Dobrinja stanovi za mlade problemi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
novi.dan.nova.nafaka

#251 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by novi.dan.nova.nafaka »

MontBlanc wrote:
novi.dan.nova.nafaka wrote:Da li neko zna kako se može stupiti u kontakt sa predstavnikom stanara u useljenoj zgradi. Koliko sam razumio, dečko se zove Damir. E-mail ili nick na forumu bi dobrodošao. :razz:
Ako misliš na predstavnika u odnosima sa upraviteljem, onda svaki ulaz ima svog.
Hm, razlog radi kojeg pitam je u stvari da sam saznao da je Logosoft bio položio svoju infrastrukturu do te zgrade tamo kako bi omogućio xDSL uslugu stanarima. Međutim, neko je sve to opstruirao i zabranio, te sada samo jedan operater ima eksluzivno pravo da svoje instalacije položi do tih zgrada (kako samo miriše na neki tal), i da je čak infrastruktura Logosofta (optika) uništena potpuno. E sad, priča kaže da su se neki pobunili i tražili da i Logosoft ima pravo položiti svoje kablove do tih zgrada i da je neki momak (Damir kako sam razumio) pisao i dopis i da će se raditi navodno i anketa stanara da li žele još nekoga sa svojim instalacijama u zgradi. Ja sam kupio stan u ovoj zgradi što se treba završiti do Juna slj. godine, pa me interesuje dokle je stigla ta problematika...
mojaliza

#252 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mojaliza »

neki wrote:
mojaliza wrote:
ja.neron wrote:ima još nekih petnaestak slobodnih stanova na Dobrinji tako je nedavno izjavio ministar u avazu
mOlim vas, zanima me ima li ko da je kupio stan u rosuljama, Vogosca ? Isto za mlade, pod "povoljnijim" uslovima??
Zgrade (dvije) su trebale biti zavrsene u junu 2010, sad je kraj augusta...zadnja informacije je najdalje do sredine septembra, vidim slicna iskustva imali su i kupci na Dobrinji...ukoliko ima neko da ceka useljenje u Rosuljama, molim da se javi....
Sve je bilo zavrseno jos u julu. ostalo im samo vanjsko uredjenje al i to su uradili u toku ovog mjeseca. Sad cekaju kraj septembra da podijele kljuceve i da ministar dodje i presjece vrpcu (par dana prije izbora)

Divno...izvini, jesi li i ti jedan od kupaca ???Prvu zgradu pustaju sutra, 08.09. , a mi, mi jos cekamo !!!!!!
Da jeste, od juna obecavaju useljenje, ni do 15. 09. druga zgrada nece useliti!!!! :x
merik

#253 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Hm, razlog radi kojeg pitam je u stvari da sam saznao da je Logosoft bio položio svoju infrastrukturu do te zgrade tamo kako bi omogućio xDSL uslugu stanarima. Međutim, neko je sve to opstruirao i zabranio, te sada samo jedan operater ima eksluzivno pravo da svoje instalacije položi do tih zgrada (kako samo miriše na neki tal), i da je čak infrastruktura Logosofta (optika) uništena potpuno. E sad, priča kaže da su se neki pobunili i tražili da i Logosoft ima pravo položiti svoje kablove do tih zgrada i da je neki momak (Damir kako sam razumio) pisao i dopis i da će se raditi navodno i anketa stanara da li žele još nekoga sa svojim instalacijama u zgradi. Ja sam kupio stan u ovoj zgradi što se treba završiti do Juna slj. godine, pa me interesuje dokle je stigla ta problematika...

Ja sam takođe kupila stan u lameli E, prvobitno su radovi trebali biti završeni do decembra 2010 da bi nas prije mjesec dana nazvali i rekli da će to potrajati do maja 2011 godine. Šta da se radi, moramo čekati, već smo pri kraju sa ratama.
visnja_x

#254 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Kako to?!? Moja kolegica je kupila stan u lameli E i radovi trebaju po predugovoru biti gotovi do decembra ove godine. Niko je još ništa nije obavjestio o tome a uskoro će platiti cijeli iznos za stan.
Ja sam u lameli E isto kupila ali meni stoji da je kraj radova juni 2011.

