Pravosudni ispit
-
medeno-mo
#251 Re: Pravosudni ispit
kolege, jel netko zna slucajno sve članove komisije na federalnom nivou i što ispituju, koji predmet po najnovijim izmjenama???
tnx
tnx
-
majaja85
#252 Re: Pravosudni ispit
Kolege, ima li tko da sprema pravosudni na federalnom nivou, i da je raspoložen da mi proslijedu literaturu? Please? Moja adresa je [email protected]
-
pravnicAM
#253 Re: Pravosudni ispit
kolegice mogu ti proslijediti literaturu za drzavni nivo,,pa uzmi sto ti trebamajaja85 wrote:Kolege, ima li tko da sprema pravosudni na federalnom nivou, i da je raspoložen da mi proslijedu literaturu? Please? Moja adresa je [email protected]
prati po programu...
-
paprika
#254 Re: Pravosudni ispit
Kolege, zna li neko na koji nacin prijavljuju pravosudni ispit volonteri (u mom slucaju sam radila kod advokata skoro 3 godine, ali nikada nisam bila prijavljena kod nadlezne advokatske komore kao pripravnik)? U Zakonu o polaganju pravosudnog ispita, cl. 9. se kaze da se uz prijavu podnosi uvjerenje advokatske komore kod koje je lice bilo prijavljeno kao pripravnik, a u Zakonu o izmjenama i dopunama (sa kojim je prosireno pravo polaganja i na volontere) ne pise nista o nacinu prijave za volontere - ima li iko informaciju?
Hvala puno unaprijed!
P.S. Pokusala zvati MP, ali se ne javlja niko.
Hvala puno unaprijed!
-
pravnicAM
#255 Re: Pravosudni ispit
[quote="paprika"]Kolege, zna li neko na koji nacin prijavljuju pravosudni ispit volonteri (u mom slucaju sam radila kod advokata skoro 3 godine, ali nikada nisam bila prijavljena kod nadlezne advokatske komore kao pripravnik)? U Zakonu o polaganju pravosudnog ispita, cl. 9. se kaze da se uz prijavu podnosi uvjerenje advokatske komore kod koje je lice bilo prijavljeno kao pripravnik, a u Zakonu o izmjenama i dopunama (sa kojim je prosireno pravo polaganja i na volontere) ne pise nista o nacinu prijave za volontere - ima li iko informaciju?
Hvala puno unaprijed!
[/quot
pa logicno bi bilo da imas neko uvjerenje kojim dokazujes da si bila pripravnik kod advokata....
ipak bi taj strucnjak trebao da te posavjetuje,,,,
(ja sam godinu dana volontirala u opcini,za to imam uvjerenje kao dokaz, poslije toga sam radila na ugovor o djelu 6 mjeseci, pa jos 3 mjeseca, sad cekam novi ugovor, i onda bi ukupno imala 2 godine radnog iskustva.... Pravobraniteljka mi je rekla da su mi ti ugovori dokaz o radnom iskustvu ....)
valjda sam malo pomogla
pozzz
Hvala puno unaprijed!
pa logicno bi bilo da imas neko uvjerenje kojim dokazujes da si bila pripravnik kod advokata....
(ja sam godinu dana volontirala u opcini,za to imam uvjerenje kao dokaz, poslije toga sam radila na ugovor o djelu 6 mjeseci, pa jos 3 mjeseca, sad cekam novi ugovor, i onda bi ukupno imala 2 godine radnog iskustva.... Pravobraniteljka mi je rekla da su mi ti ugovori dokaz o radnom iskustvu ....)
valjda sam malo pomogla
pozzz
-
paprika
#256 Re: Pravosudni ispit
Hvala puno, pravniceAM! I ja sam pretpostavljala da ide tako preko potvrde poslodavca, samo sam mislila da je neko vec imao iskustva sa prijavom bez potvrde advokatske komore. U svakom slucaju je dobro znati da nas ima jos!pravnicAM wrote:paprika wrote:Kolege, zna li neko na koji nacin prijavljuju pravosudni ispit volonteri (u mom slucaju sam radila kod advokata skoro 3 godine, ali nikada nisam bila prijavljena kod nadlezne advokatske komore kao pripravnik)? U Zakonu o polaganju pravosudnog ispita, cl. 9. se kaze da se uz prijavu podnosi uvjerenje advokatske komore kod koje je lice bilo prijavljeno kao pripravnik, a u Zakonu o izmjenama i dopunama (sa kojim je prosireno pravo polaganja i na volontere) ne pise nista o nacinu prijave za volontere - ima li iko informaciju?
Hvala puno unaprijed!
P.S. Pokusala zvati MP, ali se ne javlja niko.[/quot
valjda sam malo pomogla![]()
pozzz
Sretno s ucenjem!
-
skodilak
#257 Re: Pravosudni ispit
Poštovana kolegice pravniceAM, da li biste mi mogli proslijediti literaturu za državni nivo?
mail: [email protected]
Hvala.
mail: [email protected]
Hvala.
-
majaja85
#258 Re: Pravosudni ispit
Hvala ti, i proslijedi kad budeš imala vremena, molim te.pravnicAM wrote:kolegice mogu ti proslijediti literaturu za drzavni nivo,,pa uzmi sto ti trebamajaja85 wrote:Kolege, ima li tko da sprema pravosudni na federalnom nivou, i da je raspoložen da mi proslijedu literaturu? Please? Moja adresa je [email protected]
prati po programu...
-
pravosudni2011
#259 Re: Pravosudni ispit
Drage kolege i kolegice,
želim vam svima sreću prilikom polaganja pravosudnog ispita, a onima koji su položili/e, čestitam! Ja se lagano pripremam za učenje, ali bih zamolila, ako vam nije teško, da mi proslijedite materijal za državni nivo na : [email protected].
