Kako bih pamtio kad me vec staracka demencija zahvatila.Edon wrote:Ti vjerovatno ne pamtis period 1992-1995, ali me cudi da ti niko nije pricao o tome. Koga su zmije ujedale, on se sasvim opravdano i gustera plasi.Fair Life wrote:Oj Laticu diko nasa...BaileyS wrote:Pa to sto je neko ko nam djelimicno odlucuje o sudbini ozenjen Srpkinjom i nije bas tako bezazleno. Pitanje je odakle je Olga i gdje je provela rat.
Ceriću, je li te sramota ...
- Fair Life
#251 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića
- snaga_znanja
#252 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića
Ja mislim da njemu Olga sapuce svaku noc prije spavanja protvi Bosnjaka, cita sabrana djela Dobrice Cosica i nagovara ga da mrzi IslamEdon wrote:Ti vjerovatno ne pamtis period 1992-1995, ali me cudi da ti niko nije pricao o tome. Koga su zmije ujedale, on se sasvim opravdano i gustera plasi.Fair Life wrote:Oj Laticu diko nasa...BaileyS wrote:Pa to sto je neko ko nam djelimicno odlucuje o sudbini ozenjen Srpkinjom i nije bas tako bezazleno. Pitanje je odakle je Olga i gdje je provela rat.
- snaga_znanja
#253 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića
Pa gledaj objektivno Komunisticka partija i vjerovanje u bilo koju vrstu Boga su suprotnosti. Cinjenica je da nisi mogao dobiti neki extra posao ako si bio istaknuti vijernik jer opet nisi mogao biti clan partije. A posto nisi clan partije ne mozes profesionalno napredovati.Fair Life wrote:Iste lazi je prosipao i 1989. Ko zeli moze se uvjeriti...elSaik wrote:Kako ba nije kad neofirno ističe da se Gregorijan oženio jednom OLGOM, te da zbog toga nema pravo držati nekome moralne pridike. Da ne govorim o tome da je lažov da se za vrijeme komunizma nije moglo biti muslimanom.
http://d01.megashares.com/dl/2df7da9/Mustafa Ceric 1989~1.wmv
Hoce li meni neko objasniti moze li se sad napredovati u drzavnim preduzecima ako nisi clan Partije? Hoce li mi neko objasniti moze li se lakse do posla ako si blizak IZ, SPC i KC?
Isto sranje samo drugo pakovanje!
E sad ovi koji ce da polete da kazu da sam rekao za Boga da je sranje. Ne gospodo samo mojoj vjeri ne treba institucija da kanalise moje vjerovanje. Jer svaki Bog trazi da se preispituje zemaljsko, a vjeruje Bozanskom. E sad jel Ceric uzviseni dogovorite se sami. Za mene je samo jedan u nizu funkcionera koji dobro koristi ovce....
-
MAD
#254 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Kad ljudi razluce sta je Bog a sta je religija, tj. ovozemaljske religije koji ima kao kise. mozda bude bolje. Iako ne vjerujem da ce ikada neki to razluciti.
Ljudi tumace religiju onako kako im pase, misle da ce u raj, ako budu se molili svaki dan Bogu i klanjali mu, a odmah poslije toga upucaju jednog nevjernika u ime Bozije. Znamo svi kako je crkva vladala, znamo kako sad religiju koriste u islamskom drustvu, sve je to isti princip. Religija, organizacija koja je utemeljena da bi vladala masama, vjesto koristi ljudski strah, i ljudska nadanja za boljim zivotom pa makar i nakon smrti. Kao sto Matan iz serije Prosijaci i sinovi kaze svojoj zeni-tvoje je sve onozemaljsko a moje je sve ovozemaljsko. Kao sto poslovica kaze, kako bi zivjeli pametni da nema budala..
Ljudi tumace religiju onako kako im pase, misle da ce u raj, ako budu se molili svaki dan Bogu i klanjali mu, a odmah poslije toga upucaju jednog nevjernika u ime Bozije. Znamo svi kako je crkva vladala, znamo kako sad religiju koriste u islamskom drustvu, sve je to isti princip. Religija, organizacija koja je utemeljena da bi vladala masama, vjesto koristi ljudski strah, i ljudska nadanja za boljim zivotom pa makar i nakon smrti. Kao sto Matan iz serije Prosijaci i sinovi kaze svojoj zeni-tvoje je sve onozemaljsko a moje je sve ovozemaljsko. Kao sto poslovica kaze, kako bi zivjeli pametni da nema budala..
-
zonbirile
#255 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
ovim putem pozivam gospođu Olgu da Raffiju ne da,dok god javno Mu Ce ne izvuče uši ko magarcu.
- softly
#256 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Ma nije reis fashista, treba tu rijec skinuti.
Ali da bi se stvorila prava slika o Cericu, dovoljno ga je uporediti sa Puljicem.
Ceric jednostavno ne umije biti vjerski poglavar sto mu je posao.
Prvo i prvo on se precesto petlja tamo gdje mu nije mjesto, sa svakim svojim pojavljivanjem se bruka ("kome, ba, da se mi prilagodjavamo...") a u svakom svom nastupu ne zna prikriti svoj neki unutrasnji bijes.
I konacno, Ceric nije nikakav intelektualac.
Zapravo, Ceric je samo odraz onoga sto inace jeste problem Islama na ovim prostorima - islam se cesto dovodi u kontekst necega zaostalog a ne u ravan DRUGACIJEG.