Šta je sa Rosuljama? Jel iko uselio od ovih što je preko KSF kupovao?
merik

#255 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Pa i kod mene u predugovoru piše da je rok završetka radova 30.11.2010. godine jer smo ga potpisali prošle godine u avgustu.
visnja_x

#256 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Pa nju niko još nije zvao da joj to kaže (za pomjeranje roka završetka radova). Baš su bezobrazni, mi im rate na vrijeme plaćamo a oni rok produžavaju.
Neki dan sam bila tamo i na lamelu E4 već pstavljaju krov pa zato i mislim da mogu stići do kraja godine. Lamela E1 im je haman gotova- imaju i prozori :)
koma

#257 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

Nece biti gotovo do kraja godine, naviknite se na tu cinjenicu.. Rok je juni 2011, nama je bilo receno decembar 2010. Nadajmo se samo da ce taj rok biti realan :zoka:
Uz to, neki od nas su morali platili puni iznos. Kada ste potpisivali ugovore, pa vam je bilo omoguceno da platite u ratama?
visnja_x

#258 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

30% učešća po potpisivanju predugovora a ostatak može u jednakim ratama do završetka radova (rok radova koji stoji u predugovoru). E sad koliko je ko rata ugovorio zavisi od toga kad je potpisivao predugovor i kad je planirano da se lamela završi. Ja moram platiti do maja a kraj radova u junu 2011.
Iskreno se nadam da će taj rok ispoštovati. :)
Last edited by visnja_x on 17/09/2010 07:36, edited 1 time in total.
koma

#259 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

visnja_x wrote:30% učešća po potpisivanju predugovora a ostatak može u jednakim ratama do završetka radova (rok radova koji stoji u predugovor). E sad koliko je ko rata ugovorio zavisi od toga kad je potpisivao predugovor i kad je planirano da se lamela završi. Ja moram platiti do maja a kraj radova u junu 2011.
Mi smo potpisali u augustu/ septembru i ta varijanta nije postojala.. Stvarno su neorganizovani. Mislim da se ni jedne tacke nisu pridrzavali od trenutka kad su objavili konkurs.. Lose planiranje, sta li :cry:
novi.dan.nova.nafaka

#260 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

koma wrote:
visnja_x wrote:30% učešća po potpisivanju predugovora a ostatak može u jednakim ratama do završetka radova (rok radova koji stoji u predugovor). E sad koliko je ko rata ugovorio zavisi od toga kad je potpisivao predugovor i kad je planirano da se lamela završi. Ja moram platiti do maja a kraj radova u junu 2011.
Mi smo potpisali u augustu/ septembru i ta varijanta nije postojala.. Stvarno su neorganizovani. Mislim da se ni jedne tacke nisu pridrzavali od trenutka kad su objavili konkurs.. Lose planiranje, sta li :cry:
Ja sam potpisao Ugovor nakon ovog zadnjeg Konkursa (juli-avgust 2010. godine) i nama stoji da je rok maj 2011, ali ja mislim da se treba pripremiti da će i tu biti kašnjenja mjesec-dva (kao što su uostalom kasnili i u onoj prvoj zgradi H1-H5, pa evo i na ovim zgradama u Rosuljama). Ali eto, ako čovjek čeka nekoliko godina da riješi stambeno pitanje, onda ni mjesec-dva nisu problem.
visnja_x

#261 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Ma i ja kontam ako završe u junu 2011. onda će nam garant dijeliti ključeve u avgustu. Ma samo nek ne kasne previše, ipak, i mi njima ne kasnimo sa plaćanjem.
mojaliza

#262 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mojaliza »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
koma wrote:
Ja sam potpisao Ugovor nakon ovog zadnjeg Konkursa (juli-avgust 2010. godine) i nama stoji da je rok maj 2011, ali ja mislim da se treba pripremiti da će i tu biti kašnjenja mjesec-dva (kao što su uostalom kasnili i u onoj prvoj zgradi H1-H5, pa evo i na ovim zgradama u Rosuljama). Ali eto, ako čovjek čeka nekoliko godina da riješi stambeno pitanje, onda ni mjesec-dva nisu problem.

