Kafica sa bivsom/bivsim...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
statix

#251 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by statix »

Doktore, moramo poci od pretpostavke da je covjek gresno bice... :D

Mislim, i ja se obradujem kad sretnem neku bivsu, ali drugacije je kada se nalazite po kafama, pogotovo ako si u vezi.
dr.Gonzo

#252 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by dr.Gonzo »

Pa neces se nalazit na kafi sedmicno, nego jednom u nekoliko mjeseci, bez ikakvih obaveza. Svako zivi svoj zivot.
statix

#253 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by statix »

Cisto prijateljski, i dalje mi je osoba veoma draga, samo sto vise nema romanticnog aspekta tog odnosa. I uvijek mi bude drago kad se vidimo.
Ne radi se o romantici, nego mogucnosti da kad se jednom nadjete ne zavrsite u krevetu, sto je ok, ali budimo onda iskreni prema sebi. Koja to kafica?
kmirsad

#254 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by kmirsad »

dr.Gonzo wrote:
A opet, s druge strane sa nekim se i čuješ. Zašto? Žašto niste nastavili jedni bez drugih kao i sa ostalim bivšim?

Sa bivšim se čujemo jer u nama tinja nada...
Ko kaze da nismo nastavili jedni bez drugih? Godine prolaze, emocije se mijenjaju. Recimo, ja se povremeno vidim sa jednom bivsom curom, iako je proslo nekoliko godina od kraja veze (koja je trajala oko godinu). Cisto prijateljski, i dalje mi je osoba veoma draga, samo sto vise nema romanticnog aspekta tog odnosa. I uvijek mi bude drago kad se vidimo.
desi se da propala romantična veza... doživi djelimičnu renesansu... i pređe u totalni realizam... ma u umjetnosti je sve do percepcije... i kako je doživiš... i ona tebe... :)
statix

#255 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by statix »

dr.Gonzo wrote:Pa neces se nalazit na kafi sedmicno, nego jednom u nekoliko mjeseci, bez ikakvih obaveza. Svako zivi svoj zivot.
Nisam siguran da smo na istoj frekvenciji, ali razumijem te, samo sto su takvi ko ti na margini.
statix

#256 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by statix »

desi se da propala romantična veza... doživi djelimičnu renesansu... i pređe u totalni realizam... ma u umjetnosti je sve do percepcije... i kako je doživiš... i ona tebe... :)
Upravo to, samo sto niko nece priznati da je duboko u sebi svjestan toga ili cak prizeljkuje taj spontani sex, a mozda i renesansu citave veze.
kmirsad

#257 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by kmirsad »

Nama se tu šta priznavati... niti za tim ima potrebe...to se zna , voda je mokra u bilo kojem agregatnom stanju i to je notorna činjenica, konstanta, opšte mjesto... sve ostalo su varijable...ili ti začatavanje teme :-D :lol:
Strpljiva

#258 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Strpljiva »

dr.Gonzo wrote:Ko kaze da nismo nastavili jedni bez drugih? Godine prolaze, emocije se mijenjaju. Recimo, ja se povremeno vidim sa jednom bivsom curom, iako je proslo nekoliko godina od kraja veze (koja je trajala oko godinu). Cisto prijateljski, i dalje mi je osoba veoma draga, samo sto vise nema romanticnog aspekta tog odnosa. I uvijek mi bude drago kad se vidimo.
Pa de ba reci otvoreno šta te ustavari zanima :-D Ovo si htio da čuješ: da, i ona se nalazi sa tobom zato što bi opet nešto. Imaš zeleno svjetlo.
kmirsad

#259 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by kmirsad »

Strpljiva wrote:
dr.Gonzo wrote:Ko kaze da nismo nastavili jedni bez drugih? Godine prolaze, emocije se mijenjaju. Recimo, ja se povremeno vidim sa jednom bivsom curom, iako je proslo nekoliko godina od kraja veze (koja je trajala oko godinu). Cisto prijateljski, i dalje mi je osoba veoma draga, samo sto vise nema romanticnog aspekta tog odnosa. I uvijek mi bude drago kad se vidimo.
Pa de ba reci otvoreno šta te ustavari zanima :-D Ovo si htio da čuješ: da, i ona se nalazi sa tobom zato što bi opet nešto. Imaš zeleno svjetlo.
nek si mu se nagovorila... :lol: :lol: :lol:
kafaac

#260 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by kafaac »

Strpljiva wrote:
Sta si se natovarila covjeku,vidis da mu je neugodno da ti prica o sexsu , i ja sve svoje prijateljice zovem bivse mada one mene smatraju obicnom musterijom a ponekad odem i po dva puta kod jedne te iste .
A mozda je to i kod njega, Zasto Gonzo pije pola Viagre?
-Da moze podjebavat:)
kafaac

#261 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by kafaac »

dr.Gonzo wrote:Za vikend me put vodi na radno mjesto bivse cure. Kontam jos da li da se javim :zzzz:
Kakve su joj radne drugarice :)
Strpljiva

#262 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Strpljiva »

kafaac wrote:Sta si se natovarila covjeku,vidis da mu je neugodno da ti prica o sexsu , i ja sve svoje prijateljice zovem bivse mada one mene smatraju obicnom musterijom a ponekad odem i po dva puta kod jedne te iste .
A mozda je to i kod njega, Zasto Gonzo pije pola Viagre?
-Da moze podjebavat:)
Uvijek su mi bili dragi muškarci koji tvrde da su mu one samo prijateljice. Takve zaobilazim u širem luku :run:
kafaac

#263 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by kafaac »

Ma ja ti volim piljarke i ove sto prodaju na pijaci pa uvjek kad je prvi put preberu mi povrce i voce da me navuku da dodzem drugi put , tako ja se naviko da svaki put idem kodruge da me pripaze....
detroit-mercy