Kad je rijec o DRUGACIJIM kulturama i religijama, problem nastaje samo kad se ispostavi da je rijec o NEKULTURI i BEZBOZNOSTI.
A to su nazalost karaktiristike pomenutog efendije.
Ali da bi se stvorila prava slika o Cericu, dovoljno ga je uporediti sa Puljicem.
Ceric jednostavno ne umije biti vjerski poglavar sto mu je posao.
Prvo i prvo on se precesto petlja tamo gdje mu nije mjesto, sa svakim svojim pojavljivanjem se bruka ("kome, ba, da se mi prilagodjavamo...") a u svakom svom nastupu ne zna prikriti svoj neki unutrasnji bijes.
I konacno, Ceric nije nikakav intelektualac.
Zapravo, Ceric je samo odraz onoga sto inace jeste problem Islama na ovim prostorima - islam se cesto dovodi u kontekst necega zaostalog a ne u ravan DRUGACIJEG.
Kad je rijec o DRUGACIJIM kulturama i religijama, problem nastaje samo kad se ispostavi da je rijec o NEKULTURI i BEZBOZNOSTI.
A to su nazalost karaktiristike pomenutog efendije.
- chuchumbamayumbe
#257 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Raffi Gregorian, zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Distrikt Brčko, 15. decembra 2007. godine po drugi put pred matičarem je izgovorio je sudbonosno da. Svoju izabranicu, Sarajku Olgu Palinkašev, Raffi je upoznao u aprilu 2006. godine u Banjoj Luci gdje je Olga Palinkašev bila organizator okruglog stola o ratnim zločinima u BiH. U to vrijeme Gregorian je obnašao funkciju političkog savjetnika NATO-vog sjedišta u Sarajevu, dok je Olga Palankašev radila u nevladinoj organizaciji...
itd...
itd...
-
zonbirile
#258 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
------------------------------------------chuchumbamayumbe wrote:Raffi Gregorian, zamjenik visokog predstavnika u BiH i supervizor za Distrikt Brčko, 15. decembra 2007. godine po drugi put pred matičarem je izgovorio je sudbonosno da. Svoju izabranicu, Sarajku Olgu Palinkašev, Raffi je upoznao u aprilu 2006. godine u Banjoj Luci gdje je Olga Palinkašev bila organizator okruglog stola o ratnim zločinima u BiH. U to vrijeme Gregorian je obnašao funkciju političkog savjetnika NATO-vog sjedišta u Sarajevu, dok je Olga Palankašev radila u nevladinoj organizaciji...
itd...
Olga sve je do tebe,ne daj,neka ga Raffi "razbuca".
- 1gorstak
#259 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića
I Dodik nece da mu sudi sudija Bosnjak, ideoloski ste prilicno blizu.BaileyS wrote:Pa to sto je neko ko nam djelimicno odlucuje o sudbini ozenjen Srpkinjom i nije bas tako bezazleno. Pitanje je odakle je Olga i gdje je provela rat.
Ne znam koje je Olga etnicke pripadnosti, niti me zanima. O ljudima sudim na osnovu njihovog djelovanja. Ali je licemjerno od vas koji se navodno zalazete za multietnicku BiH, da vam se zbog necijeg imena pale alarmi. Ja sada kada bih nabrojao stotine imena, listom srpska i hrvatska, tebi bi se opet upalili alarmi, a ljudi poginuli braneci BiH od cetnika i ustasa. Ja ne vidim kakva je razlika izmedju vas i onih zbog kojih su Bosnjaci mijenjali imena u Karadzicevoj tvorevini kako bi opstali.
Ceric se ovim podlim, prljavim, sovinistickim spominjanjem Olge, svrstao na stranu onih koji djeluju na matrici etnicke diskriminacije, ako na toj strani nije i do sada bio. Tako da mi je sada sasvim razumljivo to sto, zajedno s Radoncicem, brani Dodika.
- muha_sa
#260 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
nek oni o Olgi a karavani prolaze li prolaze
-plaha efendijina kuca kod Stomatologije---sve pošteno ,po zakonu i transparentno
-plaha efendijina kuca kod Stomatologije---sve pošteno ,po zakonu i transparentno
- 1gorstak
#261 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića
Gregorian kaze da nije. A Ceric se ljuti jer je Gregorian rekao da ga je Ceric trebao nazvati da provjeri, prije nego sto povjeruje. To Cericu smeta.....addem wrote:Ceric nije pravio kriminalnu listu, na kojoj se nalazi Gregorian, vec je Gregorian napravio kriminalnu listu na kojoj se nalazi Ceric.
1gorstak wrote:Medjutim, nakon sto odem na Google i ukucam islam provjera informacija, u jednom od prvih rezultata nadjem ...Reis Ceric wrote:Da, ja želim da kažem gospodinu Rafiju Gregorijanu (Raffi Gregorian), koji želi nama uputiti kritiku zašto ga nismo zvali oko shema: "Gospodine Gregorijan, ovo je naša zemlja." Ja živim u svojoj zemlji. Ovo je moja domovina. Ja pripadan narodu koji je doživio genocid. Ako neko treba da se ispričava ovdje, onda se ti, gospodine Gregorijan, trebaš ispričavati. Jer si se sam otkrio, mi te nismo nigdje spominjali." Ali, kada si nas prozvao, želimo da ti kažemo: "Mi trebamo vidjeti ko to dolazi u našu kuću i s kakvim namjerama. Nismo mi ti koji se trebamo ispričavati vama o tome šta radimo. Mi smo ovdje rođeni.