Ma ne slazem se s tim, i dokle god budemo tako razmisljali oni ce iz godine u god. pomjerati i odugovlaciti useljenja i zavrsavanje zgrada. nama u Rosuljama je bilo obecano useljenje u junu 2010, a sad je vec, pa i kraj septembra. Mnogi su podstanari i cekaju, placaju rezije, rate z stan od 1600,00 KM, a cekanje ubi i neizvjesnost. Stvari, tj. namjestaj stoji u salonima, ljudi zovu i svakome iznova objasnjavati jednu te istu stvar na koju mi nemamo ama bas nikavog uticaja...tako da ukoliko ne bude kljuceva do oktobra tuzim fond, i tako treba da svi razmisljaju, bez obzira dobrinja ili rosulje !!!!!
novi.dan.nova.nafaka

#263 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

mojaliza wrote:Ma ne slazem se s tim, i dokle god budemo tako razmisljali oni ce iz godine u god. pomjerati i odugovlaciti useljenja i zavrsavanje zgrada. nama u Rosuljama je bilo obecano useljenje u junu 2010, a sad je vec, pa i kraj septembra. Mnogi su podstanari i cekaju, placaju rezije, rate z stan od 1600,00 KM, a cekanje ubi i neizvjesnost. Stvari, tj. namjestaj stoji u salonima, ljudi zovu i svakome iznova objasnjavati jednu te istu stvar na koju mi nemamo ama bas nikavog uticaja...tako da ukoliko ne bude kljuceva do oktobra tuzim fond, i tako treba da svi razmisljaju, bez obzira dobrinja ili rosulje !!!!!
Uhh, to već jeste bezobrazluk, 3 mjeseca čekate a još niti ne znate kad će uopšte biti useljenje ej previše, zaista. Hmm, ma šta da kažem, i ja ću biti u istoj situaciji narednih 12-15 mjeseci (kirija + rata kredita), ali ja sam više razmišljao u smislu da se čovjek pripremi na to u startu i da se ne sekira previše. Mislim, ne vrijedi poludjeti i sl, ali naravno da bi čovjek trebao razmišljati i o tužbi, što da ne.
mojaliza

#264 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mojaliza »

mojaliza wrote:Ma ne slazem se s tim, i dokle god budemo tako razmisljali oni ce iz godine u god. pomjerati i odugovlaciti useljenja i zavrsavanje zgrada. nama u Rosuljama je bilo obecano useljenje u junu 2010, a sad je vec, pa i kraj septembra. Mnogi su podstanari i cekaju, placaju rezije, rate z stan od 1600,00 KM, a cekanje ubi i neizvjesnost. Stvari, tj. namjestaj stoji u salonima, ljudi zovu i svakome iznova objasnjavati jednu te istu stvar na koju mi nemamo ama bas nikavog uticaja...tako da ukoliko ne bude kljuceva do oktobra tuzim fond, i tako treba da svi razmisljaju, bez obzira dobrinja ili rosulje !!!!!
Uhh, to već jeste bezobrazluk, 3 mjeseca čekate a još niti ne znate kad će uopšte biti useljenje ej previše, zaista. Hmm, ma šta da kažem, i ja ću biti u istoj situaciji narednih 12-15 mjeseci (kirija + rata kredita), ali ja sam više razmišljao u smislu da se čovjek pripremi na to u startu i da se ne sekira previše. Mislim, ne vrijedi poludjeti i sl, ali naravno da bi čovjek trebao razmišljati i o tužbi, što da ne.
Slazem se treba racunati na kasnjenje, ali sto je previse, previse... da su u startu rekli, da ima opcija kasnjenja, nego ne, svaki mj iznova govore do 15. tog mj... i td. nije vrijedno luditi znam, ali polako se ludi, vjeruj, jace je od covjeka..tebi ne zelim to, niti bilo kome, jer je stvarno uzas !!!!! puno srece !!!! :bih:
novi.dan.nova.nafaka

#265 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

mojaliza wrote:Slazem se treba racunati na kasnjenje, ali sto je previse, previse... da su u startu rekli, da ima opcija kasnjenja, nego ne, svaki mj iznova govore do 15. tog mj... i td. nije vrijedno luditi znam, ali polako se ludi, vjeruj, jace je od covjeka..tebi ne zelim to, niti bilo kome, jer je stvarno uzas !!!!! puno srece !!!! :bih:
Šta je reći, ima li tog useljenja ?
Bilo bi super da kada se neko useli prenese utiske o primopredaji i eventualnim nepravilnostima koja su zatečena.
merik

