Hm, razlog radi kojeg pitam je u stvari da sam saznao da je Logosoft bio položio svoju infrastrukturu do te zgrade tamo kako bi omogućio xDSL uslugu stanarima. Međutim, neko je sve to opstruirao i zabranio, te sada samo jedan operater ima eksluzivno pravo da svoje instalacije položi do tih zgrada (kako samo miriše na neki tal), i da je čak infrastruktura Logosofta (optika) uništena potpuno. E sad, priča kaže da su se neki pobunili i tražili da i Logosoft ima pravo položiti svoje kablove do tih zgrada i da je neki momak (Damir kako sam razumio) pisao i dopis i da će se raditi navodno i anketa stanara da li žele još nekoga sa svojim instalacijama u zgradi. Ja sam kupio stan u ovoj zgradi što se treba završiti do Juna slj. godine, pa me interesuje dokle je stigla ta problematika...MontBlanc wrote:Ako misliš na predstavnika u odnosima sa upraviteljem, onda svaki ulaz ima svog.novi.dan.nova.nafaka wrote:Da li neko zna kako se može stupiti u kontakt sa predstavnikom stanara u useljenoj zgradi. Koliko sam razumio, dečko se zove Damir. E-mail ili nick na forumu bi dobrodošao.
Dobrinja stanovi za mlade problemi
- novi.dan.nova.nafaka
#251 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
-
mojaliza
#252 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
neki wrote:Sve je bilo zavrseno jos u julu. ostalo im samo vanjsko uredjenje al i to su uradili u toku ovog mjeseca. Sad cekaju kraj septembra da podijele kljuceve i da ministar dodje i presjece vrpcu (par dana prije izbora)mojaliza wrote:mOlim vas, zanima me ima li ko da je kupio stan u rosuljama, Vogosca ? Isto za mlade, pod "povoljnijim" uslovima??ja.neron wrote:ima još nekih petnaestak slobodnih stanova na Dobrinji tako je nedavno izjavio ministar u avazu
Zgrade (dvije) su trebale biti zavrsene u junu 2010, sad je kraj augusta...zadnja informacije je najdalje do sredine septembra, vidim slicna iskustva imali su i kupci na Dobrinji...ukoliko ima neko da ceka useljenje u Rosuljama, molim da se javi....
Divno...izvini, jesi li i ti jedan od kupaca ???Prvu zgradu pustaju sutra, 08.09. , a mi, mi jos cekamo !!!!!!
Da jeste, od juna obecavaju useljenje, ni do 15. 09. druga zgrada nece useliti!!!!
-
merik
#253 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Hm, razlog radi kojeg pitam je u stvari da sam saznao da je Logosoft bio položio svoju infrastrukturu do te zgrade tamo kako bi omogućio xDSL uslugu stanarima. Međutim, neko je sve to opstruirao i zabranio, te sada samo jedan operater ima eksluzivno pravo da svoje instalacije položi do tih zgrada (kako samo miriše na neki tal), i da je čak infrastruktura Logosofta (optika) uništena potpuno. E sad, priča kaže da su se neki pobunili i tražili da i Logosoft ima pravo položiti svoje kablove do tih zgrada i da je neki momak (Damir kako sam razumio) pisao i dopis i da će se raditi navodno i anketa stanara da li žele još nekoga sa svojim instalacijama u zgradi. Ja sam kupio stan u ovoj zgradi što se treba završiti do Juna slj. godine, pa me interesuje dokle je stigla ta problematika...
Ja sam takođe kupila stan u lameli E, prvobitno su radovi trebali biti završeni do decembra 2010 da bi nas prije mjesec dana nazvali i rekli da će to potrajati do maja 2011 godine. Šta da se radi, moramo čekati, već smo pri kraju sa ratama.
Ja sam takođe kupila stan u lameli E, prvobitno su radovi trebali biti završeni do decembra 2010 da bi nas prije mjesec dana nazvali i rekli da će to potrajati do maja 2011 godine. Šta da se radi, moramo čekati, već smo pri kraju sa ratama.
-
visnja_x
#254 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Kako to?!? Moja kolegica je kupila stan u lameli E i radovi trebaju po predugovoru biti gotovi do decembra ove godine. Niko je još ništa nije obavjestio o tome a uskoro će platiti cijeli iznos za stan.
Ja sam u lameli E isto kupila ali meni stoji da je kraj radova juni 2011.
Šta je sa Rosuljama? Jel iko uselio od ovih što je preko KSF kupovao?
Ja sam u lameli E isto kupila ali meni stoji da je kraj radova juni 2011.