Koliko se meni cini, a moguce je da grijesim jer sudim samo na osnovu navedenog, islam ne spominje pripadnost bosnjackom narodu kao izuzetak ovom pravilu. Nije Gregorianova obaveza da trci po Bosni i pravda se za svaku laz koju mu se podmetne, Ceric je taj koji treba provjeriti informaciju koja dodje do njega. To je i ljudski, i kulturno, a evo i po islamu.Allah dž.š., kori jednog od svojih poslanika – Davuda a.s. – zato što nije saslušao i drugu stranu prije nego li je sud donio! ........
3. Stroga provjera informacija, i obavezno saslušanje stava druge strane, bez obzira na to ko nam je prenio određenu vijest, jer laž dominira jezicima ljudi onda kada je fitna živa i aktuelna, kao i jezicima velikog broja "pobožnih" ljudi, i u tim momentima se kreće poput rijeke u svome koritu!
Allah dž.š., kaže: "O vjernici, ako vam nepouzdana osoba kakvu vijest donese, dobro je provjerite, da u neznanju nekome zlo ne učinite, pa da se zbog onoga što ste učinili kasnije kajete!" (el-Hudžurat: 6.)
-
mladoliki
#262 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Dodiku je svojevremno, kada se obrušio na Gregoriana, zasmetalo što se Raffffi oženio djevojkom iz Sarajeva, a ovom monstrumu smeta očito, što je oženio jednu Olgu (da mu to ne para uši ne bi to ni spominjao), i tako dolazimo do onoga što već svi manje-više jako dobro znamo: šovinizam vlada Bosnom i Hercegovinom, mržnja, predrasude prema drukčijem, nacionalizam i vjerska isključivost su temelji naše države, a što je najvažnije ovom zemljom vladaju neznanje i zaostalost! Mi smo primitivci, jer dopuštamo jednom polupismenom idiotu da nas gura u nove sukobe i nove ratove u kojima, dakako, neće učestvovati njegova djeca za koju je rezervisan odlazak u inostranstvo, već mi, obični hajvani u tenama. Kada se, i ako se ikada, u ovoj zemlji formira kritična masa koja će se na jednak način suprostaviti recidivima komunističke ideologije i ove vjerske, seljačke, retrogradne, primitivne minder politike, onda ćemo vrlo brzo na zelenu granu, samo je problem što te kritične mase nema ni na vidiku.
- Arc_Angel
#263 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Meni samo nije jasno dokle će više pojedini trolovi ovdje da pričaju kako cerić ŠTITI nas Bošnjake. ja se kao Bošnjak ne osjećam niti ugrozenim, niti imam potrebu da me neko štiti, posebno ne na ovakav način. I ne samo trolovi na ovom forumu, nego i pojedini mediji (Avaz) konstantno koriste zamjene teza, i psihološko ratovanje protiv vlastitog naroda, a sve se tobože predstavljaju kao zaštitnici svog Bošnjackog naroda.
Hajmo redom:
mene kao Bošnjaka ugrožava nezaposlenost u zemlji.
mene kao Bošnjaka ugorožava nepotizam i korupcija upravo onih koji se predstavljaju da su zaštitnici vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka
mene kao Bošnjaka ugožava avaz, cerić, i korumpirani Bošnjački lideri koji mi svaki dan pumpaju glavu informacijama kako smo mi Bošnjaci jedan, jadan, slab, nemoćan narod.
Ja se ne osjecam ugroženim, meni i svakom normalnom čovjeku kad zagusti guzici stat cu i suočit ću se sa problemom koji je ispred mene.
Ljudi dragi jedini i najveći problem u našoj državi je borba korumpiranih političara da se što duže održe na vlati, i tako zbrinu sebe, i svoje bližnje na račun naroda koji plaća porez.
Sve dok mi narodi koji živimo u ovoj državi, i koji plaćamo poreze, nepočnemo sagledavati političara kroz način kako oni troše pare od naših poreza, da li se i šta gradi, da li se ulaže u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturne projekte, i po tom ključi ih budemo birali za vođe na izborima, bit će 2000 raznoraznih cerića, radončića, lagumdzija, dodika.........etc.....etc......etc... koji će na ovaj način da koriste NAŠ, I SAMO NAŠ NOVAC DA SE BESPLATNO REKLAMIRAJU I PALMUDE
Hajmo redom:
mene kao Bošnjaka ugorožava nepotizam i korupcija upravo onih koji se predstavljaju da su zaštitnici vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka
mene kao Bošnjaka ugožava avaz, cerić, i korumpirani Bošnjački lideri koji mi svaki dan pumpaju glavu informacijama kako smo mi Bošnjaci jedan, jadan, slab, nemoćan narod.
Ja se ne osjecam ugroženim, meni i svakom normalnom čovjeku kad zagusti guzici stat cu i suočit ću se sa problemom koji je ispred mene.
Ljudi dragi jedini i najveći problem u našoj državi je borba korumpiranih političara da se što duže održe na vlati, i tako zbrinu sebe, i svoje bližnje na račun naroda koji plaća porez.