#266 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Juče sam bila na Dobrinji, rade na elektro i vodo instalacijama, prozori postavljeni u lameli E4.
koma

#267 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by koma »

merik wrote:Juče sam bila na Dobrinji, rade na elektro i vodo instalacijama, prozori postavljeni u lameli E4.
Cuuuj, extra.. Hvala na infu. Jel to znaci da su prozori na E2 i E3 zavrseni?
Sto se tice instalacija, imao sam info da su dosli do 6. sprata(idu od vrha).. Ipak se krece :-D
merik

#268 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Mislim da sam pogriješila, radi se o lameli E1, onoj koja se nalazi najdesnije, prozori ugrađeni i počeli su sa mašinskim malterisanjem.
bumboo

#269 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by bumboo »

Zadnjih 10-ak dana vidim neke bagere i mašine ispred H1-H5, tj. s one strane prema Mojmilu. Zna li iko išta o tome, šta se radi? Da nam neće možda probiti put - izlaz s glavne ceste?? To bi bilo extra, samo da nije neka šuplja pred izbore...
novi.dan.nova.nafaka

#270 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

merik wrote:Mislim da sam pogriješila, radi se o lameli E1, onoj koja se nalazi najdesnije, prozori ugrađeni i počeli su sa mašinskim malterisanjem.
Da, radi se o lameli E2, a ne E4. Ja sam nedavno bio u E4 - tamo je bilo izgrađeno svih 8 spratova, i do 5. ili 6. sprata su ozidali unutrašnje zidove. Ma dobro, stolarija brzo ide, a i unutrašnji radovi valjda neće biti problem ako se stolarijom zatvori. Ma eto raja, saburajmo još malo, tu nam je negdje ostalo, oko godinice... 8-)
mojaliza

#271 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mojaliza »

mojaliza wrote:Slazem se treba racunati na kasnjenje, ali sto je previse, previse... da su u startu rekli, da ima opcija kasnjenja, nego ne, svaki mj iznova govore do 15. tog mj... i td. nije vrijedno luditi znam, ali polako se ludi, vjeruj, jace je od covjeka..tebi ne zelim to, niti bilo kome, jer je stvarno uzas !!!!! puno srece !!!! :bih:
Šta je reći, ima li tog useljenja ?
Bilo bi super da kada se neko useli prenese utiske o primopredaji i eventualnim nepravilnostima koja su zatečena.

Hvala na pitanju, ali jos nista od useljenja ..ima nekih naznaka da bi moglo biti krajem naredne sedmice znaci tacno pred izbore ...kakva slucajnost!, s tim da je prva zgrada pustena dan pred bajram, druga tacno dan pred izbore, ako bude, pa to je divno...tako slucajno i spontano!, a sto se tice primopredaje, mislim da nije bio problema u prvoj zgradi, a inace imam informaciju da zgrade koje se rade u rosuljama su dosad kao najbolje koje je fond gradio, tako da ne bi trenalo biti komplikacija, osim naravno ove da je rok probijen puna 4 mjseca !!! :dance: :bih:
javim se, nadam se uskoro sa datumom!
merik

#272 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by merik »

Ima li tog useljenja?
Mi pripremili poklone pa smo pomalo nestrpljivi.
visnja_x

#273 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by visnja_x »

Ima li ključeva za Rosulje?!?! Mi smo pravoo nestrpljivi!!! :bih:
mojaliza

#274 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

Post by mojaliza »

visnja_x wrote:Ima li ključeva za Rosulje?!?! Mi smo pravoo nestrpljivi!!! :bih:

Imaaaaaaaa... tacno 01. 10. dobili kljuceve, uselili, sve uredu! sa 3 mj zakasnjenjem, ali eto hvala Bogu, docekali!
sretno svima ko ceka ili je vec uselio!!!
novi.dan.nova.nafaka

#275 Re: Dobrinja stanovi za mlade problemi

mojaliza wrote:
visnja_x wrote:Ima li ključeva za Rosulje?!?! Mi smo pravoo nestrpljivi!!! :bih:
Imaaaaaaaa... tacno 01. 10. dobili kljuceve, uselili, sve uredu! sa 3 mj zakasnjenjem, ali eto hvala Bogu, docekali!
sretno svima ko ceka ili je vec uselio!!!
Čestitam - neka vam je hairli. :thumbup: :bih:
Post Reply