Hvala najljepša i puno uspjeha!!
želim vam svima sreću prilikom polaganja pravosudnog ispita, a onima koji su položili/e, čestitam! Ja se lagano pripremam za učenje, ali bih zamolila, ako vam nije teško, da mi proslijedite materijal za državni nivo na : [email protected].
Hvala najljepša i puno uspjeha!!
-
pravosudni2011
#260 Re: Pravosudni ispit
pravnicAM, please ako možeš i meni proslijediti literaturu...
- Ajvi
#261 Re: Pravosudni ispit
Ako mi neko moze poslati literaturu za pravosudni na drzavnom nivou, imam onaj program za stranice MP. Hvala
-
pravnicAM
#262 Re: Pravosudni ispit
literatura ce biti proslijedjena cim prije 
-
pravnicAM
#263 Re: Pravosudni ispit
nije problem samo napisi na koji mail, pozzzAjvi wrote:Ako mi neko moze poslati literaturu za pravosudni na drzavnom nivou, imam onaj program za stranice MP. Hvala
-
xena 036
#264 Re: Pravosudni ispit
Ćao... može li pomoć?
Ubrzo bih trebala početi spremati pravosudni, ali ne znam za koji nivo da se odlučim? Državni ili Federalni? Kakva su vaša iskustva, na kojem ste vi polagali?
Ubrzo bih trebala početi spremati pravosudni, ali ne znam za koji nivo da se odlučim? Državni ili Federalni? Kakva su vaša iskustva, na kojem ste vi polagali?
- mimoza061
#265 Re: Pravosudni ispit
Zakon o advokaturi ne poznaje volontere, vec samo pripravnike.advokatski pripravnici moraju biti prijavljeni u advokatsku komoru i ona im i zdaje uvjerenje za polaganje pravosudnog ispita.ti nisi bila pripravnik,nisi bila prijavljena u komkoru,tako da ti oni uvjerenje ne mogu izdati,a nije moguce ni da ti advokat izda. drugim rijecima, ne mozes na osnovu volonterskog iskustva stecenog kod advokata polagati pravosudni ispitpaprika wrote:Kolege, zna li neko na koji nacin prijavljuju pravosudni ispit volonteri (u mom slucaju sam radila kod advokata skoro 3 godine, ali nikada nisam bila prijavljena kod nadlezne advokatske komore kao pripravnik)? U Zakonu o polaganju pravosudnog ispita, cl. 9. se kaze da se uz prijavu podnosi uvjerenje advokatske komore kod koje je lice bilo prijavljeno kao pripravnik, a u Zakonu o izmjenama i dopunama (sa kojim je prosireno pravo polaganja i na volontere) ne pise nista o nacinu prijave za volontere - ima li iko informaciju?
Hvala puno unaprijed!
-
xena 036
-
dijana13
-
ninaalfa
#268 Re: Pravosudni ispit
Cao kolege i kolegice,
molim vas, može li mi neko od vas proslijediti literaturu za polaganje pravosudnog ispita na državnom nivou.
E-mail : [email protected]
Hvala mnogo.....
molim vas, može li mi neko od vas proslijediti literaturu za polaganje pravosudnog ispita na državnom nivou.
E-mail : [email protected]
Hvala mnogo.....
-
pravosudni2011
#269 Re: Pravosudni ispit
Ja bih evo opet lijepo zamolila da, kolege i kolegice koji imaju literaturu za drzavni nivo, mi proslijede na mail: [email protected]. Hajmo malo kolegijalnosti, ovo je vec treca urgencija!! 
-
ninaalfa
#270 Re: Pravosudni ispit
Molim vas kolege- literaturu za pravosudni na državnom nivou !!!!
Pravosudni 2011, dijana 13 i xena 036 ako vi dođete do literature prije molim vas proslijedite i ja ću vama takođe, hvala.
Pravosudni 2011, dijana 13 i xena 036 ako vi dođete do literature prije molim vas proslijedite i ja ću vama takođe, hvala.
-
robbybih
#271 Re: Pravosudni ispit
Postovana ekipo,
zamolio bih vas da mi takodje posaljete materijal za polaganje pravosudnog ispita na drzavnom nivou. Mail je: [email protected]
Hvala unaprijed :DD
R.
zamolio bih vas da mi takodje posaljete materijal za polaganje pravosudnog ispita na drzavnom nivou. Mail je: [email protected]
Hvala unaprijed :DD
R.
-
pravnicAM
#272 Re: Pravosudni ispit
oprosti molim te bila sam na godisnjem odmorupravosudni2011 wrote:Ja bih evo opet lijepo zamolila da, kolege i kolegice koji imaju literaturu za drzavni nivo, mi proslijede na mail: [email protected]. Hajmo malo kolegijalnosti, ovo je vec treca urgencija!!
ide literatura cim prije,,,,
-
pravnicAM
#273 Re: Pravosudni ispit
eto literatura ide
kad se sretnemo na ispitu castite kafom
pozdrav svima
-
pravnicAM
#274 Re: Pravosudni ispit
evo me ponovo u ''studijumu''
kolegice i kolege literatura vam je proslijedjena, budite i vi kolegijalni(kao ja) pa saljite dalje....
ako imate dodatnu literaturu proslijedite i meni
pozzzz
kolegice i kolege literatura vam je proslijedjena, budite i vi kolegijalni(kao ja) pa saljite dalje....
ako imate dodatnu literaturu proslijedite i meni
pozzzz
-
skodilak
#275 Re: Pravosudni ispit
pravnicAM wrote:izvinjavam se nestrpljivim kolegama
![]()
eto literatura ide
kad se sretnemo na ispitu castite kafom
pozdrav svima
Hvala i sretno...pozz