Sve dok mi narodi koji živimo u ovoj državi, i koji plaćamo poreze, nepočnemo sagledavati političara kroz način kako oni troše pare od naših poreza, da li se i šta gradi, da li se ulaže u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturne projekte, i po tom ključi ih budemo birali za vođe na izborima, bit će 2000 raznoraznih cerića, radončića, lagumdzija, dodika.........etc.....etc......etc... koji će na ovaj način da koriste NAŠ, I SAMO NAŠ NOVAC DA SE BESPLATNO REKLAMIRAJU I PALMUDE
- nosara
#264 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
mladoliki wrote:Dodiku je svojevremno, kada se obrušio na Gregoriana, zasmetalo što se Raffffi oženio djevojkom iz Sarajeva, a ovom monstrumu smeta očito, što je oženio jednu Olgu (da mu to ne para uši ne bi to ni spominjao), i tako dolazimo do onoga što već svi manje-više jako dobro znamo: šovinizam vlada Bosnom i Hercegovinom, mržnja, predrasude prema drukčijem, nacionalizam i vjerska isključivost su temelji naše države, a što je najvažnije ovom zemljom vladaju neznanje i zaostalost! Mi smo primitivci, jer dopuštamo jednom polupismenom idiotu da nas gura u nove sukobe i nove ratove u kojima, dakako, neće učestvovati njegova djeca za koju je rezervisan odlazak u inostranstvo, već mi, obični hajvani u tenama. Kada se, i ako se ikada, u ovoj zemlji formira kritična masa koja će se na jednak način suprostaviti recidivima komunističke ideologije i ove vjerske, seljačke, retrogradne, primitivne minder politike, onda ćemo vrlo brzo na zelenu granu, samo je problem što te kritične mase nema ni na vidiku.
Pojasni... Jel' to neka poveznica sa proslim sistemom...?
-
zonbirile
#265 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Puljke i Koke,činovnici istog šefa,ali brate razlika u kulturi i kvalitetu.
- Socijalista
#266 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Arc_Angel wrote:Meni samo nije jasno dokle će više pojedini trolovi ovdje da pričaju kako cerić ŠTITI nas Bošnjake. ja se kao Bošnjak ne osjećam niti ugrozenim, niti imam potrebu da me neko štiti, posebno ne na ovakav način. I ne samo trolovi na ovom forumu, nego i pojedini mediji (Avaz) konstantno koriste zamjene teza, i psihološko ratovanje protiv vlastitog naroda, a sve se tobože predstavljaju kao zaštitnici svog Bošnjackog naroda.
Hajmo redom:
-
palermo
#267 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića
Vjerovatno ga je Olga nagovorila i za odluku o Elektroprenosu i još niz odluka koje su se Miletu toliko svidjele.BaileyS wrote:Pa to sto je neko ko nam djelimicno odlucuje o sudbini ozenjen Srpkinjom i nije bas tako bezazleno. Pitanje je odakle je Olga i gdje je provela rat.
Počinje me strah hvatati od pravovjernih Bošnjaka.
-
zonbirile
#268 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
ne boj se kada Olga uzme stvari u svoje ruke,frcaće na sve strane ima da se praši.Prošlo je nekako nezapaženo(normalno kriju) ,ali Američki stav je jasan-Raffi jebi ih uzduž i popreko,lopov do lopova.
-
Orbini
#269 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Paradoksalno ali istinito.
Svi ti kriticari komunizma sto redovno spominju prosli sitem u negativnom kontekstu i obilato neistomisljenike kite prefiksima komunjara - su ustvari nasljednici tog istog sablona. Krace - isto sranje - drugo pakovanje.
Evo, ja sam zivio u tom nazovi komunistickom sistemu i pamtim odansnje standarde:
- Mi imamo vanjeske nepriajtelje i unutrasnje neprijatelje. Imperijalisticki zapad je nas neprijatelj i djeluje protiv nas i nase slobodne volje, a u nasim redovima ima puno izdajnika, potokolonasa i narodnih neprijatelja.
- Ko drugcije kaze klevece i laze. Mediji i novinari koji se kriju iza toboze slobode govora su narodni neprijatelji.
- Zalazemo se za ateizam, vjera je prevazidjena kategorija, a vjerski kler je po pravilu neprijatelj sistema.
Uporedi to sa Cericevim izjavama, i njegovim sticenicima - ustvari ista stvar - samo uloge promijenjene.
U politici dakle i dalje imamo samo jedne nase a ostali su komunjare, izdajnic, antibosnjaci, islamofobi.
To isto vrijedi za medije, osim jednog - znamo kojeg.
Bori se protiv ateizma i umjesto da se zalaze za vjerske slobode - naturase standard pa je neko izopcen i narodni neprijatelj po vjerskom kriteriju i odnosu prema vjeri. I dalje imamo nedodirljivu elitu koja je zastitnik nacionalnih i vjerskih interesa - ostali su naravno izdajice, komunjare,..
Jeli to demokratija kojom se samozvane demokrate kite, sloboda misljenja i oslobodjenje od komunistice diktature i jednoumlja - nije. To je samo isto sranje a drugacije pakovanje. Citajuci ovu najnoviju hajku na islamofobe i antibosnjake od strane CErica & Co - pitam se sta je krajnji rezultat i sta oni ustvari zele ostvariti. Kada se sabere i oduzme - ispada da samo jedna klika poput trijumvirata Ceric-Avaz-Tihic - je ispravna i patriotska, stiti nacionalne interese i vjerske slobode. Ave ostalo je neprijateljsko i anti. A to je nista drugo nego lagani povratak na stari sistem i ondasnje jednoumlje - samo su uloge promijenjene.