Šta je sa Rosuljama? Jel iko uselio od ovih što je preko KSF kupovao?
-
merik
#255 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pa i kod mene u predugovoru piše da je rok završetka radova 30.11.2010. godine jer smo ga potpisali prošle godine u avgustu.
-
visnja_x
#256 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Pa nju niko još nije zvao da joj to kaže (za pomjeranje roka završetka radova). Baš su bezobrazni, mi im rate na vrijeme plaćamo a oni rok produžavaju.
Neki dan sam bila tamo i na lamelu E4 već pstavljaju krov pa zato i mislim da mogu stići do kraja godine. Lamela E1 im je haman gotova- imaju i prozori
Neki dan sam bila tamo i na lamelu E4 već pstavljaju krov pa zato i mislim da mogu stići do kraja godine. Lamela E1 im je haman gotova- imaju i prozori
- koma
#257 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Nece biti gotovo do kraja godine, naviknite se na tu cinjenicu.. Rok je juni 2011, nama je bilo receno decembar 2010. Nadajmo se samo da ce taj rok biti realan
Uz to, neki od nas su morali platili puni iznos. Kada ste potpisivali ugovore, pa vam je bilo omoguceno da platite u ratama?
Uz to, neki od nas su morali platili puni iznos. Kada ste potpisivali ugovore, pa vam je bilo omoguceno da platite u ratama?
-
visnja_x
#258 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
30% učešća po potpisivanju predugovora a ostatak može u jednakim ratama do završetka radova (rok radova koji stoji u predugovoru). E sad koliko je ko rata ugovorio zavisi od toga kad je potpisivao predugovor i kad je planirano da se lamela završi. Ja moram platiti do maja a kraj radova u junu 2011.
Iskreno se nadam da će taj rok ispoštovati.
Last edited by visnja_x on 17/09/2010 07:36, edited 1 time in total.
- koma
#259 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Mi smo potpisali u augustu/ septembru i ta varijanta nije postojala.. Stvarno su neorganizovani. Mislim da se ni jedne tacke nisu pridrzavali od trenutka kad su objavili konkurs.. Lose planiranje, sta livisnja_x wrote:30% učešća po potpisivanju predugovora a ostatak može u jednakim ratama do završetka radova (rok radova koji stoji u predugovor). E sad koliko je ko rata ugovorio zavisi od toga kad je potpisivao predugovor i kad je planirano da se lamela završi. Ja moram platiti do maja a kraj radova u junu 2011.
- novi.dan.nova.nafaka
#260 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ja sam potpisao Ugovor nakon ovog zadnjeg Konkursa (juli-avgust 2010. godine) i nama stoji da je rok maj 2011, ali ja mislim da se treba pripremiti da će i tu biti kašnjenja mjesec-dva (kao što su uostalom kasnili i u onoj prvoj zgradi H1-H5, pa evo i na ovim zgradama u Rosuljama). Ali eto, ako čovjek čeka nekoliko godina da riješi stambeno pitanje, onda ni mjesec-dva nisu problem.koma wrote:Mi smo potpisali u augustu/ septembru i ta varijanta nije postojala.. Stvarno su neorganizovani. Mislim da se ni jedne tacke nisu pridrzavali od trenutka kad su objavili konkurs.. Lose planiranje, sta livisnja_x wrote:30% učešća po potpisivanju predugovora a ostatak može u jednakim ratama do završetka radova (rok radova koji stoji u predugovor). E sad koliko je ko rata ugovorio zavisi od toga kad je potpisivao predugovor i kad je planirano da se lamela završi. Ja moram platiti do maja a kraj radova u junu 2011.
-
visnja_x
#261 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ma i ja kontam ako završe u junu 2011. onda će nam garant dijeliti ključeve u avgustu. Ma samo nek ne kasne previše, ipak, i mi njima ne kasnimo sa plaćanjem.
-
mojaliza
#262 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
novi.dan.nova.nafaka wrote:Ja sam potpisao Ugovor nakon ovog zadnjeg Konkursa (juli-avgust 2010. godine) i nama stoji da je rok maj 2011, ali ja mislim da se treba pripremiti da će i tu biti kašnjenja mjesec-dva (kao što su uostalom kasnili i u onoj prvoj zgradi H1-H5, pa evo i na ovim zgradama u Rosuljama). Ali eto, ako čovjek čeka nekoliko godina da riješi stambeno pitanje, onda ni mjesec-dva nisu problem.koma wrote:Mi smo potpisali u augustu/ septembru i ta varijanta nije postojala.. Stvarno su neorganizovani. Mislim da se ni jedne tacke nisu pridrzavali od trenutka kad su objavili konkurs.. Lose planiranje, sta livisnja_x wrote:30% učešća po potpisivanju predugovora a ostatak može u jednakim ratama do završetka radova (rok radova koji stoji u predugovor). E sad koliko je ko rata ugovorio zavisi od toga kad je potpisivao predugovor i kad je planirano da se lamela završi. Ja moram platiti do maja a kraj radova u junu 2011.