#264 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by detroit-mercy »

dr.Gonzo wrote:
Kakav dio života?! Do jučer se jahali, i sada ćete opušteno sjediti na kafici i izigravati prijetelje.
Zasto kazes izigravati, kao da je kategoricki nemoguce ostati u prijateljskim odnosima?
Nije moguce, cim sjedete jedno preko puta drugog prvo sto ces se sjetiti kako si joj metno sprijeda pa kako otpozadi a ako nisi metno kako bi bilo da joj metnes. Ne foliraj raju dzaba, sve to vodi ka jednome, mali trenutak slabosti i Ups I did it again....................
SsTtEeLlAa

#265 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by SsTtEeLlAa »

detroit-mercy wrote: Nije moguce, cim sjedete jedno preko puta drugog prvo sto ces se sjetiti kako si joj metno sprijeda pa kako otpozadi a ako nisi metno kako bi bilo da joj metnes. Ne foliraj raju dzaba, sve to vodi ka jednome, mali trenutak slabosti i Ups I did it again....................
joj kakvih sve gluposti ovdje covjek moze procitat :shock:
kmirsad

#266 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by kmirsad »

besana wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fakat odoh citati knigu kakvu :skoljka: :lol: :lol: :lol: :lol:

F.M. Dostojevski F.M. Dostojevski F.M. Dostojevski F.M. Dostojevski F.M. Dostojevski F.M. Dostojevski :oops:
Umro je Tolstoj ! ! ! Umro je Dostojevski ! ! ! Umro je i Tolstojevski ! ! !.... A i ja se baš nešto ne osječam najbolje... :sad:
:lol:
Loulou

#267 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Loulou »

SsTtEeLlAa wrote:
detroit-mercy wrote: Nije moguce, cim sjedete jedno preko puta drugog prvo sto ces se sjetiti kako si joj metno sprijeda pa kako otpozadi a ako nisi metno kako bi bilo da joj metnes. Ne foliraj raju dzaba, sve to vodi ka jednome, mali trenutak slabosti i Ups I did it again....................
joj kakvih sve gluposti ovdje covjek moze procitat :shock:
Ja vjerujem da je detroit-mercy samo iskren...
dr.Gonzo

#268 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by dr.Gonzo »

Pa de ba reci otvoreno šta te ustavari zanima Ovo si htio da čuješ: da, i ona se nalazi sa tobom zato što bi opet nešto. Imaš zeleno svjetlo.
Nista me vise ne zanima, samo pisem da vidim jos malo psihoanalize na djelu. Mozda naucim nesto o sebi :lol:

Al i dalje mi je fascinantno da kategoricki tvrdite da je prijateljstvo nakon veze nemoguce.
radiostar

#269 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by radiostar »

besana wrote:
dr.Gonzo wrote:
Pa de ba reci otvoreno šta te ustavari zanima Ovo si htio da čuješ: da, i ona se nalazi sa tobom zato što bi opet nešto. Imaš zeleno svjetlo.
Nista me vise ne zanima, samo pisem da vidim jos malo psihoanalize na djelu. Mozda naucim nesto o sebi :lol:

Al i dalje mi je fascinantno da kategoricki tvrdite da je prijateljstvo nakon veze nemoguce.
nemoguce je, kategoricki tvrdim :lol:

mozda je i moguce, ali to je bespotrebno talasanje... ili po narodski receno svjesno cackanje mecke gdje ne treba da se cacka...

opet ovdje treba razdvojiti dvije varijante 'kafica sa bivsom/bivsim' dok si u vezi ili kad si solo... dvije razlicite stvari...
radiostar

#270 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by radiostar »

besana wrote:Ja zaista ne vidim smisao u planskom, dogovorenom ispijanju kafe sa bivshim/bivshom. Ako se slucajno sretnu, pa hajde, moze kafa. Ali sazivati se, dogovarati, ispijati kafe, po mom mishljenju je bespotrebno. Nije valjda da nekom fali prijatelja pa se uhvati bivshe/bivsheg radi druzenja, razgovora, kafe?
Eh, ako neko zeli da se pomiri, obnovi vezu, tako se pocne, sa kafom ..... dalje se zvizdi :D

ne znam ja kakvi su ciji motivi, ali radi mira u kuci to definitivno treba izbjegavati... na stranu povjerenje i ovo i ono... ja sam to naucio na tezi nacin :D
feelix

#271 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by feelix »

pitaj sadašnjeg XD
Strpljiva

#272 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Strpljiva »

Ja im kategorički zabranim da me zovu kad prekinemo vezu, a oni shvate ozbiljno :( Posle mi žao što imam principe :lol: :lol: :lol:
Strpljiva

#273 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Strpljiva »

besana wrote:Ja Boga mi promjenim broj :skoljka: :lol:
Ti na teži način besana :-D Sve ti to je bona u facijalnoj ekspresiji :lol:
Strpljiva

#274 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Strpljiva »

Pa morala sam bona :lol: "furali" 6 godina, od toga raskidali svako malo u zadnje 3. hebo me broj, da sam znala ...prije bih :lol:
:lol: :lol: :lol: eh da je ova pamet . A Boga mi ne znam kako bih se snašla posle 6 godina veze - emocionalno rasulo.
Strpljiva

#275 Re: Kafica sa bivsom/bivsim...

Post by Strpljiva »

besana wrote:Dobro sam ................................sad :-) ma davno je to bilo :run: :D
Bilo i prošlo :thumbup:

Da ne začatavamo :D , znači kafice rezervišite za potenicijalne, a bivše otavite tamo gdje pripadaju - u prošlosti :run:
Post Reply