Krajnje je vrijeme da neko od prozvanih "islamofoba i antibosnjaka" u Bosnjaka - podsjeti CErica da je ono sto prica i kritikuje identican sablon s starim sistemom i da je on ustvari sa svojim sticenicima najveci i najdetaljniji nasljednik sistema i ideologije koju kritikuje.
Svi ti kriticari komunizma sto redovno spominju prosli sitem u negativnom kontekstu i obilato neistomisljenike kite prefiksima komunjara - su ustvari nasljednici tog istog sablona. Krace - isto sranje - drugo pakovanje.
Evo, ja sam zivio u tom nazovi komunistickom sistemu i pamtim odansnje standarde:
- Mi imamo vanjeske nepriajtelje i unutrasnje neprijatelje. Imperijalisticki zapad je nas neprijatelj i djeluje protiv nas i nase slobodne volje, a u nasim redovima ima puno izdajnika, potokolonasa i narodnih neprijatelja.
- Ko drugcije kaze klevece i laze. Mediji i novinari koji se kriju iza toboze slobode govora su narodni neprijatelji.
- Zalazemo se za ateizam, vjera je prevazidjena kategorija, a vjerski kler je po pravilu neprijatelj sistema.
Uporedi to sa Cericevim izjavama, i njegovim sticenicima - ustvari ista stvar - samo uloge promijenjene.
U politici dakle i dalje imamo samo jedne nase a ostali su komunjare, izdajnic, antibosnjaci, islamofobi.
To isto vrijedi za medije, osim jednog - znamo kojeg.
Bori se protiv ateizma i umjesto da se zalaze za vjerske slobode - naturase standard pa je neko izopcen i narodni neprijatelj po vjerskom kriteriju i odnosu prema vjeri. I dalje imamo nedodirljivu elitu koja je zastitnik nacionalnih i vjerskih interesa - ostali su naravno izdajice, komunjare,..
Jeli to demokratija kojom se samozvane demokrate kite, sloboda misljenja i oslobodjenje od komunistice diktature i jednoumlja - nije. To je samo isto sranje a drugacije pakovanje. Citajuci ovu najnoviju hajku na islamofobe i antibosnjake od strane CErica & Co - pitam se sta je krajnji rezultat i sta oni ustvari zele ostvariti. Kada se sabere i oduzme - ispada da samo jedna klika poput trijumvirata Ceric-Avaz-Tihic - je ispravna i patriotska, stiti nacionalne interese i vjerske slobode. Ave ostalo je neprijateljsko i anti. A to je nista drugo nego lagani povratak na stari sistem i ondasnje jednoumlje - samo su uloge promijenjene.
Krajnje je vrijeme da neko od prozvanih "islamofoba i antibosnjaka" u Bosnjaka - podsjeti CErica da je ono sto prica i kritikuje identican sablon s starim sistemom i da je on ustvari sa svojim sticenicima najveci i najdetaljniji nasljednik sistema i ideologije koju kritikuje.
-
Ne pada mi na pamet
#270 Re: Fašistički istup Mustafe ef. Cerića
Kod Karla je primjetan los uticaj Jugoslave na razmisljanje gornjom glavom, kod Gregoriana se to jos ne primjecuje.BaileyS wrote:Samo se vi cerekajte![]()
Na drugoj temi vam korijen svih problema ljubavna veza Jugoslave i Karla Bilta a sad kao na jednom nacionalna pripadnost supruge zamijenika visokog predstavnika ne moze imati nikakvog uticaja na njegove stavove spram Bosnjaka. Pa eto vi nastavite sa politickom korektnoscu a meni i nije bas do supljaka. Ne znam koliki je tacan procenat pripadnika Olgine nacije koja Bosnjake mrzi iz temelja ali znam da je dovoljno velik i da je stoga velika vjerovatnoca da i ona pripada toj grupi. Nadam se da sam u krivu ali s obzirom na zadnji rat male su sanse.
-
palermo
#271 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Ono što mene interesuje je da li unutar Islamske zajednice postoje snage koje bi se mogle oduprijeti ovoj destruktivnoj ulozi koju Cerić sada igra.Moram priznati, izgleda na svoju sramotu, da ja nisam bio od onih koji Cerića apriori smatraju negativnim likom, imao sam utisak da zapravo on govori samo ono što većina Bošnjaka misli,i da je Bosna i Hercegovina u njegovj viziji neupitna.Nažalost, ova njegova istupanja pokazuju da je on samo obični, mali interesdžija nesvjestan (ili možda čak ,što je još gore, svjestan) mjesta i uloge koju Reis ima.Orbini wrote:
- Socijalista
#272 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Sve je to ok, ali ja sam mislio da je on budala!?palermo wrote:Ono što mene interesuje je da li unutar Islamske zajednice postoje snage koje bi se mogle oduprijeti ovoj destruktivnoj ulozi koju Cerić sada igra.Moram priznati, izgleda na svoju sramotu, da ja nisam bio od onih koji Cerića apriori smatraju negativnim likom, imao sam utisak da zapravo on govori samo ono što većina Bošnjaka misli,i da je Bosna i Hercegovina u njegovj viziji neupitna.Nažalost, ova njegova istupanja pokazuju da je on samo obični, mali interesdžija nesvjestan (ili možda čak ,što je još gore, svjestan) mjesta i uloge koju Reis ima.Orbini wrote:
- Bosnolog
#273 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Reakcije reisa.Cerica na objavljenu semu mete iza koje ocito stoji dio OHR-a i MZ iz vremena Lajcaka a mozd a i ranije je najbolji dokaz da je OHR istrument MZ koji kontrolise BiH i mnogo dublje nego to naivni misle jer su i tajne sluzbe prisutne kroz nju ,a sto je mnogo dublja pozadina od ove o kojoj se raspravlja na nekoliko medusobno povezanih tematika,.......nij eslucajno sve ovo otvaranje karata sto ce imati za posledicu buducih prestrojavanja i posljedica po unutrasnje stanje i uredenj BiH,..a vrijeme ce to potvrditi.
