana osvitali na placevima...
condy

#265 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Taj Kramarov Citroen je prelazio godišnje cca 60kkm, odnosno mjesečno cca 5kkm ili dnevno cca 170 km.

To je gradska kilometraža jer to nije auto za autoputa.
madner

#266 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Qler wrote:Pogledaj koliko kosta u DE jedan npr. Mercedes sa 150k km, i koliko kosta sa jedno 400k km, i onda pogledajte koliko kod nas kosta mercedes sa 150k km :) matematika je prosta :)
Zbog ovog razloga sam otisao gore.

Haj da je kupljen i vozen ovdje, pa moze biti druga cijena. No kada neko nudi auto do carine jeftinije nego sto je isto takvo auto u DE, nema nikakve logike.
emko1234

#267 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

milojicabrzi wrote:Polovno auto uvijek je mačak u vreći.

Čovjek mislim da daje garanciju da blok motora i mjenjač neće riknuti u tom nekom periodu od mislim godinu. Kad bi tu još ubacio turbinu, to bi bila sasvim fer ponuda.

To su auto kod kojih se, realno, u tih godinu dana neće ništa takvo 99% desiti, a bilo kakva garancija je bolja nego nikakva, a na polovno auto će je dati samo onaj ko je u to siguran. Mislim da bi u slučaju povuci-potegni, da se takvo nešto desi, vjerovatno kupcu popravio to, ili dao zamjensko auto, ne vjerujem da bi se baš napravio budala, jer se loš glas u BiH ekspresno loše pročuje.

Ima neke razlike u tome šta kupuje preprodavac, koju vrstu auta preprodaje.

Najbolje će kupac proći ako je auto sa leasinga, malo će slabije proći ako je bilo službeno, malo će na*ebati ako je vraćana kilometraža a puno će nastradati ako je auto bilo žešće udarano gore.

Auto-placevi kod Viteza su došli na loš glas, kada su ljudi vidjeli i sretali putem šlepe koje dovoze dobro havarisane aute, koji su nakon nekoliko dana osvitali na placevima...
Svaka veća firma uzima auta preko operativnog lizinga. Kako kod nas tako i bilo gdje na svijetu. Vjerujem da si viđao Koline, Securitasove, Konzumove aute po gradu. To je operativni lizing. Vjerujem da znas sta je operativni lizing.
Ja takvo auto ne bi popišao a ne kupio.
Ili recimo nedavno je taj moj drug s tom auto kucom uzeo 5 godina starog auto vise srednje klase. Osiguranje ga otpisalo u Belgiji jer ga je ubio grad. Sav izlupan. Ljudi procjenili da im se ne isplati pravit. Covjeku obracunali totalnu štetu. Isplatili ga. Čovjek prodao auto. Ovaj moj drug ga kupio jer je cijena bila 5 000 eura. Auto je kraj 2009, 2.0dizel. Renomirani brand tj premium sa stvarnih 103 000km. Predzadnji paket opreme. Znaci nema panoramu i 19ke felge i ne znam jos par pizdarija. Momak ga doveo ovdje. Naravno auto doslo slepom tj labudicom. Bilo skroz zamotano. Jedan nas servis ga napravio.
Otislo ko halva za 13 500 eura. On bio dobar sigurno 7-8 hiljada.

Jel mislis da nema takvih slucajeva kod kramara?
Gray

#268 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Gray »

Mislim da nije isto uzeti u nekoj većoj auto kući i od nekog lika koji ih prodaje na livadi.

Taj na livadi je možda uzeo nešto havarisao, popravio i onda prodaje.

A kramar i ove ovlaštene kuće uglavnom ja mislim kupuju ovdje http://www.motortrade.arval.com/eng/ ili na sličnim mjestima.

Firme vani često uopšte ne kupuju auta, nego ih iznajme od firme koja se time bavi na 3 ili 4 godine. U cijenu je uključeno sve osim goriva, tj i održavanje, servisi pa i gume i kažu da se ta auta dobro održavaju.

Kada ugovor istekne auto se vraća i onda prodaje dalje. Ako bude u lošem stanju onda idu i penali, tako da imaju oni koji ih voze razloga da čuvaju bar donekle.

Evo npr ovako nešto, sve piše kada i šta je urađeno http://exlease.arval.be/eng/car.php?con ... omerk=alle
TheHound

#269 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

emko1234 wrote: Ja recimo imam poznanika koji je vlasnik jedne od jacih auto kuca u gradu koja se bavi polovnjacima.
Ahaaaa pa tako reci, konkurencija dakle :)
emko1234 wrote: Kramar ima svoju firmu gore. Ima servise s kojim radi i gore i ovdje. Prema tome nijedna njihova referenca kojom se hvale i kite po meni nije faktor koji bi me naveo da auto kupim od njih. Servisna se danas moze i napraviti i lako nabaviti.
Potpuno tacno Kramar ima svoju firmu u Njemackoj pomocu koje sebi vraca VAT (porez) kad proda auto ovdje. Nedavno je kolega kupio auto od kramara za 23.200KM bez carine i poreza i fino je dobio racuna da je Kramar to auto platio 10.000Eura i na tu vrijednost je auto carinjeno. Znaci Kramar dobar 3200KM u startu i plus jos povrat poreza koji su dobili gore. Dalje, navodis da Kramar laze da su auta iz Njemacke, ja kazem da ti lazes :) Ovo auto je iz Belgije i ovi u Kramaru su fino naveli da je auto iz Belgije.