Ma ne slazem se s tim, i dokle god budemo tako razmisljali oni ce iz godine u god. pomjerati i odugovlaciti useljenja i zavrsavanje zgrada. nama u Rosuljama je bilo obecano useljenje u junu 2010, a sad je vec, pa i kraj septembra. Mnogi su podstanari i cekaju, placaju rezije, rate z stan od 1600,00 KM, a cekanje ubi i neizvjesnost. Stvari, tj. namjestaj stoji u salonima, ljudi zovu i svakome iznova objasnjavati jednu te istu stvar na koju mi nemamo ama bas nikavog uticaja...tako da ukoliko ne bude kljuceva do oktobra tuzim fond, i tako treba da svi razmisljaju, bez obzira dobrinja ili rosulje !!!!!
- novi.dan.nova.nafaka
#263 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Uhh, to već jeste bezobrazluk, 3 mjeseca čekate a još niti ne znate kad će uopšte biti useljenje ej previše, zaista. Hmm, ma šta da kažem, i ja ću biti u istoj situaciji narednih 12-15 mjeseci (kirija + rata kredita), ali ja sam više razmišljao u smislu da se čovjek pripremi na to u startu i da se ne sekira previše. Mislim, ne vrijedi poludjeti i sl, ali naravno da bi čovjek trebao razmišljati i o tužbi, što da ne.mojaliza wrote:Ma ne slazem se s tim, i dokle god budemo tako razmisljali oni ce iz godine u god. pomjerati i odugovlaciti useljenja i zavrsavanje zgrada. nama u Rosuljama je bilo obecano useljenje u junu 2010, a sad je vec, pa i kraj septembra. Mnogi su podstanari i cekaju, placaju rezije, rate z stan od 1600,00 KM, a cekanje ubi i neizvjesnost. Stvari, tj. namjestaj stoji u salonima, ljudi zovu i svakome iznova objasnjavati jednu te istu stvar na koju mi nemamo ama bas nikavog uticaja...tako da ukoliko ne bude kljuceva do oktobra tuzim fond, i tako treba da svi razmisljaju, bez obzira dobrinja ili rosulje !!!!!
-
mojaliza
#264 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Slazem se treba racunati na kasnjenje, ali sto je previse, previse... da su u startu rekli, da ima opcija kasnjenja, nego ne, svaki mj iznova govore do 15. tog mj... i td. nije vrijedno luditi znam, ali polako se ludi, vjeruj, jace je od covjeka..tebi ne zelim to, niti bilo kome, jer je stvarno uzas !!!!! puno srece !!!!novi.dan.nova.nafaka wrote:Uhh, to već jeste bezobrazluk, 3 mjeseca čekate a još niti ne znate kad će uopšte biti useljenje ej previše, zaista. Hmm, ma šta da kažem, i ja ću biti u istoj situaciji narednih 12-15 mjeseci (kirija + rata kredita), ali ja sam više razmišljao u smislu da se čovjek pripremi na to u startu i da se ne sekira previše. Mislim, ne vrijedi poludjeti i sl, ali naravno da bi čovjek trebao razmišljati i o tužbi, što da ne.mojaliza wrote:Ma ne slazem se s tim, i dokle god budemo tako razmisljali oni ce iz godine u god. pomjerati i odugovlaciti useljenja i zavrsavanje zgrada. nama u Rosuljama je bilo obecano useljenje u junu 2010, a sad je vec, pa i kraj septembra. Mnogi su podstanari i cekaju, placaju rezije, rate z stan od 1600,00 KM, a cekanje ubi i neizvjesnost. Stvari, tj. namjestaj stoji u salonima, ljudi zovu i svakome iznova objasnjavati jednu te istu stvar na koju mi nemamo ama bas nikavog uticaja...tako da ukoliko ne bude kljuceva do oktobra tuzim fond, i tako treba da svi razmisljaju, bez obzira dobrinja ili rosulje !!!!!
- novi.dan.nova.nafaka
#265 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Šta je reći, ima li tog useljenja ?mojaliza wrote:Slazem se treba racunati na kasnjenje, ali sto je previse, previse... da su u startu rekli, da ima opcija kasnjenja, nego ne, svaki mj iznova govore do 15. tog mj... i td. nije vrijedno luditi znam, ali polako se ludi, vjeruj, jace je od covjeka..tebi ne zelim to, niti bilo kome, jer je stvarno uzas !!!!! puno srece !!!!