Sto se tice ishitrenih i emocijama nosenih izjava Reisa.Cerica ,....mogu reci da je pored toga sto je pozurio i brzoleto preuzeo bubanj i glavnu galamu protiv Gregorjana,na povrsno ishitrene predrasude ,optuzbe i prozivke izgovarajuci rijeci nosene emocijama a ne razumom ce inati mnogo goreg efekta od onog kojeg je zelio sam Ceric,.....na osnovu recenog to jest djela izjava ,pocevsi od odnosa prema novinaru koji ga je intervjuisao i optuzbi na racun Gregorijana a da predhodno nije razmisljao o posljedicma istih ne trazeci odgovoru direktnom kontaktu sa OHR-om umjesto optuzbi direktno unaprijed donesenih predrasuda prema osumnjicenom Gregorijanu.Takode njegovo stavljanje u ulogu branioca i zastitnika Bosnjaka muslimana na nacin kako je iznio ce imati mnogo vece posljedice po iste a kojima je sam Ceric kumovao,.... mozda nesvjesno a takode ce vrijeme dokazati i to jako brzo.
Ono sto bi treba nauciti on kao i ostala vecina efendija i vjerskih sluzbenika a to je solidrnost sa svojim umetom kako on to cesto kaze ,...to jest pored duhove i moralne poruke koje bi trebale biti temelj njegovog istupa u javnosti to jest poruke i borbe za pravdu,zdrave i uspjesne porodicne i ljudske vrijednosti,edukacija na svim poljima , rad i rezultati rada ,kao zivot , suzivota ,.i tolerancije medu drugim konfesijama.'
'Ja se jako malo sijecma solidarisanja IZ sa armijom gladnih i siromasnih vjernika koji su na rubu opstanka u danasnjem vaktu dok isti gradi dvore bez procenta izdvojene simbolicne pomoci za svoje pacenike ili da je neka delegacija ili predstavnici IZ obisli siromasne,bolesne ili priskocili u pomoc nekom djetetu kome je potrebno lijecenje van BiH kada je u pitanju javni poziv ili neka donacija ili operacija.Slucaj sramne Bukovice je najveci krivac IZ jer nije na vrijeme reagovala i sprjecila blamazu i medijsku halabuku neuklanajnjem spornog efendije nakon podignute optuznice kao i prozivanja FTV po drugim pitanjima od strane Bakira u njegovoj emisi 60 minuta.
Reis mora nauciti i shvatiti da oni/IZ/ nisu nedodirljivi i da je vlicina ljudi i duhovnih voda kao i drugih lidera u njihovom priblizavanju i razumjeanju baze ,.to jest obicnih smrtnika i solidarisanja sa istima,toga nazalost nema a efendije su jos gore u dijaspori ,bez kontrole i jedni od glavnih izvora sukoba i neslaganja medu Bosnjacima a nojbolji primjer je ef,Agic Senad glavni imam Bosnjaka USA i Kanade, koji je na celu IABNE i za sto bi trebao isti Reis Ceric Znati i istog smijeniti i dovesti nekog ko ce raditi na mnogo moralnijim nacelima za dobrobit svog umeta u prevazilazenju podjela i gradnje kulta licnosti umjesto da budu primjeri moralnosti i dobrocinstva.Da ne spominjem planski osmisljenu svake godine ,.....iako kritikovanu kupovinu kurbana od Australijskih farmera zbog veceg haram profita IZ ,..... umjesto da se kupuju u BiH od nasih farmera ,.... cime bi stotine hiljada kurbana bilo otkupljeno i pomogli nase stocarstvo , oni pune novce Australiji i Novom zelandu, ma to je nek druga tema.
Ceric je pored njegove licne zelje da se predstavi zastitnikom bosnjackih interesa sa sporne seme,.... nesvjesno napravio dodatne nove seme medubosnjackih podjela i razdora a sto je i bio cilj dijela MZ kroz otkrice te za njega i druge bosnjacke prvake potresno blamirajuce seme nesposobnosti .
U BiH su se desile strasne stvari,....od genocida,ljudskih patnji ,progna do nepravednog Deytona i pljacke drzave i drzavnih firmi,armija krimosa iz svih etnosa su pod okriljem stranacko tajkunskih i lazno patriotskih etno osjecanja razorili ovu lijepu i duhom bogatu zemlju.Oni se odrzavaju na vlasti kroz sirenje straha i etno tenzija sve godine veoma uspjesno a sve u cilju zastite stecenog otetog i opljackanog kao i opstanka na vlasti kao garanta da se isti nece prosijati i imovina konfiskovati.To se mora desiti da bi nam drustvo ozdravilo a svako ko stoji na tom putu se mora uklanajti za radi bolje buducnosti BiH..