Na ovu izvalu za servisnu knjigu ce ti svako normalan reci da pricas gluposti. Ne vjeruje se servisnoj knjizi, nego, uzmes broj sasije od auta i kontaktiras ovlasteni servis ovdje kod nas da ti ljudi kazu servisnu istoriju. Tako je uradio ovaj kolega, kupio je Peugeota, ali je prvo uzeo broj sasije i nazvao Verano motors Banja Luka i ljudi mu potvrdili sve ono sto je Kramar tvrdio.
emko1234 wrote: Garancija? kakva garancija? Jedini način da ti se prizna nesto u garanciji je da radis kosto ovlasteni servis i distributer trazi od tebe. Dakle da ispostujes sve sto pise u servisnoj knjizi.
Neko ti je vec odgovorio, Kramar daje garanciju na motor i mjenjac i nista drugo tako da ta garancija ne znaci nista nit bi je trebalo uzimati za ozbiljno.
emko1234 wrote: Suma sumarum, koja ono bi razlika između njih i Ivana Ivanića u Brnjacima koji ima 6 auta na livadi ispred kuće? Ivan ti neće dati garanciju. Može te ljudski pripazit ako se šta desi, i nema mogućnost da ti izda račun s pečatom. Sve ostalo je isto.
Ko misli drugacije, baš je budala.
Razlika je upravo ovo gore sto sam naveo, ono sto Kramar tvrdi do sad je uvijek bilo tacno i u to mozes biti 100% siguran, kao sto rekoh poznajem par ljudi koji su kupili auto kod njih.
TheHound

#270 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

emko1234 wrote: Ili recimo nedavno je taj moj drug s tom auto kucom uzeo 5 godina starog auto vise srednje klase. Osiguranje ga otpisalo u Belgiji jer ga je ubio grad. Sav izlupan. Ljudi procjenili da im se ne isplati pravit. Covjeku obracunali totalnu štetu. Isplatili ga. Čovjek prodao auto. Ovaj moj drug ga kupio jer je cijena bila 5 000 eura. Auto je kraj 2009, 2.0dizel. Renomirani brand tj premium sa stvarnih 103 000km. Predzadnji paket opreme. Znaci nema panoramu i 19ke felge i ne znam jos par pizdarija. Momak ga doveo ovdje. Naravno auto doslo slepom tj labudicom. Bilo skroz zamotano. Jedan nas servis ga napravio.

Nema.
Znaci ako si ti prevarant (pretpostavljam da si ti ovaj kolega o kojem pricas) ne znaci da su ostali takodjer prevaranti ;)
mali_milojica

#271 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

TheHound wrote:
emko1234 wrote: Ili recimo nedavno je taj moj drug s tom auto kucom uzeo 5 godina starog auto vise srednje klase. Osiguranje ga otpisalo u Belgiji jer ga je ubio grad. Sav izlupan. Ljudi procjenili da im se ne isplati pravit. Covjeku obracunali totalnu štetu. Isplatili ga. Čovjek prodao auto. Ovaj moj drug ga kupio jer je cijena bila 5 000 eura. Auto je kraj 2009, 2.0dizel. Renomirani brand tj premium sa stvarnih 103 000km. Predzadnji paket opreme. Znaci nema panoramu i 19ke felge i ne znam jos par pizdarija. Momak ga doveo ovdje. Naravno auto doslo slepom tj labudicom. Bilo skroz zamotano. Jedan nas servis ga napravio.

Nema.
Znaci ako si ti prevarant (pretpostavljam da si ti ovaj kolega o kojem pricas) ne znaci da su ostali takodjer prevaranti ;)
:pisnuo:
Pa na takvima kao ti je Kramar i napravio carstvo.
TheHound

#272 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by TheHound »

mali_milojica wrote:
TheHound wrote:

Nema.
:pisnuo:
Pa na takvima kao ti je Kramar i napravio carstvo.
Dokazi?
Ne znam kako je prije bilo i kako su oni pravili 'carstvo', govorim iz par primjera koje licno poznajem. Takodjer do sad nisam cuo da se neko zalio na ove stvari koje spominje gospodin kojem je Kramar konkurencija.

Ako ljudi prave ovako kako sam se ja uvjerio onda i trebaju da ga imaju. Ne vidim u cemu je problem sto ljudi prave 'carstvo' osim u tome da ljubomorne duse (kao vas dvojica) nemaju mira :)
mali_milojica

#273 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

Kramare,jesi to ti? :lol:
Sta se tvoji argumenti razlikuju od necijih drugih?
Ja sam iz nekoliko izvora cuo pricu kao tvoju,ali i iz nekoliko izvora pricu gdje su se auta krpila,farbala,sastavljala?
Nije Kramarovo maslo za Ramazana.
Ja vjerujem samo svojim ocima,a auto bih uvozio sam sebi,ne treba mi Kramar. Karta avionom u sred Njemacke 20e u oblast gdje u krugu 100 km zivi 5 miliona ljudi,ako se tu ne moze naci auto,onda ne znam gdje moze.
madner

#274 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Malo je komplikovanije od karte, smjestaj treba naci, prevoz u DE itd...
shandrprcSA

#275 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by shandrprcSA »

madner wrote:Malo je komplikovanije od karte, smjestaj treba naci, prevoz u DE itd...
@HAVANA objasnio

http://www.klix.ba/forum/polovan-automo ... #p10530763
http://www.klix.ba/forum/polovan-automo ... #p10530790
Last edited by shandrprcSA on 08/10/2014 15:40, edited 1 time in total.
Locked