Bilo bi super da kada se neko useli prenese utiske o primopredaji i eventualnim nepravilnostima koja su zatečena.
-
merik
#266 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Juče sam bila na Dobrinji, rade na elektro i vodo instalacijama, prozori postavljeni u lameli E4.
- koma
#267 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Cuuuj, extra.. Hvala na infu. Jel to znaci da su prozori na E2 i E3 zavrseni?merik wrote:Juče sam bila na Dobrinji, rade na elektro i vodo instalacijama, prozori postavljeni u lameli E4.
Sto se tice instalacija, imao sam info da su dosli do 6. sprata(idu od vrha).. Ipak se krece
-
merik
#268 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Mislim da sam pogriješila, radi se o lameli E1, onoj koja se nalazi najdesnije, prozori ugrađeni i počeli su sa mašinskim malterisanjem.
-
bumboo
#269 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Zadnjih 10-ak dana vidim neke bagere i mašine ispred H1-H5, tj. s one strane prema Mojmilu. Zna li iko išta o tome, šta se radi? Da nam neće možda probiti put - izlaz s glavne ceste?? To bi bilo extra, samo da nije neka šuplja pred izbore...
- novi.dan.nova.nafaka
#270 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Da, radi se o lameli E2, a ne E4. Ja sam nedavno bio u E4 - tamo je bilo izgrađeno svih 8 spratova, i do 5. ili 6. sprata su ozidali unutrašnje zidove. Ma dobro, stolarija brzo ide, a i unutrašnji radovi valjda neće biti problem ako se stolarijom zatvori. Ma eto raja, saburajmo još malo, tu nam je negdje ostalo, oko godinice...merik wrote:Mislim da sam pogriješila, radi se o lameli E1, onoj koja se nalazi najdesnije, prozori ugrađeni i počeli su sa mašinskim malterisanjem.
-
mojaliza
#271 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
novi.dan.nova.nafaka wrote:Šta je reći, ima li tog useljenja ?mojaliza wrote:Slazem se treba racunati na kasnjenje, ali sto je previse, previse... da su u startu rekli, da ima opcija kasnjenja, nego ne, svaki mj iznova govore do 15. tog mj... i td. nije vrijedno luditi znam, ali polako se ludi, vjeruj, jace je od covjeka..tebi ne zelim to, niti bilo kome, jer je stvarno uzas !!!!! puno srece !!!!
Bilo bi super da kada se neko useli prenese utiske o primopredaji i eventualnim nepravilnostima koja su zatečena.
Hvala na pitanju, ali jos nista od useljenja ..ima nekih naznaka da bi moglo biti krajem naredne sedmice znaci tacno pred izbore ...kakva slucajnost!, s tim da je prva zgrada pustena dan pred bajram, druga tacno dan pred izbore, ako bude, pa to je divno...tako slucajno i spontano!, a sto se tice primopredaje, mislim da nije bio problema u prvoj zgradi, a inace imam informaciju da zgrade koje se rade u rosuljama su dosad kao najbolje koje je fond gradio, tako da ne bi trenalo biti komplikacija, osim naravno ove da je rok probijen puna 4 mjseca !!!
javim se, nadam se uskoro sa datumom!
-
merik
#272 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ima li tog useljenja?
Mi pripremili poklone pa smo pomalo nestrpljivi.
Mi pripremili poklone pa smo pomalo nestrpljivi.
-
visnja_x
#273 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Ima li ključeva za Rosulje?!?! Mi smo pravoo nestrpljivi!!! 
-
mojaliza
#274 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
visnja_x wrote:Ima li ključeva za Rosulje?!?! Mi smo pravoo nestrpljivi!!!
Imaaaaaaaa... tacno 01. 10. dobili kljuceve, uselili, sve uredu! sa 3 mj zakasnjenjem, ali eto hvala Bogu, docekali!
sretno svima ko ceka ili je vec uselio!!!
- novi.dan.nova.nafaka
#275 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi
Čestitam - neka vam je hairli.mojaliza wrote:Imaaaaaaaa... tacno 01. 10. dobili kljuceve, uselili, sve uredu! sa 3 mj zakasnjenjem, ali eto hvala Bogu, docekali!visnja_x wrote:Ima li ključeva za Rosulje?!?! Mi smo pravoo nestrpljivi!!!
sretno svima ko ceka ili je vec uselio!!!