SDA izjavom Tihica je zeljela pokupiti jeftine pojene kod MZ ali ce istu kostati izbornog kraha ako MZ ne bude nametnula odrzivije stanje u BiH i funkcionalniju drzavu sto mi nemamo nazalost .Sudbina Reisa Cerica ce biti jako vezana sa sudbinom ovog previranaj i pregrupisavanja snaga u BiH a prije svega unutarbosnjackih ,octo da je izborna kampanje vec uveliko otpocela.
Radoncic je otpoceo njzescu kampanju svoje novoformirane stranke,njegov uspjeh ce biti direktno vezan za uspjeh MZ odnosno njen poraz,ostaje da se vidi koje snage ce nadvladati u BiH ,ja e nadam da ce pobijediti BiH na kraju ,ostaje da se borimo za nju.
MZ je ovim cinom sebi iskopala dodatne probleme i izgovor da ode iz BiH ako ne bude istrajna da od BiH nacini normalniju i demokratski humaniju zemlju.Ista ima moralnu i svaku drugu odgovornost da koriguje svoje greske iz proslosti prema BiH i spasi sebe od potpunog fijaska i neuspjeha a cije posledice po BiH ce biti novi i mozda mnogo krvavji rat ukoliko ode iz BiH neobavljena posla.
Nadam se da ce se neke promjene desiti u skorijoj buducnosti u protivnom nam slijede turbolentno tektonski lomovi i posledice koje ce izmijeniti unutr bosansko hercegovacku zvrzalamu sa mnogo drugacijim ishodom nakon smirivanaj BH tla .
Sto se tice ishitrenih i emocijama nosenih izjava Reisa.Cerica ,....mogu reci da je pored toga sto je pozurio i brzoleto preuzeo bubanj i glavnu galamu protiv Gregorjana,na povrsno ishitrene predrasude ,optuzbe i prozivke izgovarajuci rijeci nosene emocijama a ne razumom ce inati mnogo goreg efekta od onog kojeg je zelio sam Ceric,.....na osnovu recenog to jest djela izjava ,pocevsi od odnosa prema novinaru koji ga je intervjuisao i optuzbi na racun Gregorijana a da predhodno nije razmisljao o posljedicma istih ne trazeci odgovoru direktnom kontaktu sa OHR-om umjesto optuzbi direktno unaprijed donesenih predrasuda prema osumnjicenom Gregorijanu.Takode njegovo stavljanje u ulogu branioca i zastitnika Bosnjaka muslimana na nacin kako je iznio ce imati mnogo vece posljedice po iste a kojima je sam Ceric kumovao,.... mozda nesvjesno a takode ce vrijeme dokazati i to jako brzo.
Ono sto bi treba nauciti on kao i ostala vecina efendija i vjerskih sluzbenika a to je solidrnost sa svojim umetom kako on to cesto kaze ,...to jest pored duhove i moralne poruke koje bi trebale biti temelj njegovog istupa u javnosti to jest poruke i borbe za pravdu,zdrave i uspjesne porodicne i ljudske vrijednosti,edukacija na svim poljima , rad i rezultati rada ,kao zivot , suzivota ,.i tolerancije medu drugim konfesijama.'
'Ja se jako malo sijecma solidarisanja IZ sa armijom gladnih i siromasnih vjernika koji su na rubu opstanka u danasnjem vaktu dok isti gradi dvore bez procenta izdvojene simbolicne pomoci za svoje pacenike ili da je neka delegacija ili predstavnici IZ obisli siromasne,bolesne ili priskocili u pomoc nekom djetetu kome je potrebno lijecenje van BiH kada je u pitanju javni poziv ili neka donacija ili operacija.Slucaj sramne Bukovice je najveci krivac IZ jer nije na vrijeme reagovala i sprjecila blamazu i medijsku halabuku neuklanajnjem spornog efendije nakon podignute optuznice kao i prozivanja FTV po drugim pitanjima od strane Bakira u njegovoj emisi 60 minuta.
Reis mora nauciti i shvatiti da oni/IZ/ nisu nedodirljivi i da je vlicina ljudi i duhovnih voda kao i drugih lidera u njihovom priblizavanju i razumjeanju baze ,.to jest obicnih smrtnika i solidarisanja sa istima,toga nazalost nema a efendije su jos gore u dijaspori ,bez kontrole i jedni od glavnih izvora sukoba i neslaganja medu Bosnjacima a nojbolji primjer je ef,Agic Senad glavni imam Bosnjaka USA i Kanade, koji je na celu IABNE i za sto bi trebao isti Reis Ceric Znati i istog smijeniti i dovesti nekog ko ce raditi na mnogo moralnijim nacelima za dobrobit svog umeta u prevazilazenju podjela i gradnje kulta licnosti umjesto da budu primjeri moralnosti i dobrocinstva.Da ne spominjem planski osmisljenu svake godine ,.....iako kritikovanu kupovinu kurbana od Australijskih farmera zbog veceg haram profita IZ ,..... umjesto da se kupuju u BiH od nasih farmera ,.... cime bi stotine hiljada kurbana bilo otkupljeno i pomogli nase stocarstvo , oni pune novce Australiji i Novom zelandu, ma to je nek druga tema.
Ceric je pored njegove licne zelje da se predstavi zastitnikom bosnjackih interesa sa sporne seme,.... nesvjesno napravio dodatne nove seme medubosnjackih podjela i razdora a sto je i bio cilj dijela MZ kroz otkrice te za njega i druge bosnjacke prvake potresno blamirajuce seme nesposobnosti .
U BiH su se desile strasne stvari,....od genocida,ljudskih patnji ,progna do nepravednog Deytona i pljacke drzave i drzavnih firmi,armija krimosa iz svih etnosa su pod okriljem stranacko tajkunskih i lazno patriotskih etno osjecanja razorili ovu lijepu i duhom bogatu zemlju.Oni se odrzavaju na vlasti kroz sirenje straha i etno tenzija sve godine veoma uspjesno a sve u cilju zastite stecenog otetog i opljackanog kao i opstanka na vlasti kao garanta da se isti nece prosijati i imovina konfiskovati.To se mora desiti da bi nam drustvo ozdravilo a svako ko stoji na tom putu se mora uklanajti za radi bolje buducnosti BiH..
SDA izjavom Tihica je zeljela pokupiti jeftine pojene kod MZ ali ce istu kostati izbornog kraha ako MZ ne bude nametnula odrzivije stanje u BiH i funkcionalniju drzavu sto mi nemamo nazalost .Sudbina Reisa Cerica ce biti jako vezana sa sudbinom ovog previranaj i pregrupisavanja snaga u BiH a prije svega unutarbosnjackih ,octo da je izborna kampanje vec uveliko otpocela.
Radoncic je otpoceo njzescu kampanju svoje novoformirane stranke,njegov uspjeh ce biti direktno vezan za uspjeh MZ odnosno njen poraz,ostaje da se vidi koje snage ce nadvladati u BiH ,ja e nadam da ce pobijediti BiH na kraju ,ostaje da se borimo za nju.
MZ je ovim cinom sebi iskopala dodatne probleme i izgovor da ode iz BiH ako ne bude istrajna da od BiH nacini normalniju i demokratski humaniju zemlju.Ista ima moralnu i svaku drugu odgovornost da koriguje svoje greske iz proslosti prema BiH i spasi sebe od potpunog fijaska i neuspjeha a cije posledice po BiH ce biti novi i mozda mnogo krvavji rat ukoliko ode iz BiH neobavljena posla.
Nadam se da ce se neke promjene desiti u skorijoj buducnosti u protivnom nam slijede turbolentno tektonski lomovi i posledice koje ce izmijeniti unutr bosansko hercegovacku zvrzalamu sa mnogo drugacijim ishodom nakon smirivanaj BH tla .
-
callmethebreeeze
#274 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
samo da pitam: kako reis dobi dozvolu da ide studirati u egipat, zatim da ide doktorirati u cikago, pa onda dobi mjesto imama u zagrebu, a sve to u komunisticki vakat? imao je finu karijeru, obzirom kako se samo po kucama smjelo klanjati. (da se razumijemo ne glorifikujem ja komunisticki rezim,)
a prozivanje olge je, po meni, ekvivalent "vid' ti glave" u mahalskoj raspravi kad osjetis da ti ponestaje argumenata. ako je nevin trebao je na dostojanstveniji nacin osuditi gregorijana i gregorijane. ovo jos pokazuje na koji se nacin misli obracunavati sa svojim neistomisljenicima unutar bosne. a da ne pricamo o svom jadu i cemeru sto se toj zeni implicira da je cetnikusa zato sto je olga.
a odlicno mu je i ono poredjenje s jevrejima, zaista je pametno porediti bosnjacke mocnike danas sa ljudima koji su bili zrtva nacisticke propagande.
mozda je, ipak, najstrasnije od svega sto ce ovu zvaku raja progutati i sto ce likovi sa nikovima turskih osvajaca ovo opravdavati i podrzavati.
p.s prije nego li pocnu price o islamofobiji samo da naglasim da sam ja iz porodice gdje se klanjalo u onaj najcrnji vakat, i ne samo po kucama, meni je dedo rahmetli bio mutevelija u jednoj dzamiji u centralnim dijelovima sarajeva.
a prozivanje olge je, po meni, ekvivalent "vid' ti glave" u mahalskoj raspravi kad osjetis da ti ponestaje argumenata. ako je nevin trebao je na dostojanstveniji nacin osuditi gregorijana i gregorijane. ovo jos pokazuje na koji se nacin misli obracunavati sa svojim neistomisljenicima unutar bosne. a da ne pricamo o svom jadu i cemeru sto se toj zeni implicira da je cetnikusa zato sto je olga.
a odlicno mu je i ono poredjenje s jevrejima, zaista je pametno porediti bosnjacke mocnike danas sa ljudima koji su bili zrtva nacisticke propagande.
mozda je, ipak, najstrasnije od svega sto ce ovu zvaku raja progutati i sto ce likovi sa nikovima turskih osvajaca ovo opravdavati i podrzavati.
p.s prije nego li pocnu price o islamofobiji samo da naglasim da sam ja iz porodice gdje se klanjalo u onaj najcrnji vakat, i ne samo po kucama, meni je dedo rahmetli bio mutevelija u jednoj dzamiji u centralnim dijelovima sarajeva.
Last edited by callmethebreeeze on 05/11/2009 10:09, edited 1 time in total.
-
popajic
#275 Re: Šovinistički istup Mustafe ef. Cerića
Olga je kriva za SVE !Postao/la BaileyS dana 05/11/2009 02:17
Pa to sto je neko ko nam djelimicno odlucuje o sudbini ozenjen Srpkinjom i nije bas tako bezazleno. Pitanje je odakle je Olga i gdje je provela rat.
Mashala